Συνελήφθη η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής (Ανανέωση)

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε σήμερα πολλά από τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, καθώς τα ξημερώματα εκδόθηκαν -36 συνολικά- εντάλματα σύλληψης για τον ηγέτη της οργάνωσης Νίκο Μιχαλολιάκο, πολλούς βουλευτές, καθώς και προβεβλημένα στελέχη.

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται σε εξέλιξη πανελλαδικά για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους. Βάσει των ενταλμάτων συνελήφθησαν ήδη 14 βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων οι: γενικός γραμματέας του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός, Γ. Γερμενής και ο επικεφαλής της Τ.Ο Οργάνωσης Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης. Αναζητούνται ακόμα οι βουλευτές Χρήστος Παππάς και Νίκος Μίχος, ενώ ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται και δυο εν ενεργεία αστυνομικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιεσαγγελέας του Αρείου Πάγου Χ. Βουρλιώτης κατέθεσε μέρος του πορίσματός του, βάσει του οποίου φαίνεται πως στοιχειοθετείται η κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, με ειδικότερες κατηγορίες για πέντε ανθρωποκτονίες (μια εκ των οποίων αυτή του Παύλου Φύσσα), βομβιστικές επιθέσεις, πολλές περιπτώσεις πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, εκβιασμούς και σωρεία άλλων κακουργηματικών πράξεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από έρευνα στο σπίτι του Ν.Μιχαλολιάκου εντοπίστηκαν και τρία παράνομα όπλα.

Η είδηση κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου με εκτενή ρεπορτάζ στο BBC, την Wall Street Journal, το Al Jazeera, το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, το Russia Today, το Βρετανικό δίκτυο ITV, το ιταλικό πρακτορείο Ansa και την ισπανική El Mundo.

Διαβάστε επίσης : Ψυχραιμία...

117 σχόλια:

Ηλίας Κ. 28 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:12:00 π.μ. EEST  

Ηταν χιλαδες θα γινουν εκατομμυρια... βλακες ειναι προδοτες ή στημενο το ολο...?

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:53:00 π.μ. EEST  

Τρεις λεξουλες
"ξεπλυμα μαυρου χρηματος".

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:55:00 π.μ. EEST  

Με τις εγκληματικές οργανώσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τι θα γίνει; Έχουμε κανένα νέο για συλλήψεις ή τα "αξιότιμα" μέλη του Αρείου Πάγου έχουν κολλήματα;

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:53:00 μ.μ. EEST  

Επιτέλους.....

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:57:00 μ.μ. EEST  

Δεν "δένονται" τα αδικήματα! Ο Λαγός συνελήφθη πριν ξεκινήσει η κυνηγετική περίοδος!

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2013 στις 1:48:00 μ.μ. EEST  

Η ιστορία επαναλαμβάνεται αλλά με τους δεξιους στη θέση των κομμουνιστών....

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2013 στις 2:11:00 μ.μ. EEST  

Τι εγινε ρε παιδια; Που ειναι ολοι αυτοι που σχολιαζανε για τη δολοφονια;
Πηγανε ολοι εξω απο τη ΓΑΔΑ για συμπαρασταση;

Η κοπηκε το χρημα και η γραμμή απο την οργανωση και περιφερονται ως πλεμπα που ειναι;

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2013 στις 2:36:00 μ.μ. EEST  

Μονο και μονο οτι ειναι νεοναζι αρκει για να συλληφθουν. βρωμιζουν το τοπο και το εθνος αυτα τα νεοφασιστικα νεοναζιστικα μορφωματα. Ο Ελληνισμος και η Ελλαδα παντα είναι αντιπαλος τετοιων τευτονικης εμπνευσεως νεοπαγανιστικων μορφωματων.
Ζητω η Ελλας!

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2013 στις 2:52:00 μ.μ. EEST  

ο σαμαράς τα παίζει όλα για όλα, για να δείξει ότι είναι ο θεματοφύλακας της δημοκρατίας και δεν ανέχεται ναζιστικά μορφώματα στη χώρα. δεν ξέρουμε αν του είπαν και οι ξένοι κανά-δυο κουβέντες, με τη διασταση που πήρε το θέμα της δολοφονίας του φύσσα στο εξωτερικό, αφού ακόμη και οι αμερικάνοι αναφέρθηκαν στο θέμα.
απλά ο πρακτορίσκος μιχαλολιάκος νομιζε ότι με τον κοινοβουλευτικό μανδύα, θα μπορούσε να εκβιάζει τη χώρα με εκλογές και τελικά του βγήκε ξυνό.
ο ΜΟΝΟΣ κερδισμένος θα είναι ο σαμαράς, γιατί δείχνει ότι όταν θέλει η κυβέρνηση, εφαρμόζει τους νόμους και δεν πτοείται από τις απειλές τυχοδιοκτών.

Vangelis M. 28 Σεπτεμβρίου 2013 στις 3:00:00 μ.μ. EEST  

Πολυ φοβαμαι οτι θα αποδειχθουν αβασιμες οι κατηγοριες, οχι γιατι οι χρυσαυγιτες ηταν αγιοπαιδα αλλα γιατι ειναι δυσκολο να χτυπησεις ηγεσιες κομματων απο πραξεις μελων. Συλλογικη ευθυνη δεν υπαρχει στις δημοκρατιες.

Επισης πολυ φοβαμαι οτι αυτο ειναι το τελος τους κεντρου (κεντροδεξιοι, κεντροαριστεροι) οπως το ξεραμε. Αν καταρρευσουν οι κατηγοριες τα ακρα, ειδικοτερα η ΧΑ θα βγουν ενισχυμενα.

Και τελος οσο το κεντρο δεν μπορει και δεν θελει ουσιαστικα να λυσει το οικονομικο προβλημα που το ιδιο δημιουργησε η πιθανοτητα μιας καταστροφης του πολιτικου συστηματος (καταστροφη = ραγδαια μεταστροφη) ειναι αυξημενη ποσο μαλλον οταν το κεντρο επιχειρει να εφαρμοσει στους πολιτικους του αντιπαλους τους νομους, κατι που αποφευγει επιμελως να εφαρμοσει για τον εαυτο του.

Θεωρω οτι ειναι μια βλακωδης ενστικτωδης πραξη αυτοσυντηρησης του διεφθαρμενου κεντρου και θεωρω πιθανο οτι αν τους βγει με της ΧΑ θα στραφει και κατα του Συνασπισμου αμεσως μετα. Ειναι πολλα τα λεφτα για να τα παρουν οι καινουργοι απο τους παλιους!

Δεν μου αρεσουν καθολου αυτα που συμβαινουν!

AXEΡΩΝ 28 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:15:00 μ.μ. EEST  

Και ὅμως,ΤΩΡΑ εἶναι που ἀπαιτείται ψυχραιμία.

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:56:00 μ.μ. EEST  

Εεεε ρε γλέντιαααα!
Σήμερα είδαμε ποιοι είναι τα γατάκια και ποιοι είναι τα γατόνια...

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2013 στις 6:44:00 μ.μ. EEST  

βαγγέλη ουτε βλακώδης ουτε ενστικτώδης κίνηση είναι ούτε να φοβάσαι.
στη δουλειά μου έχω δει ότι οι δικαστές, ειδικά οι ανώτατοι, δεν βαδίζουν στα τυφλά, ούτε κινούνται ενστικτωδως, αλλα αφού πρώτα "δέσουν" την κάθε υπόθεση, για να αποφύγουν κάθε στραβοπάτημα και ανακληση αποφάσεων.
συνεπώς, μη λυπάσαι για τα φιλαράκια σου.
οι δικαστές ΔΕΝ έχουν κάνει λάθος.
ΧΑΙΡΟΜΑΙ δε που υπάρχουν τόσοι φίλοι δημοκράτες με τα σχόλια τους και με λέξεις: επιτέλους, πλέμπα, ξεβρώμισμα και θα ακολουθήσουν και άλλες.

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2013 στις 7:08:00 μ.μ. EEST  

ΑΝΤΕ ΣΕΙΡΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΡΑΝΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΜΕ 4.000 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ, 1.5 ΕΚ. ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ-ΝΕΚΡΟΙ, ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΠΛΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2013 στις 8:28:00 μ.μ. EEST  

Ενα πολιτικό σύστημα όσο διεφθαρμένο και αν είναι, δεν το αντικαθιστάς με μαφιόζους της νύχτας και δολοφόνους

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:03:00 μ.μ. EEST  

Η Ελλάδα που γέννησε τη Δημοκρατία, η Ελλάδα μας, δείχνει σε όλο το κόσμο ότι μπορεί να εξουδετερώσει οποιοδήποτε φασιστοειδές, εγκληματικό κατασκεύασμα γρήγορα και αποφασιστικά.....

Επιτέλους.....ας δείξομε τι μπορούμε να κάνομε όταν θέλομε.

Σήμερα ήταν μια μεγάλη Μέρα.....η Ελλάδα συνήλθε....

Επιτέλους..."το φως στο τούνελ" δυναμώνει.

Δεν υπάρχουν στην Δημοκρατία οι λέξεις "φοβάμαι" και "φόβος" .

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:05:00 μ.μ. EEST  

"Ενα πολιτικό σύστημα όσο διεφθαρμένο και αν είναι, δεν το αντικαθιστάς με μαφιόζους της νύχτας και δολοφόνους"
Σ Ω Σ Τ Ο Σ
τι πανδαισία μηνυμάτων αυτή.
γιατί κρύβεστε ρε παιδιά? επιτέλους πρέπει να ακούγεται και η δική μας φωνή.
αρκετά με τους πατριδοκάπηλους και τις φοβίες τους

Vangelis M. 28 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:21:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2013 - 6:44:00 μ.μ. EEST

Δεν μου αρεσει καθολου ο η φεαση σου " μη λυπάσαι για τα φιλαράκια σου". Ειναι ποταπος και ιεροεξεταστικος.

Δεν ειναι φιλαρακια μου ουτε καν τους συμπαθω τους χρυσαυγιτες.

Τωρα τα περι δικαστων, σου βαζω και στοιχημα οτι οι κατηγοριες δεν θα αποδειχθει οτι στεκουν. Οι δικαστες στην Ελλαδα ειναι υπηρετες ενος συστηματος που πανικοβαλλεται αν δει να χανεται απο τα χερια του η εξουσια. Δικαστικη, νομοθετικη και εκτελεστικη εξουσια στην Ελλαδα ειναι καθεστωτικες. Καθεστωτικες στο καθεστως της διαπλοκης και της διαφθορας.

Ειμαι Δημοκρατης και οι φιλοι που πανηγυριζουν μαλλον δεν ειναι δημοκρατες δεδομενου οτι δεν δεχονται οτι η δημοκρατια δεν φερνει στην βουλη μονο οσους μας αρεσουν. Η δημοκρατια οφειλει να φερεται δημοκρατικα και στους αντιθετους της. Λυπαμαι που σε αυτο το στραβοπατημα της δημοκρατιας (ως στραβοπατημα το βλεπω εγω) πολλοι πανηγυριζουν λες και πηρε η ομαδα τους το κυπελο! Λυπαμαι που βλεπω οπαδους αντι για σκεπτομενους πολιτες. (αναφερομαι στους πολλους που πανηγυριζουν χωρις να βλεπουν μεσα, πισω και μετα απο τα πραγματα).

Τελος εγω εμφανιζομαι με τα πραγματικα μου στοιχεια και οχι ως ανωνυμος ή με ψευδονυμο γιατι θεωρω οτι απεναντι στους αλλους εχω την υποχρεωση της προσωποποιησης της γνωμης μου. Επισης δεν εχω κατηγορησει ουτε ειρωνευτει κανενα εδω μεσα για τις πεποιθησεις του και τις θεσεις του αλλα με επιχειρηματα προσπαθω να του αποδειξω γιατι διαφωνω (αν διαφωνω).

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:22:00 μ.μ. EEST  

Εγώ προσωπικά δεν θέλω να λέγομαι πια Έλληνας ούτε να υπηρετώ την Ελλάδα, γιατί απ' ότι φαίνεται, η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι υπό το καθεστώς οικογενειακών μαφιών που καθιερώθηκαν ήδη από την Τουρκοκρατία και συνεχίζουν ακάθεκτες. Πολλές δε εξ αυτών δεν είναι καν ελληνικές αλλά αλβανικές,αρμένικες,τουρκικές,φραγκικες κτλ κτλ. Το είπε εξ άλλου και η Μπενάκη, οπότε δεν έχει νόημα αν γίνει κάποιος πόλεμος να πάω να σκοτωθώ. Από εδώ και πέρα δεν ψηφίζω κανένα κόμμα και θα ενδιαφέρομαι μόνο για το καλό της δικής μου οικογένειας. Συγγένεια με εξελληνισμένους αρβανίτες, γύφτους, πακιστανούς,άραβες,φράγκους ΔΕΝ αναγνωρίζω και θ' αρνηθώ κάθε κλήση αυτού του κράτους προς υπεράσπιση κρατικών εδαφών.

Οδυσσέας 28 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:49:00 μ.μ. EEST  

Το μόνο που έχω να πω για το παραπάνω σχόλιο είναι ΑΙΣΧΟΣ.
Αν χωρίς τη Χρυσή Αυγή δεν υπάρχει για σένα Ελλάδα, δεν υπήρξες ποτέ Έλληνας.
Ποτέ μην αξιωθείς να υπηρετήσεις. Δε θα μας λείψεις.

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:53:00 μ.μ. EEST  

"Συλλογικη ευθυνη δεν υπαρχει στις δημοκρατιες.
"

αυτό ειναι το ωραιο ομως. αν αποδειχθει συσταση εγκληματικής οργάνωσης ΥΠΑΡΧΕΙ συλλογική ευθύνη!!!

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:24:00 μ.μ. EEST  

Το μόνο που έχω να πω για το παραπάνω σχόλιο του Ανώνυμου είναι ότι δεν έχει και άδικο...

Για ποιον και για τι να πολεμήσει πλέον ο μέσος άνεργος νέος;

Για τα 7 χιλιάρικα μισθοδοσίας του μπουμπούκου;

Για τη συνέχιση της οικογενειακής επιχείρησης real estate των Βαρβιτσιώτηδων;

Για να μας πουλάει το πετρέλαιο πανάκριβο και για να μάς βάλει διόδια και στον πισινό ο άλφα ή ο βήτα νταβατζής;

Για ποιον φίλτατε Οδυσσέα;

Άστα αγαπητέ, είμαστε μισό βήμα πριν την διάλυση και εσένα σου φταίει ο Μιχαλολιάκος που στο κάτω κάτω της γραφής μπήκε φυλακή για την ιδεολογία του ενώ θα μπορούσε να τα είχε πάρει κι αυτός από τους νταβατζήδες και να ήταν πρώτη μούρη σε όλα τα κανάλια σήμερα.

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:49:00 μ.μ. EEST  

Οδυσσέα ΕΓΡΑΨΕΣ.
'οσο για το βαγγελη, που μας γράφει ότι "Η δημοκρατια οφειλει να φερεται δημοκρατικα και στους αντιθετους της" είναι για κλάματα και όχι για γέλια και αποδεικνυει αυτό που έγραψα για τα φιλαράκια του.
και βέβαια κύριε η δημοκρατία ΔΕΝ εκδικείται και δέχεται τους αντίθετους.
αλλά με ένα ΟΡΙΟ.
άρχισαν με βρισιές μέσα στο Κοινοβούλιο, έφτασαν στο ΦΟΝΟ.
αρκετά τους ΑΝΕΧΤΗΚΑΜΕ
ΜΠΡΑΒΟ στο σαμαρά όσο και αν δεν συμφωνώ μαζί του. και ξέρεις γιατί?
γιατί έδρασε ΤΑΧΙΣΤΑ και απέδειξε ότι η Δημοκρατία ΜΠΟΡΕΙ να λειτουργήσει στην Ελλάδα, χωρίς ενδοιασμούς και πισωγυρίσματα.
είμαι σίγουρος ότι ο πασοκοβαγγέλης δεν επρόκειτο
να κάνει τπτ, αν ήταν στα πράγματα.
και ξέρεις γιατί? γιατί αντι για ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ πίσω από τα νομικίστικα και τα λόγια που μονο οι πασόκοι καταλαβαίνουν. και τώρα θ΄ αρχίσουν να λένε ότι έκαναν και αυτοί κάτι σωστό για τον τόπο.

και κάτι ακόμη για τους "αντίθετους"
παρακολουθώ το μιχαλολιάκο από το τέλος της δεκαετίας του ΄70.
αυτά που τώρα ανακαλύπτουν οι νεοσσοί της δημοσιογραφίας τα έχουμε ζήσει στο πετσί μας, όταν δεν τολμούσαμε να δούμε ταινία στο ΑΣΤΥ, στην ΕΛΛΗ , στο ΔΑΝΑΟ, από το φόβο των βομβών και των επεισοδίων και που πάντα την έβγαζαν "καθαρή".
ε, τωρα τέλος
μια του κλεφτη, δυό....

Pro από Συμβασιλεύουσα 28 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:06:00 μ.μ. EEST  

@Βαγγελη
Οι κατηγοριες ειναι για συσταση εγγληματικης οργάνωσης και ανθρωποκτονιες και οχι για ιδεολογικους λογους οποτε φιλε μου η Δημοκρατια δεν κινδυνευει και ολοι οι προβληματισμοι σου και οι ενστασεις σου ειναι ακυρες . Τωρα αν με αντιστοιχες κατηγοριες βαλουν μεσα και αλλους γιατι εχουν σχεσεις με τρομοκρατικεςς και αντιεξουσιαστικες οργανωσεις που εμπλεκονται σε ποινικα αδικηματα , ας το κανουν . Η δημοκρατια δεν κινδυνευει απο την εφαρμογη της δικαιοσυνης . Αντιθετα ενισχυεται .

@Προς τον ανωνυμο αρνησιπατρη παραπανω .
Στο καλο φιλε μου .......... Δεν σε χρειαζομαστε . Παντα αυτη η πατριδα ειχε αρνητες για λογους εγωισμου και ξεβολεματος εκτος απο ιδεολογικους . Καποιοι εφταναν και φτανουν και στα ορια της προδοσιας . Το ειδος σου ειναι ο λογος που εχουμε τοσους πολλους Ηρωες και Αγιους στην πατριδα μας . Περισευει πολυ δοξα για λιγοτερους .
Και το ακριβως αντιθετο ειδος , του μονιμα αδικημενου αλλα με αγαπη για την πατριδα χωρις ορους και ορια , ειναι αυτο που κρατησε αυτο το εθνος ορθιο .
Τοις κεινων ρημασι πειθομενοι .

Υγ. Ετσι για να αντιλαμβανομαστε και εμεις οι δεξιοι οτι δεν υπαρχουν μονο αριστεροι "Ελληνοφωνοι" . Οσοι αγαπαμε το Εθνος μας , πρεπει να βρουμε κοινό τόπο .

Ανώνυμος 29 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:12:00 π.μ. EEST  

δλδ επειδή δεν εχουμε 7χιλ το μήνα, επειδή δεν 'ειμαστε με τους λακέδες για να κονομάμε, επειδή δεν είμαστε από τα τζάκια της πολιτικής που τρώνε με 10 μασέλες, επειδή, επειδή,... να φύγουμε από τον τόπο μας? ρε πάτε καλά? ή παθατε παράκρουση επειδή ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ λειτουργεί το κράτος? στο καλό, όπως και άλλοι έχουν γράψει

...ο Μιχαλολιάκος που στο κάτω κάτω της γραφής μπήκε φυλακή για την ιδεολογία του ενώ θα μπορούσε να τα είχε πάρει κι αυτός από τους νταβατζήδες και να ήταν πρώτη μούρη σε όλα τα κανάλια σήμερα.

ποιά ιδεολογία? του χίτλερ? των εκβιασμών? του νταβατζή στους αλλοδαπούς--οι ίδιοι το παραδέχθηκαν στους δικαστές-- ακούτε στις ειδήσεις ότι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης?
και θα ψάξουν, λένε, και για περισσότερα επιβαρυντικά στοιχεία, υπάρχει, λέει πολύ ψωμί ακόμη

Ανώνυμος 29 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:31:00 π.μ. EEST  

"ακούτε στις ειδήσεις ότι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης?"

είσαι πολύ χάνος ρε αδερφάκι μου για να καθήσω να σου απαντήσω σοβαρά.

tancred de hauteville 29 Σεπτεμβρίου 2013 στις 1:10:00 π.μ. EEST  

Μερικές παρατηρήσεις στα γρήγορα από την πλευρά μου.

1. Habeas Corpus. Γυρίσαμε μερικές εκατοντάδες χρόνια πίσω. Για την ακρίβεια πριν από το 1215 μ.Χ. Εν μέρει θα μου πείτε είναι λογικό, τα πάντα στην Ελλάδα θυμίζουν Μεσαίωνα, γιατί όχι και το Δίκαιό της.

2. Έγινε αντιληπτό ότι έχουμε σε εξέλιξη ένα ελληνικό «watergate»; Να υπενθυμίσω ότι η κυβέρνηση Νίξον έπεσε επειδή παρακολουθούσε με «διάφορα μέσα» τους πολιτικούς της αντιπάλους. Εδώ βέβαια η κυβέρνηση βάζει ολόκληρο τον μηχανισμό της για να το καταφέρει (πρωτοπορούμε σε σχέση με τους Αμερικανούς), από την ΕΛΑΣ έως την ΕΥΠ και, αυτούς που δεν συμμορφώνονται τους απολύει, καθαιρεί και μεταθέτει. Ποιος μου διασφαλίζει εμένα, του μέσου Έλληνα πολίτη (ας είμεθα ταπεινοί), που η φορολογία με έχει αφαιμάξει, ότι τα λεφτά που δίνω για την ασφάλεια της χώρας δεν πάνε για «εσωτερική» κατασκοπία πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης; Πως διασφαλίζεται ότι, αν τελικά αθωωθούν οι χρυσαυγίτες (στην χειρότερη περίπτωση για πολλούς εδώ μέσα και εκεί έξω), το υλικό του κόμματος που κατασχέθηκε δεν θα χρησιμοποιηθεί από τους πολιτικούς αντιπάλους;

3.Όλοι ξέρουμε (και ζητώ συγγνώμη για όσους δεν ξέρουν και τους κατεβάζω από το ροζ συννεφάκι) ότι οι κρίσεις στις ΕΔ και στην ΕΛΑΣ γίνονται με (αυστηρά) κομματικά κριτήρια. Πράγμα το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι τα υψηλόβαθμα στελέχη εκτός από γαβ γαβ προς τα κόμματά τους αλληλοκαρφώνονται για μια θέση και μια σύνταξη. Επομένως το θεωρώ φαιδρό, αν όχι ιλαρό το να λένε για κάποια (κυρίως χαμηλόβαθμα) στελέχη ότι έχουν συμπάθειες στην ΧΑ.

4.Εξαιρετικά απαράδεκτη η χρήση της ΕΚΑΜ για την συνοδεία – προσαγωγή των συλληφθέντων. Άτοπη και καθαρά για εντυπωσιασμό. Ήταν απαραίτητη η παρουσία τους με πολεμικά τυφέκια; Το «κριάρι» με το P90 το είδατε; Παραλίγο όπως έτρεχε να το βάλει σε θέση σκόπευσης. Αφού οι μισοί μόνοι τους πήγαν να παραδοθούν, γιατί τέτοια χρήση μιας ομάδας ελίτ.

5.Ο εισαγγελεύς φαίνεται ότι είχε δη προηγουμένως τον «Νονό» (1972) του Κόπολα. Δεν εξηγείται αλλιώς τα περί εγκληματικής οργάνωσης με αλυσιδωτή ιεραρχία. Μόνο οι φράσεις «caporegime», «consigliere», «soldati», «capo» κλπ έλειπαν. Γίναμε Σικάγο ή ακόμη χειρότερα, Hell’s Kitchen! Αν η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση, τότε τα υπόλοιπα κόμματα αντιστοιχούν στις υπόλοιπες τέσσερις «φαμίλιες»;
Προτεινόμενα διαβάσματα: 1. Άρεντ Χάνα: Ο Άιχμαν στην Ιερουσαλήμ, Έκθεση για την κοινοτοπία του κακού, Νησίδες, Αθήνα 2009. Ανάγνωσμα που κατά την γνώμη μου θα σας προϊδεάσει για την δίκη. 2. Puzo Mario: Ο Νονός, Ζάρβανος, Αθήνα 1995. Αυτό για να δείτε τι είναι η εγκληματική οργάνωση και τι είναι το ξέπλυμα χρήματος.

Ανώνυμος 29 Σεπτεμβρίου 2013 στις 1:34:00 π.μ. EEST  

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2013 - 9:22:00 μ.μ. EEST

Από την λύπη σου που μαντρώσανε τον αρχηγό σου, ξέχασες να πάρεις τα χάπια σου.
Μην πολεμήσεις αν γίνει πόλεμος, άλλωστε πάντα οι άντρες πολεμούν και οι λαλάκηδες φορούν κουκούλα και γίνονται τσιράκια του εχθρού.
Δε σε χρειαζόμαστε καραγκιοζάκο και αν θέλεις μπορείς να φύγεις και από τη χώρα, δε θα μας λείψεις ναζιστόμουτρο.

"Μαύρο πρόβατο"

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 29 Σεπτεμβρίου 2013 στις 1:34:00 π.μ. EEST  

Χμμμ...επειδή έχω ζήσει "αποχουντοποίηση", "σταγονίδια", "στιγμιαία αδικήματα" και άλλα τέτοια φαιδρά και επειδή και άλλες φορές πήγε στα δικαστήρια κατηγορούμενος ο Μιχαλολιάκος αλλά την σκαπούλαρε, θα περιμένω να δω τη συνέχεια. Win win situation πάντως για τον Σαμαρά η ιστορία, όπως και να εξελιχτεί. Βγήκε και ο Σεπτέμβρης χωρίς σοβαρές ζημιές για την κυβέρνηση, οι δημοσκοπήσεις σίγουρα μετά το υπερθέαμα των συλλήψεων θα πάνε σαφώς υπέρ Σαμαρά και προφανώς η χρονιά θα φύγει χωρίς κάλπες και άλλα επικίνδυνα πράγματα. Από Γενάρη και μετά βλέπουμε αν θα προκάνει η κυβέρνηση τη δεύτερη παρέλαση.

Λοιπόν, έχω δει τυχερούς πολιτικούς (ο Ανδρέας υπήρξε ένας), αλλά την τύχη (να μην το πω λαϊκά...) του Σαμαρά δεν την έχω δει σε άλλον Έλληνα πολιτικό. Ως τώρα ξεγλίστρησε ένα σωρό φορές, από ένα σωρό στραβοπατήματα λες και μας έχουν όλους ψεκάσει με βαρβιτουρικά σε σκόνη. Και απάνω που το σαξές στόρυ πάει φούντο, βγαίνει ένας νεάντερνταλ με μαχαίρι και καθαρίζει λάθος άνθρωπο (δηλαδή όχι Πακιστανό ως συνήθως, γιατί κανείς δε θα νοιαζόταν). Ευκαιρία μεγάλη να ξεφορτωθεί η κεντροδεξιά το ενοχλητικό της άκρο που αρνήθηκε να μπει στην πολυκατοικία (όπως ο Καρατζαφέρης). Αφήνει φυσικά από έξω κάθε σοβαρή έρευνα στο στρατό γιατί ένα μπάχαλο στο στρατό μπορεί να γίνει επικίνδυνο ποικιλοτρόπως, βάζει δήθεν χέρι στην Αστυνομία (δηλαδή θα αρπάξει πέντε δέκα από αυτούς που είχαν εκτεθεί πολύ για να τη γλυτώσουν οι εκατοντάδες υπόλοιποι) και ο κόσμος είναι ευχαριστημένος. Άλλωστε δε θα έλεγα ότι η Αστυνομία έχει την ιδιαίτερη εκτίμηση του κόσμου ενώ ο στρατός λειτουργεί ακόμα, παρά τα χάλια του, ως θεματοφύλακας της ασφάλειας του κράτους. Έτσι, όλως τυχαίως, μόνο απόστρατοι βρέθηκαν να συμμετέχουν στην ΧΑ, περίπου όπως εξαφανίστηκαν οι χουντικοί αξιωματικοί μετά τη χούντα πλην ελαχίστων. Όλοι ευχαριστημένοι λοιπόν.

Αυτά ως πρόχειρες και βιαστικές σκέψεις. Για σοβαρότερες κρίσεις σε κανένα μήνα που θα έχει ξεκαθαρίσει το πράγμα. Άμα δεν έβγαινε τόσο κερδισμένη η απεχθέστατη αυτή κυβέρνηση θα ζητωκραύγαζα. Θα περιμένω τις εξελίξεις πριν χειροκροτήσω, έστω και με το ζόρι.

Ανώνυμος 29 Σεπτεμβρίου 2013 στις 1:46:00 π.μ. EEST  

@ 9:22
Στο καλό και να μας γράφεις. Μόλις απέδειξες πόσο ψεύτικοι πατριώτες και πόσο πατριδοκάπηλοι είσαστε.

Οδυσσέας 29 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:45:00 π.μ. EEST  

@ Tancred de Hauteville:
1. Οι χρυσαυγίτες συνελήφθησαν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση (άρθρο 187 Ποινικού Κώδικα) που είναι κακούργημα και μάλιστα διαρκές. Ως εκ τούτου συνελήφθησαν νόμιμα χωρίς άδεια της Βουλής, με βάση το άρθρο 62 του Συντάγματος που επιτρέπει σύλληψη βουλευτών χωρίς άδεια της Βουλής, για αυτόφωρα κακουργήματα. Εγώ δε βλέπω καμία παραβίαση της νομιμότητας. Περιμένω λοιπόν με ενδιαφέρον να μας αναλύσεις πώς παραβιάστηκε το Habeas Corpus.
2. Στο Watergate το σκάνδαλο ήταν ότι ο Νίξον παρακολουθούσε το δημοκρατικό κόμμα παρανόμως (ενώ την ίδια εποχή στις ΗΠΑ γίνονταν νομιμότατες παρακολουθήσεις άλλων).
Στην περίπτωση της ΧΑ στην Ελλάδα, προβλέπεται από το νόμο η λήψη άδειας δικαστικού συμβουλίου για υποκλοπή τηλεφώνων - και προφανώς είχε ληφθεί.
3. Και λοιπόν;
4. Η χρήση της ΕΚΑΜ είναι απολύτως λογική, αν σκεφτεί κανείς τη σοβαρότητα της υπόθεσης.
5. Δε χρειάζεται να καταφύγεις σε ιταλικές λέξεις για να καταλάβεις πώς σκέφτηκε ο εισαγγελέας. Καλύτερα ψάξε μερικές γερμανικές, ξεκινώντας από το "Fuehrerprinzip". Φαίνεται ότι είχαν κυρίαρχο ρόλο στη δομή της οργάνωσης... Και ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα με το Fuehrerprinzip? Ότι ο αρχηγός είναι υπεύθυνος για όλα...

Vangelis M. 29 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:02:00 π.μ. EEST  

Θα διαμαρτυρυθω επειδη βλεπω απο καποιους γηπεδικη συμπεριφορα για το ζητημα. Χασατε, φατη την, μοκο κ.τ.λ. Εγω (που ιδεολογικα ανηκω στον δημοκρατικο χωρο) λεω οτι δεν νικησε η δημοκρατια με την αξια της γιατι ειχε τα σφυριγματα του διαιτητη (κυβερνηση, δικαστες) με το μερος της και οτι για να νικησει στο επομενο διαστημα χρειαζεται τα σφυριγματα του διαιτητη, αλλιως δεν ειναι ικανη με αυτους τους παιχτες που εχει...

Θα ζητουσα να μην διωχνετε Ελληνες απο την Ελλαδα επειδη πανω στα νευρα τους και την απογοητευση τους ειπαν κουβεντες που δεν επρεπε. Αν ποτε θα φυγουν καποιοι για να γλυτωσουν απο τις δυσκολες για το εθνος καταστασεις, να ειστε σιγουροι οτι δεν θα ειναι οι ανωνυμοι που διαμαρτυρονται με αυτον τον τροπο αλλα οι ηγεσιες που λεηλατησαν και καταστρεψαν την χωρα.

Τελος οι πολλοι δεν θα γνωριζετε οτι ο Ελευθεριος Βενιζελος εθεσε εκτος νομου το ΚΚΕ και τις κομμουνιστικες αποψεις το 1929. Ετσι εγινε το πρωτο βημα ανοιγοντας τον δρομο για τον εμφυλιο και την μετεμφυλιακη ανωμαλη πολιτικα κατασταση. Τοτε φυσικα πλλοι πανηγυριζαν χωρις να ακουν την βοη της χιονοστιβαδας που ξεκινουσε. Ενα λινκ εδω. http://www.sansimera.gr/articles/298

Τα περι συμμοριων φανταζουν αστεια... Τα κομματα της κομουνιστικης αριστερας εχουν στην θεωρια τους την βια ως μεσο πολιτικης και ποτε δεν την αποκυρηξαν. Στην πρακτικη των διεκδικησεων τους δρουν ως οργανωμενες και βιαιες ομαδες.

Επισης πολιτικη και συμμορια στην Ελλαδα εχουν παραδοση. Τα Ελληνικα πολιτικα κομματα μοιαζουν σε πολλα με την Σικελικη μαφια του 19ου αιωνα. Κρατος εν κρατει, προστασια των δικων της ανθρωπων, εξουδετερωση των αντιπαλων εξουσια και πλουτισμος των νονων και των οικογενιων τους.

Τεσπα επλιζω να καταλαβαινετε οτι δεν εχει λυθει κανενα προβλημα γιατι το προβλημα δεν ηταν η Χρυση Αυγη αλλα τα κομματα εξουσιας και η διαχειρηση που εφαρμοσαν δεκαετιες τωρα. Δειτε περα απο την επικαιροτητα και βαθια μεσα στα πραγματα και αφηστε τις ιαχες γηπεδικου τυπου.

Ανώνυμος 29 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:25:00 π.μ. EEST  

Ωραία λοιπόν, ας θέσουμε μερικά ερωτήματα στους διαφόρους κλουζώ και "νομομαθείς" του μπλογκ:

1) Όποιος μπορεί να μπει στο youtube μπορεί να ακούσει τον μιχαλολιάκο να λέει κατ'επανάληψη ότι παρακολουθείται αυτός και η ομάδα του χρόνια τώρα. Τότε γιατί να εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τηλέφωνα και να μιλάει ανοικτά σε χώρους που μπορεί να παρακολουθείτο για παρανομα θέματα; Τόσο βλάκας είναι;

2) Όταν άγγιζε το 20% το κόμμα του ποιο ήταν το κίνητρό του να χρησιμοποιεί μεθόδους που ίσως να χρησιμοποιούσε όταν ήταν 0.1%; Εν ολίγοις ποιο το κίνητρό του ρε παιδάκι μου;

3) Όταν π.χ. ο καλαμπόκας σκότωσε τον τεμπονέρα ποιος βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι λίγη ώρα μετά το συμβάν δεν πήρε τηλέφωνο τον αρχηγό της ΝΔ κάποιος από το κόμμα να του πει για το συμβάν;

Δεκάδες ερωτήματα θα μπορούσαν να τεθούν, αλλά αρκεί που ο Πρετεντέρης λέει ότι όποιος ξαναψηφίσει χα θα ανήκει στον υπόκοσμο και αυτό χωρίς να έχει γίνει ακόμα δίκη χωρίς τίποτα, ένοχοι απευθείας. Και αφού το λέει ο πρετεντέρης κάτι θα ξέρει...

Ανώνυμος 29 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:27:00 μ.μ. EEST  

... Χμ.... πολλά σχόλια...!

Περίεργη χώρα η Ελλάδα, όσο για τους κατοίκους της ....... ακόμα πιο περίεργοι αυτοί!

Πριν από 72 περίπου χρόνια, είδαμε και πάθαμε να ξεφορτωθούμε τους ναζοφασίστες που ήρθανε να μακελέψουνε την Πατρίδα μας ου ήθελε η δόλια να μείνει ουδέτερη.....

Κανένα άλλο έθνος δεν είχε τόσες απώλειες όσες είχε η Ελλάδα. Κανένα άλλο έθνος δεν υπεβλήθη σε τόσες θυσίες όσες προσέφερε αυτή η πανέμορφη χώρα ...!

Αυτό παλιογαϊδούρι .... ο Τσώρτσιλ, έλεγε ότι "στο εξής δεν θα λέμε ΄πως οι Έλληνες πολέμησαν σαν ήρωες αλλά ότι οι ήρωες πολέμησαν σαν Έλληνες"!

Μετά από 72 περίπου χρόνια, έρχονται κάτοικοι αυτής της χώρας και ασπάζονται θεωρίες και φορούν σύμβολα αυτών των τρισκατάρατων ναζήδων.

Και όχι τίποτε, αλλά ούτε αυτοί οι μαύροι φασίστες αλλ' ουτε και οι άλλοι οι κόκκινοι ναζήδες, δεν σκέφτηκαν πως τόσο οι Γερμαναράδες όσο και οι εξ ανατολών ορμώμενοι τους είχαν και τους έχουν γραμμένους ....

Κρίμα, κρίμα, γιατί ο λαός μας έχει τόση ανάγκη να ακουμπήσει κάπου......εθνικά Ελληνικά..

Ένας που έζησε την Κατοχή και το άλλο που εσείς ονομάζετε εμφύλιο (ας όψετε ο Χατζηνικολάου, παιδί της ΝΔ, που μοιράζει με την εφημερίδα του ένα βιβλίο για τον διεστραμμένο αιμοσταγή σφαγέα "βελουχιώτη").

Υ.Γ. Όταν έγιεν η 1η Σοσιαλιστικη Διεθνής, στην οποία είχαν παρευρεθή ως σύνεδροι και οι φασίστες του Μπενίτο Μουσολίνι, οι δικοί μας κομμουνιστές ούτε σαν παρατηρητές δεν είχαν προσκληθή. πάντα ρηγμένοι ακόμη και οι προδότες μας.


Ανώνυμος 29 Σεπτεμβρίου 2013 στις 2:19:00 μ.μ. EEST  

Όσοι βιάστηκαν να με κατηγορήσουν ως προδότη, προφανώς ανήκουν στο μπλε/πράσινο μαντρί και είναι οι βολεμένοι του συστήματος. Επίσης βλέπω πως αμέσως έδρασαν τα κομματικά αντανακλαστικά και άρχισαν τα συλλογικά τσουβαλιάσματα! Τέτοια κλειστά και σαπισμένα μυαλά δεν περίμενα να δω, ίσως να το περίμενα από κάποιον hardcore χρυσαυγίτη ή αντιεξουσιαστή/αναρχικό! Η ψήφος μου στην ΧΑ πήγε γιατί ήταν το μόνο κόμμα που τσαμπουκαλεύτηκε, έστω και άχαρα, το σύστημα ΠΑΣΟΚ/ΝΔ, αυτό που έχει φέρει την χώρα σε σημείο καταστροφής και ήξερε από την αρχή τι μέλει γενέσθαι. Εδώ και 40 χρόνια σχεδόν (της Μεταπολίτευσης) ξήλωναν τον ιστό του υφάσματος που λέγεται Ελλάδα. Κατέστρεψαν υποδομές, απαξίωσαν τις όποιες θετικές προσπάθειες, εξέθρεψαν όλο αυτό το μιντιακό σύστημα των νεόπλουτων και των εφοπλιστών εις βάρος των Ελλήνων. Με τρία χρόνια δικής μου ανεργίας, να έχω φάει όλες τις οικονομίες μου και βλέποντας άλλους να πιάνουν δουλειές (τις έτσι και αλλιώς λιγοστές) με βύσμα στον ιδιωτικό τομέα (ναι, υπάρχει και βύσμα στον ιδιωτικό), στην κρισιμότερη περίοδο της ηλικίας ενός ανθρώπου, είμαι απόλυτα αγανακτισμένος. Το σύμπλεγμα ΝΔ/ΠΑΣΟΚ ακύρωσε την ψήφο μου. Αν υπήρχε μια διάθεση από μέρους μου να δώσω την ψήφο μου κάπου, αυτή θα ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ ή στο ΚΚΕ, ασχέτως αν ξέρω πως πάλι κενός θα είναι. Από εδώ και πέρα δεν έχω καμία όρεξη να συμμετέχω στο ποιος νταβατζής (ΝΔ/ΠΑΣΟΚ) θα μου καταστρέφει την ζωή. Επίσης επειδή ζούμε τις τελευταίες μέρες του Βυζαντίου, δεν έχω καμία διάθεση να βγω και να υπερασπιστώ τα "εθνικά δίκαια" κομματικών οργανισμών (βλέπε "αυτοκρατόρων") που βλέπουν τους πολίτες ως πρόβατα ενώ τα έχουν ήδη βιάσει ως ανώμαλοι "βοσκοί"! Η Ελλάδα δεν είναι πια ένα ελεύθερο εθνικό κράτος, είναι μια πολυεθνική συμμορία με πρόβατα να επωμίζονται τα χρέη για να αβγατίζουν τις περιουσίες τους κάποιες μεγάλες οικογένειες μαφιόζων τραπεζιτών/εφοπλιστών. Δεν υπάρχει κανένα νόημα αφού δεν θα μπορέσω ποτέ να δημιουργήσω μια δικιά μου οικογένεια και δεν νοιώθω την ανάγκη να υπερασπιστώ μια ιδέα που πλέον δεν υπάρχει, ούτε βέβαια το βόλεμα μερικών που μεγάλωσαν σε κομματικές νεολέρες που το μόνο που έκαναν ήταν να οργανώνουν ταξιδάκια στην Μύκονο και να τρώνε τα (κλεμμένα) λεφτά του Νεοδημοκράτη/ΠΑΣΟΚτζή μπαμπά! Τους μόνους που θα υπερασπίζομαι από εδώ και πέρα θα είναι η ευρύτερη οικογένεια μου και όλοι οι πραγματικοί μου φίλοι. Καληνύχτα Νεοελληνικό Βυζάντιο.

Ανώνυμος 29 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:17:00 μ.μ. EEST  

καουμπόυ ο σαμαράς δεν θα έκανε ΚΑΜΙΑ κίνηση, αν δεν ήταν ΣΙΓΟΥΡΟΣ 100% ότι η υπόθεση δεν θα καταλήξει σε φιάσκο.
δεν είμαστε στην εποχή των "σταγονιδίων" για να τη γλυτώσουν.
παραβλέπεις τον εξωτ. παράγοντα, όταν ακόμη και οι αμερικ. αναφέρθηκαν στη δολοφονία φύσσα.
αυτό δεν σου λέει κάτι? ο σαμαράς εκ των πραγματων ΔΕΝ μπορούσε να κανει αλλιώς.
συνεπώς, ας κλαίνε τα λυκόπουλα, ας λένε τον κόσμο χάνους, αφού αυτοί είναι οι έξυπνοι και να που το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται.
τέλος, ο σαμαράς οπως γραφεις ΠΟΛΥ τυχερός και όταν γίνουν εκλογές με αυτή την κίνηση του θα τις πάρει με περίπατο.
ας το καταλάβουμε ΟΛΟΙ. έκανε ρουά ματ και αιφνιδίασε τους ΠΑΝΤΕΣ.

Οδυσσέας 29 Σεπτεμβρίου 2013 στις 5:33:00 μ.μ. EEST  

@ Aνώνυμο 11.25:
Όλα όσα ρωτάς δεν έχουν να κάνουν με νομικά θέματα και "νομομαθείς", αλλά με το αν υπάρχουν στη δικογραφία αποδείξεις κατά του Μιχαλολιάκου, για εγκληματική οργάνωση.
Αυτό θα εξεταστεί στο δικαστήριο και δεν μπορεί να προδικαστεί ακόμα. Αυτή τη στιγμή τη δικογραφία την ξέρουν μόνο οι εμπλεκόμενοι και όλα τα υπόλοιπα είναι υποθέσεις.
Πάντως λέγεται ότι, για άνθρωπος που φώναζε πως παρακολουθούνται τα τηλέφωνά του, ο Μιχαλολιάκος δεν ήταν αρκετά προσεκτικός...

Ανώνυμος 29 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:12:00 μ.μ. EEST  

Ελπιζω αυτοι που προεβησαν σε συλληψεις μετα απο ενα δεκαημερο ολοκληρωτικου πολεμου εναντιον ενος κομματος της Βουλης (και οχι οπως επρεπε εναντιον συγκεκριμμενων ανθρωπων που θα ειχαν -η εχουν ηδη- την οποιαδηποτε ποινικη ευθυνη) ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΔΕΜΕΝΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ….. διοτι σε αντιθετη περιπτωση η Δημοκρατια μας δεν θα εχει αλλο πλεον οπλο, δηλαδη αν μετα απο ολα αυτα ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΥΞΗΘΟΥΝ (το εχει κανεις ‘αρμοδιος’ σκεφτει αυτο ?) τι κανουμε ?
Αν , λεω ΑΝ δεν πεισθει ο κοσμος και αποδοκιμασει την πολιτικη αυτη του δημοκρατικου συστηματος ψηφιζοντας υπερ ΧΑ τι γινεται αγαπητοι μου ? Εδω να σταθουμε οτι εκτος της Δικαιοσυνης, αυτοι που εχουν αναλαβει να τιμωρησουν και να γονατισουν ζητωντας συγνωμη απο τους ψηφοφορους της ΧΑ ειναι οι γνωστοι( κομμουνιστογενεις ολοι μην το ξεχναμε..) Πρετεντερηδες, Καμπουρακηδες, Λυριτζηδες, Καψηδες κλπ με χορωδους καθημερινα τον κυριο ‘ελα Ελενη’ την Κανελη ,τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μια πλειαδα συριζαριων….. ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΕΝΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΤΗΣ ΧΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ…

Παραμενω φανατικα υπερ του οτι ο καλυτερος τροπος να εξαλείφονταν η ΧΑ ηταν να εξαλειφονταν ολα εκεινα για τα οποια τοσοι πολλοι εγιναν ψηφοφοροι της….. και πιστευω οτι το ακραιο κυνηγητο, η αποθεωση απο τα αμαρτωλα ΜΜΕ της συλλογικης ευθυνης (ιδιαιτερως μαλιστα με την πρωτοφανη ενεργεια να μην αφηνουν τον κατηγορουμενο να υπερασπισθει την θεση του και να κρινει ο κοσμος..δηλαδη το δικαιωμα που εχει οποιοσδηποτε κοινος εγκληματιας.. ) το εξαλλο αριστερο πογκρομ εναντι οτιδηποτε ειναι εθνικο (σημαια, στρατος κλπ) με βιαιοπραγιες στους δρομους των πολεων επιθεσεις σε γραφεια, καταστηαματα ,μεμονωμενους πολιτες που ειτε ηταν χρυσαυγητες ειτε καποιοι νομιζαν οτι μπορει να ηταν..κλπ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΜΗΝΥΟΥΝ ΚΑΛΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ…

Κλεινω ξανα ρωτωντας ολους σας , σκεφτηκατε ποτε την εστω μικρη πιθανοτητα μετα απο ολα αυτα η ΧΑ να αυξησει τα ποσοστα της ? Ποιο ειναι το PLAN B σε αυτη την περιπτωση ? Μπηκαμε σε αχαρτογραφητες περιοχες (που ελεγε και ενας γελοιος που παριστανε τον πρωθυπουργο) που μαλιστα ειναι και ναρκοθετημενες και το μονο ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ειναι βεβιασμενες και σπασμωδικες κινησεις …

Ας καταγραφει αυτη η αγωνια μου, και ευχομαι να εχω πλανηθει…

Νικηφορος Φωκας

Ανώνυμος 29 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:05:00 μ.μ. EEST  

@2:19:00 μ.μ

Μην πιστεύεις στη χώρα-κράτος που λέγεται Ελλάδα,
πίστεψε στα όσα θετικά πρεσβεύει ο Ελληνισμός διαχρονικά.

Εξάλλου αν το καλοσκεφτείς ποτέ δεν υπήρχε πραγματικά Μεγάλη Ελλάδα παρά μόνο Μεγάλοι Ελληνες...

Ανώνυμος 29 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:47:00 μ.μ. EEST  

To υπόλοιπο plan Α που είναι ήδη προφανές ότι θα υλοποιηθεί περιλαμβάνει:

Α) πολυετή φυλάκιση των στελεχών της ίσως και με ισόβια (εδώ τους κατηγορούν για δεκάδες δολοφονίες, τα περί εικοσαετούς κάθειρξης είναι παραμύθια)

Β) στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των περισσότερων μεγαλοστελεχών της χα

Γ) οικονομική χρεοκοπία της χα, ήδη με το νέο νόμο που ετοιμάζουν αν το 1/10 των βουλευτών της καταδικασθούν θα πρέπει να επιστρέψει όλες τις κομματικές επιχορηγήσεις πίσω (και που θα βρει τα λεφτά;)

Δ) κήρυξη ως παράνομης της χα και αποκλεισμός της από τις εκλογές με οποιαδήποτε δομή και όνομα (βλέπε για αρχή π.χ. σημερινή άρνηση εισόδου στη βουλή μη διωκόμενων βουλευτών της χα)

Ε) ηθική και κοινωνική εξόντωση όσων ανοικτά δηλώνουν χρυσαυγίτες (βλέπε π.χ. δηλώσεις πρετεντέρη)

ΣΤ) φυσική εξόντωση της ηγεσίας της χα στη φυλακή.

Κύριοι, το σύνταγμα και οι θεσμοί έχουν γίνει λάστιχο, έρμαια της "ερμηνείας" του κάθε "δημοκράτη" πολιτευόμενου συνταγματολογου και της αναδρομικής δημιουργίας νέων φωτογραφικών νομοθεσιών και διαταγμάτων. Ενώ υπάρχουν ακόμα και υπόνοιες για ανάμειξη ξένων υπηρεσιών στην επιχείρηση του σαββατοκύριακου.

Για ποιο plan Β λοιπόν συζητάτε;

Εδώ πλέον δεν μιλάμε για θεσμούς και δικαιοσύνη, μιλάμε για στυγνή άσκηση εξουσίας από κάποιους που την ελέγχουν, δηλαδή μιλάμε για χ... (βάλτε εσείς τη λέξη που ταιριάζει).

Τελικό συμπεράσμα:

Δεν θα υπάρξει plan B γιατί δεν χρειάζεται.

Η ΧΑ θα εξοντωθεί γιατί απλά δεν έχει την δύναμη πυρός για να αμυνθεί...

Ανώνυμος 30 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:19:00 π.μ. EEST  

νικηφόρε φωκά, ακομη και από το αμέρικα ο αντωνάκης διαμήνυσε ότι δεν θα μπορούσε να πάει άλλο αυτή η κατάσταση.
έχουμε ξαναγράψει ότι αν δεν ήταν σίγουρος 100% δεν θα προχωρούσε.
είμαι σίγουρος ότι θα του βγεί σε ΠΟΛΥ καλό.
κάτι που κανείς δεν έχει σχολιάσει και έχει ΜΕΓΑΛΗ σημασία, είναι το γεγονός ότι κινήθηκε μόλις είχε ξεκουμπιστεί στο εξωτ. ο χοντρομπαλάς μπέννυ. τι σημαίνει αυτό?
απλά ότι ήθελε να είναι ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ του παιχνιδιού, για να μην βγαίνουν οι καψήδες και λοιποί πασόκοι μα μιλάνε για δράση της κυβερνησης, εννοώντας και τους εαυτούς τους.
η δε μ@@@κια των συριζαίων είναι ότι αντί να πούν μπράβο, ως όφειλαν, έρχονται και λένε, τα είχαμε πει πιο νωρίς και η κυβέρνηση ΑΡΓΗΣΕ.
βούρλα, η κυβέρνηση δεν άργησε. οι ανωτ. δικαστές δεν είναι τσόλια να ενεργούν κατόπιν τηλεοπτ. παραθύρων, αν δεν είναι ΣΙΓΟΥΡΟΙ για τέτοιου είδους υποθέσεις. όπως και το κκε τηρεί σιγή ασυρμάτου, ενω μιά ζωή φωναζουν για τον εκφασισμο της κοινωνίας.
και επιτέλους φίλε φωκά και οι λοιποί δώστε ένα τέλος στην καραμελα ότι διώκεται ένα πολιτ. κομμα του κοινοβουλίου. ακόμη και τα μέλη πρωην και νυν που ομολογούν στους εισαγγελείς, μιλάνε για αρρωστημένη κατάσταση και οχι για ένα πολιτ. κομμα.
επιμένω, μπροστά στις πρόσφατες βλακείες του λαζαρίδη΄, ο σαμαράς έδειξε ΣΩΣΤΟΤΑΤΗ πολιτική βούληση και δεν του φαινότανε.
μακάρι να καταφέρει κάτι και με την τρόικα, μήπως και ξελασπώσουμε.

υ.γ. στην αμερικη σίγουρα θα ζήτησε βοήθεια και σίγουρα οι ομογενείς θα του είπαν κόψε τον τσαμπουκά στους μάγκες και εδώ είμαστε.

Ανώνυμος 30 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:22:00 π.μ. EEST  

μαύρο πρόβατο, αφού τα λες τόσο ωραία, γιατι διάλεξες τέτοιο παρατσούκλι?

Vangelis M. 30 Σεπτεμβρίου 2013 στις 8:25:00 π.μ. EEST  

Αυτο που βλεπω ειναι το εξης: Αν θελει μια κυβερνηση, κανει οτι θελει...

Και ενα μεγαλο ερωτημα ειναι γιατι οι κυβερνησεις δεν εκαναν ποτε δεκαετιες τωρα, αυτο που επρεπε να κανουν, ωστε η χωρα να μην ελθει σε αυτην την δραματικη κατασταση και πολυ περισσοτερο γιατι δεν κανουν ολα οσα πρεπει ωστε να εξελεθει η χωρα απο την δραματικη κατασταση;

Τα γεγονοτα που συζηταμε δεν ειναι ζητημα νομιμοτητας (που την εχουν γραμμενη οι κυβερνωντες) αλλα σπασμωδικη αντιμετωπιση της εκλογικης απειλης απο τα ακροδεξια. Δεν ειναι η ΧΑ το προβλημα της Ελλαδας αλλα μια απο τις συνεπειες των προβληματων της χωρας. Και οταν βλεπω την ευκολια που στρεφονται κατα της εκλογικης για αυτους απειλης και την αδιαφορια-αναποτελεσματικοτητα για τα πραγματικα προβληματα αηδιαζω.

Και να βγαλουν στην παρανομια την ΧΑ, δεν κανουν τιποτα. Οσο τα προβληματα υπαρχουν, δεκαδες χρυσες αυγες θα ξεφυτρωνουν στην θεση της. Ειναι σαν την Λερναια υδρα. κοβοντας το κεφαλι (την ηγεσια) δεν εχεις το επιθημητο αποτελεσμα γιατι αλλο θα φυτρωσει στην θεση του. Πρεπει να καψεις τον λαιμο (το προβλημα που γεννα το κεφαλι) ωστε να αντιμετωπισεις το κακο. Αν συνεχισουν με αυτα τα μυαλα της παταξης και της καταστολης θα ξαναεχουμε ενα μετεμφυλιακο κρατος οπου μια μεριδα πολιτων θα διωκεται για τις αποψεις της και ενα κρατος που θα ασχολειται με το να εντοπισει και να τρομοκρατησει τους ακροδεξιους! Αν αυτα τα κυνηγια μαγισσων τα θεωρειτε σοβαρα πραγματα, σοβαρες πολιτικες κρατους που θελει να παει μπροστα, ε τοτε τι να πω... Να σας επισημανω μονο οτι ειστε τυφλοι που δεν βλεπετε την αγωνια του διεφθαρμενου κεντρου για το κρατημα της εξουσιας και των οικονομικων ωφελιων της.

Μια σοβαρη στροφη του εκλογικου σωματος προς τα ακρα (ακροαριστερα και ακροδεξια) ειναι αναποφευκτη και δεν μπορουν να την αποτρεψουν. Μονο αντιμετωπιζοντας ουσιαστικα τα προβληματα θα το καταφερουν αλλα για αυτο ουτε που να ακουν! Το Δημοκρατικο κεντρο εχει χρεοκοπησει και δεν υπαρχει καμια ομαδα απο μεσα του που να πειθει οτι ειναι ικανη να δωσει τις αναγκαιες λυσεις. Αρα οι εκλογεις εστω απο αντιδραση θα στραφουν στα ακρα.

Αν δεν τα μαζεψουν αυτα τα καραγκιοζιλικια τους γρηγορα αντιο πολιτικη σταθεροτητα οπως την ξεραμε...

ΥΓ δεν συμφωνω καθολου με την ΧΑ και την θεωρω και εγω κομμα με απαραδεκτες ιδεες, ιδεες που προκαλουν εγκληματα. Αλλα νομιμοτητα και κυριως αποτελεσματικοτητα χρειαζεται ολο το φασμα του πολιτκου μας συστηματος κατι που δεν εχει την ορεξη να εφαρμοσει. Ολα αυτα γινονται για να συνεχιστει το μαμ της διαφθορας και της διαπλοκης. Τα συλληπητηρια μου συμπατριωτες.

enkripto 30 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:41:00 π.μ. EEST  

Δείτε το πόρισμα του εισαγγελέα και τις καταθέσεις μαρτύρων

http://www.protothema.gr/files/1/2013/09/29/1-29-09-2013-17-48-04.pdf

http://www.protothema.gr/files/1/2013/09/29/2-29-09-2013-18-15-00.pdf

Μάριος 30 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:49:00 π.μ. EEST  

Εγώ θα συμφωνήσω με την εξήγηση του πως-γιατί του ΦΚΜΚ. Πέραν της σκοπιμότητας των συλλήψεων που είναι προφανής, θα συμφωνήσω απόλυτα για την δήθεν "κάθαρση" στον Ε.Σ. και την Αστυνομία. Πολύ καλό το ανέκδοτο. Πως είναι δυνατόν ας πούμε να καθαρίσεις την ΕΑΣ όταν οι δημοσκοπήσεις μιλάνε για 50%+ ποσοστό ψήφου των αστυνομικών στη Χ.Α.; - έχω και θείο πρώην Ασφαλίτη και ξέρω και κατιτις παραπάνω. (ΦΚΜΚ περιμένω όμως ακόμα την απάντησή σου σε εκείνη την άλλη κοβέντα μας).

Από τις υπόλοιπες απόψεις, για μένα αυτή του Βαγγέλη είναι η πιο ενδιαφέρουσα και εγείρει κάποια δυνατά ερωτήματα: Από τη μια εκφράζει μια δυσαρέσκεια για το ότι ένα υποτιθέμενα δημοκρατικό κόμμα αποφάσισε για χτύπημα "κάτω από τη μέση" προκειμένου να απαλλαχθεί ενός ενοχλητικού αντιπάλου ο οποίος αρνήθηκε να "συστηματοποιηθεί" και να παίξει το παιχνίδι όπως οι υπόλοιποι. Από την άλλη επισημαίνει εύστοχα το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι της Χ.Α., όσοι δεν αλλάξανε στρατόπεδο μετά τα γεγονότα, θα ένοιωσαν προδομένοι από τη δήθεν "δημοκρατία" η οποία είναι δημοκρατία μόνο όταν την συμφέρει. Άρα η Χ.Α. εμφανίζεται ακόμα πιο "αντισυστημική" την ώρα που το σύστημα αποδεικνύεται εκτός από σάπιο... και αυτοαναιρούμενο σε όσα προεσβεύει, οπότε αποκτούν ένα πολύ δυνατό άλλοθι τόσο προς τα μέσα όσο και προς τα έξω προκειμένου να προβούν σε πιο ακραίες μορφές αγώνα, όπως σωστά παραλληλίστηκε με την θέση εκτός νόμου του ΚΚΕ από τον Βενιζέλο.

Η δική μου άποψη είναι ότι πρέπει επιτέλους να μάθουμε να διαχωρίζουμε τους θεσμούς και κυρίως την αξία που έχουν από την εκάστοτε εφαρμογή τους και τα πρόσωπα που τους εκπροσωπούν. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ. Δεν φταίει η Δημοκρατία σαν θεσμός εαν έθρεψε τη σαπίλα και αν γίνεται έρμαιο στα χέρια τζακιών και λειτουργεί ως τέτοια μόνο όσο εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. Είναι τραγικό να λέμε "η δημοκρατία είναι σκατά στην Ελλάδα". Δεν ΕΙΝΑΙ σκατά, ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ σκατά, και κάποιους, που συγχέουν το τι προβλέπει κάτι με το πως εφαρμόζεται, έχει σπρώξει σε αντιδημοκρατικές (η μάλλον εγκληματικές) επιλογές όπως τη Χ.Α. Και όσον αφορά αυτό το σκέλος, ο Βαγγέλης είναι σωστός που διαμαρτύρεται. Γιατί γα όποιον δεν το κατάλαβε, δεν υπερασπίζεται (εννοείται) τη Χ.Α. αλλά τη σωστή εφαρμογή των θεσμών της Δημοκρατίας, γιατί σκεπτόμενος ένα βήμα παραπέρα κατάλαβε ότι αν συνέβαινε αυτό δεν θα υπήρχε καν η αφορμή για την άνοδο της Χ.Α. (ελπίζω να τα λέω σωστά Βαγγέλη).

Οπότε το δικό μου ρεζουμέ είναι ότι μέσα στις φοβερές παρενέργειες του δηλητηρίου της "σαπιοποίησης"
και "τζακοποίησης" της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, είχαμε παρεμπιπτόντως και μία θετική: τον άμεσο περιορισμό και και το ξεμπρόστιασμα του απεχθούς μορφώματος της Χ.Α. Και, βεβαίως, το γεγονός ότι είναι "θετική παρενέγεια" , δεν παύει να σημαίνει ότι είναι αποτέλεσμα της δράσης ενός δηλητηρίου που έχει χίλες-μύριες άλλες αρνητικές.

Είναι σαν να λέμε δηλαδή, (με απλοϊκά λόγια) ότι η διαφθορά γέννησε τη Χ.Α., και η διαφθορά την "έφαγε". Κι αλίμονό μας...

Nativist 30 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:53:00 π.μ. EEST  

Το ερώτημα είναι γιατί ΤΩΡΑ; Δεν γνώριζαν για την ΧΑ πιο μπροστά; Απ' όσα της καταμαρτυρούν, φαίνεται ότι γνώριζαν πολλών χρόνων εγκληματική δραστηριότητα.

Αν κάποιος απαντήσει, διότι τώρα έχομε πρωθυπουργό τον Σαμαρά, θα πρέπει να είναι ή αφελής, σαμαρόπληκτος του antinews. Τον ίδιο πρωθυπουργό έχομε εδώ κι έναν χρόνο. Εκτός αυτού, σε όλη του την πολιτική σταδιοδρομία δεν είπε ούτε λέξη για την ΧΑ, όπως δεν είχε πει ούτε λέξη για την λαθρομετανάστευση, ένα από τα αίτια που την εξέθρεψαν.

Λοιπόν, γιατί ΤΩΡΑ; Μήπως στο Μαξίμου φτάνουν πληροφορίες που θέλουν την ΧΑ να είναι πάνω από 20% και την ΝΔ κοντά εκεί, άρα δεν μπορούσε το σύστημα να πάει για εκλογές και πρόκειται να πάει μάλλον σύντομα; Μήπως πιέστηκε έξωθεν και αναγκάστηκε να κινηθεί κατά του "ναζιστικού" μορφώματος;

Αργά ή γρήγορα θα ξεμυτίσει η αλήθεια.

Ανώνυμος 30 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:51:00 μ.μ. EEST  

.....Μια σοβαρη στροφη του εκλογικου σωματος προς τα ακρα (ακροαριστερα και ακροδεξια) ειναι αναποφευκτη και δεν μπορουν να την αποτρεψουν....

1. στροφή προς τα ακροαριστερά και δεξιά ΔΕΝ μπορεί να είναι σοβαρη.
2. ακροαριστερή στροφή θα πάρουν όσοι ονειρεύονται καθεστώτα στυλ β. κορέας και θα μείνουν αυτοί, η ψήφος τους και το "όνειρό τους".
3. ακροδεξιά δεν πρόκειται, γιατί τους κορόιδεψαν βάζοντας μπροστά την πατρίδα και κάνοντας πράξεις που δεν αρμόζουν σε Έλληνες.
4. δεν είναι καραγκιοζιλίκα, γιατί ό,τι ψηφίσουν τώρα για την ακροδεξιά θα έχει αντίκτυπο και σ΄αυτούς, συνεπώς θα τους κυνηγάνε οι δικοί τους νόμοι.
5. αν ο λαός είναι δυσαρεστημένος, με τις λεγόμενες πολιτικές διώξεις, στις επόμενες εκλογές ας ψηφίσει όποιο κόμμα θέλει, ακόμη και τη χα, σε περίπτωση που θα εμφανιστεί με άλλο όνομα.
6. τώρα πως, με την κίνησή του αυτή ο σαμαράς επιδιώκει να συνεχιστεί το φαγοπότι της
διαπλοκής, έχοντας από κοντά τους τροικανούς, είναι ένα θέμα που το βλέπουν, όσοι έχουν δυσαρεστηθεί με τις συλλήψεις αυτές. δηλ. τρίβουν τα χέρια τους οι μιζαδόροι, λέγοντας πετάξαμε έξω αυτούς που μας έκαναν ζημιά και έβγαζαν τις μίζες στη φορά, οπότε συνεχίζουμε ανενόχλητοι.
αν ήθελε ο μιχαλ. και η παρέα του, θα μπορούσαν πράγματι να τινάξουν την μπανκα στον αέρα, κάνοντας πράξη τα λεγόμενά τους εντός του συνταγματικού τόξου--το μάθαμε κι αυτό χοντρέ, με τις σοφιστίες σου--
και θα είμασταν όλοι ευχαριστημένοι, αλλά...

Pro από Συμβασιλεύουσα 30 Σεπτεμβρίου 2013 στις 3:16:00 μ.μ. EEST  

Περιμενω απο τον Σαμαρα (οπως εγραψα παραπανω) να κανει και μια αναλογου μεγεθους κινηση και με οσους βουλευτες ειχαν και εχουν επαφες και σχεσεις με τρομοκρατες και οσους εμπλεκονται η εχουν υποθαλψει εγκληματιες και καλυψει εγκληματικες ενεργειες . Το ιδιο και για κοματικα στελεχη . Απο οπου και αν προερχονται . Αυτο θα ειναι μια ολοκληρωμενη γερη δοση επιστροφης στην πραγματικοτητα και την λογικη .

enkripto 30 Σεπτεμβρίου 2013 στις 3:20:00 μ.μ. EEST  

Γιγαντιαίων διαστάσεων κάδρο του Χίτλερ, στο σπίτι του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Nαζιστικές σημαίες, γερμανικά κράνη του 1940 και φωτογραφίες του Χίτλερ στο σπίτι του Παππά στα Γιάννενα.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, η οργάνωση διατηρούσε οπλοστάσιο σε μυστική τοποθεσία, συνεχίζεται η έρευνα των Αρχών για την ανακάλυψη του.

Ανώνυμος 30 Σεπτεμβρίου 2013 στις 3:51:00 μ.μ. EEST  



"Εδωδιμοπωλείον η Χρυσή Αυγή"

Αίμα, τιμή ρε...

- Καλημέρα. Έχετε τρόφιμα;
- Ναι. Είσαι Έλληνας;
- Δεν υπάρχει Ιουδαίος και Έλληνας, δεν υπάρχει δούλος και ελεύθερος, δεν υπάρχει άντρας και γυναίκα... (Προς Γαλάτας Επιστολή Απ.Παύλου, 3,28) .
- Ποιος είσαι ρε;
- Ονομάζομαι Ιησούς. Είμαι εβραίος.
- Χάσου από δω ρε. Είναι μόνο για Έλληνες λέμε.
------
- Καλημέρα. Πεινάω. Έχετε κάτι;
- Ναι, μοιράζουμε τρόφιμα. Είσαι Έλληνας;
- Όχι. Ονομάζομαι Λόρδος Βύρων, είμαι Άγγλος αλλά λατρεύω τη χώρα σας. Πέθανα γι'αυτήν πριν χρόνια.
- Ουστ από δω μωρή αδερφάρα Εγγλέζε.
***
- Γεια σας. Είμαστε ρακένδυτοι, πεινάμε πολύ, είμαστε αποκαμωμένοι.
- Τι θέλετε όλοι εσείς εδώ ρε; Είστε Έλληνες;
- Όχι κύριε. Είμαστε ξένοι. Γάλλοι, Γερμανοί, Ιταλοί, Πολωνοί, Σουηδοί. Είμαστε το τάγμα των Φιλελλήνων. Πολεμήσαμε για την Ελλάδα το 21, στη μάχη του Πέτα, στο Κομπότι. Σκοτωθήκαμε για την Ελλάδα. Υπάρχει μνημείο για μας στην πλατεία του Ναυπλίου. Να κι εδώ δίπλα στο Σύνταγμα υπάρχει οδός αφιερωμένη σε μας. Φιλελλήνων λέγεται.
- Να πάτε στο διάολο ρε. Εδώ είναι μόνο για Έλληνες. Στα τσακίδια ρε.
***
- Μας συγχωρείτε. Είμαστε λαβωμένοι, γεμάτοι αίματα και χώματα ελληνικά πάνω μας. Πεινάμε και διψάμε.
- Τι είστε εσείς ρε αράπηδες και ξένοι!
- Είμαστε Άγγλοι, Νεοζηλανδοί, Αυστραλοί, Ινδοί και Πακιστανοί. Πολεμήσαμε εδώ τους ναζί, βοηθήσαμε την Ελλάδα στον αγώνα κατά των Γερμανών. Μας έκρυβαν οι Έλληνες, μας έδιναν φαγητό και νερό.

Εσείς τι είστε με ξυρισμένα κεφάλια και μαύρες μπλούζες;

- Εμείς δίνουμε φαγητά μόνο για Έλληνες. Φύγετε από δω γαμημένοι αράπηδες. Έξω οι ξένοι λέμε.
***
- Μιρμενγκιές (καλημέρα).

- Τι θες ρε βλάκα;

- Μπούκ, ούγι (ψωμί, νερό).

- Φύγε από δω ρε καργιόλη ξένε.

- Είμαι ο Μάρκος Μπότσαρης κύριε. Μιλώ αρβανίτικα, τη γλώσσα των ηρώων της Επανάστασης. Τη γλώσσα της Μπουμπουλίνας, του Κριεζιώτη, του Ανδρέα Μιαούλη.
- Εξαφανίσου από δω ρε ηλίθιε. Οι Έλληνες μόνο ελληνικά μιλάνε. Κωλοαλβανέ γαμώ το σπίτι σου.
***
- Χαίρετε. Έχετε λίγο φαγητό για έναν γέροντα;
- Είσαι Έλληνας;
- Σωκράτης ονομάζομαι κύριε. Δεν είμαι Αθηναίος, ούτε Έλληνας πολίτης, αλλά πολίτης του κόσμου (Πλούταρχος, Ηθικά, τόμ.15).
- Άει στο διάολο ρε κωλόγερε συριζαίε. Χάσου από δω. Εδώ είναι μόνο για Έλληνες.
***
- Συγγνώμη.
- Πάλι εδώ ρε αδερφάρα Εβραίε; Δεν σου είπα να φύγεις από δω;
Φύγετε από μένα εσείς οι καταραμένοι, στη φωτιά την αιώνια, που έχει ετοιμαστεί για το διάβολο και τους αγγέλους του. Γιατί πείνασα, και δε μου δώσατε να φάω, δίψασα, και δε μου δώσατε να πιω, ξένος ήμουν, και δε με περιμαζέψατε, γυμνός ήμουν, και δε με ντύσατε, άρρωστος και στη φυλακή, και δε με επισκεφτήκατε…
[Κατά Ματθαίον, 25.31 (41-43)].
- Άντε ρε βλάκα φύγε από δω. Άντε μπράβο.
***
- Καλημέρα. Πεινάμε. Έχετε κάτι να μας δώσετε;
- Είστε Έλληνες ρε;
- Ναι κύριε. Όλοι είμαστε Έλληνες. Εγώ ονομάζομαι Εφιάλτης. Ο κύριος δίπλα μου είναι ο Νενέκος. Πιο δίπλα ο Τσολάκογλου, ο Ράλλης, ο Λογοθετόπουλος. Παραδίπλα ο Πήλιος Γούσης.
- Κι εσείς εκεί τι είστε ρε;
- Κι εμείς Έλληνες. Συνεργάτες των Γερμανών στην Κατοχή, ταγματασφαλίτες και χίτες. Εκτελέσαμε πολλούς Έλληνες αγωνιστές, κάψαμε χωριά και υπηρετήσαμε τις δυνάμεις Κατοχής.

- Άντε επιτέλους ρε πούστη. Επιτέλους Έλληνες! Ηλία έλα δω ρε. Επιτέλους ήρθαν Έλληνες γαμώ το. Άντε και πήξαμε με τον κάθε βλάκα ξένο που ερχόταν εδώ και ζήταγε να φάει. Κοπιάστε συμπατριώτες να φάμε.Κοπιάστε. Αίμα τιμή ρε.

***

Alexandros 30 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:34:00 μ.μ. EEST  

Μπορεί κανεις να γράψει πολλά και θα γράψω σίγουρα ένα σχόλιο για το σύνολο τις υπόθεσhς, αλλα θέλω να κάνω μια επισήμανση, που τη θεωρώ πολύ σημαντική! Τώρα που φαίνεται να φεύγουν από τη μέση οι "ψευτοεθνικιστες", είναι τώρα η μεγαλύτερη ευκαιρία να εμφανιστεί στον πολιτικο χώρο ένα πραγματικά μεγάλο εθνικιστικό κόμμα, κεντρώο η δεξιό , αριστερό δεν μπορεί να είναι εκ προοιμίου, διότι ο Marx απεχθάνεται το έθνος, το οποιο πραγματικά έχει ανάγκη ο τόπος, αυτό μονο προς το παρόν!

Ανώνυμος 30 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:36:00 μ.μ. EEST  

...ΚΑΙ ΖΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ?

Pro από Συμβασιλεύουσα 30 Σεπτεμβρίου 2013 στις 5:47:00 μ.μ. EEST  

Συμφωνω με τον Αλεξανδρο ........... Δυστυχώς οπως αποδειχτηκε με τον Καρατζαφυρερ που ηταν "παιχνιδιάρης" και τους Χρυσαυγιτες που ηταν ΝΑΖΙ , μαλλον οι δυναμεις που εχουν την δυναμη να τοποθετουν κομματα σε εκεινο το σημειο του ιδεολογικου φασματος που θελει να λεγεται "πατριωτικο" ειναι σε θεση να σου παρουσιαζουν παντα Καρικατουρες. Τους βολευουν προφανως και δεν βλεπω να εμφανιζεται κατι καλυτερο .
Ας ελπισουμε παντως . Η αληθεια ειναι οτι ενα τετοιο κομμα θα προσεφερε πραγματικα αν μη τι αλλο στην διακομματικη διαμορφωση πατριωτισμου .

Οδυσσέας 30 Σεπτεμβρίου 2013 στις 5:54:00 μ.μ. EEST  

@ Pro:
Μεγάλη αλήθεια αυτό που είπες: "οι δυναμεις που εχουν την δυναμη να τοποθετουν κομματα σε εκεινο το σημειο του ιδεολογικου φασματος που θελει να λεγεται "πατριωτικο" ειναι σε θεση να σου παρουσιαζουν παντα Καρικατουρες"
Ενώ αρκετές σοβαρές προσπάθειες (με τελευταίο τον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας) τις έφαγε επικοινωνιακά το μαύρο σκοτάδι.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 30 Σεπτεμβρίου 2013 στις 6:08:00 μ.μ. EEST  


Γιατί έχω την εντύπωση ότι πέρα από το εν κρυπτώ και τέσσερις πέντε άλλους σχολιαστές, οι υπόλοιποι είναι έτοιμοι να φωνάξουν "και ο ΣΥΡΙΖΑ τα ίδια κάνει" αλλά ντρέπονται επειδή αυτό είναι το επιχείρημα της ΧΑ; Μην πω ότι κατά βάθος κάποιοι το βλέπουν και ως εμφύλιο της δεξιάς. Το ότι οι συλληφθέντες είναι άτομα του κοινού ποινικού δικαίου - γι αυτό και συλλαμβάνονται - για μερικούς είναι δευτερεύον. Μάλλον όμως θα φταίει η προκατειλημμένη οπτική μου γωνία...

Για λόγους δικαιοσύνης λοιπόν πρέπει να ξανανοίξει η Μακρόνησος και να σταλούν εκεί οι βουλευτές και οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζουν τη ακροαριστερή βία. Διότι όπως είπε και ο Ομέρ Βρυώνης, σύμβουλος του Σαμαρά, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το άλλο άκρο της ΧΑ. Μαζί και το ΚΚΕ βέβαια που επιβουλεύεται το Σύνταγμα και την καθεστηκυία τάξη και επιθυμεί να μας κάνει Κούβα. Όλο και κάποια μπουκάλια μπύρας θα βρεθούν μαζί με κανένα σφυροδρέπανο μετά από σχετική έρευνα. Και στην περίπτωση αυτή μπορούμε με ανακούφιση να αθωώσουμε εκ των προτέρων τον στρατό και τα σώματα ασφαλείας: δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχεις ούτε αριστερό εκεί, πόσο μάλλον ακροαριστερό.

Έτσι θα μείνουν μόνο ο Σαμαράς και ο Μπέννυ να κυβερνάνε εσαεί. Άμα κλείσουν και τον Καμμένο στο τρελάδικο ως ψεκασμένο που τον ειρωνεύονται (αν και άλλοι είναι οι ψεκασμένοι ψηφοφόροι), θα λυθεί αυτομάτως και το πρόβλημα των εκλογών: θα κατεβαίνει μόνο το κυβερνόν κόμμα και θα παίρνει ποσοστά Β.Κορέας (διότι ο δεξιός τα χλευάζει μεν, τα ονειρεύεται δε).

@Αλέξανδρο
Πατριωτικό κόμμα θες να πεις, υποθέτω. Εκτός αν όντως εννοείς εθνικιστικό, οπότε ναι, έχεις δίκιο, εκεί δε χωράνε αριστεροί. Αλλά δε χωράνε και κάμποσοι δεξιοί. Πολλοί ελπίζω.

@Μάριο
Ως απάντηση στο ερώτημά σου σε άλλη ανάρτηση θα σε παραπέμψω στη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Νομίζω ότι ο τρόπος που έγινε απαντά επαρκώς στο ερώτημά σου.

Ανώνυμος 30 Σεπτεμβρίου 2013 στις 6:21:00 μ.μ. EEST  

Μηπως ειναι τωρα η ωρα να βγει στο προσκηνιο ο Συνδεσμος Εθνικης Ενοτητας, και να ενσωματωσει το μεγαλυτερο μερος του κοσμου, που εξαπατηθηκε απο την ηγεσια της Χρυσης Αυγης ?

Alexandros 30 Σεπτεμβρίου 2013 στις 7:13:00 μ.μ. EEST  

Στον εθνικισμό έχουν δοθεί πολλές κακές έννοιες, αλλα με δόλο. Πολλές φορες ο εθνικισμός με τον πατριωτισμό ταυτίζονται και σαν έννοιες. Υπάρχει μια τεραστια προσπάθεια που θέλει να ταυτίσει τον εθνικισμό με τον Ναζισμό, αυτό το στόχο επιτέλεσε και η Χρυσή Αυγή, όμως αυτό δεν ισχύει. Εθνικιστής ήταν και ο Βενιζέλος, εθνικιστής και ο Δραγούμης και μάλιστα σε αντίπαλα στρατόπεδα, με πιο ακραίο τον πρώτο!


@Ο/Η Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ

Η Χωρα λοιπόν έχει ανάγκη από ένα πατριωτικό-εθνικιστικό, απελευθερωτικό κίνημα, βασισμένο στις αρχές του Ελληνισμού, πιο απλά για μένα θέλει ένα κίνημα αντίστοιχο του Σιωνισμού, αλλα Ελληνικό! Ένα κίνημα, που δε θα έχει ως χαρακτηριστικό του γνώρισμα την οικονομία, αλλα την ιδέα του έθνους, που θα ενώσει όλες τις τάξεις της κοινωνίας μας κάτω από την έννοια του έθνους και πάντοτε με γνώμονα τη σύγχρονη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα!

Δεν ξέρω τι εννοείς αριστερά, πραγματικά! Πως μπορεί κάποιος πατριώτης να ψηφίσει τους καταφανέστατα "εθνομηδενιστες" του Σύρριζα? Πως μπορεί κάποιος πατριώτης να ψηφίσει τους Σταλινιστές και τους Μαρξιστές του ΚΚΕ, όταν ο Κομμουνισμός ξεκάθαρα αρνείται το έθνος? Και βεβαίως ποιος μπορεί να ψηφίσει τους κοσμοπολίτες απατεώνες που μας κυβερνούν ήδη? Και ποιος σώφρον μπορεί να υποστηρίξει ρατσιστικά ιδεώδη αντίστοιχα? Και πως μπορεί κάποιος που υιοθετεί τον Marx και τους περί αυτού ιδεολόγους να είναι πατριώτης?

Σαν υστερόγραφο, εγώ προσωπικά και παρα πολύς άλλος κόσμος, κατηγορεί τον Σύρριζα για τακτικές όπως η τρομοκρατία πόλεων και τα ανταρτικα πόλεων, πολύ πριν εμφανιστεί η ΧΑ στο προσκήνιο, αν νομίζει κανεις πως η αντίπαλη πλευρά της ΧΑ είναι λιγότερο οργανωμένη η είναι λιγότερο στρατός τότε είναι πολύ πολύ πολύ βαθιά νυχτωμένος. Ένα μόνον παράδειγμα θα φέρω, όπου στα επεισόδια μετά τη δολοφονία Γρηγοροπουλου, υπήρχαν προσωπικές μαρτυρίες, από ανθρώπους που εμπιστεύομαι απόλυτα και αν ακούσετε περιγραφές δράσης των εν λόγω ομάδων δε θα πιστεύετε στα αφτιά σας και στα ματια σας!
Όσον αφορά αυτό που γραφεις για το να διωχθούν στην Αστυνομία οι Χρυσαυγίτες και στον στρατό, ελπίζω να καταλαβαίνεις πως αυτό που λες είναι δίωξη εναντίον ψηφοφόρων και λόγω πολιτικής τοποθέτησης, κάτι που είναι το πλέον φασιστικό, όσο για τα δήθεν Χουντικά σταγονίδια, που εφηύρε ο Καραμανλής, σε παραπέμπω στη συνέντευξη του στρατηγού Καρούζου στο onalert, η οποια είναι από τις πιο επιτυχημένες συνεντεύξεις όλων των εποχών!

Pro από Συμβασιλεύουσα 30 Σεπτεμβρίου 2013 στις 7:23:00 μ.μ. EEST  

Φιλε Οδυσσεα.
Ο συνδεσμος εθνικης ενοτητας δεν θα παρει ποτε την αναγνωριση που του αξιζει απο τα ΜΜΕ . Πολυ σοβαροι και "επικίνδυνοι" για τα στομαχια τους και για τις τσεπες τους . Αντ'αυτου ασχολουμαστε με ποινικους και αντικοινωνικαρες . Αμερικανικο ριαλιτι η πολιτικη της χωρας . Οσο πιο "ιδιομορφος" τοσο πιο καλα νουμερα . Το ιδιο ακριβως ισχυει και για τον Συριζα . Καρικατουρες .

Pro από Συμβασιλεύουσα 30 Σεπτεμβρίου 2013 στις 7:28:00 μ.μ. EEST  

Υγ. Να εφαρμοστει ο νομος . Οχι να ακουμε συνεληφθει αστυνομικος επειδη ειχε στην κατοχη του σουγια , ουτε να "απελευθερωνονται" ανθρωποι που εχουν καταστρεψει περιουσιες και εχουν στην κατοχη τους κονταρια και μολοτοφ απο "δημοκρατες" βουλευτες . Επιστροφη στη ΛΟΓΙΚΗ .

Ανώνυμος 30 Σεπτεμβρίου 2013 στις 7:42:00 μ.μ. EEST  

Κ

AXEΡΩΝ 30 Σεπτεμβρίου 2013 στις 7:50:00 μ.μ. EEST  

@Vangelis M
Προσυπογράφω.

Ανώνυμος 30 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:01:00 μ.μ. EEST  

@ Pro από Συμβασιλεύουσα 30 Σεπτεμβρίου 2013 - 7:28:00 μ.μ. EEST
+1

Ανώνυμος 30 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:12:00 μ.μ. EEST  

Κρασια με τον Μουσολινι στο σπιτι του εθνικιστη Παππα.

Εγω ηξερα πως οι εθνικιστες Κορυζης και Δελτα ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΣΑΝ τη μερα που τα κατοχικα στρατευματα μπαινανε στην Αθηνα και πως οι μονοι που χαιρονταν εκεινη τη μερα ηταν οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΑΓΜΑΤΣΦΑΛΙΤΕΣ.

Ανώνυμος 30 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:46:00 μ.μ. EEST  

Αλέξανδρε, πάρτο αλλιώς γιατί...
αστο καλύτερα, πονέσανε τα μάτια μου, από διώξεις ψηφοφόρων μέχρι συνέντευξη στρατ. καρούζου...
να βάλουμε και λίγο γιάλτα?
γιατί μου θυμίζεις τη συμπαθεστάτη
κα Αλίκη Νικολαΐδου?

Ανώνυμος 30 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:47:00 μ.μ. EEST  


(συνέχεια) Πάντως, ο Οδυσσέας πρέπει να έχει πολύ γερό στομάχι με όσα γράφουμε και άραγε πόσα κολλύρια έχει καταναλώσει μ΄αυτά που διαβάζει?

Vangelis M. 30 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:46:00 μ.μ. EEST  

@Μαριος

Εδω και πολυ καιρο με απασχολει η πολιτικη κατασταση στην Ελλαδα, οι αιτιες της και οι πιθανες λυσεις των προβληματων της. Ομολογω οτι δυσκολευομαι να καταλαβω το προβλημα σε βαθος και μεχρι τωρα δεν τα εχω καταφερει.

Γιατι δεν λειτουργουν οι Θεσμοι στην Ελλαδα; Γιατι τα δημοκρατικα κομματα ειναι και διεφθαρμενα; (οχι οτι τα μη δημοκρατικα δεν ειναι διεφθαρμενα αλλα δεν κυβερνησαν καθολου εκτος απο τις δικτατοριες που εκτος την Μεταξικη δεν μπορεις να τις χαρακτηρισεις κομματικες).

Κατι φταιει για την κακοδαιμονια του νεου Ελληνικου κρατους. Χρειαζεται μια σε βαθος αναλυση για το Ελληνικο πολιτικο φαινομενο, τις αιτιες του και τις λυσεις του. Η αστικη δημοκρατια δυτικοευροπαικου τυπου δεν μας παει, αυτο ειναι βεβαιο. Κατι αλλο χρειαζομαστε μαλλον περισσοτερο δημοκρατικο.

Δεν συμφωνω με την ακροδεξια και τον ναζισμο αλλα δεν νομιζω οτι πρεπει να ασκηθουν διωξεις στο συνολο της ΧΑ παρα μονο σε μελη που αποδεδειγμενα παρανομου-εγκληματουν ακομα και βρισκονται στην ηγεσια. Και για να αστιευτουμε λιγο, να τους αφησουν ως Ελληνικο κομμα να ξεφτιλισουν και τον Ναζισμο (θα τριζουν τα κοκκαλα του Χιτλερ αν οσα δημοσιευονται για την δραση της ΧΑ αληθευουν)

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 1 Οκτωβρίου 2013 στις 12:22:00 π.μ. EEST  

Αλέξανδρε το πρόβλημά σου είναι ότι είσαι πρώτα αντικομμουνιστής και έπειτα ο,τιδήποτε άλλο. Σεβαστό, αρκεί να το παραδέχεσαι και όχι να γράφεις ένα κάρο ανακρίβειες για τις οποίες για να απαντήσω πρέπει να πάρω δέκα μέρες άδεια. Και επειδή έχω φρικάρει τελείως με την ασύδοτη χρήση του όρου "εθνικισμός" ως δήθεν πατριωτισμού, να τι λέει το βιβλίο της Γ΄Λυκείου στο εξαιρετικό κεφάλαιο για την αξία της παιδείας απέναντι στον ολοκληρωτισμό (σελ 241):

"Εθνισμός: Όρος που πλάστηκε από το ουσιαστικό έθνος στις αρχές του 19ου αιώνα. Δηλώνει τον αγνό πατριωτισμό, τη φιλοπατρία, τη συνείδηση ότι ανήκουμε σε κάποιο έθνος και μαζί το πατριωτικό αίσθημα που εκπηγάζει από αυτήν τη συνείδηση. Γνώρισμα του βασικό είναι η προσήλωση στα ιδεώδη ενός έθνους, χωρίς, ωστόσο, να περιφρονούνται ως υποδεέστερα τα άλλα έθνη. Δεν παρουσιάζει επεκτατικές τάσεις. Πρόκειται για αντίληψη που διακρίνεται από ευγένεια και υγεία κοινωνική. Δεν διαιρεί τους λαούς, αλλά τους ενώνει.

Εθνικισμός: Προέρχεται από το όνομα εθνικός, το οποίο ανάμεσα στις άλλες σημασίες είχε αποκτήσει, από την αρχαιότητα ακόμη και τη σημασία του ειδωλολάτρη. Εθνικοί ονομάστηκαν κατά τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους οι ειδωλολάτρες, και μάλιστα οι 'Έλληνες. Στην Παλαιά Διαθήκη εθνικοί λέγονταν όσοι ανήκαν στα έθνη, ήταν δηλαδή οι άλλοι λαοί της γης εκτός από τον λαό του Ισραήλ, ο οποίος διεκδικούσε για τον εαυτό του τον "έναν και αληθινό Θεό". Η ηθελημένη αυτή διάκριση συσπείρωνε τους Εβραίους. Από τη φύτρα του, επομένως, ο εθνικισμός έφερε φορτίο αρνητικό: σήμα θρησκευτικού φανατισμού.
Σήμερα ο όρος εθνικισμός σημαίνει την παθολογική προσήλωση στο έθνος και στα εθνικά ιδεώδη και όταν ακόμη αυτά πραγματώνονται σε βάρος των άλλων εθνών. Χωρίζει, έτσι, τα έθνη σε ανώτερα και κατώτερα και δηλώνει τις επεκτατικές προθέσεις. Ωστόσο ο εθνικισμός με την υποχώρηση του εθνισμού φορτίστηκε και θετικά.. Πάντως, μετά τη δεκαετία του 1980, ύστερα από την κατάρρευση των κομμουνιστικών καθεστώτων και την αναβίωση των κάθε είδους εθνικισμών που συγκλόνισαν και συγκλονίζουν τον κόσμο, επανέρχεται ο όρος εθνισμός, για να δηλώσει τον αγνό πατριωτισμό. Ανακτά ο εθνισμός το χαμένο έδαφος, ενώ ο εθνικισμός περιορίζεται στην πρώτη του σημασία την αρνητική: δηλώνει τις επεκτατικές βλέψεις και τάσεις. Συνώνυμος του εθνικισμού είναι ο σοβινισμός. Δηλώνει κι αυτός τον φανατικό πατριωτισμό, ο οποίος συνοδεύεται από βλέψεις και τάσεις επεκτατικές, Ο όρος πλάστηκε από το όνομα του Γάλλου εθνικιστή Ν. Chauvin, ο οποίος έζησε κατά την εποχή του Μ. Ναπολέοντα".

Όλο το βιβλίο: http://www.schooltime.gr/2012/01/11/%CE%B5%CE%BA%CF%86%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%B5%CE%B9/#.Uknqnz9mM9Q. Η τρίτη ενότητα είναι εκπληκτική, ιδίως όταν παρουσιάζει τις ομοιότητες του καθεστώτος Μεταξά με εκείνο του Εμβέρ Χότζα. Προσοχή στα εγκεφαλικά.

Ανώνυμος 1 Οκτωβρίου 2013 στις 9:30:00 π.μ. EEST  

Καλό μήνα σε όλους.
"...ιδίως όταν παρουσιάζει τις ομοιότητες του καθεστώτος Μεταξά με εκείνο του Εμβέρ Χότζα. Προσοχή στα εγκεφαλικά".
αυτό κι αν δεν είναι βούτυρο στο ψωμί των "πατριωτών"
σα δεν ντρέπεσαι, που έλεγε και ο ηλιόπουλος, οκτώβρη μήνα που ξέρεις ποιόν γιορτάζουν.
κι ύστερα μου λες ότι στη χώρα δεν κάνουν κουμάντο οι "κουμουνιστές"

Γεράκι 1 Οκτωβρίου 2013 στις 1:19:00 μ.μ. EEST  

Κάποια στιγμή η χώρα (έθνος και κράτος) θα πρέπει να σταματήσει να βασίζεται στο λαϊκισμό, στις εντυπώσεις, στο τσουβάλιασμα και στην υποκρισία. Ο πατριωτισμός δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των εθνικιστών, ο δε φανατισμός κι ο λαϊκισμός δεν είναι καλός σύμβουλος από όπου κι αν προέρχεται. Όπως υποκριτικά μιλούσαν για δικαιώματα και δημοκρατία οι φιλοχουντικοί μιλάνε και οι φιλοναζιστές για να δώσουν άλλοθι και να ερμηνεύσουν τον πατριωτισμό όπως αυτοί τον ορίζουν. Όπως δεν είναι όλοι οι δεξιοί εθνικιστές, έτσι δεν είναι κι όλοι οι υπόλοιποι εθνομηδενιστές, προδότες και πράκτορες, παρομοίως δεν έβαζαν όλοι οι ιερωμένοι το σταυρό δίπλα στο φοίνικα και τελευταία δίπλα στη σβάστικα, ούτε όλη η εφεδρεία έχει την ίδια σοβαρότητα και στάση απέναντι στο ρόλο της. Βολεύει το τσουβάλιασμα γενικώς, όπως εξυπηρετεί τις εντυπώσεις που ο καθένας θέλει να καλλιεργήσει.

Η ΧΑ δεν διώχθηκε για τις ιδέες της όπως θέλουν να παρουσιάσουν κάποιοι, αλλά λόγω μιας δολοφονίας που ξεχείλισε το ποτήρι της υποκρισίας και της ανοχής. Όλοι ήξεραν τι είναι η ΧΑ, από πότε, πως κι από ποιους ξεκίνησε, τι πρεσβεύει, με την ανοχή ποιών ενισχύθηκε, αλλά βόλευε να υπάρχει, να προβάλλεται ως προστάτης γιαγιάδων. Δεν ξέρω πως θα καταλήξει το θέμα, τους έχω ικανούς να δημιουργήσουν χειρότερο πρόβλημα από αυτό που πάνε τώρα να ελέγξουν. Ο φόβος μου προέρχεται από το ότι στην κοινωνία δεν υπάρχει ανάλογη σοβαρότητα, υπευθυνότητα και μέτρο παρά μόνο κυριαρχεί ο λαϊκισμός, η υποκρισία και οι εντυπώσεις τα οποία αντικατοπτρίζει και τα εισπράττει από τη πολιτική που της τα επιστρέφει.

Μια καλή αρχή είναι να συνειδητοποιήσει ο καθένας πως δεν υπάρχει μεσσίας πολιτικός και να σταματήσει να έχει οπαδική νοοτροπία, αυτή του χουλιγκάνου και του τραμπούκου. Κομματικοί τραμπούκοι υπήρξαν πολλοί, πολύ πριν ξεπηδήσει της ΧΑ που τώρα καταγγέλλουν, ενώ ο κομματικός τραμπουκισμός δεν είναι μόνο αυτός που μαχαιρώνει και σπάει κεφάλια, αλλά κι εκείνος που εκδηλωνόταν με διάφορες μορφές τόσο από τα "δικά τους" παιδιά, όσο κι από τον προπαγανδιστικό μηχανισμό τους. Η χώρα μπορεί να απαλλαγεί από αυτές τις πρακτικές ώστε να απαλλαγεί κι από φαινόμενα ακροαριστερών και ακροδεξιών, νομίζω όμως πως δεν θέλει. Δεν βολεύει. Κανέναν.

Ανώνυμος 1 Οκτωβρίου 2013 στις 3:22:00 μ.μ. EEST  

@ΦΚΜΚ

"...ιδίως όταν παρουσιάζει τις ομοιότητες του καθεστώτος Μεταξά με εκείνο του Εμβέρ Χότζα."

πολύ ενδιαφέρον. αν και πιστεύω οτι το πήγαινε για καθεστώς κεμάλ ο μπαρμπαγιάννης. μπορεί να είχε γεμίσει το καλπάκι με κουκουέδες να βουτούν στα κρύα νερά του αλλά όπως και τον κεμάλ έφτιαξε κράτος μετά το φιάσκο του 22 και ακόμα και με ήττα αυτό το κράτος την έβγαλε μέχρι το 76! μόνη του αποτυχία που δεν έφαγε όπως ο κεμάλ τον αντίπαλο. το κράτος θα είχε στρώσει χωρίς 3ετίες στα βουνά, γερο-νεο-παπανδρεοκαρμανλήδες, φρειδερίκες και λοιπά περιτώματα.

αααα μην ξεχάσω κάπου διάβασα οτι έλεγες για σταγονίδια στον ΕΣ.
κάποιος που μπήκε 21 ετών στον ΕΣ το 67, είναι 67 ετών σήμερα και όχι στον ΕΣ εδώ και μια εικοσαετία. κάποιος που πέρασε ξυστά της χούντας το 74 είναι 61, και αν είναι ακόμα στον ΕΣ πολύ πιθανόν να είναι πασόκος με μερσέντα. τα σταγονίδια όσα δεν έφαγε ο αντρέας τότε, αποστρατεύτηκαν απο τις διαδοχικές κυβερνήσεις πασόκ ως hard core νδ. η νδ τα τελευταία χρόνια ακόμα πασόκους έχει.
που θέλω να καταλήξω: πιο πιθανό να κερδίσεις το λότο παρά να βρεις στρατηγό στραγονίδιο. κάτι τύποι με κοκάλινα γυαλιά και τον φοίνικα αφίσα είναι με το ένα πόδι στον τάφο σε κάνα οίκο ευγηρίας.

και για να γελάσεις λίγο - πρίν σας φάει και σας ο σαμαράς ο κοματοφάγος μπαμπούλας χαχαχαχα- http://9gag.com/gag/aD0x6qd

μηδενιστής

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 1 Οκτωβρίου 2013 στις 9:19:00 μ.μ. EEST  

@μηδενιστή
Άστο καλύτερα για το τι ήταν το καθεστώς Μεταξά. Γενικά οι περισσότεροι δεν έχουν διαβάσει παρά ελάχιστα για το τι χαρακτηριστικά είχε το μεταξικό πολιτικό μόρφωμα και προβάλλουν εμφυλιοπολεμικά ιδεολογήματα πάνω του. Για αυτό αποφεύγω πια τέτοια συζήτηση, δεν έχει νόημα, γίνεται με όρους ξένους προς το ίδιο το αντικείμενο. Το βιβλίο πάντως εξετάζει στοιχεία της ρητορικής του καθεστώτος στα σχολικά βιβλία της εποχής και βρίσκει σοβαρότατες ομοιότητες με τα αντίστοιχα εγχειρίδια της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία του Χότζα. Σου συνιστώ επίσης το Πολιτικό Ημερολόγιο του Γ.Σεφέρη για να δεις τη ματιά ενός φιλελεύθερου αστού στο καθεστώς.

Σταγονίδια: στα χωριά του κάμπου εδώ στην Κεντρική Μακεδονία, η ακροδεξιά σαρώνει. Και μάλιστα εκεί ακριβώς που ήταν τα προπύργια των συνεργατών των Γερμανών. Συμπέρασμα πρώτο: ο εμφύλιος καλά κρατεί. Συμπέρασμα δεύτερο: τα σταγονίδια δεν έχουν παιδιά ή ανίψια; Δεν "εμφύσησαν" τα ιδεώδη της "επανάστασης" στους νεώτερους; Η υπόθεση Φαραντάτου έδειξε την κορυφή του παγόβουνου. Απλώς η δημοκρατία δεν έχει ισχυρές άμυνες απέναντι στον φασισμό και γενικότερα στον ολοκληρωτισμό διότι - εξ ορισμού - δε διώκει φρονήματα αλλά μόνο αξιόποινες πράξεις. Μπορεί ωστόσο - και επιβάλλεται - όταν γίνουν οι πράξεις να ξετινάξει τους πάντες και τα πάντα. Και να μην περιμένει πότε βολεύει πολιτικά το κυβερνόν κόμμα για να διαλύσει μια συμμορία. Είχε βουίξει ο τόπος για τη δράση της και ο Δένδιας έκανε μηνύσεις στην Guardian. Για την οποία συμμορία μάλιστα, γνωστός ευφραδής και λαλίστατος φίλος του πρωθυπουργού, μόνο που δεν έγραψε και requiem: http://left.gr/news/thelei-o-failos-na-kryftei-ki-i-hara-den-ton-afinei

Όσο για το συμμορία, ας δούμε το κατηγορητήριο ΜΟΝΟ του πρωτοπαλίκαρου: http://tinyurl.com/q8tzne2

Ανώνυμος 1 Οκτωβρίου 2013 στις 10:08:00 μ.μ. EEST  

λέγαμε θα εμφανιστεί, δεν θα εμφανιστεί? και τσουπ, νάτος.
και να μας κάνει ανάλυση για ποιόν?
για το συχωρεμένο μεταξά.
ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ, συνταρακτικά γεγονότα συμβαίνουν στο ελλαδιστάν--άγγλοι, γάλλοι, πορτογάλοι, αμερικάνοι, ισραηλίτικη κοινότητα καταδίκασε τη δολοφονία φύσσα, ευρωπαίος σοσιαλ. μίλησε για τις δυσκολίες που θα έχει η χώρα, όταν αναλάβει την προεδρία της ΕΕ, ο σαμαράς τρέχει παντού και διατυμπανίζει για τη δημοκρατία που υπάρχει στην Ελάδα και ο μηδενιστής στην εποχή του ΄40. που ΄σαι γιάννη, να τον δεις? χαχαχαχαχα

enkripto 1 Οκτωβρίου 2013 στις 11:08:00 μ.μ. EEST  

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο σκαι, ο Η.Κασιδιάρης κατά την απολογία του κατονόμασε εναν απο τους δυο ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ μαρτυρες......

Ανώνυμος 1 Οκτωβρίου 2013 στις 11:52:00 μ.μ. EEST  

Το πολιτικό σύστημα -ειδικά της διαπλοκής- δεν χωνεύει με τίποτα αυτούς τους τύπους που μπήκαν στην Βουλή. Δεν τους θεωρούν καν πολιτικούς. Ο πολιτικός πρέπει να φοράει κουστούμι-γραβάτα, να είναι ευγενικός, να προσποιείται, να ξέρει να λέει ψέμματα, να τάζει, να κλέβει, να υπηρετεί ξένα κέντρα εξουσίας, να είναι κάργα διαπλεκόμενος και άλλα πολλά. Οι χ.α δεν έχουν τίποτα από όλα αυτά. Οπότε μέσα στην Βουλή για ειδικά για τους πολιτικούς της Ν.Δ και του Πασόκ θεωρούνται ξένο σώμα και απόβλητοι.

Επίσης, πασιφανές ότι έχουν ενοχληθεί και ξένα κέντρα τα οποία αποφάσισαν να δράσουν. Ειδικά οι αμερικάνοι και οι εβραίοι. Σου λέει αυτούς του νεοναζί -αλλά και πατριώτες- θα τους βγάλουμε από την μέση. Ειδικά ο αμερικάνος θέλει να κάνει με πολιτικούς που να είναι προσκυνημένοι. Μητσοτάκης, Ντόρα, Σημίτης. Ο μη προσκυνημένος και ο πατριώτης κατά την γνώμη τους πρέπει να πάει για φάγωμα. Εδώ οι άνθρωποι το 1963 έφαγαν τον ίδιο τον πρόεδρο τους. Τι να λέμε τώρα...

Το εγχώριο επιχειρηματικό σύστημα δεν θέλει τους χ.α. Ο κάθε Μπόμπολας και Κόκκαλης θέλει να κάνει με πολιτικούς που να μην τους ενδιαφέρει η πατρίδα αλλά μόνο το πως θα τα οικονομήσουν.

Γιάννης

Ανώνυμος 2 Οκτωβρίου 2013 στις 12:24:00 π.μ. EEST  

καουμπόυ έχεις δίκιο, όμως -το έχω ξαναγράψει--ας μην ήταν οι έξωθεν παρεμβάσεις και ακόμη θα έψαχναν.
οι ειδήσεις μας λένε ότι κοντά 2 χρόνια είχαν τις συνομιλίες τους και τις προστασίες (βουλευτών παρακαλώ) σε νυχτερ. κέντρα, μαστροπείες κ.λπ. ΤΩΡΑ όμως θυμήθηκαν ότι πρέπει να τελειώνουν μαζί τους.
αν και οι "σύμβουλοι" το φυσάνε και δεν κρυώνει. να τους κάνει τέτοιο χουνέρι ο αρχηγός, χωρίς να πάρει τη γνώμη τους?
λες δλδ οι δανειστές να έκαναν και ένα καλό? πλάκα θάχει.

Ανώνυμος 2 Οκτωβρίου 2013 στις 12:24:00 π.μ. EEST  

Ενώ δηλαδή οι χρυσαυγίτες δεν ήθελαν να κονομήσουν;
Εδώ μαθαίνουμε ότι πούλαγαν προστασία σε μαγαζιά, σπάγανε επιταγές, κάνανε "εισπράξεις" με το αζημίωτο, ο Λαγός είχε και δίκτυο πορνείας, και όλη η οργάνωση έλεγχε και παζάρια ρούχων που πωλούνταν μέσω Πακιστανών (κατά τα άλλα ρατσιστές, αλλά τα λεφτά λεφτά).
Ποια πατρίδα ρε, εγκληματική συμμορία ήταν.

Ανώνυμος 2 Οκτωβρίου 2013 στις 9:35:00 π.μ. EEST  

γεια στο στόμα σου φίλε 12:24, γιατί εδώ μέσα θα μας τρελλάνουν.
ακου πατριώτες.σιγά τα ωά,σε λίγο θα μας πουν ότι τους χρωστάμε και χάρη και όχι ότι βρώμισαν ό,τι ιερότερο υπάρχει στον τόπο,με το να προσποιούνται τους υπερπατριώτες.

Ανώνυμος 2 Οκτωβρίου 2013 στις 12:58:00 μ.μ. EEST  

@ΦΚΜΚ

"Άστο καλύτερα για το τι ήταν το καθεστώς Μεταξά."

Φίλε ΦΚΜΚ έχω διαβάσει αρκετά για να ξέρω τι παιζόταν. Μου φτάνει εξάλλου η ναζιστική χαιρετούρα. Ο μπαρμπαγιάννης το καλοκαίρι του 40 είχε φτιάξει κράτος, είχε έναν υποτυπώδες στρατό αλλά το σημαντικότερο είχε τα @@ να τον διατάξει να αμυνθεί της χώρας με ασφαλή το εσωτερικό
Αν κάνουμε πόλεμο σήμερα το μισό κκε και το σύριζα θα διαμαρτύρονται υπερ των τούρκων στον ΟΗΕ και οι γόνοι του πασοκ και της νδ θα πετάνε δυτικά. τα δαμε και με τον μακάριο τα χάλια της άθλιας δκσης. ο μπαρμπαγιάννης ήταν δκτης και απο τους λίγους και παρόλο φασισταριό του κερατά αυτό δεν μπορείς να το αρνηθείς.

"τα σταγονίδια δεν έχουν παιδιά ή ανίψια"

μου φαίνεται περίεργο το 2013 να πιστεύει νεαρός αυτές τις μλκς αλλά πάω πάσο γιατί στις 400,000 χρυσαύγουλα υπήρχαν και νεαροί μη κάτοικοι αγ παντελεήμονα.
ας βγάλει ο σαμαράς νόμο για τα φρονήματα. το θέμα είναι σας συμφέρει; πάω στοίχημα θα βγείτε και θα φωνάζετε για ανθρώπινα δικαιώματα. δεν μπορεί μια δημοκρατία να σπάσει την ΧΑ και τα σταγονίδια αν δεν σπάσει τα αυγά γενικά. τα αυγά είναι και κόκκινα πασχαλινά. στο είπα και πριν προσέξτε μην σας φάει ο σαμαράς και δεν κάνω πλάκα. προτιμώ ένα αριστερό κίνημα με ότι αντιπολίτευση κάνει παρά την δεξιά μόνη της να κυβερνά. ήδη 'εφημερίδα' σήμερα μιλά για τα φλιτζάνια του 'βασιλέως' - έκανα δύο εμετούς με την ανάγνωση και μόνο

@Γιάννης

Εννοείται οτι οι αμερικάνοι δεν τους ήθελαν. αλλά δεν τους ήθελε και κανένας άλλος. μπήκα mp.net να διαβάσω γενικά τί παίζει και τους βρίζουν μέχρι και στο πουκέ! στο πουκέ!!!
οι αμερικάνοι δεν θέλουν ούτε προσκυνημένους ούτε μπάμιες. θέλουν έναν άνθρωπο σίγουρο να κάνει ότι τους πει και ο σαμ για την ώρα το αποδεικνύει. αυτό δεν είναι κακό αν είναι υπερ της πατρίδας μας. κάτι χιλιάδες άρματα που περιμένουν στις ερήμους της αριζόνα να τα παραλάβουμε δείχνουν πόσο έχει αλλάξει η αμερική προς τα εμάς. μήπως είναι καιρός να αλλάξουμε και μεις μυαλά προς αυτούς;

μηδενιστής

ΥΓ
@1 Οκτωβρίου 2013 - 10:08:00 μ.μ. EEST
δεν υπάρχει άλλος άντρας να ενοχλείς;

Ανώνυμος 2 Οκτωβρίου 2013 στις 1:56:00 μ.μ. EEST  

ωχ, τους άφησαν ελεύθερους και
γράψαμε τόσα και τόσα.
μήπως να γράφαμε κανένα ιστορικό, όπως ο μηδενιστης;

Ανώνυμος 2 Οκτωβρίου 2013 στις 4:58:00 μ.μ. EEST  

@2 Οκτωβρίου 2013 - 1:56:00 μ.μ. EEST

κανένας;;; ούτε ένας;;;; ένα αίσθημα ρε αδερφέ;;; κάτι;;;;

μηδενιστής

Vangelis M. 2 Οκτωβρίου 2013 στις 6:28:00 μ.μ. EEST  

Προμηνυεται αλλο ενα φιασκο της κυβερνησαρας!

Με λυπη (ξανα)παρατηρω οτι αυτοι οι ανθρωποι που μας κυβερνουν δεν ειναι σε θεση να διαχειριστουν επιτυχως ουτε το ελαχιστο προβλημα -ζητημα...

Μετα την τεραστια σειρα των επιτυχιων που μας εχουν συνηθισει... Ιμια, Οτσαλαν, Χρηματιστηριο, Ολυμπιακοι, Σκανδαλα, Χρεοκοπια, Τροικες, υποβρυχια, παραχωρηση μεταχειρισμενου υλικου και τωρα ΧΑ, ενα εχω να πω:

Ελεος ρε παιδια της σαπιας αριστοκρατιας μας! σε ενα πιτσιρικι του δημοτικου να εδινες να χειριστει αυτες τις υποθεσεις καλυτερα θα τα καταφερνε!

Ανώνυμος 2 Οκτωβρίου 2013 στις 7:03:00 μ.μ. EEST  

Μην βιάζεστε και μην βγάζετε συμπεράσματα πια....τόσο εύκολα.

Χώρια που όταν άτομα με σοβαρές ψυχικές διαταραχές όπως ο Κασιδιάρης και η παρέα του "πάρουν λίγο θάρρος" με τις αντιδράσεις τους θα εκτεθούν και άλλο....και τα ποσοστά τους θα κατέβουν ακόμα περισσότερο.

Οδυσσέας 2 Οκτωβρίου 2013 στις 7:13:00 μ.μ. EEST  

Καλό είναι ορισμένοι να μη σπεύδουν να προδικάσουν.

Το αν είναι ένοχοι ή αθώοι ο Λαγός (που προφυλακίστηκε) και οι Κασιδιάρης / Μίζος / Παναγιώταρος (που δεν προφυλακίστηκαν) θα το κρίνει το δικαστήριο, όταν κάποτε τους δικάσει.
Η απόφαση (εισαγγελέα και ανακριτή) για την προφυλάκιση ενός κατηγορουμένου δε βασίζεται μόνο στις ενδείξεις για την ενοχή του, αλλά απαιτεί και πρόσθετες προϋποθέσεις, όπως το να είναι ύποπτος φυγής ή να υπάρχει υποψία ότι θα τελέσει κι άλλες εγκληματικές πράξεις. Η Δικαιοσύνη έκρινε ότι δεν υπάρχει τέτοιος φόβος και τους άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους (τους έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα).

Για μένα είναι μια απόφαση αυτοπεποίθησης της δικαιοσύνης, που δείχνει ότι δε φοβάται τους χρυσαυγίτες ελεύθερους. Επιπλέον αποδεικνύει ότι όσα λέγονταν περί πολιτικής δίωξης και "δικαιοσύνης που υπηρετεί τις κυβερνητικές επιδιώξεις" ήταν αστειότητες.

Εχει πολύ δρόμο ακόμα η υπόθεση.


Vangelis M. 2 Οκτωβρίου 2013 στις 8:18:00 μ.μ. EEST  

@Οδυσσεας.

Δεν εχω καμια εμπιστοσυνη στην ικανοτητα των κυβερνησεων της μεταπολιτευσης (ειδικα των τελευταιων 20 χρονων) να χειριστουν σοβαρα ζητηματα με ικανοποιητικο τροπο.

Το ζητημα ειναι πολυ σοβαρο κατα την γνωμη μου. Δεν ειναι η εξαρθρωση μιας εγκληματικης οργανωσης, ειναι η ποινικοποιηση ενος πολιτικου χωρου με προβλεψιμες αρνητικες συνεπειες σε βαθος χρονου. Κατα δευτερο λογο θα πρεπει να προχωρησουν και παραπερα απο την ΧΑ και να πανε και στα δικα τους εγκληματικα (διαφθορα - διαπλοκη) αν δικασουν ολη την ΧΑ. Δεν θελει καθαρση το πολιτικο συστημα, εξουσια θελει.

Δεν ασχολουμαστε με το πως θα επρεπε να ειναι η Ντισνειλαντ, στην Ελλαδα ζουμε. Και το πολιτικο της σκηνικο να υποπτευευστε οτι ειναι πολυ πιο σαπιο απο οσο μπορουμε να φαντασουμε.

Θα τα μαζεψουν... γιατι αν δεν το κανουν θα τιναξουν ολο το πολιτικο συστημα σε ολο το φασμα του στον αερα. Υστερα οι Χρυσαυγιτες δεν εχουν και καμια πολιτικη εφυια να απειλησουν κανεναν εκτος απο Πακιστανους. Θελουν να τους ξεφτιλισουν στα ματια της κοινης γνωμης για να μειωσουν την μεγαλη εκλογικη διαρροη προς τα ακροδεξια. Αλλα επειδη τα μεταξωτα βρακια θελουν και επιδεξιους κωλους δεν θα καταφερουν ουτε το πανευκολο.

Φοβαμαι οτι δεν αντιλαμβανεστε καλα σε τι χωρα ζουμε. Να σας υπενθυμισω οτι στην Ελλαδα ειμαστε και οι εξελιξεις δεν κινουνται ποτε απο ιδεες αλλα μονο απο συμφεροντα.

Ανώνυμος 2 Οκτωβρίου 2013 στις 9:55:00 μ.μ. EEST  

Οδυσσέα, μην χαλάς την χαρά ορισμένων σχολιαστών που θεώρησαν την μη προφυλάκιση ως αθώωση

Ανώνυμος 2 Οκτωβρίου 2013 στις 10:33:00 μ.μ. EEST  

Βαγγέλη, σου συνιστώ υπομονή και συγκρατημένες χαρούλες.
διάβασε πόσο σοφά ο Οδυσσέας με γρήγορο νου και σώφρονα λογισμό γράφει:
"Για μένα είναι μια απόφαση αυτοπεποίθησης της δικαιοσύνης, που δείχνει ότι δε φοβάται τους χρυσαυγίτες ελεύθερους. Επιπλέον αποδεικνύει ότι όσα λέγονταν περί πολιτικής δίωξης και "δικαιοσύνης που υπηρετεί τις κυβερνητικές επιδιώξεις" ήταν αστειότητες"

Μπράβο Οδυσσέα,
θα προσθέσω επίσης ότι έχουμε να
κάνουμε και με την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ της δικαιοσύνης. δλδ αφήστε τον κάθε ανίδεο να λέει ό,τι θέλει, για δήθεν κυβερνητικές παρεμβάσεις και θελήματα.
οι δικαστές κρίνουν βάσει νόμων και κανόνων, γνωρίζοντας ότι ουδείς ένοχος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. συνεπώς, σαββατο κοντά γιορτή.

Ανώνυμος 2 Οκτωβρίου 2013 στις 10:47:00 μ.μ. EEST  

Βαγγέλη μόλις το διάβασα στο in.gr

...O Ηλίας Κασιδιάρης επιτέθηκε στο τηλεοπτικό συνεργείο του Reuters δίνοντας στον καμεραμάν μια δυνατή σφαλιάρα, ενώ ένας φωτορεπόρτερ, που έτυχε να βρεθεί στο διάβα του δέχτηκε μια κλωτσιά...

πόσο δίκιο έχει ο φίλος που γράφει:"Χώρια που όταν άτομα με σοβαρές ψυχικές διαταραχές όπως ο Κασιδιάρης και η παρέα του "πάρουν λίγο θάρρος" με τις αντιδράσεις τους θα εκτεθούν και άλλο....και τα ποσοστά τους θα κατέβουν ακόμα περισσότερο"
αδερφάκι μάγος είσαι, χαχαχαχα


Vangelis M. 2 Οκτωβρίου 2013 στις 10:57:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμος 2 Οκτωβρίου 2013 - 10:33:00 μ.μ. EEST

Δεν κανω χαρουλες για την Χρυση Αυγη. Αυτοι αν δεν ηταν εγκληματικοι για ορισμενους συνανθρωπους μας θα ηταν γελοιοι. Απλα το "Δημοκρατικο τοξο" (που αυτοαποκαλειται και Δημοκρατικο, τρομαρα του), ειναι τοσο κατανοητο στις βαθυτερες σκεψεις του, τοσο προβλεψιμο στις ενεργειες του, τοσο γνωστο για την ανικανοτανοτητα του που δεν υπαρχει περιπτωση να επιτυχει τιποτα, οποιο και αν ειναι το εγχειρημα.

Να παρακαλατε να μην μας επιτεθει κανενας ικανος αντιπαλος γιατι μας εχει καταλαβει σε μιση μερα... Οχι γιατι μεις οι απο κατω δεν ειμαστε σε θεση να κρατησουμε αλλα γιατι οι απο πανω δεν ειναι ικανοι ουτε το σωβρακο τους να αλλαξουν σε μια κριση.

AXEΡΩΝ 3 Οκτωβρίου 2013 στις 9:23:00 π.μ. EEST  

@2 Οκτωβρίου 2013 - 10:33:00 μ.μ. EEST
«ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ της δικαιοσύνης. δλδ αφήστε τον κάθε ανίδεο να λέει ό,τι θέλει, για δήθεν κυβερνητικές παρεμβάσεις και θελήματα.»
Τώρα ἠσύχασα...

Ανώνυμος 3 Οκτωβρίου 2013 στις 10:43:00 π.μ. EEST  

το καταφερε πάλι το ελληνικο κράτος να γινει διασημο παγκοσμίως με την διαρροή των ονομάτων των προστατευομενων μαρτύρων...

Ανώνυμος 3 Οκτωβρίου 2013 στις 11:00:00 π.μ. EEST  

@Vangelis M.

Ενοχλήθηκαν αρκετοί επειδή εκστόμισες ωμές αλήθειες....Απο εμένα ένα μεγάλο ''εύγε''....Μόνο''χαρούλες προς τη ΧΑ'' δεν είναι τα σχόλιά σου....

Μέντωρ

Ανώνυμος 3 Οκτωβρίου 2013 στις 12:01:00 μ.μ. EEST  

@Ανώνυμος
Τα άρματα που μας περιμένουν στην έρημο της Αριζόνα θα χρειαστούν λεφτά για να δημιουργηθούν οι υποδομές τους, να αγοράσουμε ανταλλακτικά, πυρομαχικά κ.α. Αυτοί από το να τα έχουν εκεί και να σαπίσουν ψάχνουν πελάτες να τους τα φορτώσουν και μετά να κονομάνε. Η προσφορά των αρμάτων Μ-1 έχει να κάνει ότι οι αμερικάνοι δεν θέλουν να μείνουν εκτός της ελληνικής αγοράς. Δεν θέλουν να έχουν το μονοπώλιο οι γερμανοί.

Για τους άλλους.
Όποιος δεν θέλει πατριώτες πολιτικούς ας κάτσει να τον κυβερνά ο κάθε Άκης.
Γιάννης

Ανώνυμος 3 Οκτωβρίου 2013 στις 12:42:00 μ.μ. EEST  

Γιάννη, οι μαχαιροβγάλτες δεν είναι πατριώτες.
Και ο ¨Ακης είναι στη φυλακή.

Alexandros 3 Οκτωβρίου 2013 στις 1:06:00 μ.μ. EEST  

Ρε Οδυσσέα συγγνώμη τώρα, τι δεν υπήρξαν κυβερνητικές μεθοδεύσεις, δηλαδή δεν υπάρχουν στοιχεια για τα υπόλοιπα σκάνδαλα που έχουν βγει στη φορα και υπήρχαν μονο για τη ΧΑ? καλά τώρα αστειευόμαστε. Εδώ έγινε η πιο σημαντική επίσκεψη τα τελευταία χρονια στην Αμερική, δεν ξέρουμε καθόλου τι συζητήθηκε ούτε καν ποίους ακριβώς συνάντησε, καθόλου όμως και δεν ασχολήθηκε κανένας, και ασχολούμαστε με τον λαγό και τον Κασιδιάρη. Μάλλον θα αστειεύεσαι δηλαδή έλεος!

Alexandros 3 Οκτωβρίου 2013 στις 1:14:00 μ.μ. EEST  

Και όλοι έχετε μείνει στο σκάνδαλο του Tsoxatzoupoulou, καλά αλήθεια το σκάνδαλο αυτό διαλευκάνθηκε? Δηλαδή στο ΚΥΣΕΑ μόνον ο Τσοχατζόπουλος υπέγραφε? Μα τώρα σοβαρολογείτε, ποια ανεξάρτητη δικαιοσύνη, αν η δικαιοσύνη ήταν ανεξάρτητη, θα έπρεπε να είχαν διωχθεί τουλάχιστον, οι Παπανδρέου, Σημίτης, Βενιζέλος, Παπακωνσταντίνου, Βουλγαράκης, Ρουσόπουλος, Καραμανλής, η μήπως ξεχνάμε τα σκάνδαλα του Βατοπεδίου και της vodafone. Εδώ μιλάμε για σκάνδαλα δεκάδων δισεκατομμυριων Euro, έτσι για να βάζουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση και για να καταλαβαίνουμε τι λέμε. Η Μήπως διαλευκάνθηκαν τα σκάνδαλα της Siemens, τα οποια παραγράφηκαν με έναν διακανονισμό τραγέλαφο! Για να μην μπούμε στο θέμα των παρακρατικών που σπάνε σε κάθε διαδήλωση το σύμπαν, γιατί κι εκεί η "ακτασταση" είναι για κλάματα!
Επίσης, πόσοι εισαγγελείς παραιτήθηκαν, επειδή ενεπλάκησαν σε υποθέσεις σκανδάλων ? Τι να πρωτοθυμηθεί κανεις, την υπόθεση Ζαχόπουλου, τα σάπια έργα, όλα γεφύρια της "αρτας", τα χαρισμένα λεφτά σε ομάδες, σε κανάλια, οι αδιαφανείς διαδικασίες αγοραπωλησίες και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, που συμβαίνει και τα γνωρίζουν σε τοπικές κοινωνίες? Μιλάμε για 10δες δισεκατομμύρια Ευρώ, τα μισά τουλάχιστον χρήματα, που είναι στο χρέος μας αυτή τη στιγμή, έχουν φαγωθεί και αυτό δεν είναι υπερβολή! Ποια δικαιοσύνη ρε Οδυσσέα, πλακα μας κανεις? Και να σου πω και κάτι άλλο, και ποια αστυνομία? Ποια αστυνομία, όταν ο κάθε Τσιγγάνος κυκλοφορεί με ημιαυτόματες καραμπίνες και τις επιδεικνύει στα κανάλια, όταν συλλαμβάνουν κλεφτες και τους αφήνουν έξω σε 20 λεπτά και όταν για να ασχοληθούν σοβαρά με κάτι πρέπει να γίνει πάταγος, όπως εκείνες οι συμμορίες που εισέβαλλαν με όπλα στα σπίτια και λήστευαν και βίαζαν, άντε τώρα, είπαμε, αλλα βλέπουμε και τι γίνεται μην τρελαθούμε.......

Alexandros 3 Οκτωβρίου 2013 στις 1:20:00 μ.μ. EEST  

Ξεκάθαρο και ολοφάνερο προπέτασμα καπνού η όλη υπόθεση, η οποια συν της άλλης έπρεπε να γίνει γιατί τα ποσοστά της ΧΑ είχαν ξεφύγει και πραγματικά φοβήθηκαν, δε φοβήθηκαν για το καλο της πατρίδας, για την καρεκλίτσα τους φοβήθηκαν, να λέμε τα πράγματα όπως είναι. Εδώ ειπώθηκαν τρομακτικά πράγματα όσον αφορά την Κύπρο, από έναν Κύριο, ο οποιος ανήκει στη φυλακή και όλοι το ξέρουμε και όμως είναι Υπεξ, ενώ κανεις δεν ξέρει τι συζητήθηκε για τι "θαλασσιες" ζώνες και το Σκοπιανό, βγήκαν οι Σκοπιανοί με θράσος και απειλούσαν και προσέβαλαν την Ελλάδα και απάντηση καμια, αλλα κανεις δεν aszolithike, μόνον με τον Μιχαλολιάκο, σιγά τον Μιχαλολιάκο πια, εδώ έχουν γίνει όργια και εμείς ασχολούμαστε με τον Λαγό, που μπορεί να είχε μπουρδέλο, e ας πάει φυλακή ρε φιλε, με τα μεγάλα τι γίνεται, έχουν ξανασχοληθεί ποτε ξανά τα μέσα με μαστροπό έτσι, αν είναι, πρώτο θέμα για πρώτο μέρες και γιατί βρήκαν λέει κάδρο του Hitler στο σπίτι του Papa, και τι με νοιάζει εμενα ρε φιλε και ο Κουτσούμπας μπορεί να έχει του Stalin κι εγώ του Michael Jackson, τι με νοιάζει ρε φιλε?? Γιατί δεν μάθαμε τίποτα για τα σημαντικά?

Alexandros 3 Οκτωβρίου 2013 στις 1:54:00 μ.μ. EEST  

Και βεβαια ούτε κουβέντα για τα πολύ σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία, όταν η GSEE υπολογίζει ανεργία 34% το 2016, και όταν σήμερα μιλάμε για 27% ανεργία και συνολική ύφεση 25%, υπάρχουν συνάνθρωποι μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης πλέον, όταν μιλάμε για χιλιάδες απολύσεις καθημερινά όταν από το 2008 έχουν χαθεί! 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας, μιλάμε ότι πλέον το ο μισος πληθυσμός της χώρας είναι άνεργος!!! Ούτε ένα σχέδιο για όλα αυτά, ούτε ένα μόνον αόριστα λόγια για επενδύσεις, βεβαια είπαμε πιάσαμε τον Μιχαλολιάκο, μεγάλη επιτυχία, εξαρθρώθηκε τρομερό εγκληματικό δίκτυο αγοραπωλησίας μαϊμού ρούχων και τι άλλο, a ναι αυτοί που θα ανέτρεπαν τη δημοκρατία, με τι βεβαια ένας θεός ξέρει, οποτε σίγουρα θα πρέπει να ασχολούμαστε μονο με αυτό, γιατί τώρα βελτιώθηκε η ζωή μας. Βεβαια όλο αυτό είναι φυσιολογικό και έτσι έπρεπε να είχαν δράσει τα ΜΜΕ έτσι κι αλλιώς, γιατί η υπόθεση αυτή αφορά το σοβαρότερο πρόβλημα που έχει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, είναι ολοφάνερο ότι δεν υπάρχουν μεθοδεύσεις ούτε στα ΜΜΕ ούτε στη δικαιοσύνη αυτά είναι συνομωσιολογίες, είναι ολοφάνερο........

Ανώνυμος 3 Οκτωβρίου 2013 στις 3:57:00 μ.μ. EEST  

εμένα ξέρετε τι με καίει?
το ότι δεν μπορούν να βγάλουν άκρη για να κοπει η μισθάρα στους υπόδικους? δλδ, κάνω ό,τι κάνω, και καλα με βάζουν μέσα, σε λίγο έξω, πληρώνομαι κανονικότα και μετά την αποφυλάκισή μου κηρύσσω και ανένδοτο αγώνα για τη δημοκρατία, αφού οι υποταγμένοι στους ξένους κυβερνητες και οι κομμουνιστές από εκδίκηση με έστειλαν στη φυλακή. και ξανα γίνομαι ήρωας, όπως προκύπτει από το κλάμα που έριξαν εδώ οι υποστηρικτές τους.
και εις άλλα με υγεία. τι είχαμε τι χάσαμε

Οδυσσέας 3 Οκτωβρίου 2013 στις 5:00:00 μ.μ. EEST  

@ Alexandros:
Εσύ ή πολύ ελεύθερο χρόνο έχεις ή πολύ σε τσούζει η υπόθεση της ποινικής δίωξης κατά της ΧΑ.
Δεν εξηγείται αλλιώς ότι κάθεσαι και γράφεις ολόκληρα σεντόνια που είναι παντελώς άσχετα με το θέμα μας.
Ωραία, υπήρξαν σκάνδαλα επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, το ξέρουμε όλοι. Για κάποια από αυτά ασκήθ8ηκαν διώξεις, για κάποια πήγε κόσμος μέσα, για κάποια άλλα δεν πήγε - κακώς.
Τι σχέση έχουν αυτά με τη δίωξη της ΧΑ; Καμία απολύτως .
Να το ξαναπώ άλλη μια φορά: η ΧΑ δε διώκεται για την ιδεολογία της, αλλά για συγκεκριμένα εγκλήματα. Δε μπορείς να μιλάς για "προπέτασμα καπνού" όταν δολοφονήθηκε άνθρωπος μετά από κινητοποίηση της συγκεκριμένης οργάνωσης, με εντολή βουλευτή της και πιθανώς του αρχηγού της.
Δεν υπάρχει αλλού αυτό, πώς το λένε. Δεν μπορούν να γίνουν συγκρίσεις. Δεν υπάρχει άλλο κόμμα που να οργάνωσε τάγματα εφόδου.
Δεν υπάρχει άλλο κόμμα που να έκανε μαχαιροβγάλτες βουλευτές. Απλά πράγματα.

Alexandros 3 Οκτωβρίου 2013 στις 5:43:00 μ.μ. EEST  

Αλήθεια, για ποια σκάνδαλα πήγε κόσμος μέσα? Το θέμα που σχολιάζω είναι το σχόλιο σου περί αμεθόδευτης δικαιοσύνης και όχι η δίωξη της ΧΑ, αυτές δε οι κατηγοριες που προσάπτεις, αφορούν το δικαστήριο και όχι τα ΜΜΕ, είναι πολύ απλό αυτό που γράφω. Δε με τσούζει η δίωξη της ΧΑ, αλλα με τσούζει και με παρα τσούζει το "διαμεδιακο" δικαστήριο, που μονο στόχο έχει να καλύψει όλα όσα μας περιμένουν και όλα όσα λαμβάνουν χωρα τώρα και κανεις δεν αναφέρεται σε αυτά!

Όλες οι "συγκλονιστικές" κατηγοριες δε που προσάπτεις και είναι "πρωτόγνωρες", θα πρέπει να αποδειχθούν γιατί μέχρι τώρα τίποτα δεν έχουμε δει!!

Οποτε απλώς μιλάμε και με τη βούλα για κάλυψη της συνεχιζόμενης καταστροφής! Άσε το τι ελεύθερο χρόνο έχω εγώ και προσπάθησε μου απαντήσεις σε αυτά που σου γράφω, αν δεν έχεις απάντηση μην απαντάς!

Οδυσσέας 3 Οκτωβρίου 2013 στις 6:17:00 μ.μ. EEST  

@ Alexandros
Ο μόνος που δεν έχει δει τίποτα από απόδειξη κατηγοριών είσαι εσύ. Να σε βοηθήσω να δεις αυτό που βλέπουμε όλοι οι υπόλοιποι:

Δυο μέρες μετά τη δολοφονία έγραφες: "Το αν κάποιος μπορεί να είναι τρελός και να πηγαίνει και να σκοτώνει κάποιον άλλον δε μπορούμε να το χρεώσουμε σε μια ολόκληρη παράταξη και ας είναι και μέλος".

Φαίνεται ότι ενώ είχες άποψη για τη δολοφονία δυο μέρες μετά, δεν παρακολούθησες (παρά το χρόνο που διαθέτεις στο Ίντερνετ) τα στοιχεία που βγήκαν. Εδώ λοιπόν μπορείς να δεις το διάγραμμα των τηλεφωνημάτων που έγιναν το βράδυ της δολοφονίας του Φύσσα. Προκύπτει κινητοποίηση περίπου τριάντα ατόμων, μετά από συνεννόηση με βουλευτή (πάνω δεξιά στο διάγραμμα) που ξεκίνησε κατά τις 21.45. Αυτό και μόνο δείχνει όχι απλά δολοφονία, αλλά εγκληματική οργάνωση που κινητοποιήθηκε για να την εκτελέσει. Τα υπόλοιπα, τα περίπροπετάσματος καπνού, και οι συμψηφισμοί με σκάνδαλα είναι αστειότητες, με σκοπό τον αποπροσανατολισμό. Εδώ μιλάμε για μαχαιροβγάλτες.

Αν κατάλαβες έχει καλώς, αν όχι δε θα σκάσουμε κιόλας.

Alexandros 3 Οκτωβρίου 2013 στις 6:25:00 μ.μ. EEST  

Δεν ξέρω τι είναι αυτό το σχεδιάγραμμα και σε ποίους "αναφερετεαι", αλλα δε με νοιάζει, εγώ λέω ότι η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση όλοι μέσα, αυτό σημαίνει ότι η δικαιοσύνη είναι αμεθόδευτη? Αυτό σε ρωτάω, είναι ξεκάθαρη η ερώτηση!

Οδυσσέας 3 Οκτωβρίου 2013 στις 6:41:00 μ.μ. EEST  

Δε σε νοιάζει ε; Εσύ δεν είσαι που ζητούσες αποδείξεις; Τώρα που σου τις δίνω ξαφνικά σου είναι αδιάφορες;

Όσο για τη Δικαιοσύνη, προχθες οι χρυσαυγιτες την έβριζαν, χθες τη δόξαζαν, σήμερα πάλι τη βρίζουν. Εγώ βλέπεω ότι κάνει τη δουλειά της σταθμισμένα, εξετάζοντας κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Αυτό δείχνει ότι δεν υποκύπτει ούτε σε κυβερνητικές μεθοδεύσειςούτε σε χρυσαυγίτικες απειλές.
Και αυτό είναι πολύ θετικό μήνυμα.

Ανώνυμος 3 Οκτωβρίου 2013 στις 6:47:00 μ.μ. EEST  

Οδυσσεα,χαρα στο κουραγιο σου,μιλαμε για τσιρκο απεναντι στο παραλογο.

Οι οπαδοι της ΧΑ συμπεριφερονται ΑΚΡΙΒΩΣ οπως οι αυριανιστες οπαδοι του Ανδρεα το 1980,καταδεικνυοντας αφενος πως το παπανδρεικο ΠΑΣΟΚ ηταν ο,τι πιο κοντινο στον φασισμο στη συγχρονη ιστορια της χωρας αφετερου δε πως ο χρυσαυγιτισμος δεν ειναι τιποτα αλλο παρα η φυσικη συνεχεια(εκφυλισμενη) του αυριανιτισμου.

Alexandros 3 Οκτωβρίου 2013 στις 7:02:00 μ.μ. EEST  

Όσο για εντολές δολοφονίας, υπάρχουν εντολές και μάλιστα καταγεγραμμένες στα ΜΜΕ και δοσμένες στη βουλή, γιατί δε λες για αυτές και άμα μου πεις ότι αυτά είναι λόγια τότε για πες μου ξέρεις τι έγινε με τον ειδικό φρουρό που πυροβόλησε στον αέρα και όλοι βιαστήκανε να τον καταδικάσουν? Άμα δεν klsereis θα σου πω εγώ, γιατί του την πέσανε επειδή φορούσε μπλούζα ειδικών δυνάμεων και του ζητήσανε τον λόγο και επειδή δεν ήταν φλούφλης τους είπε γιατί τι πρόβλημα έχετε εσείς κι εκεί πέσανε τηλεφωνα και μαζευτήκανε, αλλα δεν είδα καμια ευαισθητοποίηση. Δυο μετρα και δυο σταθμά άρα. Ξέρεις τι έγινε στο μοναστηράκι που την πέσανε 100 άτομα σε έναν τύπο που σώθηκε επειδή μπήκαν μπροστά τα παιδιά που δούλευαν σε ένα σουβλατζίδικο και όλοι βιάστηκαν να πουν οι Αλβανοί έσωσαν τον Χρυσαυγίτη, γιατί μπορεί αυτοί που δούλευαν στο μαγαζί να ήταν Αλβανοί, αλλα το κατά ποσο αυτός ήταν Χρυσαυγίτης ένας θεός ξέρει! Αυτές είναι οδηγίες δολοφονιών που κατά λάθος δεν έγιναν! Αυτά γιατί δεν τα λένε τα αμεθόδευτα ΜΜΕ? Γιατί δεν δίνουν βαρύτητα σε αυτά τα περιστατικά, μήπως να ποινικοποιήσουμε και την Ελληνική Σημαία, γιατί θα μας κυνηγάνε στο τέλος αν φοράμε μπλούζα της Εθνικής Ελλάδος για Χρυσαυγίτες
Ποίες αποδείξεις μου έδωσες? Αυτό το "σκεδιαγραμμα" είναι απόδειξη για κάτι, μιλάς σοβαρά?

Δυστυχώς Οδυσσέα δεν βλέπεις καθόλου καλά, γιατί σε όλα όσα σου έγραψα δεν έχεις να μου απαντήσεις κάτι, όταν μου λες ότι η δικαιοσύνη δουλεύει μακριά από μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, δεν μπορούμε να συζητήσουμε, γιατί μου εμφανίζεις το μαύρο άσπρο, μα εδώ "παραιτιητικαν" εισαγγελείς γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά τους, κανεις δεν είναι φυλακή, κανεις όμως και ούτε ένα Euro δεν έχει επιστραφεί.

Όσο για τις συνομιλίες της ΕΥΠ, εκεί να δεις τι συζήτηση χωράει για το ποιος απειλεί τη δημοκρατία και ποιος όχι, καταρχάς η δημοκρατία μας καταστρατηγήθηκε από τη στιγμή που μπήκαμε στο ΔΝΤ, πως και κανεις στην ΕΥΠ δεν έκρινε σκόπιμο να παρουσιάσει τις συνομιλίες του GAp όταν συναντιόταν με τους βιομηχάνους προ των εκλογών για παράδειγμα. Ποιος αποφασίζει ροή συζήτηση απειλεί τη δημοκρατία? Αστο δαιδαλώδης συζήτηση. Αλλα αμεθόδευτη δικαιοσύνη, ούτε σαν κακόγουστο αστείο δεν μπορεί να ακουστεί για την πατρίδα μας, των φαύλων, e όσο λέτε αυτά τόσο θα ενισχύεται τους κάφρους είναι πολύ απλό!

Alexandros 3 Οκτωβρίου 2013 στις 7:05:00 μ.μ. EEST  

Πως να υποκύψει σε ΧΑ απειλές η δικαιοσύνη, αφού η ΧΑ δεν έχει τρόπο να βλάψει κανέναν ρε φιλε, τι λέμε τώρα! Ενώ ο Δένδιας μπορεί να σε στείλει στη Χωρα Λακωνίας η στο σπίτι σου, όπως έχει πολλάκις στο παρελθόν. Πάντως ο Πρωθυπουργός σε διαψεύδει όσον αφορά τις διώξεις, αφού στις ομιλίες του στην Αμερική ξεκάθαρα μίλησε για ιδεολογικές διώξεις. Κατά τη γνώμη μου δε οποιο κόμμα έχει στο καταστατικό του σχέδιο υπέρ ανατροπής της Δημοκρατίας, δεν έπρεπε να υπάρχει ακόμα και αν προβλέπει ότι θα αντρέψει τη Δημοκρατία μέσω εκλογών, από εκεί και μετά οι εγκληματίες μέσα, η ιδεολογία ελεύθερη ο,τι και αν είναι αυτή.

Οδυσσέας 3 Οκτωβρίου 2013 στις 11:26:00 μ.μ. EEST  

@ Alexandros:
"η ΧΑ δεν έχει τρόπο να βλάψει κανέναν ρε φιλε, τι λέμε τώρα!"
Όχι "ρε φίλε", αλίμονο, ο Φύσσας απλά έτυχε να πέσει πάνω στο μαχαίρι... Έχεις πέσει σε επίπεδο γελοιότητας πλέον.

"Ενώ ο Δένδιας μπορεί να σε στείλει στη Χωρα Λακωνίας η στο σπίτι σου"
Είσαι τόσο ανίδεος που δεν ξέρεις ότι τους δικαστές δεν μπορεί να τους στείλει κανένας υπουργός σπίτι τους. Μετάθεση ναι, αλλά όπως έδειξαν με τις πράξεις τους δεν επηρεάζονται.

Το διάγραμμα με τα 30 τηλέφωνα το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα το είδες ή ακόμα;

Ανώνυμος 3 Οκτωβρίου 2013 στις 11:27:00 μ.μ. EEST  

Να προσθέσω ότι παράγινε σούπα το όλο θεμα.
προκαλεί θλίψη και ειναι ΚΑΤΑΝΤΙΑ το γεγονός ότι υπάρχουν ΣΗΜΕΡΑ ΝΕΟΙ άνθρωποι, που νομιζουν ότι με το μισος, το αίμα και τους τσαμπουκάδες θα εκδικηθούν και θα ξεπλύνουν την ντροπή και τον κατήφορο του πολιτικού κόσμου. αμ δε,

Alexandros 4 Οκτωβρίου 2013 στις 12:14:00 π.μ. EEST  

Εγώ σου απάντησα στα ερωτήματά σου, εσύ σε κανένα κι εγώ δεν επικέντρωσα τη συζήτηση στη ΧΑ εσύ το έκανες, εγώ λέω να πάνε μέσα όσοι έχουν κάνει εγκλήματα, εσύ λες τα δικά σου, αυτό μου φτάνει.....Το σχεδιάγραμμα που μου δείχνεις δε μου λέει τίποτα απολύτως, είναι γενικότερα ένα τίποτα και δεν λέει τίποτα απολύτως όμως και αν θες ανάλυση για να καταλάβεις ότι δε λέει τίποτα τότε......
"Το αν κάποιος μπορεί να είναι τρελός και να πηγαίνει και να σκοτώνει κάποιον άλλον δε μπορούμε να το χρεώσουμε σε μια ολόκληρη παράταξη και ας είναι και μέλος".
Μου προσάπτεις αυτό, συγγνώμη, αλλά είμαι περήφανος για το ότι πιστεύω πως κάποιος είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου και όχι το αντίθετο, όπως οι φασίστες εγκάθετοι, που υπερασπίζεις και είναι οι δημοσιογραφίσκοι της πλάκας!

Μάριος 4 Οκτωβρίου 2013 στις 9:24:00 π.μ. EEST  

"Ξέρεις τι έγινε στο μοναστηράκι που την πέσανε 100 άτομα σε έναν τύπο που σώθηκε επειδή μπήκαν μπροστά τα παιδιά που δούλευαν σε ένα σουβλατζίδικο (....) Αυτές είναι οδηγίες δολοφονιών που κατά λάθος δεν έγιναν!"

Ααχαχαχαχαχαχα...... μα τι λέει το άτομο....

Αλέξανδρε το ήξερες ότι τα σημαιάκια στις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ είναι στην πραγματικότητα φυσοκάλαμα με δηλητηριώδη βέλη για να δολοφονούν δεξιούς; Η συνταγή του δηλητηρίου είναι μία που έστειλε κρυφά ο Τσε στον Φιντέλ από τη ζούγκλα της Βολιβίας και την έμαθε από έναν μάγο Μαύρης Μαγείας. Ο Φιντέλ μετά διέδωσε αυτό το φοβερό μυστικό σε όλα τα ΚΚ του κόσμου. Μία σταγόνα από αυτό το δηλητήρια σκοτώνει δέκα χιλιάδες χουντικούς.

Οδυσσέα: κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και προσπάθησε να συνειδητοποιήσεις με τι είδους άνθρωπο συνομιλείς. Τσάμπα σκας, στο λέω εκ πείρας (και σου το λέει και η δική σου πείρα απλά ο λογικότατος εκνευρισμός σου δεν σε αφήνει να την ακούσεις). Δεν αξίζει τον κόπο.

Πάντως, για να προσθέσω κι εγώ το κατιτίς μου στην κουβέντα, η δικαιοσύνη στο παρεθλόν έχει δείξει άσχημα δείγματα κρίσης υποθέσεων φασιστικοής "υφής". Μιλάω βεβαίως για τη δίκη Πλεύρη ο οποίος παρά το ακραία μισαλλόδοξο περιεχόμενο του βιβλίου του και το σαφές της νομοθεσίας περί καλλιέργειας φυλετικού μίσους αθωώθηκε από το δικαστήριο. Οπότε ας μην βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα... ας δούμε τι θα αποφασίσουν οι δικαστές. Το ζήτημα είναι ότι έχουμε να βλέπουμε κι άλλα επεισόδια στο σήριαλ.

Alexandros 4 Οκτωβρίου 2013 στις 12:14:00 μ.μ. EEST  

http://www.youtube.com/watch?v=qEGiJFPspOU

Και διαβάστε και το σχόλιο της ανάρτησης, πάντως επί του προκειμενου τίποτα, Marie το ξέρουμε ότι ο κομμουνισμος εξειδικεύεται στα Πογκρόμ, όπως και οι φασίστες, που και καλά αποδοκιμάζεις, αλλα ουσιαστικά στηρίζεις, γιατί χωρίς αυτούς δεν υπάρξεις πολύ απλά!

Ακόμα περιμένω τις απαντήσεις στα ερωτήματα μου, η επιλεκτικότητα και η απομόνωση σε αυτά που γράφω έχει γίνει επιστημονική πια

Alexandros 4 Οκτωβρίου 2013 στις 12:15:00 μ.μ. EEST  

Marie πως τον καταλάβανε οι σύντροφοι ότι είναι φασίστας ρε, από το μαύρο μπλουζάκι, το ξυρισμένο κεφάλι, το μολών λαβέ, από τι? Και μάλιστα παραδέχονται πως τον λήστεψαν κιόλας, αλλα αυτά δεν είναι εγκληματικές ενέργειες, γιατί οι σύντροφοι έκριναν ότι είναι φασίστας, οι δημοκράτες σύντροφοι.........

Manolis 4 Οκτωβρίου 2013 στις 1:21:00 μ.μ. EEST  

Mια σκεψη απο οσα ακουω και διαβαζω για τη ΧΑ (και την οποια "ΧΑ" πιθανως προκυψει στο μελλον...): Η χρυση αυγη , πιστευεται οτι αντλησε ψηφοφορους απο τους "αγανακτισμενους" των παρελθοντων ετων. Επισης, οπως και στους "οπαδικους"/χουλιγκανικους στρατους, ανθρωποι με χαμηλη αυτοεκτιμηση , βρηκαν μεσα στους οργανωμενους πυρηνες-ομαδες της οργανωσης την προσωπικη τους ολοκληρωση , οπως κοινωνιολογικα συμβαινει συχνα μεσα στα πλαισια ενος συνολου ανθρωπων με κοινα πιστευω και δρασεις. Πολλα μελη της ακουστηκε οτι ειναι ανεργοι ή οτι "πηγαιναν τη ΧΑ για το χαρτζηλικι" που φεροταν οτι δινει η οργανωση. Προχωροντας τη σκεψη μου λιγο πιο κατω , εχω την εντυπωση οτι οτι μπορει να μην ηταν το κινητρο να μπουν και κυριως να παραμενουν στη ΧΑ ουτε η "αγανακτηση" , ουτε η ανεργια αυτη καθαυτη, ουτε το "χαρτζηλικι". Εξαλλου ειναι τετοια η κοινωνια μας που πολλες φορες οικογενειες φιλοξενουν ή/και χαρτζηλικωνουν τους ά(ν)εργους νεους τους. Διαβαζω ομως οτι η ΧΑ ΔΕΝ ειναι ενα απλο πολιτικο κομμα , ακραιο εστω, αλλα προσδιδει (και απαιτει!) στους πιστους της εναν "ολοκληρωμενο" τροπο ζωης με καθημερινα καθηκοντα, υποχρεωσεις, κατηχηση, κατασκηνωσεις (!) κλπ., δηλ. κανονικο ημερησιο προγραμμα που ειδικα ενας ενηλικος ανδρας ξερουμε οτι εχει αναγκη. Το οτι πολυ λιγες γυναικες ειναι μελη στη ΧΑ, επιβεβαιωνει εν μερει το συλλογισμο αυτο:
Παραδοσιακα τα θηλυκα μελη της ελληνικης οικογενειας εχουν τοσους προσθετους ρολους περαν ή και παραλληλα της οποιας μισθωτης εργασιας (νοικοκυριο , ανατροφη παιδιων , φροντιδα ηλικιωμενων) που δεν χρειαζονται καμμια κατηχηση για την καθημερινη ζωη ή συνταγες μαγειρικης απο τη ΧΑ. Επισης, οι γυναικες αποστρεφονται τη σωματικη βια πολυ περισσοτερο απο τους ελληνες ανδρες , διοτι περαν της φυσης τους ως διδουσες ζωη, πολυ απλα σε πολλες εξακολουθει δυστυχως να ασκηται σωματικη και λεκτικη βια , ακομα και απο μελη της ιδιας της οικογενειας τους...
Αυτο λοιπον θα επρεπε κατ'εμε να ειναι το διδαγμα της ολης υποθεσης, μαζι με το τρομερο ελλειμα παιδειας (οχι με την εννοια της κατοχης γνωσεων, αλλα της προσωπικης υπευθυνοτητας) που επιτελους εγινε φανερο. Η αποτυχια της κοινωνιας μας να δωσει κινητρα για κανονικη ζωη και δημιουργικοτητα. Διοτι μεγαλη φτωχεια και κακοπεραση περασαν οι ελληνες πολλες φορες στην προσφατη ιστορια του συγχρονου ελληνικου κρατους. Δεν την επεσαν ομως στους πολυπληθεις Εβραιους της Θεσσαλονικης του μεσοπολεμου π.χ. ή στους μουσουλμανους που παρεμειναν σε πολλα σημεια της χωρας μετα την ανταλλαγη πληθυσμων. Αντ'αυτου, εχουμε το επικαιρο παραδειγμα του '40, οπου ο λαος της χωρας μας, παρα την καταπιεστικη δικτατορια του Μεταξα, ενωμενος (ακομη και ΚΚΕ-βλεπε επιστολη Ζαχαριαδη) προταξε στηθη εναντια στην Ιταλικη εισβολη για να προστατευσει τον τροπο ζωης που ειχε επιτυχει με μεγαλους κοπους και θυσιες, μετα την Μικρασιατικη (πολεμικη και κοινωνικη) Καταστροφη. Με πρωτο νεκρο αξιωματικο τον Μαρδοχαίο Φριζή.

Pro από Συμβασιλεύουσα 4 Οκτωβρίου 2013 στις 2:14:00 μ.μ. EEST  

Με μεγαλο σεβασμο στο Ηρωα Φριζη , ο πρωτος αξιωματικος που επεσε ηταν ο ανθυπολοχαγος Αλεξανδρος Διακος , Ηρωας επισης . Google it .

Alexandros 4 Οκτωβρίου 2013 στις 2:26:00 μ.μ. EEST  

Μανόλη η ΧΑ εκμεταλλεύτηκε την απόλυτη έλλειψη αρχων και αξιων της Ελληνικής Κοινωνίας. Αυτό είναι η ριζα όλων των κακών. Η μεταπολιτευτική περίοδος ήταν μια περίοδος, που δημιούργησε ανθρώπους χωρίς αξιες, ανθρώπους, που το μονο που τους ενδιέφερε ήταν η προσωπική τους καλοπέραση, χωρίς ενδοιασμούς χωρίς ηθικούς φραγμούς. Αυτό το μοντέλο προωθήθηκε από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, γιατί αυτό συνέφερε και τις ίδιες, για αυτό προωθήθηκε και ο "εθνομηδενισμος", η μη πολιτικοποίηση του κόσμου, ώστε να δικαιολογηθούν τα σφάλματα και τα εγκλήματα, που διαπράχθησαν όλα αυτά τα χρονια και για τη διατήρηση του σάπιου αυτού συστήματος.

Δεν τα λέω εγώ αυτά, ο Κονδύλης τα λέει αυτά, ο Ηφαιστός τα λέει αυτά, πολιτικοί τα έχουν πει αυτά από όλες τις παρατάξεις, ο Θοδωράκης τα λέει, ο Μητσιάς τα λέει.

Η ΧΑ είναι ένα τίποτα, αλλα αυτό το τίποτα κατάφερε να αναδειχθεί πάνω σε αυτή τη σαπίλα. Καταφύγιο στη ΧΑ, όπως και στο ΚΚΕ και σε αλλα αριστερά κινήματα και πολύ φοβάμαι και σε αλλα εθνικό-"σοκιαλιστικα" κινήματα, βρίσκουν καταφύγιο λίγοι φαύλοι και πολλοί, οι οποιοι ψάχνουν για αυτά που δεν τους προσφέρει η κοινωνία μας, που είναι κυρίως ιδεολογία και αξιες! Βεβαια η έκρηξη των ρευμάτων τόσο της αριστεράς όσο και της ΧΑ οφείλεται και στην ανεργία και στα οικονομικά προβλήματα και στο αίσθημα της αδικίας δυσανάλογων διαστάσεων, που υπάρχει δικαίως στην Ελληνική κοινωνία! Δεν είναι ένα φαινόμενο, που πρέπει να αντιμετωπιστεί επιφανειακά όπως γίνεται τώρα, αλλα και με έναν τρόπο, που το ενισχύει και δεν το καταπολεμά. Αυτό δεν καταλαβαίνουν οι παραπάνω συνομιλητές. Μπορεί ο Μιχαλολιάκος και ο κάθε Μιχαλολιάκος να είναι ένας ρεμπεσκές, μπορεί να είναι νεοναζιστής, για τα υπόλοιπα θα αποφανθεί η δικαιοσύνη, αλλα το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν στην εξουσία πολύ χειρότεροι, αυτό είναι το μέγιστο πρόβλημα, αν δεν κατανοήσουμε αυτό το πράγμα, τίποτα δε θα επιτύχουμε. Και στα ακραία κινήματα της αριστεράς τέτοια παιδιά βρίσκεις, που ψάχνουν για αξιες και παρασύρονται από βρομιάρηδες και πάνε και σπάνε και δεν ξέρω κι εγώ.

Η Προσωπική μου εμπειρία αυτά λέει, στο πανεπιστήμιο αν ποτε συζητούσα για πολιτικά, θα συζητούσα πάντοτε με κάποιον που ανηκε στις αριστερές παρατάξεις, η με κάποιον που δεν ανηκε σε παρατάξεις, στη ζωή μου όλη έχω γνωρίσει προσωπικά έναν ΧΑ, δεν υπήρχαν πουθενά και ο Ναζισμός η ο νεοναζισμός ήταν εκ των ουκ άνευ. Η "πλειοσπηφια" των παραπάνω διέφερε σε τεράστιο βαθμό από όσους ανηκαν σε ΔΑΠ ΚΑΙ ΠΑΣΠ, των οποιων ο ρόλος ήταν να οργανώνουν party και δεν είχαν κάτι να πουν. Τα παιδιά της αριστεράς ήταν παιδιά δε, τα οποια διαφωνούσαν τρομερά και μεταξύ τους, γιατί εκεί έβρισκαν καταφύγιο οι ιδεολόγοι γενικότερα, εκεί πάτησε η ΧΑ στην έλλειψη πατριωτικής ιδεολογίας, άλλαξαν αυτά που έλεγαν πριν κάμποσα χρονια και παρουσιάστηκαν ως εθνικιστές, για μένα σκοπίμως έγιναν όλα αυτά, γιατί το αποτέλεσμα είναι να ταυτίζεται ο πατριώτης με τη ΧΑ, η Ελληνική σημαία με τη ΧΑ, δηλαδή ακόμα μεγαλύτερη μείωση των συμβόλων και των ιδεών και αξιων.

Οι Έλληνες το 40 δεν πήγαν να υπερασπιστούν κανέναν τρόπο ζωής, σήμερα μπορεί να πάνε να υπερασπιστούν τον φραπέ και το iphone, αλλα τότε πήγαν να υπερασπιστούν την εθνική τους ανεξαρτησία, την Ελευθερια!

Μάριος 4 Οκτωβρίου 2013 στις 2:28:00 μ.μ. EEST  

"Marie το ξέρουμε ότι ο κομμουνισμος εξειδικεύεται στα Πογκρόμ, όπως και οι φασίστες, που και καλά αποδοκιμάζεις, αλλα ουσιαστικά στηρίζεις, γιατί χωρίς αυτούς δεν υπάρξεις πολύ απλά!"

μου τα πήρες τα μέτρα τόσο καλά που ξέρεις τι χρειάζομαι για να υπάρξω ε; χαχαχα, γίνε ράφτης καλύτερα, μπορεί να πετύχεις, γιατί για πολιτικό αναλυτή δε σε βλέπω.

Οι απαντήσεις που ζητάς και διαμαρτυρεσαι που δεν σου δίνει κανείς (γιατί όπως κι εγώ οι περισσότεροι βαριούνται να λένε τα προφανή) είναι ολόρθες μπροστά σου. Αρκεί να πάψεις να βλέπεις τον κόσμο άσπρο-μαύρο ή μάλλον "καλοί δεξιοί"-"κακοί αριστεροί". Καλοί και κακοί υπάρχουν (σχεδόν) σε όλους τους χώρους.

χαχαχα.... άκου "χωρίς αυτούς δεν θα υπάρξεις απλά"... πάντως ήταν πολύ καλή η ατάκα, με συγχωρείς που την επαναλαμβάνω, μου φάινεται πολύ αστεία. Ξέρεις, αυτό μου θυμίζει ένα φαινόμενο στην ψυχολογία που ονομάζεται "προβολή". Συνίσταται στο να προβάλλεις αυτό που σε προβληματίζει κατευθείαν στον άλλο, και να τον κατηγορείς για κάτι που στην πραγματικότητα έχεις/κάνεις/σκέφτεσαι εσύ. Σκέψου το λίγο αυτό...

Ανώνυμος 4 Οκτωβρίου 2013 στις 2:34:00 μ.μ. EEST  

...Επισης, οι γυναικες αποστρεφονται τη σωματικη βια πολυ περισσοτερο απο τους ελληνες ανδρες , διοτι περαν της φυσης τους ως διδουσες ζωη, πολυ απλα σε πολλες εξακολουθει δυστυχως να ασκηται σωματικη και λεκτικη βια , ακομα και απο μελη της ιδιας της οικογενειας τους...

Μανώλη μου, (για να διασκεδάσω λίγο τη συζήτηση) καλα και άγια όλα όσα γράφεις, αλλά για το κεφάλαιο "γυναίκα και βία", μάλλον δεν είσαι παντρεμένος, για να δεις τη σήμερον ημέρα, μέσα στην οικογένεια ποιός ασκεί βία λεκτική και όχι μόνο...
να προσθέσω επίσης ότι σε ατύχημα κατά τη διάρκεια της στρατ. θητείας χρειάστηκε να νοσηλευτώ στο 401. εκεί να δεις γυναίκα-ιατρός Συντ/χης να κάνει εφόδους στους θαλάμους και να μοιράζει φυλακή σαν τα στραγγάλια σε όσους έπαιζαν χαρτιά ή τάβλι ή κάπνιζαν έξω από τα παράθυρα.
η εποχή των μητέρων μας και του πατέρα, πατέρα μέσα στο σπίτι, πέρασε ανεπιστρεπτή. τώρα αν δεν τα φέρνεις, είσαι 'ενα τίποτα και συνεχώς το τροπάρι τους, η μάνα σου σε έκανε έτσι ρε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP