Στην Ελευσίνα τα ΜΕΑ Πήγασος

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

H Μοίρα ΜΕΑ/Φ μετασταθμεύει στην 112 ΠΜ/
Αεροπορική Βάση Ελευσίνας μαζί με τη Μοίρα
 ΑΣΕΠΕ που υπάγεται επιχειρησιακά στο ΑΤΑ.
Η Διεύθυνση Κατασκευών της 206ης Πτέρυγας Αεροπορικών Υποδομών, μοναδικός πλέον κατασκευαστικός φορέας των Ενόπλων Δυνάμεων, προκήρυξε ανοιχτό διαγωνισμό για την κατασκευή μεταλλικού υποστέγου αποθήκευσης Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (UAV) τύπου ΠΗΓΑΣΟΣ στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, με προϋπολογισμό €236.582,97. Η απόφαση της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης σηματοδοτεί την προώθηση της αναδιοργάνωσης στην Πολεμική Αεροπορία καθώς με τη μεταστάθμευση της Μοίρας Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (Μ.ΜΕΑ/Φ) «ΑΧΕΡΩΝ» από την 131 Σμηναρχία Μάχης/Άκτιο Πρέβεζας στην 112 Πτέρυγα Μάχης, ανοίγει ο δρόμος για τη μετάπτωση της 131ΣΜ σε Αεροπορικό Απόσπασμα προς εξοικονόμηση πόρων. Παράλληλα υλοποιείται η μετεγκατάσταση του Κρατικού Εργοστασίου Αεροσκαφών (KEA) από το χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού στην 112 Πτέρυγα Μάχης. Σημειώνεται ότι η κατασκευή των UAV ΠΗΓΑΣΟΣ καθώς και οι εργασίες τροποποίησης και μετεξέλιξής τους σε ΠΗΓΑΣΟΣ ΙΙ υλοποιήθηκε από το ΚΕΑ. Η Μ.ΜΕΑ/Φ «ΑΧΕΡΩΝ» που μετασταθμεύει πλέον εγγύτερα στον ευαίσθητο χώρο του Αιγαίου είναι η δεύτερη Μοίρα μαζί με την 380 Μοίρα ΑΣΕΠΕ στην 112 ΠΜ που υπάγονται επιχειρησιακά στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ). Περισσότερες πληροφορίες για τις εξελίξεις γύρω από το ΠΗΓΑΣΟΣ αλλά και μια σειρά προτάσεων για την αξιοποίησή του σε νέες αποστολές και ρόλους εδώ.

strategyreports

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP