Αμερικανική στρατιωτική δράση στη Συρία ενέκρινε επιτροπή της Γερουσίας

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Το αρχικό «πράσινο φως» για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του καθεστώτος Άσαντ άναψε η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, εγκρίνοντας το βράδυ της Τετάρτης το ψήφισμα που κατατέθηκε από τη διακυβέρνηση Ομπάμα.

Η έγκριση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων ανοίγει τον δρόμο για τη διενέργεια ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Γερουσίας την προσεχή εβδομάδα, ενώ ανάλογη ψηφοφορία θα ακολουθήσει στην αντίστοιχη Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων και εν συνεχεία στην Ολομέλεια.

Το ψήφισμα προβλέπει «περιορισμένη» στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, μέγιστης διαρκείας 60 ημερών με την δυνατότητα να παραταθεί στις 90, και απαγορεύει την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων στη συριακή επικράτεια.

Η «εντολή» στον Μπαράκ Ομπάμα δόθηκε με 10 ψήφους υπέρ και 7 κατά, με έναν από τους γερουσιαστές να δηλώνει «παρών».

Τη στιγμή που η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας ψήφιζε επί της απόφασης, ο υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ μιλούσε ενώπιον της αντίστοιχης επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, λέγοντας ότι το στρατιωτικό πλήγμα δεν θα είναι ένα «τσίμπημα» και θα μειώσει σημαντικά τη στρατιωτική ισχύ των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων.

«Ο πρόεδρος έχει δηλώσει [...] ότι αυτό [το στρατιωτικό πλήγμα] δεν θα είναι απλώς ένα τσίμπημα. Αυτές ήταν οι λέξεις που χρησιμοποίησε. Αυτό θα είναι ένα σημαντικό πλήγμα, το οποίο πράγματι θα μειώσει τις δυνατότητές του [συριακού καθεστώτος» είπε ο Χέιγκελ στην επιτροπή.

Ο Χέιγκελ τόνισε ότι θεωρεί πως υπάρχει «μεγάλη πιθανότητα» οι δυνάμεις του Άσαντ να χρησιμοποιήσουν ξανά χημικά όπλα εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν δράσουν ώστε να γίνει σαφές πως η χρήση χημικών όπλων είναι απαράδεκτη.

Ο Τσακ Χέιγκελ δήλωσε επίσης πως ένα έστω περιορισμένο στρατιωτικό πλήγμα εναντίον της Συρίας υπολογίζει ότι θα στοιχίσει «δεκάδες εκατομμύρια» δολάρια.

Στελέχη του Πενταγώνου δεν είχαν αποκαλύψει μέχρι σήμερα ποιες είναι οι εκτιμήσεις τους για το κόστος στο οποίο θα ανερχόταν η ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της Συρίας.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε την Τετάρτη ότι το πλήγμα αυτό θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί με υπάρχοντες πόρους του υπουργείου Άμυνας και χωρίς να υποβληθεί αίτημα προς το Κογκρέσο προκειμένου να εγκριθεί πρόσθετη χρηματοδότηση.

Πηγή: www.in.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος 5 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:11:00 π.μ. EEST  

Οι ΗΠΑ είτε κατακτούν είτε "κατακτούν" σιγά σιγά όλες τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες, ή αυτές μέσα απο τις οποίες περνάνε αγωγοί.
Το σχέδιο να αποκόψει την κίνα βαίνει καλώς με την τελευταία να έχει μείνει στο ιραν και στις ασιατικές χώρες (μπρούνει και ινδονησία) για να τροφοδοτείται.

Επόμενο πεδίο μάχης η ανατολική αφρική.

μηδενιστής

Ανώνυμος 5 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:16:00 π.μ. EEST  

http://www.dailystormer.com/regarding-the-brave-freedom-fighters-that-obama-and-the-jews-are-supporting-in-syria/

Ανώνυμος 7 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:25:00 μ.μ. EEST  

Επίσης όποια πετρελαιο-παραγωγός χώρα τόλμησε να πωλήσει σε άλλο νόμισμα εκτός του δολαρίου σύντομα δέχτηκε επίθεση, βλέπε Ιράκ 2003, Λιβύη κτλ. Αν πάψουν οι χώρες που παράγουν πετρέλαιο να πωλούν σε δολάρια τότε οι ΗΠΑ θα καταρρεύσουν οικονομικά άμεσα, ο μόνος λόγος που υπάρχει ακόμα ισχυρό δολάριο είναι γιατί το αγοράζουν δίνοντας πραγματικό προϊόντα για να αγοράσουν πετρέλαιο, όπως ένας οικονομολόγος είπε "όλες οι χώρες του κόσμου παράγουν προϊόντα ενώ οι ΗΠΑ τυπώνουν χαρτί!" έχουν τυπώσει τόσο δολάριο που κανονικά θα έπρεπε να αξίζει για χαρτί τουαλέτας.

πέτρος Κ.

Ανώνυμος 8 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:47:00 π.μ. EEST  

φίλε Πέτρο, διαβάζω το σχόλιο σου και σε παραδέχομαι. ο λόγος είναι ότι ο "αιμοσταγής" καντάφι είχε ζητήσει από τις αραβικές χώρες να πουλάνε το πετρέλαιο τους σε δικό τους νόμισμα από το αμερικάνικο πράσινο χαρτί τουαλέτας και φυσικά ο "φονιάς" των φουκαράδων λίβυων, όπως και οι λοιποί έπρεπε να πληρώσουν για τα "εγκλήματά τους"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP