Κυπριακό και θέματα ΑΟΖ στο επίκεντρο της συνάντησης Βενιζέλου - Νταβούτογλου

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Διμερή ζητήματα, το Κυπριακό, θέματα θαλασσίων ζωνών, η συριακή κρίση και η επικείμενη ελληνική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση συζητήθηκαν στην αποψινή συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ ενώ είχε προηγηθεί 30λεπτη κατ' ιδίαν συνάντηση των κ.κ. Βενιζέλου - Νταβούτογλου. Σύμφωνα με ελληνική διπλωματική πηγή, ένα από τα θέματα που συζητήθηκε ήταν επίσης και η Χρυσή Αυγή και με αφορμή την πολύκροτη δίκη των νεοναζί στη Γερμανία που είχαν δολοφονήσει εννέα Τούρκους και ένα Έλληνα.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι μετέφερε στο συνομιλητή του την πρόταση του προέδρου της Κύπρου Αναστασιάδη, τόσο για την Αμμόχωστο, όσο και για να υπάρξει συνάντηση του κ. Νταβούτογλου με τον ελληνοκύπριο διαπραγματευτή. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως κοινός στόχος είναι να σταθεροποιηθεί η Μεσόγειος και η Νοτιοανατολική Ευρώπη.


Σχετικά με την κατάσταση στην Αίγυπτο, η ελληνική πλευρά υποστήριξε πως πρέπει να σταθεροποιηθεί η χώρα και να οδηγηθεί στην πλήρη αποκατάσταση των δημοκρατικών θεσμών.

«Η τριμερής συνάντηση που είχαμε χθες το βράδυ με τους συναδέλφους μου της Κύπρου και της Αιγύπτου είναι ένα σχήμα πολιτικής συνεργασίας που δεν στρέφεται εναντίον κανενός και προφανώς δεν έχει καμία εχθρική διάθεση σε σχέση με την Τουρκία», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

www.naftemporiki.gr

3 σχόλια:

Alexandros 24 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:52:00 μ.μ. EEST  

Δεν είπε μόνο αυτό, είπε πως θα συναντηθεί με εκπρόσωπο των Τουρκοκυπρίων εφόσον συναντηθεί ο Νταβούτογλου με την Ελληνοκυπριακή πλευρά. Ποιο αετόπουλο από την Κύπρο ή από την Ελλάδα σκέφτηκε να ανταλλάξει την αναγνώριση της Κυπριακής κυβέρνησης από την Τουρκία, μια κυβέρνηση διεθνώς αναγνωρισμένη, με την αναγνώριση από τα θύματα της παράνομης κατοχικής κυβέρνησης των Τουρκοκυπρίων είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και πρέπει να ζητηθούν ευθύνες.

Ο Νταβούτογλου τι δουλειά έχει να συζητάει για τη Χρυσή Αυγή σε επίσημο επίπεδο με τον Βενιζέλο;

Ανώνυμος 25 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:40:00 π.μ. EEST  

έπρεπε να του πει του νταβούτογλου οκ, αφού θέλεις να μιλήσουμε για την χρυσή αυγή κάτσε να πούμε και δύο λογάκια και για τους Κούρδους και τις συνεχιζόμενες διακρίσεις και απαγορεύσεις και την κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων τους! να γίνει κόκκινος από το κακό του!

πέτρος Κ.

Ανώνυμος 27 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:14:00 μ.μ. EEST  

Ο ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΟΣ ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΟΥ. ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΣΤΕΓΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΙΣ ΣΑΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΦΕΤΑ,ΦΕΤΑ. ΤΑ ΛΑΘΗ, ΟΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ, ΚΑΙ Η ΑΔΡΑΝΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP