Yπέρ της υποχρεωτικής στράτευσης ψήφισαν οι Ελβετοί

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Σύμφωνα με τον Ελβετό υπουργό Άμυνας Ueli Maurer
«η κατάργηση της στρατιωτικής θητείας θα σήμαινε τη
διάλυση του συνδετικού κρίκου μεταξύ των πολιτών
και των Ενόπλων Δυνάμεων». Εδώ "συντροφιά" με ένα
Sako Trg42.
Για τρίτη φορά μέσα σε 25 χρόνια, οι Ελβετοί πολίτες κλήθηκαν να εκφράσουν την γνώμη τους, σχετικά με την διατήρηση ή μη, της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας. Έτσι, στο δημοψήφισμα που έλαβε χώρα την Κυριακή μετά από πρωτοβουλία αριστερών κομμάτων που αντιμάχονται την υποχρεωτική στράτευση, το 73% των ψήφισε υπέρ της διατήρησης αυτής.

Στην Ελβετία των 8 εκατομμυρίων κατοίκων,  περίπου 20.000 στρατιώτες κατατάσσονται σε ετήσια βάση στον Ελβετικό στρατό, ο οποίος βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην εφεδρεία.. Προβλέπεται βασική εκπαίδευση 18-21 εβδομάδων για όλους τους αρρένες μεταξύ 18-34 ετών και επανεκπαίδευση τριών εβδομάδων ανα έτος μέχρι να συμπληρωθεί η περίοδος της θητείας, η οποία είναι 300 ημέρες για τους οπλίτες. Οι έφεδροι κατόπιν διατηρούν οπλισμό και ιματισμό στο σπίτι, επιτρέποντας ταχεία κινητοποίηση, αν αυτό χρειαστεί. Συμμετοχή προβλέπεται και για τις γυναίκες, σε εθελοντική βάση. Οι αντιρρησίες συνείδησης μπορούν να επιλέξουν εναλλακτικά την προσφορά κοινωνικής υπηρεσίας για 340 ημέρες ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για όσους όσοι επιθυμούν να αποφύγουν εντελώς τη στράτευση, οι οποίοι φορολογούνται με πρόσθετο 4% επί των εισοδημάτων τους ετησίως. Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Ueli Maurer, «η κατάργηση της στρατιωτικής θητείας θα σήμαινε τη διάλυση του συνδετικού κρίκου μεταξύ των πολιτών και των Ενόπλων Δυνάμεων», άποψη που προφανώς συμμερίζεται και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελβετών ψηφοφόρων.

3 σχόλια:

Ανώνυμος 23 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:35:00 μ.μ. EEST  

υπάρχει λάθος στο εν λόγω άρθρο.
αναφέρεται στην ελλάδα και ΟΧΙ στην ελβετία.
να ψηφίζουν οι πολίτες υπερ της στράτευσης σε χώρα, που σε όλους τους πολέμους ήταν ουδέτερη; που δεν ξέρουν από μνημόνια και τα λοιπά; που δεν έχουν κακούς γείτονες;
δεν γίνονται αυτά στις μέρες μας.

Ανώνυμος 23 Σεπτεμβρίου 2013 στις 5:56:00 μ.μ. EEST  

αντε και στα δικά μας να γίνει ένα δημοψήφισμα...

Ανώνυμος 23 Σεπτεμβρίου 2013 στις 8:24:00 μ.μ. EEST  

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΕΛΒΕΤΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ SRC ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΚΠΛΗΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΜΕΙΣ ΠΟΤΕ ΟΕΟ!!!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP