Πυραυλική δοκιμή του Ισραήλ ήταν τελικά τα "βαλλιστικά αντικείμενα"

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Λύθηκε το μυστήριο (αλλά και η προς στιγμήν αγωνία) που δημιουργήθηκε νωρίτερα το πρωί, όταν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν ότι ρωσικά συστήματα ραντάρ είχαν επισημάνει «βαλλιστικά αντικείμενα» σε πορεία από την κεντρική προς την ανατολική Μεσόγειο.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ, επρόκειτο για "επιτυχημένη" πυραυλική δοκιμή, που πραγματοποιήθηκε στη Μεσόγειο σε συνεργασία με τις ΗΠΑ. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press, η πυραυλική δοκιμή αφορούσε και σε αεροπορική βάση στο κεντρικό Ισραήλ (προφανώς έδρα του αντιβαλλιστικού συστήματος Arrow).

Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία, η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στις 9.16 (ώρα Ελλάδος) και οι βαλλιστικοί πύραυλοι κατέληξαν στη θάλασσα. Την ώρα εκτόξευσης επιβεβαιώνουν και τα ισραηλινά μέσα.


Όπωσδήποτε η συγκεκριμένη ενέργεια από πλευράς Ισραήλ δεν είναι τυχαία, καθώς έλαβε χώρα την ώρα που η Ουάσιγκτον «ζυγίζει» την πιθανότητα πραγματοποίησης πυραυλικών χτυπημάτων κατά της Συρίας και στιγμιαία προκάλεσε μεγάλη ένταση διεθνώς, πριν διευκρινιστεί τι είχε συμβεί.

Ούτε άλλωστε είναι τυχαία η δημοσιοποίηση της πληροφορίας από ρωσικής πλευράς, η οποία έδειξε με τον σαφέστερο τρόπο ότι έχει πλήρη εποπτεία της περιοχής ενδιαφέροντος.

1 σχόλια:

Ανώνυμος 4 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:12:00 π.μ. EEST  

και πως έχει πλήρη εποπτεια της περιοχης, τι έγινε? αφού οι άλλοι κάνουν κουμάντο και το δείχνουν με κάθε τρόπο. καλός σαλιάρης κι ο πουτιν. μολις του ρίξουν τα dollars, θα δεις κάτι εποπτείες, μούρλια..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP