Πόρισμα έρευνας: Καμία σχέση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων με τη Χρυσή Αυγή

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Καμία εμπλοκή εν ενεργεία στελεχών των ειδικών δυνάμεων, ή γενικότερα άλλων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, σε εκπαίδευση μελών της Χρυσής Αυγής δεν προκύπτει από τη σχετική έρευνα που διεξήχθη επειγόντως με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλου.

Ο υπουργός είχε δώσει εντολή για την άμεση διερεύνηση δημοσιογραφικών πληροφοριών, κατά τις οποίες μέλη της Χρυσής Αυγής εκπαιδεύονται από εν ενεργεία στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων του στρατού.

Ο κ. Αβραμόπουλος παρέλαβε το πόρισμα της έρευνας χθες βράδυ από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και ενημέρωσε σχετικά τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Από την έρευνα προκύπτει ότι δεν υπάρχει εμπλοκή ή συμμετοχή εν ενεργεία στελέχους, οποιουδήποτε κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων, σε παραστρατιωτική εκπαίδευση μελών της Χρυσής Αυγής.

Από πλευράς μας έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι τα περί διείσδυσης της Χρυσής Αυγής στις Ένοπλες Δυνάμεις (και ειδικότερα στις Ειδικές Δυνάμεις) είναι περισσότερο ευσεβείς πόθοι και διαδόσεις της ίδιας της οργάνωσης, λόγω του κλίματος στρατολαγνείας (άλλη λέξη θα ταίριαζε αλλά δε θα ήταν κόσμια...) που τη χαρακτηρίζει. Ο καθένας μπορεί να μαζευτεί με τους φίλους του, να φορέσουν παραλλαγές και να παίρνουν κάμψεις τη νύχτα σε παραλίες, απαθανατίζοντας τη "μαγκιά" τους σε φωτογραφίες. Αλλά οι Ειδικές Δυνάμεις είναι πολύ περισσότερα από αυτό, και τα στελέχη τους το γνωρίζουν καλύτερα από όλους...

14 σχόλια:

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:06:00 μ.μ. EEST  

αυτο το πόρισμα ειναι σαν τις ΕΔΕ που κάνουν και βγαινουν όλοι λάδι;

AXEΡΩΝ 28 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:06:00 μ.μ. EEST  

Πραγματικά,πολύ μπλίτζ-κρίγκ το πόρισμα,πολλή πρεμούρα.
Δέν θα βιαστῶ να καταλογίσω κάτι στο ὑπουργείο,ἀπλῶς δέν ὑπάρχει λόγος να καταλαμβάνεται ἀπό ὑστερία λόγω «δημοσιογραφικῶν πληροφοριῶν».
Γιατί δέν ἐπιδεικνύεται τέτοιος πανικός ἀπό ἄλλα ὑπουργεία,ὅταν π.χ «δημοσιογραφικές πληροφορίες» καταγγέλουν πολιτικούς για διαφθορά;
Πότε θα πάψουν οἱ Ε.Δ να ἀποτελοῦν τον συνήθη ὕποπτο;
Ὅταν οἳ Ε.Δ ὑποκαθιστοῦν το περίπου ἀνύπαρκτο κράτος στην ἀντιμετώπιση καταστροφῶν και θεομηνιῶν εἶναι ὅλα καλά,ὅταν ὁ ὁποιοσδήποτε πετάξει μία σπόντα,πρέπει αὐτές να ἀποδείξουν ὅτι δέν εἶναι ἑλέφαντες;
Και κάτι ἀκόμη,ἐάν κάποιος ἑντός Ε.Δ συμπαθεί ἤ ψηφίζει Χ.Α καθίσταται αὐτομάτως ἕνοχος;
Δέν πρέπει να ἀποδειχθεί ἡ συνενοχή σε ἀξιόποινη δραστηριότητα;
Μήπως πρόκειται για κυνήγι μαγισσῶν,σε τελική ἀνάλυση,και το ΥΠΕΘΑ προσπαθεί εὐσχήμως κατά το δυνατόν να ἀπεμπλακεί;
Ὑποψιάζομαι ὅμως ὅτι παρακολουθούμε την ἀρχή μόνο του δράματος,και ὅχι την κορύφωση.

Οδυσσέας 28 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:54:00 μ.μ. EEST  

Πάντως και από τα σημερινά γεγονότα και όλες τις πληροφορίες που δημοσιεύονται, δεν προκύπτει καμία ανάμειξη στελεχών των ΕΔ με τη ΧΑ. (Ενώ αντιθέτως προκύπτουν αρκετές περιπτώσεις στην Αστυνομία).

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2013 στις 5:55:00 μ.μ. EEST  

Οδυσσεα,κοιτα τη δηλωση του Καιαδα,ειναι ενδεικτικη-μιλαει εμμεσως για την καλυψη που ειχαν απο Ελ.Ας. και ΕΥΠ.

Ανώνυμος 28 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:55:00 μ.μ. EEST  

ο πολύβιος ζησιμόπουλος ανχης ε.α. των ειδικών δυνάμεων δεν ήταν; πως ειναι δυνατον να μην έχει σχέση η ΧΑ και με άλλα στελέχη;

Οδυσσέας 28 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:14:00 μ.μ. EEST  

Δεν ξέρω για τον συγκεκριμένο που αναφέρεις, πάντως για εν ενεργεία στέλεχος δεν έχει προκύψει τίποτα.

Pro από Συμβασιλεύουσα 29 Σεπτεμβρίου 2013 στις 1:07:00 π.μ. EEST  

Εδω ακουστηκαν βλακειες για εκπαιδευση χρυσαυγιτων εντος στρατοπεδων . Φυσικα και κανενας ενενεργεια δεν θα μπορουσε να παρεχει διευκολυνσεις . Αλλο αν ψηφιζε . Φυσικα το αντιστρατιωτικο μενος μπορει να σε κανει να πιστεψεις τα παντα .

Ανώνυμος 29 Σεπτεμβρίου 2013 στις 3:16:00 π.μ. EEST  

Τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων είναι τόσο απασχολημένα με την εκπαίδευση και με το εξαντλητικό πρόγραμμα που έχουν.....που και να ήθελαν να ασχοληθούν με την Ε.Ο. (Εγκληματική Οργάνωση) δεν έχουν το χρόνο....
Όσο για τον ε.α. αξιωματικό που αναφέρεται σε παραπάνω σχόλιο, όταν υπηρετούσε...ήταν "ικανός" να χάσει όλο του το λόχο.....σε δοκιμαστική παρέλαση......

Ανώνυμος 30 Σεπτεμβρίου 2013 στις 8:19:00 μ.μ. EEST  

να κάνω και εγώ μια άσχετη παρατήρηση,που έχει να κάνει με την ορθογραφία του ΑΧΕΡΩΝ,το πολυτονικό έχει καταργηθεί εδώ και δεκαετίες και καλά έκανε και καταργήθηκε η αρχαίοι Ελληνες δεν έγραφαν με δασιές πότε,,οι "μαλιαριοι" δημοτικιστες ειχανε δικιο ..ειναι κουραστικό τουλάχιστον ΕΝ ΕΤΗ 2013 αν οχι αστειο να επιμενουνε καποιοι σε δασιες και οξιες τι νομιζετε οτι πετυχενετε με αυτο δείχνετε περισσοτερο Ελληνες περισσοτερο μορφομενοι(παραμορφομενοι θα ελεγα
) τι να πω

TED 1 Οκτωβρίου 2013 στις 1:06:00 μ.μ. EEST  

"τι νομιζετε οτι πετυχενετε"

Όπερ έδει αποδείξαι (το γράφω σε μονοτονικό για να μην κουραστεί ο αναγνώστης).

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 1 Οκτωβρίου 2013 στις 3:46:00 μ.μ. EEST  

Το πολυτονικό δεν καταργήθηκε. Έπαψε να χρησιμοποιείται στον επίσημο λόγο της πολιτείας και στο σχολείο. Αν όμως κάποιος μαθητής γράφει σε πολυτονικό, θα κρίνεται στην ορθογραφία με τους κανόνες του πολυτονικού. Μπορεί και σε πανελλήνιες να το κάνει, δεν απαγορεύεται. Φυσικά αυτό ισχύει και έξω από το σχολείο. Και εγώ θεωρώ ξεπερασμένο το πολυτονικό αλλά το πολύ μονοτονικό με έχει κάνει να ξεχνώ την ορθογραφία στα αρχαία, πράγμα απαραίτητο στη δουλειά μου. Τέλος πάντων ισχύουν και τα δυο, οπότε όπως βολεύεται ο καθένας.

Να σημειώσω ότι και η απλή καθαρεύουσα επίσης δεν αποκλείεται επίσημα. Απλώς ως επίπλαστη γλωσσική μορφή και χωρίς φυσικούς χρήστες λογικά, όταν έπαψε να είναι υποχρεωτική, περιέπεσε σε αχρηστία. Η έγνοια μας ας είναι μία: να μιλά σωστά κανείς τα ελληνικά και να τα γράφει σωστά. Ας ορίσει ο ίδιος ο χρήστης αν θέλει πνεύματα και τόνους, αρκεί να το κάνει σωστά. Η ελληνική γλώσσα σου δίνει πάντα πολλές εναλλακτικές, δεν υπάρχει ένα σωστό μόνο. "Αυτά είναι,large γλώσσα", καταπώς θα'λεγαν οι μαθητές μου. Μην την μιζερεύουμε.

AXEΡΩΝ 1 Οκτωβρίου 2013 στις 8:12:00 μ.μ. EEST  

@30 Σεπτεμβρίου 2013 - 8:19:00 μ.μ. EEST
Σου ἀπάντησε ὁ Φκμκ ἐπαρκέστατα.
Ἀλλά ἀφοῦ μου ἔκανες την τιμή να ἀσχοληθείς μαζί μου,θα σου πῶ δυό λόγια.
Το πολυτονικό το χρησιμοποιῶ περισσότερο σαν ἄσκηση,για να θυμηθῶ τα σχολικά μου χρόνια,μετά ἀπό δεκαετίες μονοτονίας και δραγωνέϊκου ρεπουσαριοῦ,και ὡς ἀντίστιξη στην ἀνορθογραφία που κυριαρχεί.
Ἀλλά και για να την σπάω σε κάτι Νεάντερταλ που ἀπαιτοῦν να ἰσοπεδωθοῦν ὅλοι στο δικό τους ἐπίπεδο.

Ανώνυμος 2 Οκτωβρίου 2013 στις 4:07:00 μ.μ. EEST  

φκμκ, από την ιταλ. γλώσσα έχουμε τη λέξη , που σημαίνει γκρίνια και κακομοιριά, εξ΄ου και ο χαρακτηρισμός του μίζερου.
εν τη ρύμη του λόγου έγραψες
το ρήμα "μιζερεύουμε", που δεν υπάρχει στην ελληνική γλώσσα.
Για την ελληνική έχουμε το ρήμα . αλλά μιας και η γλώσσα μας πλατιάζει όσο θέλουμε, χρησιμοπούμε τις λέξεις, όπως ακούγονται καλύτερα, παρά όπως είναι το σωστό.
ακούς λέξεις, παιχνιδάδικο, φωτοτυπάδικο, πρωινάδικο και πάει λέγοντας. αν στα χρόνια μας--που μαθαίναμε γράμματα με τόνους, οξείες και δασίες-- και μπορούμε να διαβάσουμε τα ΠΑΝΤΑ, ήταν λάθος δεν το νομίζω. για να ερχεται τώρα ο σαββόπουλος και να μας λέει: έγκλημα το μονοτονικό. τα πνεύματα ήταν τα στολίδια των λέξεων.
κυρ-νιόνιο η ζημιά έγινε και δεν μας σώζει τίποτα.

Ανώνυμος 3 Οκτωβρίου 2013 στις 10:23:00 μ.μ. EEST  

μέσα σε 2 μέρες εβγαλαν το πόρισμα ότι κανενας απο τα χιλιάδες στελέχη δεν εχει σχέση με την ΧΑ, προχειροδουλιές...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP