Συνελήφθη για δωροδοκία πρώην αν. Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

O πρώην αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής
Εξοπλισμών Αντώνιος Κάντας με τον πρώην ΥΕΘΑ
Άκη Τσοχατζοπουλο.
Συνελήφθη την Παρασκευή με την κατηγορία της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος  ο πρώην αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνιος Κάντας. Το σχετικό ένταλμα φέρει την σφραγίδα του ανακριτή Διαφθοράς Σπύρου Γεωργουλέα, ενώ ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί για την ερχόμενη Δευτέρα. Θα παραμείνει κρατούμενος έως τότε. Το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΕΘΑ (Νο2 του επίσης υπόδικου κ.Σμπώκου), κατηγορείται ότι δωροδοκήθηκε από την Siemens για σύμβαση σχετικά με την επέκταση τηλεπικοινωνιών του στρατού και τον εκσυγχρονισμό τους (ΕΡΜΗΣ ΙΙ), η οποία υπεγράφη το Σεπτέμβριο του 1999, επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου.

Πιο συγκεκριμένα , ο Α.Κάντας φέρεται να έλαβε στις 24 Μαρτίου 2003, σε λογαριασμό του στην Dresdner Βank μέσω της εταιρείας Μartha Ηolding Corp., το ποσό των 500.000 ευρώ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ημερησιου τύπου, η Μartha Ηolding Corp φωτογραφίζεται ως «εταιρεία-κουμπαράς», που έχει συνδεθεί με κεντρικό πρόσωπο στην κύρια υπόθεση των λεγόμενων «μαύρων ταμείων» της Siemens.

Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι η σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος Ερμής, ύψους 216 εκατομμύρια ευρώ, ήταν υπερκοστολογημένη κατά 25%. Το σύστημα επικοινωνιών ζώνης μάχης (ΣΕΖΜ) Ερμής είναι ψηφιακό τακτικό σύστημα επικοινωνιών που παρέχει δυνατότητες επικοινωνίας σε τηλεφωνία ,τηλετυπία, τηλεομοιοτυπία και μετάδοση δεδομένων.

5 σχόλια:

Ανώνυμος 22 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:23:00 μ.μ. EEST  

Ο συγκεκριμένος κύριος υπήρξε Αξιωματικός της ΠΑ και αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του Ταξιάρχου.
Έτσι, για να μην μιλάμε μόνο για πολιτικούς...

Ανώνυμος 22 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:40:00 μ.μ. EEST  

Υποπτεραρχος ε.α., μηχανικος.

Για να τα λεμε και ολα ομως, αποστρατευτηκε το 1990, εκει μπηκε καθαρα ως πολιτικο προσωπο

Ο Ακης τον εβαλε στο υπουργειο. πριν απο αυτό, ηταν Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής στο Ε.Ι.Υ.Α.Α.Π.Ο.Ε., δηλαδή στο Εθνικό Ίδρυμα Παλιννοστούντων Ομογενών.

Ανώνυμος 22 Σεπτεμβρίου 2013 στις 6:03:00 μ.μ. EEST  

Κύριοι αυτό που ξεχνάμε έυκολα είναι ότι οι Λεχρίτες δεν έχουν χρώμα ούτε επάγγελμα.....

Υπήρξε κάποτε ένας μέγας Αρχιλεχρίτης που εκμάυλισε την Ελλαδίτσα και τον λαό της σε βαθμό που η κλεψιά να μην αποτελεί ντροπή για την πλειοψηφία.
Τώρα θέλει να μου πεί κανείς από εσάς ότι υπάρχει πολιτικό κόμμα, υπάρχει κοινωνική τάξη, επαγγελματικός χώρος που δεν βρίθει χυδαίων υποκειμένων??

Αυτό πληρώνουμε τώρα και θα το πληρώσουμε πανάκριβα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν βλέπω διέξοδο καθώς πρέπει να πέσουν χιλάδες κεφάλια στο δημόσιο βίο από όλες τις κρατούσες νυν πολιτικές και κοινωνικές δομές. Και βέβαια ο Αντωνάκης που ανοίγει στρατόπεδα στην....Καλαμάτα ή ο Τροφαντός Μπένυ,γνωστός υπερφίαλος προικοθήρας δεν νομίζω οτι δίνουν ελπίδες για μέλλον..

Ανώνυμος 22 Σεπτεμβρίου 2013 στις 7:00:00 μ.μ. EEST  

εκτός της φυλάκας, θα συνεχίζουν να τους χρυσοπληρώνουν? θα επιστρέψουν και με τόκο τα κλοπιμαία? ή πάλι μια από τα ίδια? οπότε δεν θα ιδρωνει τ΄αυτί κανενός και άδικα θα διαβαζουν τις δικογραφίες οι εισαγγελείς?

Ανώνυμος 23 Σεπτεμβρίου 2013 στις 6:06:00 μ.μ. EEST  

Δεν υπάρχει χειρότερο,απο έναν απόστρατο αξιωματικό που κάποτε είχε δώσει όρκο στη πατρίδα και στη σημαία,να τις ατιμάζει με αυτό το τρόπο......

Μέντωρ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP