Την κατάργηση της βίζας για επισκέψεις από την Τουρκία στον Έβρο ζητάει η Ντόρα Μπακογιάννη...

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Σα να μην έφταναν η συνεχής "φιλική" δραστηριότητα του Προξενείου Κομοτηνής, η ανεξέλεγκτη δράση των πρακτόρων του και η ραγδαία οικονομική διείσδυση των τουρκικών επιχειρήσεων στη Θράκη (με πρώτη και καλύτερη την τράπεζα Ziraat), προτείνεται τώρα, και μάλιστα από αρχηγό ελληνικού κόμματος, ένα μέτρο που θα "σφραγίσει" τη μετατροπή της Θράκης σε οιονεί τουρκική επαρχία: η κατάργηση της βίζας για όσους Τούρκους επισκέπτονται τον Έβρο!

Εισηγήτρια αυτής της εξοργιστικά ανεύθυνης πρότασης είναι η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έθεσε το ζήτημα κατάργησης της βίζας με κοινοβουλευτική ερώτησή της προς το Υπουργείο Εξωτερικών. Η κ. Μπακογιάννη αναφέρει ότι η κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες είχε ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση των αφίξεων στα ελληνικά νησιά και συνεχίζει: «Στο νομό Έβρου, ωστόσο, εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική η έκδοση βίζας για Τούρκους πολίτες, προκειμένου να μεταβούν στις ακριτικές περιοχές για μονοήμερη επίσκεψη. Το γεγονός αυτό λειτουργεί αποτρεπτικά για εκείνους που θέλουν αυθημερόν να επισκεφθούν την περιοχή, στερώντας έτσι από τον Έβρο έναν πολύτιμο πόρο για την επιχειρηματική και τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής».

Το υπουργείο Εξωτερικών φαίνεται ότι επέλεξε την έμμεση άρνηση, απαντώντας ότι οι ελληνικές προξενικές αρχές στην Τουρκία κατά την έκδοση βίζας έχουν λάβει εντολή να εξυπηρετούν κατά προτεραιότητα κατηγορίες όπως επιχειρηματίες και σπουδαστές. Όπως εξηγεί στην απάντησή της η αναπληρώτρια υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, έχουν δοθεί οδηγίες, εφόσον οι περιστάσεις το επιτρέπουν, για τη χρήση της δυνατότητας εξαίρεσης από την υποχρέωση αυτοπρόσωπης παρουσίας των αιτούντων, προκειμένου περί ταξιδιωτών καλής πίστης ή όταν μεσολαβούν εγκεκριμένα ταξιδιωτικά πρακτορεία καθώς και οδηγίες για τη συντόμευση του χρόνου έκδοσης των θεωρήσεων εντός 24 ωρών. Μεταξύ των ταξιδιωτών καλής πίστης είναι άτομα εγνωσμένου οικονομικού και κοινωνικού κύρους, πανεπιστημιακοί, ερευνητές κλπ.

«Με τα μέτρα αυτά έχει επιτευχθεί η ταχύτερη εξυπηρέτηση των αιτούντων θεώρηση εισόδου και έχουμε επιτύχει τη δυνατότητα πραγματοποίησης εκ μέρους των Τούρκων πολιτών, πολλών επισκέψεων στη χώρα μας, χωρίς να χρειάζεται να παρουσιάζονται συνέχεια στις Προξενικές Αρχές, καθώς σε μεγάλο αριθμό εξ αυτών χορηγούνται πλέον θεωρήσεις ετήσιας διάρκειας και πολλαπλών εισόδων» αναφέρει η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Όμως η απάντηση αυτή, αν και κατ' ουσίαν θετική γιατί αρνείται την ικανοποίηση του αιτήματος της κ. Μπακογιάννη, είναι ανεπαρκής. Και είναι ανεπαρκής γιατί δεν αναδεικνύει ούτε καταγγέλλει το μέγεθος της ανευθυνότητας που περιέχει η πρόταση αυτή. Αν το υπουργείο Εξωτερικών για δικούς του λόγους δεν θέλει να πει τα πράγματα με το όνομά τους, ας τα πούμε εμείς:

Η τυχόν κατάργηση της βίζας για ταξίδια Τούρκων πολιτών στη Θράκη εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους ανεξέλεγκτης εισόδου ανεπιθύμητων προσώπων, που εντάσσονται κυρίως σε τρεις κατηγορίες:
(α) στρατιωτικό προσωπικό (κυρίως Ειδικών Δυνάμεων) πριν την έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων με σκοπό δολιοφθορές κλπ.
(β) πολιτικό προσωπικό και πράκτορες της ΜΙΤ με σκοπό την εξυπηρέτηση των πάγιων στόχων προπαγάνδας, ελέγχου της μειονότητας κλπ.
(γ) πρόσωπα μουσουλμανικής καταγωγής από τα οποία αφαιρέθηκε η ελληνική ιθαγένεια βάσει του παλιού άρθρου 19 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, και επιδιώκουν την επιστροφή τους
Η απαίτηση βίζας για την είσοδο Τούρκων πολιτών στη Θράκη είναι ένα (όχι απόλυτο, αλλά πάντως σημαντικό) μέσο προστασίας απέναντι στους κινδύνους αυτούς. Η κατάργησή της θα αφαιρούσε ένα σημαντικό μέσο ελέγχου από το ελληνικό κράτος και θα προωθούσε ακόμα περισσότερο την ήδη συντελούμενη "όσμωση" της Θράκης με την Τουρκία, που προετοιμάζει την έγερση αυτονομιστικών αιτημάτων, όταν ωριμάσουν οι συνθήκες.

Το επιχείρημα ότι το μέτρο της κατάργησης της βίζας εφαρμόστηκε επιτυχώς στα νησιά είναι παραπλανητικό. Κατ' αρχήν, ασχέτως του βραχυπρόθεσμου οφέλους, μακροπρόθεσμα η οικονομική εξάρτηση των νησιών του Αν. Αιγαίου από την Τουρκία είναι πολύ κακή ιδέα. Επιπλέον όμως, στα νησιά δεν υπάρχουν οι ίδιοι κίνδυνοι όπως στη Θράκη. Από τις τρεις κατηγορίες ανεπιθύμητων προσώπων που περιγράψαμε παραπάνω, οι (β) και (γ) απλώς δεν αφορούν τα νησιά του Αιγαίου, γιατί δεν υπάρχουν εκεί μουσουλμανικές μειονότητες (οι μικρές κοινότητες σε Κω και Ρόδο δεν έχουν σημαντικό ειδικό βάρος). Αλλά και η είσοδος Τούρκων στρατιωτικών πριν την έναρξη επιχειρήσεων στα νησιά με σκοπό δολιοφθορές είναι ένας κίνδυνος που στα νησιά μπορεί να εκδηλωθεί με πολλούς τρόπους (υποβρύχια προσέγγιση σε ακτές, αραγμένα "αθώα" κότερα κλπ.), με αποτέλεσμα η βίζα ως μέσο ελέγχου να μην έχει την ίδια σημασία όσο στον Έβρο.

Οι κίνδυνοι για τη Θράκη είναι υπαρκτοί και μεγαλώνουν. Όποιος δεν τους αντιλαμβάνεται είναι είτε ασυγχώρητα αφελής είτε "βαλτός", και σε κάθε περίπτωση ακατάλληλος για δημόσια αξιώματα. Πράγμα που, όπως δείχνουν οι δημοσκοπικές επιδόσεις του κόμματος της κ. Μπακογιάννη, έχει αντιληφθεί και ο ελληνικός λαός. Που ελπίζουμε να μιλήσει σύντομα...

31 σχόλια:

Ανώνυμος 16 Δεκεμβρίου 2011 στις 3:27:00 μ.μ. EET  

Πολυ σωστος...τιποτα δεν ειναι τυχαιο...απο που πληρωνονται και που ξοδευουν τα χρηματα;

Ανώνυμος 16 Δεκεμβρίου 2011 στις 3:29:00 μ.μ. EET  

Η Ντόρα έχει δίκιο.

Doris 16 Δεκεμβρίου 2011 στις 4:48:00 μ.μ. EET  

@16 Δεκεμβρίου 2011 3:29:00 μ.μ. EET

OK Dora. We'll see what we can do for you.

Ανώνυμος 16 Δεκεμβρίου 2011 στις 5:03:00 μ.μ. EET  

@16 Δεκεμβρίου 2011 4:48:00 μ.μ. EET

Έχεις φοβερό χιούμορ, να το κάνεις επάγγελμα.

Ανώνυμος 16 Δεκεμβρίου 2011 στις 5:10:00 μ.μ. EET  

Πάντως θα χρειαστείς κι εσύ κάποιο νέο επάγγελμα μετά τις εκλογές, Ντοράκι...

Ανώνυμος 16 Δεκεμβρίου 2011 στις 5:17:00 μ.μ. EET  

@16 Δεκεμβρίου 2011 5:10:00 μ.μ. EET

Τι έγινε, βαριέσαι να μπεις με το nick σου ή μήπως θέλεις να αποδείξεις ότι σε διαβάζουν πολλοί;

Οδυσσέας 16 Δεκεμβρίου 2011 στις 6:36:00 μ.μ. EET  

Λάθος κατάλαβες. Ως τώρα δεν είχα αναμιχθεί στη συζήτηση.
Αλλά μάλλον θα έπρεπε, με αυτά που σε βλέπω να γράφεις.
Για εξήγησέ μας, σε τι "έχει δίκιο η Ντόρα";

Ανώνυμος 16 Δεκεμβρίου 2011 στις 6:40:00 μ.μ. EET  

το άρθρο είναι ανακριβές, οι πράκτορες της ΜΙΤ, τα κομμάντα, κτλ έχουν ήδη πράσινο διαβατήριο και δεν χρειάζονται βίζα πουθενά στην Ευρώπη ;)

Το να καταργηθεί η βίζα στον Εβρο και στα νησιά θα τονώσει τον τουρισμό απο την Τουρκία, και ειναι αίτημα όχι μονο της Ντόρας αλλά και των τοπικών οικονομιών. Όπως οι Έλληνες που δεν χρειαζονται βίζα για να επισκέπτονται την Τουρκία είναι σημαντική τουριστική δύναμη για τους Τούρκους.

Οδυσσέας 16 Δεκεμβρίου 2011 στις 7:13:00 μ.μ. EET  

Το άρθρο είναι ακριβέστατο, τα δικά σου λεγόμενα είναι ανακριβή.
1. Το πράσινο διαβατήριο από μόνο του δεν απαλλάσσει από τη βίζα. Απαλλάσσει μόνο αν υπάρχει αντίστοιχη διακρατική συμφωνία.
Αλλιώς δε θα πίεζε τόσο και καιρό η Τουρκία (ναι, η Τουρκία, όχι οι τοπικές οικονομίες όπως λες) να επιτραπεί στους κατόχους πράσινου διαβατηρίου να ταξιδεύουν στην Ελλάδα χωρίς βίζα. Με συμφωνία του Γιωργάκη επιτράπηκε τελικά για τα νησιά.
2. Με πράσινο διαβατήριο, από άλλη ευρωπαϊκή χώρα κλπ. μπορούν να μπουν μόνο λίγα άτομα κάθε φορά. Αν όμως καταργηθεί η βίζα για είσοδο στον Έβρο, θα μπορεί π.χ. μια τουρκική μονάδα καταδρομών να μπει με απλή επίδειξη διαβατηρίων, σε τρία πούλμαν ως φοιτητές εκδρομείς. Κατανοητό ή να το αναλύσουμε κι άλλο;
3. Τέλος, επαναλαμβάνω ότι υπάρχει και το θέμα αυτών που τους αφαιρέθηκε η ελληνική ιθαγένεια.
Εν κατακλείδι, όποιος βλέπει το θέμα με καθαρά οικονομικούς όρους, δε βλέπει πέρα από τη μύτη του.

Ανώνυμος 16 Δεκεμβρίου 2011 στις 7:25:00 μ.μ. EET  

δηλαδή δεν μπορούνε να μπούνε με το πρασινο διαβατήριο στα νησιά και μετά να πάνε όπου θέλουνε;
Οι Τούρκοι γιατί δεν έχουν τον ίδιο φόβο, μην μπουνε οι πράκτορες της ευπ, τα κομμαντα και οι ελληνες που έχασαν περιουσίες στην Τουρκιά;

btw. η βίζα δεν σημαίνει ότι γίνεται κάποιος σοβαρός έλεγχος του ποιος μπαινει/βγαίνει...

Οδυσσέας 16 Δεκεμβρίου 2011 στις 7:52:00 μ.μ. EET  

1. Ναι μεν μπορούν να πάνε όπου θέλουν από τα νησιά, αλλά για να πας από νησί στον Έβρο απαρατήρητος πρέπει να ταξιδεύεις μέρες με πλοία, τρένα κλπ. (στα αεροπλάνα ως γνωστόν γίνεται έλεγχος). Άρα υπάρχουν αρκετοί τρόποι να ελέγξει την κατάσταση το ελληνικό κράτος αν θέλει. Αντιθέτως, η δυνατότητα άμεσης ειδόδου στον Έβρο δίνει ελάχιστο χρόνο αντίδρασης στις αρμόδιες υπηρεσίες.
2. Οι Τούρκοι δεν έχουν τον ίδιο φόβο, γιατί από τη μειονότητά μας σε Πόλη, Ίμβρο, Τένεδο έχουν απομείνει ελάχιστοι, που δεν αποτελούν απειλή. Ενώ στη Θράκη υπάρχει μια ακμαία μειονότητα, που η Τουρκία την "καλλιεργεί" συστηματικά. Και μόνο αυτός ο παραλληλισμός που επιχειρείς δείχνει τι απόσταση έχεις από την πραγματικότητα.
3. Η βίζα πράγματι δε σημαίνει απαραίτητα ότι γίνεται πάντα σοβαρός έλεγχος, όπως η ύπαρξη ζώνης ασφαλείας στο αυτοκίνητο δε σημαίνει ότι τη φοράμε πάντα. Σημαίνει όμως ότι υπάρχει η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να γίνεται σοβαρός έλεγχος. Την οποία δυνατότητα η κυρία Ντόρα μας προτείνει να απεμπολήσουμε.

Ανώνυμος 16 Δεκεμβρίου 2011 στις 8:06:00 μ.μ. EET  

Οδυσσέα θαυμάζω την υπομονή σου που κάθεσαι και μιλάς με Ντοράκια...

Αρματιστής 16 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:01:00 μ.μ. EET  

Το ερώτημα είναι, τι επιτέλους εκπροσωπεί η εν λόγω κυρία;

1,5% τις δίνουν οι δημοσκοπήσεις. Και όμως, είναι το αγαπημένο πρόσωπο του μνημονιακού και νεοφιλελεύθερου μπλοκ...

Έλεος

Ανώνυμος 16 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:18:00 μ.μ. EET  

Μηπως θελει να συνεχισει με την διαβρωση του εθνους, του Ελληνισμου, των ενοπλων δυναμεων, η μηπως δεν ητο εκεινη που πρωτοστατησε στην αποπομπη του στρατηγου Γραψα; κανοντας το θελημα εκεινων που θελουν την καταστροφη της Ελλαδος;

Ανώνυμος 16 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:34:00 μ.μ. EET  

@16 Δεκεμβρίου 2011 9:18:00 μ.μ. EET

Άσε μας κι εσύ με το Γράψα, σε λίγο θα μας πεις για τις προφητείες του Παΐσιου, λες και αυτός θα έσωζε την Ελλάδα αν γινόταν κάτι. Το μόνο που ήξερε να κάνει σωστά, ήταν να φωνάζει στους φαντάρους σε κάτι στρατηγικές!

bob 16 Δεκεμβρίου 2011 στις 10:28:00 μ.μ. EET  

μηπως θελει και κατι ακομα?
"Κάλλιο πρώτη στο χωριό, παρά δεύτερη στην πόλη"
μην σηκωσει και σημαια επαναστασης στην κρητη..

Ανώνυμος 17 Δεκεμβρίου 2011 στις 12:40:00 π.μ. EET  

Λοιπόν για να βάζουμε κάποια πράγματα στην σωστή τους διάσταση και όχι ο καθένας να δίνει την ερμηνεία που θέλει σύμφωνα με τα πιστεύω του και τις πεποιθήσεις του. Η έκδοση VISA για την είσοδο των Τούρκων πολιτών γίνεται κατά απαίτηση της συνθήκης Σένκεν της οποίας μέλος είναι η Ελλάδα, και όχι λόγω πρόνοιας της Ελληνικής πολιτείας για όλους τους λόγους που αναφέρονται στο άρθρο. Η Αλβανοί για παράδειγμα δεν απαιτείται πλέον να προμηθευτούν VISA για είσοδο τους στην Ελλάδα λόγω αντίστοιχης συμφωνίας (το ίδιο θα γίνει αν οι χώρες μέλη του Σένγκεν υπογράψουν συμφωνία με την Τουρκία) .
Η κατάργηση VISA σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει και κατάργηση των ελέγχων στα τελωνεία όπου το προσωπικό της αστυνομίας κάνει τον έλεγχο διαβατηρίων και οι τελωνειακοί τους υπόλοιπους ελέγχους. Αυτό γίνεται και σήμερα είτε οι πολίτες που εισέρχονται στην χώρα για παράδειγμα είναι Τούρκοι (που απαιτείται VISA) ή άλλοι Ευρωπαίοι (όπου δεν απαιτείται VISA). Αυτά εισαγωγικά.
Μία βόλτα στην Αλεξανδρούπολη καθημερινή ή Σαββατοκύριακο, θα σας λύσει τις όποιες απορίες έχετε με το θέμα. Τι ισχύει σήμερα; Απαιτείται VISA. Τι βλέπετε στην πόλη; Τούρκους με τις οικογένειες τους και τα πολυτελή αυτοκίνητα τους ( σχεδόν το σύνολο ταξιδεύει με ιδιωτικά αυτοκίνητα και όχι με λεωφορεία) ή τεράστια γκρουπ με HARLEY ( ναι αυτοί θα μπορούσαν να μοιάζουν με λόχο καταδρομών) να έχουν κατακλύσει όλα τα ξενοδοχεία τις ψαροταβέρνες και τα καφέ και να είναι να είναι σχεδόν μόνο αυτοί που κινούν τον συγκεκριμένο κλάδο της οικονομίας τοπικά. Αυτοί δεν έχουν κανένα πρόβλημα είτε υπάρχει VISA (εκτός της ταλαιπωρίας γιατί έχουμε μόνο ένα προξενείο στην Αδριανούπολη και ένα στην Κωνσταντινούπολη και οι αποστάσεις στην Τουρκία είναι τεράστιες), είτε όχι.
Τι άλλο βλέπετε; Πολύ λιγότερα μικρά αυτοκινητάκια με Τούρκικες πινακίδες με οικογένειες μέσα ή φοιτητές. Αυτοί έχουν κάποιο πρόβλημα με την VISA γιατί θα πρέπει να βρουν 200 € (ναι τόσο κοστίζει για μια οικογένεια για ένα διήμερο) για να την αγοράσουν και παράλληλα να έχουν εξασφαλίσει τα 300-400 € που θα πρέπει να ξοδέψουν για την παραμονή τους εδώ. Ποιοι είναι οι μεγάλη πλειοψηφία στην Τουρκία (όπως και σε κάθε χώρα); Οι δεύτεροι.

Ανώνυμος 17 Δεκεμβρίου 2011 στις 12:41:00 π.μ. EET  

Τι προτρέπουν αυτοί τους καταστηματάρχες να ζητήσουν από την πολιτεία. Την κατάργηση ή την μείωση του κόστους της VISA για να ξοδεύουν όλα τα χρήματα τους στην τοπική οικονομία, να τους βγαίνει φθηνότερα, να έρχονται πιο συχνά και να φέρουν και φίλους μαζί τους. Υποστηρίζουν και έχουν δίκαιο, ότι εκτός της γραφειοκρατίας το Σένγκεν δεν υπαγορεύει σε κάθε χώρα αν θα αποτιμά την VISA 5 € ή 100 €. Επίσης υποστηρίζουν ότι αν οι επιχειρηματίες στρέψουν το κεφάλι προς την δύση στα επόμενα 300 χιλιόμετρα θα βρουν 1.500.000 κατοίκους (πελάτες), ενώ αν το στρέψουν ανατολικά, 30.000.000. Και εδώ έχουν δίκαιο.
Οι επιχειρηματίες της πόλης από την άλλη έχουν βρει μέσα σε αυτήν την αναδουλειά που επικρατεί λόγω κρίσης ένα παράθυρο και προσπαθούν να πιέσουν καταστάσεις ώστε να αρθεί μονομερώς η VISA για μία διανυκτέρευση.
Αλήθεια πιστεύει κανείς στις μέρες μας ότι αν οι Τούρκοι αποφασίσουν να κάνουν (ή μήπως δεν το κάνουν) ένα από τα α, β, γ, που αναφέρονται στο κείμενο θα τους εμποδίσει η VISA; Σε ποιο κομμάτι; Στα ευρώ ή στα ψεύτικα δικαιολογητικά που θα εκδώσουν για τις ιδιότητες των ανθρώπων που θέλουν να στείλουν εδώ;
Η VISA απλά εμποδίζει την μαζικότερη είσοδο τουριστών από την Τουρκία η οποία στις εποχές που ζούμε της πλήρους φτώχιας, θα μπορούσε να είναι ένα παράθυρο ελπίδας τοπικά. Στο κάτω κάτω τα οικονομικά του κράτους μας αυτήν την περίοδο έχουν ανάγκη και το τελευταίο ευρώ ΦΠΑ από όπου και αν προέρχεται.

Ένας λιγότερο πατριώτης από τους άλλους..

Ανώνυμος 17 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:19:00 π.μ. EET  

ψηφοθηρικός -ή -ό [psifoθirikós] E1 : που αποβλέπει σε ψηφοθηρία: Ψηφοθηρική πολιτική. Ψηφοθηρικά συνθήματα. Aπέφυγε να πάρει σαφή θέση στο ζήτημα, για λόγους ψηφοθηρικούς. Ψηφοθηρικές υποσχέσεις. [λόγ. ψηφοθηρ(ία) -ικός]

Ανώνυμος 17 Δεκεμβρίου 2011 στις 10:56:00 π.μ. EET  

Φαινεται λοιπον οτι μερικοι δεν δεν εχουν την σοβαροτητα που απαιτειται απο τα γεγονοτα που συμβαινουν στην Ελλαδα..και μερικοι δεν εξεπλαγησαν με την ξαφνικη αποπομπη του Γραψα απο την Ντορα..και τους ενοχλημενους συμμαχους...οσο για τις προφητειες του Παισιου, υπαρχει ακομη χρονος να ξαναεκπληρωθουν...

Το θεμα αποσχησις της Κρητης καλλιεργειται συστηματικα για παρα πολυ χρονικο διαστημα...υπουλα, υποχθονια και μεθοδικα. Ενας 'ελληνοκυπριος' που προτιμουσε να ειναι με την Βρετανια και οχι την Ελλαδα, ειχε 'ξεφυγει' απο τον Αττιλα πηγε στην Κρητη, παντρευτηκε Κρητικια, και παρα ταυτα ειχε δηλωσει πριν 20+ χρονια οτι η Κρητη επρεπε να ειναι 'ανεξαρτητο κρατος' οπως η Κυπρος...τι διδασκει αυτος την οικογενεια του και πως μολυνει ολους γυρω του τοσα χρονια; και σιγουρα δεν ειναι και ο μονος...ας θημηθυμε τι ανεφερε ο ΓΑΠ προσφατα στην Κρητη..δεν γνωριζουμε τι κρυβεται πισω απο τα χαμογελλα..και εαν η Ντορα προωθει στο μελλον ανεξαρτησια της Κρητης..μαζι με την Θρακη, κτλ...επιπλεον ενας 'ελληνας' ομογενης στις ΗΠΑ πριν δυο χρονια ειχε δηλωσει...γιατι να μην γινουν οπως στην αρχαια Ελλαδα...ανεξαρτητα κρατιδια..Μακεδονια, Αθηνα, Πελλοπονησος, Κρητη, κτλ...ας σοβαρευτουν ολοι διοτι η κατασταση δεν ειναι απλη...διαιρει και βασιλευε...παρε τους πορους...οι ΗΠΑ ειχαν δωσει στους πεζοναυτες χαρτες που εδειχναν την Μακεδονια ως εδαφος occupied by Greece to be 'liberated' in the future..τετοια ατομα σκεπτονται και πραττουν 'για το καλο της υφηλιου' δηλαδη...συγκεκριμενων οικογενειων και κλαμπ ανα την υφηλιο που κανουνε οτι θελουν...και ξεχνανε την Ελλαδα...καιτωρα ποιος κυβερναει την Ελλαδα; Ποιος ΕΛΛΗΝΑΣ πηγε στις καλπες; Η μηπως εγινε σιωπηρο πραξικοπημα..απο τους κοσμοκρατορες ...και δεν προκειται να ελθουν εκλογες...ας ξυπνησουμε ολοι.

Ανώνυμος 17 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:32:00 π.μ. EET  

@17 Δεκεμβρίου 2011 10:56:00 π.μ. EET

Η ανορθογραφία, οι μεταφυσικές ανησυχίες και οι παραλογισμοί που κάνουν παρέλαση στις αναρτήσεις σου, νομίζω ότι δεν χρειάζονται περαιτέρω σχολιασμό...

Ανώνυμος 17 Δεκεμβρίου 2011 στις 8:05:00 μ.μ. EET  

2 φορές έχω πάει Τουρκία με πουλμαν, ο συνοριακός έλεγχος στην Τουρκία και τις δυο φορές ήταν πιο σχολαστικός από την Ελλάδα, παρότι δεν χρειαζόμαστε βίζα...
Έτσι όπως λειτουργούν το σύστημα πιο πολύ αποθαρρύνει οικογενειάρχες και απλούς τουρίστες να επισκεπτούν την Ελλάδα κάποιον που λειτουργεί βάση σχεδίου.
και αν δεν το γνωρίζετε το καλοκαίρι υπάρχει ακτοπλοική σύνδεση από τα νησιά με Καβάλα, Αλεξ/λη, κτλ.

Ανώνυμος 18 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:06:00 π.μ. EET  

'@17 Δεκεμβρίου 2011 10:56:00 π.μ. EET

Η ανορθογραφία, οι μεταφυσικές ανησυχίες και οι παραλογισμοί που κάνουν παρέλαση στις αναρτήσεις σου, νομίζω ότι δεν χρειάζονται περαιτέρω σχολιασμό...'

17 Δεκεμβρίου 2011 11:32:00 π.μ. EET

Ντροπη σου. Οπως νομιζεις η μαλλον εισαι κρυπτο-ανθελληνας. Δεν σε ενδιαφερει η ουσια ουτε η προδοσια.

US State Dept Transcipt:

Q Mr. Boucher, according to a map in my possession, appeared in the U.S.
Marine Corps Country Handbook, November 2003, under the title, quote,
"MACEDONIAn Occupation," unquote, includes, unfortunately, the entire
GREEK MACEDONIA with a very, very provocative and undiplomatic full-page
text against the territorial integrity of GREECE. I was told yesterday
by a DOD source that this map was drafted during the era of Mr.
Holbrooke when he was undersecretary for EUROPEan Affairs in 1999, and
it's still valid even today. And it was also verified by Ambassador
Nicholas Burns to a group of GREEK Americans who were visited by him to
the departure from ATHENS to Brussels. And it was also confirmed to the
same group by a DOS official -- I have his name -- saying to them
specifically, "Nothing has been changed," quote, unquote.

Any explanation, since the text of this language is a diplomatic one,
and you told us the other day that U.S. Department of State has the last
word in any diplomatic exchanges?

Και μέσα σε όλα όσα συμβαίνουν στην χώρα από τον Δεκέμβριο του 2008, ήρθε και το «κερασάκι στην τούρτα». Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην διάσκεψη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που πραγματοποιείται στον Αγ. Νικόλαο Λασιθίου, με αντικείμενο τις εξελίξεις στον αραβικό κόσμο μετά την Αραβική Άνοιξη, έδωσε υπόσταση σε μία φημολογία που οργιάζει τα τελευταία δύο χρόνια σε πολλά διπλωματικά σαλόνια των Αθηνών, ότι δηλαδή επίκειται δημοψήφισμα στο νησί με θέμα την ανεξαρτησία της Κρήτης!...ο Γ.Παπανδρέου δήλωσε ότι «Η Κρήτη
θέλει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Έχει ιστορικούς δεσμούς με τον αραβικό κόσμο και επιθυμεί να τους διευρύνει και να τους ενισχύσει».

Ας περπαταμε ολοι εν τη ΑΛΗΘΕΙΑ.

Οδυσσέας 18 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:25:00 π.μ. EET  

@ Ανώνυμο 18 Δεκεμβρίου 2011, 11.06:
Θα παρακαλέσω να μη βγαίνουμε εκτός θέματος.
Επιπλέον, αφού θέλεις να περπατάμε εν αληθεία, αυτό που παραθέτεις είναι ερώτηση προς τον εκπρόσωπο του State Department, και όχι απάντησή του. Το σύνολο του διαλόγου υπάρχει εδώ.

Alexandros 18 Δεκεμβρίου 2011 στις 12:08:00 μ.μ. EET  

Δεν μπορώ να καταλάβω ειλικρινά πως γίνεται και όλοι να προσκυνούν το νεο-οθωμανικό κράτος, η μοναδική εξήγηση είναι ότι έχει απόλυτη υποστήριξη των Αμερικανών και κανείς από εδώ δεν το αμφισβητεί έτσι ώστε να κυβερνάει ένα από τα τσιφλίκια που θα είμαστε εμείς, άρα μιλάμε για εθνική προδοσία. Εγώ μάλιστα θα το προχωρούσα ακόμα περισσότερο. Φανταστείτε ένα ομοσπονδιακό κράτος όπου θα ζούν Τούρκοι και Έλληνες μαζί αν πετύχαινε μπορεί να πετύχει παντού, αν δεν πετύχει θα πουλάνε περισσότερα όπλα στην Τουρκία αφού ήδη δίνει τα 10πλά από εμάς σε αυτή την περίπτωση θα δίνει ακόμα περισσότερα. Πρέπει να αφυπνιστούμε και να εξαφανίσουμε τους Εφιάλτες!

Ανώνυμος 18 Δεκεμβρίου 2011 στις 12:47:00 μ.μ. EET  

@Οδυσσέας

Ευχαριστω! Ναι 'περπαταμε εν τη αληθεια'. Ετσι λοιπον.

1. Εχεις Δικιο- επρεπε να ειχα παραθεσει και τα 'link'. Αυτο δεν αλλαζει την ιστορια..it does not however negate the fact the document existed, nor that an average US Marine has no idea about the history or the borders of Macedonia. An issue that is brought 'home' and we have the 'opportunity' to discuss at a personal level and try to correct by signing peritions as Greek Americans.
2. Τα υπολοιπα ειναι απο προσωπικη εμπειρια στην Κρητη και στις ΗΠΑ - Εξεπλαγην!
3. Νομιζω καθε Ελλην ειναι 'ανυσηχος' με τα γεγγονοτα της Ελλαδος και της υφηλιου.
Αρκετοι ρωτουν για την Ελλαδα και πως οι Ελληνες 'φταινε' για την οικονομικη καταρευση αν οχι 'παγκοσμια' τουλαχιστον επικειμενης καταρευση της Ευρωπης.
4. Η προταση της Κας Μπακογιαννης για καταργηση της βιζας στον Εβρο εμβαθυνει ανησυχιες στην περιοχη οπως αναφερεται στο αρθρο.
5. Δεν ειναι ευκολο δεν γνωριζω πως να βαλω τονισμο στον υπολογιστη στην Ελληνικη γλωσσα.
6. Το 'εν κρυπτω' βοηθαει για ειδησεις, καλα αρθρα, μη βρισκομενα στα πρωτοσελιδα.κτλ..και κυριως τι σκεπτεται ο μεσος Ελλην ...εστω και...ανωνυμως..Ας ειναι ολοι παντα καλα.

Ανώνυμος 18 Δεκεμβρίου 2011 στις 8:02:00 μ.μ. EET  

Εγω θα ηθελα να επιτραπει στους τουρκους να ερθουν στον Εβρο αλλα και στο Ελληνικο Στρατο την δυνατοτητα να ασκει το δικαιωμα εαν πιασει καποιον κοντα σε στρατοπεδο η σε στρατιωτικη περιοχη να τον στειλει κατευθειαν στον αλλαχ.....και οχι πακετο με γλυκα και αυτοκινητο πισω οπως γινεται σημερα στην δημοκρατικη και ανοικτη Τουρκια.

Ανώνυμος 18 Δεκεμβρίου 2011 στις 10:26:00 μ.μ. EET  

Ίσως θα ήταν χρήσιμο να ανατρέξει κανείς σε σημαντικές παρατηρήσεις του στρατηγιστή και Καθηγητή στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων Δρ. Γεωργίου Α. Μούρτου "Οι Αν-Ορθόδοξοι της Ορθοδοξίας" Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ, Αθήναι 2008.

Δεν σας παραθέτω τις σελίδες στις οποίες αναφέρεται προφητικά η προσπάθεια "όσμωσης" των γειτονικών προς στην Μικρά Ασία Ελληνικών νήσων, αλλά στο βιβλίο εύκολα θα τις βρείτε.

Ο κ. Μούρτος σαφώς αναφέρει τις τουρκικές προσπάθειες για να προμηθεύονται τα νησιά μας τα πάντα από την Τουρκία, δηλαδή την προαναφερθείσα "όσμωση", με απώτερο σχέδιο με την μελλοντική ενσωμάτωσή τους σ' αυτήν.

Τίποτε απ' ότι κάμνουν οι Τούρκοι, παρεπιπτόντως και οι "φίλοι" μας Αμερικανοί, δεν γίνεται χωρίς κάποια υστεροβουλία!


Φιλικά

Ευμένης Καρδιανός

Ανώνυμος 19 Δεκεμβρίου 2011 στις 12:22:00 π.μ. EET  

Τι αλλο πρεπει να πουλησει το μητσοτακεικο για να παρει το χρησμα απο τους γερμανο-αμερικανους .Δεν φτανουν οι μεταφρασεις του μπαμπα τοτε...το 1942...και τα υπολοιπα.
Αλλα οσο θα υπαρχουν ανθρωποι που θα την ψηφιζουν αυτην και το αδελφο της τι να λεμε εμεις.

ΑΧΕΡΩΝ 20 Δεκεμβρίου 2011 στις 5:47:00 π.μ. EET  

Eυμὲνη φὶλτατε,χαὶρε.
Καιρὸ εὶχαμε να διαβὰσουμε νὲα σου.

Ανώνυμος 21 Δεκεμβρίου 2011 στις 3:24:00 μ.μ. EET  

Προς τον
Έλληνα Πατριώτη και συνεπώς Φίλο
ΑΧΕΡΟΝΤΑ


Πάντοτε διαβάζω το Εν Κρυπτώ για να ενημερώνομαι .... πατριωτικά από τους Φίλους μου.

Νομίζετε ότι η Ελλάδα μας έχει διαφθαρεί από τον Άντριου Πεπέντριου και τον ΓΑΠ και την οικογένεια τους ;

Διαβάστε το βιβλίο "Το Συνδικάτο" , Εκδόσεις ΗΛΕΚΤΡΑ, συγγραφεύς ο Gus Russo.

Θα φρίξετε από τα αίσχη που διαπράττουν οι Wasps, ήγουν οι White Anglosaχon Protestant, οι Αμερικανοί πολιτικοί, καθώς και οι εκλεγμένες αμερικανικές αρχές!

Φιλικά

Ευμένης Καρδιανός

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP