Αποτελούν κίνδυνο οι ισλαμικοί πυρήνες στην Ελλάδα;

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Αναδημοσιεύουμε εδώ ένα εξαιρετικό κείμενο "ειδικού συνεργάτη" από τον έγκυρο ιστότοπο defencepoint.gr, που αξίζει να προσεχθεί ιδιαίτερα. Αντίστοιχους προβληματισμούς του "Εν Κρυπτώ" μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ.

Υπάρχουν στην Ελλάδα ισλαμιστικές ομάδες φονταμενταλιστών; Υφίσταται κίνδυνος εξέγερσης των εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών; Είναι εφικτό ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης της Ελλάδας μέσω ασύμμετρων απειλών; Υπάρχει κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων;

Οι ισλαμικοί πυρήνες δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Έχουν τις ρίζες τους, στο μεγάλο πρόβλημα που ακούει στο όνομα της λαθρομετανάστευσης, της έλλειψης μεταναστευτικής πολιτικής και της ανεπαρκούς αντιμετώπισης θεμάτων εθνικής ασφάλειας. Ένα από τα πλέον επικίνδυνα ζητήματα εθνικής ασφάλειας στην πατρίδα μας είναι αυτό της παράνομης μετανάστευσης. Το σημαντικότερο, απ’ όλων είναι πως ουδείς γνωρίζει τον πραγματικό αριθμό των λαθρομεταναστών που κατοικούν στην Ελλάδα.Οι πιο μετριοπαθείς προβλέψεις αναφέρονται σε 1 με 1,5 εκατομμύριο.

Σε αυτούς τους αριθμούς πρέπει να συνυπολογίσουμε και τον μεγάλο αριθμό νομιμοποιημένων αλλοδαπών των πρώτων κυμάτων μετανάστευσης από τα Βαλκάνια τα μέσα της δεκαετίες του 1990 και ακολούθως στις αρχές του 2000. Είναι αναγκαίο όμως να εξετάσουμε την σχέση των λαθρομεταναστών με την εθνική ασφάλεια.

Οι εξεγέρσεις με τα σοβαρά επεισόδια που ακολούθησαν σε Γαλλία το 2005, Ηνωμένο Βασίλειο το 2011 και Σουηδία προ μερικών μηνών απέδειξαν το αυτονόητο. Πως ακόμα και σε χώρες με υψηλή κοινωνική πολιτική και φροντίδα οι Μουσουλμάνοι είτε λέγονται σουνίτες είτε σιίτες δεν αφομοιώνονται. Και ακόμα μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα όταν εξεγέρθηκαν καθώς ο θρησκευτικός τους φανατισμός και η περιφρόνηση απέναντι στο ανεκτίμητο αγαθό της ανθρώπινης ζωής των συμπολιτών τους, τους έκαναν να λεηλατούν και να πλιατσικολογούν δίχως τις αρχές ασφαλείας να μπορούν να τους σταματήσουν.

Απεδείχθη λοιπόν, πως ο έλεγχος τους είναι αδύνατος και πόσο μάλλον από αναμφισβήτητου κύρους διωκτικές αρχές ασφαλείας όπως της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασίλειου. Οι εξεγέρσεις φανέρωσαν πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτύχεις άμεσα την καταστολή τους δίχως να έχουν να προλάβει να πετύχουν κοινωνική αποσταθεροποίηση.

Άλλωστε δεν πρέπει να μας διαφεύγουν τα επεισόδια που προκάλεσαν οι αλλοδαποί στις 22 Μαΐου του 2009 κατά την διάρκεια διαδήλωσης με το πρόσχημα πως αστυνομικός είχε σκίσει το κοράνι. Τον Δεκέμβρη όμως του 2008 λαθρομετανάστες πρωτοστατούν στα επεισόδια και στις λεηλασίες καταστημάτων ενώ δεν είναι λίγες οι φορές όπου στα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα στο κέντρο της πρωτεύουσας οι λαθρομετανάστες βρίσκουν την ευκαιρία να λεηλατούν καταστήματα και «στόχους» εμπορικού ενδιαφέροντος.

Όλα αυτά σημαίνουν, πως οι λαθρομετανάστες είναι μια ικανή δύναμη η οποία με την κατάλληλη καθοδήγηση μπορεί να επιτύχει την σύσταση ενός εσωτερικού μετώπου που θα έχει ως σκοπό τις δολιοφθορές, τις ψυχολογικές επιχειρήσεις, τις οικονομικές ζημιές που επιφέρουν και την ανάλωση δυνάμεων από τις Ένοπλες Δυνάμεις προκείμενου να καταστείλουν τους όποιους θύλακες επεισοδίων δημιουργούν.

Το πιο πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη φονταμενταλιστικών τάσεων απετέλεσεο ισλαμικός χώρος. Ο μουσουλμανικός φονταμενταλισμός στρέφεται εναντίον της εκκοσμίκευσης και της εισβολής της δυτικής παράδοσης και ηθικής καθώς και σε οτιδήποτε άλλο είναι ξένο προς την ισλαμική πραγματικότητα. Αντιθέτως, στοχεύει στην ενδυνάμωση της ισλαμικής θρησκευτικής και πολιτισμικής παράδοσης.

Διακρίνεται για το στενό του σύνδεσμο προς την ουσία και τον τρόπο άσκησης της πολιτικής εξουσίας. Ως όπλο, χρησιμοποιεί τον ιερό πόλεμο, δηλαδή τη τζιχάντ, για την υπεράσπιση της ισλαμικής παράδοσης αλλά και για την επέκταση της ισλαμικής κυριαρχίας. Ο μουσουλμανικός φονταμενταλισμός είναι ιδιαίτερα δυναμικός και βίαιος και διαθέτει πολλά ανορθολογικά χαρακτηριστικά ενώ υπολογίζεται ως μια από τις σημαντικότερες πολιτικές και ιδεολογικές δυνάμεις στον κόσμο.Παράδειγμα ισλαμικής φονταμενταλιστικής οργάνωσης αποτελούν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι.

Εν Ελλάδι, οι ισλαμικοί πυρήνες δύναται να συσταθούν μέσα από θρησκευτικούς και «πολιτιστικούς» χώρους οι οποίοι είναι δεκάδες στην πόλη των Αθηνών. Ψεύδεται ασυστόλως όποιος σήμερα υποστηρίζει και υιοθετεί την άποψη πως οι Μουσουλμάνοι δεν έχουν χώρους λατρείας.Αυτή τη στιγμή, στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας, υπάρχουν 26 οργανωμένα τζαμιά (αραβικά και ασιατικά) και περίπου άλλοι 30 χώροι που προσφέρονται για καθημερινή προσευχή των μουσουλμάνων μεταναστών και είναι λιγότερο έως καθόλου οργανωμένοι.

Τέσσερις από τους οργανωμένους χώρους λατρείας στην Αθήνα συντηρούνται από την κοινότητα των Πακιστανών, δέκα από την κοινότητα των Μπαγκλαντεσιανών και άλλοι δέκα από την κοινότητα των Αράβων, στους οποίους, όμως, μπορούν να συγκεντρώνονται μουσουλμάνοι ανεξαρτήτως εθνικής ταυτότητας. Το πιο οργανωμένο τζαμί δημιουργήθηκε πρόσφατα στο Μοσχάτο με χρήματα Σαουδάραβα επιχειρηματία. Το διαχειρίζεται το Ελληνοαραβικό Μορφωτικό Κέντρο.

Συγκεκριμένα, στο Μοσχάτο υπάρχει χώρος λατρείας 1800 τετραγωνικών μέτρων. Το χειρότερο όμως όλων είναι πως ουδείς γνωρίζει τους ιμάμηδες και τους ιεροκήρυκες του «Ισλάμ» που δραστηριοποιούνται εντός αυτών των χώρων. Και κάπου εδώ αρχίζουν να προκύπτουν ορισμένα θεμελιώδη ερωτήματα και απορίες.

>Γνωρίζουν οι ελληνικές αρχές πλην των θρησκευτικών τελετών τι άλλες δράσεις λαμβάνουν χώρα;

>Υπάρχει έλεγχος για πιθανή εκμετάλλευση όλων των Μουσουλμάνων από τρίτη χώρα με σκοπό την δημιουργία τετελεσμένων και ως εκ τούτου αποσταθεροποίησης της χώρας;

>Έχουν γνώση οι αρχές ασφαλείας μήπως σε αυτά τα μέρη υπάρχει εξοπλισμός πρόκλησης ταραχών;

>Ποιος μας εγγυάται πως δεν υπάρχουν ισλαμικοί τρομοκρατικοί πυρήνες εντός όλων αυτών των Μουσουλμάνων που ουδείς γνωρίζει από πού κρατά η σκούφια τους.

>Μήπως πρέπει όλοι αυτοί οι ιεροκήρυκες και ιμάμηδες αφενός να διορίζονται από το ελληνικό κράτος αφενός και αφετέρου να ελέγχονται και να παρακολουθούνται εντός των επιτρεπτών νομικών πλαισίων;

Στις συνθήκες πόλωσης που επικρατούν οι ισορροπίες είναι εξαιρετικά λεπτές. Αρκεί μια σπίθα για να ανάψει το φυτίλι και να υπάρξει κοινωνική έκρηξη με ανυπολόγιστες συνέπειες. Φτάνει ένας «αγνώστων προθέσεων» να πετάξει μια χειροβομβίδα σε ένα τζαμί ή κάποιος άλλος να σκίσει το κοράνι δίνοντας τους την αφορμή να εξεγερθούν καθότι υπήρξε καταπάτηση των θρησκευτικών τους ελευθεριών.Απ’ εκεί και πέρα οι απειλές καραδοκούν ο κίνδυνος να δούμε βομβιστικές επιθέσεις ή βομβιστές αυτοκτονίας είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Άραγε πως θα δράσουν οι λαθρομετανάστες σε περίπτωση σύρραξης με την Τουρκία ή έστω και σε ένα θερμό επεισόδιο; Μήπως θα συσταθεί μια πέμπτη φάλαγγα εντός των πόλεων;Οφείλουμε να εξετάζουμε και τα πλέον ακραία σενάρια ώστε να είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε.

Χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση των διωκτικών αρχών και συγκεκριμένα της Κρατικής Ασφάλειας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Ο έλεγχος και οι προληπτικές επιχειρήσεις είναι το άλφα και το ωμέγα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής έχουν πληρώσει βαρύ φόρο αίματος και κυρίως αθώων πολιτών. Είναι επιβεβλημένη η ανάγκη, να παραδειγματιστούμε από τις ΗΠΑ και να λάβουμε τα ενδεδειγμένα μέτρα πρόληψης και καταστολής.

Ο εθνικός σχεδιασμός αντιμετώπισης ασφάλειας και ασύμμετρων απειλών οφείλει να εκσυγχρονιστεί και να προσαρμοστεί στις απειλές που καραδοκούν. Η λογική του «δεν θα τύχει σ’ εμένα» έχει γεννήσει ήττες και καταστροφές.Στις μέρες μας, ο κίνδυνος αποσταθεροποίησης είναι προ των πυλών και το στήσιμο μιας προβοκάτσιας από μυστικές υπηρεσίες τρίτης χώρας ή ακόμα από πολιτικούς κύκλους εντός των τειχών είναι εύκολη υπόθεση.

Η έξοδος από την οικονομική κρίση δεν θα πρέπει να είναι η μοναδική προτεραιότητα της χώρας. Ο κρατικός μηχανισμός και ειδικότερα οι αρχές ασφαλείας, ήτοι οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Ελληνική Αστυνομία και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, έχουν χρέος να προετοιμάζονται ακόμα και για τα ποιο δυσοίωνα σενάρια που για τον μέσο νέο Έλληνα φαντάζουν συνωμοσιολογίες μέχρι όμως αυτοί οι γραφικοί να επιβεβαιωθούν για άλλη μια φορά…

Πηγή

68 σχόλια:

Ανώνυμος 28 Αυγούστου 2013 στις 2:34:00 μ.μ. EEST  

οτιδηποτε δρα ανεξελεγκτα μπορει να ειναι προβλημα. Ειται αυτο ειναι ισλαμιστικοι πυρηνες ειτε πυρηνες φανατιξων χριστιανων, ειτε ακροδεξιων η ακροαριστερων. Ελπιζω να υπαρχει καποια προνοια πριν εκδηλωθει καοποιο σοβαρο προβλημα καινα μην συζηταμε ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ

Ανώνυμος 28 Αυγούστου 2013 στις 2:41:00 μ.μ. EEST  

Δυστυχώς η κατάσταση είναι χειρότερη απ όσο γνωρίζει η φαντάζεται ο συντάκτης του άρθρου. Στα "κατεχόμενα" εδάφη του κέντρου της Αθήνας οι περιοχές Ισλαμοποιούνται ταχύτατα. Το χειρότερο είναι ότι έχουν αρχίσει και δημιουργούνται παράλληλες προς το ελληνικο κράτος δομές οι οποίες αποξενώνουν απο το κράτος αλλά και ελέγχουν τις μεγάλες μουσουλμανικές μάζες. Και εξηγούμαι
Δραστηριοποιείται "ισλαμική αστυνομία" η οποία σε αυτή τη φάση φαίνεται να ελέγχει τον "ισλαμικό" τρόπο ένδυσης των γυναικών και επιβάλει επιτόπου τις ποινές συνήθως με ξυλοδαρμό των γυναικών. Κατά πληροφορίες επεμβαίνει και σε διενέξεις μεταξύ μουσουλμάνων.
Τα μουσουλμανικά καταστήματα ακολουθούν το Ισλαμικό ωράριο λειτουργίας (κλειστά τις Παρασκευές και ανοικτά τις Κυριακές
Τα τζαμιά ("Πολιτιστικά κέντρα") ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια και κάθε μεγάλος ελεύθερος χώρος νοικιάζεται άμεσα (απο ποιούς και με ποια κεφάλαια;) για να μετατραπεί σε τζαμί
Τελευταία ακούγεται και η λειτουργία "ισλαμικών παρατραπεζών" που κρύβονται πίσω από τα πολυάριθμα "internet cafe" και φυλάνε, διαχειρίζονται και στέλνουν στις χώρες προορισμού το υστέρημα των μουσουλμάνων "μεταναστών".
Και σε όλα αυτά τα πρώτα δείγματα εφαρμογής της Σαρία γίνονται αισθητά καθώς έχει πια εμφανές ότι στις Αφρικανές μουσουλμάνες απαγορεύευται η κυκλοφορία σε συγκεκριμένα πεζοδρόμια (οπως πχ το δεξι πεζοδρόμιο της Αχαρνών) καθώς θεωρούνται ΑΝΔΡΙΚΑ !!!!!Τέλος δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι την εποχή των εύκολων δανείων συγκεκριμένες περιοχές και κυρίως το κέντρο της Αθήνας αγοράστηκε και εποικίστηκε απο μουσουλμάνους με την αγαστη συνεργασία Τραπεζουπαλλήλων Δουλεμπόρων ΜΚΟ και λαθρομεταναστών μέσω ενός επικερδούς μηχανισμού που χρόνια καταγγέλουν οι κάτοικοι της περιοχής σε "ώτα μη ακουώντων"
Σε όλα αυτά το κράτος δείχνει να ακολουθεί μια πολιτική παραίτησης και απόσυρσης απο τα σημεία συρικνώνοντας την ουτως η άλλως μειωμένη παρουσία του με κλείσιμο υπηρεσιών αλλά και όπως ακούγεται αστυνομικών τμημάτων

Nikos 28 Αυγούστου 2013 στις 3:56:00 μ.μ. EEST  

Μάγκες δεν θα προλάβουν να μας φάνε οι ισλαμιστές, θα έχουμε πρώτα φαγωθεί μεταξύ μας…το γράφω αυτό με αφορμή του κουβέντα που γίνεται στο άρθρο για τη Φώφη…

Οδυσσέας 28 Αυγούστου 2013 στις 4:19:00 μ.μ. EEST  

Σωστός...

Ανώνυμος 28 Αυγούστου 2013 στις 4:53:00 μ.μ. EEST  

@Nikos

Αν δεν κάτσουμε να "φαγωθούμε" όπως λες μεταξύ μας θα φάμε άλλα 40 χρόνια "μεταπολίτευσης" και πολιτικών δυναστειών και απο τα 11εκ θα έχουν μείνει τα 2 και τα άλλα στην αυστραλία.

Το άνω θέμα είναι και αυτό πολιτικό. Ισλαμικοί πυρήνες και @@. @@ όπως ακριβώς το λέω. για ψηφοφόρους τους έφεραν και θα φέρνουν και άλλους όσο τους αφήνουμε.

η αθήνα έχει εφεδρικές ΜΠ. άλλοι 20,000 είναι οι αστυνομικοί. μια απόφαση είναι και μια κλήση στην τιβί και όλα τα αλλοδαπά αρχικά θα πάνε στα γήπεδα και μετά στην πατρίδα τους. ισλαμική αστυνομία! χαχαχαχα! ξύλο και αλάτι και σταύρωση αλλα αγ πέτρος ανάποδα.
επειδή είναι κότες όλες (και ο πολύ σκληρός και ελληναράς αντωνάκης) και δεν ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ, οι επόμενες δημοτικές εκλογές μπορεί να βγάλουν δήμαρχο απο ΧΑ. εκεί να δεις γέλια (και πολλά κλάματα, και πολύ ξύλο έξω απο το σύνταγμα και το πολυτεχνείο). όχι οτι υποστηρίζω τους πιθήκους αλλά είναι το μόνο κόμμα με εθνική πολιτική στο θέμα συνόρων. οι αλλοι φαντασιώνονται NBA με τον κώστα τον γιάννη το μάκη κτλ και με μπλούζα "newPASOK by Andrew G. Papandreou Jr."

μηδενιστής.

Οδυσσέας 28 Αυγούστου 2013 στις 5:43:00 μ.μ. EEST  

Εξηγείς λίγο το "εθνική πολιτική στο θέμα συνόρων" πριν αρχίσω τα καντήλια;
Γιατί εγώ ρατσιστική πολιτική βλέπω. Το να παρομοιάζεις ένα μαύρο παιδί που μεγάλωσε στην Ελλάδα με πίθηκο, όπως έκανε ο Μιχαλολιάκος, δεν είναι εθνική πολιτική.



Μοντγκόμερυ 28 Αυγούστου 2013 στις 6:49:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ Μηδενιστή η εμφανιζόμενη προς τα έξω πολιτική της ΧΑ στα εθνικά θέματα είναι εμφανέστατα καταστροφική.

Το κακό ξεκινά από το "εναντίων όλων", το λάθος δηλαδή που διέπραξε και ο Χίτλερ στον Β' παγκόσμιο πόλεμο. Τα έβαλε εναντίων όλων, άνοιξε μέτωπα σε ανατολή και δύση και τελικά έχασε. Η υπέρμετρη αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στην "ανωτερότητά" σου αυτά έχει.

Το μεγαλύτερο όμως κακό είναι ότι ήδη από τώρα έχει αρχίσει να εφαρμόζει αυτή την πολιτική και έχει καταφέρει να "θορυβήσει" όλες σχεδόν τις παραδοσιακά "σύμμαχες" μεγάλες δυνάμεις, που μπορεί μεν να μην μας έχουν πολυβοηθήσει τα τελευταία χρόνια, σίγουρα όμως δεν τις είχαμε και εναντίον μας, πράγμα που επιδιώκει από ό,τι φαίνεται η ΧΑ.

Ουδείς λογικός άνθρωπος στην σημερινή παγκόσμια γεωπολιτική κατάσταση δεν εναντιώνεται "τσαμπουκαλοειδώς" με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Ιδίως όταν περιτριγυρίζεται από εχθρούς και όταν σε λίγο δεν θα έχει ούτε φαγητό να ταΐσει τα παιδιά του...

Ανώνυμος 28 Αυγούστου 2013 στις 7:44:00 μ.μ. EEST  

@μηδενιστής

Άσε ρε μηδενιστή με τους ναζιστοπαπατζήδες της ΧΑ τώρα....


Μέντωρ

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 28 Αυγούστου 2013 στις 8:40:00 μ.μ. EEST  

Λοιπόν έχουμε και λέμε: Φτώχεια, ανεργία, γκρίνια, κοινωνικός αυτοματισμός, από τα μπουζούκια και τα τρελά δάνεια στην πείνα. Ποιος φταίει; Οι Εβραίοι, οι κομμουνιστές, οι αδελφές και οι μαύροι. Ε, άμα δεν υπάρχουν Εβραίοι, θα υπάρχουν άλλοι υπάνθρωποι. Οι μουσουλμάνοι είναι ένα καλό υποκατάστατο. Βέβαια κανείς δε θέλει τον τύπο με το μουστάκι αλλά... ο τόπος πρέπει να ξεβρομίσει, οπότε προκειμένου να μας φάνε οι ταλιμπάν ή οι μπολσεβίκοι ο άνθρωπος αυτός είναι μια κάποια λύση. Είμαστε ανίατα Βαϊμάρη και γύρω μας άρχισαν να ξεφυτρώνουν πλήθος οι ρινόκεροι του Ιονέσκο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της έλλειψης πολιτικής παιδείας που έγραφα αλλού.

Όσο για τους ισλαμιστές υπάρχει αντικειμενικά μεγάλο πρόβλημα με την επιβολή της άτυπης σαρίας. Αλλά το πογκρόμ δε θα λύσει τίποτα. Επιπλέον όλοι βολεύονται με την φτηνή εργασία. Λειτουργεί και σαν πρέσσα για τα εργασιακά δικαιώματα των...ιθαγενών. Αφού δεν βάζουν χέρι στους πράκτορες της Άγκυρας στη Θράκη, με τους επενδυτές από το Κατάρ (που ελέγχουν και χρηματοδοτούν το σύνολο των πυρήνων) θα τα χαλάσουν; Εδώ οι Αμερικάνοι ετοιμάζονται να τους χαρίσουν και τη Συρία. Το θέμα της σαρίας λύνεται μόνο με αυστηρή εφαρμογή των νόμων που προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ψιλά γράμματα όμως σε μια χώρα υπό διάλυση.

Γεράκι 28 Αυγούστου 2013 στις 8:58:00 μ.μ. EEST  

Μηδενιστή ώρες-ώρες μου θυμίζεις στραβωμένη ταϊτιέν, ξεκινάς βουρ για το Σαργό και τελικά κοπανάς τον έρμο τον βράχο. :p

Οδυσσέας 28 Αυγούστου 2013 στις 9:04:00 μ.μ. EEST  

Συγγνώμη ρε Καουμπόη να καταλάβω:
Δηλαδή δέχεσαι ότι υπάρχει πρόβλημα με την επιβολή της σαρίας, δέχεσαι ότι οι μετανάστες λειτουργούν ως πρέσα για τα εργασιακή δικαιώματα των Ελλήνων, αλλά μας λες ότι δεν πειράζει και ότι το πρόβλημα της σαρίας θα το λύσουν οι νόμοι υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;
Νομίζεις ότι μας λείπουν τέτοιοι νόμοι; Λάθος: υπάρχουν σε αφθονία. Ισότητα των φύλων, υποχρεωτική εκπαίδευση των παιδιών, ενδοοικογενειακή βία, για όλα υπάρχει νόμος. Το πρόβλημα είναι η επιβολή του, όταν η κουλτούρα του άλλου δεν τον αναγνωρίζει.
Ή μήπως στην Αγγλία / Γαλλία / Σουηδία / Γερμανία που έχουν τέτοιους νόμους, δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα σαρίας; Στην Αγγλία λειτουργούν ήδη άτυπα δικαστήρια σαρίας, και κράτος και αγγλικανική εκκλησία ήδη συζητούν τη συνύπαρξη και αναγνώρισή τους από το κράτος.
Δεν είναι λύση αυτή και το ξέρεις. Λύση είναι η απέλασή τους, και ως τότε το μάντρωμά τους. Και αν θέλεις με το ζόρι να βλέπεις Βαϊμάρη, δικό σου θέμα. Θυμίζω πάντως ότι στη Γερμανία του Χίτλερ οι εβραίοι ήταν φανταστική απειλή. Οι μουσουλμάνοι σήμερα είναι πραγματική, και το αναγνωρίζεις και ο ίδιος.

Ανώνυμος 28 Αυγούστου 2013 στις 11:50:00 μ.μ. EEST  

Οδυσσέα, νομίζω ότι είναι αντιφατική η απάντηση που δίνεις στον Μηδενιστή με αυτή προς τον ΦΚΜΚ. Όσο για τη ΧΑ, όταν γίνουν οι επόμενες εθνικές εκλογές, πρόσεξε γιατί μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις. Θα δεις στα ψηφοδέλτια απόστρατους, τίποτα πρώην δικαστικούς, τέλος πάντων όχι ακριβώς την εικόνα των προσώπων που είχαμε μέχρι σήμερα. Και δεν θα πρέπει να εκπλαγείς. Κακά τα ψέματα, η αρχή της δράσης και της αντίδρασης είναι πανταχού παρούσα. Εφόσον η κοινωνία χόρτασε αριστερισμό 40 χρόνια, η αντίθετη τάση θα ψάξει οδό έκφρασης και εκπροσώπησης σε ό,τι είναι διαθέσιμο, όσο ατελές και ελαττωματικό κι αν είναι. Είμαι 30, μορφωμένος (ΕΜΠ), χωρίς δουλειά. Από το 2004 που πρωτοψήφισα, ψήφισα όλες τις φορές ΝΔ. Σε πληροφορώ ότι εξετάζω σοβαρά το ενδεχόμενο να ψηφίσω ΧΑ, έχοντας απόλυτη επίγνωση ότι μπορεί και να το μετανιώσω πικρά. Και σκέφτονται πολλοί σαν κι εμένα με παρόμοιο τρόπο. Μετριοπάθεια ναι, ανθρώπινα δικαιώματα ναι, αλλά όχι να γίνει η Αθήνα Ισλαμαμπάντ. Ευχαριστώ.

Οδυσσέας 29 Αυγούστου 2013 στις 1:28:00 π.μ. EEST  

@ Ανώνυμο 11.50:
Ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί που σκέφτονται σαν και σένα - και δεν πρόκειται να πω ούτε σε σένα ούσε σε άλλους τι να ψηφίσουν. Θα σου πως όμως πώς το βλέπω εγώ.
Υπάρχουν πράγματα στη ζωή που δεν τα κάνεις, ούτε τα συζητάς καν, οποιεσδήποτε κι αν είναι οι συνθήκες, επειδή είναι θέματα αρχής. Παράδειγμα: όσο και να πεινάσω, δεν πρόκειται να βγω στη Συγγρού. Θέμα αρχής.
Κάπως έτσι είναι και η ψήφος στη Χρυσή Αυγή: δεν πρόκειται να τη συζητήσω ποτέ, όσο κι αν με απογοητεύσει το πολιτικό σύστημα. Οι χρυσαυγίτες δεν είναι ούτε "πατριώτες" ούτε "εθνικιστές" ούτε "οι σκληροί της δεξιάς". Κάτω από αυτές τις μάσκες, είναι ναζιστές. Και ο ναζισμός αιματοκύλισε τον κόσμο και ρήμαξε την Ελλάδα. Δεν θα λησμονήσω το Δίστομο επειδή στράβωσα με το πολιτικό σύστημα. Θέμα αρχής.

Λες ότι είναι αντιφατικά όσα έγραψα σε ΦΚΜΚ και Μηδενιστή. Εγώ δε βλέπω καμία αντίφαση. Για το θέμα της λαθρομετανάστευσης υπάρχουν δύο ακραίες απόψεις και μία ορθή.
Η μία ακραία άποψη είναι η ΣΥΡΙΖΑίκη / διεθνιστική: ότι τα έθνη είναι φαντασιακά κατασκευάσματα, ότι τα σύνορα είναι τεχνητά, όλοι οι άνθρωποι είναι αδέρφια, και άρα "κανείς άνθρωπος δεν είναι λαθραίος" και όλοι οι λαθρομετανάστες δικαιούνται νομιμοποίηση και ελληνική υποκοότητα.
Η άλλη ακραία άποψη ταυτίζει το έθνος με τη ράτσα και το αίμα: "Δε θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Αλβανέ Αλβανέ". Είναι η άποψη της Χρυσής Αυγής, που εμφανίζεται ως "εθνικιστική" ενώ στην πραγματικότητα είναι ρατσιστική.
Εγώ υποστηρίζω την αντίληψη της Γαλλικής Επανάστασης: "Γάλλος είναι, όποιος θέλει να είναι Γάλλος". Σημασία δεν έχει το χρώμα και το αίμα, αλλά η καρδιά και η ψυχή. Είναι τεράστιο κέρδος (και δημογραφικό ακόμα, αν το δεις ψυχρά) για την Ελλάδα το να μεγαλώνουν εδώ παιδιά με ξένο "αίμα", που όμως σε μια στιγμή χαράς ξεδιπλώνουν αυθόρμητα την ελληνική σημαία. Σημαίνει ότι η Ελλάδα τους κέρδισε για πάντα, είναι στην ψυχή τους. Και είναι ηλίθιος, κοντόφθαλμος και σκατόψυχος (έτσι ακριβώς: σκατόψυχος) όποιος το χλευάζει αυτό και τους λέει πιθήκους.
Προσοχή: δε λέω ότι πρέπει να δώσουμε υπηκοότητα σε όποιο παιδί γεννήθηκε εδώ. Λέω ότι πρέπει να τη δώσουμε σε όποιο παιδί πραγματικά ΘΕΛΕΙ να επιλέξει την Ελλάδα για πατρίδα του και ΜΠΟΡΕΙ να ενσωματωθεί σε αυτήν. Που σημαίνει να έχει βγάλει όλο το ελληνικό σχολείο, να απαρνηθεί κάθε άλλη υπηκοότητα και να κριθεί σε ατομικό επίπεδο (όπως είπε το Συμβούλιο Επικρατείας) και όχι μαζικά (όπως έλεγε ο νόμος Ραγκούση). Θα πρόσθετα ότι η μουσουλμανική θρησκεία θα έπρεπε να μετράει αρνητικά σε αυτή τη διαδικασία ατομικής κρίσης, γιατί αλλιώς θα ενσωματωθεί στην ελληνική κοινωνία πχ ένα πολωνάκι ή ένα ρωσάκι και αλλιώς ένα πακιστανάκι.
Και τέλος, τα παραπάνω αφορούν αποκλειστικά τα παιδιά: δε σημαίνουν ότι πρέπει να δεχόμαστε ή να ανεχόμαστε λαθρομετανάστες. Τα σύνορα πρέπει να σφραγιστούν (εδώ ο Δένδιας έκανε δουλειά) και όσοι είναι ήδη μέσα (ειδικά οι αφίξεις της τελευταίας δεκαετίας από Ασία) πρέπει να φύγουν οπωσδήποτε.
Αυτό το τελευταίο είπα στο ΦΚΜΚ, ενώ στο Μηδενιστή είπα ότι δεν επιτρέπεται να λέμε τους μαύρους πιθήκους όπως έκανε ο Μιχαλολιάκος. Δε βλέπω καμία αντίφαση μεταξύ των δύο.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 29 Αυγούστου 2013 στις 1:31:00 π.μ. EEST  

@Οδυσσέα
Το πρόβλημα ουσιαστικά είναι στην εφαρμογή των νόμων, άσχετα με το τι πρεσβεύει η κουλτούρα του καθενός. Νομίζω ότι εδώ συμφωνούμε όλοι και πουθενά δεν γράφω ότι δεν πειράζει.Η σαρία αντιτίθεται στα ανθρώπινα δικαιώματα άρα απαγορεύεται, άρα η εφαρμογή της συνιστά παράνομη πράξη και οδηγεί σε άμεση απέλαση. Αν οι Άγγλοι τη δέχονται, δικό τους πρόβλημα. Εδώ δεν πρέπει να υπάρξει.

Τα όρια ανάμεσα στις μαζικές απελάσεις και στο πογκρόμ μπορεί να γίνουν πολύ δυσδιάκριτα ώρες ώρες. Και το μάντρωμα δε μπορεί να κρατά πάνω από μήνα. Ούτε όλες οι περιπτώσεις μεταναστών είναι ίδιες - υπάρχουν οικογένειες με παιδιά, εκεί απαιτείται περισσότερη προσοχή. Προφανώς θα πρέπει να σπάσεις αυγά για την ομελέτα αλλά λύση δεν είναι να σπάσεις όλη τη καρτέλα με σφυρί. Εκεί είναι το ζήτημα: πως θα γίνει η απέλαση με όρους πολιτισμένου κράτους και όχι Ρουάντας. Και τελικά πολλοί μιλούν για "τελικές λύσεις" τύπου ΧΑ αλλά στην πράξη από Πακιστανό ψωνίζουν και Μπαγκλαντεσιανό έχουν στην αποθήκη του μαγαζιού ή στα χωράφια. Τέλος, σε αυτή την ιστορία άλλοι έχουν το όνομα και άλλοι τη χάρη. Εκεί στη Μανωλάδα (και πόσες Μανωλάδες υπάρχουν άραγε;) δε μου φάνηκαν για Συριζαίοι αφεντικά και επιστάτες...

Πάλι μόνο εγώ βλέπω τη Βαϊμάρη; Καλά, άμα δεν πέσουν οι μπιστολιές στην μπυραρία δε βλέπω να πείθεσαι. Ι rest my case που λένε ελληνικότατα οι μαθητές μου...

Οδυσσέας 29 Αυγούστου 2013 στις 1:57:00 π.μ. EEST  

@ ΦΚΜΚ:
Στα υπόλοιπα που γράφεις δεν έχω σοβαρές αντιρρήσεις, αλλά θα εστιάσω λίγο στο θέμα της σαρίας και των νόμων:
Όσοι νομίζουν ότι ξεμπέρδεψαν με το πρόβλημα λέγοντας "ασχέτως της θρησκείας τους θα πρέπει να τηρούν τους νόμους και όλα θα πάνε καλά", πλανώνται πλάνην οικτράν.
Δεν πρόκειται εδώ για μια διαφορά νόμων του στυλ ότι στην Ιταλία τα όρια ταχύτητας είναι διαφορετικά και προσαρμόζεσαι για να μη φας κλήση. Για τους μουσουλμάνους ο νόμος δεν αλλάζει ανάλογα με τη χώρα, είναι οικουμενικός. Και αυτό συμβαίνει επειδή δεν πηγάζει από λαϊκή/κοινοβουλευτική εξουσία, αλλά από θεϊκή.
Με λίγα λόγια, η μουσουλμανική θρησκευτική πίστη εμπεριέχει και κανονιστική απαίτηση για κάθε πτυχή της ζωής, και αντίστροφα: η ματαίωση της κανονιστικής απαίτησης βιώνεται και ως προσβολή της θρησκείας.
Συνεπώς, το να λες "μπορούν να ζήσουν στην Ελλάδα αλλά θα σέβονται τους ελληνικούς νόμους" είναι οξύμωρο σχήμα και στρουθοκαμηλισμός. Αυτά τα δύο δε συνδυάζονται.
Και οι Άγγλοι που αναγκάστηκαν να αναγνωρίσουν τη σαρία δεν το έκαναν με χαρά, ξέρεις, ούτε επειδή είναι αφελείς. Τους το επέβαλε η μουσουλμανική πλειοψηφία που έχει δημιουργηθεί σε κάποιες περιοχές.

Ανώνυμος 29 Αυγούστου 2013 στις 4:53:00 π.μ. EEST  

@ Οδυσσέας
Σωστά αυτά που γράφετε αλλά η ουσία είναι πως θα επιβιώσουμε. Και δυστυχώς το μόνο διαπραγματευτικό ατού που έχει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι το πόσο θα ανεβεί η ΧΑ.

Οι ξένοι τους βλέπουν σαν irrational players και δεν επιθυμούν να έρθουν στην εξουσία.

Το αν θα χαλαρώσουν τα μέτρα προς όφελος των πολιτών μέσα του '14 θα εξαρτηθεί καθαρά από τα ποσοστά της ΧΑ εκείνη την περίοδο.

Ανώνυμος 29 Αυγούστου 2013 στις 9:30:00 π.μ. EEST  

Ο Ελληνικός Λαός είναι ο πιο ομοιογενής λαός της χερσονήσου του Αίμου (βαλκανικής). Ο μόνος τρόπος να διασπαστεί, για να βρη εφαρμογή ο προγραμματισμένος διαμελισμός της Ελλάδος (αλά Γιουγκοσλαβία) είναι αυτός που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια με την λαθροεισβολή. Το σχέδιο αποβλέπει και στην "άμεση" (όταν οι σσυνθήκες το επιτρέψουν) αλλά στην "έμμεση" στην με βάθος χρόνου αλλοίωση του εθνικού ιστού. Δηλαδή ο Γιωργάκης που πάει στο δημοτικό με την Αϊσέ από το Μπαγκλαντες και η Μαιρούλα που πάει γυμνάσιο με τον Χασάν από το Πακιστάν που ήταν μαζί από το δημοτικό, δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα λόγω μακροχρονίας διαβίωσης στα παιδικά τους χρόνια να έλθουν αργότερα "εις γάμου κοινωνία" με όλα τα επακόλουθα. Το δε προδοτικό κατεστημένο που έχει καταλάβει κεντρική και τοπική εξουσία, ΜΜΕ, θρησκευτικές εξουσίες κλπ., "εργάζεται" αόκνως νυχθημερόν να πείσει τους Έλληνες για τους "κακόμοιρους" τους μετανάστες που πέρασαν τα σύνορά μας (το ότι τα "πέρασαν" με το έτσι θέλω και χωρίς χαρτιά δεν το αναφέρει ουδείς) και ότι οι Έλληνες είναι "ρατσιστές" (και μάλιστα με "νόμο που ψηφίστηκε δις και μάλιστα..."δημοκρατικά";;;) που που δεν τους δέχονται με ανοιχτές αγκάλες παραδίδοντάς τους τα πάντα, όλα όσα μάτωσαν και κόπιασαν δηλαδή, για να δημιουργήσουν σ' αυτήν την χώρα από το 1821 έως το 1990 που άρχισε η εισβολή. Προσπαθούν επίσης να μας "πείσουν" ότι μέχρι το 1990 μ.Χ. οι Έλληνες κάθονταν ξάπλα κάτω απ' ένα δέντρο και περίμεναν τους λαθροεισβολείς να τους "φτιάξουν" δρόμους, σπίτια, εργοστάσια, ναυτιλία, αγροτική παραγωγή και πάει λέγοντας. Απ' όλους τους λαθροεισβολείς και πλην βεβαίως των δεδηλωμένων ανθελλήνων (Αλβανών, Βουλγάρων κλπ) οι μουσουλμάνοι λόγω φανατισμού και χαμηλού πνευματικού επιπέδου είναι οι πιο επικίνδυνοι που δεν διστάζουν "in the name of Allah" να κόψουν το χέρι και το κεφάλι αυτών που (μέχρι χθές) τους τάιζαν. Βεβαίως τίποτα δεν θα γίνονταν, αν δεν υπήρχε το εγχώριο κύκλωμα διευκόλυνσης εισόδου και διακίνησης λαθροεισβολέων, επειδή είναι πολλά τα λεφτά που διατίθενται γι' αυτό το σκοπό. Είναι κοινώς γνωστόν ότι ο κάθε "λάθρο" ειδικά από Αφρική και Ασία, πρέπει να διαθέσει 4-5 χιλιάδες ευρώ για "έξοδα ταξιδίου". Μα αν είχαν αυτά τα χρήματα στις πατρίδες τους θα ήταν τόσο ηλίθιοι να τα παρατήσουν όλα και να έλθουν στην Ελλάδα για να μας "φτιάξουν";;; και γιατί δεν πάνε σε πιο κοντινές χώρες όπως οι Ασιάτες π.χ. στην Σ.Αραβία, Εμιράτα, Ιράν, Ινδίες, Κίνα που είναι και πιο "κοντά" στην κουλτούρα τοτς και την θρησκεία τους παρά προτιμούν να διασχίσουν με χίλιους μύριους κινδύνους την Ασία ολόκληρη για να έλθουν εδώ;;; και ποιός χρηματοδοτεί την όλη επιχείρηση;;; Άρα όλα γίνονται βάσει σχεδίου η προγράμματος. Όπως πολύ σωστά γράφει ο αρθρογράφος, "ασκήσεις μετά στρατευμάτων" έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν με τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα και τα πιο ολέθρια συμπεράσματα. Η γειτονιά μας φλέγεται. Οι προκλήσεις που δέχεται η Πατρίδα μας από "φίλους" και εχθρούς μέρα με την μέρα διογκώνονται και μεις "χαϊδεύουμε" τα φίδια που τρέφουμε στον κόρφο μας. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να γίνει φίλος με τα φίδια, η ότι τα φίδια εκπαιδεύονται, "πλανάται πλάνην οικτράν". Ευελπιστώ πως όταν έλθει "η ώρα της αλήθειας", θα υπάρξουν αυτοί που θα οδηγήσουν την Πατρίδα και τους Έλληνες όπως πρέπει για να αποφύγουν τον εθνικό αφανισμό. Ευχαριστώ που με ακούσατε.

Ανώνυμος 29 Αυγούστου 2013 στις 10:10:00 π.μ. EEST  

Άσε μας ρε φίλε... τι να φοβηθούν οι ξένοι από το Λαγό και τον Καιάδα

Ανώνυμος 29 Αυγούστου 2013 στις 10:11:00 π.μ. EEST  

Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά νομίζω ότι η σαρία είναι νόμιμη στη Θράκη!

XMale

Ανώνυμος 29 Αυγούστου 2013 στις 1:25:00 μ.μ. EEST  

Δεν βαριέσαι, ας το αφήσουμε το θέμα! Εξάλλου δεν έχουν φτάσει ακόμα στην γειτονιά μου! Α, και όσοι υποστηρίζουν τα ρατσιστικά πογκρόμ (απελάσεις,φυλακίσεις,κλειστά σύνορα κτλ κτλ), είναι χρυσαύγουλα και φασίστες, δεν υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι άλλο! Α, επίσης να μην ξεχάσω να υπογράψω κι εγώ την λίστα του Κότσο Ντανάι για την Φυσική Αλβανία και να συγχαρώ των Νικόλα για τα υπέροχα αγάλματα του Σκόπια 2014, ε να μην με πούνε και ελληνορθόδοξο/δωδεκαθεϊστή χρυσαυγουλοφασίστα...

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 29 Αυγούστου 2013 στις 1:52:00 μ.μ. EEST  

@Οδυσσέα
Το Ισλάμ, όπως και κάθε θρησκεία, επιβάλλει ένα σύνολο κανόνων κοινωνικής ζωής. Αν μπορεί να απλωθεί πάνω στην πολιτεία το κάνει - το ίδιο κάνουν όλες οι θρησκείες, λίγο ή πολύ. Στα κράτη της σαρίας το κράτος είναι χτισμένο πάνω στη σαρία. Στο δυτικό κόσμο όμως το κράτος είναι χτισμένο πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα και όχι στο τι θέλουν οι ιερείς κάθε θρησκείας. Η σαρία παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα, άρα οι μουσουλμάνοι στις δυτικές χώρες έχουν δυο επιλογές. Ή θα ζήσουν σεβόμενοι τα δικαιώματα του ανθρώπου (ισότητα των γυναικών, εκπαίδευση των παιδιών στα σχολεία της χώρας, τήρηση των νόμων) ή θα πάρουν πόδι. Θυμίζω ότι μουσουλμάνους είχε η Ευρώπη (Βόσνιους, Αλβανούς) αλλά δεν υπήρχε πρόβλημα, εφόσον δεν γίνονταν ακρότητες. Από την ώρα που η αλλοπρόσαλλη αμερικάνικη πολιτική επέτρεψε στους ψυχοπαθείς εμίρηδες του Κόλπου να μονοπωλήσουν το Ισλάμ στη σαουδαραβέζικη ουαχαμπιτική εκδοχή του, εκεί δημιουργήθηκε το πρόβλημα.

Το δέχομαι Οδυσσέα ότι το Ισλάμ είναι συνολικά ασύμβατο με το δυτικό τρόπο σκέψης - το έχω γράψει επανειλημμένα άλλωστε - αλλά μέχρι πρότινος υπήρχαν τρόποι συμβίωσης, έστω και με σημαντικές δυσκολίες, έστω και κατ'ανάγκη. Να υπενθυμίσω επίσης ότι μορφές σαρίας μπορεί να οργανώσει οποιαδήποτε θρησκεία αφεθεί στα χέρια φανατικών. Επειδή έχουμε πια σαράντα χρόνια δημοκρατίας, ξεχάσαμε άραγε τους ταλιμπάν παπάδες που έκοβαν και έραβαν την ηθική του τόπου στα μέτρα τους (ποινικοποίηση της μοιχείας, διώξεις ομοφυλοφίλων, μισαλλόδοξα κηρύγματα από τον άμβωνα, χριστιανικές οργανώσεις που ελάχιστα διέφεραν από οργανώσεις της χιτλερικής νεολαίας); Επειδή ακριβώς όλα αυτά τα αφήσαμε πίσω ή τα πετάξαμε στην άκρη όταν φτιάξαμε τη μεταπολιτευτική δημοκρατία (που όσοι δεν έζησαν το τρίδυμο εξουσίας παπά-χωροφύλακα-γυμνασιάρχη ποτέ δε θα καταλάβουν την αξία της),δε θα αφήσουμε κανέναν στον τόπο να ορίζει τις τύχες ανθρώπων με βάση θρησκευτικές ιδεοληψίες και φανατισμούς. Οι νόμοι δεν αλλάζουν για κανέναν. Αυτό το αξίωμα είναι το θεμέλιο της δημοκρατίας. Αν μια σέχτα δεν τους σέβεται, κηρύσσεται παράνομη. Στη Σαουδική Αραβία οι Αμερικάνοι φέρναν για τα στρατεύματά τους μπύρες Μπάκλερ. Ε, εδώ αντίστοιχα ο κάθε ταλιμπάν θέλει δε θέλει θα πρέπει να στείλει τα παιδιά του σε ελληνικό σχολείο και τα της θρησκείας του θα τα διδάσκουν ιμάμηδες διορισμένοι από το ελληνικό κράτος. Γίνεται Οδυσσέα. Μια χαρά γίνεται. Αλλιώς και αεροπλάνα υπάρχουν και βαπόρια. Ο Σαρκοζύ έδειξε το δρόμο, κι ας έκλαιγαν οι κυράδες στη ΔΗΜΑΡ και στο ΣΥΡΙΖΑ. Και οι Ρομά δε θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους στο Γυμνάσιο αλλά όταν το αναλαμβάνει ο εισαγγελέας αρχίζουν να τρέχουν. Τέλος, μην κοιτάς τους Άγγλους και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Δεν είχαν αυτοί τουρκοκρατία, νομίζουν ότι όλες οι θρησκείες και ομάδες θρησκευτικές είναι το ίδιο και ότι τίθεται ζήτημα θρησκευτικών ελευθεριών. Καμιά ελευθερία όμως δεν μπορεί να επιβληθεί πάνω από τα ανθρώπινα δικαιώματα. Καμία απολύτως.

Αρχές δεκαετίας του 80. Φλώρινα. Εντυπώσεις από ομάδα ρηγάδων που βρέθηκαν για κομματική δουλειά στην πόλη. Εφημερίδες στα περίπτερα: Ελληνικός Βορράς (λίγο πριν κλείσει), Ακρόπολη, Εστία. Αυγή και Ριζοσπάστης χέρι με χέρι. Την πόλη την κυβερνούσε ο μακαριστός Αυγουστίνος Καντιώτης που ασχολούνταν μέχρι και με το τι θα φοράνε η γυναίκες μέσα στην εκκλησία (δε μιλάμε για μίνι..). Έχουμε σκελετούς στη ντουλάπα Οδυσσέα γι αυτό επιμένω: αυστηρότατη εφαρμογή των νόμων του κράτους για να μην μας κυβερνήσει κανένας Χομεϊνί. Είτε με ράσα είτε με τουρμπάνι.

strategy 29 Αυγούστου 2013 στις 9:15:00 μ.μ. EEST  

Kατά τη Χρυσή Αυγή, η Ελληνική Μουσουλμανική Μειονότητα είναι "ισλαμικός πυρήνας". Ή τουλάχιστον οι ανιστόρητοι της ΧΑ εκφράζουν απόψεις που θα την καταστήσουν σύντομα, όπως ακριβώς επιθυμεί δικαώς το τουρκικό προξενείο. Η ελληνική αβελτηρία δεκαετιών δεν έχει τελειωμό.

http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/terastia-adikia-stis-panellhnies-epimenei-na-epidotei-tous-mousoulmanous-h#.Uh-Pon_cCf4

Ανώνυμος 29 Αυγούστου 2013 στις 9:22:00 μ.μ. EEST  

@Cowboy,
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου στο ότι πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι από όλους.
Είμαι και εγώ υπέρ ενός κοσμικού κράτους όπου οι ιερείς κάθε είδους ασχολούνται μόνο με τα θεία.

Έχεις όμως υπόψη σου ότι η σαρία είναι νόμιμη στη Θράκη;
Μόνη χώρα στην Ευρώπη όπου γίνεται αυτό.
Ούτε στην Τουρκία ισχύει η σαρία από το 1926!

XMale

ΝΚ 29 Αυγούστου 2013 στις 9:23:00 μ.μ. EEST  

Παριστάνουμε την ευρωπαϊκή χώρα : ανθρώπινα δικαιώματα, Λαμπεντούζα , οι Γάλλοι απαγόρευσαν την μπούρκα, σαρία είχαμε ήδη στη Θράκη, οι Ιταλοί μόνο πνιγμένους μαζεύουνε από τη θάλασσα, τι κάνει η Ελβετία με τα τζαμιά κτλ.

Τα γεγονότα όπως τα βλέπω είναι τα εξής:

-Δύο εκατ. διελεύσεις απο τον Εβρο επι 5.000 το κεφάλι μας κάνει ΔΕΚΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ. Αρκετά για να πληρωθούν κόμματα, υπουργοί , βουλευτές , νομοπαρασκευαστικές επιτροπές , ΜΚΟ, κτλ. για πολλά χρόνια.

-Ο τουρκικός στρατός οργάνωσε και εκτέλεσε υποδειγματικά μια αναίμακτη εισβολή δυο εκατομμυρίων αναλφάβητων, εξαθλιωμένων , πολιτισμικά ξένων και , σε μεγάλο ποσοστό , μουσουλμάνων στην Ελλάδα.
Το σχέδιο είναι το ίδιο απο τον καιρό του Ιμπραήμ, ο οποίος αφού θα ξεπάτωνε τον Μωριά απο γκιαούρηδες (: άπιστους), θα τον εποίκιζε με Αγαρηνούς και Αιγύπτιους. ΑΥΤΟ θα πει κράτος με συνέπεια.

-Η ελονοσία είχε εξαφανιστεί απο την χώρα το 1973 και επανεμφανίστηκε το 2011, με υπηκόους συγκεκριμένης χώρας. http://eurosurveillance.org/ViewArticle.aspx?ArticleId=19993

-Οι αλλοδαποί είναι πλέον 20% του πληθυσμού. Statistics.gr, απογραφή 2011: Τα στοιχεία μιλάνε για 3 κατηγορίες πληθυσμού: Νόμιμοι, μόνιμοι και de facto. Τα νούμερα είναι αντιστοίχως: 10 εκατ., 11 εκατ. και ...άγνωστο. Δεν αναφέρεται απο την ΕΣΥΕ ο καταμετρημένος πληθυσμός. Δικαιούμαι να υποθέσω πως είναι άλλο ένα εκατ.

-Το πολιτικό ισλάμ θα εκφραστεί είτε μέσω των υφιστάμενων κομμάτων ή αυτόνομο. Να υπενθυμίσω εδώ πως τουρκόφρονες βουλευτές είχαν και έχουν όλα τα (νυν και τέως) κόμματα εξουσίας.

-Οι έλληνες (´οχι Ελλαδίτες), αποτελούν ήδη την μειοψηφεία των χρηστών των δημοσίων νοσοκομείων .

-Το διεθνές δίκαιο είναι μια σειρά συνθηκών που επισημοποιούν τα αποτελέσματα πολέμων.
Η συνοριακή γραμμή Ελλάδας - Βουλγαρίας δεν στηρίζεται σε κάποιες γενικές αρχές του δικαίου.
Συνεπώς η φράση "η Ελλάδα υποστηρίζει την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου" είναι χωρίς νόημα . και σίγουρα δεν είναι θέση της διπλωματίας μιας χώρας.

-´Αλλο ο έλληνας (πχ Σοφοκλής Σχορτσιανίτης ή Σπύρος Κυπριανού ή Γιώργος Χατζημαρκάκης) και άλλο ο ελλαδίτης (απλά κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου, που μπορεί να αισθάνεται τούρκος, πχ Αχμετ Μέτε). Οι όροι συχνά συγχέονται εσκεμμένα, όχι μόνο για λόγους ευκολίας, αλλά ειδικά όταν το αντικείμενο της συζήτησης είναι η ελληνική ταυτότητα.

-70% των φόνων διαπράττονται από αλλοδαπούς. Τα στοιχεία απο astynomia.gr

-25% του ΑΕΠ εξανεμίστηκε σε καιρό ειρήνης.

-30% η ανεργία.

(Ακολουθεί συνέχεια)

ΝΚ 29 Αυγούστου 2013 στις 9:25:00 μ.μ. EEST  

(Συνέχεια)



Με βάση αυτό το χάος και άλλα συμβάντα, θεωρώ πως ο ελληνικός λαός είναι ιδιαίτερα ψύχραιμος ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ.

Το εθνικό μέτωπο της Γαλλίας είχε περάσει σε προηγούμενη δεκαετία στον δεύτερο γύρο προεδρικών εκλογών, με αποτέλεσμα να αναμετρηθούν ο Λε Πέν με τον Σιρακ! Αυτά σε καιρούς ευημερίας.

Σε καιρούς πραγματικής, αλλά όχι ζωτικής, κρίσεως έγιναν απανωτά πραξικοπήματα. Το 1958 και το 1961.

Για την ανεξαρτησία της Αλγερίας αυτά. Ο δε Ντε Γκωλ, αφού κατεστειλε το δεύτερο πραξικόπημα, υπέγραψε την ανεξαρτησία της Αλγερίας και ερωτήθη για την μετανάστευση των μέχρι πρότινος Γάλλων υπηκόων στη Γαλλία. Η απάντησή του ήταν σαφής: "Μα σε αυτήν την περίπτωση το χωριό μου, το Colombey-les-Deux-Églises (Κολομπέ - Δυο Εκκλησιές) θα γινει Κολομπε -τα Δυο Τζαμιά".

ΕΤΣΙ καταστέλλονται τα άκρα.

Στην Ελλάδα, όπου στον δημόσιο λόγο οι λέξεις "πατρίδα" και "έθνος" ήταν επι 40 χρόνια βωμολοχίες, καταλήξαμε με τους γελοίους της χα.

Ή θα ξαναβρούμε τα γράδα μας ή δεν έφτασαν 400 χρόνια, και θελουμε 2.000 χρόνια χωρίς πατρίδα για να την εκτιμήσουμε,, όπως οι Εβραίοι

Υγ: ένα αθλητικό αστειάκι: σήμερα διάβασα στην Sportday πως ο προπονητής της εθνικής ομάδας μπάσκετ υπολόγιζε σε 12 άνδρες και 3 μικρούς, "αλλά είχαμε απουσίες" . Το ΝΒΑ είναι και δύσκολο...

Στην ίδια εφημερίδα ο Ραφικ Τζιμπουρ, απο "Γάλλος επιθετικός" όταν ήρθε στον ολυμπιακό, είχε γίνει "Αλγερινος με γαλλικό διαβατήριο", τώρα που κάνει χωριστές προπονήσεις και θέλει να φύγει.

Προβλέπω, αν γνωστός παίκτης δεν ξαναπατήσει στην εθνική ομάδα, να διαβάζουμε σε λίγα χρόνια για τον "Νιγηριανό με ελληνικό διαβατήριο", από τους ίδιους αθλητικογράφους που τον αποθέωσαν.

Υγ. 2 χαίρομαι ειλικρινά για το ήθος του ΦΚΜΚ, αν και διαφωνώ με τις απόψεις του.

Ανώνυμος 30 Αυγούστου 2013 στις 9:53:00 π.μ. EEST  

Καλημέρα σε όλους - έλειψα χτες απο το πισί λόγω φόρτου εργασίας οπότε θα απαντήσω σε ένα ένα τα μυν σας όπως τα βλέπω

@Οδυσσέας

"εθνική πολιτική στο θέμα συνόρων" = κλειστά σύνορα όπως προβλέπει το σύνταγμα χωρίς τις μαιμουδιές του δουβλίνου και την χωματερή σωμάτων

"Γιατί εγώ ρατσιστική πολιτική βλέπω"
φυσικά και είναι ρατσιστές. και οι χειρότεροι μάλιστα. καρφιά καρφώνεις με σφυρί και όχι με κουτάλι. αν μου πεις άλλο κόμμα που μπορεί να αλλάξει κάτι στην αθήνα είμαι όλο αυτιά.

"Το να παρομοιάζεις ένα μαύρο παιδί που μεγάλωσε στην Ελλάδα με πίθηκο, όπως έκανε ο Μιχαλολιάκος, δεν είναι εθνική πολιτική. "
ο μιχαλολιάκος παντού βλέπει καθρέφτες. έχει 99% άδικο σε ότι πει. το 1% όμως είναι σωστό.

το ίδιο ισχύει και για τα λοιπά μη ελληνικά κόμματα όπως το σοβιετικό ΚΚΕ που έχει άποψη περι εργατικών θεμάτων και μπουρδολογία για τα υπόλοιπα ή το σύριζα που έχει δίκιο για το χρέος αλλά άδικο για την παντελή διαγραφή της ελληνικής εθνότητας.

@Μοντγκόμερυ
"Αγαπητέ Μηδενιστή η εμφανιζόμενη προς τα έξω πολιτική της ΧΑ στα εθνικά θέματα είναι εμφανέστατα καταστροφική."

αγαπητέ φίλε υπάρχει καλύτερος τρόπος απο μια δημαρχία για να εξαφανιστεί ή ισοπεδωθεί ή ΧΑ;;; δεν μιλάμε για κυβέρνηση αλλά για δημαρχία.
χώρα που θα δωθεί και έναυσμα απο τους ξένους ή και τα δικά μας παιδιά να πάρει στροφές η ΝΔ και ότι τελικά κεντροποιηθεί απο το σύριζα για τις νέες εκλογές.

"Ουδείς λογικός άνθρωπος στην σημερινή παγκόσμια γεωπολιτική κατάσταση δεν εναντιώνεται "τσαμπουκαλοειδώς" με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.¨"

ούτε και κανένας θα το κάνει. το υπεξ είναι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. η τοποθέτηση γλαστρών, η άδεια για τραπεζάκια και η πολύτιμη τότε δημ αστυνομία, υγειονομικό κτλ θα είναι ΧΑ. οι πρώτοι θα τρώνε μαζί και οι δεύτεροι θα καθαρίζουν τα σκουπίδια. και δεν το λέω εγώ -το λένε 400,000 ψηφοφόροι κατά 90% αθηναίοι. εγώ δεν ψηφίζω καν αθήνα...

@Μέντωρ
"Άσε ρε μηδενιστή με τους ναζιστοπαπατζήδες της ΧΑ τώρα"

ευκαιρία να δούμε και τί απήδια πιάνει ο σάκος. το ΚΚΕ διαλύθηκε απο την άρνηση συμμετοχής σε κυβέρνηση. η ΧΑ πώς περιμένεις να διαλυθεί; μια δημαρχία θα είναι κουφέτο και θα είμαστε διπλά κερδισμένοι.

@ΦΚΜΚ
"Το θέμα της σαρίας λύνεται μόνο με αυστηρή εφαρμογή των νόμων που προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα"

το οποίο ΔΕΝ εφαρμόζει η ΝΔ και σίγουρα όχι το ΣΥΡΙΖΑ. σκέψου πριν απαντήσεις: που πρέπει να απευθυνθώ για εφαρμογή του νόμου;

για να φτιάξεις σαλάτα πρώτα κόβεις τα λαχανικά σε κομματάκια.

@Ιέρακα αδερφέ

Διάβαζα προχτές για ενα κοριτσάκι με 20-50 κρίσεις την μέρα που είχε παραλύσει τελείως. ο γιατρός πρότεινε χασίς για να ηρεμήσει ο σώμα και ο πατέρας έδειρε τον γιατρό. τελικά με την νέα "θεραπεία" το κορίτσι έγινε καλά και βρήκαν και έλαιο χασίς απο αμερική χωρίς την ουσία που βλέπεις τα πάνω κάτω. ο γιατρός το έφαγε το ξύλο όμως...

έχουμε 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. έχουμε πιάσει πάτο. δεν υπάρχουν λύσεις και δεν μιλάει κανείς. λέω οτι ο δημοτικός διαχειριστής να είναι κάτι διαφορετικό απο αυτό που πιστεύεις και γίνεται πανικός...
η χα δεν διαφέρει απο το κκε και το σύριζα και με το πρώτο να έχει και εμφύλιο στην πλάτη του. όπως τα 2 τελευταία άλλαξαν ιδεολογικά και θα αλλάξουν και άλλο έτσι θα αλλάξει και η χα. το χρήμα και οι γκόμενες αλλάζουν και άγιο. μην ξεχνάς οτι το 99% της χα μέχρι πριν 4 χρόνια ήταν ΛΑΟΣ και ΝΔ. στην τελευταία θα καταλήξουν και πάλι.

μηδενιστής

Ηλίας Κ. 30 Αυγούστου 2013 στις 9:57:00 π.μ. EEST  

Ωραια τα λετε παιδια.
Εαν/οταν τα πραματα ξεφυγουν και τα στιφη των μουσουλμανων εκ πακισταν, αφγανισταν, νιγηριας κανουν το μονο που ξερουν και καταλαβαινουν, να σφαζουν, βιαζουν και να λεηλατουν, τοτε να μαζευτειτε να συζητησετε για ανθρωπισμο, φασισμο, ναζισμο, σαπιο πολιτικο συστημα, τα παιδια που γεννηθηκαν και θελουν κλπ κλπ.
Εγω λυπαμαι αλλα θα πρεπει να προστατευσω την Πατριδα,την οικογενεια και τον ελληνικο/χριστιανικο πολιτισμο και αξιες.

Οποτε, χιλια συγγνωμη απο ολους, στα @@@@@ μου τα πολιτικα και ανθρωπινα δικαιωματα τους. Εχω και εγω, και τα παιδια μου και ολοι εσεις δικαιωματα στη ζωη και αυτα εχουν προτεραιοτητα.
Αμπελοφιλοσοφιες και θεωριες, οταν ο αλλος ακονιζει μαχαιρια και σφαζει εδω και δεκα ποσους αιωνες, δεν εχουν θεση.

Οργανωθείτε. Οπλιστείτε. Γρηγορείτε.

Ανώνυμος 30 Αυγούστου 2013 στις 10:14:00 π.μ. EEST  

@Οδυσσέας

"Λύση είναι η απέλασή τους, και ως τότε το μάντρωμά τους"

και οι μόνοι που το υποστηρίζουν είναι οι πίθηκοι.

@28 Αυγούστου 2013 - 11:50:00 μ.μ. EEST

"Θα δεις στα ψηφοδέλτια απόστρατους, τίποτα πρώην δικαστικούς, τέλος πάντων όχι ακριβώς την εικόνα των προσώπων που είχαμε μέχρι σήμερα. "

φυσικότατα. θα δούμε στρατηγούς, δικαστές, πρώην βουλευτές της ΝΔ κτλ
και οι ίδιοι που είναι τώρα θα είναι αλλαγμένοι. ξέρεις τί είναι να φτάσεις 45 χρονών για να μπεις σε αμάξι δικό σου ή να κάνεις πρώτη φορά σεξ χωρίς να πληρώσεις;;; χαζοί δεν είναι, όπως και κανείς που έκατσε σε βουλευτική καρέκλα. η uhu μπήκε και δεν θα βγει. ήδη έχουν εξαφανιστεί οι απειλές και το ξύλο. σε λίγο τα μπινελίκια και σε κανα χρόνο θα γυρνάνε με λουλούδια...

@Οδυσσέας
"Παράδειγμα: όσο και να πεινάσω, δεν πρόκειται να βγω στη Συγγρού. Θέμα αρχής"

συμφωνώ με όλο το ποστ. δεδομένου όμως ότι η πορνεία στην ελλάδα έχει βαρέσει κόκκινο σε πρωτοφανή επίπεδα (και απο άντρες...)το θέμα αρχής που λες έχει γίνει για πολλούς δευτερεύον μπροστά στην επιβίωση. η επιβίωση οδηγεί κόσμο στην χα και στα επίσης εμετικά σύριζα και κκε για τον λόγο του ο καθένας.

που ήταν η ελληνική πολιτεία και ΕΣΥ, φίλε και αδερφέ Οδυσσέα όταν έβλεπες το σφυροδρέπανο μέχρι τώρα; που είμασταν όλοι μετά τον εμφύλιο, την βίαια μετακίνηση των ποντίων στο καζακστάν, του 30,000 και πλέον εκτελεσθέντες, και νωρίτερα όταν χρηματοδοτούσαν μαζικά τον κεμάλ;;;; α ήρθε ο γερο-καραμανλής ο εθνάρχης και το έκανε νόμιμο...γαμώ τους νόμους. στο τρίο όλων των εποχών μαζί με το κύπρος είναι μακριά, και την τσιμεντοποίηση της χώρας.

@ΦΚΜΚ

"Τα όρια ανάμεσα στις μαζικές απελάσεις και στο πογκρόμ μπορεί να γίνουν πολύ δυσδιάκριτα ώρες ώρες"

σωστότατος.

@Οδυσσέας

"Τους το επέβαλε η μουσουλμανική πλειοψηφία που έχει δημιουργηθεί σε κάποιες περιοχές."

σωστότατος. είναι θέμα χρόνου να δούμε bradistan και εδώ. μετά τί θα κάνουμε; θα το παίξουμε άγγλοι; οι άγγλοι δεν έχουν δίπλα την τουρκία.

@29 Αυγούστου 2013 - 10:10:00 π.μ. EEST

"Άσε μας ρε φίλε... τι να φοβηθούν οι ξένοι από το Λαγό και τον Καιάδα"

τους δικούς τους αντίστοιχους. η ευρώπη ΒΡΑΖΕΙ.

@ΝΚ

ωραίος ρε φίλε.

μηδενιστής

Ανώνυμος 30 Αυγούστου 2013 στις 11:27:00 π.μ. EEST  

Για να λυθεί ο κίνδυνος της εξαφάνισης μας ως έθνος πρέπει να φύγουν άμεσα όλοι αυτοί τους οποίους μας κουβάλησαν με απώτατο σκοπό αυτό, και τον διαμελισμό της Ελλάδας μας και τον υποβιβασμό των Ελλήνων σε μειονότητες είτε σε μία ενιαία Ελλάδα-μουσουλμανικό Γιουνανιστάν είτε σε διάφορα μικρά κρατίδια με το ίδιο αποτέλεσμα, των Ελλήνων μειονότητα και την σταδιακή συρρίκνωση τους όπως συνέβηκε σε όλες τις χώρες τις οποίες υπήρχε Ελληνισμός και κατακτήθηκε από μουσουλμάνους. Ακόμη και τώρα τα κόμματα αρνούνται να αντιμετωπίσουν την κατάσταση για τις δικές τους μικροκομματικές σκοπιμότητες. Για να απελαθούν μαζικά και αποτελεσματικά τα κόμματα πρέπει να συμφωνήσουν σε εθνική πολιτική κλεισίματος των συνόρων κάτι που μοιάζει αδύνατον στην τωρινή πολιτική κατάσταση (ακόμη και η λέξη εθνική πολιτική προκαλεί εμετό στα αριστερά κόμματα με τα οποία συντάσσονται στο θέμα και τα υπόλοιπα, ε μην μας πούνε και φασίστες!). Νομίζω ότι ακόμη και τώρα δεν υπάρχει αρκετός χρόνος να απελαθούν ειρηνικά και αποτελεσματικά λόγω του τεράστιου αριθμού τους που συσσωρεύεται εδώ και μία εικοσαετία. Ακόμη και αν μία κυβέρνηση προσπαθήσει να το κάνει θα βρει πολλά εμπόδια, από τα υπόλοιπα κόμματα έως την άρνηση των μουσουλμανικών χωρών να τους δεχτούν πίσω μαζικά, αλήθεια σκεφτήκαμε τι θα γίνει αν με διάφορες προφάσεις οι χώρες καταγωγής τους δεν τους δέχονται πίσω και δεν υπογράψουν συμφωνίες επαναπατρισμού τους? αν οι αλλοδαποί δεν λένε τα πραγματικά τους στοιχεία πως θα καταλάβουμε από πού είναι? τι θα κάνουμε τότε? πολύ φοβάμαι ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και στο τέλος θα γίνουμε Συρία, μετά από κάποιο χτύπημα της Τουρκίας, ή και πριν από το χτύπημα θα τους υποκινήσει σε εξέγερση (μην ξεχνάμε τα φορτία όπλων και εκρηκτικών με οδηγίες στα τουρκικά που έχουν κατασχεθεί και είχαν αποσταλεί από Τουρκία, φαντάζεστε αν πιάσαμε μερικά πόσα θα πέρασαν) και μετά θα γίνουν σφαγές και αν επικρατήσουμε στο μακελειό θα σφαγούν σαν την Τριπολιτσά αλλά έχοντας πληρώσει και εμείς βαρύ φόρο αίματος και την Ελλάδα κατεστραμμένη! Η άλλη εκδοχή είναι να συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο και σε μερικές δεκαετίες να γίνουν πλειοψηφία αλλά θα κυβερνάνε την Ελλάδα ήδη από όταν θα είναι μία ισχυρή μειοψηφία αφού θα είναι συσπειρωμένοι σε ένα κόμμα το οποίο και θα ελέγχουν οι οργανωμένοι μουσουλμάνοι τύπου μουσουλμανικής αδελφότητας και θα προωθούν με κάθε τρόπο την μουσουλμανοποίηση της χώρας ενώ εμείς θα έχουμε τον χαβά μας και ακόμη θα συζητάμε (τα κόμματα) αν πρέπει να απελαθούν οι λάθρο!

Πέτρος Κ.

Οδυσσέας 30 Αυγούστου 2013 στις 11:42:00 π.μ. EEST  

@ Μηδενιστή:

1. "εθνική πολιτική στο θέμα συνόρων" = κλειστά σύνορα όπως προβλέπει το σύνταγμα χωρίς τις μαιμουδιές του δουβλίνου και την χωματερή σωμάτων
Και ο Δένδιας απέρριψε την αναθεώρηση του Δουβλίνου. Το πρόβλημα είναι ότι το Δουβλίνο του 2003 το υπογράψαμε (τα καλά του ΓΑΠ), μονομερής καταγγελία δεν επιτρέπεται και όσο δεν καταργείται/αναθεωρείται ισχύει. Αρα πρέπει να πείσουμε και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους για την κατάργησή του - εκτός αν προτείνεις και έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να ολοκληρωθεί το χάλι μας.

2. "Λύση είναι η απέλασή τους, και ως τότε το μάντρωμά τους"
και οι μόνοι που το υποστηρίζουν είναι οι πίθηκοι.
Δεν ξέρω τι υποστηρίζουν οι πίθηκοι, αλλά για την ώρα το μάντρωμα των λάθρων το κάνει ο Δένδιας, και πολύ καλά μάλιστα. Πέρνα μια βόλτα από Αμυγδαλέζα να δεις. Λίγο επιτάχυνση στις απελάσεις θέλει το θέμα.

3. Η πρότασή σου να αναλάβει τη δημαρχία Αθηναίων η ΧΑ συνεπάγεται ότι οι μπράβοι, μαχαιροβγάλτες και νταβατζήδες της ΧΑ που τώρα κυνηγάνε Πακιστανούς στα στενάκια, θα αποκτήσουν κρατικό σήμα και σφραγίδα (της δημοτικής αστυνομίας ή άλλο, αδιάφορο). Αυτό δεν είναι μόνο κατάντια από πολιτισμική άποψη - θα είναι και θρυαλλίδα για την εξέγερση των Πακιστανών κλπ. Όσο ο Δένδιας τους "μαζεύει" με την αστυνομία, το πράγμα βελτιώνεται αργά αλλά σταθερά. Αν αρχίσει δολοφονικό πογκρόμ, θα έχουμε και διαφορετικές αντιδράσεις.

4. "Τους το επέβαλε η μουσουλμανική πλειοψηφία που έχει δημιουργηθεί σε κάποιες περιοχές."
σωστότατος. είναι θέμα χρόνου να δούμε bradistan και εδώ. μετά τί θα κάνουμε; θα το παίξουμε άγγλοι; οι άγγλοι δεν έχουν δίπλα την τουρκία.
Ξεχνάς τη βασική διαφορά: οι μουσουλμάνοι στην Αγγλία έχουν αγγλική υπηκοότητα, και επιβάλλουν την άποψή τους (περί σαρίας) όχι με τη βία αλλά με το νόμο, ως ψηφοφόροι. Στην Ελλάδα ευτυχώς (παρά τις προσπάθειες Ραγκούση - ΓΑΠ) δεν έγιναν ακόμα ψηφοφόροι, και χάρη στο Συμβούλιο Επικρατείας, μάλλον δε θα γίνουν ποτέ.
Μην ξεχνάς ότι από τότε που έπεσε ο ΓΑΠ, έχουμε δυο κρίσιμες αλλαγές: ο Δένδιας έκλεισε τα σύνορα σε καινούριους λάθρους και το ΣτΕ έκλεισε την πόρτα της ιθαγένειας στους παλιούς. Απομένει να απελαθούν από τη χώρα όσοι λάθροι είναι ήδη μέσα. Θα γίνει κι αυτό... Αλλά με το νόμο και όχι με το λεπίδι.

Ανώνυμος 30 Αυγούστου 2013 στις 12:03:00 μ.μ. EEST  

@Οδυσσέα

"Αρα πρέπει να πείσουμε και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους για την κατάργησή του"

απο την πολύ προπαγάνδα έλειωσαν τα χείλια των εκπροσώπων μας στην ΕΕ...

"εκτός αν προτείνεις και έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να ολοκληρωθεί το χάλι μας. "

με ρωτάς αν έχω να διαλέξω μεταξύ σκύλλας και χάρυβδης τί θα είναι;

"αλλά για την ώρα το μάντρωμα των λάθρων το κάνει ο Δένδιας, και πολύ καλά μάλιστα."

ναι. μάντρωσε 10 χιλιάδες. άντε να μαντρώσει 50. τα άλλα εκατομμύρια;
είπα ότι η μόνη λύση είναι ο στρατός και οι μαζικές και επι τόπου απελάσεις.

"Η πρότασή σου να αναλάβει τη δημαρχία Αθηναίων η ΧΑ"

δεν είναι πρότασή μου, είναι πιθανό σενάριο.

"Αυτό δεν είναι μόνο κατάντια από πολιτισμική άποψη - θα είναι και θρυαλλίδα για την εξέγερση των Πακιστανών"

το οποίο μπορεί να μην είναι εν τέλη κακό.

"Όσο ο Δένδιας τους "μαζεύει" με την αστυνομία, το πράγμα βελτιώνεται αργά αλλά σταθερά"

και το 2374 θα έχουν επελαθεί απο τους τάφους τους οι πρώτοι 500,000 που μπήκαν την δεκαετία 2000-2010...

"και χάρη στο Συμβούλιο Επικρατείας, μάλλον δε θα γίνουν ποτέ."

έτσι λέγαμε και πριν 5 χρόνια. και κοίτα: 700,000 αλβανοί έλληνες και πόσοι ασιάτες. πες ότι βγαίνει το σύριζα του χρόνου και αλλάξει πάλι το νόμο. τί θα κάνουμε τότε;

"Απομένει να απελαθούν από τη χώρα όσοι λάθροι είναι ήδη μέσα. Θα γίνει κι αυτό... Αλλά με το νόμο και όχι με το λεπίδι."

να ξερες πόσες χώρες το είπαν αυτό...
υπάρχουν χώρες που σκότωσαν ΑΔΕΡΦΙΑ τους για να μην διαλυθούν: ιορδανία, λίβανος.

οι ηπα πάνε για 20% λατίνους και επίσημα μέχρι το τέλος της δεκαετίας για 2η επίσημη γλώσσα. οι ΗΠΑ ΤΟΥ 30% ΓΕΡΜΑΝΏΝ που πολέμησε την γερμανία σε δύο ΠΠ.

οι ειρηνικές πασιφιστικές λύσεις ειδικά σε χώρες του φραπέ οδηγούν σε διάλυση.

οι 400,000 ψήφοι της ΧΑ δείχνουν ότι ο κόσμος βαρέθηκε ή φοβάται.

την λύση μου την είπα. απο εκεί και πέρα ανέμενε ΧΑ αρχικά για δημαρχία και βλέπουμε.

μηδενιστής

Αναδελφος 30 Αυγούστου 2013 στις 12:50:00 μ.μ. EEST  

Πολυ ενδιαφεροντα, ολα τα σχολια.Αναρωτιεμαι αν σε πεντε χρονια θα μας απασχολουν τα ιδια θεματα, η θα εχουν επιλυθει.

Ανώνυμος 30 Αυγούστου 2013 στις 2:03:00 μ.μ. EEST  

@μηδενιστή

Πως περιμένω να διαλυθεί η ΧΑ;'Οταν ο κόσμος δει φως στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει,όταν επιτέλους οι κάτοικοι των περιοχών των Αθηνών που μαστίζονται απο την εγκληματικότητα νιώσουν πιο ασφαλείς και προπαντώς αυτό που λέει ο Οδυσσέας πιο πάνω,όταν συνειδητοποιήσει ο καθένας πως ό,τι κι αν συμβαίνει γύρω του,δε ξεπουλάει τις αρχές του....Ως τότε,δυστυχώς αντί για έναν υγιώς σκεπτόμενο πατριώτη Έλληνα,κινδυνεύουμε να έχουμε το Κασιδιάρη για δήμαρχο,με ό,τι αυτό συνεπάγεται....


Μέντωρ

Ηλίας Κ. 30 Αυγούστου 2013 στις 2:25:00 μ.μ. EEST  

Ή θα μας εχουν σφαξει με μικρο μαχαιρι επειδη ειμαστε απιστα σκυλια. Ειλικρινα τωρα...

Οδυσσέας 30 Αυγούστου 2013 στις 2:48:00 μ.μ. EEST  

@ Μηδενιστή:
Τόσες ανακρίβειες σε τόσο λίγες λέξεις, είναι πραγματικό επίτευγμα. Ζήτα να σε προσλάβουν στο τμήμα προπαγάνδας της ΧΑ.

1. Δεν υπάρχουν "700.000 Αλβανοί Έλληνες". Μπερδεύεις τις άδειες παραμονής με την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας. Όποιος έχει άδεια παραμονής μπορεί να είναι νόμιμα στην Ελλάδα αλλά δεν είναι Έλληνας πολίτης ούτε ψηφίζει. Αυτό γίνεται μόνο με την πολιτογράφηση, δηλαδή την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας / υπηκοότητας. Στα δυόμιση χρόνια που εφαρμόστηκε ο νόμος Ραγκούση, πήραν την ελληνική 13.425 αλλοδαποί, από τους οποίους Αλβανοί ήταν 8.241. Πριν το νόμο Ραγκούση, από το 2000 ως το 2010, είχαν πάρει την ελληνική ιθαγένεια περίπου 50.000 αλλογενείς. Γύρω στο 85% από αυτούς, δηλαδή χοντρικά 42.500, ήταν Αλβανοί πολίτες, με βάση τα ποσοστά που υπολογίζει η Eurostat.
Επίσης αν ψάξεις στην ιστοσελίδα της Eurostat για τις ελληνοποιήσεις μεταξύ 1991-1998 θα δεις ότι είναι συνολικά 7.987, από όλες τις εθνικότητες. Δηλαδή συνολικά από το 1991 ως το 2012 πήραν την ελληνική ιθαγένεια 70.000 ως 75.000 αλλοδαποί. Με δεδομένο ότι περίπου 85% των ελληνοποιήσεων είναι σταθερά Αλβανοί, βρίσκουμε ότι την τελευταία εικοσαετία έχουν ελληνοποιηθεί γύρω στους 60.000 Αλβανούς (πολλοί από τους οποίους είναι και Βορειοηπειρώτες, όπως φαίνεται στον πίνακα "ομογενείς" σε ένα από τα παραπάνω λινκ). Αρα ο αριθμός "700.000 Αλβανοί Έλληνες" που χρησιμοποιείς, είναι απόλυτα αστήρικτος.

2. Στην πρόταση για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχω να απαντήσω κάτι. Να βγούμε κι από το ΝΑΤΟ, να αποσυρθούμε κι από όλους τους διεθνείς οργανισμούς, να γίνουμε Βόρεια Κορέα, να τους δείξουμε εμείς των παλιοευρωπαίων! Εκτιμώμενη ηλικία προτείνοντος: 10 ως 16 ετών.

3. "και χάρη στο Συμβούλιο Επικρατείας, μάλλον δε θα γίνουν ποτέ."
έτσι λέγαμε και πριν 5 χρόνια. και κοίτα: 700,000 αλβανοί έλληνες και πόσοι ασιάτες. πες ότι βγαίνει το σύριζα του χρόνου και αλλάξει πάλι το νόμο. τί θα κάνουμε τότε;
Δεν κατάλαβες. Απαξ και το Συμβούλιο Επικρατείας έβγαλε το νόμο Ραγκούση αντισυνταγματικό, δεν ξαναπερνάει νόμος με τα χαρακτηριστικά του νόμου Ραγκούση, δηλαδή νόμος που να δίνει αυτόματα την ελληνική ιθαγένεια σε αλλοδαπούς. Και ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλαξει το νόμο, απλά θα προσφύγει κάποιος στο ΣτΕ και θα ανασταλεί αμέσως η ισχύς του. Όσο για τους αριθμούς σου, τα είπαμε...

Ανώνυμος 30 Αυγούστου 2013 στις 3:11:00 μ.μ. EEST  

@Οδυσσέας

για τους αριθμούς δες εδώ; http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Greece#Immigration
και εδώ https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/gr.html

στην eurostat ποιός δίνει δεδομένα;;;; ;)

"Μπερδεύεις τις άδειες παραμονής με την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας"

πολύ πιθανό και επίσης πολύ αδιάφορο. ο αλλοδαπός στο κέντρο υπάρχει ανεξάρτητα του διαβατηρίου.

"Στην πρόταση για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχω να απαντήσω κάτι"

δεν πρότεινα να βγούμε. σε ρώτησα αν με ρωτάς μεταξύ σκύλλας και χαρύβδης τί θα διαλέξω.

το μόνο που έχω να πω είναι αυτό: καλύτερα να μην είχαμε μπει το 80.

το ΣτΕ έχει βγάλει πολλά πράγματα αντισυνταγματικά. αντι-συνταγματικά. αν ο σύριζα ή η χα αλλάξει το σύνταγμα τί θα βγάλουν αντισυνταγματικό;;;δεν το σκέφτηκες έτσι ε;
οι 300 της βουλής λύνουν και δένουν. κάνουν ότι γουστάρουν ατιμώρητοι. δεν υπάρχει κανένα απολύτως εμπόδιο.

"Τόσες ανακρίβειες σε τόσο λίγες λέξεις, είναι πραγματικό επίτευγμα. Ζήτα να σε προσλάβουν στο τμήμα προπαγάνδας της ΧΑ. "

έχεις κανα email να στείλω βιογραφικό; που ξέρεις μπορεί να γίνει και βουλευτής - ξέρω να μετράω μέχρι το 8.

το ξέρω ότι τα πήρατε στο κρανίο με την ΧΑ αλλά ο χρόνος περνάει (δύο του ΠΑΣΟΚ και ένας της ΝΔ), τα ποσοστά ανεβαίνουν και καλό να αρχίζουμε να συνηθίζουμε...

ο πάτος βαθαίνει.

μηδενιστής

Ανώνυμος 30 Αυγούστου 2013 στις 3:43:00 μ.μ. EEST  

Η μόνη λύση είναι ο διαμελισμός της Ελλάδας σε ένα κράτος που δεν θα δέχεται λαθρομετανάστες και σ' ένα άλλο που θα δέχεται (θα κατοικείται από αριστερούς, κεντρώους, soft δεξιούς,φιλελεύθερους). Όλα τ' άλλα είναι ημίμετρα και αρβανιτιές!

Ανώνυμος 30 Αυγούστου 2013 στις 4:26:00 μ.μ. EEST  

@Μεντωρ

το να δεις τον κασιδιάρη δήμαρχο δεν είναι και τπτ τραγικό. εδώ είδαμε gap πρωθυπουργό...

συμφωνώ με όλα όσα λες - είμαι ο τελευταίος που θέλει να δει την ΧΑ με δύναμη - αλλά περνάει ο χρόνος και λεφτά δεν βλέπουμε και η κατάσταση χειροτερεύει. ίσως μια φιτιλιά να βελτιώσει την κατάσταση...

με την συρία να γίνεται βαρελότο και κανα μύριο να έρχονται προς τα δω τί θα κάνουμε;;; να σου πώ; μάθε να γράφεις απο δεξιά προς τα αριστερά.

μηδενιστής.

Υγ GAP θεέ πάρε (ξανά) την ΠΑΕ!

Οδυσσέας 30 Αυγούστου 2013 στις 4:49:00 μ.μ. EEST  

@ Μηδενιστή:

1. Τι αριθμούς να δω από τα λινκς που δίνεις; Δεν αμφισβητούν αυτό που έγραψα: ότι από το 1991 ως το 2012 πήραν την ελληνική ιθαγένεια μόλις 70.000 ως 75.000 αλλοδαποί, και όχι 700.000 κλπ. που γράφεις.

2. Παραδέχεσαι εμμέσως ότι ο αριθμός 700.000 που χρησιμοποίησες αναφέρεται σε άδειες παραμονής (και όχι σε ιθαγένειες), και προσπαθείς να υποβαθμίσεις τη διαφορά λέγοντας ότι είναι αδιάφορο. Ε λοιπόν δεν είναι καθόλου αδιάφορο. Όποιος πήρε την ελληνική ιθαγένεια είναι Έλληνας πολίτης, μένει στην Ελλάδα για πάντα χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, τα παιδιά του γίνονται αυτόματα Έλληνες πολίτες, και το κυριότερο: ΨΗΦΙΖΕΙ και άρα τα κόμματα υπολογίζουν τις επιθυμίες του (όπως ακριβώς τα αγγλικά κόμματα συζητούν τη σαρία γιατί υπολογίζουν τις επιθυμίες των μουσουμάνων με βρετανική υπηκοότητα).
Αντιθέτως όποιος έχει απλή άδεια παραμονής δεν έχει κανένα από αυτά τα προνόμια και η άδειά του μπορεί αύριο να λήξει ή να ανακληθεί...

3. Ίσως να ήταν καλύτερα να μην είχαμε μπει στην ΕΟΚ το 80, αλλά το ερώτημα είναι τώρα τι κάνουμε, που είμαστε μέσα. Για να αφήσουμε τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, το απλό ερώτημα είναι: βλέπεις άλλο τρόπο να απαλλαγούμε από το Δουβλίνο ΙΙ από τη διαπραγμάτευση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους; εγώ όχι.

4. Περίπτωση αλλαγής του Συντάγματος που "δεν σκέφτηκα": Μάλλον εσύ δεν έχεις ακούσει για την αναθεώρηση του Συντάγματος και τις μη αναθεωρήσιμες διατάξεις του... Η απόφαση 460/2013 του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Ραγκούση, το έκανε επικαλούμενη (πάνω από όλα) το άρθρο άρθρο 1 παρ. 2 και 3 του Συντάγματος, που ορίζουν ότι «2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία. 3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα». Αυτή η διάταξη είναι μη αναθεωρήσιμη, γιατί ανήκει σε "εκείνες που καθορίζουν τη βάση και τη μορφή του πολιτεύματος" (άρθρο 110 Σ). Άρα η Βουλή (ακόμα και Βουλή με πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ) δε μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Για να μην πιάσω καν τα πρακτικά προβλήματα της αναθεώρησης (θέλει 180 βουλευτές, θέλει να μεσολαβήσουν εκλογές και να εγκρίνει και η επόμενη Βουλή κλπ.), που καθιστούν την προοπτική αναθεώρησης από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εντελώς θεωρητική.

Ανώνυμος 30 Αυγούστου 2013 στις 5:06:00 μ.μ. EEST  

@Οδυσσέας

1/2. έχεις δίκιο για τους αριθμούς αλλά παραμένουν 700,000 οι 'νόμιμοι' και οι μετρημένοι.

"ΨΗΦΙΖΕΙ"

δεν ψηφίζει φυσικά αλλά χρηματοδοτεί ο ίδιος ή η ΜΚΟ που τον στηρίζει, και μετά βλέπουμε υποψ βουλευτές να τους φυλάνε τα πόδια.

"όποιος έχει απλή άδεια παραμονής δεν έχει κανένα από αυτά τα προνόμια και η άδειά του μπορεί αύριο να λήξει ή να ανακληθεί..."

έλα που δεν γίνεται ανάκληση...

3."βλέπεις άλλο τρόπο να απαλλαγούμε"

ίσως τον κασιδιάρη δήμαρχο. πριν πνιγείς ή μ αρχίσεις στα μπινελίκια σκέψου το λίγο. η ΕΕ θα δει ναζιστικό κίνδυνο μετά απο 70 χρόνια.

τις φωτιές στις πετρελαιοπηγές τις σβήνουν με δυναμίτη.

4. ωραία!
με καθησύχασες λίγο αλλά επειδή μένουμε ελλάδα κρατάω και μια πισινή. ο λόγος είναι οι χιλιάδες γεωργιανοί και λοιποί καυκάσιοι "ρωσοπόντιοι" που βαφτίστηκαν έλληνες σε μια νύχτα και δεν τους πήρε ποτέ κανείς τα χαρτιά. ο λόγος είναι οτι μπορεί να έχουμε δύο βουλές σύριζα όπως οι 2 πασόκ 81-89 που ξήλωσαν μέχρι και τον πρόεδρο απο δύναμη συν το ΣτΕ αποτελείται απο άτομα που άνετα μπορούν να χρηματοδοτηθούν.
δεν είχα ποτέ εμπιστοσύνη στο κράτος για να έχω τώρα. μεγάλωσε και μεγαλώνω στο χάος.

μηδενιστής

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 30 Αυγούστου 2013 στις 10:03:00 μ.μ. EEST  

@Μηδενιστή
Να αφήσεις για λίγο τις αναλύσεις που διαβάζεις για τους τιτανοτεράστιους Εβραίους που τα καταφέρνουν παντού και πάντα (με ετήσια οικονομική βοήθεια ίσαμε με μια αγορά του αιώνα από USA και με licence to kill από τα αφεντικά - αυτή που μας στέρησαν στον Αττίλα). Ρίξε μια ματιά στον Ρινόκερο του Ιονέσκο. Ανάμεσα στα άλλα θα καταλάβεις πόσο εύκολα αποδέχονται οι άνθρωποι το παράλογο και πόσο άνετα δέχονται να γίνουν από άνθρωποι ρινόκεροι. Και ό,τι δεν καταλάβεις εδώ είμαι για ιδιαίτερα. Μη φοβάσαι, ποτέ δεν πληρώνομαι για εργασία πλέον της νόμιμης. Γι'αυτό και δεν έβγαλα ούτε Lada. Μέχρι Μ113 έφτασα.

Μοντγκόμερυ 30 Αυγούστου 2013 στις 11:22:00 μ.μ. EEST  

@Οδυσσέας

Αυτά τα περί συντάγματος που γράφετε, παρ'ολο που έχουν βάση στο σύνταγμα, είναι ...θεωρητικά.

Ένας "καλός" συνταγματολογός αρκεί για να βρει "νομικά πατήματα" να αλλάξει ακόμα και τη μορφή του πολιτεύματος.

Ήδη έχει αλλάξει, στην πράξη, η μορφή του πολιτεύματος στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια, με διορισμένες κυβερνήσεις κλπ, χωρίς να ανοίξει μύτη.

Ανώνυμος 31 Αυγούστου 2013 στις 12:43:00 π.μ. EEST  

@μηδενιστή


Αφού εδώ ''είχαμε για πρωθυπουργό τον ΓΑΠ και σιγά που μας πείραξε ένας Κασιδιάρης'',θα απαντήσω οτι τότε μπορούμε να συνεχίσουμε ανενόχλητοι το κατήφορο που έχουμε πάρει,ως κοινωνία και ως μονάδες.Θα σου αποδείξω το πόσο ο Νεοέλληνας εντυπωσιάζεται απο το κραυγαλέο και συνάμα ρηχό αγνοώντας την ουσία,λέγοντάς σου οτι πέρυσι,στις εκλογές του 2012,το ''εν κρυπτώ'' θέτοντας έναν προβληματισμό περί της επιλογής του καθενός μας την ώρα της κάλπης,μια απο τις προτάσεις που είχε κάνει ήταν και η ψήφος στο Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας των αποστράτων αξιωματικών με επικεφαλής το Νικόλαο Αλικάκο.Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω κάποια ενεργά στελέχη της παράταξης αυτής,σε διαβεβαιώνω οτι πρόκειται για άτομα με υψηλότατο μορφωτικό επίπεδο,παιδεία και αγωγή εν γένει-κάνε τη σύγκριση με τον κάθε Λαγό και το κάθε Καιάδα.Τι κατάφερε αυτή η παράταξη στις προηγούμενες εκλογές;Ο κόσμος να της γυρίσει η πλάτη,να θαμπωθεί απο τον ''ακτιβισμό'' και τα ''εγέρθητω'' της ΧΑ και μάλιστα κάποιοι έφτασαν στο σημείο να πουν οτι ''σιγά να μη ψηφίσουμε πρώην στρατιωτικούς'',αλλά στους ναζήδες δεν είχαν πρόβλημα να χαρίσουν τη ψήφο τους.Αυτός είναι ο Νεοέλληνας,ένα συνειδητό θύμα του φθηνού μικροπολιτικού μάρκετινγκ και όχι της ουσίας....Το να πάρει κάποιος μια γιαταγάνα και να αρχίσει να σφάζει τον οποιονδήποτε κουνηθεί εντός επικρατείας,είναι το μόνο εύκολο,το δύσκολο είναι να νοικοκυρέψεις τη χώρα σε ό,τι έχει να κάνει με αυτά τα ζητήματα.Αλλά επανέρχομαι στα λόγια του Οδυσσέα,λέγοντας οτι το ορθολογικό που προτείνει, κράτηση και μετά απο ένα μήνα απέλαση,δε θα πουλήσει το ίδιο με τις μπούφλες και το ξυλίκι.....


Μέντωρ

Ανώνυμος 2 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:02:00 π.μ. EEST  

@ΦΚΜΚ

"Μη φοβάσαι, ποτέ δεν πληρώνομαι για εργασία πλέον της νόμιμης"

ένας στους 100;... τί άλλο να πω ρε αδερφέ; είσαι άξιος σεβασμού γιατί είσαι η μειοψηφία και αυτό είναι πραγματικά λυπηρό.

"Ρινόκερο του Ιονέσκο"

μερσί. το ψάχνω ήδη

@Μέντωρ

"Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας"

ο ψήφος μου στις πρώτες εκλογές με μια συνέντευξη που είδα στην τιβί. έχασαν γιατί πήγαν με το σταυρό στο χέρι. μέγα λάθος για το μπάχαλο-ελλάς.

"το δύσκολο είναι να νοικοκυρέψεις τη χώρα σε ό,τι έχει να κάνει με αυτά τα ζητήματα"

γι αυτό και η ΧΑ και το σύριζα και το κκε και πολλά άλλα κόμματα δεν κάνουν και δεν πρόκειται να βγουν ποτέ κυβέρνηση. εγώ είπα ότι η ΧΑ το πολύ να πιάσει μια δημαρχία. εννοείται οτι δεν κάνει για κάτι άλλο. και όπως είπα και νωρίτερα δεν ψηφίζω αθήνα για δήμαρχο. οι αθηναίοι κρίνουν μόνοι τους.

"Αλλά επανέρχομαι στα λόγια του Οδυσσέα,λέγοντας οτι το ορθολογικό που προτείνει, κράτηση και μετά απο ένα μήνα απέλαση,δε θα πουλήσει το ίδιο με τις μπούφλες και το ξυλίκι....."

Θα πούλαγε αν εφαρμοζόταν. ή το σχέδιο της μάλτας με 6μηνη φυλάκιση και απέλαση.

ο Οδυσσέας δεν ξέρω αν έχει παιδιά. το ΣΚ πήγα mall για ψώνια. τα μισά και παραπάνω καρότσια ήταν απο ξένους γονείς. πόσα απο αυτά έχουν ελληνικό διαβατήριο πια;;;
στην ελλάδα πάμε αργά αργά αργά αργά και ειρηνικά. το 91-93 ανοίξαμε τις πόρτες την πληρώνουμε σήμερα. τα παιδιά του 2013 θα τα πληρώσουμε το 2031... ότι πρόβλημα έχουμε έχει πάνω του 20+ χρόνια. β ήπειρος, κύπρος, σκόπια... χάνονται στον προηγούμενο αιώνα, και σε αυτόν δημιουργούμε προβλήματα ΤΩΡΑ για τα παιδιά μας.

μηδενιστής

Οδυσσέας 2 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:01:00 μ.μ. EEST  

@ Μηδενιστή:
Έχω δυο μικρά παιδιά, κι αν μαντεύω σωστά πρέπει να είμαστε αρκετά κοντά στις ηλικίες.
Σε σχέση με το πρόβλημα που λες, στο λινκ που έδωσα παραπάνω για το νόμο Ραγκούση θα δεις ότι τα παιδιά που πήραν ιθαγένεια με βάση αυτό το νόμο (λόγω γέννησης ή φοίτησης στην Ελλάδα) είναι συνολικά 2653. Αυτό δεν είναι πρόβλημα.
Πρόβλημα θα έχουν τα παιδιά μας (και η Ελλάδα) αν το 2031 ο πληθυσμός έχει μειωθεί 10%, οι στρατεύσιμοι έχουν μειωθεί αντίστοιχα και η αναλογία εργαζομένων / συνταξιούχων έχει επιδεινωθεί κι άλλο.
Αν είμαστε ξύπνιοι, θα κάνουμε αυτά τα παιδάκια Έλληνες "κλέβοντάς" τα από τις χώρες τους, όπως μας "έκλεψαν" και τους δικούς μας ομογενείς η Αμερική, η Αυστραλία και η Γερμανία, και βάσισαν σε αυτούς την προκοπή τους.

Ανώνυμος 2 Σεπτεμβρίου 2013 στις 7:47:00 μ.μ. EEST  

Οδυσσέα, η λύση που προτείνεις για το δημογραφικό, μπορεί να είναι πρακτική αλλά δεν είναι απολύτως ασφαλής. Όπως οι ομογενείς δεν έπαψαν να έχουν ελληνική συνείδηση και να είναι περήφανοι για την καταγωγή τους, το ίδιο ισχύει και για πολλούς αλλοδαπούς νεώτερης γενιάς που βρίσκονται στην Ελλάδα. Βέβαια, οι ομογενείς κατά μείζονα λόγο λειτούργησαν θετικά ως μέλη της κοινωνίας στις χώρες που βρέθηκαν. Δυστυχώς, το υπόβαθρο των μεταναστών στην Ελλάδα το οποίο μεταφέρουν από τις χώρες προέλευσής τους δεν είναι "στατιστικά" αντίστοιχο. Δεν αρκεί να δηλώνεις ότι νιώθεις Έλληνας. Ο μαθητής που ζητάει να σηκώσει τη σημαία στην παρέλαση δεν το κάνει επειδή νιώθει Έλληνας ή επειδή τον αγγίζει το '21 ή το '40. Τα δικαιώματα και τη θέση του στον τόπο που ζει θέλει να παγιώσει. Όταν τα πράγματα δυσκολέψουν, θα κάνει αυτό που κάνουν σήμερα πχ πολλοί Αλβανοί. Οι μισοί γυρίζουν στην Αλβανία και οι άλλοι μισοί πάνε σε άλλες χώρες. Δεν μπορείς να βασιστείς σε αυτούς για να πληρώνουν το ΙΚΑ ή για να σου ανεβάσουν την αναπλήρωση πάνω από το 2.1.

Ανώνυμος 2 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:27:00 μ.μ. EEST  

Σε γαλλικό κανάλι(2) έδωσε συνέντευξη
μετριοπαθής αρχηγός μουσουλμανικής
κοινότητας κ παραδέχθηκε οτι αν
υπάρξει στο μέλλον πλειοψηφία των στη
Γαλλία σίγουρα θα εφαρμοσθεί ο νόμος
της σαρία κλπ "δίκαια"που αφορούν το
ισλάμ οπότε η δυτ.τύπου δημοκρατία
θάναι παρελθόν.Στην Ελλάδα θα κολλήσουν οι ισλαμιστές ? Ήδη η Ευρώπη κινδυνεύει από τέτοιο ενδεχόμενο καθόσον το δημογραφικό
είναι αμείλικτο.

Οδυσσέας 2 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:37:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμο 7.47 μμ:
Έχεις δίκιο: η λύση που προτείνω δεν είναι απόλυτα ασφαλής. Αλλά και καμία άλλη λύση δεν είναι ασφαλής, εδώ που φτάσαμε. Π.χ. κι αν ακόμα υποθέταμε ότι αύριο θα αρχίσουμε να γεννοβολάμε ως λαός περισσότερα παιδιά, το δημογραφικό πρόβλημα δε "γυρίζει" παρά μόνο σε βάθος δεκαετιών. Άσε που όλα τα κίνητρα κλπ. για αύξηση των γεννήσεων αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά. Η Ελλάδα κινδυνεύει μεσοπρόθεσμα με δημογραφικό μαρασμό, που θα την κατεβάσει και αρκετές κατηγορίες σε κάθε τομέα ισχύος και ιδίως στο δυναμισμό της οικονομίας, το διαθέσιμο εργατικό δυναμικό και τη στρατεύσιμη δύναμη. Δηλαδή αυτή είναι ασφαλής προοπτική;

Ως προς τους λόγους που σηκώνει ο καθένας τη Σημαία στην παρέλαση θα σου πω το εξής: δε μπορείς να ξέρεις τι έχει κάθε παιδάκι στην ψυχή του και καλό είναι να μη γενικεύεις. "Πατρίδα είναι τα παιδικά χρόνια", λέει μια σοφή ρήση. Τα παιδάκια που μεγάλωσαν εδώ, κατά τη γνώμη μου έχουν τουλάχιστον προδιάθεση να δουν την Ελλάδα ως πατρίδα - και δεν είναι μόνο συμφεροντολογική η προδιάθεση αυτή. Π.χ. ο Αντετοκούμπο όταν ξεδίπλωσε την ελληνική σημαία πανηγυρίζοντας, δεν είχε κανένα κίνητρο "να παγιώσει τα δικαιώματά του και τη θέση του στον τόπο που ζει": στο ΝΒΑ τον δέχτηκαν, πάει στη "Γη της Επαγγελίας", τι ανάγκη έχει την Ελλάδα; Κι όμως ξεδίπλωσε την ελληνική Σημαία και την κυμάτισε. Κάτι λέει αυτό.

Δε λέω ότι όλα τα παιδιά που μεγάλωσαν στην Ελλάδα αισθάνονται έτσι: λέω ότι ένα σημαντικό ποσοστό αισθάνεται έτσι - και το ζητούμενο είναι να τα κάνουμε και Έλληνες πολίτες, σύμφωνα με τα αισθήματά τους και την παιδεία τους και όχι σύμφωνα με το αίμα ή το χρώμα τους. Όπως έγραψα και παραπάνω, το σκεπτικό μου έχει δικλείδες ασφαλείας: δε λέω ότι πρέπει να δώσουμε υπηκοότητα σε όποιο παιδί γεννήθηκε εδώ, αλλά σε όποιο παιδί πραγματικά ΘΕΛΕΙ να επιλέξει την Ελλάδα για πατρίδα του και ΜΠΟΡΕΙ να ενσωματωθεί σε αυτήν. Το να έχει βγάλει όλο το ελληνικό σχολείο ίσως δε λέει κάτι για τα πατριωτικά αισθήματα ενός παιδιού, αλλά αν θέσεις ως πρόσθετη προϋπόθεση για την απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας το να απαρνηθεί κάθε άλλη υπηκοότητα, τότε έχεις μια καλή πιθανότητα να σου μείνουν όσοι πραγματικά θέλουν.

Αλλά για να το κάνεις αυτό πρέπει να έχεις και μια σαφή πολιτική στόχευση και ένα εκπαιδευτικό σύστημα που την υπηρετεί. Συγκεκριμένα, πολιτική στόχευση για διατήρηση του εθνικού κράτους με ενσωμάτωση των μεταναστών σε αυτό, και όχι για τη διάλυση του προς όφελος μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας. Αυτό σημαίνει ότι η ελληνική εκπαίδευση θα είναι ελληνική, με σκοπό να κάνει κάθε ξενάκι Έλληνα - και όχι πολυπολιτισμική με σκοπό να "σεβαστεί" την καταγωγή κάθε μαθητή. Π.χ. όταν κάποτε μια εκπαιδευτικός στη Γκράβα ξεκίνησε μαθήματα στα αλβανικά κατά παράβαση του εκπαιδευτικού προγράμματος για να "πλησιάσει" τους μαθητές της και τους γονείς τους, την επέπληξαν (ορθά) οι προϊστάμενοί της, αλλά έπεσε όλος ο "πολυπολιτισμικός" συρφετός σχολιαστών και πολιτικών (με πρώτη τη Διαμαντοπούλου, τότε υπουργό Παιδείας τρομάρα της) να τους φάνε και να υποστηρίξουν την "πρωτοπόρα" εκπαιδευτικό που προσαρμοζόταν στην εθνική ταυτότητα των μαθητών της...

Επομένως, αυτό που προτείνω έχει προϋποθέσεις για να πετύχει: αν το εκπαιδευτικό σύστημα λειτουργήσει με αυτή την "πολυπολιτισμική" λογική, τότε οι αλλοδαποί μαθητές θα διατηρήσουν τις εθνικές τους ταυτότητες, και συνεπώς η απόδοση της ελληνικής υπηκοότητας σε αυτούς θα είναι σφάλμα. Αν όμως το εκπαιδευτικό σύστημα (με την κατάλληλη πολιτική καθοδήγηση) επιδιώξει συνειδητά να τους κάνει Έλληνες, μπορεί να το πετύχει - τουλάχιστον σε μεγάλο ποσοστό.

Μοντγκόμερυ 3 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:04:00 π.μ. EEST  

Η λύση για την υπογεννητικότητα είναι απλή, να δοθούν γενναία κίνητρα για την απόκτηση άνω των τεσσάρων παιδιών. Αλλά γενναία κίνητρα, φοροαπαλλαγές, μεγάλα επιδόματα, θέσεις εργασίας κλπ.

Αλλά στόχος του κυβερνώντος συστήματος εξουσίας δεν είναι η αύξηση του πληθυσμού αλλά η ...αλλαγή του πληθυσμού της χώρας.

Ανώνυμος 3 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:20:00 π.μ. EEST  


Paul Weston of LibertGB speech:
Is Britain Sustainable?

(If you replace Britain with Greece it applies to us as well).

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=RBhe4nsm8rI

Ανώνυμος 3 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:29:00 π.μ. EEST  

"Η λύση για την υπογεννητικότητα είναι απλή"

We should outlaw abortions.
Besides all of the above.

Ανώνυμος 3 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:07:00 π.μ. EEST  

@Οδυσσέα

κοντά πρέπει να είμαστε.

μου φαίνεται πολύ δύσκολο μία χώρα με μηδενικό πρόγραμμα σε όλα και τα πάντα να φτιάξει πρόγραμμα απορρόφησης μεταναστών. θα πρότεινα να βάλουν τον κώλο τους κάτω να δούν πώς δεν θα φύγουμε για έξω πρώτα εμείς και μετά να νοιαστούν για οποιονδήποτε αλλοδαπό.

@Μοντγκόμερυ

"Η λύση για την υπογεννητικότητα είναι απλή, να δοθούν γενναία κίνητρα για την απόκτηση άνω των τεσσάρων παιδιών. Αλλά γενναία κίνητρα, φοροαπαλλαγές, μεγάλα επιδόματα, θέσεις εργασίας κλπ.Αλλά στόχος του κυβερνώντος συστήματος εξουσίας δεν είναι η αύξηση του πληθυσμού αλλά η ...αλλαγή του πληθυσμού της χώρας"

Σωστότατος. Μόνο και γι αυτό άπαντες οι έλληνες πολιτικοί θα έπρεπε να έχουν φυλακιστεί απο το 70 και μετά.

πάνες και γάλατα 4 φορές πιο ακριβά απο αγγλία με τον 2-3πλάσιο μέσο μισθό.
4 παιδιά;;;; εδώ ζοριζόμαστε για 2. 400+400Ε ο παιδικός σταθμός το μήνα!!!!
ας πάει ο μέσος έλληνας να γράψει το παιδί του σε δημοτικό παιδικό σταθμό να δει πόσο έλληνας πολίτης είναι και πόσο στα @@@@@ τους τον γράφουν

μηδενιστής

Ανώνυμος 3 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:11:00 μ.μ. EEST  

συνέχεια απο το προηγούμενο

μην ξεχάσω (τα πήρα και στο κρανίο): για κάθε γέννα ~4,000!!!! σε ένα απο τα ιδ. νοσοκομεία.
σε δημόσιο νοσοκομείο - τουλάχιστον στην αθήνα το ρισκάρεις το θέμα απο πολλές απόψεις - θες τα μισά σε φάκελο για τον γιατρό, την μαία και τον αναισθησιολόγο.
το κράτος δίνει 700-800Ε (χαχαχαχα) τώρα επιτόπου, εγώ τα περίμενα ενάμιση χρόνο.

η μεγάλη μπίζνα στην ελλάδα δεν είναι ο οπαπ ή τα καζίνα ή η ηρωίνη. είναι τα παιδιά.

έχουμε έξοδα που σε άλλες χώρες ούτε καν τα φαντάζονται. έχουν κέρδη τέτοια που είναι αδύνατο να το πιστέψεις. απο πριν την γέννα που θες κανα χιλιάρικο στο νερό για έπιπλα, καρότσια, καθίσματα αυτοκινήτου, και παρελκόμενα μέχρι τα ιδιαίτερα για να περάσει χημικός και να τον πληρώνεις άλλα 30 μέχρι να πεθάνεις.
ο μόνος γονέας που θρέφει τέκνα μετά τα 18 είναι ο έλληνας. ο μόνος που είναι ζόμπι καταραμένος να μην ζήσει ποτέ ξανά χωρίς χρέη απαξ και κάνει παιδιά. στο εξωτερικό οι 40-50ρηδες πάνε διακοπές. εδώ ψάχνουν για 2η δουλειά: ο νέος εκεί στα 30 έχει ήδη καριέρα, εδώ χρωστάει 10 μαθήματα και είναι στον οαεδ.

η μέση μάνα στο δρόνο είναι άνω των 30. Μεγάλη κατάντια για την χώρα του φραπέ.

ποιό κράτος και τί μέλλον λέμε όταν δεν μπορούμε να λύσουμε το πιο βασικό πρόβλημα: αυτό του να γεννήσεις και να μεγαλώσεις παιδιά...

και θέλουμε φίλοι μου να φέρουμε και μετανάστες να γίνουν έλληνες ε;;;; για ξανασκεφτείτε το

μηδενιστής

Αναδελφος 3 Σεπτεμβρίου 2013 στις 1:47:00 μ.μ. EEST  

@ Μηδενιστη. Εχεις απολυτο δικιο, οσον αφορα τα εξοδα παιδιων. Στο πλαισιο αυτο, επιτρεψε μου να αναφερω και μια δικη μου εμπειρια, που "δενει" με οσα ανεφερες. Πριν καποια χρονια, χρειαστηκε να παω το παιδι μου στον γιατρο. Λογω περιορισμενων οικονομικων, σκεφτηκα να αξιοποιησω τον θεσμο των δωρεαν δημοτικων ιατρειων του Δημου Αθηναιων που διεθεταν παιδιατρο. Εκει ο γιατρος το μονο που εκανε, ηταν να προσπαθει να μου τονισει την μεγαλη σημασια που εχουν τα παιδια στην ζωη μας (λες και εγω δεν το ηξερα), καταληγοντας οτι θα επρεπε να επιλεξω εναν ιδιωτικο γιατρο για να το παρακολουθει με συνεπεια. Τον ρολο αυτο,οντας μεγαλοκαρδος, ηταν διατεθειμενος να τον αναλαβει ο ιδιος, στο ΙΔΙΩΤΙΚΟ του ιατρειο. Οπως αντιλαμβανεσαι, τον ευχαριστησα για το κηρυγμα και εριξα μαυρη πετρα πισω μου. Συμπερασμα "ολα για να κονομησουμε" και Αγιος ο Θεος..

Ανώνυμος 3 Σεπτεμβρίου 2013 στις 1:54:00 μ.μ. EEST  

@μηδενιστή,
@Οδυσσέα,

Θα έλεγα,όσον αφορά στην υπογεννητικότητα των Ελλήνων οτι η ρίζα του προβλήματος εντοπίζεται πρωτογενώς στο εξής:Στα κίνητρα του να μείνει στην Ελλάδα ο νέος,είτε πτυχιούχος επιστήμονας,είτε ανειδίκευτος εργάτης.Για να δοθούν κίνητρα όσον αφορά στις γεννήσεις,θα πρέπει αφενός να υπάρχουν έσοδα,αφετέρου να πεισθούν οι νέοι να παραμείνουν στη χώρα τους(έτσι θα υπάρξουν και έσοδα).Δυστυχώς έχω,όπως κι εσείς φαντάζομαι,πολλούς φίλους και γνωστούς που μετοίκισαν στο εξωτερικό λόγω κρίσης και έγιναν εκεί γονείς.Τα παιδιά τους θα προσφέρουν εκεί τις υπηρεσίες τουςστο μέλλον και φυσικά θα συμβάλλον στην οικονομία της χώρας που θα είναι η δεύτερη πατρίδα τους.Ο κίνδυνος να καταντήσουμε μια αντιπαραγωγική χώρα γερόντων,είναι ορατός όσο ποτέ.Και αυτό θα σημάνει και τη σταδιακή εξαφάνισή μας ως έθνος.Μακάρι να μην εξελιχθούν έτσι τα πράγματα....

Μηδενιστή πάντως έτσι είναι όπως τα λες,ένα και μόνο ένα παιδί απαιτεί έξοδα που με τα σημερινά δεδομένα ισοδυναμούν με μια περιουσία.Και εγώ πατέρας είμαι ενός μικρού παιδιού....


Μέντωρ

Αναδελφος 3 Σεπτεμβρίου 2013 στις 2:04:00 μ.μ. EEST  

@ Ανωνυμο 3/9/2013 4:29:00
H απαγορευση των αμβλωσεων που προτεινεις, δεν ειναι σε καμμια περιπτωση λυση, καθως τυχον υιοθετηση της, θα αποτελουσε καταναγκαστικη παρεμβαση στο σωμα αλλου ανθρωπου. Η ουσια ειναι να συνειδητοποιουν οι υποψηφιοι γονεις την σημασια της νεας ζωης, και εφοσον εχουν τις προυποθεσεις για να την μεγαλωσουν, να φθανουν μεχρι την γεννα.Το να αποκτας παιδια που δεν μπορεις να θρεψεις, ειναι ανευθυνοτητα, που φερνει δυστυχια σε οσους εμπλεκονται.Καθε φυσιολογικο υγιες ζευγαρι, μπορει να φερει στον κοσμο πανω απο δεκα παιδια. Ολοι ομως σταματαμε στο ενα, δυο , η το πολυ τρια, γιατι ειμαστε υπευθυνα ατομα και απλωνομαστε "οσο φτανει το σεντονι μας".Την διαρθρωση των εξοδων που συνεπαγεται η ελευση παιδιων στην οικογενεια, περιγραφει με απολυτη ακριβεια ο Μηδενιστης σε αλλο σχολιο του.Το φαινομενο των Ρομα με δεκα παιδια ο καθενας, που περιφερονται απο φαναρι σε φαναρι, δεν αποτελει ελκυστικο προτυπο επιτυχημενης ζωης προς μιμηση.

Ανώνυμος 3 Σεπτεμβρίου 2013 στις 3:21:00 μ.μ. EEST  

@αδερφέ Ανάδελφε

"...Το να αποκτας παιδια που δεν μπορεις να θρεψεις..."

η ουσία είναι οτι εγώ ΘΕΛΩ να κάνω 4-6 παιδιά και δεν μπορώ.

με μια μετανάστευση πχ στον καναδά όπου το εισόδημα μου τετραπλασιάζεται + το τετραπλάσιο της γυναίκας μου, κάνω τα 4 παιδιά που θέλω και κάνω και άλλα 4 για να γουστάρω! ποιά η διαφορά του καναδά με την ελλάδα; η πολιτεία που είναι φιλοκαναδική κάνει τα πάντα για να ευχαριστήσει τον πολύτεκνο ξεκινώντας απο δωρεάν παιδεία και φροντίδα μέχρι δωρεάν τροφές.
το ανθελληνικό κράτος μας κάνει τα αδύνατα δυνατά να μην κάνω παιδιά.

αγαπάω την ελλάδα μέχρι θανάτου και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να την εγκαταλείψω για ένα τρίτο παιδί.
============================

αντί λοιπόν το κράτος να ασχολείται με @@@ του τύπου τζαμιά (δεν κάνω καν το κόπο να μπινελικώσω τον GAP και τις τομάτες της κόστα ρίκα) ας στείλει ο σαμαράς καμιά όλα παιδιά σε ΔΩΡΕΑΝ παιδικούς/βρεφικούς σταθμούς υποχρεωτικά όπως στα δημοτικά.

για να μπεις φέτος είτε έπρεπε να πάρεις επιχορήγηση απο την ΕΕ/υπ. ανάπτυξης (κάτι παίζει εδώ και βρομάει αφάνταστα) ή να πεινάς (το 90% αυτών δεν είναι έλληνες)

και πες οτι σου πάρουν το παιδί το κρατάνε μέχρι τις 2 το μεσημέρι... 2 το μεσημέρι... ποιός δουλεύει μέχρι τις 2 το μεσημέρι, ποιός να πάρω την δουλειά του!!!!!!!

η δε κατάσταση μέσα είναι άθλια και θυμίζει τα τραγικά σχολεία που φοιτήσαμε. είχα την τιμή να στεγάζομαι σε σχολείο που χτίστηκε τον ΑΠΠ, νωρίτερα και απο τον στάβλο αλόγων του ιταλικού στρατού που είχα ως λόχο.
ελλάς το μεγαλείο σου με όπερες, στέγες καλατράβα, εκκλησίες με τρούλο 100 μέτρα και κούνια σε παιδικό σταθμό για βρέφος 4μηνών που ξέμεινε απο την χούντα.

αυτά τα ολίγα.

μηδενιστής

Υγ αδέρφια μου μέντωρ/οδυσσέα να σας ζήσουν, να έχουν τα μωράκια όλων μας υγεία και μακάρι ένα επίσης υγιές κράτος να τα προσέχει.

Οδυσσέας 3 Σεπτεμβρίου 2013 στις 5:08:00 μ.μ. EEST  

Να ευχηθώ κι εγώ με τη σειρά μου υγεία και ευτυχία στα παιδιά σας, φαίνεται ότι έχουμε μαζευτεί αρκετοί νέοι πατεράδες εδώ.

Κατά τα άλλα πρέπει να σας πω ότι έχω σοβαρές διαφωνίες σε αυτά που λέτε. Αν οι ελλείψεις του ελληνικού συστήματος πρόνοιας ήταν ο καθοριστικός παράγοντας που προκαλεί τη γέννηση λιγότερων παιδιών, τότε θα έπρεπε σε χώρες με πιο προηγμένα συστήματα πρόνοιας να γεννιούνται περισσότερα παιδιά. Αλλά οι στατιστικές το διαψεύδουν αυτό: ολόκληρος ο αναπτυγμένος κόσμος (Ευρώπη, Ρωσία, Καναδάς, Αυστραλία) βρίσκεται στην κατηγορία "1-2 παιδιά ανά γυναίκα", ενώ οι μεγάλοι αριθμοί γεννήσεων είναι στις υποβαθμισμένες χώρες και ειδικά στην Αφρική.
Ακόμα και Γαλλία, ΗΠΑ, Ιρλανδία που πάνε λίγο καλύτερα από τους υπόλοιπους δυτικούς, βρίσκονται ελάχιστα πάνω από το 2. Η Ελλάδα με 1,41 παιδιά ανά γυναίκα βρίσκεται δίπλα σε Γερμανία, Ιταλία και Αυστρία. Την Ελλάδα τη βρίζουμε, αλλά τι θα πούμε για τις χώρες αυτές; ότι δεν έχουν μαιευτήρια, πρόνοια και βρεφονηπιακούς σταθμούς;

Αλλού είναι η αιτία, και έχει να κάνει με το δυτικό τρόπο ζωής και τις αλλαγές που επέφερε στις σύγχρονες κοινωνίες. Δε χρειάζεται να το αναλύσω εδώ περισσότερο, τα έχουν αναλύσει οι κοινωνιολόγοι. Πάντως το πρόβλημα δε λύνεται ούτε με επιδοτήσεις, ούτε με απαγόρευση των αμβλώσεων (και η Ιρλανδία που τις απαγορεύει, οριακά πιάνει τα 2 παιδιά ανά γυναίκα). Το δημογραφικό πρόβλημα ισχύει για ολόκληρη τη Δύση, και οι χώρες που θα κερδίσουν είναι εκείνες που θα αντιμετωπίζουν με επιτυχία το μεταναστευτικό. Όποιες καταφέρουν να "διαλέξουν" καλά, κρατώντας όσους μπορούν να αφομοιωθούν στον εθνικό τους κορμό και διώχνοντας τους άλλους, θα κερδίσουν. Όσες ανεχτούν "πολυπολιτισμικές" λογικές θα χάσουν, και όσες μείνουν ερμητικά κλειστές θα πμαραζώσουν πληθυσμιακά.

Και κάτι ακόμα: πριν αρχίσουμε να βρίζουμε το κράτος, καλό είναι να κοιτάξουμε λίγο τον εαυτό μας στον καθρέφτη. Δε μας αναγκάζει κανείς να πάμε για τον τοκετό σε ιδιωτικό μαιευτήριο. Αυτό το πράγμα στην Αγγλία και τη Γερμανία π.χ. δεν υπάρχει, ή υπάρχουν ελάχιστες κλινικές για τους πολυεκατομμυριούχους. Αν τους πεις για ιδιωτική κλινική στην Αγγλία ή τη Γερμανία θα σε κοιτάξουν περίεργα. Αλλά στην Ελλαδάρα μας και η κουτσή Μαρία πρέπει να γεννήσει στο ιδιωτικό μαιευτήριο για να μη φανεί κατώτερη από τη γειτόνισσα. Και μπαίνουμε στη διαδικασία και φτάνουμε να δανείζονται νέα ζευγάρια για να γεννήσουν στο Ιασώ, και να υποθηκεύουν το μέλλον τους γι ατην επίδειξη χλίδας. Ενώ όσοι γνωρίζουν θα σου πουν ότι τα ιδιωτικά μαιευτήρια είναι απλά ξενοδοχεία και με την πρώτη στραβή θα σε στείλουν στο κοντινότερο δημόσιο... Το ίδιο ισχύει και για τον παιδικό σταθμό (γιατί 400 το μήνα = ιδιωτικός), το ίδιο και για πολλά άλλα πράγματα στις ζωές μας. Δε λέω ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, αλλά όποιος θέλει βρίσκει λύσεις. Κι εσείς τις βρήκατε κι εγώ τις βρήκα.

Ανώνυμος 3 Σεπτεμβρίου 2013 στις 5:52:00 μ.μ. EEST  

Οδυσσέα, αν πιστεύεις ότι ο Ελληνισμός έχει μόνο πολιτιστική και καθόλου φυλετική βάση, πες το ανοιχτά για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Εμένα η ιδέα ότι οι μελλοντικοί Έλληνες θα είναι ελληνόφωνοι Αλβανοί, Πακιστανοί και ξαδέρφια του Σχορτσιανίτη δεν με βρίσκει σύμφωνο. Και αυτό δεν το πιστεύουν μόνο Χρυσά Αυγά και το γνωρίζεις.

Οδυσσέας 3 Σεπτεμβρίου 2013 στις 6:21:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμο 5.52:
Φυσικά και πιστεύω ότι ο Ελληνισμός έχει μόνο πολιτιστική βάση. Η φυλετική βάση, είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει, είναι αδιάφορη. Σημασία έχει η γλώσσα, η παιδεία και η "αίσθηση του συνανήκειν".
Το έχω γράψει και στο παρελθόν, το έγραψα ξεκάθαρα και παραπάνω: "Εγώ υποστηρίζω την αντίληψη της Γαλλικής Επανάστασης: "Γάλλος είναι, όποιος θέλει να είναι Γάλλος". Σημασία δεν έχει το χρώμα και το αίμα, αλλά η καρδιά και η ψυχή". Αν δημιουργήθηκε παρεξήγηση, αυτή ήταν στο μυαλό σου - εγώ ήμουν πάντα σαφής.

Ανώνυμος 3 Σεπτεμβρίου 2013 στις 6:44:00 μ.μ. EEST  

Τα παιδιά με Πόντιο πατέρα και Σουηδέζα μάνα, (ευτυχώς μοιάζουν της μάνας τους), τι είναι; Δεν είναι Έλληνες; Το Υ χρωμόσωμα είναι Ελληνικό και το Χ Σουηδικό. Χμμμ.

Ανοίξτε το μυαλό σας!
Έλληνας είναι όποιος αγαπά την Ελλάδα και τον πολιτισμό της, όποιος θα πέθαινε γι αυτήν, όποιος θεωρεί τον εαυτό του Έλληνα, ακόμα και αν είναι μαύρος ή ξανθός με κατάλευκη επιδερμίδα και ανοιχτά γαλάζια μάτια, ακόμα και αν δεν μιλά τέλεια τα Ελληνικά. Μήπως οι "original" Έλληνες τα μιλούν;

Εγέρθητω!

Ανώνυμος 3 Σεπτεμβρίου 2013 στις 7:33:00 μ.μ. EEST  

Να το ξαναπείτε αυτό όταν θα ανοίγουν τις κερκόπορτες, κρατώντας την Ελληνική σημαία και απαγγέλοντας τον εθνικό ύμνο (λέμε τώρα)...

Ανώνυμος 3 Σεπτεμβρίου 2013 στις 8:00:00 μ.μ. EEST  

Δυστυχώς τις κερκόπορτες τις ανοίγουν πάντα Έλληνες με τη βούλα...
Με πρώτο τον Εφιάλτη και τελευταίους τους χουντικούς το 1974στην Κύπρο.

Ανώνυμος 3 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:10:00 μ.μ. EEST  

Και ο Διγενής Ακρίτας τι ήταν δηλαδή; Χάσαμε τους Ακρίτες κι έπεσε το Βυζάντιο και μυαλό ακόμα δε βάλαμε!

Ανώνυμος 3 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:47:00 μ.μ. EEST  

Δεν "χάσαμε" τίποτα. Το γνωρίζετε ότι ο Παλαιολόγος ήταν Ισπανός; Για να μελετάμε και λίγο την Ιστορία...

Ανώνυμος 4 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:40:00 π.μ. EEST  

@Οδυσσέας

"Αλλού είναι η αιτία"

Σίγουρα η πλειονότητα δεν θέλει να κάνει παιδιά. Τί γίνεται και τί προσφέρει το κράτος σε αυτούς που θέλουν; Να εστιάσουμε εκεί;
Και η πλειονότητα στην ευρώπη και στην ιαπωνία και στην κορέα δεν κάνουν πια παιδιά αλλά όσοι κάνουν το κράτος τους στηρίζει όσο πάει. Δεν είναι τυχαίο ότι οι γερμανότουρκοι κάνουν πάνω απο 6 παιδιά.

"Το δημογραφικό πρόβλημα ισχύει για ολόκληρη τη Δύση, και οι χώρες που θα κερδίσουν είναι εκείνες που θα αντιμετωπίζουν με επιτυχία το μεταναστευτικό. "

Με εξαίρεση τις ΗΠΑ που κερδίζουν καθαρά λόγο πολιτισμού τον οποιονδήποτε - στο περίπου και αυτό γιατί οι ασιάτες/μουσουλμάνοι δεν ενσωματώνονται πάντα - καμία πολυ/εθνική χώρα δεν κατάφερε να ενσωματώσει τους μετανάστες. Ολλανδία, Αγγλία, Γερμανία, Βέλγιο, Σουηδία, Νορβηγία, Κορέα, Ιαπωνία, Αυστραλία βαράνε το κεφάλι τους στο τοίχο. Η μετανάστευση όπου γίνεται μαζικά απο εθνικές ομάδες πχ πακιστανοί ή ινδοί ή κινέζοι ή οποιοσδήποτε και σε ένα μέρος μόνο αυτό ματα το γκετοποιούν. Υπάρχουν πόλεις στην γερμανία που οι τούρκοι δεν μαθαίνουν και δεν μιλάνε γερμανικά.

Φίλε δεν πήγα σε ιδ μαιευτήριο για χλίδα αλλά γιατί οι δημ γιατροί αδυνατούσαν να υποστηρίξουν την γυναίκα μου και χρειάστηκα ειδικό γιατρό. Δεν είναι όλες οι γέννες το ίδιο. Πχ ο κολλητός μου έδωσε 12,000 σε εξωσωματικές πριν κάνει τα μικρά του.
Αν επίσης διατίθεσαι να αναλάβεις 2 μικρά με λιγότερο απο 800 στείλε μου το τηλ σου! χαχαχαχαχα Αν δεν έχεις γονείς δίπλα ή είναι ηλικιωμένοι ή άρρωστοι το να φέρεις γυναίκα στο σπίτι είναι ρίσκο που δεν παίρνουν όλοι.

"...αίσθηση του συνανήκειν".

Αυτό ισχύει όταν η χώρα έχει πολιτισμό να προσφέρει και ο μετανάστης θαμπώνεται απο αυτόν. Αλλιώς έχεις μια κατάσταση πχ σαν την κένυα που είναι οι μισοί ινδοί και παραμένουν ινδοί ή μια κατάσταση σαν πχ εμάς που ο αλλοδαπός θα γίνει δύσκολα έλληνας - πολύ πολύ δύσκολα. Λέμε για τον πιτσιρικά που πήγε ΝΒΑ και ξεχνάμε τους δεκάδες πιτσιρικάδες με τα ΑΚ-47. Λέμε για τον τάδε που ύψωσε την σημαία και ξεχνάμε τον επίσης τάδε που κρατάει διπλό διαβατήριο για να μην πάει στρατό.
Μια χώρα για να κρατήσει ξένο κόσμο πρέπει να έχει πολιτισμό να προσφέρει! Πολιτισμό που φαίνεται στις γειτονιές και στον εθελοντισμό και όχι στο βρακί χαρμάνι που φαίνεται έξω απο το τζιν.
Οι Γαλλοι με τόσο πολιτισμό με εθνικό ήρωα ιταλικής καταγωγής δεν ξεμυτίζουν απο το κέντρο προς τα προάστια.
Το όλο σχέδιο ή πλάνο ή όνειρο απορρόφησης αλλοδαπών έχει ΑΠΟΤΥΧΕΙ παγκοσμίως. Δεν πρόκειται ποτέ μα ποτέ να απορροφήσουμε μεγάλους αριθμούς ξένων. Αντιθέτως γκετοποιούμε περιοχές, δημιουργούμε μειονότητες, διαλύουμε τον κοινωνικό ιστό και καταστέφουμε την χώρα μας.

@3 Σεπτεμβρίου 2013 - 6:44:00 μ.μ. EEST
"Έλληνας είναι όποιος αγαπά την Ελλάδα και τον πολιτισμό της, όποιος θα πέθαινε γι αυτήν, όποιος θεωρεί τον εαυτό του Έλληνα, ακόμα και αν είναι μαύρος ή ξανθός με κατάλευκη επιδερμίδα και ανοιχτά γαλάζια μάτια, ακόμα και αν δεν μιλά τέλεια τα Ελληνικά."

Μαζί σου 1000%. Το πρόβλημα είναι οτι αυτοί που τηρούν τα πάνω αλλοδαπής ή ελληνικής καταγωγής ΣΤΕΡΕΥΟΥΝ.

μηδενιστής

Ανώνυμος 4 Σεπτεμβρίου 2013 στις 1:30:00 μ.μ. EEST  

@Οδυσσέα,


Όσον αφορά στη ποιότητα των δημόσιων παρεχόμενων υπηρεσιών και ειδικά στο κλάδο υγείας.Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.Αφενός η νεοελληνική μεγαλομανία,η μόδα που επέβαλλε ο νεοπλουτισμός στην εποχή της ευμάρειας,αφετέρου όμως και οι σοβαρές ελλείψεις και παραλείψεις στο τομέα της δημόσιας υγείας.
Συμφωνώ οτι πίσω απο τη γκλαμουριά κάποιων ιδιωτικών μαιευτικών κλινικών υπάρχει σε μεγάλο βαθμό η βιτρίνα ενός ξενοδοχείου πολυτελείας και μόνο.Όταν ήταν να επιλέξουμε με τη σύζυγό μου αφού διαπιστώσαμε οτι είχε μείνει έγκυος και απευθυνθήκαμε σε ιδιωτική κλινική της μεγάλης χλιδής,σε ερώτησή μου εάν υπάρχει καρδιολόγος ή χειρουργός εφημερίας σε περίπτωση που ο τοκετός γίνει εκτάκτως νυχτερινές ώρες και προκύψει έκτακτη ανάγκη,η απάντηση που έλαβα ήταν οτι'' καλούμε τους γιατρούς κι έρχονται απο το σπίτι''.Οπότε όπως καταλαβαίνει κανείς,δε πείστηκα και δεν αναλώθηκα στα φρου φρου και αρώματα...Αξίζει επίσης να σημειώσω οτι στη θεσσαλονίκη,μόνο το Ιπποκράτειο διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και όλα τα έκτακτα περιστατικά αρτιγέννητων παιδιών διακομίζονται εκεί.

Απο την άλλη βέβαια και η αντιφατική εικόνα σε πολλά δημόσια νοσοκομεία και κλινικές να υπάρχουν βασικές ελλείψεις σε υλικό, οργάνωση και παρεχόμενες υπηρεσίες ,ακόμη και πριν την εποχή της κρίσης...

Αλλά νομίζω οτι όλα που προανέφερα είναι αντικείμενο άλλης συζήτησης που ξεφεύγει απο την αρχική ανάρτηση....


Μέντωρ

Ανώνυμος 5 Σεπτεμβρίου 2013 στις 1:34:00 μ.μ. EEST  

Κάποιοι δεν αντέχουν να μην υποστηρίζουν το Δόγμα Οζάλ. Τα 2 εκατομμύρια αλλοδαπών (στην πλειοψηφία τους νέοι άντρες) που διαβιούν αυτή την ώρα στην Ελλάδα ΔΕΝ είναι αφομοιώσιμοι. Τα όρια έχουν ξεπεραστεί προ πολλού και τώρα είναι αργά. Ας ετοιμαστούμε για στιγμές Συρίας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP