To PKK ανακοίνωσε πως σταματά την απόσυρση ανταρτών από την ΝΑ Τουρκία

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Oι Μουράτ Καραγιλάν και Τζεμίλ Μπαγίκ, δύο εκ
των σημαντικότερων ηγετών του κουρδικού
 απελευθερωτικού κινήματος
Μετά τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις δια στόματος Τζεμίλ Μπαγίκ, το ΡΚΚ ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι σταματά η απόσυρση των δυνάμεων των ανταρτών από τα βουνά του Βορείου Κουρδιστάν (ΝΑ Τουρκία), που ξεκίνησε την Άνοιξη του 2013, με την έκκληση του Άπο για έναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών με το τουρκικό κράτος. Η ανακοίνωση έγινε με τον πιο επίσημο τρόπο από την Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK ), που εδρεύει στο όρος Κανδήλι και αποτελεί την κορυφαία οργάνωση του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος, η οποία εκφράζει και αντιπροσωπεύει Κούρδους της Τουρκίας, του Ιράν, του Ιράκ και της Συρίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζεμίλ Μπαγίκ, συμπροεδρεύων στο KCK, είχε δηλώσει προ ημερών τα εξής:
"Εμείς δώσαμε διορία στο τουρκικό κράτος μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου. Μέχρι σήμερα το τουρκικό κράτος δεν έχει κάνει κάποια κίνηση ή ανακοίνωση. Αυτό σημαίνει ότι δεν επιθυμεί την ειρήνη και επιδιώκει τον πόλεμο. Εμείς απέναντι σ' αυτήν τη στάση θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας και θα αμυνθούμε. Σταματάμε την απόσυρση των δυνάμεων των ανταρτών. Αν δούμε δε ότι αρχίζουν επιχειρήσεις εναντίον μας, θα χρησιμοποιήσουμε το δικαίωμά μας στην νόμιμη άμυνα. Αν θέλουν δε να αρχίσουν πόλεμο εναντίον μας, τότε θα επαναφέρουμε τις δυνάμεις που αποσύρθηκαν και θα τους δώσουμε εντολή να επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Η σταθερότητα είναι μια κατάσταση που την έχουν ανάγκη όλοι οι λαοί. Αν θέλουν σταθερότητα στη μέση Ανατολή, πρέπει να απελευθερωθεί ο ηγέτης του κουρδικού λαού Αμπντουλλάχ Οτζαλάν.
Μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί κάποια αντίδραση από την τουρκική κυβέρνηση.

infognomon

1 σχόλια:

AXEΡΩΝ 9 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:57:00 μ.μ. EEST  

Μάλιστα...οἱ Κοὺρδοι διαπίστωσαν,με καθυστέρηση 90 ἐτῶν,ὅτι οἱ Τοὺρκοι εἶναι ἀφερέγγυοι,ἤ μήπως στην πραγματικότητα ἐπίκειται ἡ ἀποκαθήλωση του Ἄπο;
Ἀναφέρομαι στον Μπαγίκ και στον Καραγιλάν και ὅχι στην μεγάλη εἰκόνα με τους Κούρδους του Ἰράκ και της Συρίας,ἤ τις εὐρύτερες δυναμικές της κουρδικῆς ὑποθέσεως,για να ἐξηγοὺμαι.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP