Μηνύσεις από Ζαχάρω κατά Τουρκίας για τις πυρκαγιές

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Την αντίδραση του Δήμου Ζαχάρως προκάλεσαν οι πρόσφατες αποκαλύψεις του Μεσούτ Γιλμάζ, για ηθελημενη πρόκληση πυρκαγιών στην Ελλάδα.



Την απόφαση να προσφύγει στα δικαστήρια έλαβε σε έκτακτη συνεδρίασή της την Τετάρτη, η Δημοτική Αρχή της Ζαχάρως, μίας από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τις πυρκαγιές του 2007.

Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε η προσφυγή στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, ζητώντας την διερεύνηση των δηλώσεων του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, περί διάθεσης μυστικών κονδυλίων για φωτιές την περίοδο που πρωθυπουργός της χώρας ήταν η Τσιλέρ.

Σημειώνεται ότι η καταστροφική πυρκαγιά στην Ηλεία τον Αύγουστο του 2007 προκάλεσε το θάνατο 36 ανθρώπων και κατέκαψε εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας ανασκεύασε τις δηλώσεις του, ωστόσο τον διέψευσε ο τότε διευθυντής του γραφείου του, με σχετική μυστική έκθεση του 1997, που είχε συντάξει ο ίδιος και επιβεβαιώνει, ότι πολλές από τις πυρκαγιές σε ελληνικά δάση, ήταν "έργο" Τούρκων πρακτόρων.

Την έκθεση αποκάλυψαν δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας Milliyet, σε δημοσίευμα της οποίας αναφέρεται, πως η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (ΜΙΤ) είχε ζητήσει την εξαφάνισή της.

"Η Τουρκία ήταν εξοργισμένη για τη φιλοξενία των μελών του PKK στην Ελλάδα. Κάποιοι είχαν πει ότι "αφού εκείνοι μας πονάνε, το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς". Δύο ομάδες, χωρίς να γνωρίζει η μια την άλλη, ξεκίνησαν τη δράση τους", αναφέρουν μεταξύ άλλων.


News247.gr

7 σχόλια:

Ανώνυμος 31 Δεκεμβρίου 2011 στις 6:33:00 μ.μ. EET  

τον δημαρχο τους το λαμογιο πρέπει να μηνυσουν ;)

Ανώνυμος 31 Δεκεμβρίου 2011 στις 8:35:00 μ.μ. EET  

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι σχέση έχουν οι πυρκαγιές στην Ελλάδα επι πρωθυπουργίας Τσιλέρ με τον Δήμο Ζαχάρως, που επλήγη στις πυρκαγιές του 2007;

Να έκανε κάτι τέτοιο π.χ. ο Δήμος Ρόδου ή ο Δήμος Ικαρίας, θα είχε μία θεωρητική εξήγηση, αλλά ο Δήμος Ζαχάρως;

Εκτός και αν μοναδικός σκοπός των τοπικών αρχόντων στην Ζαχάρω είναι να βγουν (ξανά) στην δημοσιότητα.

Ανιχνευτής 1 Ιανουαρίου 2012 στις 12:14:00 μ.μ. EET  

Οι πυρκαγίες στην Ζαχάρο και γενικά στην Πελοπόννησο εκείνη είναι ΓΝΩΣΤΕΣ (τουλαχιστον "επισήμως"). Μια γιαγιά φταίει για την πυρκαγιά στην Ζαχάρω, μια ταβέρνα για τον Ταύγετο προς την μεριά της Καλαμάτας, και επίσης μια γιαγια για το Γεράκι Λακωνίας. Ειδικά για το Γεράκι το έχω μάθει από τους ίδιος τους Χωριανούς. Αυτές οι τρείς ήταν εκεί τοτε.
Τωρα αν και άλλοι "συνβοήθησαν" (εκτός του Στρατηγού Άνεμου) και αφού είχαν ξεσπάσει οι πυρκαγιές λογω των αιτιών που αναφέρω δεν είμαι σίγουρος αλλα δεν μου φαίνεται πιθανό.
Αυτά είναι αστεία να γίνονται γιατί αδυνατίζουν τα επιχειρήματα αυτών που έχουν λόγω να ζητάνε αποζημιώσεις (Ρόδος κτλ).

Ανώνυμος 1 Ιανουαρίου 2012 στις 11:52:00 μ.μ. EET  

To θεωρεί κάποιος ότι η ΜΙΤ δεν κάνει μυστικές επιχειρήσεις ακόμα και τώρα στην Ελλάδα, είναι στην καλύτερη αφελής. Αν ταυτόχρονα θεωρεί κάποιος ότι οι φωτιές του 2007 ήταν ...τυχαίες από την Γιαγιούλα, είναι διπλά αφελής.

Ανώνυμος 2 Ιανουαρίου 2012 στις 11:50:00 π.μ. EET  

Καλά από γραφικότητες τώρα θα χορτάσουμε, βρήκαμε τώρα και μια καλή δικαιολογία!

Ανώνυμος 3 Ιανουαρίου 2012 στις 2:21:00 π.μ. EET  

@ 1 Ιανουαρίου 2012 11:52:00 μ.μ. EET

Το θέμα δεν είναι τι νομίζουμε εμείς, αλλά τί παραδέχτηκε ο Γιλμάζ.

Ο Γιλμάζ παραδέχτηκε την τουρκική εμπλοκή στις πυρκαγιές του 1996, άρα για αυτές πρέπει να κινηθεί ο αντίστοιχος Δήμος (ή ιδιώτης) που επλήγη.

Το να πετάγετε ένας άσχετος (δήμος ή ιδιώτης) με τις συγκεκριμένες πυρκαγιές, μόνο και μόνο για να έχει τα δικά του 15 λεπτά δημοσιότητας, δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα

Σούγκαρ Βίλαζ 19 Ιανουαρίου 2012 στις 1:26:00 π.μ. EET  

Μιλάμε για τον γνωστό τραμπούκο και εκτός νόμου (όχι πλέον) δήμαρχο Ζαχάρως ο οποίος έχτισε αυθαίρετα μέσα στα καμμένα; Αν ναι, τότε το άρθρο δεν έχει καμία αξία...
Σε ό,τι αφορά τη δράση των τουρκαλάδων στην Ελλάδα, δεν το αμφισβητώ, αλλά ας μην γράφουμε άρθρα για γραφικούς καρεκλοκένταυρους Ελληναράδες...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP