Λήψη Αποφάσεων, μια τέχνη στο σύγχρονο πεδίο της μάχης

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Συγγραφέας: Ανθστής (ΠΖ) Γεώργιος Β. Δημητρόπουλος
Εκδόσεις: Προσωπική έκδοση @ 2012, τηλ: 6944682948
Σελίδες: 184

Ο συγγραφέας είναι στέλεχος των Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού, με μεγάλη εμπειρία ως εκπαιδευτής, εκ της οποίας προέκυψε και η «ανάγκη» του, όχι μόνο να μαθαίνει συνεχώς αλλά και να μεταδίδει την γνώση που αποκτούσε, στους άλλους. Το παρόν έργο του, αποτελεί προϊόν πολυετούς εμπειρίας, προσεκτικής μελέτης και επίπονης συλλογής πληροφοριών, δομημένο επάνω σε δημιουργική σύνθεση όλων αυτών. Σκοπός είναι το βιβλίο να αποτελέσει έναν έξυπνο «πλοηγό» για οποιονδήποτε, είτε στρατιωτικό είτε απλό πολίτη, ο οποίος επιθυμεί να ενημερωθεί ή να εμβαθύνει σε μια διαδικασία, η οποία προβλέπεται να διαδοθεί ευρέως στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Μιλάμε για το λεγόμενο MDMP (Military Decision Making Process) που στα ελληνικά αποδίδεται ως «Λήψη Αποφάσεων».
Πρόκειται για μια αλληλουχία διαδοχικών ενεργειών, κάθε μια από τις οποίες στηρίζεται στα αποτελέσματα και τα προϊόντα της προηγούμενης, με τελικό σκοπό την κατά το δυνατόν αρτιότερη επεξεργασία των δεδομένων, την ανακάλυψη τυχόν ελλείψεων, ώστε με το πέρας της διαδικασίας ένα στρατιωτικό τμήμα να εκτελέσει μια επιχείρηση έχοντας επιλέξει τον καλύτερο από τους προτεινόμενους τρόπους ενεργείας. Φυσικά, καταβλήθηκε προσπάθεια ώστε το βιβλίο να είναι συμβατό με την υπάρχουσα στρατιωτική ορολογία και τις διαδικασίες που εφαρμόζονται ήδη στον Ελληνικό Στρατό. Το βιβλίο είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τα στελέχη, προκειμένου να μυηθούν σε μια διαδικασία, η αποτελεσματικότητα της οποίας έχει αποδειχθεί μέσα από τις πολύχρονες συγκρούσεις του Στρατού των ΗΠΑ. Χρήσιμο όμως είναι και για τον καθένα, ο οποίος καλείται να λάβει αποφάσεις από θέσεις ευθύνης, καθώς οι αποφάσεις του δεν επηρεάζουν μόνο τον ίδιο αλλά και μικρά ή μεγάλα σύνολα ανθρώπων και τα αποτελέσματα των κοινών προσπαθειών τους. Το βιβλίο έχει υιοθετηθεί από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και την Εθνική Φρουρά της Κύπρου. Πωλείται σε χαμηλή τιμή και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με τον συγγραφέα.

Σ.Δ.Β.



5 σχόλια:

Μοντγκόμερυ 9 Σεπτεμβρίου 2013 στις 1:32:00 μ.μ. EEST  

Περίπου τιμή;

Ανώνυμος 9 Σεπτεμβρίου 2013 στις 1:33:00 μ.μ. EEST  

υπάρχει ένα παλιότερο (πενταετίας) ελληνικό βιβλίο με τίτλο "ο καταδρομέας" η κάπως έτσι, μήπως ξέρει κανεις ακριβή τίτλο και συγγραφέα;

Ανώνυμος 9 Σεπτεμβρίου 2013 στις 6:28:00 μ.μ. EEST  

Τιμή 12 ευρώ

Ανώνυμος 9 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:35:00 μ.μ. EEST  

Ο συγγραφέας του βιβλίου "Ο καταδρομέας", είναι ο Στρατηγός Αραμπατζής. Είναι πολύ ενδιαφέρον. Εκδόθηκε το 2000. Το αγόρασα τότε, 3670 δρχ.

Ανώνυμος 12 Σεπτεμβρίου 2013 στις 7:57:00 π.μ. EEST  

ΠΑΝΕΛΛΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΠΛΙΤΩΝ

Θέλουμε να εκφράσουμε δημόσια, τα θερμά μας συγχαρητήρια στον συγγραφέα για το εν λόγω έργο.
Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται έμπρακτα, ότι οι ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν στελέχη τα οποία είναι όχι μόνο άριστοι επαγγελματίες αλλά και εξαιρετικοί επιστήμονες.
Το συγκεκριμένο σύγραμμα θα αποτελέσει αντικείμενο ενδελεχούς μελέτης από τα μέλη μας και θα αποτελέσει βασικό οδηγό για το προκεχωρημένο σχολείο μαχητή της Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο και τους υποψήφιους ομαδάρχες και διμοιρήτες μας.

Εκ της Διοικήσεως

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP