Πυρπολητής 6/13 και μηνύματα εντός και εκτός επικράτειας..

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

"Πυρπολητής" στο Άργος Ορεστικό
Μια ακόμα άσκηση Πυρπολητής πραγματοποιήθηκε τις πρωινές ώρες της 10ης Σεπτεμβρίου 2013, με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Στο πλαίσιο της άσκησης «Πυρπολητής 6/13» ενεργοποιήθηκε τμήμα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης (“Δ”) του Βόρειου τομέα με σκοπό την διεξαγωγή αεροκίνητης ενέργειας καθώς και ανάπτυξη τμήματος ορεινών καταδρομών στον ορεινό όγκο του Γράμμου και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του χωριού Διποταμία, στον νομό Καστοριάς. Τους καταδρομείς μετέφεραν ελικόπτερα UH-1 της Αεροπορίας Στρατού, συνοδευόμενα από επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64 Apache.

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα του Ε.Σ στέλνει πολλαπλά μηνύματα τόσο εντός όσο και εκτός ελληνικής επικράτειας. Η ταχεία ανάπτυξη ενός επίλεκτου τμήματος στον ακριτικό νομό Καστοριάς καταδεικνύει το έωλο των επιχειρημάτων όσων υποστηρίζουν πως η κατάργηση του αποστεωμένου Α'ΣΣ αφήνει εκτεθειμένη την περιοχή σε εξωτερικές απειλές, αγνοώντας προφανώς πως τα άδεια στρατόπεδα δεν συνιστούν αποτροπή. Η περιοχή ανάπτυξης του τμήματος ορεινών καταδρομών, βρίσκεται στις παρυφές του ορεινού όγκου του Γράμμου (υψόμετρο 900 περίπου μέτρων) και σε απόσταση αναπνοης από τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως έξι από τους επτά οικισμούς του δήμου Ακριτών, ο οποίος έχει έδρα τον οικισμό Διποταμιά, βρίσκονται σε απόσταση κάτω των 1.000 μέτρων από τα αλβανικά σύνορα. Νομίζουμε ότι η σημειολογία της κίνησης αυτής, ανάπτυξης δηλαδή ενός πάνοπλου τμήματος ορεινών καταδρομέων στην συγκεκριμένη περιοχή, είναι προφανής..

Μιας και αναφερθήκαμε στην Διποταμιά, να σημειωθεί πως προ τριετίας αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς, εντόπισαν κρύπτη με θαμμένο και συσκευασμένο πολεμικό υλικό σε ορεινή περιοχή εντός των ορίων του ομώνυμου δημοτικού διαμερίσματος. Εντός της, υπήρχαν προσεκτικά συσκευασμένα: τρια πολεμικά τυφέκια ΑΚ-47, ένα Mannlicher, τρία υποπολυβόλα αγνώστου τύπου, οκτώ γεμιστήρες πολεμικού όπλου, δεκατέσσερεις χειροβομβίδες αγνώστου τύπου με τους αντίστοιχους πυροκροτητές, 18.400 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και δύο συσκευασίες εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ βάρους 500 γραμμαρίων.
Δεν είναι η πρώτη φορά που άνδρες της ΕΛΑΣ ανακαλύπτουν αποθηκευμένο πολεμικό υλικό σε ορεινή περιοχή των Ελληνοαλβανικών συνόρων καθώς το καλοκαίρι του 2008 ανακαλύφθηκαν σε ορεινή περιοχή των Δολιανών Ιωαννίνων επτά ΑΚ-47, 2 υποπολυβόλα αγνώστου τύπου και 270 σφαίρες. (Για περισσότερα βλέπε: Oπλοστάσιο ανακαλύφθηκε στα ελληνοαλβανικά σύνορα )

Φωτογραφίες και βίντεο από την άσκηση:







10 σχόλια:

Ανώνυμος 11 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:13:00 μ.μ. EEST  

Θα με βρίζετε πάλι αλλά:

1. Δεν κατάλαβα για ποιο λόγο και σε ποιους στέλνει μηνύματα...

εκτός; σε δύο χώρες με μηδαμινές στρατιωτικές ικανότητες;
εντός; χρειάζεται ο ΕΣ να αποδείξει κάτι σε κάποιον; Αν ναι ας έρθει να με πείσει προσωπικά για το αξιόμαχο εκεί που χρειάζεται και όχι στον Γράμμο

2. Δεν αποτελούν απειλή τα 6 ΑΚ ακόμα και αν ήταν 600,000. Ο λόγος είναι οτι ο 'μικρός πόλεμος' ή guerrilla ή αντάρτικο γίνεται με επιτυχία μόνο όταν υπάρχει εχθρός σε υπο κατοχή έδαφος, και υποστηρίζεται ο αντάρτης απο τακτικό στρατό, χρηματοδότες και φυσικά τα ΜΜΕ. (http://www.amazon.com/Invisible-Armies-History-Guerrilla-Warfare/dp/0871404249) όπως πχ εμείς στον ΒΠΠ ή το 1821

Στην περίπτωση μας, ούτε χώρα εκτός συνόρων διαθέτει τις προϋποθέσεις εφ όσον η ελληνική επικράτεια είναι κατά 99,9% ελληνική σε κόσμο, ούτε κάποιο πολιτικό ή ιδεολογικό κίνημα εντός για να κάνει αντάρτικο στον ΕΣ. Αυτά που αφήνουν να υπάρχουν τα χρειάζονται για τους ψήφους τους και αποτελούν τσουτσέκια και όχι σοβαρούς και εκπαιδευμένους μαχητές.

3. Σε περίπτωση που ο εχθρός έχει στείλει δυνάμεις ανορθοδόξου πολέμου στην ελληνική επικράτεια, δεν στέλνουμε ε/κ και καταδρομείς με την ντουζίνα αλλά κάνουμε οργανωμένο αντι-αντάρτικο το οποίο αποτελεί την δυσκολότερη στρατιωτική επιχείρηση και ήταν ο λόγος δημιουργίας των πρώτων οργανωμένων στρατών στην αρχαία Μεσοποταμία. Είναι επιχείρηση χρονοβόρα και χρειάζεται μαζική πολιτική επιστράτευση ειδικά στον τομέα πληροφοριών και έλεγχο οδών επικοινωνιών.

Παράδειγμα οι 2 αλβανοί κακοποιοί που προσπαθούσαν να φύγουν για την χώρα τους είχαν 50% επιτυχία με αρκετό κόσμο να τους κυνηγά και διάρκεια άνω της βδομάδας σε γνωστό δρομολόγιο.

4. Ο ΕΣ αν θέλει να κάνει αερομεταφορές ας μην γίνεται ρόμπα κατ εξακολούθηση. Δεν είναι πρέπον να γινόμαστε ρόμπα πάλι και πάλι και πάλι για 3-4 φώτο (οι οποίες έχουν μέσα και UH-1...)

Έστω οτι η αποστολή ήταν το κυνήγι μιας ομάδας του εχθρού. Η μονάδα που κάνει αεραποβάσεις απο πίσω είναι η 2η ΜΑΛ. Η μονάδα που κάνει αεροκινήσεις απο μπροστά είναι η 71η Α/Φ. Η δεύτερη κυνηγά η πρώτη περιμένει.
Αυτά τα έχουμε δει το 70 στην Ροδεσία και αποτελούν στάνταρ νατοικό δόγμα απο τότε.

Καταδρομείς της Β/Γ/E' ΜΚΔ δεν πάνε τσάρκα με ε/κ και κράνη. Οι ΚΔ μπαίνουν νύχτα, ακολουθούν τον εχθρό, βρίσκουν που κοιμάται και του κόβουν τον λαιμό το βράδυ. Οι καταδρομείς είναι ο James Bond του σινεμά. Ο 007 περιμένει τον αντίπαλο να έρθει σπίτι, τον πυροβολά στην μάπα όταν δεν κοιτάει, και κοιμάται με την γκόμενά του.

Οτιδήποτε άλλο το κάνει το πεζικό είτε ελαφρύ είτε βαρύ.

Ο ΕΣ είναι ο μόνος που έχει στείλει αμφίβια μοίρα να κάνει αεραπόβαση. Είναι ο μόνος που δεν έχει πεζικό. Και φυσικά είναι ο μόνος που απογοητεύει κατ εξακολούθηση τον κόσμο του....

μηδενιστής

Nikos 11 Σεπτεμβρίου 2013 στις 5:31:00 μ.μ. EEST  


Έλα ρε μηδενιστή, ζήτησες Apache και καταδρομείς για την καταδίωξη της συμμορίας που επιτέθηκε στην φυλακή Τρικάλων, σου κάνει άσκηση ο αρχηγός για να είναι έτοιμοι την επομένη φορά και εσύ γκρινιάζεις. Δεν παλεύεσαι πια… Δεύτερον, η ελληνική επικράτεια 99,9% ελληνική σε κόσμο? Εσύ δεν φώναζες προχθές για τον μεγάλο αριθμό μεταναστών? Δεν μιλάμε για Θράκη…Τριτον, το ότι κάνεις μια μικρής κλίμακας άσκηση σημαίνει δουλεύεις ένα σενάριο, δεν σημαίνει δοκιμάζεις όλα όσα θα κάνεις αν χρειαστεί να αντιμετωπίσεις ανταρτοπόλεμο…δεν έγινε Παρμενίωνας αντί αντάρτικου, μια άσκηση μικρής κλίμακας ήταν. Έχεις μυαλό, έχεις γνώσεις, η ροπή σου όμως στη γκρίνια και στο να προκαλέσεις αντιδράσεις των υπολοίπων σε χαλαει.

Ανώνυμος 11 Σεπτεμβρίου 2013 στις 6:00:00 μ.μ. EEST  

Μηδενιστή αμα δεν ξέρεις να μη μιλάς.
Το να κάνει αμφίβια μοίρα αεραπόβαση (που δεν έγινε ακριβώς αυτό αλλά τεσπα) σημαίνει ευελιξία σχεδιασμού, δεν είναι κατακριτέο.
Το να υπάρχουν Χιούι στις φωτογραφίες τι να κάνουμε, αυτά έχουμε με αυτά θα πολεμήσουμε. Η αξία είναι να κρατάς ετοιμοπόλεμα αυτά που έχεις. Αυτό δείχνουν οι φωτογραφίες. Οταν με το καλό αποκτήσουμε αλλα μεσα, θα τα αξιοποιήσουμε και αυτά. Αν εχεις υποψη σου τα ΝΗ90 αξιοποιούνται ηδη. Αυτό δε σημαίνει ότι θα απαξιώσουμε τα παλιά.
Εισαι σίγουρος οτι η ελληνική επικράτεια είναι 99% ελληνική σε κόσμο; Μάλλον είσαι ΄παιδί της πόλης. Πηγαινε σε αγροτικες περιοχες να δεις, είναι φίσκα στους πακιστανούς. Και υπαρχουν εγκατελειμμένα χωριά στην Πίνδο που εχουν εγκατασταθεί Αλβανοί. Αυτοί δε μπορούν να στηρίξουν ενα ανταρτικο σε μια δεδομένη στιγμή;

Φτανει ο μηδενισμός. Καλά κανει η ηγεσία και ετοιμαζεται για παν ενδεχομενο.

Ανώνυμος 11 Σεπτεμβρίου 2013 στις 6:35:00 μ.μ. EEST  


τελικά μηδενιστάκο κι εσύ όπως η ρεπούση εφαρμόζετετε τη ρήση του μαρκεζίνη "καλύτερα να σε βρίζουν..."

Ανώνυμος 11 Σεπτεμβρίου 2013 στις 8:08:00 μ.μ. EEST  

Χθες κατά το βραδύ με το λυκόφως και λίγο μετά περάσαν πάνω από το κεφάλι μας δυο σχηματισμοί από Apache (χωρίς μεταφορικά ελικόπτερα). Το εντυπωσιακό του θέματος δεν είναι η εμφάνιση τους πάνω από το χωριό μας άλλα ο μεγάλος αριθμός τους και το ότι βρισκόμαστε εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τον Γράμμο (ανατολικά). Πιθανόν χθες να πετούσε όλο το Στεφανοβικιο!

Ανώνυμος 12 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:55:00 π.μ. EEST  

@11 Σεπτεμβρίου 2013 - 5:31:00 μ.μ. EEST

"σου κάνει άσκηση ο αρχηγός για να είναι έτοιμοι την επομένη φορά και εσύ γκρινιάζεις."

πρώτον ο ΕΣ δεν έκανε άσκηση γι αυτό. έκανε όπως όλες οι "πυρπολητής" για το τουίτερ

αφού όπως επισημάνατε ο ΕΣ δεν έχει δικαιοδοσία θα έπρεπε να γίνει η ίδια άσκηση με την ΕΚΑΜ+ΜΥΑ με τα ε/π των ΕΣ/ΠΑ/ΠΝ στα Κ Ρ Υ Φ Α - αν δεν έχει γίνει ήδη.

Φανφάρες πάνω στον γράμμο και μάλιστα περίπου την ίδια χρονική στιγμή με την "τελετή" της ΧΑ είναι για ψήφους μόνο. Δεν μου λες αδερφέ πιστεύεις οτι κουμπώθηκε γεμιστήρας στα Μ16 ή όχι; ειλικρινά απάντησε μου.

"η ροπή σου όμως στη γκρίνια και στο να προκαλέσεις αντιδράσεις των υπολοίπων σε χαλαει. "

Κοίτα όπως έχω ξαναπεί δεν κάνω διαγωνισμό του most popular σχολιαστή. Δεν γράφω στο φατσοβιβλίο. Κάνω κριτική πάντα βασισμένος σε κάτι. Έδωσα ένα βιβλίο - αγόρασε το (είναι διαμάντι) ή κατέβασέ το http://www.ebook3000.com/Invisible-Armies--An-Epic-History-of-Guerrilla-Warfare-from-Ancient-Times-to-the-Present_188868.html, http://ebookee.org/Invisible-Armies-An-Epic-History-of-Guerrilla-Warfare-from-Ancient-Times-to-the-Present_2175212.html αν δεν το βρεις εδώ ψάξε ένα mirror). Ρίξε μια ματιά και τα ξαναλέμε όποτε θες. Τέλος υπάρχει ο κανόνας του 10 ανθρώπου όπως λέει και το WWZ (βιβλίο και ταινία) ή το 'πάταξον μεν άκουσον δε' που λέω και ξαναλέω: Κάποιος ΠΡΕΠΕΙ να γκρινιάζει.

Αντί ο πυρπολητής να έχει καταντήσει ένα φιάσκο 10 ατόμων σε αμυντικές μη λογικές αποστολές, θα μπορούσε να ήταν ασκήσεις σε επιθετικές επιχειρήσεις σε παράκτια εδάφη, ορεινή ενδοχώρα και έλεγχο/διοίκηση ξένων τμημάτων σε εχθρική χώρα κατά τα πρότυπα των green beret. Αν άκουγα πχ ότι μαθαίνουν κουρδικά 3-4000 ειδικοδυναμίτες τί γκρίνια να έκανα;;;; όταν βλέπω 4 ΕΤΑ να πέφτουν μέρα μεσημέρι στην λήμνο και την ΔΑΕ με καναδέζα να τους απωθεί να κάνω πάρτυ;;;;

@11 Σεπτεμβρίου 2013 - 6:00:00 μ.μ. EEST

"Μηδενιστή αμα δεν ξέρεις να μη μιλάς."

έχει πουθενά κανα ΙΕΚ σχολιασμού σε μπλογκς να πάω;;;

"Το να κάνει αμφίβια μοίρα αεραπόβαση (που δεν έγινε ακριβώς αυτό αλλά τεσπα) σημαίνει ευελιξία σχεδιασμού, δεν είναι κατακριτέο."

Το να πάρεις την Α'ΜΚΔ (μετά ΜΑΚ) με στόχο το ν αιγαίο και το 2ο ΣΑΛ με στόχο την κύπρο και να τους αλλάξεις αποστολή εν καιρώ πολέμου χωρίς πχ να τους δώσεις χάρτες, ή έστω να αλλάξεις αξκους που έχουν πάει και έχουν δει δρομολόγια, πηγές νερού κτλ είναι προχειρότητα, κάκιστος επιτελικός σχεδιασμός και σε σοβαρούς στρατούς απόταξη του "σχεδιαστή" .Η Α ΜΚΔ εκτέλεσε αποστολή αυτοκτονίας με στόχο να δείξει στον κυπριακό λαό την δήθεν ενίσχυση όταν ολόκληρο το Α ΣΣ πήγαινε ΑΣΔΕΝ να αμυνθεί ενός αόρατου αντιπάλου. Για πολλά μπορούμε να δώσουμε χάρη στον ΕΣ πχ την σχεδίαση του ΒΠΠ λόγω απειρίας, ποτέ μα ποτέ μα ποτέ όμως για την κυπριακή ήττα.
Κατακριτέο; ΚΡΕΜΑΛΑ.

"Οταν με το καλό αποκτήσουμε αλλα μεσα"

Υπάρχουν άλλα μέσα στην ΠΑ για την διακλαδική δύναμη που λέει το ΓΕΕΘΑ, αλλά δεν εφαρμόζει. Τόσα πούμα και κούγκαρ τί τα έχουμε;;; που είναι η διακλαδικότητα οεο;

"Αυτοί δε μπορούν να στηρίξουν ενα ανταρτικο σε μια δεδομένη στιγμή;"

Όχι. Διάβασε το άνω βιβλίο. Μια ένοπλη εξέγερση απο αυτούς σε ελεγχόμενο χώρο ναι μεν θα καθυστερήσει τις ΕΕΔ αλλά δεν θα αλλάξει κάτι απο το αποτέλεσμα των αριστερών το '49 που είχαν και άπλετα μέσα, και χρήμα και ανοιχτά φιλικά σύνορα σε 3 διαφορετικές χώρες για ξεκούραση, εκπαίδευση και επιμελητεία. Οτιδήποτε στην ελλάδα αντιμετωπίζεται εφ όσον υπάρχει σωστός σχεδιασμός. Δες το πρώτο μου σχόλιο ξανά και πρόσεξε την λέξη ΜΜΕ.

@11 Σεπτεμβρίου 2013 - 6:35:00 μ.μ. EEST
"τελικά μηδενιστάκο..."

έχεις κάτι καλύτερο να πεις εκτός απο βρισιές 2ας δημοτικού;;; πήγες το μικρό για αγιασμό και έμαθες νέα πράγματα;;;;

μηδενιστής

Ανώνυμος 12 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:39:00 π.μ. EEST  

δεν είναι βρισιά 2ας δημοτικού.
είναι ότι όλα τα βλέπεις στραβά και λάθος και μόνο εσύ έχεις το προνόμιο ή τη διαίσθηση ή έχεις εκπαιδευτεί σε όσα γράφεις και τα οποία πρέπει να εφαρμοστούν για την καλύτερη εκπ/ση των ΕΔ.
ερώτηση: οι στρατηγοί και λοιποί που έχουν αποφοιτήσει από κάποια σχολεία του στρατού, όχι μόνο εντός συνόρων, αλλά και στο εξωτ. δεν τα γνωρίζουν όλα αυτά και αν θα πρέπει να γίνονται? αλλιώς τσάμπα έξοδα και μετακινήσεις σε χαλεπούς οικ/κούς καιρούς?

Ανώνυμος 12 Σεπτεμβρίου 2013 στις 1:29:00 μ.μ. EEST  

@12 Σεπτεμβρίου 2013 - 11:39:00 π.μ. EEST

"δεν είναι βρισιά 2ας δημοτικού"

αλήθεια;;;; αν έχεις νεύρα γιατί πιστεύεις ότι έχω άδικο μπορείς να συμπληρώσεις το παρακάτω χωρίς το μηδενιστάκο. έτσι δεν είναι;;;

"είναι ότι όλα τα βλέπεις στραβά και λάθος και μόνο εσύ έχεις το προνόμιο ή τη διαίσθηση ή έχεις εκπαιδευτεί σε όσα γράφεις και τα οποία πρέπει να εφαρμοστούν για την καλύτερη εκπ/ση των ΕΔ."

ίσα ίσα. άνετα μπορείς να υιοθετήσεις ένα όνομα και να λες την άποψή σου. δεν έχω προσωπικά κανένα προνόμιο ούτε είμαι ειδήμον σε κάτι. μια άποψη λέω, σε άλλους αρέσει σε άλλους όχι. δεν κάτω ούτε κατήχηση ούτε προπαγάνδα, τις περισσότερες φορές κλαίω τα λεφτά μου, τον χαμένο χρόνο μου σε παραλλαγή και την μοίρα της πατρίδας μου.

"ερώτηση: οι στρατηγοί και λοιποί που έχουν αποφοιτήσει από κάποια σχολεία του στρατού, όχι μόνο εντός συνόρων, αλλά και στο εξωτ. δεν τα γνωρίζουν όλα αυτά και αν θα πρέπει να γίνονται? αλλιώς τσάμπα έξοδα και μετακινήσεις σε χαλεπούς οικ/κούς καιρούς?

η καλύτερη ερώτησή σου εώς τώρα!

φυσικά και τα ξέρουν και φυσικά και υπάρχουν και σχέδια και προετοιμασίες.
η διαφορά με άλλους μη-πολιτικοποιημένους ή μάχιμους στρατούς είναι η εφαρμογή τους είτε σε άσκηση είτε σε πόλεμο

αντί να περνάει προς τα έξω μια επιθετική και μάχιμη εικόνα των ΕΕΔ εκπαιδεύοντας το ΣΥΝΟΛΟ, πραγματοποιούνται ανούσιες ασκήσεις επαγγελματιών για ψηφοθηρικούς λόγους.
πάμε στις ΕΔ. κάνουν ότι βλακεία μπορείς να φανταστείς απο α/κ για κατάληψη λόφου μέχρι παρέλαση για γιάννενα.
άκουσες για άσκηση των μκδ για ανορθόδοξο πόλεμο στην ενδοχώρα του αντιπάλου; γιατί πχ να μην πάρουν πεζοναύτες/κδ/αλεξ να τους αμολήσουν στην Καρδίτσα και να τους περιμένουν στο Καρπενήσι πχ με όλους ντόπιους και φιλικές δυνάμεις να τους κυνηγούν στα πρότυπα των sas στην ουαλία; γιατί δεν έχουμε μια επίσημη cambrian;;;
ειδικά τις μονάδες ειδικών επιχειρήσεων τις έχουν κλωτσοσκούφι. το ΕΤΑ να κάνει αεραποβάσεις και τα ΟΥΚ/ΖΜΑΚ εκκαθαρίσεις νησίδων... αν είναι δυνατόν!!!!
οι ΕΔ και οι ΜΕΕ έχουν σαν αποστολή τα ενδότερα εχθρικών σχηματισμών όχι κουβάλημα του επιταφίου, απόδοση τιμών στον Κούντα Κίντε και σίγουρα όχι ταλαιπωρία για φώτος και τουίτς.

αυτά που κάποιοι τα βλέπετε φυσιολογικά εμένα με ΤΡΕΛΑΊΝΟΥΝ. αν εσείς είσαστε οκ δικό σας το θέμα. μόνο μην μου λένε να μην τα σχολιάζω.

μηδενιστής

Ανώνυμος 12 Σεπτεμβρίου 2013 στις 3:33:00 μ.μ. EEST  

άκουσες για άσκηση..στην ενδοχώρα αντιπάλου;..
και να γίνονται τέτοιες ασκήσεις, δεν πρόκειται να τις μάθουμε.
εδώ κάναμε ασκήσεις για να αποφύγουμε νέα Ιμια και ο στρατηγός πήγε σπίτι του, επειδή εκπαίδευε το στρατό για την ΑΜΥΝΑ της πατρίδος. πόσο μάλλον να μάθουν ότι οι ΕΔ επκαιδεύονται για πόλεμο στην ενδοχώρα του αντιπάλου. ποιανού; γνωρίζεις αρκετά καλά στα βόρεια και στα ανατολικά σύνορα μας.
συνεπώς, επιμένω, έχουν γνώση οι φύλακες και κάνουν ό,τι τους επιτρέπουν και μπορούν.

Ανώνυμος 12 Σεπτεμβρίου 2013 στις 3:56:00 μ.μ. EEST  

@12 Σεπτεμβρίου 2013 - 3:33:00 μ.μ. EEST

"άκουσες για άσκηση..στην ενδοχώρα αντιπάλου"

να το ξαναπώ για να μην μπερδευτούμε και άλλο: ΑΣΚΗΣΗ στην "ενδοχώρα αντιπάλου" πχ cambrian

μηδενιστής

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP