Ψυχραιμία...

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Επεισόδια στη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση
στην Αμφιάλη
Όπως είναι γνωστό, χθες τη νύχτα στην Αμφιάλη ένας 34χρονος έπεσε νεκρός με τραύματα από μαχαίρι μετά από δολοφονική ενέδρα από ακροδεξιά στοιχεία. Ο δολοφόνος, που συνελήφθη, ομολόγησε ότι είναι οπαδός της Χρυσής Αυγής. Αυτή τη στιγμή σημειώνονται επεισόδια σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε στο σημείο της δολοφονίας, ενώ για αύριο έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια και αντισυγκέντρωση εργατικών σωματείων. Επειδή η κατάσταση κλιμακώνεται επικίνδυνα, είναι ανάγκη να κατατεθούν ορισμένες σκέψεις:

Αυτές τις ώρες είναι κρίσιμο να υπάρξει ψυχραιμία από όλες τις πλευρές, γιατί η κοινωνία είναι ήδη πολύ φορτισμένη από την κρίση και αυτός ο θάνατος θα μπορούσε να αποτελέσει θρυαλλίδα άσχημων εξελίξεων. Ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί με αυστηρότητα, για να καταστεί σαφές ότι δεν είναι ανεκτή η διολίσθηση της πολιτικής αντιπαράθεσης στην αρένα της βίας. Όσο ταχύτερα δικαστεί ο δολοφόνος, τόσο καλύτερα για την εκτόνωση της κατάστασης. Και φυσικά, δεν αρκεί η σύλληψη του δολοφόνου, όταν οι μαρτυρίες μιλούν για ολόκληρη ομάδα που κινητοποιήθηκε - τα SMS που ανταλλάχθηκαν πριν το περιστατικό μάλλον κρύβουν ενδιαφέροντα στοιχεία, και είναι απαίτηση της κοινωνίας να δικαστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι... Τέλος, η αυστηρότητα πρέπει να επιδειχθεί προς όλες τις κατευθύνσεις: καμία δολοφονία δεν δικαιολογεί πράξεις ή συγκεντρώσεις αντεκδίκησης - άρα αν οι συγκεντρώσεις ξεφύγουν από ειρηνικά πλαίσια, πρέπει να κατασταλούν (και όχι, όπως το 2008, να καεί η Αθήνα "στη μνήμη του νεκρού").

Κάτι ακόμα: αυτός εδώ ο ιστότοπος έχει επανειλημμένα σταθεί απέναντι στη Χρυσή Αυγή (1,2,3,4,5), και θα συνεχίσει έτσι και στο μέλλον, για όσο υπάρχει ανάγκη. Έχουμε επανειλημμένα γράψει ότι δεν πρόκειται για κόμμα πατριωτικό αλλά ναζιστικό, και ότι η λατρεία του ναζισμού είναι απλά ασύμβατη με τον ελληνικό πατριωτισμό. Επομένως είμαστε οι τελευταίοι που θα γίνονταν συνήγοροί της. Πρέπει όμως να τονίσουμε ότι τυχόν σκέψεις περί αποκλεισμού της ΧΑ από τις εκλογές κινούνται σε εντελώς εσφαλμένη κατεύθυνση. Μια τέτοια κίνηση θα επιβεβαίωνε τους αστείους ισχυρισμούς της ΧΑ ότι είναι "το μόνο αντισυστημικό κόμμα" και θα μετέτρεπε το θύτη σε θύμα.

Η Χρυσή Αυγή μπορεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί με τα όπλα της δημοκρατικής νομιμότητας. Ο Ποινικός Κώδικας δεν τιμωρεί μόνο τις δολοφονίες, αλλά και τη σύσταση συμμορίας και εγκληματικής οργάνωσης, την παράνομη οπλοκατοχή, τις σωματικές βλάβες, τις απειλές και την παρακίνηση σε παράνομες πράξεις. Ήδη για πολλούς βουλευτές της ΧΑ έχει αρθεί η βουλευτική ασυλία και θα δικαστούν για αντιποίηση αρχής, τραμπουκισμούς και διάφορα άλλα. Μια συντονισμένη εισαγγελική έρευνα σε βάθος θα μπορούσε να αποκαλύψει πολλά ακόμα αδικήματα τέτοιου τύπου σε όλη την Ελλάδα...

Τέλος, η αυστηρή εφαρμογή των νόμων θα αντιμετωπίσει τα συμπτώματα, αλλά όχι και την αιτία της αρρώστιας που λέγεται Χρυσή Αυγή. Η αιτία είναι η πρωτοφανής κρίση που περνάει ο τόπος. Βρισκόμαστε στον έκτο χρόνο ύφεσης, με το ΑΕΠ της χώρας να έχει μειωθεί κατά 25% και την ανεργία να πλησιάζει το 30% πια. Οι λόγοι δεν έχουν σημασία αυτή τη στιγμή. Το θέμα είναι πού πάμε από εδώ και μπρος, γιατί αν γίνουν λανθασμένες επιλογές θα διαπιστώσουμε ότι δεν είδαμε ακόμα τα χειρότερα... Η ελληνική κοινωνία, παρά τα πλήγματα που δέχεται, έχει δείξει τεράστια ωριμότητα ως τώρα: το 6,92% που έλαβε η Χρυσή Αυγή στις εκλογές του 2012 ή ακόμα και το διπλάσιο ποσοστό που της δίνουν σήμερα οι δημοσκοπήσεις, είναι μικρότερο π.χ. από το 18% που πήρε ο Λεπέν στις γαλλικές εκλογές του 2002, χωρίς η Γαλλία να βιώνει ούτε ψήγμα της κρίσης που διέρχεται η Ελλάδα σήμερα. Όμως η ελληνική κοινωνία έχει εξαντληθεί, και μια μικρή σπίθα μπορεί να φέρει την έκρηξη. Η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και η παρέλευση των γερμανικών εκλογών δίνουν στην κυβέρνηση μια τελευταία ευκαιρία να αλλάξει πολιτική, ώστε επιτέλους να ανασάνει η χώρα και η κοινωνία. Αν δεν την εκμεταλλευτεί, ακολουθεί ο γκρεμός.

Όσο για εκείνους τους ιστότοπους που τώρα κόπτονται για την εθνική ενότητα και υποκριτικά ρωτούν "ποιος θέλει να χυθεί αίμα;" ας κοιτάξουν καλύτερα τον εαυτό τους στον καθρέφτη. Τώρα που η ΧΑ βρίσκεται με αίμα στα χέρια προσπαθούν να ρίξουν τους τόνους - αλλά τόσον καιρό που προωθούσαν τη ναζιστική οργάνωση και διακινούσαν σενάρια εμφυλίου και εκτροπής δεν αναρωτήθηκαν πού θα οδηγούσε τελικά αυτή η ιστορία;

125 σχόλια:

Ανώνυμος 18 Σεπτεμβρίου 2013 στις 8:32:00 μ.μ. EEST  

Εύγε για το άρθρο.

Ανώνυμος 18 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:23:00 μ.μ. EEST  

Είθε να πρυτανεύσει η λογική με ψυχραιμία......

Εξαιρετικές οι επισημάνσεις του άρθρου......

AXEΡΩΝ 18 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:29:00 μ.μ. EEST  

Πράγματι,ἡ ψυχραιμία εἶναι το πρόσταγμα της στιγμῆς.
Οἱ αἰτιάσεις και ἀντιπαραθέσεις μποροῦν να περιμένουν,μέχρι να ἡρεμήσουν τα πνεύματα.

Ανώνυμος 18 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:35:00 μ.μ. EEST  

Δυστυχώς είμαστε σε προεμφυλιακή περίοδο και φοβάμαι ότι όποιος δεν το βλέπει εθελοτυφλεί. Το πάθος για εξουσία των κομματικών ελίτ του "Δημοκρατικού τόξου" όπως αυτάρεσκα θέλουν να προσδιορίζονται έχει διαχυθεί σαν μίσος στους κομματικούς στρατούς τους και δεν θα διστάσουν να τους θυσιάσουν για να κατακτηθεί το ιερό δισκοπότηρο της εξουσίας έστω και εαν έχουν να διαχειριστούν συντρίμια μια πιθανά ακρωτηριασμένης χώρας
Από την άλλη οι Νεάτερνταλ της ΧΑ μέσα στην παραζάλη της όποιας ιδεολογίας τους σύρονται (με μαεστρία ομολογουμένως)ώστε να αποτελέσουν τον πυροκροτητή της βόμβας και να χρεωθούν το ανάθεμα της Ιστορίας
Το ρολόι μετράει αντίστροφα εις βάρος μας και όλοι σφυρίζουν αδιάφορα
Ο Θεός να βάλει το χέρι του

Ανώνυμος 18 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:16:00 μ.μ. EEST  

δυστυχώς, όση ψυχραιμία και νηφαλιότητα επιδείξει η ελληνική κοινωνία, πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι ΚΑΠΟΙΟΙ αποφασίζουν για μας ΧΩΡΙΣ εμάς και δυστυχώς οι καρικατούρες της σημερινής πολιτικής σκηνής "κυβέρνηση" και αντιπολίτευση παρακολουθούν αμήχανοι και εφαρμόζουν όπως ΠΑΝΤΑ το, βλέποντας και κάνοντας.

Ανώνυμος 18 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:29:00 μ.μ. EEST  

εξαιρετικό άρθρο

ΠΚΠ

Ανώνυμος 18 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:42:00 μ.μ. EEST  

http://www.youtube.com/watch?v=o81t2Zx7Dmw

Οι αριβίστες και η σκύλευση των νεκρών…

Killah P (Παύλος Φύσσας) – «Ο Πειραιάς στην πλάτη μου»

Είμαι απ’ την πόλη και παιδί του αιώνιου πρωταθλητή
μα έχω αφήσει πολύ χώρο στην καρδιά μου
για να χωρέσω πρώτη και καλύτερη και πάνω απ’ όλους
την αναρχική βυσινί θεά μου.
Οι γειτονιές εν τη ενώσει
κι οι πειρατές εν πάση περιπτώσει
παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους,
δίνω το έναυσμα βάζω το πυρ
οι αλήτες στην Ελλάδα ν’ ακονίσουν τα νυστέρια τους.
………………..
Δεν είναι χρέος, είναι το γινάτι μου,
δεν είναι ανάγκη άλλ’ απ’ την αγάπη μου,
δεν είναι όρκος, είναι η ζωή μου,
γι’ αυτό και κουβαλάω τον Πειραιά στην πλάτη μου.
……………….
Τι μόνο αγάπη ρε,
τι μαλακίες λέτε,
πιστολάδες στο χαρτί
και μπροστά μας σαν πουτάνες κλαίτε.
Πως την είδατε ρε μάγκες, που το πάτε,
σε τι πράγμα αναφέρεστε ακριβώς όταν μιλάτε;
Κι αν χρίσαμε πρωταθλητές επάνω στην Αθήνα
κι αν παίζουνε φιλίες τώρα κι όλα είναι φίνα
κι αν μπορείτε να θυμάσαι διαρκώς
εδώ κάτω θα’ναι πάντα βλάκα Άλφα Πειραιώς.
Γειά σου Πειραιά μου
αρσενικός ηχείς στ’ αυτιά μου,
γνήσιο παιδί σου
όχι μόνο απ’ την καρδιά μου,
αλλά επειδή το γράφει κι η ταυτότητά μου,
αφιερώνω σ’ όλα τα λιμάνια τα λεγόμενά μου.
------------

Κάτω από το «προφανές» για τα κάθε λογής κόμματα, πρόβατα και ΜΜΕ, υπάρχει πάντα η αλήθεια. Αυτή η αλήθεια που κανένας δεν τόλμησε να ακουμπήσει, είτε γιατί τη φοβάται, είτε γιατί απλά δεν τους ενδιαφέρει, αφού δεν προσφέρει κάτι στις επιδιώξεις τους.
Μέχρι σήμερα το μουσικό-κοινωνικό κίνημα Low Bap του Πειραιά, δεν έφτανε στ’ αυτιά του Αλέξη, του Περισσού, του Δένδια και όλων των υπερευαίσθητων δημοκρατών. Μόλις έπεσε νεκρός ο Παύλος Φύσσας, γνωστός ως Killah P, τότε έσπευσαν να σκυλεύσουν τη μνήμη του, να σπρώξουν τα πράγματα προς την κατεύθυνση που τους βολεύει.
Κανένας από αυτούς δεν ξέρει την έκταση της διαμάχης μεταξύ οπαδών ομάδων ή καλύτερα δε θέλει να τη μάθει, για να μπορεί να την εκμεταλλεύεται κατά καιρούς.
Κανένας δεν ξέρει ότι εκεί και στην underground μουσική βρίσκουν διέξοδο τα παιδιά των υποβαθμισμένων γειτονιών του Πειραιά, με τις μνήμες της προσφυγιάς και τον αριστερό προσανατολισμό.
Κανένας δεν ξέρει το πώς αυτά τα παιδιά γύρισαν την πλάτη στην παραδοσιακή αριστερά, θεωρώντας ότι πούλησε τους προγόνους τους και ότι κινούνται πλέον μεταξύ αποϊδεολογικοποιημένου αναρχισμού και ανεφάρμοστου αριστερισμού.
Κανένας δεν ξέρει ότι πρώτη συνδετική ουσία είναι ο οπαδισμός γι’ αυτές τις παρέες που ακολουθούν την ίδια ομάδα, ενώ ταυτόχρονα χωρίζονται και μισιούνται θανάσιμα, ανάλογα με τον ιδεολογικό προσανατολισμό, που στηρίζεται σε μνήμες του παρελθόντος. Πρόσφυγες αριστεροί, Μανιάτες δεξιοί, Ρεθυμνιώτες και Χανιώτες μπερδεμένοι.
Από χθες ο Παύλος Φύσσας έγινε «ήρωας» για τη χειρότερη αριστερά που πέρασε ποτέ από τον τόπο μας.
Την ίδια στιγμή που οι δικοί του ξέρουν πολύ καλά τα βαθύτερα αίτια αυτής της δολοφονίας.
Τα αίτια που οδηγούν στη γκετοποίηση, στον οπαδισμό, τον «πολιτικοποιημένο» χουλιγκανισμό, το έγκλημα.
Αυτοί όλοι ξέρουν γιατί ο Παύλος Φύσσας τραγουδούσε για τον «Αιώνιο Πρωταθλητή» Ολυμπιακό και την «αναρχική βυσσινί θεά», την Προοδευτική του Κορυδαλλού.
Η μουσική ομάδα στην οποία ανήκε, η Ε-13, ξέρει γιατί αναφέρεται συνεχώς στην Αθήνα με τα τραγούδια του.
Κι ύστερα χθες, λίγη ώρα μετά την τεσσάρα που δέχθηκε ο Θρύλος, όλα ήταν σαν έτοιμα από καιρό για να ξεφύγουν.
Ίδια ομάδα, ίδια κοινωνική θέση, ίδια πόλη, διαφορετικές καταγωγές, διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές, διαφορετικά μονοπάτια προσπαθώντας να βρουν τη λύτρωση και να βγουν από το αδιέξοδο.
Τι ξέρουν γι’ αυτά, όλοι ετούτοι που από χθες μιλάνε στις τηλεοράσεις, γράφουν στο FB και ετοιμάζονται να διαδηλώσουν;
Απλά οι αριβίστες σκυλεύουν τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, όπως από πάντα ήξεραν να πατάνε στις πλάτες, τις μνήμες και τα βάσανα όλων ημών.
Rest In Peace, αλάνι…


Το ανωτέρω κείμενο είναι δημοσιευμένο στο facebook.
Can

Ανώνυμος 18 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:43:00 μ.μ. EEST  

Και η συνέχεια του παραπάνω:

KIllah P – «Πειραιάς, το ανέγγιχτο βασίλειο».

Σε βλέπω τρώγεσαι για δεύτερο εμφύλιο,
μάθε πως εδώ δεν καιγόμαστε απ’ τον ήλιο.
Κι όσο γηπεδικά φανατικός το κρατάς οπαδός
προβλέπω το ίδιο γηπεδικά να τις τρως.
Βγάζοντας τα ηχεία έξω από το κτίριο,
τσεκ ένα-δύο-τρία, η ομάδα όντως μία,
Έψιλον 13 ζωντανά απ’ το κολαστήριο,
δεν ακουμπάς, Πειραιάς, τ’ ανέγγιχτο βασίλειο.
Εδώ είναι Πειραιάς, εδώ είναι Ελλάδα,
εδώ γράφουν ιστορίες οι δρόμοι κι όχι η ΓΑΔΑ,
μπάτσος να δώσει μπάτσο είναι βρόμικο,
μα φίλος αν δώσει φίλο τον λέμε ομοφυλόφιλο.
Τι είσαι; Γκέϊ;
Στο είπα εδώ κάτω ο ήλιος για τους άντρες ζουζουνάκι μου δεν καίει.
Κι αν με πουν και ομοφοβικό μαλάκα,
δε φταίω που με κοιτάς στον πούτσο κι όχι στα μάτια.
Εδώ είναι Κερατσίνι, Πειραιάς, κληρονομιά,
τα Ταμπούρια και η πλατεία της Κοκκινιάς
κι εσύ μου ζητάς διαγραφή όλων αυτών με μιάς.
Είσαι απλά παρανοϊκός μαλάκας.
Αθήνα αντίο θα τα λέμε απ’ το τηλέφωνο,
αυτό μόλις μου ακούστηκε κακόγουστο ανέκδοτο,
αφού τ’ αυτιά σου θα σου τα γαργαλάνε πάντα
εκείνες οι φωνές που εξυμνούν ακόμα το ρεμπέτικο.

http://www.youtube.com/watch?v=o81t2Zx7Dmw

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:53:00 π.μ. EEST  

Παραλείψατε το σηματάκι του ΔΟΛ στη σελίδα σας, κρίμα.

Pro από Συμβασιλεύουσα 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:56:00 π.μ. EEST  

Αδελφια.......... Αν συνεχιστουν τα γεγονοτα , η κατασταση θα ειναι πολυ δυσκολη . Αν η κυβερνηση αντιδρασει βιαια (αντιθετα με το 2008) , θα υπαρξουν σιγουρα θυματα . Προγραμματισμενοι " μαρτυρες" λεει η διαισθηση μου . Ειμαι σιγουρος οτι ολα αυτα ειναι οργανωμενα και οχι τυχαια . Αλλο τοσο ειμαι σιγουρος οτι τα κομματα Χρυση Αυγη και Συριζα ειναι δημιουργηματα καποιου " γεωπολιτικο-οικονομικου συστηματος" για να παιξουν αυτον ακριβως τον ρολο . Ειναι πολυ πιθανον , ο στοχος να ειναι η αποσταθεροποιηση μεσω της πτωσης της κυβερνησης αυτην την στιγμη .
Ο Θεός να βάλει το χερι του (επαυξάνω) .

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 1:43:00 π.μ. EEST  

Η άκρα αριστερά επί τριάντα χρόνια δολοφονούσε κόσμο μέρα μεσημέρι δικαστές δημοσιογράφους πολιτικούς με 45άρια, ρουκέτες, βόμβες και δεν άνοιξε μύτη ούτε ήλθε ποτέ ο εμφύλιος.

Τώρα ακροδεξιός μαχαίρωσε αριστερό και ήλθαμε λέει στο χείλος της αβύσσου.

Μήπως να το πάρετε αλλιώς; you know,partalios???

Μάριος 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 2:34:00 π.μ. EEST  

Μπράβο στον αρθρογράφο. Και μπράβο στην πλειοψηφία όσων σχολίασαν μέχρι τώρα. (Βασικά όλων πλην του Φαιδρού "Ανωνύμου" που μίλησε για το ΔΟΛ - μάλλον ήθελε να διαβάσει "μπράβο" για τη δολοφονία. Εύγε αγόρι μου.)

Εγώ ένα έχω να πω: Από την ξέλιξη αυτής της υπόθεσης θα καταλάβουμε πόσο η κυβέρνηση όντως αντιλαμβάνεται τον εαυτό της ως δημοκρατική δύναμη και πόσο οι όποιες ανιτπαραθέσεις με τη Χ.Α. δεν είναι απλά για το θεαθήναι. Για μένα, η υπόθεση αυτή δεν είναι αποκάλυψη της Χ.Α. αλλά θα είναι για τη Ν.Δ.

Το ξέρουν όλοι καλά ότι αν η υπόθεση ερευνηθεί σε βάθος, ανακαλυφθούν οι ηθικοί αυτουργοί της υπόθεσης και οδηγηθούν στη φυλακή, μπορεί να αποτελέσει την "σφραγίδα" της εξάπλωσης της Χ.Α. Γιατί αυτό που έγινε ήταν σαν την μπόχα που διαδίδει ένα πτώμα μέσα στο προτ-μπαγαζ ενός αυτοκινήτου που έχουν γυαλίσει όπως-όπως και προσπαθούν να πουλήσουν. Εαν η μπόχα φύγει προς τα έξω κανείς δε θα το αγοράσει. (Και κάποιοι που έμαθαν να κρατούν τη μύτη τους θα αναγκαστούν να παραστήσουν τους ενοχλήμένους).

Αυτό λοιπόν το ξέρουν καλά. Και θέλω να δω εαν η ΝΔ θα προχωρήσει σε φρενάρισμα της Χ.Α. ή θα θάψει την υπόθεση, προφανώς -στη θέα των καταποντισμένων πια ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ- ελπίζοντας ότι στις επόμενες εκλογές θα παραμείνει στην εξουσία συνεταιριζόμενη με την μοναδική απομείνουσα δύναμη που της απομένει: Αυτή των χούλιγκαν της Χ.Α.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 2:43:00 π.μ. EEST  

Προχωράμε ταχύτατα. Μιλούσα για Βαϊμάρη και με κράζατε. Μια ανάλυση του Ιωάννη Παπαδόπουλου, επίκουρου καθηγητή στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Και δεν είναι αριστερός ο άνθρωπος, στο χώρο της ουμανιστικής δεξιάς ανήκει.
"Μέσα σε λίγες μέρες είχαμε διαδοχικά μια επίθεση εναντίον αριστερών στο Πέραμα, επεισόδια και επίδειξη ισχύος εναντίον δεξιών στο Μελιγαλά, και τώρα μια δολοφονία ακροαριστερού: η ΧΑ έχει αποφασίσει συνειδητά να κλιμακώσει τη δράση της, αντιγράφοντας πλήρως (όπως κάνει απ' την αρχή της ανόδου της το 2012) την τακτική των Ναζί. Διότι η ανάλυσή της υπαγορεύει ότι η Ελλάδα περνάει τις ίδιες συνθήκες με αυτές της μεσοπολεμικής Δημοκρατίας της Βαϊμάρης: οικονομική εξαθλίωση λόγω αποπληθωριστικού σπιράλ, ύφεσης και μαζικής ανεργίας, ηθική εξαχρείωση, αίσθημα ταπείνωσης, συσσωρευμένη οργή και ανημπόρια.

Εφόσον η ανάλυσή της είναι αυτή, δεν πρόκειται να σταματήσει ούτε θα κατευναστεί με όλο και πιο αυταρχικές πολιτικές: θα συνεχίσει τις επιθέσεις α λα Γκοτζαμάνη της δεκαετίας του 1960, όπως υπαγορεύει η "στρατηγική της έντασης", με απώτατο σκοπό να φέρει αποσταθεροποίηση και κατόπιν "επανασταθεροποίηση" manu militari, με τις αντίστοιχες εκκαθαρίσεις "αντεθνικών" στοιχείων. Αυτό είναι το όνειρό τους και δε θα σταματήσουν στην πορεία: νιώθουν ότι η βίαιη δράση τους καθηλώνει και σαγηνεύει αυξανόμενο μέρος της "σιωπηλής πλειοψηφίας", που επιθυμεί εκδίκηση εναντίον του "συστήματος", ακριβώς όπως είχε συμβεί με τη δράση των παραστρατιωτικών ταγμάτων των Ναζί στο γύρισμα της δεκαετίας του 1930."

ΥΓ1. Η αστυνομικίνα που έκανε τη δουλειά της και έπιασε το φονιά πώς και δεν ήταν μιλημένη όπως οι υπόλοιποι που δήθεν δεν κατάλαβαν τι έγινε; Ας ελπίσουμε ότι δε θα φάει καμιά δυσμενή μετάθεση στο νομό Ηλείας όπως ο αστυνομικός που συνέλαβε τον Γκουζαμάνη στη δολοφονία Λαμπράκη.

ΥΓ2. Ο πρωθυπουργός έχει φοβερό think tank πάντως. Να πάρει μαζί με τον Λαζαρίδη και τη Δαμανάκη, τον Ανδρουλάκη και μερικούς της ΔΗΜΑΡ και θα έχει πλήρως αναστήσει την Προσωρινή Διοίκηση του ΚΚΕ που έστησαν ο Μανιαδάκης και ο Παξινός το 1939.

(συνέχεια)

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 2:45:00 π.μ. EEST  

ΥΓ3. Για να θυμηθούμε λίγο κάποιες δηλώσεις επωνύμων που γουστάρουν την ιδέα να γίνουν ρινόκεροι

Πέτρος Γαϊτάνος (θεοφοβούμενος τραγουδιστής): «Μου αρέσει ο τσαμπουκάς της Χρυσής Αυγής»

Βύρων Πολύδωρας (δεξιός καραγκιόζης - ΝΔ): «Βεβαίως συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή» | «Η Χρυσή Αυγή δεν είναι απειλή για τη Δημοκρατία»

Θάνος Τζήμερος (νεοφιλελεύθερος καραγκιόζης - ΔΗΞΑΝ): «Αν η Χρυσή Αυγή είναι το αυγό, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το φίδι.»

Στέφανος Κασιμάτης (δημοσιογραφικός υπάλληλος του ομίλου Αλαφούζου): «Όσοι πιστεύουμε στην δημοκρατία οφείλουμε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στην Χρυσή Αυγή - και σοβαρολογώ απολύτως.»

Παναγιώτης Ψωμιάδης (δεξιός καραγκιόζης - ΝΔ): «Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή είναι αδελφά κόμματα.»

Γιάννης Πλούταρχος (σκυλαδοπόπ τραγουδιστής): «Θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή, αν είναι να μας βγάλει από το αδιέξοδο»

Γιώργος Τράγκας (δημοσιογραφικός λοβιτούρας -όπου φυσάν τα φράγκα): «Έχουν οι έρθει οι άνθρωποι [σ.σ. οι χρυσαυγίτες] όμως σε πλήθος εκπομπών μου και μου έχουν πει ότι δεν είναι ναζιστικό κόμμα, έχουν διαψεύσει όλες τις σχέσεις με νεοναζιστικές οργανώσεις που επικαλούνται διάφοροι..» | «Εγώ κυρίες και κύριοι αν λάβω υπόψιν μου ότι η ΧΑ είναι εκτός συνταγματικού τόξου, πρέπει να πω ότι 1 εκατομμύριο άνθρωποι στην Ελλάδα είναι εκτός συνταγματικού τόξου» (βλ. περισσότερα: http://jungle-report.blogspot.gr/2013/04/mein-tragas.html)

Μιχάλης Κατσιγέρας (δημοσιογραφικός υπάλληλος του ομίλου Αλαφούζου): «Το κενό μιας δημοσίας τάξεως για όλους τους πολίτες έχει ήδη αρχίσει να καλύπτεται στις μαύρες περιοχές των Αθηνών από τους ακτιβιστές της Χρυσής Αυγής»

Ντόρα Μπακογιάννη (νεοφιλελεύθερη διαπλεκόμενη - ΝΔ): «Εμένα η Χρυσή Αυγή μου φέρεται με το "σεις και με το σας"»

Μπάμπης Παπαδημητρίου (δημοσιογραφικός υπάλληλος του ομίλου Αλαφούζου): «Γιατί όχι μία σοβαρότερη Χρυσή Αυγή να τη δεχτούμε να υποστηρίξει μια συντηρητική συμμαχία.» | «Σε τελευταία ανάλυση, ο εθνικισμός δεν είναι ντροπή!»

Νότης Σφακιανάκης (σκυλαδοπόπ τραγουδιστής): «Η Χρυσή Αυγή ουσιαστικά αφυπνίζει αυτό που πρέπει να κάνουμε μόνοι μας. Να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να έρθει να μας βιάσει.»

Ανδρέας Λοβέρδος (πέρα-δώθε πολιτικάντης): «Η Χρυσή Αυγή είναι αυθεντικό κίνημα»

Γιάννης Μπέζος (ηθοποιός της ευθύνης): «Το χαστούκι [του Κασιδιάρη] δεν σημαίνει ότι κάποιος χαστούκισε κάποιον συνάνθρωπό μας. Συμβολίζει χτυπάω κάτι κατεστημένο.»

Σάκης Ρουβάς (ποιοτικός ποπ σταρ): «Δεν με τρόμαξε που ο κόσμος ψήφισε την Χρυσή Αυγή»

Νίκος Βέρτης (σκυλαδοπόπ τραγουδιστής): «Η Χρυσή Αυγή από τα 100 που θα πει μπορεί τα 10 να είναι καλά»

Σταμάτης Γονίδης (σκυλάς): «Κάθε φορά κάποιον πρέπει να κάψουν για να αποδεικνύουν ότι είναι δημοκράτες. Να λοιπόν γιατί ο λαός που δεν μασάει κουτόχορτο ψηφίζει Χρυσή Αυγή.

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 3:05:00 π.μ. EEST  

Εύγε για το άρθρο σας.
Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώσατε την σοβαρότητα που σας διακρίνει σαν μπλογκ.

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 6:09:00 π.μ. EEST  

Σας ευχαριστω για το πραγματικα λογικοτατο αρθρο. Δυστυχως το αλλο σαιτ για τα αμυντικα, εχει καταντησει το φερεφωνο των Χιτλερολατρων.
http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%80%CE%AC%CE%BD%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CF%86%CE%BF%CF%81%CF%84%CF%8E%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%87%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%AF%CE%BD%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%82

Μυκηναίος 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 8:07:00 π.μ. EEST  

Μερικές παρατηρήσεις - ερωτήματα:

Σχετικά με τα συμπτώματα ...
Η αυστηρή εφαρμογή του νόμου ελπίζω ότι θα περιλαμβάνει τη σύλληψη και καταδίκη των Χριστοφοράκου, Μαντέλη και Τσουκάτου (to name but a few).
Θα περιλαμβάνει φαντάζομαι και την καταδίκη του "ανήλικου" λαθροεποίκου που τσάκισε τη Μυρτώ.
Επίσης, θα περιλαμβάνει και τους αριστερούς αγωνιστές που έκαψαν τους πέντε στη Marfin.

Σχετικά με τα αίτια ...
Σε ποιο πρωτογενές πλεόνασμα αναφέρεστε; Σε αυτό που για να επιτευχθεί πρέπει να μηδενιστεί η κρατική χρηματοδότηση σε ΟΤΑ και ασφαλιστικά ταμεία;
Για ποια αλλαγή πολιτικής μιλάτε; Αυτή που θα συντελεστεί μετά την πλήρη αποβιομηχάνιση και ολοκληρωτική φορολόγηση της χώρας;

Εν κατακλείδι ...
Η αριστερά παίζει πάλι το ρόλο του πρόθυμου επαναστάτη, ενώ η ΧΑ παίζει το παιχνίδι για το οποίο δημιουργήθηκε. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ο όχλος να ασχολείται με το φασισμό (μέλανα ή ερυθρό) αντί με την επιβίωση του λαού και του έθνους.

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:45:00 π.μ. EEST  

καουμπόυ στις μπούρδες που οι περισσότεροι έχουν γράψει εδώ, ταυτίζοντας θύτες και θύματα σου βγάζω το καπέλο και λέω ΜΠΡΑΒΟ.
όπως ΠΑΝΤΑ γράφεις τα πράγματα με τ΄όνομά τους. αλλά εδώ μιλάμε για πολύ μεγάλη φύρα στα μυαλά των περισσότερων σχολιαστών, εκτός εσένα και του φίλου που έγραψε για το σήμα του δολ. και σ΄αυτόν ΜΠΡΑΒΟ.
μήπως να είχαμε εδώ και το σχόλιο των πρετεντέρη, μπάμπη, προτοσάλτε και λοιπών, αφού ζητάμε ψυχραιμία?

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:57:00 π.μ. EEST  

Στην Ελλάδα υπάρχει βαθειά αλληλεγγύη (ακόμα). Όσο υπάρχουν γενιές που μεγάλωσαν παίζοντας στις πλατείες και στις αλάνες κ όσο υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι ταξίδεψαν ανά την Ελλάδα, οι βιαιότητες και τα άκρα πάντα θα είναι κολοβά και θα χαρακτηρίζονται από ανεγκέφαλους.

Manolis 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:00:00 π.μ. EEST  

Ευγε και απο εμενα για το αρθρο. Εαν θελουμε να λεγομαστε "δημοκρατια" , εστω και αρκετα κουτσουρεμενη, ΔΕΝ μπορουμε να αντιμετωπισουμε ως πολιτεια το φαινομενο χρυση αυγη με το δικο της (τραμπουκικο) τροπο. Ειναι απαραιτητο να αντιμετωπιστουν με ολα τα διαθεσιμα νομικα κλπ δημοκρατικα/συνταγματικα "οπλα". Αλλιως θα ζησουμε τη δικη μας Βαιμαρη και μαλιστα με παρομοιες κοινωνικοπολιτικες συνθηκες. Τι λειπει στην πραγματικοτητα? Να πεισει με καποιο τροπο ο φυρερ Μιχαλολιακος τα μεγαλα -ντοπια- αφεντικα της χωρας οτι ειναι αυτος και οχι ο Τσιπρας, που θα εξυπηρετησει καλυτερα τα συμφεροντα τους. Ά, και να τον βαλουμε φυλακη για να γραψει μεσα το προσωπικο του "Mein Kampf". Oπως το -προ 70 ετη ακριβως πισω- ειδωλο του.

Nikos 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:02:00 π.μ. EEST  

Βήμα πρώτο, διαχωρισμός εκτελεστικής από νομοθετική εξουσία δλδ ο βουλευτής δεν μπορεί να είναι υπουργός. Βήμα δεύτερο αναδιάρθρωση της δικαιοσύνης ώστε οι υποθέσεις να δικάζονται γρήγορα και οι ποινές να εκτίονται, δλδ έριξες χαστούκι 1000 ευρώ πρόστιμο, έριξες μπουνιά θα κάνεις 30 μέρες τον σκουπιδιάρη στο δήμο σου, έριξες δυο μπουνιές θα κάτσεις 10 μέρες μέσα να κλείσει το βράδυ η πόρτα και να σκεφτείς μέσα στο κελί αυτό που έκανες …και πάει λέγοντας... και φυσικά εφαρμογή των νόμων χωρίς καμιά εξαίρεση, όταν ασκείς παράνομη βία τότε είτε είσαι δεξιός είτε αριστερός, είτε λευκός ή μαύρος, ολυμπιακός ή παναθηναϊκός, ψηλός ή κοντός είτε το κάνεις για τα «δίκαια» του αγώνα σου είτε επειδή έτσι σου κάπνισε είτε επειδή είσαι αγανακτισμένος, τσαντισμένος, μαστουρωμένος ή ότι άλλο θες η διαδικασία είναι μια και μόνο μια: αστυνομία – δικαιοσύνη. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη βία, δεν υπάρχει αποφασίζω εγώ και άλλοι 10 ότι δεν γουστάρω το χρυσορυχείο και παίρνω τις καραμπίνες, δεν υπάρχει αποφασίζω ότι οι πακιστανοί μου βρωμάνε και τους κυνηγώ, δεν υπάρχει αποφασίζω εγώ και η παρέα μου να καταλάβουμε δημόσιο χώρο και να παρεμποδίζουμε τη λειτουργία του κράτους της παιδείας κτλ και να παραβιάζουμε τα δικαιώματα των συμπολιτών μας. Μου τα έχει φέρει έτσι η ζωή , ο θεός, πείτε το όπως θέλετε και εγώ ταξιδέψει πολύ στην Ευρώπη και στην Αμερική και έχω συνεργαστεί με εκατοντάδες ανθρώπους …η Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει Ευρωπαϊκό κράτος ΠΟΤΕ όσο η καταδίκη της βίας από όπου και αν προέρχεται και με οποιαδήποτε δικαιολογία και αν έχει τελεστεί δεν είναι αυτονόητη και δεν αντιμετωπίζεται πάντα με την μια και μοναδική διαδικασία αστυνομία – δικαιοσύνη.

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:15:00 π.μ. EEST  

Δυστυχώς δεν αλλάζεται με τίποτε…βασικά δεν βλέπετε την καμπούρα σας, και σας ενοχλεί η Χρυσή Αυγή.
Καλά αφού μας το είπατε εσείς, θα πάμε να ψηφίσουμε ξανά τους κουστουμαρισμένους μορφωμένους δημοκρατικούς κλέφτες, (γόνους παλαιών πολιτικών ή αγωνιστές του πολυτεχνείου) που ρήμαξαν την πατρίδα μας (σε όλα τα επίπεδα) τα τελευταία 30 χρόνια.
Η Χρυσή αυγή είναι κατασκεύασμα!!! Ναι! όπως το είπατε!!! 20 χρόνια ήταν στο 0.1 % (δεν διαλύθηκε χάρη στην εμμονή του αρχηγού της..) και μετά η Χρυσή Αυγή κουβάλησε 2.000.000 λαθρομετανάστες στην Ελλάδα (για να έχουν δούλους τα αφεντικά και να οδηγηθούν στην ανεργία οι Έλληνες) για να πάρει σήμερα 20%!!!
Για το επεισόδιο στο Κερατσίνι, δύο ανεγκέφαλοι τσακωθήκαν για τις ποδοσφαιρικές ομάδες και ο ένας φώναξε τους φίλους του για να πλακωθούν (πολύ περίεργο??!!, δεν έχω δει ποτέ στην Ελλάδα ομάδα οπαδών να κυνηγάει οπαδό αντίπαλης ομάδας!!)!!! Τελικά είχαμε 1 νεκρό!! Πολύ κρίμα….αλλά ευτυχώς που οι σάπιοι πολιτικοί θα το εκμεταλλευτούν και αυτό πολιτικά ώστε η Χρυσή Αυγή να ανεβάσει και άλλο τα ποσοστά της (δυστυχώς ο ¨Έλληνας ξύπνησε και δεν τρώει το κουτόχορτο που του πλασάρουν τα κανάλια των εργολάβων και του διεφθαρμένου συστήματος των αριστερών με τις δεξιές τσέπες).
Όπως είπε και κάποιο παιδί πιο πάνω περιμένουμε ακόμη να βρεθούν και να καταδικαστούν οι αριστεροί δολοφόνοι της Marfin που δεν σκότωσαν «φασίστες» αλλά απλούς εργαζόμενους και μία έγκυο γυναίκα.
Εμφύλιος δεν έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Όταν κάποιος δηλώνει ότι μισεί την Ελλάδα, τους Έλληνες και το Ελληνικό έθνος, και έχει πουλήσει ήδη από γερμανικής κατοχής την μισή Ελλάδα στους βούλγαρους, ασφαλώς και δεν είναι Έλληνας. Επομένως εμφύλιος δεν έγινε ποτέ. Υπήρξε μόνο Αντισυμμοριακός αγώνας 1946-49.

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:19:00 π.μ. EEST  

Μικρό γενονός. Μικροσκοπικό. Τεράστιο στα μάτια των κομμάτων και των ΜΜΕ που βρήκαν αφορμή να πιάσουν ποσοστά. Δύο κατεστραμμένοι άνθρωποι, απο κατεστραμένενες οικογένειες τα θύματα. Ένας στο τάφο ένας ισόβια. Θύματα μιας ιστορίας που ξεκίνησε αρχές του 81 με την άνοδο των 'σοσιαλιστών' στην εξουσία ύστερα απο 50 χρόνια βαριάς δεξιάς. Η αριστερά αντεπιτέθηκε με την ίδια σκληρότητα για άλλα 40 χρόνια. Φτάσαμε στο ναδίρ ύστερα απο διαμάχες παρατάξεων με ένοπλη και άοπλη βία.
Μιλάνε απο χτες τα ΜΜΕ για εμφύλιο αλα Λίβανο (τα λόγια του μεγάλου κατασκόπου της CIA και δημοσιογράφου). Αν είναι δυνατόν! Τα πιο αριστερά κανάλια μιλάνε για ένα κόμμα που μέχρι μια 5τία πριν δεν έπιανε τις 3,000 ψήφους... Μπουρδέλο τα κάνανε οι ίδιοι και εκεί ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Κοίταγα την πάτρα χτες στην τιβι, προπύργιο του πασόκ με 50% ανεργία. Τί ξεφτίλα, τί ρεζιλίκια, τί κατάντια...

Στην δημοκρατική ιταλία, την δημοκρατικότερη των δημοκρατιών, εκεί που ο στρατός φυλάει τους δρόμους γιατί ο στρατός είναι όργανο και φύλακας της δημοκρατίας και όχι κάτι να ντρεπόμαστε, ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων είχε βγει στην τιβί και είχε μιλήσει για την μη-ανέχεια που θα δείξει - χωρίς να μιλήσει με κανέναν ανώτερό του - αν η λίγκα του βορά θα προχωρούσε σε κινήσεις ανεξαρτησίας.

Περίμενα χτες έναν Πρόεδρο - ακόμα και το σάψαλο - περίμενα τον Α/ΓΕΕΘΑ, περίμενα τον Πρωθυπουργό να βγουν στην τιβί και να κόψουν πόδια. Δεν είδα τπτ. Είδα ιδ υπάλληλους καναλιών και μερικούς απεσταλμένους κομμάτων να μιλάνε και να μπουρδολογούν για άλλη μια φορά.

Αποδίδονται ευθύνες αλλά δεν παίρνει κανένας ευθύνες. Τα ρίχνουν σε οικονομία, λες και τα προηγούμενα 40 χρόνια πεινάγαμε, όταν οι στρατοί των άκρων είτε η 17Ν είτε οι αιώνιοι τα έσπαγαν τα έκαιγαν σκότωναν και κρύβονταν σε άσυλα και μοναστήρια. Τα ρίχνουν στους καιρούς ξεχνώντας την καμένη σημαία στο πανεπιστήμιο πριν απο 15 χρόνια σχεδόν, τις ζαρτινιέρες, τα λοστάρια και την αποχώρηση της ΕΛΑΣ, των ΕΕΔ και όλων των κομμάτων απο τις νύχτες μπουρδέλο του 2008.

Ανεύθυνα σκουπίδια.Όλοι τους.

θα παρακολουθήσω με μέγα ενδιαφέρον τον νόμο Δένδια. Να δούμε πόσο και που θα εφαρμοστεί και κυρίως πως.

Να δώσω τα συγχαρητήρια μου στην ανεκπαίδευτη κοπέλα της Δίας που τίμησε την στολή και τα π@π@ρια της - κάτι που δεν έκαναν οι υπόλοιποι 3 άντρες συνάδελφοί της. Θα ήθελα να ξέρω πώς η ΕΛΑΣ θα αντιδράσει επιχειρησιακά σε καταστάσεις όπως η χτεσινή που η ανικανότητα της ΔΙΑΣ να σταματήσει 50 άτομα - η αστυνομία είναι ένοπλη για έναν λόγο και οι βολίδες βρίσκουν και χέρια και πόδια - οδήγησε στον φόνο ενός συνανθρώπου μας. Θα ήθελα να ξέρω αν αν απολυθούν οι 3 αστυνομικοί μαϊντανοί επίσης.
Θα ήθελα να ξέρω αν η αστυνομία θα αλλάξει μυαλό επιβάλλοντας σεβασμό με επαγγελματισμό επιτέλους. Βαρέθηκα να βλέπω την δίας όταν δεν έχει περίπολα να έχει τρώει τυρόπιτα να πίνει φραπέ και να μιλάει για οτιδήποτε με το μ@λ@κα ανα 2 δεύτερα.

Τέλος ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στα κανάλια ΧΤΕΣ για την απευθείας συνέντευξη των φίλων του θύματος χωρίς να ακούμε μπιπ. Τα μικρά έμαθαν την λέξη μουν@παν@ καθώς και άλλες ποιητικές εκφράσεις!!!!! Τί πολιτισμός! Τι επιπεδο!!!! Πόσο περήφανος είμαι για το ΕΡΣ, τα κανάνια, το υπουργείο και γενικά τον δημοσιογραφικό κόσμο!!!! Έυγε!!!!


μηδενιστής

Kanaris 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:30:00 π.μ. EEST  

Σε στιγμές ομαδικού παροξυσμού ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα τέτοιες νηφάλιες φωνές όπως το κείμενο σας. Το μόνο που φοβάμαι είναι κατά πόσο οι κρατούντες έχουν την διάθεση να υλοποιήσουν σε τακτικό (πλήρης διελεύκανση-αμήλικτη τιμωρία) και σε στρατηγικό επίπεδο (αλλαγή πορείας σε οικονομικά-εθνικά-κοινωνικά) τα μέτρα εκείνα που θα εκτονώσουν την πίεση στο λαϊκό καζάνι πριν αυτό εκραγεί.
Πάντως καλό είναι οι αναλυτές να αναζητούν και το ποιος ωφελείται από αυτό το πισωγύρισμα του τόπου στην περίοδο του αδελφοκτόνου εμφυλίου. Τότε ήταν οι αγγλικές μηχανορραφίες και οι λίρες που υποδαυλίζοντας και τους δύο επέβαλαν εκείνο το τιποτένιο 90%-10% «της χαρτοπετσέτας», ενώ παράλληλα εξασφάλιζαν ότι η διαιρεμένη μεταπολεμική Ελλάδα δεν θα διεκδικήσει την Κύπρο στο πλάϊ των νικητών. Σήμερα μήπως ετοιμάζεται η ολοκλήρωση του εγκλήματος της Κύπρου και το τελικό μοίρασμα του Αιγαίου στην μέση από τους ίδιους πάντα «συμμάχους», και γι’αυτό έχουν την ανάγκη πάλι μιας διαιρεμένης και ανήμπορης Ελλάδας; Διερευνήστε ποιοι εφοπλιστές ενισχύουν οικονομικά και πολιτικά τους ναζιστές. Μόνο τυχαία δεν είναι κάποια από τα παραδείγματα υποστήριξης που αναφέρει παραπάνω ο ΦΚΜΚ.
Απαιτείται νηφαλιότητα, επαγρύπνηση αλλά και περισσότερη ενεργή συμμέτοχή από όλους εμάς τους πολλούς, που ενώ αρνούμαστε να ενδώσουμε στις λογικές του μίσους παρακολουθούμε σχεδόν αμέτοχοι τους λίγους να εκτελούν την διατεταγμένη υπηρεσία τους.

Οδυσσέας 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:31:00 π.μ. EEST  

@ Ανώνυμο 10.15:
Όχι, δεν αλλάζουμε - αν σε ενοχλεί, ξύδι.
Και το "αλλάζετε" στο β΄ πληθυντικό γράφεται με έψιλον, το "αλλάζεται" που έγραψες είναι τρίτο ενικό παθητικής.
Να μάθετε πρώτα να γράφετε ελληνικά και μετά να κάνετε μαθήματα ελληνοφροσύνης.

@ ΦΚΜΚ:
Επειδή συνέχεια επανέρχεσαι στη Βαϊμάρη, το έγραψε τώρα και ο @Manolis, και το ακούω και από άλλους σοβαρούς ανθρώπους γύρω μου, ας το δούμε λίγο αναλυτικότερα:
Δεν αμφισβητώ ότι στην Ελλάδα του 2013 υπάρχουν κάποιες από τις συνθήκες της Βαϊμάρης, όπως αυτές που αναφέρεις (ύφεση, ανεργία, αίσθημα ταπείνωσης).
Όμως αν είναι να αρχίσουμε τους παραλληλισμούς με τη Βαϊμάρη, θα πρέπει να είμαστε αυστηροί και να μην παίρνουμε μόνο ό,τι μας βολεύει.
Η Δημοκρατία της Βαϊμάρης πέρασε τρεις διακριτές φάσεις: υπήρξε η πρώτη φάση (1919-1923), με τα άμεσα επακόλουθα του πολέμου, την έντονη πολιτική βία (αριστεράς και δεξιάς), την ταπείνωση για τους όρους που είχαν επιβληθεί από την Entente, τον υπερπληθωρισμό και την απώλεια της αξίας του νομίσματος. Υπήρξε μια δεύτερη φάση (1924-1929), με κυρίαρχη πολιτική φιγούρα τον Gustav Stresemann, όπου επιβλήθηκε δημόσια τάξη, σταθεροποιήθηκε το νόμισμα, ελέγχθηκε ο πληθωρισμός και η οικονομία ανέκαμψε. Και υπήρξε και η τρίτη φάση (1930-1933), όπου επέδρασε το κραχ του 1929, επανήλθε η ανεργία και ο υπερπληθωρισμός, μαζί και η πολιτική βία, και η χώρα (στερούμενη και του Stresemann που πέθανε σχετικά νέος) διολίσθησε σταδιακά, μέσω ασθενών κυβερνήσεων, στην αγκαλιά του Χίτλερ.
Όσοι μιλούν για τη Βαϊμάρη συνήθως φαντάζονται μια 15ετή περίοδο ύφεσης, βίας και δυστυχίας και ξεχνούν την ενδιάμεση φάση, που στη Γερμανία είναι γνωστή ως "Goldene Zwanziger" (τα χρυσά τουέντις). Είναι όμως αρκετά πιθανό, ότι αν δεν είχε συμβεί το παγκόσμιο κραχ του 1929 και δεν είχε πεθάνει ο ικανός πολιτικός Stresemann, η Γερμανία δεν θα είχε φτάσει ποτέ στο ναζισμό. Την πρώτη πενταετία ύφεσης (1919-1923) την είχε αντέξει η Γερμανία, και θυμίζω ότι όταν έκανε ο Χίτλερ την απόπειρα πραξικοπήματος της "Μπυραρίας του Μονάχου" (1923) απέτυχε και φυλακίστηκε. Μόνο μετά τη δεύτερη πενταετία ύφεσης, και την απονομιμοποίηση κάθε άλλης πολιτικής λύσης, κατέληξε η Γερμανία στον Χίτλερ.

Αν λοιπόν ήθελα εγώ να κάνω παραλληλισμούς, θα έλεγα ότι η Ελλάδα τώρα βρίσκεται κάπου στο 1923 και ο "Χίτλερ" θα φάει τα μούτρα του αν προσέξουμε όλοι. Ότι ο Σαμαράς, τόσο ως προς την πολιτική του συγκρότηση αλλά κυρίως ως προς τον πολιτικό ρόλο που του επιφύλαξε η μοίρα, έχει ομοιότητες με τον Stresemann. Και ότι είναι (ακόμα) στο χέρι μας να μην έχουμε την κατάληξη της Γερμανίας.

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:43:00 π.μ. EEST  

Καλημέρα σε όλους.Απο εχθές:Κάποιοι οι οποίοι τρίβουν τα χέρια τους γιατί η φαιδρότητα του ''success story'' πάει να ξεχαστεί,άλλοι οι οποίοι περιμένουν σαν οικόσιτα να τους ρίξουν κανα ξεροκόμματο,διότι μετά απο δυο ξεπουλημένα μνημόνια είδαν τα πσοσοστά τους να πέφτουν σε ιστορικό ναδίρ,βρήκαν την ευκαιρία και το θράσος που έψαχναν μήπως γίνουν και πάλι συμπαθείς,κάποιοι άλλοι δράττουν επίσης την ευκαιρία να αρπάξουν τη πολυπόθητη εξουσία που τόσο αναμένουν εδώ και καιρό καβάλα στ''αλογο,ενώ ο τρελός του χωριού βαράει τον ίδιο ξυλόγλωσσο σκοπό.
Ένα ειλικρινές ''συλληπητήρια'' όμως προς την οικογένεια του αδικοχαμένου νεκρού και ένα ''συγγνώμη'' με το βλέμμα στραμμένο στις κάμερες,διότι ο καθείς απο δαύτους με το τρόπο του ανέδειξε τη δολοφονική συμμορία που λέγεται ΧΑ δεν είδαμε....Ντροπή τους,όλους....


Μέντωρ

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:45:00 π.μ. EEST  

Παρέλειψα όμως μέσα στην αγανάκτησή μου να δώσω τα συγχαρητήρια για το αναμενόμενα νηφάλιο και σοβαρό άρθρο...


Μέντωρ

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:50:00 π.μ. EEST  

Οδυσσέα, καλημέρα και ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.
τιμάς το όνομά σου και την αντικειμενικότητα του ιστολογίου, δημοσιεύοντας ΚΑΘΕ σχόλιο, έτσι για να γνωρίζουμε με ποιούς έχουμε να κάνουμε και βάζεις κάθε κατεργάρη στον πάγκο του, συνέχισε..

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:11:00 π.μ. EEST  

ΧΑΧΑΧΑ, Γεια σου (υπερ) Μορφωμένε Οδυσσέα, ψάξε και άλλο για κανένα ορθογραφικό λάθος μπας και επαληθεύσεις την ανύπαρκτο πατριωτισμό σου.
Λογικά και πολλοί οπλαρχηγοί της επανάστασης που δεν ξέραν να γράφουν καν δεν θα ήταν Έλληνες!!!
Το ξύδι πιες το εσύ και οι δημοκράτες κλέφτες πολιτικοί που διαφημίζεις και βλέπουν εφιάλτες στον ύπνο τους από την άνοδο των Ελλήνων εθνικιστών.
Αυτό τον παραλληλισμό που κάνετε με την Βαϊμάρη, πρώτος το έκανε δημοσίως ο παχύδερμος πρόεδρος του πολιτικού πτώματος που λέγεται πασοκ. Μην αντιγράφεται(αυτοπροσδιοριζόμενοι)ως μορφωμένοι και σοβαροί τις σκέψεις και τις απόψεις άλλων. Να λέτε απλά και ξεκάθαρα ότι συμφωνείτε με τον χοντρό έντιμο και πατριωτή πρόεδρο του πασοκ.

Ανώνυμος 1981 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:27:00 π.μ. EEST  

Ερώτηση κρίσεως προς τον συγγραφέα:

Καλές οι δηλώσεις και οι συζητήσεις στα κανάλια και στη βουλή, καλές οι διαδηλώσεις και οι διήμερες απεργίες της αριστεράς και των συνδικαλιστοπατέρων της αλλά, εαν δεν υπήρχε μια (οποιαδήποτε) "ΧΑ" στον πολιτικό χάρτη της χώρας, πόση πιστεύει ο συγγραφέας ότι θα ήταν η μείωση του ΑΕΠ και η ανεργία σήμερα;*

*εκτός εαν ο συγγραφέας πιστεύει ότι ο Στουρνάρας διαπραγματεύεται πραγματικά όποτε έρχεται η τρόικα...

Οδυσσέας 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:36:00 π.μ. EEST  

@ Ανώνυμο 11.11:

1. Εκτός που δεν ξέρεις να γράφεις, δεν ξέρεις και να διαβάζεις.
Δεν έκανα εγώ παραλληλισμό με τη Βαϊμάρη, αντιθέτως τον απέκρουσα.
2. Δεν ξέρω για ποιους Έλληνες εθνικιστές μιλάς, εγώ βλέπω μόνο κάτι χιτλερικούς ναζιστές.

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:00:00 μ.μ. EEST  

Ρε Οδυσσέα στα νεύρα μου ξέχασα το μπράβο! Μπράβο λοιπόν!!!

μηδενιστής

TED 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:01:00 μ.μ. EEST  

Ας απαιτήσουμε ΟΛΟΙ τη διάλυση και θέση εκτός νόμου της ΧΑ!

Τότε θα φανεί ποιός το θέλει πραγματικά, και ποιόν δεν τον συμφέρει για λόγους εκλογικής δυναμικής.

Τότε οι ίδιοι πολιτικοί που κόπτονταν για τον "αντιφασισιστικό αγώνα" τους, θα "ανακαλύψουν" νομικά εμπόδια για να μην επιβληθεί η απαγόρευση.

Τότε θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:02:00 μ.μ. EEST  

Περαστικά σου Οδυσσέα, δεν θα κάτσω να αναλύσω εδώ τι έγραψες ή τι εννοούσες. Ούτος η άλλως μια ζωή εδώ όταν κάποιος διαφωνεί, δέχεται βροχή ειρωνείες από τους κλασικούς ψευτοκουλτουριάρηδες και ψευτομορφωμένους «αριστερούς» (πάντα από το ιντερνετ).
Η λέξη «Ψυχραιμία» που επικαλείστε στον τίτλο δεν έχει καμία σχέση με την ψυχοσύνθεση σας.
Το γιατί ανέβηκε η Χρυσή Αυγή το ξέρεται πολύ καλά και γι’αυτό δεν φταίει η Χρυσή Αυγή, αλλά η ασυδοσία και η κλεψιά των ψευτοαριστερών τα τελευταία 30 χρόνια που ρήμαξαν την πατρίδα, η απάθεια της ΝΔ στα εγκλήματα (οικονομικά-κοινωνικά-πολιτικά) των ψευτοαριστερών (τα τελευταία 30χρόνια) και η συνθήκη του Δουβλίνο που υπέγραψαν οι σάπιοι πολιτικοί μας (αμφιβάλω αν την διάβασαν) και μετέτρεψε την χώρα σε ανθρώπινο σκουπιδοτενεκέ της Ευρώπης.

AXEΡΩΝ 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:24:00 μ.μ. EEST  

@Οδυσσέας
Ἡ Βαϊμάρη Ὁδυσσέα εἶναι ἑνδημική κατάσταση στην Ἑλλάδα,και ἴσως αὐτός εἶναι ὁ λόγος που ἀδυνατούμε να άντιληφθούμε ὅτι περνὰμε φάση Βαϊμάρης,καθώς και να διακρίνουμε σε ποιά ἀκριβῶς φάση βρισκόμαστε,ἒπειδή μάθαμε να βλέπουμε την φτιασιδωμένη Βαϊμάρη μας ὡς ««ἰσχυρή Ἑλλάδα»,σκληρό πυρήνα της Ε.Ε,και τα λοιπά εὔηχα.
Ἀλλά και ὁ Σαμαράς ὡς Stresemann,εἶναι κατά την προσωπική μου ἐκτίμηση ἕνα θλιβερό κακέκτυπο.

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 1:09:00 μ.μ. EEST  

Αν κρίνω από τα σχόλια, υπάρχει μεγάλη τάση για πολιτικό πόλεμο (δεν χρησιμοποιώ τον όρο εμφύλιο γιατί κάποια εκ των τμημάτων ενός τέτοιου πολέμου δεν αποδέχονται όρους φυλής ή έθνους σε μια τέτοια διαμάχη). Λογικό βέβαια γιατί τελείωσαν οι μεγάλες μάσες και ξεμείναμε και από δανειστές ενώ δεν μπορούμε ούτε τα λαμόγια (τραπεζίτες,εφοπλιστές κτλ κτλ) να βάλουμε στην φυλακή και να τους κατάσχουμε την περιουσία που δημιούργησαν σε βάρος του Ελληνικού δημοσίου. Δεν πειράζει όμως, κάθε τι έχει και ένα τέλος, αλλά ευτυχώς μπορεί να φέρει μια καινούργια και καλύτερη αρχή, αρκεί στην περίπτωση μας να μην δούμε να προσεδαφίζονται τούρκικα και αλβανικά στρατεύματα με τον μανδύα του ΝΑΤΟ ή του ΟΗΕ.

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 2:17:00 μ.μ. EEST  

@TED.

"Ας απαιτήσουμε ΟΛΟΙ τη διάλυση και θέση εκτός νόμου της ΧΑ"

Κακή σκέψη:
1. γιατί μόνο την ΧΑ;
2. γιατί να αποβάλεις χούλιγκαν και να τους κάνεις ήρωες;
3. τί γίνεται όταν εκτός ΧΑ το κοινοβούλιο συνεχίζει στα ίδια χάλια; έρχεται ξανά η ΧΑ με άλλο όνομα και πιο δυνατή.

Η μόνη λύση μπορεί να δοθεί ΟΧΙ ελέγχοντας την ΧΑ, αλλά ελέγχοντας το κάθε κόμμα την πάρτη του.

Αν η ΝΔ και το ΣΡΖ μέσα σε ένα χρόνο έχουν εκκαθαριστεί απο εγκληματίες, έχουν πρόγραμμα χωρίς φανφάρες, γενικά εξ εξευρωπαϊστούν, τα λοιπά κόμματα θα ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ.

όσο η ΝΔ ασχολείται αν θα χάσει τις δημοτικές εκλογές (χεστήκαμε ποιός θα μαζεύει τα σκουπίδια) και το σύριζα με το πώς θα μαζέψει το μπάχαλο των πυρήνων της δεν θα δούμε φως στο τούνελ.

η λύση δόθηκε απο τον ... Αδόλφο. 'Νύχτα των μεγάλων μαχαιριών' στο κάθε κόμμα εσωτερικά και νόμιμα.

μηδενιστής

Alexandros 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 2:18:00 μ.μ. EEST  

Εμενα θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω με όλους και να πω πως όλο αυτό που έχει γίνει ύστερα από αυτό το πραγματικά τραγικό γεγονός, έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και όλο αυτό είναι ξεκάθαρα και ολοφάνερα καθοδηγούμενο. Έχω πολλάκις γράψει για το ποσο φελλοί είναι οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία και αυτό είναι μια ακόμα απόδειξη! Το ότι πολλοί δε εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα είναι και αυτό εκ των ουκ άνευ.

Λοιπόν ξεκινάω πηγαίνοντας 6 με 10 χρονια πίσω στο πανεπιστήμιο. Είχα και είναι ακόμα δηλαδή έναν φίλο, ο οποιος ήταν στη νεολαία Σύρριζα, κουμμουνιστής στο τέρμα, εγώ τον έλεγα κουμμούνι αυτός φασίστα, και ας μην έχω τέτοιες απόψεις, τέλος πάντων η ουσία είναι ότι μια μέρα είχε πάει για αφισοκόλληση και με παίρνει τηλέφωνο την άλλη μέρα να πάω από το σπίτι, τι είχε γίνει? Το Βραδυ, νωρίς όταν ήταν στην αφισοκόλληση κάποιος πέρασε και του λέει τι κανεις ρε "παλιοκουμμουνι" και τον πλακώνει στο ξύλο και τον κάνει αλύπητο, με κολάρο ο φίλος μου για κάνα μηνα, κανεις δεν είπε τίποτα, αν ο μη γένειτο είχε γίνει κάτι πιο άσχημο σίγουρα θα είχε ακουστεί στις ειδήσεις, αλλα δεν θα είχε προχωρήσει παρα κάτω. Ήταν και αυτό πολιτικο ας το πούμε έγκλημα!

Alexandros 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 2:18:00 μ.μ. EEST  

Βεβαια παρόμοια εγκλήματα που καταλήγουν με σπασμένα κλεφαλια, γίνονταν σωρηδόν στην Ελλάδα, όσο θυμάμαι εγώ, το ότι δεν έχουμε θρηνήσει περισσότερα θύματα είναι θαύμα για μένα, ενώ δεν υπολογίζω σε όλα αυτά θα θύματα της τρομοκρατίας, τα οποια τα διαχωρίζω ως διαφορετικές υποθέσεις. Τα τελευταία χρονια έχουμε τους νεκρούς της μαρφιν;, τον Αλέξη τον Γρηγορόπουλο, τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, τον νεκρό στα επεισόδια των Hooligan στην Μπαρής Κωροπίου, και το παιδί αυτό χτες, αν ξεχνάω κάποιον ζητω συγγνώμη. Γιατί επελέχθησαν ο θάνατος του Γρηγοροπουλου και του Φούσσα από τα ΜΜΕ ώστε να δώσουν τέτοιες διαστάσεις? Γιατί οι άλλοι θάνατοι έχουν λιγότερη αξια? Γιατί δε μάθαμε ποιανού κόμματος είναι οπαδοί εκείνοι οι δολοφόνοι? Γιατί δεν κυνηγήσαμε εκείνους τους δολοφόνους με την ίδια αφοσίωση?

Με αυτό δε θέλω βεβαια να δικαιολογήσω τη Χρυσή Αυγή, είναι ολοφάνερος ο ρόλος της, αυτό δε το αντισυστημικό του ΣΥΡΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής, είναι για να γελάει κανεις?

Η Λύση σε όλα τα θέματα δεν είναι νέοι νομοι δεν είναι βεβαια το να παρασυρόμαστε από όλους αυτούς που τόσα χρονια μας παραπληροφορούν αποδεδειγμένα και να στρεφόμαστε ο ένας εναντίον του αλλου, η λύση είναι η εφαρμογή του νομου και η ενότητα, η εφαρμογή του νομου προς όλους θέλω να τονίσω εγώ!

Το χειρότερο σε όλα αυτά είναι πως οι πολιτικοί είναι τόσο ποταποί, παλεύουν τόσο πολύ για τα ψηφαλάκια τους ώστε να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν ακόμα και τόσο τραγικά περιστατικά για να πάρουν ψήφους, βλέπουν ότι οι τραμπουκισμοί και η να μην πω ρητορική είναι κρίμα να χαρακτηρίσω έτσι τις άναρθρες κραυγές της ΧΑ πιάνουν τόπο στον αγανακτισμένο κόσμο, οι οποιοι παρεμπιπτόντως δεν πρέπει να ξέρουν ακριβώς γιατί είναι αγανακτισμένοι, μάλλον με τον εαυτό τους περισσότερο και ξεκινάνε και αυτοί το ίδιο! Η κωνσταντοπουλου η Κανελή και ο Κασιδιάρης, έχουν μικρές διαφορες αν θέλετε να λέμε τα πράγματα όπως είναι, το ίδιο και ο Τατσόπουλος και ο Κεδίκογλου και ο Καμμένος, το ίδιο επίπεδο είναι όλοι αυτοί. Τι διαφορα έχουν οι γενικεύσεις της ΧΑ, οι Πακιστανοί είναι όλοι κλεφτες, από αυτές του ΚΚΕ η του Σύρριζα, οποιος διαφωνεί είναι φασίστας? Δηλαδή η εντελώς απαράδεκτη προτροπή της Κανελh χτες γιατί πέρασε στον βρόντο, αν μεθαύριο σφάξουν έναν άσχετο Χρυσαυγίτη τι θα γίνει? Γιατί κανένας δεν επενέβη? Πως ακριβώς ξεχωρίζουν τους φασίστες στην αριστερά?

Και μέσα σε όλα αυτά αντί να βγούν οι υπεύθυνες αρχές, Πρωθυπουργός, αρχηγός της αστυνομίας, Υπουργός Δημόσιας Τάξεως και να στείλουν το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις καθίστε καλά, γιατί θα σας κόψουμε τα πόδια αν πάει να ektraxintei η κατάσταση, και αυτοί (οι δυο πρώτοι) βγήκαν και είπαν κάτι αηδίες με στόχο να κλέψουν κάναν ψήφο και ο Βενιζέλος από κοντά , ο οποιος αντί να τρίξει και τα δόντια στις βλακείες του Σβόμποντα, πάλι εμφανίστηκε ως mpouxesas και θρασύδειλος!

Εφαρμογή των νομων, ισότητα και αυτοκριτική, που μάλλον κανεις δεν έχει τολμήσει να κάνει και τότε δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα, ο εύκολος δρόμος είναι ο άλλος βεβαια που λέει ότι θα λύσουμε τις διαφορες μας σαν Ougk.

Ηλίας Κ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 3:49:00 μ.μ. EEST  

Ωραια τα λες Οδυσσεα και εσυ Μηδενιστη.
Να ρωτησω τωρα, παρα τη φορτιση της στιγμης και της καταστασης.
Γινεται ενα εγκλημα μπροστα σε αστυνομικους και ο δολοφονος, στην περιπτωση, συλλαμβανεται δευτερολεπτα μετα και το πρωτο πραγμα που λεει στην αστυνομια ειναι "ειμαι Χ.Α".
Καλα αυτο δηλαδη σας καθεται καλα?
Εαν ηταν ΚΚΕ ή οτι αλλο αυτο θα ελεγε? Και εαν το ελεγε θα γινοταν εφοδος στην Τ.Ο. του ΚΚΕ?
Η φασαρια ξεκινησε για το ποδοσφαιρο ή οχι? Γιατι δεν ειπε ειμαι ΟΣΦΠ και εαν το ελεγε η ομαδα θα ηταν υπευθυνη για την μαλακια που τον δερνει?
Μην τρελλαθουμε ρε! Εγινε ενα εγκλημα κατα της ζωης ενος συνανθρωπους μας ειτε για ποδοσφαιρικες ειτε για πολιτικες μαλακιες. Ενας εφυγε αδικα και θεος σχωρεστον. Ο αλλος να παει φυλακα να μαθει να ειναι ζωο και μαλακας.
Ναζιδες, σταλινιστες και τριχες κατσαρες, οι εγκληματιες θα βρουν λογους να εγκληματουν και δικαιολογιες για μενουν ατιμωρητοι.
Δικαιοσυνη. Λογικη. Ισονομια.

Ηλίας Κ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 3:52:00 μ.μ. EEST  

Παραθετω και τα δυο αυτα σχολια απο το πραβντανετ τα οποια θεωρω λογικα.
Eχω κάποιες επισημάνσεις να κάνω και θέλω σοβαρά επιχειρήματα και όχι αριστερίστικους αφορισμούς.Με την λογική της συλλογικής ευθύνης των δήθεν δημοκρατών όπου ένας ψηφοφόρος καποιου κόμματος κάνει κάποια εγκληματική πράξη και φταίει όλο το κόμμα και οι ψηφοφόροι του άρα θα πρεπει
1ον)Ο αρχιτρομοκράτης και εκτελεστής του ταξιτζή στην Πάρο πέρυσι ο Θεοφίλου και ο οποίος υμνούσε τον τσίπρα και τον Συριζα απο το FACEBOOK και αποτελεί καραμπινάτος ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ και ορμώμενος απο το ταξικό μίσος που τον διοχέτευε το κόμμα του προς τους τραπεζίτες και τους ''μπάτσους'' θα έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να κυρηχθεί εγκληματική οργάνωση και να τεθεί εκτός νόμου αφού προωθεί την βία και το έγκλημα

2ον)Επειδή όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις στην Ελλάδα απο την μεταπολίτευση και έπειτα με 72 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό-αναρχικό χώρο όπως και οι δολοφονοι της μαρφίν που έκαψαν ζωντανούς 4 ανθρώπους θα έπρεπε με βάση την λογική αυτή όλες οι αναρχικές οργανώσεις να τεθούν εκτός νόμου αφού προωθούν την ταξική βία και το μίσος

3ον)Μετα την δολοφονία Τεμπονέρα απο μέλη της ΝΔ θα έπρεπε και η ΝΔ να τεθεί εκτός νόμου ως εγκληματική οργάνωση.Και μην ξεχάσω και τον ισοβίτη Παπαγεωργόπουλο για υπεξαίρεση

4ον)Αν βγει καταδικαστική απόφαση για τον τσοχατζόπουλο και παρ'ολιγο πρωθυπουργό μας θα έπρεπε και το ΠΑΣΟΚ να τεθεί εκτός νόμου ως συμμορία απατεώνων και λαμογιών(Γιατί μη μου πείτε ότι ο μόνος κλέφτης στο ΠΑΣΟΚ είναι ο Τσοχατζόπουλος)

5ον)Άρα όταν τρομοκράτες εκτελούν αστυνομικούς και τραπεζίτες άρα πρέπει να τεθούν εκτός νόμου και να κηρυχθούν εγκλημτικες οργανωσεις όλα τα αριστερά κόμματα αφού προωθούν το ταξικό μίσος κατά των ''μπάτσων'' και των τραπεζιτών.ΕΕΕ!

6ον)Ρε ''δημοκράτες'' τον Μιχάλη Φιλόπουλο οπαδό του Παναθηναικού που δολοφονήθηκε απο χούλιγκαν του ολυμπιακού το 2007 μετά απο προκαθορισμένο ραντεβού για να παίξουν ξύλο μεταξυ τους τον ξεχάσατε άρα τι έπρεπε να κάνει το κρατος με την λογική της συλλογικής ευθύνης;Να απαγορεύσει όλους τους συνδέσμους του Ολυμπιακού σε όλα τα αθλήματα ή να απαγορεύσει γενικότερα την διεξαγωγή του Ελληνικού ποδοσφαίρου;

Σακης

Δηλαδη αν κάποιος οπαδός του πασοκ π.χ. έστω και με μπλουζάκι του κόμματος σκοτώσει για οποιοδήποτε λόγο πρέπει να τεθεί το πασοκ
εκτός νομού;Σημαίνει αυτόματα οτι είχε εντολή απο το κόμμα να σκοτώσει;
Και αν στη συμπλοκή στο Κερατσινι σκοτωνοταν ο δράστης και ήταν μέλος της χρυσής αυγής θα καταδικαζοταν το ανταρσία;
Οχι απλά λογική του παραλόγου, παραλογισμός ενός ηλιθιου έθνους δυστυχώς.

Έλλην Χ.Ο.

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 3:58:00 μ.μ. EEST  

Καποιοι λενε οτι θυτης και θυμα ηταν γνωστα προσωπα στην περιοχη

μηπως μπλεκανε σε τσαμπουκαδες?

μηπως ηξερε ο ενας τον αλλον απο παλια?

οσο αρρωστος και να ναι καποιος δεν μαχαιρωνει τον αλλον σε 5λεπτα!

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 3:58:00 μ.μ. EEST  

....Αν η ΝΔ και το ΣΡΖ μέσα σε ένα χρόνο έχουν εκκαθαριστεί απο εγκληματίες, έχουν πρόγραμμα χωρίς φανφάρες, γενικά εξ εξευρωπαϊστούν, τα λοιπά κόμματα θα ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ....

1ον) δεν γελάς,
2ον) τους βάζεις όλους στο ίδιο τσουβάλι. έχουν τα κόμματα που γράφεις εγκληματίες? ή αναφέρεσαι στη ρητορική των άκρων--που όλοι αναμασάνε, γιατί έτσι τους συμφέρει? δεινόσαυροι της πολιτικής και γκαιμπελίσκοι της δεκάρας, όλο και κάτι περισσότερο γνωρίζουν και εφαρμόζουν, γιατί μας περνάνε για ηλίθιους, όπως είναι αυτοί.
3ον) μέρες που ζούμε, να γράφεις για τον αδόλφο (και μάλιστα με άλφα κεφαλαίο) παραπάει και είναι αισχύστου είδους αναφορά,
4ον) καλύτερα να γελάς. δεν κάνεις για πολιτικές κουβέντες και αναλύσεις.
5ον) παραπάνω γράφουν για ΤΑΜΣ, εδώ σε παίρνει, να σχολιάσεις με τον γνωστό ιλαρό τρόπο σου.

Ηλίας Κ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:02:00 μ.μ. EEST  

Μπραβο ρε Αλεξανδρος!!
Ευγε!!!

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:08:00 μ.μ. EEST  

ήδη σχολίασες για την άσκηση.
έτσι είναι πολύ καλύτερα και ηρεμούν και τα νεύρα σου.
μην πίνει πολλούς καφέδες,πειράζουν

Alexandros 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:10:00 μ.μ. EEST  

Γεια στο στόμα σου Ηλία!

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:13:00 μ.μ. EEST  

http://www.pahh.com/oss/pt6/p49.html, με συγχωρείτε είναι στα αγγλικά, αλλά θεωρώ πως είναι ενδιαφέρουσα πηγή πληροφορίων.
Το αναρτώ με αφορμή τη τελευταία παράγραφο του σχολίου 19 Σεπτεμβρίου 2013 - 10:15:00 π.μ.

Αν μου επιτρέπετε και μια αναφορά σε μια προσωπική διαπίστωση. Αφορά την ουσία του πραγματικού προβλήματος (την αδυναμία συννενόησης και έλλειψη ουσιαστικού διαλόγου), διαπίστωση που επιβεβαιώνω καθημερινά όχι μόνο στην εποχή μας αλλά σε ολόκληρη την ιστορία μας.
Μου φαίνεται πως τροφοδοτείται από ένα υπερτροφικό εγώ και τον τρόπο με τον οποίο προσδιορίζουμε το περιβάλλον μας και τον ευατό μας, δηλαδή προσδιορίζουμε κάτι μέσω του αντίθετου του.
Με βάση αυτά θα ήθελα να υπενθυμίσω δυο πράγματα. Το πρώτο είναι πως ο διάλογος έχει βασικούς κανόνες με έναν από αυτούς να είναι ο σεβασμός στον συνομιλητή. Μια ωραία ανάρτηση (πάντα κατά την υποκειμενική μου άποψη) είναι :http://paixnidoupoli.blogspot.gr/2008/04/blog-post.html
Το δεύτερο είναι η διάσημη ρήση του Σωκράτη πως ένα γνωρίζω, ότι δεν γνωρίζω τίποτα.

Κλείνοντας θα ήθελα, μιας και σχολιάζω για πρώτη φορά, να ευχαριστήσω το εν κρυπτώ για το επίπεδο ενημέρωσης που προσφέρει.

enkripto 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:18:00 μ.μ. EEST  

@Ηλία,

μετά το φονικό ο δράστης ζήτησε από την σύζυγό του να απομακρύνει από το σπίτι τους γκλομπ και έντυπο υλικό της Χρυσής Αυγής.

Όχι κασκόλ και φανέλες του Ολυμπιακού..

Ο δολοφόνος ομολόγησε αμέσως καθώς συνελήφθη σχεδόν επ'αυτοφόρω, βρέθηκε το φονικό όπλο και από όλες τις μαρτυρίες προκύπτει πως το έγκλημα είχε πολιτικά κίνητρα. Πολύ απλά δεν μπορούσε να ισχυριστεί τίποτε άλλο, παρά μόνο την αλήθεια.

Νομίζω ότι τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν τις τελευταίες ώρες προβεβλημένα στελέχη της Χ.Α είναι τουλάχιστον γελοία. Ο άνθρωπος ήταν οργανωμένος στην ΧΑ, υπάρχουν και βίντεο από δραστηριότητες του κόμματος, κατασκηνώσεις στη Νέδα κτλ.
http://i.imgur.com/KYh4qcS.jpg

Είναι πραγματικά κρίμα, γιατι καταστράφηκαν δυο οικογένειες από την αρρωστημένη ιδεολογία του μίσους. Ο δράστης έχει δυο παιδάκια, το ένα μάλιστα είναι και φαντάρος.

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:22:00 μ.μ. EEST  

Αφού αναφέρεσθε στο δράστη του φονικού, γιατί ΔΕΝ αναφέρετε ότι τα μνημόνια και οι επιτυχίες του αντωνάκη, είχαν ως αποτέλεσμα να του δίνει χρήματα η χ.α., για να τα βγάζει πέρα με τα οικονομικά του προβλήματα και συνεπώς να κάνει τα θελήματά τους και ό,τι του έλεγαν; καθαρά μαφιόζικες πρακτικές που ίσως ΟΛΟΙ τις πληρώσουμε κάποια στιγμή.
και βγαίνει τώρα η πρωθυπουργάρα και μιλάει για δημοκρατία και μηδενική ανοχή στη βία,
βρε ουστ προσκυνημένοι

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:38:00 μ.μ. EEST  

@Ηλία

ο φονιάς έπαιρνε χαρτζιλίκι απο την ΧΑ και δούλευε μαζί με την γυναίκα του εκεί. Σου φαίνεται περίεργο; Δυστυχώς δεν είναι. Στελέχη του ΚΚΕ, ΣΡΖ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ κτλ κτλ που βλέπεις σε πορείες να ουρλιάζουν κάτι που είναι 100% παράλογο, 100% είναι μισθωτοί.
Είπες για ομάδες; Ναι και σε ομάδες υπάρχει το ίδιο φαινόμενο. Τρέχουν οι μλκς απο δω και απο κει για 2-3 κατοστάρικα και παίζουν ξύλο και το παίζουν και άντρες. Υπάλληλοι που λες...

Η ιδεολογία όταν ξεπερνά το όριο έχει άλλα κίνητρα απο πίσω. 99% το χρήμα. και για να μην ξεχνιόμαστε μπορεί το θύμα να μην ήταν υπάλληλος αλλά είναι ο μπαμπάς του. συνδικαλιστής! όοοοοοολλλλλλλλλλλλλλεεεεεεεεεεεεεεεεε

ελλάς η χώρα των υπαλλήλων...

μηδενιστής

Ηλίας Κ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:39:00 μ.μ. EEST  

ΔΕΝ με ενδιαφερει εαν ειναι ΧΑ, ΚΚΕ, ΝΔ, ΣΡΖ, μασωνος, ρεμπετης ή εξωγηινος.
Ειναι φονιας.
Δεν σκοτωσε για προστεψει οικογενεια και πατριδα.
Σκοτωσε για ποδοσφαιρο, πολιτικα ή οτι αλλο.
Υπαρχουν νομοι.
Τα ΜΜΕ, οι ΜΚΟ, οι ΠΑΕ & και τα πολιτικα κομματα να κανουν ΜΟΚΟ και να συνδραμουν εαν μπορουν τη Δικαιοσυνη στο Καθηκον της.
Τον συνελλαβαν επ αυτοφορω.
Και αφου αποδειχθει, ειναι αλλωστε, ενοχος να μπει για τοσο μεσα οσο οριζει ο Νομος.
Επισης στην αναφορα της ΕΛ.ΑΣ. αναφερει...
"Επιπρόσθετα, συνελήφθησαν για ψευδορκία, η σύζυγος του δράστη και άλλη μια ημεδαπή, γιατί στο πλαίσιο της έρευνας κατέθεσαν ψευδώς, αναφορικά με αντικείμενα που φέρεται ότι απομακρύνθηκαν από το σπίτι του δράστη."
Εγω τι θελεις να πω τωρα?
Ημουν εκει? Οχι.

Τον ταξιτζη στην Παρο ΣΡΖ δεν ηταν ο τυπας που "ειχε φετιχ με τα γκανια" και του φυτεψε τρεις στο κεφαλι??
Τρεις σφαιρες εξ'επαφης σε εναν αγνωστο διοτι σε εμποδισε στην απαλλοτριωση και τον ταξικο αγωνα.
Αυτο δεν ειναι εγκλημα μισους???
Στην Τ.Ο. του ΖΡΖ πηγανε και οολα τα αλλα???
ΟΧΙ.

"Είναι πραγματικά κρίμα, γιατι καταστράφηκαν δυο οικογένειες από την αρρωστημένη ιδεολογία του μίσους. Ο δράστης έχει δυο παιδάκια..." Αυτο ειναι ΟΛΟ το νοημα.

Alexandros 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 5:26:00 μ.μ. EEST  

Enkripto κανεις λάθος! ο Δολοφόνος μαρτύρησε μέσα, ερευνα ποιοι τον βοήθησαν, μέσα, ποιοι έκαναν τα επεισόδια, ποιοι στήσανε μπλόκα, μέσα, δηλαδή εφαρμογή του νομου! Το αν κάποιος μπορεί να είναι τρελός και να πηγαίνει και να σκοτώνει κάποιον άλλον δε μπορούμε να το χρεώσουμε σε μια ολόκληρη παράταξη και ας είναι και μέλος, με την ίδια λογική θα πρέπει να χρεώσουμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις στο Σύρριζα και το ΚΚΕ. Επίσης, αληθεύουν οι πράξεις αντεκδίκησης εις βάρος της Χρυσής Αυγής, που παρουσιάζονται στη σελίδα της, όλες αυτές οι επιθέσεις με βόμβες από εδώ και από εκεί στα γραφεία της τόσο καιρό, τα γιαουρτώματα εναντίον υποψηφιων και δη των πιο άκακων? Όλα αυτά δεν ήταν προβοκατόρικα, τώρα το αποτέλεσμα είναι ο θάνατος ενός ανθρώπου, τον φονιά τον ξέρουμε, τους ηθικούς αυτουργούς τους ξέρουμε, αυτούς που οπλίζουν τα χερια του κόσμου τους ξέρουμε η τους κλείνουμε το μάτι?

Ηλίας Κ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:40:00 μ.μ. EEST  

Ετσι. Ετσι ειναι δυστυχως μηδενιστη.
Ειναι στο χερι μας να ξεπερασουμε, ως κοινωνια, αυτες τις καταστασεις και νοοτροπιες. Να μην καταστρεψουν, κι αλλο, τη ζωη μας και το μελλον της πατριδας και των παιδιων μας.
Εχουμε δρομο μπροστα μας.
Κουραγιο.

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:43:00 μ.μ. EEST  

γράφετε τρίχες και πραγματικά λυπάμαι γ' αυτό .... λυπάμαι διότι έτρεφα μεγάλη εκτίμηση για τις αναλύσεις και τις τοποθετήσεις που έκανε το site, σχετικά με την γεωστρατηγική, την στρατηγική, τις στρατιωτικές τακτικές και εν γένει την τέχνη του πολέμου .... αλλά μετά λύπης μου σήμερα διαπίστωσα ότι πήρατε θέση σε σχέση με ένα ποινικό θέμα, που ανάχθηκε σε πολιτικό, προφανώς κάτω απο την πίεση των δημοσκοπικών δεδομένων και του πολιτικού αριβισμού ..... λυπάμαι ωστόσο περισσότερο διότι δεν μπορείτε να μοιράσετε τελικά, ούτε δύο γαϊδάρων άχυρο ..... καταλαβαίνω την πίεση που μπορεί να έχει μια πλύση εγκεφάλου, για διάστημα πάνω απο τριάντα χρόνια, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος, που θέλει να πει κάτι με καλή πρόθεση (και το πιστεύω) έκανε τέτοιο σβήσιμο των πραγματικών και αδιαμφισβήτητων γεγονότων, ώστε να συμβαδίσει με την ¨πολιτικά ορθή¨ άποψη, που ταΐζει η χυδαία καθεστωτική τάξη στους Έλληνες ...... ειλικρινά λυπάμαι ...........

υγ. ίσως ήταν καλύτερο να πάρετε αυτούσια την τελευταία συνέντευξη του κ. Λαζαρίδη και να την αναπαράγεται ......

GEODETIS …

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:09:00 μ.μ. EEST  

Το ιστολογίο σας το οποίο παρακολουθώ ανελιπώς μου δίνει δυστυχώς την εντύπωση ότι δεν κρατά ίσες αποστάσεις, καταφέρεται μάλιστα ιδιαιτέρως κατά της ΧΑ, προφανώς γιατί κόβει ψήφους από το κόμμα που υποστηρίζετε (τη ΝΔ, είναι μεγάλος ο φόβος τη στάσης πληρωμών, κατανοητό). Δεν αναφέρεστε όμως καθόλου στο γεγονός πως εν έτει 2013 γίνεται έγκλημα και ρωτάμε τί κόμμα ψηφίζει ο θύτης (μόνο για ΧΑ βέβαια, αν είναι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ δεν μας νοιάζει). Θα καταψηφίσω λοιπόν τους φασίστες για να υπερισχύσουν οι δημοκράτες που μας κυβερνούν τόσα χρόνια και φροντίζουν να ξέρω από πρώτο χέρι τί σημαίνει εγκληματικότητα, πολυπολιτισμικότητα κλπ, λες και ζήτησαν ποτέ τη γνώμη μου. Επίσης θα τους ευχαριστήσω που σήμερα (και χτες) λόγω απεργίας, πήγα στη δουλειά μου κρυφά (ναι, είμαι απεργοσπάστης, δεν μου περισσεύουν τα 60 ευρώ μεροκάματο που θα χάσω αν κάνω απεργία) και έκρυψα το αυτοκίνητό μου γιατί αν περνούσε κάποιος επαγγελματίας αριστερός συνδικαλιστής το λιγότερο θα με προπηλάκιζε, για το περισσότερο ας μην το σκέφτομαι...Πάντως λίγη περισσότερη αντικειμενικότητα δεν βλάπτει...Κουράγιο στην οικογένεια του θύματος, αλλά θα τολμήσω να πω και στου δράστη, και οι δυο καταστράφηκαν...

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 20 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:42:00 π.μ. EEST  

Περίμενα να δω ποιο άλλο blog θα σχολιάσει το γεγονός. Από τα σοβαρά εννοώ, όχι πράβδανετ. Μέχρι στιγμής κανένα απολύτως. Δυο αναρτήσεις στο defence-point μόνο για το πόσο έξυπνη κίνηση ήταν η απίστευτη γκάφα Λαζαρίδη (που εξέθεσε ουσιαστικά τον πρωθυπουργό) και άλλη μια στο πνεύμα "φταίνε όλοι μαζί αλλά για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ". Στα θολά νερά και πάλι και από σοβαρότητα.... Έλειπε μόνο η γνώμη του Τζήμερου και του Μαυρίδη από το capital για να συλλάβει σφαιρικά ο αναγνώστης το θέμα - μάλλον θα τις παραθέσουν λίγο αργότερα. Γενικά ό,τι αρχίζει από defence σε blog... να εξαιρέσω το σοβαρότατο defencegreece.

Προς τιμήν λοιπόν του εν κρυπτώ που θίγει ένα θέμα ενοχλητικό για την οικογένεια της δεξιάς (μια πολυκατοικία καθώς θα έλεγε ο Καρατζαπαίρνης και αποδείχθηκε σωστός όταν η ΝΔ απορρόφησε τους light φασίστες του ΛΑΟΣ) και προς τιμήν του Οδυσσέα που απέφυγε τη λογική των ηλιθίων εξισώσεων που ουσιαστικά επιχειρούν να αθωώσουν τους κάθε λογής και κάθε παράταξης ανεγκέφαλους που καταφεύγουν στο έγκλημα για πολιτικούς λόγους. Κάθε περίπτωση κρίνεται ξεχωριστά και δε μπαίνει σε ζυγαριά. Να θυμίσω πάντως στους οπαδούς της πιο ήπιας εξίσωσης του στυλ "ναι αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται κουκουλοφόρους" ότι κουκουλοφόρους υπερασπίζονται πολλοί. Ρίξτε μια ματιά στις φωτογραφίες από τις χτεσινές αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και θα βρείτε κουκουλοφόρους να πετάνε πέτρες σε διαδηλωτές πίσω από τα ΜΑΤ. Ίσως χρειαστεί να μπείτε σε κάποιο αριστερό site αλλά μη φοβάστε, δεν θα κολλήσετε κομμουνισμό. Και κάτι άλλο: οι μπαχαλάκηδες και οι δολοφόνοι της ΜΑΡΦΙΝ παραμένουν ασύλληπτοι. Ποιον εξυπηρετεί αυτό και ποιος κερδίζει; Όχι πάντως η αριστερά. Να μην ξεχνάμε επίσης ότι η 17Ν δεν ήταν κόμμα. Ξεκίνησε τρομοκρατική οργάνωση και κατέληξε εργαλείο των αμερικάνικων υπηρεσιών. Τα χτυπήματα από τον Μπακογιάννη και μετά ήταν εξόφθαλμα προβοκατόρικα, μπας και αποκτήσει νεκρούς και η δεξιά. Έτσι ισορροπεί σε βάθος χρόνου η ζυγαριά στη συνείδηση των πολλών που είτε είναι άσχετοι με τα πολικά (στα σίγουρα οι κάτω των σαράντα) είτε έχουν κονομήσει τόσο που έγιναν πασοκονεοδημοκράτες άπαντες.

(συνέχεια)

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 20 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:43:00 π.μ. EEST  

(συνέχεια)
Τέλος, Οδυσσέα, καμιά ιστορική περίοδος δεν είναι καρμπόν άλλης. Όμως εδώ υπάρχουν πολλές ανησυχαστικές ομοιότητες με την Γερμανία πριν τους ναζί. Πολλά λεφτά απότομα από τη χούντα και μετά και κυρίως από το 81 και ύστερα, τρομακτική ανηθικότητα που προβάλλονταν ως αξία (και που αρχικά δεν ενοχλούσε κανέναν αλλά όταν τελειώνουν τα λεφτά όλοι θυμούνται πατρίδα, αξίες και άλλα τέτοια - τυπική μικροαστική υποκρισία), ένας υφέρπων κοινωνικός ρατσισμός (όλα κρίνονταν με βάση το χρήμα και μόνο), απίστευτα διεφθαρμένος και ανίκανος πολιτικός κόσμος. Η κρίση έφερε τους πρώτους "ηθικολόγους" της ακροδεξιάς στο προσκήνιο με το σύνθημα "για όλα φταίει η αριστερά" (άσχετα αν το ΠΑΣΟΚ είχε πάψει ήδη από το 83-84 να έχει οποιαδήποτε σχέση με αριστερά. Η γενιά που μεγάλωσε μέσα στο μαύρο χρήμα και με πολιτική συνείδηση υπό το μηδέν τσίμπησε (παράδειγμα οι ανώνυμοι σχολιαστές που μιλάνε για συμμοριτοπόλεμο κλπ χωρίς να γνωρίζουν βέβαια ότι έχουν δίκιο από την ανάποδη: Ο Δ.Σ αγωνίζονταν ενάντια στη συμμορία του βασιλιά και των Εγγλέζων) Μαζί τους ένας κόσμος ετερόκλητος: ακροδεξιοί που είχαν καταφύγει στα δυο μεγάλα κόμματα και τώρα επιστρέφουν στα πάτρια εδάφη, μικροαστοί και εργάτες με μηδενική παιδεία που η οικονομική κρίση τους σπρώχνει στην προλεταροποίηση ή και πιο κάτω ακόμη, στον υπόκοσμο, κάμποσοι στρατιωτικοί και οι περισσότεροι στην αστυνομία (και μη μου πείτε όχι: δυο στις τρεις περιπτώσεις που το παιδί στο σχολείο εκφράζει ακροδεξιές θέσεις ανοιχτά υπάρχει ένστολος "καθοδηγητής" στο σπίτι), διάφοροι λάτρεις του τρίτου ελληνικού πολιτισμού συσπειρωμένοι γύρω από περιοδικά με αρχαιοπρεπή ονόματα και τέλος μπράβοι και άνθρωποι της νύχτας που πάνε για το μεροκάματο. Δε θυμίζουν όλα αυτά τη σύνθεση του ναζιστικού κόμματος; Μην ψάχνεις για αναλογίες ένα προς ένα. Την συνολική εικόνα κοιτάμε, εκεί υπάρχουν τρομακτικές ομοιότητες.

ΥΓ1: Ο Σαμαράς Stresemann; Εντάξει, το χιούμορ δε βλάπτει, μαζί σου.
ΥΓ2: Quiz για τους φίλους της ΧΑ: Πότε πιστεύετε θα έλθει η νύχτα των μεγάλων μαχαιριών, όπου ο μικρός πυρήνας των εθνικοσοσιαλιστών (που τυχαίνει να είναι και σφοδροί αντικαπιταλιστές) θα "εξαφανιστεί" για να γίνει άνετα το κονέ με βιομήχανους, τρόικα κλπ; Κάμποσοι λένε ότι ξεκίνησε. Άλλωστε η ΧΑ ουδέποτε αντέδρασε δυναμικά στις αποφάσεις της τρόικας. Άλλοι παίζουν ξύλο με τα ΜΑΤ και τρώνε τα χημικά και άλλοι περιορίζονται σε ανακοινώσεις. Και στην πράξη...οι Γερμανοί είναι φίλοι μας.

Μάριος 20 Σεπτεμβρίου 2013 στις 5:06:00 π.μ. EEST  

Alexandros: " Τι διαφορα έχουν οι γενικεύσεις της ΧΑ, οι Πακιστανοί είναι όλοι κλεφτες, από αυτές του ΚΚΕ η του Σύρριζα, οποιος διαφωνεί είναι φασίστας?"

Αλέξανδρε είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια φασιστική ρητορική και σε μια φασιστική πρακτική. Μεγάλη, τεράστια διαφορά. Άλλο να λες κάποιον "φασίστα" ή "κομμούνι" και να τελειώνει εκεί και άλλο να δολοφονείς. Αυτά δεν τα έκαναν ούτε το ΚΚΕ, ούτε ο Σύριζα, ούτε το ΛΑΟΣ ούτε κανένας. Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα.

Και παρεμπιπτόντως θα ήθελα να ρωτήσω τον KOURO που τα βρίσκει αυτά που λέει περί άκρας αριστεράς που "επί 30 χρόνια δολοφονούσε δικαστές κλπ κλπ και δεν άνοιξε μύτη". Μα τι λες; Τη 17Ν επί χρόνια την κυνηγούσαν. Όταν τους πιάσανε σείστηκε το πανελλήνιο. Επί μήνες όλοι γι' αυτό μιλούσαν. Απλώς δεν ήταν τόσο ηλίθιοι να δολοφονούν με τον τροπο της Χ.Α. και να πιαστούν εύκολα -είχαν άλλωστε και άλλη "ατζέντα", τέτοια που δεν φόβιζε τόσο τον απλό κοσμάκη παρά τους πιο "επάνω".

Οδυσσέας 20 Σεπτεμβρίου 2013 στις 8:26:00 π.μ. EEST  

Ανεβάζω όλα τα σχόλια αλλά ειλικρινά τα έχω πάρει στο κρανίο:
Ο ένας λέει ότι ήταν οπαδικό το θέμα σαν του Φιλόπουλου, ο άλλος ότι μπορεί να είχαν προηγούμενα οι δυο τους, ο τρίτος ότι πολιτικοποιώ ένα αμιγώς ποινικό θέμα. Ρε πάτε καλά μερικοί;
Όλα αυτά θα είχαν σημασία, αν δεν είχε γίνει κινητοποίηση κόσμου με SMS από την παρέα της καφετέριας. Ο δολοφόνος δεν ήταν στην καφετέρια, ειδοποιήθηκε και ήρθε. Μαζί με άλλους 20-30 τύπους με αμφίεση ΧΑ. Και το Διαδίκτυο είναι γεμάτο από φωτογραφίες του σε εκδηλώσεις της ΧΑ, αγκαλιά με το Μπαρμπαρούση και άλλους. Μέχρι και ο Μιχαλολιάκος κατάλαβε ότι δεν τον παίρνει και ακύρωσε τη συγκέντρωση της Νίκαιας. Εσείς ακόμα να καταλάβετε;

Οδυσσέας 20 Σεπτεμβρίου 2013 στις 8:34:00 π.μ. EEST  

@ ΦΚΜΚ:
Αυτό που σου έγραψα για τη Βαϊμάρη επί της ουσίας δεν το απαντάς. Αν θες προσπέρνα την αναλογία Stresemann με Σαμαρά, αλλά το βασικό επιχείρημα είναι ότι η περίοδος της Βαϊμάρης δεν θα οδηγούσε απαραίτητα τη Γερμανία στο ναζισμό αν δεν είχε μεσολαβήσει και το κραχ του 1929 και ο θάνατος του Stresemann. Η προσπάθεια του Χίτλερ να πάρει την εξουσία μετά τα πρώτα πέντε χρόνια ύφεσης, τον έστειλε στη φυλακή. Λέω λοιπόν ότι αν θες να κάνεις παραλληλισμούς με την Ελλάδα, αυτοί οι παραλληλισμοί έχουν και αισιόδοξα συμπεράσματα. Γιατί κάπου έχω βαρεθεί τη μοιρολατρεία, (και τη δικιά σου και άλλων) ότι πάμε ντουγρού για καταστάσεις ναζισμού.

Ελάσσονες παρατηρήσεις:
(1) Ασχέτως του timing των δηλώσεων, ο Λαζαρίδης είχε δίκιο για τον ΣΥΡΙΖΑ
(2) Από τη 17Ν, η Δεξιά είχε νεκρούς πολύ πριν το Μπακογιάννη (τους εκδότες) και μάλιστα σε κομβικό χρονικό σημείο της δεκαετίας του '80, όταν εδραίωνε το ΠΑΣΟΚ την κυριαρχία του. Αλλά αυτό είναι ξεχωριστό θέμα.

Alexandros 20 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:21:00 π.μ. EEST  

Μάριε, πως ξεχωρίζει η αριστερά τους φασίστες ακριβώς? Πως τους καταλαβαίνουν? Φασιστικές πρακτικές? Μόνο και μόνο στο πανεπιστήμιο τα ΕΑΑΚ μπαίνανε μια φορά την εβδομάδα και τα σπάγανε και όποιο βλέπανε αντίπαλο τον πλακώνανε κιόλας, λες να μην είχαμε θύματα γιατί ήταν εκπαιδευμένοι? Φαντάσου τι γινότανε με τα συνδικάτα. Να σου θυμίσω με τα λεωφορεία στην Αθήνα επί Μητσοτάκη, που κυνηγούσαν τους πολύτεκνους, οικογενειακός γνωστός τότε κυκλοφορούσε με ρόπαλο στο αμάξι γιατί φοβόταν για τη ζωή του! Τέτοιες πρακτικές άπειρες εξ'αριστερών και επί καθημερινής βάσεως. Όσον αφορά τη 17Ν θες να μου πεις ότι ήταν πιο έξυπνοι και πιο οργανωμένοι, μπορεί τι να σου πω, να τους πω μπράβο, και δεν είναι μόνο αυτοί, είναι και άλλες τέτοιες οργανώσεις. Το τι ατζεντα μπορεί να έχει κάθε οργάνωση λίγο με απασχολεί, ποιος είναι ο απλός και ο πολύπλοκος άνθρωπος, πως τον ξεχωρίζουν ακριβώς, πριν από λίγο διάβασα ένα σχόλιο από έναν που έλεγε ότι όποιος έχει σπίτι είναι προύχοντας και ανησυχεί ότι αν βγει η αριστερά θα ξυπνήσει στην κολλεκτίβα,εγώ ανησυχώ για τα μυαλά αυτού του ανθρώπου! Και αν νομίζεις ότι αυτά τα σκέφτονται ανεγκέφαλοι υποστηρικτές, που να μιλήσεις με την ηγεσία.......Απορίας άξιον είναι βέβαια πως και οι δυο θέλουν να μας στείλουν στα χωράφια και οι Κουμμουνιστές και οι Φασίστες.

Όπως έγραψε ένα παιδί από τη Θεσσαλονίκη σήμερα σε ένα σχόλιο του στο infognomon και όπως και άλλοι δηλαδή το έχουν επισημάνει παλιότερα, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι υπεύθυνοι και για τους Κουμμουνιστές και για τους Φασίστες, η θεωρία των δυο άκρων είναι αποδεδειγμένη από την ιστορία και δεν περιμένει την απόδειξη του Λαζαρίδη και είναι μπροστά μας καθημερινά, το ότι οι αριστεροί είναι πιο οργανωμένοι και δεν εκτίθενται στα ΜΜΕ ή δε συλλαμβάνονται δε μου λέει και τίποτα!

Alexandros 20 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:27:00 π.μ. EEST  

Στο news247 νομίζω χτες, μέσα σε όλα τα άλλα διάβασα πως κάποιος δάσκαλος πήγε να πάρει μια σημαία που κάποιοι την έκαιγαν και τον κάνανε ασήκωτο, γιατί πρέπει να περιμένω να πεθάνει ο άνθρωπος αυτός για να πάρει διαστάσεις το θέμα, γιατί κάποιοι εκμεταλλεύονται τους θανάτους για να οπλίσουν το χέρι σε άλλους να πάνε να κάνουν το ίδιο? Δεν τον συνέλαβαν τον ένοχο? Δε συνέβαλαν και συνενόχους? Γιατί πρέπει να μπούμε σε διαδικασία αντεκδίκησης? Είναι αυτό κράτος δικαίου ή Ζούγκλα?

Ηλίας Κ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:42:00 π.μ. EEST  

"Ιδού τι έχουν παρεξηγήσει ΟΛΟΙ στη μετωπική των δύο «παρατάξεων»…"
http://www.defence-point.gr/news/?p=84756

Ανώνυμος 20 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:42:00 π.μ. EEST  

@Ηλίας Κ

φίλε μια απάντηση απο μένα στο πρώτο σχόλιο που έβαλες απο το πράβντανετ

απαντώ μετά τα ""

"1ον)Ο αρχιτρομοκράτης ...το έγκλημα"


Φυσικά. Καθώς το ΣΡΖ είναι αντιπολίτευσης ως κόμμα αντίδρασης και όχι σταθεράς ιδεολογίας, με πυρήνα βαριά αντιδημοκρατικό έπρεπε όλα τα golden boys του και οι χούλιγκαν του να μπουν φυλάκα. Ξέρεις γιατί δεν μπήκαν; Γιατί διάβρωνε εσωτερικά το πασοκ και το άφησαν να αποτελειώσει το έργο του. Η ΝΔ έπαιρνε στα κρυφά την εκδίκησή της. Το πασοκ και το κκε ασχολούνταν με άλλα πράγματα (πατάτες κοστα ρίκα, νέο iphone 3gs) και δεν το πήραν χαμπάρι.
στην πολιτική δεν υπάρχουν κανόνες. είναι πόλεμος χωρίς όρια με θύματα εμάς και νικητές τους καρεκλάτους.

"2ον)Επειδή όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις στην Ελλάδα ...και το μίσος"

Φυσικά. Ποιός διαφωνεί; Επίσης και οι ακροδεξιές που δεν αναφέρει ο 'Σάκης'- ακροδεξιά συμμορία είναι οι αστυνομικοί της ζαρτινιέρας και τα όμοια τους και οι αξκοι τους. Επίσης και οι χρηματοδότες και των δύο: ανα καιρούς τα κόμματα, ανα καιρούς η ΕΥΠ (Ο μιχαλολιακος δεν τα έπαιρνε το 81; τώρα είναι κακός;;;;;), ανα καιρούς οι οσίες-παρθένες ΜΚΟ.

"3ον)Μετα την δολοφονία Τεμπονέρα απο μέλη της ΝΔ θα έπρεπε και η ΝΔ να τεθεί εκτός νόμου ως εγκληματική οργάνωση.Και μην ξεχάσω και τον ισοβίτη Παπαγεωργόπουλο για υπεξαίρεση"

Ήμουν μικρός και δεν θυμάμαι γεγονότα αλλά θυμάμαι ότι το ξύλο ήταν σωρηδόν και απο τις δύο πλευρές ΕΥΤΥΧΩΣ μόνο με ένα θύμα. Σε μια χώρα που επιτρέπεται να γίνεται κατάληψη δημόσιου κτηρίου απο 15 χρονα όλο το πολιτικό σύστημα έπρεπε να σπάει πέτρες στην μακρόνησο.

"4ον)Αν βγει καταδικαστική απόφαση για τον τσοχατζόπουλο ... είναι ο Τσοχατζόπουλος)"

Φυσικότατα. 10000000000000000000000000000%.

"5ον)Άρα όταν τρομοκράτες εκτελούν αστυνομικούς ... και των τραπεζιτών.ΕΕΕ!"

Φυσικότατα. 10000000000000000000000000000%. Υπάρχει αυτουργός και ηθικός αυτουργός.

"6ον)Ρε ''δημοκράτες'' τον Μιχάλη Φιλόπουλο οπαδό του Παναθηναικού ... Ελληνικού ποδοσφαίρου;Σακης"

Ναι στο κλείσιμο των γηπέδων . Αγγλική λύση που πέτυχε. Άντε να δεις μπάλα απο αγγλικό γήπεδο να πάθεις πλάκα. Αλλά σε μια χώρα που κατάσκοπος της Stasi και κλέφτης του δημοσίου πάει για δίκη, και βγαίνουν στο Πειραιά και τα σπάνε οι υπάλληλοι του και τον βγάζει το κράτος ΑΘΩΟ, το κράτος είναι μπουρδέλο.

Μάγκες ξυπνάτε. Δεν υπάρχουν αθώοι. Μόνο ένοχοι. Δεν υπάρχουν παρατάξεις, ιδεολογίες, σωτήρες και μεσσίες. Μόνο εγκληματίες. Και μεις τα θύματα. Αμόρφωτα πλάσματα επι το πλείστον που τρώνε κουτόχορτα απο την τιβί, οπαδοί ανώμαλων και άρρωστων καταστάσεων και ανθρώπων.

Εμετός παντού και μεις που τον τρώμε.

μηδενιστής.


ΥΓ τώρα το είδα:

@Μάριος

"Αλέξανδρε είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια φασιστική ρητορική και σε μια φασιστική πρακτική. Μεγάλη, τεράστια διαφορά. Άλλο να λες κάποιον "φασίστα" ή "κομμούνι" και να τελειώνει εκεί και άλλο να δολοφονείς. Αυτά δεν τα έκαναν ούτε το ΚΚΕ, ούτε ο Σύριζα, ούτε το ΛΑΟΣ ούτε κανένας. Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα. "

Φίλε Μάριε χτες γεννήθηκες;;; Το ΚΚΕ έκανε ολόκληρο εμφύλιο και ήταν πέμπτη φάλαγγα επι ΕΣΣΔ!!!! Το ΣΡΖ έκαψε την αθήνα το 08! Δεν είναι πρωτοφανή. Στην "ελλάδα - κάνω ότι γουστάρω" ήταν ΣΥΝΗΘΕΙΟ. Ο ΛΑΟΣ μόνο δεν έκανε τπτ γιατί με 5 οπαδούς κάτων των 65 δεν είχε muscle. Με χάπια πίεσης, καθετήρα και οξυγονο δεν κάνεις μλκς.

Ανώνυμος 20 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:58:00 π.μ. EEST  

Οδυσσέα καλημέρα,
τόγραψα και χθες. καλά κάνεις και ανεβάζεις όλα τα σχόλια, για να πάρουμε πρέφα, τι καπνό φουμάρει η κοινωνία, έστω και μέσω ιστοσελίδας.
δυστυχώς οι δημοσκοπίσεις είναι και της πλάκας και κατευθυνόμενες.συνεπώς, μη σταματάς και άφησε τον καθένα να εκφράζει τη γνώμη του, διότι με αυτά που διαβάζουμε, για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ.
μπλέξανε 17Ν (γιαλαντζί επαναστάστες, ενώ οι πραγματικοί δολοφόνοι δεν θα βρεθούν ΠΟΤΕ), συμπλοκές μεταξύ χούλιγκανς των αιωνίων αντιπαλων, κόντρες λόγω ποδοσφ. αγώνα, εμφύλιο πόλεμο και πάει λέγοντας.
και για νά κάνω το συνήγορο του διαβόλου και αν θέλει να μου απαντήσει ο καμπόης?
είναι τυχαίο που το φονικο έγινε την ώρα των μεγάλων κινητοποιήσεων των καθηγητών? άλλες αφορμές και ώρες--αφού τον φύσσα τον είχαν στη μπούκα-- δεν υπήρξαν, για να τον τακτοποιήσουν?
μήπως άλλα κέντρα βρήκαν τους χρυσαυγίτες και τους έκαναν τη δουλειά, την ώρα που αυτά τα κέντρα ήθελαν? αν θυμάστε, είναι τυχαίο που παλαιότερα οι περισσότερες δολοφονίες της 17Ν γινόντουσαν στη διάρκεια μεγάλων κινητοποιήσεων? νομίζετε ότι η κάθε κυβέρνηση ελέγχει τα ΠΑΝΤΑ, ειδικά σε περιόδους κρίσεων? ή άλλοι βρίσκουν ευκαιρίες και περνάνε τα σχέδια τους? και μη μου πείτε για συνωμοσίες και τα ρέστα, γιατί και ο αμερικάνος χαμπάρι δεν είχε για τις παρακολουθήσεις ΟΛΟΥ του κόσμου, μέχρι που τον ξεμπρόστιασε ο πρώην πράκτορας. σε μας θα κολλήσουνε, που έχουμε λαγονικά?

Ανώνυμος 20 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:59:00 π.μ. EEST  

Λέτε η έρευνα να βγάλει... Λαγό;

"Ονόματα και στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια δίνει πρώην μέλος της. Δηλώνει ότι ο καθ' ομολογίαν του δολοφόνος του Παύλου Φύσσα ήταν υπαρχηγός στην ομάδα και πως ο 34χρονος είχε στοχοποιηθεί λόγω της αντιφασιστικής του δράσης. Το πρώην μέλος της ΧΑ αποκαλύπτει ποιος είναι ο καθοδηγητής της ομάδας και ποιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής ενημερώνεται για κάθε κίνηση, ώστε να δοθεί το «πράσινο φως» από τον αρχηγό.

Στη συνέντευξη που δημοσιεύει η εφημερίδα Έθνος, το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, δηλώνει ότι το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια λειτουργεί υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Πατέλη και υπό την εποπτεία του βουλευτή της ΧΑ Ι.Λαγού.

«Ο Γ.Πατέλης μάς έλεγε πως πρέπει να πάρουμε το OK από τον Λαγό και εκείνος ενημέρωνε τον αρχηγό. Αν έδινε το ΟΚ ο αρχηγός, βγαίναμε στους δρόμους. Είτε για να γράψουμε συνθήματα, είτε για να την "πέσουμε" σε Πακιστανούς χρειαζόταν να έχει πρώτα ενημερωθεί ο Πατέλης και ο Λαγός» υποστηρίζει το πρώην μέλος της ΧΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το τάγμα εφόδου της Νίκαιας διαθέτει την ιεραρχία, τη δομή και την οργάνωση παραστρατιωτικής εγκληματικής οργάνωσης. Όπως λέει, ορμητήριο - αρχηγείο είναι τα γραφεία, από όπου δίνονται οι εντολές για επιθέσεις ενάντια σε αλλοδαπούς και για άλλες δράσεις. Εκεί φυλάσσονται τα όπλα, τα οποία εξαφανίζονται όταν επίκειται έλεγχος από την αστυνομία.

Το πρώην μέλος της ΧΑ υποστηρίζει, δε, ότι οι έλεγχοι της αστυνομίας είναι «μιλημένοι», καθώς αστυνομικός του Α.Τ. Νίκαιας είναι χρυσαυγίτης και δίνει πληροφορίες στον πυρήνα της ΧΑ, ενώ αναλαμβάνει να «καθαρίσει» για όσους πιαστούν στα «πράσα».

Ερωτηθείς ειδικότερα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αναφέρει: «Ξέρω ότι τον είχαν στη μπούκα γιατί είχε αντιφασιστικά τραγούδια. Είχε κάποιους στίχους που βρίζει τους χρυσαυγίτες».

Σχετικά με την κινητοποίηση που έγινε εκ μέρους των μελών της Χρυσής Αυγής το μοιραίο βράδυ και ερωτηθείς ποιον θα μπορούσαν να έχουν καλέσει από την καφετέρια της Π.Τσαλδάρη, λέει: «Τον Πατέλη. Έχουν όλοι το τηλέφωνο του Πατέλη και αυτός που πήρε τηλέφωνο ή θα πήρε τον Πατέλη ή κάποιον που θα τον ενημέρωνε. Ο Πατέλης ειδοποίησε τον Λαγό. Και ο Λαγός τον Μιχαλολιάκο. Όσο καιρό ήμουν εγώ στην Τ.Ο. Νίκαιας έτσι μας είχαν πει ότι λειτουργεί»".

Ανώνυμος 20 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:27:00 π.μ. EEST  

"Εσείς ακόμα να καταλάβετε;"

Να καταλάβουμε τι;
Ότι είσαι ΝΔ;
Ε ναι λοιπόν το καταλάβαμε...

Δεν μου λες, την ιστορία με τον μακαρίτη τον Τεμπονέρα την θυμάσαι;

Και τότε ήταν μαζεμένοι από τη μια μεριά 20-30 τύποι με αμφιέση ΝΔ και από την άλλη 20-30 τύποι με αριστερή αμφίεση. Κάποια στιγμή δυο από αυτούς "ξεφύγανε" και άνοιξε ο ένας το κεφάλι του άλλου.

Κατηγορήθηκε ποτέ η ΝΔ ή το ΚΚΕ για τίποτα συλλογικά ως κόμμα;

Δεν στέκουν σαν επιχειρήματα αυτά που λες. Ακόμα και εαν αποδειχθούν, μιας και που ακόμα είναι στο επίπεδο της φήμης και της εικασίας.

enkripto 20 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:30:00 π.μ. EEST  

Κοντός ψαλμός..

Αν αληθεύει, τότε μιλάμε για φόνο εκ προμελέτης, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης κτλ κτλ

Ανώνυμος 20 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:38:00 π.μ. EEST  

Κουίζ: Ντύνεται ΧΑ, έχει φυλλάδια της ΧΑ, πάει στα γραφεία της ΧΑ. Τι είναι;

Απάντηση: Ολυμπιακός

Εμα τιμει χροισι αβγι

Alexandros 20 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:34:00 μ.μ. EEST  

Αυτή η ανώνυμη καταγγελία στο Έθνος είναι ο,τι πιο επικίνδυνο για τη δημοκρατία έχει κυκλοφορήσει μετά τη μεταπολίτευση, μια ανώνυμη καταγγελία, που έχει γίνει πρωτοσέλιδο σε μεγάλη εφημερίδα και h οποια κατηγορεί συγκεκριμένους ανθρώπους με πολύ βαριές εγκληματικές πράξεις, χωρίς καμια απόδειξη και η οποια υιοθετείται από τα ΜΜΕ. Προσέξτε που οδηγείτe τα πράγματα, οι δημοσιογράφοι φέρετe τεραστια ευθύνη! Προσέξτε γιατί γίνεστε το χέρι της δικτατορίας, γίνεστε το πιο αντιδημοκρατικό όργανο! Αυτά τα πράγματα γίνονται σε καθεστώτα Iran, Σαουδικής Αραβίας και άρει λέγοντας προσέξτε μόνον αυτό, γιατί αν η Χρυσή Αυγή είναι μια φορα απειλή για τη δημοκρατία, οι παραπάνω "μαρτυρίες" και η αποδοχή τους είναι 10........

Alexandros 20 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:35:00 μ.μ. EEST  

Αυτή η ανώνυμη καταγγελία στο Έθνος είναι ο,τι πιο επικίνδυνο για τη δημοκρατία έχει κυκλοφορήσει μετά τη μεταπολίτευση, μια ανώνυμη καταγγελία, που έχει γίνει πρωτοσέλιδο σε μεγάλη εφημερίδα και h οποια κατηγορεί συγκεκριμένους ανθρώπους με πολύ βαριές εγκληματικές πράξεις, χωρίς καμια απόδειξη και η οποια υιοθετείται από τα ΜΜΕ. Προσέξτε που οδηγείτe τα πράγματα, οι δημοσιογράφοι φέρετe τεραστια ευθύνη! Προσέξτε γιατί γίνεστε το χέρι της δικτατορίας, γίνεστε το πιο αντιδημοκρατικό όργανο! Αυτά τα πράγματα γίνονται σε καθεστώτα Iran, Σαουδικής Αραβίας και άρει λέγοντας προσέξτε μόνον αυτό, γιατί αν η Χρυσή Αυγή είναι μια φορα απειλή για τη δημοκρατία, οι παραπάνω "μαρτυρίες" και η αποδοχή τους είναι 10........

Ανώνυμος 20 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:47:00 μ.μ. EEST  

@20 Σεπτεμβρίου 2013 - 11:38:00 π.μ. EES

Δεν θα διαφωνήσω, όμως πολλοί αντιεξουσιαστές είναι αλβανικής/αρβανίτικης,τουρκολαζικής,σλαβομακεδονικής και αραβοκρητικής καταγωγής και ακολουθούν τις εθνικιστικές ατζέντες γειτονικών εθνών παρουσιάζοντας βέβαια την εικόνα του αντιεξουσιαστή. Προσωπικά γνωρίζω "κρητικό" (μοιάζει με τον λαθρομετανάστη άραβα της γειτονιάς) που το παίζει αντιεξουσιαστής και από την άλλη μιλάει για "Κρητική Πολιτεία" βάζοντας τ' αραβικά γονίδια πάνω από την Ελλάδα.

Ανώνυμος 20 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:51:00 μ.μ. EEST  

ρωτάει κάποιος από πάνω :
"Γινεται ενα εγκλημα μπροστα σε αστυνομικους και ο δολοφονος, στην περιπτωση, συλλαμβανεται δευτερολεπτα μετα και το πρωτο πραγμα που λεει στην αστυνομια ειναι "ειμαι Χ.Α".
Καλα αυτο δηλαδη σας καθεται καλα?"

ναι εμενα μου κάθεται πολύ καλά και ο λόγος για τον οποιο το έκανε προκύπτει από σημερινές πληροφορίες

"Το πρώην μέλος της ΧΑ υποστηρίζει, δε, ότι οι έλεγχοι της αστυνομίας είναι «μιλημένοι», καθώς αστυνομικός του Α.Τ. Νίκαιας είναι χρυσαυγίτης και δίνει πληροφορίες στον πυρήνα της ΧΑ, ενώ αναλαμβάνει να «καθαρίσει» για όσους πιαστούν στα «πράσα»."

μην ξεχνάτε... δεν ξέρανε την δεδομένη στιγμή πως ήταν ανθρωποκτονία

Ανώνυμος 20 Σεπτεμβρίου 2013 στις 1:07:00 μ.μ. EEST  

πολύ ωραίο το κουίζ, γιατί μας έχουν τρελλάνει με τις βλακείες τους χ.α. βολευτές, αλλά και αρκετοί με τα σχόλια τους στο εν κρυπτώ.

Ανώνυμος 20 Σεπτεμβρίου 2013 στις 1:32:00 μ.μ. EEST  

Προβοκατσιες γινονται και θα γινονται

Για παραδειγμα(συμφωνα με εμενα παντα)

Προβοκατσια κατα της αριστερας:Μαρφιν οπου η αριστερα ανεβαινε και ο κοσμος εβγαινε στους δρομους..
Το γεγονος αυτο φοβισε τον κοσμο και τον εβαλε σπιτι του

Προβοκατσια κατα της δεξιας:Επεισοδια του 08 στην Αθηνα για να πεσει η δεξια κυβερνηση

οτι γινεται ειναι υποκινουμενο απο εξω(Αμερικη κτλπ) κριμα αμα δεν το εχετε καταλαβει


Το 08 καηκε η Αθηνα εγινε της π...ας και προχθες που φασιστες!!την πεσανε και ειχαμε νεκρο οι αναρχικοι δεν εμφανιστηκαν καν.
Ποιοι αναρχικοι?αυτοι που ελενχονται απο ξενες δυναμεις

Αμα δειτε αναρχικους εξω να τα σπανε παλι ερχεται αλλαγη κυβερνησης αν οχι οι ξενες δυναμεις θελουν την κυβερνηση

τοσο απλα για μενα

Ανώνυμος 20 Σεπτεμβρίου 2013 στις 2:11:00 μ.μ. EEST  

Και ενώ λοιπόν η ΧΑ ανέβαινε δημοσκοπικά στο 15% φανερά (20% και βάλε κρυφά), επειδή ένας μουσικός έβριζε την ΧΑ σε τραγούδια του, αποφάσισε ο Μιχαλολιάκος να δώσει εντολή στον Λαγό και αυτός σε κάποιο Πατέλη να καθαρίσει τον μουσίκο στα φανερά μέσα σε καφενείο με εκατοντάδες παρεβρισκόμενους.

Και ο "διαταχθείς" 45 χρονος δολοφόνος, πατέρας δύο παιδιών, εκτελώντας φάτσα κάρτα τον μουσικό αποφάσισε να περάσει το υπολοιπο της ζωής του σε κάποιο κελι ως ερωτικός σκλάβος κάποιων αλλοδαπών συγκρατουμένων του...

Συγγνώμη ρε παιδιά είναι δυνατά αυτά τα πράγματα;

Ανώνυμος 20 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:00:00 μ.μ. EEST  

Γιατί, έχεις καλύτερη εξήγηση; Σε λίγο θα αρχίσουν και τα λιακοπουλικά, ότι τον πήγανε εκεί με έλεγχο του νου οι μνημονιακές δυνάμεις και με τηλεπάθεια τον διατάξανε να σκοτώσει για να δυσφημήσει τη ΧΑ...

Φυσικά και είναι δυνατά αυτά τα πράγματα. Έτσι λειτουργούσε η ΧΑ τα τελευταία χρόνια. Δεν είχες δει τον Κασιδιάρη να φεύγει από εκπομπή φωνάζοντας στο τηλέφωνο "θέλω να έρθουν 100 άτομα εδώ τώρα"; Εσύ τι νομίζεις ότι κάνουν τα "άτομα" που μαζεύονται; Παίζουν μπιρίμπα; Ρώτα καλύτερα σε μερικές γειτονιές τι γίνεται όταν πέσει το σκοτάδι...

Ανώνυμος 20 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:02:00 μ.μ. EEST  

Οκ,μιλάμε για καραγκιόζηδες:

Εχουν βγει οι χρυσαυγίτες του διαδικτύου και ιταμά πλέον προσπαθούν να μας πείσουν πως δεν τους φτύνει σύσσωμη η υπόλοιπη ελληνική κοινωνία-απλά βρέχει.

Πλέον παύει να ισχύει το "δεν ήξεραν ή είναι απελπισμένοι " και ισχύει το "ειναι αχρείοι και σάπιοι ηθικά".
Και το ποσοστό της ΧΑ στην ελληνική κοινωνία θα δείχνει το κατώτερο όριο της ηθικής της σαπίλας(υπάρχουν και άλλοι για αυτο είναι το κατώτατο όριο).

ΥΓ.Να κοιτάξετε το ιταμός στο λεξικό να μάθετε καμιά νέα λέξη,απαίδευτοι Σολοικιστές.

Ανώνυμος 20 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:33:00 μ.μ. EEST  

Μάλλον εσύ δεν κατάλαβες ότι σύσσωμη η Ελληνική κοινωνία δεν φτύνει αλλά απλά της τρέχουν τα σάλια από την πείνα.

Για όποιον καταλαβαίνει:
Η ΝΔ δεν είναι δεξιά, είναι υπαλληλοι των τοκογλύφων, ο δε Τσίπρας τα έχει βρει με τους τοκογλύφους και έχει μαζέψει όλα τα πασόκια που έτρωγαν με χρυσές μασέλες τα τελευταία 30 χρόνια. Οι υπόλοιποι είναι ανύπαρκτοι είτε φιλάνε όποια κατουρημένη ποδιά τους εμφανίσει κανείς μπροστά τους.

Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πολιτική δύναμη για ουσιαστική κάθαρση πλην της ΧΑ. Μπορεί να είναι ό,τι θέλεις αλλά δεν υπάρχει τίποτε άλλο στον ορίζοντα. Γι'αυτό και πολεμείται ανηλεώς από το σύστημα.

Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό είτε συμμετείχε στο "πάρτυ" των τελευταίων 40 χρόνων ως επίσημος καλεσμένος είτε είναι απλά βλαξ.

Αυτά.

Μάριος 20 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:55:00 μ.μ. EEST  

Alexandros:

Φίλε μου προφανώς βρίσκεσαι στο τριπάκι "εμείς" (Δεξιοί) εναντίον "αυτών" (Αριστεροί). Γιατί αλλιώς δεν δικαιολογούνται οι απίστευτα άστοχες γενικεύσεις σου "αν οι αριστεροί είναι πιο οργανωμένοι η δεν εκτίθενται στα ΜΜΕ" - ενώ μιλούσαμε για τη 17Ν...

Δηλαδή για σένα ο κάθε αριστερός είναι τρομοκράτης ή περίπου έτσι;

Λυπάμαι πολύ που βλέπεις τα πράγματα έτσι. Γιατί απλά δεν είναι έτσι.

Όσο για τον παραλληλισμό σου με τα ΕΑΑΚ... είναι λίγο γελοίος γιατί 1. εμείς μιλάμε για φόνους και 2. πήγαμε κι εμείς πανεπιστήμιο φίλε Αλέξανδρε και όσα λές είναι αβάσιμα 0στα 5 χρόνια που ήμουν στο ΑΠΘ μία φορά μπήκαν και τα έσπασαν οι αναρχικοί με τους κομμουνιστές. Τίποτα άλλο.

Σε αυτό το επίπεδο λοιπόν δεν γίνεται κουβέντα. Αν μου απαντήσεις σοβαρά έχει καλώς. Αν θέλεις απλά να ανταλλάσεις ιντερνετικές σφαλιάρες με τους "κακούς" αριστερούς που όλοι είναι σε ένα τσουβάλι, εγώ δεν πρόκειται να σου δώσω αυτό που θέλεις.

Ανώνυμος 20 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:56:00 μ.μ. EEST  

Και θα μας σώσουν οι μαχαιροβγάλτες; ΡΕ ΟΥΣΤ!

Ανώνυμος 20 Σεπτεμβρίου 2013 στις 5:02:00 μ.μ. EEST  

ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ μαχαιροβγάλτες, ανώνυμε φίλε.

Σαν αγέλες απο ύαινες, 30 άτομα εναντίον μιας χούφτας ανθρώπων.

Ανώνυμος 20 Σεπτεμβρίου 2013 στις 5:10:00 μ.μ. EEST  

"Πολεμείται".
Τελικά οι Χαγίτες έχουν κλίση στις δολοφονίες-είτε ανθρώπων είτε της ελληνικής γλώσσας.
'Οσο για τη δύναμη κάθαρσης, κάθαρση δεν μπορούν να κάνουν οι πωλήσαντες στον διάολο την ψυχή τους για ένα κομμάτι ψωμί.
Οταν δεν το πουλάνε στους Πακιστανούς κατ εντολή του αδερφού του δικηγόρου της πρεσβείας Μιχαλόλια.

Aφόλδος Ρίτλεχ 20 Σεπτεμβρίου 2013 στις 5:10:00 μ.μ. EEST  

"Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό είτε συμμετείχε στο "πάρτυ" των τελευταίων 40 χρόνων ως επίσημος καλεσμένος είτε είναι απλά βλαξ."

@Ανώνυμε προκλητικέ φίλε

Μιας και μιλάς για κόσμο που συμμετείχε στο "πάρτυ των τελευταίων 40 χρόνων", ίσως θα έπρεπε να διαβάσεις την μαρτυρία του πρώην χρυσαυγίτη Χάρη Κουσουμβρή («Γκρεμίζοντας το μύθο της Χρυσής Αυγής») σχετικά με τα οικονομικά της οργάνωσης.... .

http://provato.wordpress.com/2010/02/08/%CE%84%CE%8412-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE%CE%84%CE%84-%CF%87-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B2/

Ανώνυμος 20 Σεπτεμβρίου 2013 στις 5:11:00 μ.μ. EEST  

"Oι ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ μαχαιροβγάλτες, ανώνυμε φίλε. Σαν αγέλες απο ύαινες, 30 άτομα εναντίον μιας χούφτας ανθρώπων."

Ενώ οι κουμουνιστές και οι αναρχικοί, παλληκάρια! Ε ανώνυμε φίλε;...

Ανώνυμος 20 Σεπτεμβρίου 2013 στις 5:15:00 μ.μ. EEST  

Ο Μιχαλολιάκος έχει σχέσεις με το βαθύ ΠΑΣΟΚ από την εποχή που ήταν στην τότε ΚΥΠ. Απλά τα πράγματα, η έξοδος από το Ευρώ πρέπει να γίνει με κάποια έκτακτη αιτιολογία από την πλευρά της χώρας μας. Ένας μίνι "εμφύλιος" είναι ότι πρέπει γιατί δεν χάνονται έτσι εδάφη και δεν είναι απαραίτητο πως θα καταστραφούν μεγάλες, ακριβές και σοβαρές υποδομές. Βέβαια θ' αφήσει κοινωνικά τραύματα, αλλά αυτά υπήρχαν έτσι κι αλλιώς. Ας ελπίσουμε βέβαια πως δεν θα βρεθούν τίποτε τρελαμένοι ν' αρχίσουν να ζητούν αυτονομήσεις ολόκληρων περιοχών της Ελλάδας. Τα λεφτά για την Ελλάδα από Τρόικα και ECB έχουν τελειώσει και δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική εκτός από ένα Grexit. Κατά τ' άλλα, συνεχίστε να μαλώνετε μεταξύ σας γιατί έχετε πολύ πλάκα! Είμαι σίγουρος πως αρκετοί από εσάς θα μαχαιρώνατε ο ένας τον άλλον φωνάζοντας "φασίστα" και "κομμούνι" μην βλέποντας πως το μόνο πρόβλημα στην κοινωνία είσαστε εσείς οι ίδιοι και η μη ανεκτικότητα και η μη διάθεση για πραγματικό διάλογο και για προβληματισμό πέρα των όποιων ιδεολογικών κολλημάτων σας. Άντε και σας εύχομαι τα τρισέγγονα σας να έχουν την δυνατότητα να καθίσουν σαν άνθρωποι και όχι σαν κομπλεξικοί εγωμανείς να συζητήσουν για όλα τα θέματα της σάπιας αυτής ελληνόφωνης (αλλά ανελλήνιστης) κοινωνίας.

Ανώνυμος 20 Σεπτεμβρίου 2013 στις 5:18:00 μ.μ. EEST  

Ωραία λοιπόν.

Ο ένας πρωην ΧΑυγίτης (απόσπασμα από το Έθνος) λέει:
"Σύμφωνα με τον ίδιο, το τάγμα εφόδου της Νίκαιας διαθέτει την ιεραρχία, τη δομή και την οργάνωση παραστρατιωτικής εγκληματικής οργάνωσης."

Ο άλλος πρώην ΧΑυγίτης (Κουσουμβρής) λέει:
"Η ΄΄Χρυσή Αυγή΄΄ έχει περάσει προς τα έξω την εικόνα της καλής οργάνωσης. Γενικά όμως, ήμασταν μπάχαλο."

Εσύ τι συμπέρασμα βγάζεις από τα παραπάνω ανώνυμε γενναίε φίλε;

Alexandros 20 Σεπτεμβρίου 2013 στις 5:30:00 μ.μ. EEST  

Και βεβαια κανεις δεν κοιτάει τον εαυτό του στον καθρέφτη να κάνει αυτοκριτική, δεν ξέρω για το ιταμός,που αναφέρει κάποιος φίλος,
πάντως η αυτοκριτική είναι σίγουρα άγνωστη λέξη, οποτε παιδιά συνεχίστε την κόντρα για το ποιος είναι πιο τραμπούκος και πιο πολύ κλέφτης, ποιος καταπατά πιο επιτυχώς τη δημοκρατία, μη σταματάτε γιατί έτσι θα πολεμήσετε εναντίον των μνημονίων και των διεθνών τοκογλύφων, είναι άλλωστε ολοφάνερο........αυτή η συνταγή πετυχαίνει πάντα!

Ανώνυμος 20 Σεπτεμβρίου 2013 στις 5:55:00 μ.μ. EEST  

Συγγνώμη για το ύφος αλλά το βουλγαρικής ιδιοκτησίας Πραβδανετ (μετά από τόσους μήνες μαύρης προπαγάνδας υπέρ της ΧΑ και εμφυλιοπολεμικών αναρτήσεων) καλά θα κάνει να το βουλώσει!

Alexandros 20 Σεπτεμβρίου 2013 στις 6:26:00 μ.μ. EEST  

Ποιος Δένδιας ρε παιδιά, γιατί καθόμαστε και συζητάμε εδώ πέρα? Ο άνθρωπος είναι ανύπαρκτος, ποιος Βενιζέλος και ποιος Σαμαράς, μιλάμε για του κλότσου και του μπάτσου, ποιος Τσίπρας μια από τα ίδια, ποιος Άρειος Μιχαλολιάκος, ποια Κανελή, η τρελοί, γελάνε και οι πέτρες και δυστυχώς συζητάμε για αυτούς, γιατί αυτοί οι Αχρείοι επέλεξαν να εκμεταλλευτούν τον θάνατο ενός παιδιού, έναν θάνατο, για τον οποιο όλοι είναι συνένοχοι, γιατί όλοι αυτοί τόσο καιρό φανατίζουν τα παιδιά στις λαϊκές γειτονιές, γιατί προσπαθούν να γκετοποιήσουν την Αθηνα, για να αποκτήσουν ψηφοφόρους, για να κλέψουν για να διατηρηθούν στην εξουσία. Έλεος ποια δεν βλέπετε πέρα από τη myth σας? Δηλαδή είναι τρομερό πράγμα αυτό.

Όσο γίνεται αυτό το φρικτό "θανατεμποριο", έχουν ειπωθεί τρομακτικά πράγματα και κανένας από τους αδέκαστους δημοσιγράφους δεν έχει δώσει σημασία, πρώτον ότι οι Ευρωπαίοι θέλουν να μας πάρουν την προεδρία της ΕΕ, ποιοι, οι εφευρέτες του φασισμού, αυτοί που μας κατακλέβουν και δεύτερον ο "ασμουσεν" που είπε ότι ο Βενιζέλος του ζήτησε να μαγειρέψουν το έλλειμμα, με αυτούς πάμε να διαπραγματευτούμε, αυτοί έχουν αναλάβει το μέλλον μας και με τον Αλέξη, που εμφανίζεται στο εξωτερικό και εκεί καταπίνει τη γλώσσα του κατά ένα παράξενο πράγμα όπως και οι εδώ ρήτορες.

Αφήστε τον νεκρό στην ησυχία του, θα τιμωρηθούν οι φταίχτες, με τα παραπάνω τι γίνεται?

Μάριος 20 Σεπτεμβρίου 2013 στις 8:10:00 μ.μ. EEST  

@ Μηδενιστή:

"Το ΚΚΕ έκανε ολόκληρο εμφύλιο και ήταν πέμπτη φάλαγγα επι ΕΣΣΔ!!!! Το ΣΡΖ έκαψε την αθήνα το 08!"

Φίλε μηδενιστή να με συγχωρέσεις αλλά η μονομερής οπτική να βλέπεις τη μια πλευρά ενός εμφυλίου σαν εγκληματική οργάνωση και την άλλη σαν τη νομιμόφρονα είναι λάθος σε τόσο πολλά επίπεδα που δεν ξέρω από που να αρχίσω. Το ΚΚΕ είχε μεγάλη στήριξη πληθυσμού ξέρεις. Για προσπάθησε να δεις τα πράγματα από την άλλη πλευρά λιγάκι (αν μπορείς) και θα δεις ότι δεν είναι τόσο απλό.

Όσο για το ότι το '08 ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε την Αθήνα αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον που λες. Θέλω στοιχεία όμως. Και φυσικά δεν δέχομαι για στοιχεία τις ανακοινώσεις και τις διαρροές από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ τα οποία κόμματα, φαρισαϊκά όπως πάντα σπεύδουν να κατηγορούν όποιον τους βολεύει ανεξαρτήτως του τι συμβαίνει.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 20 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:05:00 μ.μ. EEST  

Οδυσσέα
Η περίπτωση της Γερμανίας στο μεσοπόλεμο δεν είναι μοναδική. Μόνο χώρες όπου οι δημοκρατικοί θεσμοί είχαν προλάβει να ριζώσουν από αιώνες (πχ Αγγλία, Γαλλία) κατάφεραν να ελέγξουν τους εθνικιστές τους και πάλι όχι απόλυτα, όπως φάνηκε στην περίπτωση της Γαλλίας. Στη Γερμανία το υπόστρωμα του μιλιταρισμού και του εθνικισμού είχε στρωθεί ήδη για τα καλά με τον ΑΠΠ και οι ναζί ανέβηκαν στην εξουσία με την κρίση σχεδόν νομοτελειακά. Το 1929 ήταν το κομβικό σημείο και όχι μόνο για τη Γερμανία αλλά για όλες τις χώρες που είχαν εκτεθεί σε αμερικάνικα κεφάλαια.

Προσωπικά έχω κάθε λόγο να είμαι απαισιόδοξος όταν βλέπω στελέχη της ΝΔ να εξισώνουν ΧΑ με ΣΥΡΙΖΑ (διότι μετά την εξίσωση έρχεται η επιλογή του "μικρότερου κακού"). Και μάλιστα όταν βλέπει κανείς την εντυπωσιακή ομοιότητα των δηλώσεων Λαζαρίδη με εκείνες του Βορίδη. Είναι γνωστό τοις πάσι τι ρόλο καλείται να παίξει ο δεύτερος μαζί με τα υπόλοιπα ακροδεξιά κατακάθια του ΛΑΟΣ που απορρόφησε η ΝΔ (επιλογή του ίδιου του πρωθυπουργού να υπουργοποιήσει μάλιστα κάποιους). Η δικιά σου αισιοδοξία είναι εν πολλοίς ανέξοδη, διότι η δεξιά μπορεί να μην γουστάρει σύσσωμη το γύψο αλλά η μεγάλη πλειοψηφία δε θα αντισταθεί κιόλας. Στο κάτω κάτω αν κυνηγηθούν κάποιοι θα είναι προφανώς αριστεροί, όπως άλλωστε αποδεικνύουν τα χτυπήματα της ΧΑ ως τώρα. Συνεπώς εσύ έχεις την πολυτέλεια της αισιοδοξίας ενώ στην αριστερά η αισιοδοξία θα δηλώνει απλώς πολιτική μυωπία. Που στο παρελθόν κόστισε πολύ ακριβά.

ΥΓ1: "Ασχέτως του timing των δηλώσεων, ο Λαζαρίδης είχε δίκιο για τον ΣΥΡΙΖΑ" Αύριο μεθαύριο θα πει το ίδιο και για το ΚΚΕ (όπως ο Βορίδης) και για όλη την αριστερά. Το επόμενο βήμα Οδυσσέα; Τι έρχεται μετά τις ίσες αποστάσεις; Μήπως η ίδια επιλογή που έκανε η δεξιά ανάμεσα σε ταγματασφαλίτες (το "μικρότερο κακό" και ΕΑΜ επικαλούμενη τον "κομμουνιστικό κίνδυνο"; Ξέρω, πάλι θα ψάχνεις διαφορές. Μόνο που στην Ελλάδα "όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν". Εβδομήντα χρόνια μετά την ανεπίσημη έναρξη του εμφυλίου (1943) τα παιδιά και εγγόνια των παλιών ταγματασφαλιτών στα χωριά της Μακεδονίας, στελεχώνουν τα νέα τάγματα εφόδου. Μαζί τους και οι νέοι εξαθλιωμένοι της σύγχρονης κατοχής, που για ένα δυο κατοστάρικα είναι πρόθυμοι να σφάξουν κόσμο. Η δεξιά απλώς παρακολουθεί αμήχανη και περιορίζεται σε διφορούμενες και πολιτικά ύποπτες "καταδίκες", όπως οι παραπάνω. Πολύ λίγοι παίρνουν άμεσα και ξεκάθαρα θέση (ρίξε μια ματιά, όπως σου έγραψα πριν, στα αμυντικά blog). Και δεν υπάρχει σήμερα ΕΑΜ.

ΥΓ2: Μπράβο στον Κακλαμάνη που υπενθυμίζει στον Ομέρ Βρυώνη της αριστεράς ότι ο "νεοδαμώδης" ποτέ δε θα γίνει "ομοίος". http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=262228&catID=1

Ανώνυμος 21 Σεπτεμβρίου 2013 στις 3:16:00 π.μ. EEST  

Αλεξανδρε λυπάμαι που το λέω αλλά αν αφήσουμε το νεκρό στην ησυχία του, τότε οι ένοχοι θα γλυτώσουν. Απλά να θυμίσω την υπόθεση Κουσουρή, όπου για χρόνια η μισή αστυνομία έψαχνε τον Περίανδρο και η άλλη μισή τον έκρυβε.

Ανώνυμος 21 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:07:00 π.μ. EEST  

Κατάντησε αηδία το επικοινωνιακό σόου των τελευταίων ημερών. Ένα πρώην στέλεχος του ΚΚΕ και νυν ψηφοφόρος της Χ.Α πλακώθηκε για τα ποδοσφαιρικά με έναν οπαδό του Ολυμπιακού και ψηφοφόρο του ΑΝΤΑΡΣΥΑ.(Αλήθεια με τη Μαρφιν τι έγινε;). Έφτασαν στο μαχαίρωμα. Συνηθισμένα γεγονότα σε όλες τις χώρες του κόσμου και έχει ξανασυμβεί στην Ελλάδα να σφάζονται για τα ποδοσφαιρικά. Για ψηφοθηρικούς καθαρά λόγους και επειδή ο Δήμος των Αθηνών ίσως να έπεφτε στα χέρια του Κασιδιάρη βλέπουμε ότι βλέπουμε. Ναι, η Χ.Α είναι αυτό που περιγράφετε αλλά όλοι οι άλλοι τι είναι; Αυτοί διαλύουν τη χώρα εδώ και δεκαετίες. Εν πάση περιπτώσει πείτε μας ποια κόμματα προτείνετε να ψηφίσουμε. Στα ίσα όμως και όχι γενικόλογα ή υπεκφυγές, να δούμε αν μπορεί κανείς να σας πάρει στα σοβαρά... Τέλος, αν η Χ.Α είναι Νεοναζί αυτοί που έχουν λογικές συλλογικής ευθύνης είναι Αρχιναζιστές..

Ανώνυμος 21 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:11:00 π.μ. EEST  

@ ΦΚΜΚ

"Στέφανος Κασιμάτης (δημοσιογραφικός υπάλληλος του ομίλου Αλαφούζου): «Όσοι πιστεύουμε στην δημοκρατία οφείλουμε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στην Χρυσή Αυγή - και σοβαρολογώ απολύτως.»"

Σου ξέφυγε η αμέσως επόμενη φράση "Της το οφείλουμε για την ευκαιρία που μας προσφέρει -και μάλιστα την ώρα που την έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη- ώστε να διορθώσουμε λάθη δεκαετιών και να κάνουμε μια νέα αρχή στην πολιτική ζωή." καθώς και όλο το υπόλοιπο κείμενο, από το οποίο γίνεται φανερό ότι ο Κασιμάτης δεν εξυμνεί την ΧΑ αλλά λέει ότι "Η Χρυσή Αυγή, χωρίς να το καταλαβαίνει, ανοίγει τον δρόμο για την επιβολή της νομιμότητας προς κάθε πλευρά: κουκουέδες, συριζαίους, χρυσαυγίτες - όλοι τους βλάπτουν τη δημοκρατία εξίσου.". Ενώ αν "διαχωρίσει την καλή βία της άκρας Αριστεράς από την κακή της άκρας Δεξιάς, ενισχύει την οιονεί νομιμοποίηση της πρώτης και καλλιεργεί το έδαφος για την περαιτέρω εξάπλωση της δεύτερης."


ΥΓ: Για όποιον θέλει να διαβάσει ολόκληρο το άρθρο και να σχηματίσει άποψη για αυτό πέραν της πρώτης πρότασης, http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_16/09/2012_495776

Ανώνυμος 21 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:46:00 π.μ. EEST  

Διαβάζοντας το σχόλιο στις 4.07 μου ήρθε εμετός.
"Ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής" -> όχι απλά ψηφοφόρος Γκαιμπελίσκε. Ο Ρουπακιάς ήταν υπαρχηγός της οργάνωσης της Νίκαιας, έπαιρνε χαρτζιλίκι από την οργάνωση, και εμφανίζεται σε κάμποσες φωτογραφίες και βίντεο από εκδηλώσεις της ΧΑ (αυτήν αγκαλιά με το Μπαρμπαρούση την είδες;)
"Πλακώθηκαν για τα ποδοσφαιρικά" -> όχι Γκαιμπελίσκε, κανείς δεν πλακώθηκε για τα ποδοσφαιρικά. Ο δολοφόνος δεν ήταν καν στην καφετέρια, τον ειδοποιήσανε κι ήρθε. Το ίδιο κι άλλους είκοσι που ήρθαν μαζί του.
"Λογικές συλλογικής ευθύνης"-> άσε τις χαριτωμενιές Γκαιμπελίσκε. Δε μιλάμε για ιδιωτικό έγκλημα που έκανε κάποιος χρυσαυγίτης και αδίκως το συνδέουν με την οργάνωση. Μιλάμε για συλλογική κινητοποίηση της ίδιας της οργάνωσης, με βάση σχέδιο κινητοποίησης, για ομαδική ενέδρα σε πολιτικό αντίπαλο και για δολοφονία του.
Δεν ξεπλένεστε με τίποτα. Οι Χρυσαυγίτες είναι τα κατακάθια της κοινωνίας.

Ανώνυμος 21 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:01:00 μ.μ. EEST  

Για ποδοσφαιρικά επιμένει ο άλλος. Ρε πάτε καλά;;
Εχουμε δολοφονία ατόμου μετά από κινητοποίηση ολόκληρης ιεραρχίας και συνεχίζεται να λέτε γελοιότητες;

Alexandros 21 Σεπτεμβρίου 2013 στις 5:48:00 μ.μ. EEST  

Διαβάζω όλα τα σχόλια και πραγματικά πλέον το παράλογο έχει γίνει το λογικό στην Ελλάδα. Για αυτό λοιπόν θα ήθελα να κάνω μια ανασκόπηση της όλης υπόθεσης για να δούμε λίγο τι γίνεται και πως είναι το λογικό να γίνονται τα πράγματα.

Ο Ρουπακιάς σκότωσε τον Φύσσα, ο Ρουπακιάς συνελήφθη επί τόπου και μαρτύρησε και στη συνέχεια η αστυνομία έκανε ελέγχους στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και έχει συλλάβει σύνολο 130 άτομα αν δεν κάνω λάθος.

Αυτά είναι τα γεγονότα που αφορούν τη δολοφονία, βλέπει κάποιος κάτι επιλήψιμο στη δράση της αστυνομίας, για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα.

Ύστερα από αυτό βγήκε όλη η αριστερά σύσσωμη με δηλώσεις εμφυλίου πολέμου ξεκάθαρα, αμφιβάλλεις Μάριε σε αυτό, που κατηγορείς εμένα! ότι έχω μπει σε τριπάκι δεξιάς αριστεράς! να θυμίσω τη δήλωση που έκανε ο Κουτσούμπας και η Κανέλλη, οι οποίες ήταν και οι δυο ξεκάθαρα προβοκατόρικες και με σκοπό να οπλίσουν το χέρι κάθε αριστερού να εξεγερθεί ουσιαστικά! Γιατί; Γιατί; ΓΙΑΤΙ; Τι παράτυπο έκανε η αστυνομία και προσπαθεί όλο αυτό το σάπιο σύστημα να ταυτίσει την αστυνομία με την Χρυσή Αυγή; Πως ξεχωρίζει η αριστερά τους φασίστες; Το ερώτημα είναι ρητορικό, γιατί για την αριστερά ο φασίστας είναι ο διαφωνούντας, ή μήπως όχι ΦΜΚ και Μάριε; ( Στον Εμφύλιο δεν ήταν η Δεξιά εναντίον της Αριστεράς, ήταν όλη η Ελλάδα εναντίον του ΚΚΕ, μην τα μπερδεύουμε ΦΜΚ). Γιατί καλύπτει το κράτος αυτούς που αναίσχυντα ζητούν από τον κόσμο πράξεις αντεκδίκησης; Αν έχει κάνει κάτι παράτυπο η αστυνομία είναι που δε συνέλαβε την Κανέλλη με τον Κουτσούμπα. Είναι δικαιοσύνη η αυτοδικία και η αντεκδίκηση και ειδικά όταν έχουν γίνει όλα σύμφωνα με τον νόμο; Βγαίνουν στον τύπο μαρτυρίες από κάποιους με κατηγορίες για άλλα άτομα, κατηγορίες που ισοδυναμούν με ισόβιες καθείρξεις χωρίς αποδείξεις χωρίς τίποτα, το καταλαβαίνετε αυτό, είναι σαν να βγω εγώ και να πω ο ΦΜΚ σκότωσε πριν 3 μήνες μπροστά στα μάτια μου, τον είδα, ανώνυμα και χωρίς αποδείξεις όμως, και αυτό το πράγμα να θεωρηθεί αξιόπιστο και να πουν όλοι ναι έτσι είναι και να πάνε να πιάσουν τον ΦΜΚ και να τον λιντσάρουν. Αυτό είναι ο φασισμός, αυτός είναι ο κίνδυνος για τη δημοκρατία, βέβαια μην τρελαθούμε κιόλας, το ΚΚΕ είτε Εξωτερικού είτε Εσωτερικού δεν ενδιαφέρεται για τη Δημοκρατία, για το πως θα ιδρύσει κολλεκτίβες ενδιαφέρεται και όσο εκτός συνταγματικού τόξου είναι η ΧΑ άλλο τόσο είναι και το ΚΚΕ και το Σύριζα και πρέπει να καταργηθούν και να θεωρηθούν ως παράνομα!

Ποιοι είναι όλοι αυτοί στα blog, οι οποίοι μιλάνε λες και ήταν μπροστά στο φονικό και φωνάζουν τον κόσμο σε εξέγερση, ποιοι είναι αυτοί, που εμφανίζονται ως οι κατέχοντες τη μόνη αλήθεια ανώνυμοι και επώνυμοι, οι οποίοι καταρχάς παρανομούν διαστρεβλώνοντας καταθέσεις! Ποιοι είναι αυτοί που δικάζουν και καταδικάζουν χωρίς να έχουν τελειώσει οι ανακρίσεις; Ποιοι είναι αυτοί που ζητάνε να διωχθούν άνθρωποι με βερμούδες και αμάνικα που είχαν βγει στον πετροπόλεμο να υπερασπιστούν τα σπίτια τους όταν τους πετούσαν "άκακες" μολότοφ; Ποιοι είναι αυτοί που ζητάνε να καταδικαστεί η αστυνομία όταν συλλαμβάνει αυτόν που χειροδικεί εναντίον αστυνομικών;
Είσαστε καλά ρε ή σας ψεκάζουν; Για σοβαρευτείτε λίγο ρε! Τι έγινε δηλαδή και θέλετε να εκδικηθείτε, έγινε κάτι παράτυπο, προσπάθησε να συγκαλυφθεί κάτι; Φίλος μου αστυνομικός χθες με πληροφόρησε πως πέθανε χθες ο αστυνομικός, που τον είχανε πλακώσει οι αντιεξουσιαστές ύστερα από τον θάνατο του Γρηγορόπουλου; Εκείνο το παιδί δεν είχε μάνα; Εκείνος τι ήτανε ορκ; Εκείνος γιατί να μην ακουστεί στα ΜΜΕ! Υποκριτές! Έχω σιχαθεί την υποκρισία σας ρε, κοιτάχτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη πρωτού βγάλετε καταδικαστικές αποφάσεις, εδώ γίνεται ολόκληρη προβοκάτσια,στημένη 100% από αυτούς που μαάλλον δήθεν βρίζετε κάθε μέρα, ή μήπως όταν η Τρέμη δε στοχεύει τον Σύριζα είναι καλή δημοσιογράφος; Σήμερα είναι η ΧΑ, φασίστες δεν πειράζει, αύριο θα είναι κάποιος άλλος όμως, ο οποιοσδήποτε μπορεί να είναι, αυτή είναι η δημοκρατία σας; Καλή τύχη ρε, για αυτό μας ...... και δικαίως.

Alexandros 21 Σεπτεμβρίου 2013 στις 5:53:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμε 11:46 21 -09-13

Ήσουν μπροστά; Αυτά που λες μπορείς να τα αποδείξεις; Πήγαινε στην αστυνομία και κάνε δήλωση, καταλαβαίνεις πόσο σοβαρά είναι αυτά που λες; Ξέρεις τι σου γίνεται; Η γράψε τα επώνυμα εδώ, γιατί αυτά που λες ισοδυναμούν με ποινικά αδικήματα, τα οποία κλείνουν ανθρώπους μέσα, οπότε αν ισχύουν πήγαινε ως μάρτυρας ρε φίλε να ταυτοποιήσεις και αυτούς που έχουν συλληφθεί, για να βοηθήσεις να καταδικαστούν όποιοι είναι υπεύθυνοι!

Ανώνυμος 21 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:54:00 μ.μ. EEST  

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ.ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΟΙ ΔΥΟ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ "ΜΕΡΚΕΛΙΣΜΟΥ" ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ 4.000 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΜΙΣΟ ΕΚ. ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΕΤΡΙΔΕΣ, 1.5 ΕΚ. ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΠΛΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ

Vangelis M. 22 Σεπτεμβρίου 2013 στις 2:52:00 π.μ. EEST  

Τα συλληπητηρια μου στους συγγενεις και φιλους του θυματος και επισης τα συλληπητηρια μου στους συγγενεις και φιλους του θυτη.

Ας ελπιζουμε οτι ηταν ενα μεμονωμενο γεγονος. Στις δυο δημοσκοπικα ανοδικα κινουμενες πλευρες την ΧΑ και τον ΣΥΡΙΖΑ νομιζω οτι καταλαβαινουν πως δεν τους συμφερουν οι βιαιοτητες μιας και στοχευουν εκλογικα προς το κεντρο, που απεχθανεται τετοια γεγονοτα.

Εκτιμω οτι δεν θα υπαρξει συνεχεια. Ο κινδυνος ειναι μετα. Αν καταρρευσει εκλογικα το κεντρο, κατι πολυ πιθανο, και οι ψηφοφοροι μοιραστουν μεταξυ ΧΑ και Συριζα, τοτε αλλαζουν πολλα.

Εχοντας παρει τα μυαλα τους αερα και θεωρωντας οτι το προσκαιρο εκλογικο αποτελεσμα τους νομιμοποιει στα ματια του λαου θα βγαλουν τα μαχαιρια να εφαρμοσουν αυτο που γραφουν τα βιλια τους. Οι ακροαριστεροι θα εφαρμοσουν το θανατος σοτυς φασιστες και οι ακροδεξιοι το θανατος στους κομμουνιστες. Ειναι ενα σεναριο οχι τοσο απιθανο κατα την γνωμη μου. Υπαρχει μια περιπτωση να ελθει η χωρα σε εμφυλιο μεταξυ Συριζα και ΧΑ και ποιος να τους μαζεψει αυτους τους ηλιθιους αν εχουν πολυ υψηλα εκλογικα ποσοστα!

Δεν γουσταρω με τιποτα να ξαναψηφισω κομμα της διαφθορας αλλα οι αλλοι γμτ μου φαινονται πιο επικινδυνοι! Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα! Μπραβο Ελλαδαρα μου! ολα τα πολιτκα παιδια σου, άξια!!! (για το χειροτερο μονο)!

Alexandros 22 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:45:00 π.μ. EEST  

Να διορθώσω γιατί είχα καταλάβει λάθος, το παιδί που πέθανε ήταν ο αστυνομικός που είχαν κάνει δολοφονική επίθεση οι αντιεξουσιαστές την 6η Ιουλίου 2007, η ανάρτηση είναι στον Βετεράνο και παραθέτω τον σύνδεσμο, μου το μετέφερε φίλος και δεν το είχα καταλάβει καλά

http://www.veteranos.gr/2013/09/6112010-24.html

Ανώνυμος 22 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:16:00 π.μ. EEST  

@Ανώνυμο 20 Σεπτεμβρίου 2013 - 5:10:00 μ.μ.

Α) Δεν είμαι ΧΑ, απλά προσπαθώ να βάλω το μυαλό μου να δουλέψει.

Β) Το πολεμείται είναι ο λόγιος τύπος του πολεμιέται. Εγω δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι λόγιος, εσύ όμως, που εμμέσως πλην σαφώς, μας το παίζεις λόγιος οφείλεις προτού γράψεις μπούρδες να το ελέγχεις λίγο το πράγμα...

Ανώνυμος 22 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:18:00 π.μ. EEST  

@ Alexandros:
Από όλη τη λογοδιάρροιά σου συγκρατώ το απίστευτο: "Εδώ γίνεται ολόκληρη προβοκάτσια, στημένη 100%"
Ακόμα και παιδάκια 16 χρονών, όπως μάλλον είσαι εσύ, θα έπρεπε να ξέρουν ότι τέτοιας έκτασης προβοκάτσια δε στήνεται.
Εμένα αυτό μου λέει ότι απλά δε μπορείς να δεχτείς την πραγματικότητα, όπως ο οπαδός του Ολυμπιακού/Παναθηναϊκού κλπ. δε δέχεται με τίποτα ότι η ομάδα του ευνοήθηκε από τη διαιτησία, κι ας είναι η φάση καραμπινάτη.
Είσαι οπαδός αγοράκι μου. Οι μαχαιροβγάλτες της ΧΑ είναι η ομάδα σου. Κοίτα στον καθρέφτη. Είσαι οπαδός.

Γεράκι 22 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:28:00 μ.μ. EEST  

Πολύ σωστά αναφέρει ο Οδυσσέας πως "η Χρυσή Αυγή μπορεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί με τα όπλα της δημοκρατικής νομιμότητας. Ο Ποινικός Κώδικας δεν τιμωρεί μόνο τις δολοφονίες, αλλά και τη σύσταση συμμορίας και εγκληματικής οργάνωσης, την παράνομη οπλοκατοχή, τις σωματικές βλάβες, τις απειλές και την παρακίνηση σε παράνομες πράξεις."

Τον προηγούμενο καιρό πολλοί τους διαφήμισαν, τους χάιδεψαν, υπήρξε ανοχή και εκμετάλλευση της ύπαρξής τους με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Ας σοβαρευτούν επιτέλους και να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες τους. Ας σοβαρευτούν κι ας εφαρμόσουν το νόμο, αυστηρά, όχι με αστερίσκους, προς όλους και για όλα. Αυτό είναι το ζητούμενο, σοβαρότητα, φτάνει πια η ανοχή, η υποκρισία και ο λαϊκισμός. Πολλά συντέλεσαν ώστε οι ναζιστές να έχουν την αλαζονεία που τους διακρίνει. Κομμένο το χάιδεμα, χώρια ότι κάνουν ζημιά στον υγιή πατριωτισμό.

Η αιτία της δυναμικής της ΧΑ δεν είναι μόνο η κρίση, αλλά η ανοχή και η υποστήριξη που είχε όταν ξεκίνησε το καρκίνωμα για να εξαπλωθεί. Εκτός από ψυχραιμία απαιτείται και σοβαρότητα, και αυστηρότητα και τήρηση των νόμων. Ψυχραιμία δεν σημαίνει αφασία, ούτε αβάντα.

Ανώνυμος 22 Σεπτεμβρίου 2013 στις 1:25:00 μ.μ. EEST  

Αγράμματοι Χρυσαυγίτες, δεν υπάρχουν λόγιοι τύποι στις γραμματικές του Τσολάκη και του Τριανταφυλλίδη.Ειναι σολοικισμός σαν την "πενταήμερη".

Επιτέλους,ΜΙΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Η ΨΟΦΑ!

Ανώνυμος 22 Σεπτεμβρίου 2013 στις 2:33:00 μ.μ. EEST  

Και πέρα από όλα αυτά έχουμε τον Κομιστή-Εκβιαστή-Διακινητή εκατομμυρίων-μέγα διαφημιστή της ΧΑ, να κυκλοφορεί την εφημερίδα του με το πιο προκλητικό πρωτοσέλιδο και να ρίχνει και άλλο λάδι στη φωτιά.

Alexandros 22 Σεπτεμβρίου 2013 στις 3:12:00 μ.μ. EEST  

@22 Σεπτεμβρίου 2013 - 11:18:00 π.μ.

Μου φτάνει που δεν απαντάς σε τίποτα και απλώς εκφράζεσαι με άναρθρες κραυγές. Το ποιος είναι οπαδός είναι ξεκάθαρο, από όλους αυτούς μαζί με εσένα, που του πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να συγκρίνουν το ποδόσφαιρο με την πολιτική, ενώ βέβαια καταδικάζεις τους μαχαιροβγάλτες της μιας μεριάς μόνο, όπως άλλωστε και οι φασίστες της αριστεράς. Είναι δύσκολο να στηθεί προβοκάτσια, καλά μάλλον πλάκα μας κάνεις φίλε.....εδώ οι Συριζαίοι που ζήτησαν ενός λεπτού σιγή, δεν ήξεραν ούτε το όνομα του παιδιού που σκοτώθηκε, τόσο αυθόρμητη αγανάκτηση, υπάρχουν οι δολοφόνοι και υπάρχουν και αυτοί που ασελγούν στους νεκρούς φίλε

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 22 Σεπτεμβρίου 2013 στις 3:33:00 μ.μ. EEST  

@Αλέξανδρο
Βάλε υποψηφιότητα για σύμβουλος του πρωθυπουργού, έχεις σοβαρές πιθανότητες. Μόνο άσε τον εμφύλιο στην άκρη, πονέσανε τα μάτια μου με αυτά που γράφεις.

Πάντως σατανική η εκμετάλλευση του θέματος από την κυβέρνηση. Βρήκε πάλι ευκαιρία για απολύσεις και μάλιστα στο σώμα των αστυνομικών. Βλέπω να απολύουν τους μισούς και πλέον μετά την απόφαση Δένδια "όποιος αστυνομικός επιχειρήσει να εφαρμόσει στην πράξη τις αρχές του συγκεκριμένου κόμματος (της ΧΑ) θα τεθεί εκτός του Σώματος". Πλάκα πλάκα πάντως μια χαρά στάθηκε ο Δένδιας στο ζόρικο αυτό θέμα. Και δε διαφωνώ ούτε για όσα είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ και την υποστήριξή του σε εξτρεμιστικές ομάδες.
http://news247.gr/eidiseis/politiki/dendias_ektos_swmatos_opoios_astynomikos_thesei_se_efarmogh_arxes_ths_xryshs_ayghs.2421854.html

Vangelis M. 22 Σεπτεμβρίου 2013 στις 5:07:00 μ.μ. EEST  

Αφηστε τις σκεψεις για συστασεις συμμοριων...

Οι πολιτικες συμμοριες εχουν παραδοση στην Ελλαδα απο τον καιρο των κλεφτων και αρματωλων.

Δλδ οταν οι πολιτικα "ηπιοι" επειδη δεν σκοτωτωναν (αλλα εκλεβαν με χερια και με ποδια), ψηφιζαν τους νομους ατιμωρησιας των υπουργων δεν δρουσαν ως συμμορια;

Δεν δρουν ολα τα κομματα με την καλυψη των διεφθαρμενων μελων τους ως συμμοριες; Μονο τα τιμια μελη τους δεν στηριζουν τα κομματα, αλλα τα θεττουν στο περιθωριο.

Alexandros 22 Σεπτεμβρίου 2013 στις 5:22:00 μ.μ. EEST  

@ ΦΜΚ

Μάλιστα........

Μάριος 22 Σεπτεμβρίου 2013 στις 5:38:00 μ.μ. EEST  

Alexandros: "Στον Εμφύλιο δεν ήταν η Δεξιά εναντίον της Αριστεράς, ήταν όλη η Ελλάδα εναντίον του ΚΚΕ"

Να υποθέσω επειδή οι κομμουνιστές δεν ήταν Έλληνες ε; Και ότι στην κοσμοθεωρία σου η ιδιότητα του κομμουνιστή με αυτή του Έλληνα είναι ασυμβίβαστες; Μήπως οι κομμουνιστεές ήταν και εξωγήινοι που ήρθαν με αστροστόλο από το "Κ του Κομμούν" του αστερισμού της "Κομμούνας";

Χαχαχαχαχαχαχαχα!

Μ' αρέσει που διαμαρτύρεσαι ότι το "παράλογο έχει γίνει λογικό" στην Ελλάδα. Χαχαχα....

Ανώνυμος 22 Σεπτεμβρίου 2013 στις 6:55:00 μ.μ. EEST  

Παιδιά ας αφήσουμε πια τον εμφύλιο. Εχει περάσει πάνω από μισός αιώνας από τότε. Το να τσακωνόμαστε για γεγονότα που ούτε καν τα έχουμε ζήσει είναι πια ηλίθιο.

enkripto 22 Σεπτεμβρίου 2013 στις 8:44:00 μ.μ. EEST  

τρολάρισμα τέλος, όποιος θέλει να καταθέσει την άποψη του, κόσμια και χωρίς εξυπνάδες.

Alexandros 22 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:26:00 μ.μ. EEST  

Έγραψα ένα κείμενο αρκετά μεγάλο και οι μόνες απαντήσεις που έλαβα ήταν κάποια γηπεδικά σχόλια και περισσότερο όσον αφορά τον εμφύλιο, στον οποίο αφιέρωσα μια πρόταση, μια όμως και σε παρένθεση ως απάντηση σε αυτά που έγραψε ο ΦΜΚ για τα τάγματα ασφαλείας.

Κι εγώ θέλω να αφήσουμε τον εμφύλιο στην άκρη, αλλά όπως φαίνεται άλλοι δεν θέλουν.

http://infognomonpolitics.blogspot.co.uk/2013/09/blog-post_4199.html#.Uj818NIz0UE

Παραθέτω τον παραπάνω σύνδεσμο για μια άποψη που εκφράζει ο Κρανιδιώτης και με βρίσκει απολύτως σύμφωνο, μπορεί να διαφωνείτε-ούμε μαζί του σε πολλά θέματα, αλλά ταυτίζομαι απολύτως με αυτή την άποψη.

Ανώνυμος 23 Σεπτεμβρίου 2013 στις 1:18:00 π.μ. EEST  

Δηλαδή το
"ΜΙΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Η ΨΟΦΑ!"
είναι κόσμιο τώρα...

Σκέψου να ήταν και ΧΑυγίτης τι θα ακούγαμε...

Ανώνυμος 23 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:49:00 π.μ. EEST  

@Μάριος

"Φίλε μηδενιστή να με συγχωρέσεις αλλά η μονομερής οπτική να βλέπεις τη μια πλευρά ενός εμφυλίου σαν εγκληματική οργάνωση και την άλλη σαν τη νομιμόφρονα είναι λάθος σε τόσο πολλά επίπεδα που δεν ξέρω από που να αρχίσω"

Φίλε Μάριε αν έχεις διαβάσει πάνω απο 2-3 μυν θα είχες καταλάβει ότι όχι μόνο δεν είμαι υπέρ της μίας παρατάξεως αλλά θεωρώ και τις δύο υπεύθυνες, για το μπουρδέλο του 46-49. Τα μπινελίκια που έχω ρίξει στην φρειδερίκη και στα σκυλάκια της είναι άπειρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι το ΚΚΕ δεν ΦΤΑΕΙ.
ΦΤΑΙΕΙ, ΦΤΑΙΕΙ, ΦΤΑΙΕΙ γιατί μετά την Γιάλτα και με οδηγίες της ΕΣΣΔ πήγε να αλλάξει την συμφωνία των μεγάλων που απελευθέρωσαν την χώρα μας. Η χώρα μας όπως και το 1821 έχασε και περίμενε τους ξένους, φαντάζεσαι το 1829 να κάναμε εμφύλιο γιατί το ρωσικό κόμμα δεν ήταν ευχαριστημένο και να έτρεχε ο κολοκοτρώνης στα βουνά να ρίξει την κυβέρνηση;;;; μιλάμε για μέγιστη ανωμαλία στον εγκέφαλο.

"Το ΚΚΕ είχε μεγάλη στήριξη πληθυσμού ξέρεις. Για προσπάθησε να δεις τα πράγματα από την άλλη πλευρά λιγάκι (αν μπορείς) και θα δεις ότι δεν είναι τόσο απλό"

Και;;;; Και η ΧΑ έχει στήριξη πληθυσμού. Να αρχίσει να σφάζει κόσμο στα χωριά;;;;
Η στήριξη του πληθυσμού ΤΟΤΕ, πάνω σε τί βασίζεται, σε γκάλοπ; Τί στοιχεία έχουμε για αυτό;;; Και πώς ξέρεις οτι η στήριξη αυτή δεν ήταν ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΗ όπως της ΧΑ που απο 3,000 ψήφους πήγε στις 400,000; Το ΚΚΕ και η ΧΑ και τα λοιπά φρούτα ιστορικά ανεβαίνουν κανα ποσοστό αν βρουν κάπου να πατήσουν - συνήθως δσε διεφθαρμένους ηγέτες - αλλά μόλις επανέλθει το χρήμα/τάξη ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ. Σε όλες τις χώρες, σε όλη την ιστορία. Δες τις ΕΣΣΔ και την Μαοική Κίνα.

Οι πρόγονοί μου ήταν επι το πλείστον βενιζελικοί (μ ασιάτες) και αργότερα κομμουνιστές. Μετά το ΠΑΣΟΚ και την μισή σύνταξη έβαλαν μυαλό. Περαστικά τους και περαστικά και στην τσέπη μου.

"Όσο για το ότι το '08 ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε την Αθήνα αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον που λες. Θέλω στοιχεία όμως. Και φυσικά δεν δέχομαι για στοιχεία τις ανακοινώσεις και τις διαρροές από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ τα οποία κόμματα, φαρισαϊκά όπως πάντα σπεύδουν να κατηγορούν όποιον τους βολεύει ανεξαρτήτως του τι συμβαίνει."

Το 08 η αθήνα κάηκε απο κουκουλοφόρους. , Κουκουλα = ΣΡΖ
Αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό πάω πάσο: Την αθήνα την έκαψαν οι ξένες δυνάμεις με σκοπό να πέσει ο καραμανλής που πήγε να αγοράσει τα ΒΜΡ3 απο τον πούτιν, απόδειξη τα τζετ που ψέκαζαν την πόλη και δύο ΑΤΙΑ πάνω απο τους δελφούς. μην κρυβόμαστε απο τον καθρέφτη ε;

Και φίλε μην μου λες να βάλω στο στόμα μου (έστω και μέσω πλήκτρων) τον εμετό προπαγάνδας ελληνικών κομμάτων. Πολλά είμαι καλά και κακά, αλλά όχι οπαδός εγκληματιών. αυτά τα ολίγα.

μηδενιστής

Pro από Συμβασιλεύουσα 23 Σεπτεμβρίου 2013 στις 5:55:00 μ.μ. EEST  

@Οδυσσεα
Απο ψυχραιμια....... σκιζουμε .
Για τους Χ'αυγιτες ολα δικαιολογουνται απο την στιγμη που απεναντι υπαρχει το "κτηνος" του παναριστερισμου και της διαφθορας(οι μη Ναζι . Οι Ναζι ετσι κι'αλλιως) ενω για τους Συριζαιους .......... αυτοι δεν δερνουν βιαια . Ειναι γνωστο και αποδεκτο . Και μην τολμησει κανεις να τους αποστερησει τα αυτοπροσδιοριζμενα "δημοκρατικα" τους δικαιωματα . Θα τον λιωσουν ...... μη βιαια . Αν δε , τολμησει κανεις να τους κανει κριτικη......... 1000% προκειται για Χρυσαυγιτη ή συμπαθουντα .
Μια ωραια ατμοσφαιρα .

Ανώνυμος 23 Σεπτεμβρίου 2013 στις 7:17:00 μ.μ. EEST  

Pro ή όπως αλλιώς σε λένε.
αυτή την ώρα χγίτης δίνει συνεντευξη στο τηλεοπτ. καναλι σκαι"
έχουν μέλη στο στρατό, στην αστυνομία ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ από το στρατό, έχουν σε ΟΛΑ τα πόστα ανθρώπους που τους βοηθάνε σε Ο,ΤΙ θέλουν. παίρνουν φακέλους από την ασφάλεια και μαθαίνουν τα ΠΑΝΤΑ. έχουν όπλα και εκπαιδεύονται και ΟΧΙ βέβαια για τους πακιστανούς, αλλά για την ανωμαλία στη χώρα.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ και αφήστε τις βλακείες περί αριστερών και συριζα.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ που στο ονομα της πατρίδας δικαιολογείτε ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΞΥΠΝΗΣΤΕ

Οδυσσέας 23 Σεπτεμβρίου 2013 στις 7:39:00 μ.μ. EEST  

Με αφορμή το παραπάνω σχόλιο (7.17) να παρατηρήσω ότι όλη αυτή η φιλολογία περί ΧΑ που έχει μάτια και παρακλάδια παντού, καταντάει αστεία και επιζήμια.
Η πραγματικότητα είναι διαφορετική: υπάρχει διείσδυση της ΧΑ σε κάποιες υπηρεσίες (ιδίως την αστυνομία) αλλά όχι σε κρίσιμο βαθμό...
Το σχόλιο έχει καλό σκοπό, αλλά άθελά του βοηθέι τη ΧΑ, γιατί ακριβώς αυτή την εικόνα παντοδυναμίας προσπαθεί να περάσει κι εκείνη. Ας μην τη βοηθάμε κι εμείς...

Ανώνυμος 23 Σεπτεμβρίου 2013 στις 7:52:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ Οδυσσέα, όπως ΠΑΝΤΑ ΚΥΡΙΟΣ.
Όμως αγαπητέ, στην κυριολεξία τρόμαξα.
αν είναι δυνατόν, να συμβαίνουν αυτά, που το τύπος καταμαρτυρεί.
σε ΚΑΘΕ σχόλιο σου καυτηριάζεις με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα κακώς κείμενα του τόπου και δεν χαρίζεις κάστανα σε κανέναν.
τουλάχιστον να είναι ορθά αυτά που μου γράφεις, για να μην ζήσουμε καταστάσεις, που μόνο τους ξένους και όχι τους ελληνες θα εξυπηρετούν, είθε.

Pro από Συμβασιλεύουσα 23 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:22:00 μ.μ. EEST  

Αυτο που θα καταφερουν στο τελος( οι πατριωταρες) οι χρυσαυγιτες ειναι να δωσουν τοσο αλοθι στους αποδομητες του εθνους που στο τελος θα ντρεπομαστε να λεμε οτι ειμαστε πατριωτες , εθνιστες κτλ.
(Λογια πρωην μελους της Χ.Α. που μου τα ειπε οταν μπηκαν στην βουλη)
Εγω να προσθεσω οτι με ολη την παραφιλολογια για "στρατους" , "εκπαιδευσεις" και "εκπαιδευτες πρωην και νυν στρατιωτικους" , βλεπω να μπαινει χερι και στην οργανωμενη εφεδρεια . Και αντε μετα να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας .

Pro από Συμβασιλεύουσα 23 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:37:00 μ.μ. EEST  

Δεν καταλαβα παντως την ένσταση του παραπανω ανωνυμου προς τα γραφομενα μου............

Alexandros 24 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:15:00 π.μ. EEST  

@Pro από Συμβασιλεύουσα

"Αυτο που θα καταφερουν στο τελος( οι πατριωταρες) οι χρυσαυγιτες ειναι να δωσουν τοσο αλοθι στους αποδομητες του εθνους που στο τελος θα ντρεπομαστε να λεμε οτι ειμαστε πατριωτες , εθνιστες κτλ."

Εκεί είσαι, έχεις πιάσει 100% τον στόχο του συστήματος, 100% όμως.

Ποιοι στρατοί της ΧΑ μωρέ, με ποιόν αρχιστράτηγο τον Μιχαλολιάκο; Η τρομοκρατία στα χέρια του συστήματος, παλιότερα θα κλείνανε τα μαγαζιά ο κόσμος και δεν θα είχαμε μισθούς και συντάξεις, τώρα για το τρίτο μνημόνιο θα τρομοκρατηθούμε από την ΧΑ, για το τέταρτο θα πρέπει να βρεθεί κάποιος άλλος, χώρια που κανείς δεν ασχολείται με αυτό τον άχρηστο τον Βενιζέλο, που ένας Θεός ξέρει τι συζητάει εκεί που πάει.....

Ανώνυμος 25 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:00:00 π.μ. EEST  

σήμερα έπρεπε να είχατε πρωτοσέλιδο την ΠΡΩΤΗ ουσιαστική αναφορά στη δολοφονια του φύσσα, του Μητροπολίτη Σιατίστης, κάτι που νομίζω ούτε οι φυλλάδες ή τα βοθροκάναλα θα πράξουν.
τουλάχιστον ας υπήρχε ΕΔΩ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP