Fencer yok!

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Δύο Συριακά βομβαρδιστικά Su-24MK Fencer που απογειώθηκαν από την βάση Tiyas ήταν ή αιτία του scramble των Βρετανικών Typhoon την περασμένη εβδομάδα από την Βρετανική βάση του Ακρωτηρίου σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα "ταμπλόϊντ" Daily Mirror. Οι πηγές της εφημερίδας αναφέρουν ο,τι τα Τουρκικά F-16 που απογειώθηκαν από το Ιντσιρλίκ (Άδανα) δεν πρόλαβαν να  πλησιάσουν έγκαιρα στην περιοχή με αποτέλεσμα τα Συριακά και κατόπιν τα Βρετανικά α/φη να έχουν αποχωρήσει. Με την σειρά μας να ευχηθούμε στους εξ ανατολών γείτονες her zaman böyle!

Two Turkish F-16s were also scrambled from their Incirlik air base in Turkey.
But they arrived on the scene long after the British Typhoons.


Γράφει σχετικά η Σημερινή: "η εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων, σύμφωνα με τους οποίους, αν οι Σύροι πιλότοι προχωρούσαν στην αποκλειστική ζώνη αεράμυνας των Βρετανών, τότε θα καταρρίπτονταν. Η εφημερίδα αναφέρει ότι παρά την άρνηση του Βρετανικού Κοινοβουλίου για την επιβολή στρατιωτικών κυρώσεων κατά της Συρίας, η ταχεία ανταπόκριση της RAF είναι μια προειδοποίηση προς τις δυνάμεις του δικτάτορα Άσαντ, να μην ενοχλήσουν τη Βρετανία.Το συμβάν έγινε την περασμένη Δευτέρα, πριν ο Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αναχωρήσουν για τη σύνοδο κορυφής των G20 στη Ρωσία, ώστε να πιέσουν για μέτρα κατά της Συρίας."

Και το σχετικό ρεπορτάζ του Αντ1 Κύπρου

4 σχόλια:

Ανώνυμος 10 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:23:00 π.μ. EEST  

Οι σύριοι που τους κατέβασαν ένα αεροπλάνο τους ανάγκασαν σε "her zaman böyle!"

Το ίδιο ισχύει και για μας για τις υπερπτήσεις. Έτσι δεν είναι;

μηδενιστής

Ανώνυμος 10 Σεπτεμβρίου 2013 στις 3:39:00 μ.μ. EEST  

Οι Συριοι κατεβασαν και f-22 η ειναι φημη?
Αλλαγη στασης των ΗΠΑ παντως μετα απο τετοια ξεφτιλα(αν ισχυει) ειναι δικαιολογημενη

Ανώνυμος 10 Σεπτεμβρίου 2013 στις 8:18:00 μ.μ. EEST  

Ένα βασικό ερώτημα είναι πως και δεν χρησιμοποίησαν καθαρόαιμα μαχητικά που διαθέτουν στο οπλοστάσιό τους οι Σύριοι,με καλύτερες δυνατότητες ελιγμών/διαφυγής όπως τα Mig-29&23 προκειμένου να δοκιμάσουν τα αντανακλαστικά της άλλης πλευράς;

Μέντωρ

Ανώνυμος 11 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:28:00 π.μ. EEST  

@10 Σεπτεμβρίου 2013 - 3:39:00 μ.μ. EEST

"Οι Συριοι κατεβασαν και f-22 η ειναι φημη?"

που το διάβασες αυτό ρε αδερφέ;;;; αλήθεια πως κατεβάζεις ένα F22 αν δεν θέλει ο πιλότος του να κατουρήσει;

@Μέντωρ

"Ένα βασικό ερώτημα είναι πως και δεν χρησιμοποίησαν καθαρόαιμα μαχητικά που διαθέτουν στο οπλοστάσιό τους οι Σύριοι,με καλύτερες δυνατότητες ελιγμών/διαφυγής όπως τα Mig-29&23 προκειμένου να δοκιμάσουν τα αντανακλαστικά της άλλης πλευράς;"

Δεν σήκωσαν τα α/φ κρούσης για να δουν τους άγγλους αλλά για να βομβαρδίσουν στόχους στην επικράτειά τους.Η συριακή αεροπορία είναι η χειρότερη στην Μ.Α - είναι βασικά ένα ζωντανό μουσείο του ψυχρού πολέμου - με ελάχιστες δυνατότητες. Αν δεν ήταν η ροή ρωσικών ανταλλακτικών δεν θα πέταγε τπτ στα πρότυπα του ιρακ το 03. "καθαρόαιμα μαχητικά" ίσως στον πόλεμο του 82.

μηδενιστής

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP