Ενα διακοσμητικό στοιχείο στην παρακμή

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Η ΥΦΕΘΑ Φώφη Γεννηματά.
Του Στέφανου Κασιμάτη

Λόγω της γεωγραφικής θέσης της, η γραφική νήσος Σκύρος έχει σημαντικό ρόλο στην άμυνα του Αιγαίου. Για τον λόγο αυτόν, σταθμεύουν εκεί πάντα ένα ζεύγος αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας από την Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα (δύο ιστορικά F-4 Phantom, εκσυγχρονισμένα), που προστατεύονται από μία συστοιχία αντιεροπορικών βλημάτων. Είναι, επίσης, εγκατεστημένα στο νησί κάποια κλιμάκια του Ναυτικού (ένας σταθμός ανεφοδιασμού καυσίμων -τουτέστιν, βενζινάδικο-, ένα παρατηρητήριο και μία μοίρα κατευθυνόμενων βλημάτων Exocet). Αυτό είναι όλο. Αμφιβάλλω αν το προσωπικό των μονίμων στελεχών που υπηρετούν στο νησί ξεπερνά τα πενήντα άτομα.

Αν υποτεθεί ότι ένας εκπρόσωπος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμύνης επιθυμεί να επιθεωρήσει τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Σκύρου, προκειμένου με την παρουσία του να εμψυχώσει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, μπορεί να το κάνει μέσα σε μία ημέρα, με ελάχιστο κόπο και μηδαμινά έξοδα. Δεκαέξι ευρώ, όλα κι όλα, κοστίζει το (επιδοτούμενο) εισιτήριο της Aegean και τα δύο F-4 σταθμεύουν στο ίδιο αεροδρόμιο (το μοναδικό, άλλωστε, στο νησί) όπου προσγειώνεται και το αεροπλάνο της γραμμής. Στον ίδιο χώρο βρίσκονται και τα αντιεροπορικά Patriot για την άμυνα του κλιμακίου. Επομένως, σε δύο ώρες το πολύ, ένας υπουργός έχει ξεμπερδέψει με την επίσκεψη. Εκτός και αν πρόκειται για την αναπληρώτρια υπουργό Φώφη Γεννηματά, της οποίας η μεθοδικότητα, η σχολαστικότητα και ο ζήλος με τον οποίον ασκεί τα καθήκοντά της, είναι αρετές πασίγνωστες στο πανελλήνιο. Γι’ αυτό και χρειάσθηκε δέκα ημέρες για να πραγματοποιήσει τις επισκέψεις της στις μονάδες της Σκύρου - προφανώς, για να εμβαθύνει και να εμπεδώσει.

Με τη μεθοδικότητα που τη χαρακτηρίζει, η κ. Γεννηματά προγραμμάτισε να μεταβεί στη Σκύρο στις 9 και να επιστρέψει στις 18 Αυγούστου. Ταξίδεψε ώς την Κύμη με το υπηρεσιακό αυτοκίνητό της, το οποίο πήρε μαζί της στη Σκύρο, ενώ συνοδευόταν από δύο αστυνομικούς της φρουράς της και, φυσικά, από τον επισμηναγό υπασπιστή της, οι οποίοι διέμειναν σε ξενοδοχείο της νήσου. Υπό άλλες συνθήκες, μισό φύλλο πορείας θα ήταν αρκετό για την επίσκεψη. Αλλά επειδή η επιστροφή αεροπορικώς ίσως δεν θα ήταν δυνατή αυθημερόν, ένα ολόκληρο φύλλο πορείας δικαιολογείται. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση χρειάσθηκαν δέκα για την υπουργό, όπως και για τον καθένα από τους αστυνομικούς της, καθώς και πέντε για τον υπασπιστή της.

Ορισμένοι θα εγείρουν το ζήτημα των δαπανών και μάλιστα όταν περικόπτονται οι μισθοί των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας ή ακόμη όταν, κατά πληροφορίες, περιορίζονται οι ώρες ασκήσεων αναχαίτισης των πιλότων μας, λόγω του κόστους των καυσίμων, κάτω και από τα νατοϊκά standards (με ό,τι και αν συνεπάγεται αυτό για το ηθικό των αεροπόρων). Ομως το κόστος της διαμονής ήταν αμελητέο: μόλις 60 ευρώ ημερησίως για την αναπληρώτρια υπουργό και 30 για τον κάθε υπηρεσιακό παράγοντα. Το μικροποσόν των 1.450 ευρώ είναι αστείο μπροστά στις πολύτιμες εμπειρίες που αποκόμισε η κ. Γεννηματά και, βεβαίως, η τόνωση που προσέφερε με την παρουσία της εκεί στο ηθικό των στελεχών του στρατεύματος είναι ανεκτίμητη. (Οσο δε για το κόστος της βενζίνης του υπουργικού αυτοκινήτου ή της διαμονής των συνοδών της, αυτά απαξιώ να τα συζητήσω...).

Δεν θα εκπλαγώ καθόλου μάλιστα, αν μάθω ότι, παρά την έκδοση της σχετικής διαταγής, η κ. Γεννηματά δεν καταδέχθηκε να εισπράξει τη γλίσχρα αποζημίωση των 600 ευρώ που εδικαιούτο, δεδομένου ότι στη Σκύρο έχει το εξοχικό της. Σκυριανός είναι ο οδοντίατρος σύζυγός της (γνωστός στους συντοπίτες του και ως «υπεροδοντίατρος» από τον καιρό που εκείνη ήταν υπερνομάρχης...), εκεί βρίσκεται το σπίτι του, εκεί περνούν τα καλοκαίρια τους. Αλλά και αν τα εισέπραξε, έχει καμία σημασία αυτό μπροστά στο ιερό δέος και την εθνική υπερηφάνεια που εμπνέει το όνομα «Γεννηματά»; Οταν φέρεις αυτό το όνομα στην Ελλάδα, που επιμένει σοσιαλιστικά, είναι σαν να ανήκεις στην οικογένεια των Kleist στη Γερμανία ή των Cesil στην Αγγλία. Της οφείλει το έθνος, δεν του οφείλει.

Απλώς, αναρωτιέμαι γιατί η αναπληρώτρια υπουργός αισθάνεται την ανάγκη να κρύβει τις διακοπές πίσω από το πρόσχημα της δουλειάς και δεν συνδυάζει τις διακοπές της με λίγη δουλίτσα. Ουδείς θα την επέκρινε αν απουσίαζε ένα δεκαήμερο από το υπουργείο, διότι όλοι -άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο- κατανοούν πόσο κουραστικό και ψυχοφθόρο είναι να μην κάνεις τίποτε. Αμφιβάλλω μάλιστα αν θα πρόσεχε κανείς την απουσία της...

Αντί επιλόγου, ένα απόσπασμα από δημοσίευμα της Frankfurter Algemeine Zeitung της περασμένης Παρασκευής, σχετικά με την Ελλάδα: «Η συνεχιζόμενη ανικανότητα της πολιτικής ελίτ της Ελλάδας να προωθήσει μεταρρυθμίσεις, η λαϊκίστικη ρητορική της, η έλλειψη αξιοπιστίας, η εμμονή της σε προσωπικούς αντί για εθνικούς στόχους και οι παραλείψεις στην ενημέρωση της κοινής γνώμης ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές δυνατότητες έχουν συμβάλει ώστε η Ελλάδα να μην αποτελεί πρότυπο επιτυχίας». Μέσα στο πλαίσιο αυτής της κατάστασης, όπως την αποδίδει με ακρίβεια η έγκυρη γερμανική εφημερίδα, η περίπτωση της αναπληρώτριας υπουργού Εθνικής Αμύνης δεν είναι κάτι περισσότερο από ένα στοιχείο διακοσμητικό της παρακμής. Κάτι, ας πούμε, σαν ένα ξυλόγλυπτο σκυριανό έπιπλο...

Προειδοποιητικό καμπανάκι

Τον Δεκέμβριο, όπως γνωρίζετε, ξεκινά η εξάμηνη ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που επί της ουσίας θα είναι συντομότερη, λόγω των ευρωεκλογών στα τέλη Μαΐου του 2014. Πέρα από τα κεντρικά πολιτικά ζητήματα για τη μορφή και το μέλλον της ενωμένης Ευρώπης, στα οποία ούτως ή άλλως, η σημερινή Ελλάδα δεν μπορεί να έχει ούτε τριτεύοντα ρόλο, η επιτυχία μιας ευρωπαϊκής προεδρίας στο οργανωτικό επίπεδο κρίνεται στον συντονιστικό ρόλο της για την προώθηση των πολιτικών της Ενωσης. Αυτό σημαίνει ότι όσο καλά και αν προετοιμάζεται το υπουργείο Εξωτερικών για τον Δεκέμβριο, η επιτυχία της προεδρίας θα εξαρτηθεί εν τέλει από τη συνεργασία που θα έχουν μαζί του τα άλλα υπουργεία της κυβέρνησης, όπως το Μεταφορών, το Ναυτιλίας και το Δικαιοσύνης. Πληροφορούμαι ότι αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα που απειλεί την ελληνική προεδρία. Στο υπουργείο Εξωτερικών επικρατεί μεγάλη ανησυχία, λόγω της απροθυμίας που διαπιστώνεται στους υπαλλήλους των τριών προαναφερθέντων υπουργείων να συνεργαστούν και η οποία οφείλεται, προδήλως, στις επιβληθείσες περικοπές. Ο χρόνος που απέμεινε είναι ελάχιστος και μια οργανωτική αποτυχία της Ελλάδος θα επιβεβαιώσει τα χειρότερα στερεότυπα εις βάρος της χώρας...

www.kathimerini.gr

31 σχόλια:

Ανώνυμος 26 Αυγούστου 2013 στις 9:22:00 μ.μ. EEST  

Το πιο κορυφαίο είναι ότι απέσπασε τον σύζυγο της από το υπουργείο Υγείας και τον προσέλαβε στο ΥΠΕΑΘΑ. Υπάρχει και το αντίστοιχο ΦΕΚ!!!

http://2.bp.blogspot.com/-02NY4p8RM0c/Ueqzex5sZjI/AAAAAAAAIMs/GTiyo5UB4-E/s1600/ELAS-LYSTE+O.jpg

Ανώνυμος 26 Αυγούστου 2013 στις 9:40:00 μ.μ. EEST  

συγνώμη, αλλα ποιοί είμαστε εμείς που θα κρίνουμε το έργο, τις επισκέψεις, την αδιάκοπη εργασία μετά των επιτελών και των συνοδών-φρουρών, ακόμη και τις διακοπές μιας υφυπουργού γεννημάτα?
σας παρακαλώ και λίγη αξιοπρέπεια και σεβασμός σε γυναικα υφυπ. αμύνης, η οποία δεν είναι όποια κι όποια βρε αδερφέ, φέρει ένα τόσο βαρύ όνομα.
τι είναι δηλ. φαντάρος να ταξιδεύει με πλοία και αεροπλάνα της γραμμής, άντε μην την χάσουμε και τότε να δείτε τι εστί βερύκοκο.
η συρία μας περιμένει και μεις ως άλλοι μωροί και άσχετοι σχολιάζουμε τις μετακινήσεις μιας υφυπ. γεννηματά, βεβαίως, βεβαίως, λέγω.

Ανώνυμος 27 Αυγούστου 2013 στις 9:43:00 π.μ. EEST  

Μήπως βρίσκονται F-4E AUP απο την 117ΠΜ στην Ανδραβίδα και όχι από την 110ΠΜ απο την Λάρισα; Ποιός άσχετως τα γράφει αυτά;

Ανώνυμος 27 Αυγούστου 2013 στις 10:29:00 π.μ. EEST  

O Σαμαράς έπεσε στην παγίδα του Βενιζέλου. Για ελάχιστες έδρες και με δικαιολογία την συνέχιση του έργου και την αποφυγή του κομμουνιστικού εεε... "αριστερού" κινδύνου μπήκαν στην κυβέρνηση και με ποσοστό που φτάνει το 1/2 κομματικά στελέχη της άχρηστης και εγκληματικής κυβέρνησης του GAP
Η κατάσταση θυμίζει φύλαξη παιδικού σταθμού και για να μην μας πάρει τη δουλειά άλλη εταιρία προσλαμβάνουμε φτηνούς παιδεραστές και παιδόφιλους....

τέσπα:
Το ΥΠΑΜ ανα την υφήλιο έχει δύο ρόλους:
1. την διαχείριση του μπάτζετ και την πολιτική εποπτεία του στρατού
2. την εκπροσώπηση του στρατού στην κοινωνία

Το ΥΠΑΜ έχει αποτύχει ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ και αποτυγχάνει συνέχεια τουλάχιστον απο το 45 στους δύο απλούς αυτούς ρόλους.
όχι μόνο δεν εξασφαλίζει το μπάτζετ που θα επιτρέπει στις ένοπλες δυνάμεις την σωστή λειτουργία, όχι μόνο δεν επιθεωρεί διακριτικά τα στελέχη,όχι μόνο δεν εκπροσωπεί το έργο του στρατού προς τον κόσμο αλλά εμπλέκεται και στο επιχειρησιακό έργο αυτού.
Το ΥΠΑΜ:
1. χρησιμοποιεί το μπάτζετ για να κλείσει τρύπες απο άλλα υπουργεία και για να γεμίζει ιδιωτικούς λογαριασμούς στα καυμάν.
2. κατηγόρησε τις ΕΕΔ για πραξικόπημα πρωτοφανές γεγονός στην ΕΕ του 21ου αιώνα!!!!!!!!!!!
3. προβάλει τον στρατό ως χώρο διακοπών ή κατασκήνωσης στην κοινωνία με μοναδικά οφέλη του τα νοίκια, τα ταξί, τα φαγητά, την δασοπυρόσβεση και την μεταφορά ασθενών. έχει προβεί τα τελευταία χρόνια σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προς την μετατροπή του στρατού σε όργανο πολιτικών οφελών ανήκουστο για την ΜΟΝΑΔΙΚΗ χώρα στο δυτικό ημισφαίριο με casus beli.
4. εμπλέκεται στο επιχ έργο. Διαλέγει στελέχη και μεταθέσεις, επιλέγει που και πώς θα γίνουν αναχαιτίσεις, που θα χτιστούν στρατόπεδα, τί υλικά και απο ποιόν θα αγοραστούν, πώς θα στολιστεί η μονάδα το καρναβάλι μέχρι και πώς θα τραγουδάνε τα τμήματα κατά την ετήσια επίδειξη προς τους ιδίους.

όλα τα πάνω είναι αντισυνταγματικά και παράνομα

Ο σαμαράς δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. το έδειξε με τον χειρότερο τρόπο. επειδή στις ακραίες καταστάσεις που ζούμε πρέπει να δίνουμε και ακραίες λύσεις μια απο αυτές είναι η κατάργηση του ΥΠΑΜ με τον έλεγχο του χρήματος να γίνεται κατευθείαν απο το ΥΠΟΙΚ και την πολιτική εποπτεία απο το γραφείου του Προέδρου της Δημ. Τουλάχιστον θα γλυτώσουμε τους μαϊντανούς και τα παράσιτα.

Αναμένω την ώρα που ο Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων υπεύθυνος για την ασφάλεια 11εκ ανθρώπων που του εμπιστεύονται τα παιδιά και τα λεφτά και τις ζωές τους θα απαιτήσει απο την ελλ βουλή τα αυτονόητα...

μηδενιστής

Nikos 27 Αυγούστου 2013 στις 11:24:00 π.μ. EEST  

Το είχα γράψει και για την επιλογή Παναγιωτόπουλου, τέτοιες επιλογές ακυρώνουν το επιχείρημα περί εθνικά επικίνδυνου ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή πόσο πιο επικίνδυνος μπορεί να είναι ο Τσακαλώτος (κρίμα το όνομα) από την Φώφη… είπαμε η οικονομία είναι το πρωτεύον ζήτημα αλλά δεν μπορούμε να παίζουμε με την εθνική άμυνα… δεν μπορούμε να προσβάλουμε τα στελέχη των ΕΔ με αυτόν τον τρόπο, δεν πληρώνονται που δεν πληρώνονται μη τους ξεφτιλίζουμε κιόλας. Οι επιλογές προσώπων στο ΥΠΑΜ είναι το πιο μελανό σημείο των κυβερνήσεων Σαμαρά, και καλά θα κάνει να το δει το θέμα πιο σοβαρά γιατί ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, τα κατώτερα στελέχη είναι σε μεγάλο ποσοστό ψηφοφόροι της ΧΑ και στα μέσα, ανώτερα κλιμάκια η στροφή προς ΣΥΡΙΖΑ είναι εντυπωσιακή… λίγο να αλλάξει τη ρητορική του ο ΣΥΡΙΖΑ και να πάει προς το πιο πατριωτικό και θα σαρώσει έναν παραδοσιακά συντηρητικό χώρο που όμως κάποτε κατάφερε να τον κερδίσει ο Ανδρέας…

Ανώνυμος 27 Αυγούστου 2013 στις 12:16:00 μ.μ. EEST  

@μηδενιστή

+1000 έχεις απο 'μένα....Δεν θα άλλαζα ούτε κεραία στα γραφόμενά σου....

Μέντωρ

Ανώνυμος 27 Αυγούστου 2013 στις 4:24:00 μ.μ. EEST  

"...με τον έλεγχο του χρήματος να γίνεται κατευθείαν απο το ΥΠΟΙΚ και την πολιτική εποπτεία απο το γραφείου του Προέδρου της Δημ. Τουλάχιστον θα γλυτώσουμε τους μαϊντανούς και τα παράσιτα...."

και συνεχίζουμε να γράφουμε ό,τι θέλουμε.

ποιός έλεγχος από το ΥΠΟΙΚ? εδώ τα δικά τους τσιράκια δεν μπορούν να κάνουν "ζάφτι". και να οι καταγγελίες για εφοριακούς και υπαλ/λους του υπουργείου που ΞΕΧΝΟΥΝ εδώ και χρόνια να κάνουν φορολ. δήλωση, που κυκλοφορούν και πληρώνουν με έξοδα του υπουργ., που οι ειδικοί σύμβουλοι και επιστήμονες όλημερίς γράφουν και σβήνουν στο κεφάλι του κασσίδη, αλλά από την πολλή σκέψη να μην χρυσοπληρώνονται με ειδικό καθεστώς μισθοδοσίας?, όταν ο δάσκαλος υποχρεωτικά θα μεταταγεί στην Ανάφη με 750 ευρώ.αλλά μηδενιστη το ξέχασα, είναι δημόσιος, καλά να πάθει.
όσον αφορά την προεδρία της δημοκρατίας. οι αυτοκτονίες είναι ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ φαινόμενο--σε λίγο θα φτάσουμε τους νεκρούς της συρίας σε καιρό "ειρήνης"-- είδες να έχει κουνηθεί φύλλο? ή μόνο υπομονή και τα δύσκολα όπου νάναι θα περάσουν γιαυτόν τον υπέροχο λαό?
αλλού είναι οι λύσεις, που τελικά εκεί θα μας οδηγήσουν, γιατί όπως το πάνε, μας θέλουν και εδώ μέση ανατολή, να τρώει ο ένας τον άλλον, κάτι που ήδη έχει ξεκινήσει (και όποιος κατάλαβε)

Ανώνυμος 27 Αυγούστου 2013 στις 4:38:00 μ.μ. EEST  

Η χρόνια παρουσία της Φώφης (βουλευτής, υπερνομάχρης, υφυπουργός, αναπληρωτής υπουργός) στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό, αποτελεί προσβολή για τον ίδιο τον ελληνικό λαό, αλλά από την άλλη αποδεικνύει πόσο μ@λ@κες είμαστε ως λαός έχοντας δώσει εξουσία σε τέτοιες _______ .

Ανώνυμος 27 Αυγούστου 2013 στις 5:03:00 μ.μ. EEST  

@27 Αυγούστου 2013 - 4:24:00 μ.μ. EEST

"ποιός έλεγχος από το ΥΠΟΙΚ?"

απλή μεταφορά των χρημάτων και κόκκινοι έλεγχοι στο σώμα οικονομικών. απλά πράγματα.

"όσον αφορά την προεδρία της δημοκρατίας"

το ότι ο πρόεδρας έβγαλε τον αντρέα απο την φυλακή και τον πασόκ τον ενθρόνισε μέχρι να πεθάνει, δεν σημαίνει οτι ο θεσμός είναι χάλια: ο παπούλιας είναι χάλια. απλή εποπτεία απο τον θεσμό είναι και καθαρά εθιμοτυπική.

και τα εκτός θέματος:
"αλλά μηδενιστη το ξέχασα, είναι δημόσιος, καλά να πάθει."

φυσικά. με 6ωρο τη μέρα και 4 μήνες διακοπές και πολλά του είναι και η ανάφη θέρετρο.
ας πάει να βρει δουλειά σε εταιρία έξω. το δημόσιο δεν είναι δουλειά μέχρι θανάτου, δεν είναι υποχρέωση, ούτε αλυσίδα στο πόδι. όποιος ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ Φ Ε Υ Γ Ε Ι.

"κάτι που ήδη έχει ξεκινήσει (και όποιος κατάλαβε)"

σσσσσσσσσσσσ..... μας ακούνε τα νεφελίμ

μηδενιστής

Ανώνυμος 27 Αυγούστου 2013 στις 7:30:00 μ.μ. EEST  

ρε μηδενιστή, ο 4.24 είμαι,
τι εμπάθεια είναι αυτή με το δημόσιο?
ρε μπας και ήσουν δημοσιοσχεσίτης και σε καμια στραβή σε πετάξανε εξω
και γιαυτό λυσσάς? ή μήπως δεν ήσουν σε κάποια λίστα κουτσόγιωργα, για να βολευτείς και συ?
πλήρωσε τότε ιδιωτικό σχολείο και δάσκαλο--που θα είναι και πιο φτηνά και πιο καλά-- και ασε εμάς να υποστηρίζουμε τα δασκαλάκια με τα τριμμένα παντελόνια.
εμείς θέλουμε δημόσιο σχολειό--που λένε και οι κουκουέδες-- και ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ με ανθρώπινους μισθούς για τους ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ και ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ, γιατί το ΑΞΙΖΟΥΝ..

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 27 Αυγούστου 2013 στις 9:12:00 μ.μ. EEST  

@ανώνυμο 4.24
Μην το παλεύεις τζάμπα. Ο μηδενιστής έχει πάντα δίκιο. Ακόμα και όταν έχει άδικο. Ο ιδιωτικός τομέας είναι για τους άντρακλες που ρίχνουν τα μπετά, τους μάχιμους, στο δημόσιο είναι όλοι τρυφερά πόδια, βύσματα και ντακότες. Πρέπει να τους σουτάρουν όλους στην πρώτη γραμμή. Μας τα είπε και ο Άδωνις χτες το πρωί (τα έχωνε σε γιατρούς ο τηλεβιβλιοπώλης!). Μάνος και Τζήμερος, καπιταλισμός της εργασίας των δέκα ωρών ανασφάλιστα, μόνες δημόσιες υπηρεσίες στρατός και αστυνομία. Το αντίδοτο στη διαφθορά της πασοκοκρατίας είναι να γυρίσει ο τόπος στα εργασιακά δεδομένα πριν το 1930. Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; απλό: η ΑΚΤΩΡ. Αλλά πάντα φταίει το δημόσιο. Δε σώζεται ρε αυτός ο τόπος.

Ανώνυμος 27 Αυγούστου 2013 στις 9:25:00 μ.μ. EEST  

ΙΔΑΝΙΚΗ ΦΑΤΣΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΜΕΤΟΥΣ. ΜΠΛΙΑΧΧΧ.

Ανώνυμος 27 Αυγούστου 2013 στις 10:59:00 μ.μ. EEST  

@4.24
Aπό τους δασκάλους και καθηγητές που το αξίζουν κατά την γνώμη σου, μετά από έρευνα προέκυψε πως το 1/3 από αυτούς προσπαθεί πραγματικά, το άλλο 1/3 θέλει να προσφέρει αλλά δεν μπορεί και το τελευταίο 1/3 είναι αδιάφορο.
Για τους δασκάλους με τα τριμμένα παντελόνια έλα στην γειτονιά μου να σου δείξω απέναντι μου μία δασκάλα που τον μισό Ιούνιο, όλο τον Ιούλιο, και όλο τον Αύγουστο είναι αραχτή και πληρώνεται κανονικά, και για να περνάει την ώρα της πάει βόλτες με μία σπορ BMW-318. Και όταν ανοίξει το σχολείο που είναι στην γειτονιά μου έλα να δεις με τι τζιπ και άλλα ι.χ έρχονται οι δάσκαλοι με τα ,,τριμμένα παντελόνια. Οι οποίοι είχαν την απαίτηση από τον Δήμο να παρκάρουν τα ι.χ τους στον πεζόδρομο έξω από το σχολείο και όχι στον δρόμο πιο πέρα στο πλάι για να μην κουράζονται όταν κουβαλάνε την τσάντα τους. (όταν το ζήτησαν από τον αντιδήμαρχο ο άνθρωπος ,,τρελάθηκε,, και δεν μπορούσε να το πιστέψει)
Για το σχολείο, μέσα σε έναν μήνα ήταν 4 μέρες κλειστό άσχετα αν δεν ήταν εκλογικό κέντρο στις εκλογές, μετά ήταν μία μέρα κλειστό γιατί οι δάσκαλοι είχαν συνέλευση, μία μέρα χάθηκε λόγω της γιορτής του Πολυτεχνείου κτλ κτλ. Τα παιδιά πάνε και δεν πάνε σχολείο. Φυσικά τα ίδια δεν τα απασχολεί ότι χάνουν μέρες γιατί δεν ενδιαφέρονται να μάθουν γράμματα.
Για την δωρεάν υγεία, δωρεάν παιδεία κτλ δωρεάν που ζητάς προφανώς είσαι από τους έλληνες που δεν τους αρέσει να πληρώνουν εφορία αλλά απαιτούν το κράτος να τους τα παρέχει όλα δωρεάν.
Τέλος τα δύο παιδιά της δασκάλας του δημόσιου δημοτικού πήγαιναν σε ιδιωτικό δημοτικό. (βέβαια το πλήρωνε ο πρώην άντρας της, που έχει λεφτά...)
Και μην ξεχάσω, για να κάθεται η δασκάλα τρεις μήνες το καλοκαίρι -και ο κάθε δάσκαλος με τα ,,τριμμένα,, παντελόνια- και να πληρώνεται κάποιοι άλλοι του ιδιωτικού τομέα τρέχουν στην δουλειά τους στις 6 το πρωί, για να δουλέψουν για να πληρωθούν όλοι οι άλλο- δημόσιοι καθιστοί.
Γιάννης

Ανώνυμος 27 Αυγούστου 2013 στις 11:50:00 μ.μ. EEST  

γειά σου Γιάννη, γιαλαντζή μηδενιστή.
ώστε η δασκάλα με BMW, οι λοιποί με τζιπάρες, με βίλες στην εκάλη να πίνουν τα ουισκάκια τους δίπλα στις πισίνες και να θυμούνται "εκείνα τα πέτρινα χρόνια της χούντας" και να τραγουδούν αντάρτικα, καπνίζοντας πούρα του συντρόφου φιντέλ και να...και να... και την άλλη μέρα ποιός έχει όρεξη για μάθημα και κολοκύθια? όλοι στην απεργία για το πόπολο και για τις γιορτές του "πολυτεχνείου".
θέλω λοιπόν φιλάρα, να σας βάλουν να πληρώνετε για τα παιδιά σας από την α΄ δημοτικού, για να πας στο νοσοκομείο να κόβεις εισιτήριο 25 ευρώπουλα, αλλιώς στο Υγεία και αν δεν έχεις ιδιωτ. ασφάλιση, ψόφα στα σκαλιά, όπως στο αμέρικα--που σίγουρα θαυμάζετε--έτσι να σε βάλουν στο λούκι της ιδιωτ. ασφάλισης και να πληρώνεις μέχρι τον αέρα του κάθε νοσοκ ή κλινικής που θα βρεθείς για μια ώρα ανάγκης. γιατί μη μου πεις ότι δεν θα αρρωστήσεις ελαφρά, γιατί αν είσαι βαριά (έμφράγματα κ.λπ)τότε βράσε κόλλυβα πρώτα και μετά πήγαινε σε πληρωματικό νοσοκομείο, αφού το δημόσιο, με τους π...τους γιατρούς με τα φακελάκια και τις νοσοκόμες που μόνο απεργίες ξέρουν και να ζητούν να πληρώνονται, το κράτος έχει πάει κατά διαόλου.
όχι φίλε ΔΕΝ πληρώνω εφορία για τους μισθούς και τα έξοδα κίνησης του κάθε βιβλιοπώλη-υπουργού και του κάθε μάγκα πολιτικάντη που νομίζει ότι με τη σοφία του θα μας σώσει. να πληρώνω εφορία για κάτι που θα πιάνει τόπο, αλλιώς όπως αυτοί (εφοριακοί, πολιτικοί και παρατρεχάμενοι) έτσι και γω και άλλα τόσα εκατομ αυτού του τόπου.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 28 Αυγούστου 2013 στις 2:50:00 π.μ. EEST  

Επειδή μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα οι σούπερ εργαζόμενοι στις εταιρείες, εδώ παραθέτω τι ισχύει σε άλλες χώρες για τους εκπαιδευτικούς
http://olme-attik.att.sch.gr/new/wp-content/uploads/2012/01/meleti-kemete-olme40112.pdf

Από δική μου έρευνα στον ιδιωτικό τομέα όλοι κλαίγονται με μαύρο δάκρυ αλλά οι φορολογικές δηλώσεις είναι όλες κάτω από 10 χιλιάρικα. Κανόνας αυτός, το δημόσιο από τον ιδιωτικό τομέα δεν παίρνει ούτε το 30% (και πολύ έβαλα) από τα φορολογικά έσοδά του. Από τη δεκαετία του '80 στην φορολογική δήλωση γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί και μαγαζάτορες δήλωναν λιγότερα από τον δάσκαλο. Τυπικά δικαίωμα σίτισης στην φοιτητική λέσχη δεν είχα (δάσκαλος μονόμισθος ο πατέρας, ζάπλουτος κατά τη φορολογική δήλωση) αλλά φίλοι μου ,παιδιά των παραπάνω επαγγελματιών ήταν...πάμφτωχοι. Επίσης ο υπάλληλος (στο γραφείο, στο μαγαζί)από ένσημα παίρνει ούτε τα μισά, στο μαγαζί το αφεντικό περιφέρεται με τον φραπέ στο χέρι και βρίζει το κακό δημόσιο που αυτός σκίζεται στη δουλειά και οι άλλοι αράζουν. Έξω από το μαγαζί όμως αράζει ένα SUV μεγέθους Χάμερ, ο τύπος που το έχει έχει γυρίσει το μισό κόσμο - πότε προλαβαίνει; - το εξοχικό του κοστίζει δυο φορές όσο το σπίτι μου αλλά η κλάψα κλάψα. Τα κοννέ με τους δημάρχους και παρατρεχάμενους και βουλευτές και μητροπολίτες δουλεύουν στο φουλ (δεν ξέρω κανέναν που να μην έχει στο κινητό το μισό δημοτικό συμβούλιο και ίσαμε τρεις βουλευτές). Οι χοντρές δουλειές είναι πάντοτε από το δημόσιο και πάντα στημένες αλλά το δημόσιο είναι κακό. Τέτοιες αηδίες ακούμε στην εκπαίδευση για χρόνια και έχω καταλήξει στο τέλος να δικαιώνω τους φροντιστηριάκες και τους τεμπέληδες. Τα ακούμε που τα ακούμε, να μη τρέχουμε τζάμπα σαν τους μακάκες για το αν θα μάθουν γράμματα τα παιδιά του κάθε εξυπνάκια.

Τέλος για τις εκλογές και το αν λειτουργεί και πόσο το σχολείο δε φταίει ο εκπαιδευτικός, για τις συνελεύσεις και εκλογές ας γίνουν Σ/Κ και το Πολυτεχνείο από φέτος μάλλον θα καταργηθεί διότι για όλα φταίει η γενιά του Πολυτεχνείου. Μόνο που δεν διευκρινίζεται τι έκαναν οι απέξω από το Πολυτεχνείο, οι πολλοί δηλαδή, στη μεταπολίτευση. Μάλλον δούλευαν σκληρά στον ιδιωτικό τομέα χτίζοντας το οικονομικό θαύμα της Ελλάδας ενώ τα τομάρια οι συνδικαλιστές και οι δημόσιοι υπάλληλοι το χαλούσαν.

Προσπαθώ καιρό να καταλάβω σε τι διαφέρει κατά βάθος η ισοπεδωτική απαξίωση του δημόσιου τομέα από τη λογική του κάθε ταρίφα "Ένας Παπαδόπουλος μας χρειάζεται κύριε" μαζί με τον έπαινο της Γερμανίας όπου δούλευε (και τότε τι γύρισε εδώ;). προσπαθώ αλλά ειλικρινά βλέπω απλώς όψεις της ίδιας συλλογιστικής. Ίσως τελικά μας αξίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης υπουργός

Ανώνυμος 28 Αυγούστου 2013 στις 8:22:00 π.μ. EEST  

Έλα που με λες γιαλαντζι μηδενιστή. 8 το πρωί έρχονται οι δάσκαλοι στο σχολείο και στις μιάμιση το μεσημέρι σχολάνε. Πες μου άλλους εργαζόμενους που δουλεύουν 5μιση ώρες την ημέρα, κάθονται τρεις μήνες το καλοκαίρι και πληρώνονται κανονικά, κάθονται κάμποσες μέρες (15) χριστούγεννα και πάσχα και πάλι πληρώνονται, άσε τις αργίες, σχολικές γιορτές κτλ.
Τράβα να το πεις σε καμμιά Καλογρέζα και κάνα Κατσικοχώρι το παραμύθι σου για αυτούς με τα τριμμένα παντελόνια.
Ναι η δασκάλα έχει μία μαύρη δίπορτη BMW-318, οι άλλοι δάσκαλοι έχουν καινούργια τζιπ Χιουντάι, Κία, Βολγκ Βάγκεν.
Γιάννης

Ανώνυμος 28 Αυγούστου 2013 στις 8:22:00 π.μ. EEST  

Έλα που με λες γιαλαντζι μηδενιστή. 8 το πρωί έρχονται οι δάσκαλοι στο σχολείο και στις μιάμιση το μεσημέρι σχολάνε. Πες μου άλλους εργαζόμενους που δουλεύουν 5μιση ώρες την ημέρα, κάθονται τρεις μήνες το καλοκαίρι και πληρώνονται κανονικά, κάθονται κάμποσες μέρες (15) χριστούγεννα και πάσχα και πάλι πληρώνονται, άσε τις αργίες, σχολικές γιορτές κτλ.
Τράβα να το πεις σε καμμιά Καλογρέζα και κάνα Κατσικοχώρι το παραμύθι σου για αυτούς με τα τριμμένα παντελόνια.
Ναι η δασκάλα έχει μία μαύρη δίπορτη BMW-318, οι άλλοι δάσκαλοι έχουν καινούργια τζιπ Χιουντάι, Κία, Βολγκ Βάγκεν.
Γιάννης

Ανώνυμος 28 Αυγούστου 2013 στις 9:47:00 π.μ. EEST  

@27 Αυγούστου 2013 - 7:30:00 μ.μ. EEST

"εμείς θέλουμε δημόσιο σχολειό--που λένε και οι κουκουέδες-- και ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ με ανθρώπινους μισθούς για τους ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ και ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ, γιατί το ΑΞΙΖΟΥΝ."

και γω θέλω. έλα όμως που θα πληρώνω και φροντιστήριο και αγγλικά γιατί το δημ σχολείο δεν κάνει την δουλειά του... εκεί τί έχεις να πεις;;;
δεν μπήκα ποτέ στο δημόσιο ούτε ήθελα. ελάχιστοι απο μας που γυρίσαμε απο έξω με 2-3 πτυχία το θέλησαν. το δημόσιο ήταν και είναι παιδί των κομματικών σχολών αει-τει-ιεκ.

@ΦΚΜΚ

"Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; απλό: η ΑΚΤΩΡ"
ποιά είναι η άκτωρ;;;

πώς τα πας ρε φίλε; πώς ήταν το καλοκαίρι; ιούνιος-ιούλιος-αύγουστος και μισός σεπτέμβρης στη ξαπλώστρα. μαύρισες; ;) εγώ είμαι άσπρος σαν φάντασμα πάντως χαχαχαχαχα

@27 Αυγούστου 2013 - 11:50:00 μ.μ. EEST

σχετικά με την απάντηση στον γιάννη

1. το σχολείο εδώ και 20 χρόνια τουλάχιστον είναι παιδικό σταθμός για παιδιά 5-17. τα πας το πρωί τα παίρνεις το μεσημέρι. το απόγευμα πληρώνεις φροντιστήρια, ξένες γλώσσες, πιάνα, μπαλέτα, μπάσκετ κτλ.
2. φαντάζομαι δεν έχεις παιδιά ε; ε αρρώστησαν τα μικρά μου μαζικά τον ιούνη: απο 3 επισκέψεις στον δημ γιατρό ( 3 Χ 30Ε = 90) έκαστο. 180 έουρα για την δημόσια υγεία... πήγα και απο μια στο παίδων στο γουδί γιατί δεν είχα άλλα λεφτά, και περίμενα 4 ώρες -μιλώντας ο μόνος ελληνικά εκτός των γιατρών- για ένα σιρόπι. ξετρελάθηκα με το σύστημα!!!! ουαούαουυυυυυυυυ


@ΦΚΜΠ

"Από δική μου έρευνα στον ιδιωτικό τομέα όλοι κλαίγονται με μαύρο δάκρυ "

άσε μας ρε αδερφέ. διεφθαρμένοι υπάρχουν παντού. το θέμα είναι οτι οι διεφθαρμένοι ιδ υπάλληλοι δεν κυβερνούν ούτε είναι βάρος. εκεί εστίασε την γκρίνια σου. οι συνάδελφοί σου ετοιμάζονται να κλείσουν τα σχολεία τον σεπτέμβρη. για να σε δούμε και τότε.

"Μάλλον δούλευαν σκληρά στον ιδιωτικό τομέα χτίζοντας το οικονομικό θαύμα της Ελλάδας ενώ τα τομάρια οι συνδικαλιστές και οι δημόσιοι υπάλληλοι το χαλούσαν."

απο τρελό και απο μικρό ακούς αλήθεια δεν λένε;

μηδενιστής

Ανώνυμος 28 Αυγούστου 2013 στις 10:02:00 π.μ. EEST  

να μπω κι εγώ στο κόλπο.
20 συναπτά έτη στον υγιή ιδιωτ. τομέα. να αγοράζω βεζίνες για το κότερο του αφεντικού και να πηγαίνει την κάθε μαυρισμένη από τα χασισελαια κρουαζιέρες στο αιγαίο, ο κανακάρης να σπουδάζει στα κολλέγια της αγγλίας και να πληρώνω στην εθν. τραπ. για καταστροφές που έκαναν στα σπίτια που νοίκιαζαν, μετά από πάρτυ οργισμένων νέων. υπερωρίες δεν κάνουμε, αλλά αν χρειαστεί για την επιχ/ση, καθόμαστε λίγο παραπάνω και αυτό γινόνατε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ και άλλα πολλά (τα γνωρίζετε και δεν αξίζει να σας κουράζω).
ΑΝ τολμούσες να ζητήσεις αύξηση ή κάτι τις, σου απαντούσε: αξίζεις, αλλά δεν μπορώ να στα δώσω, αυτά είναι και είστε ελεύθεροι να πάτε όπου θέλετε.
τώρα τρισχειρότερα σε όλους τους τομείς, αλλά εσείς ονειρεύεστε τον αμερικάνικο ή το δυτικό τρόπο ζωής. πηγαίνετε λοιπόν, όπως ο ταξιτζής που άφησε τη γερμανία και πολλοί άλλοι και στο τέλος γύρισαν στην ελλαδίτσα, για να βρίζουν κάθε μέρα τους τεμπέληδες δημόσιους και να ονειρεύονται έναν παπαδόπουλο. στη γερμανία ταρίφα δεν υπήρχε παπαδόπουλος, αλλά με άλλο όνομα? ας τολμούσες εκεί να κάνεις τις εδώ μαγκιές και θα βλέπες το γερμανό παπαδόπουλο, αλλά γουστάρεις ελλάδα για να το παίζεις μάγκας με το αζημίωτο.

Ανώνυμος 28 Αυγούστου 2013 στις 11:25:00 π.μ. EEST  

Το δημοτικό σχολείο απέναντι από το σπίτι μου έκλεισε στις 14 Ιουνίου και θα ανοίξει στις 11 Σεπτεμβρίου.
Παρακαλώ να μου βρει και εμένα κάποιος μία δουλειά να κάθομαι τρεις μήνες το καλοκαίρι και να πληρώνομαι και πολύ ευχαρίστως να κυκλοφορώ και χωρίς τριμμένο παντελόνι ή και εσώρουχο. Δεν με πειράζει καθόλου, μιας που είμαι και γυμνιστής. Φτάνει να κάθομαι τρεις μήνες και ο μισθός να πέφτει κανονικότατα. Και να κάθομαι και 15 μέρες τα Χριστούγεννα και 15 το Πάσχα και μαζί με τις άλλες αργίες, να κάθομαι τον μισό χρόνο.
Ποια τριμμένα παντελόνια, τέτοια δεν φοράνε ούτε οι πακιστανοί που δουλεύουν βοηθοί στην λαική. Φοράνε μεν φτηνά αλλά όχι τριμμένα. Μάλλον είναι πολύ τσιγκούνης αυτός που μιλάει για τριμμένα και δεν το πάει καρδιά να βάλει το χέρι στην τσέπη να πάει να αγοράσει έστω από την λαική ένα παντελόνι των λίγων
ευρώ. Σε λίγο θα μας πει πως οι δάσκαλοι πάνε και στα συσσύτια του δήμου και της εκκλησίας. Ας μου πει κάποιος αν υπάρχει άλλη κατηγορία εργαζομένων που να κάθεται τον μισό χρόνο και να πληρώνεται κανονικά.

Στο ιδιωτικό τομέα ξέρω και εγώ από βιοτέχνες μέχρι τον Κόκκαλη που πέρνουν δουλειές του δημοσίου και έχουν στόλο από ι.χ, σκάφη, σπίτια και δεν συμμαζεύεται αλλά όλοι αυτοί δουλεύουν πολλές ώρες την ημέρα και δεν κάθονται τρεις μήνες το καλοκαίρι και άλλους τρεις σπαστά τον υπόλοιπο χρόνο.
Γιάννης

Ανώνυμος 28 Αυγούστου 2013 στις 12:29:00 μ.μ. EEST  

Στο δημόσιο, όποιος κάνει καλά τη δουλειά του την κάνει από φιλότιμο.
Δεν τον αναγκάζει κανείς, δεν έχει κανένα κίνητρο.
Στο τέλος του μήνα θα πάρει όσα και ο τεμπέλης κοπανατζής ή έστω αυτός που είναι μειωμένων ικανοτήτων.
Δεν θα έχει καμία επιβράβευση οικονομική, άμεσα ή έμμεσα με την ανέλιξη του στην διοικητική ιεραρχία.
Μόνο η ηθική ικανοποίηση υπάρχει και δεν λέω ότι είναι λίγο, αλλά δεν φτάνει.

Η λέξη κλειδί λέγεται αξιολόγηση, η οποία στην πράξη δεν υπάρχει.
Αξιολόγηση που δεν πρέπει να περιορίζεται στους ανώτερους στη δημόσια διοίκηση, αλλά να επεκτείνεται και στους καταναλωτές των υπηρεσιών, γονείς/φοιτητές για τους δασκάλους/καθηγητές, ασθενείς για τους γιατρούς/νοσοκόμους κ.λπ..

Ποιος δεν θέλει αξιόλογη δημόσια εκπαίδευση και υγεία;
Χαζοί είμαστε να πληρώνουμε φόρους γι αυτές τις υπηρεσίες και τελικά να επιλέγουμε ιδιωτικά σχολεία και κλινικές;
Γιατί όμως τελικά στέλνουμε τα παιδιά μας στα φροντιστήρια, στους αθλητικούς συλλόγους και πάμε στους ιδιώτες γιατρούς;
Μήπως διότι οι παρεχόμενες "δωρεάν" υπηρεσίες είναι για κλάματα και τελικά μόνο δωρεάν δεν είναι;

XMale

Ανώνυμος 28 Αυγούστου 2013 στις 12:36:00 μ.μ. EEST  

Επειδή κουράστηκα να τα λέω και επειδή βλέπω ο καθένας να οχυρώνεται γύρω απο τη συντεχνία του,αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά οτι του Έλληνα του φταίνε όλοι οι υπόλοιποι εκτός απο τον εαυτό του:
Όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε μια γενιά γιατρών,δικηγόρων,μηχανικών,κτλ που φοροδιέφευγε;Ναι ή όχι;Τώρα όμως που πολλοί νέοι εξ'ημών γιατροί,ελεύθεροι επαγγελματίες κτλ δίνουμε γη και ύδωρ,έχει πέσει ο τζίρος μας,μας φορολογούν κι απο πάνω με 26% επί των καθαρών εσόδων,πλην όμως των υπολοίπων,μισθωτών,κτλ.Είναι το τελευταίο δείγμα ισονομίας και ισοπολιτείας;Μήπως φταίνε όλοι οι ''κακοί'' ελεύθεροι επαγγελματίες για τη λεηλασία των ταμείων,για το τζόγο σε ζάρια των αποθεματικών τους,για το οτι γέμισαν οι αγορές με παλιόχαρτα;
Και πάμε στους δημοσίους υπαλλήλους.Ένα μεγάλο εύγε στους ζηλωτές,όπου μετά απο τόσες περικοπές εξακολουθούν με την ίδια θέρμη να μορφώνουν τα παιδιά μας,να μας υποδέχονται με τη στοιχειώδη ευγένεια στο γκισέ της υπηρεσίας και να επιτελούν έργο.Ένα μεγάλο άκυρο όμως στο ουρανοκατέβατο βύσμα που αράζει,στο λαδωματία και σε όσους έχουν ως πρόσχημα τις περικοπές να μη κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεχωρίσουν οι άξιοι απο τη φύρα σε κάθε τομέα.Μηδενός εξαιρουμένου.Η μονιμότητα στο δημόσιο είναι ένα κεκτημένο που κατοχυρώνει τον εργαζόμενο απο το κάθε επιτήδειο κομματάρχη,αλλά πολύ φοβάμαι οτι στη χώρα που δίδαξε το μέτρο,αυτό χάθηκε προ πολλλού και τέτοιου είδους κατακτήσεις έγιναν το ιδανικό όπλο στα χέρια των επιτήδειων.

Και ένα τελευταίο.Και λίγο σεβασμός στον απολυμμένο του ιδιωτικού τομέα,για τον οποίο δε μιλά κανένας.Ισχύει και για εμένα που έχω τη δουλειά μου....


Μέντωρ

Ανώνυμος 28 Αυγούστου 2013 στις 12:50:00 μ.μ. EEST  

@28 Αυγούστου 2013 - 10:02:00 π.μ. EEST

"20 συναπτά έτη στον υγιή ιδιωτ. τομέα. να αγοράζω..." => η ΣΩΣΤΗ απάντηση που σου έδωσαν και δεν την ακολούθησες:"είστε ελεύθεροι να πάτε όπου θέλετε."

μόνο στην ελλάδα υπάρχει νοοτροπία να πιάνεις δουλειά και να παίρνεις σύνταξη απο αυτή! έχω συνάδελφο με 13 χρόνια δίπλα μου, με ίδια λεφτά με μένα, και κλαίει γιατί δεν τον έχουν κάνει μάνατζερ... όταν τον ρώτησα αφού δεν τον έκαναν στα 5 χρόνια γιατί δεν έφυγε με κοίταγε σαν χάνος.
αυτό λέγεται σύνδρομο της στοκχόλμης ή σύνδρομο της συζύγου με το μαυρισμένο μάτι. δεν φταίει το αφεντικό. ο υπάλληλος φταίει. να θυμίσω και ένα γεγονός πριν μια 4ετία περίπου. Eurobank κεντρικά εργασία μέχρι τις 8 απλήρωτη. υπάλληλος παίρνει επιθεώρηση εργασίας η οποία φτάνει στις 7 και 30 και μετράει υπαλλήλους. πρόστιμο 300,000Ε. την επόμενη στις 5 παρά πέντε οι σεκιουριτάδες έβγαζαν τον κόσμο έξω με το ζόρι.

μηδενιστής

Υγ Γιάννη μην τα βάζεις με τους καθηγητές. θα ντραπούν, θα παραιτηθούν και θα αναγκαστούν να βρουν δουλειά έξω χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 28 Αυγούστου 2013 στις 2:13:00 μ.μ. EEST  

@μηδενιστή
Αν δεν το ξέρεις, γιατρούς πληρώνουμε όλοι πια , όπως και εξετάσεις γιατί ΕΟΠΥΥ πάπαλα. Παρεμπιπτόντως αυτοκίνητο δεν έχω και δε βλέπω πια να παίρνω. Όσο για τα υπόλοιπα έχω πια συνηθίσει. Οι γενιές πίσω μου, κάτω των σαράντα, έχουν μηδενική πολιτική σκέψη και διαβάσματα. Θα φάμε μια καλή επιστροφή στη φεουδαρχία με φεουδάρχες τους μεγαλοεπιχειρηματίες και θα είμαστε και ευχαριστημένοι που ζούμε. Περήφανοι που κάνουμε πλουσιότερο τον μεγαλοαπατεώνα εργαζόμενοι από το πρωί ως το βράδυ. Ο μαζοχισμός σημαία και ο κοινωνικός αυτοματισμός στο φουλ. Πρωτοφασισμός λέγεται αυτό αλλά τώρα τι να λέω και σε ποιους...

Ανώνυμος 28 Αυγούστου 2013 στις 2:15:00 μ.μ. EEST  

έλεγα κι εγώ δεν θα ακουστεί ο μαϊντανο-μηδενιστής?
υπάρχουν εξυπνάκια διάφορες δικλείδες ασφαλείας, πριν αποχωρήσεις από την κάθε δουλειά, ήτοι οικογ. κατάσταση, παιδιά, άλλες υποχρεώσεις, ηλικία κ.λπ,αν είσαι μόνος "την κάνεις" χωρίς δεύτερη κουβέντα (το έκανα το ΄89, όταν μέσα σ΄ενα καλοκαίρι άλλαξα 3 δουλειές, γιατί έψαχνα το καλύτερο).
σχετικά με eurobank, θέλεις να μας πεις ότι έκανε ο υπάλληλος καταγγελία, έφαγε πρόστιμο η τράπεζα και άλλαξε πολιτική έναντι των υπαλλήλων και ο/η υπάλληλος δεν έφαγε σουτ την ίδια ώρα και μάλιστα να μην μπορεί να βρεί δουλεια σε άλλη τράπεζα? εδώ γελάμε, όπως εσύ.
και με τους καθηγητές, όσα δεν φτάνει η αλεπού.... και γέλα όσο θέλεις. αλλά το μίσος σου εισακούστηκε και έτσι παίρνεις το αίμα σου πίσω, αφού και αυτοί απολύονται και βεβαια, για σένα, καλά να πάθουν και τα σπίτια τους να χάσουν και τα παιδιά τους να μην σπουδάσουν και να αυτοκτονήσουν, γιατί πέρασαν κατόπιν εξετάσεων στο πανεπιστήμιο και ζήτησαν από την πολιτεία να διοριστούν, για να διδάξουν τα παιδιά σου και τα παιδιά μας. και η πολιτεία τους δέχτηκε, τους διόρισε και αφού τους τάισε χοντρά--για σένα και τους γιάννηδες-- όλα αυτά τα χρόνια, ασπάζεται το μίσος και την απέχθεια σας και τους θυσιάζει στο βωμό των απαιτήσεων των ξένων γερμανοτσολιάδων.
τελικά τηλεπερσόνες και τηλεβιβλιοπώλες μας αξίζουν.

Ανώνυμος 28 Αυγούστου 2013 στις 4:16:00 μ.μ. EEST  

@φίλε μου ΦΚΜΚ

"Οι γενιές πίσω μου, κάτω των σαράντα, έχουν μηδενική πολιτική σκέψη και διαβάσματα"

φίλε μου οι γενιές κάτω των 40 καλώς κάνουν και δεν έχουν πολιτική σκέψη και (πολιτικά) διαβάσματα.
Οι γενιές που είχαν, είχαν οπαδοποιηθεί ξεκινώντας απο τα γαλλικό-αγγλικό-ρωσικό κόμμα μετά την επανάσταση φτάνοντας στην χούντα με τους πολίτες Β κατηγορίας και την σημερινή κατάντια.
Κατάντια είναι να βλέπεις τον αρχηγό της αξ αντιπολίτευσης να μιλάει με λεξιλόγιο οκτωβριανής επανάστασης, λοιπούς αρχηγούς με χειρότερο μεσω-εμφυλιακό ενώ άπαντες κοιτάνε την θέση στην σούπερ λίγκα, το πρωτάθλημα και όχι το σπορ. οι γενιές άνω των 40 είναι υπεύθυνες για τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους - και δες τα χάλια.

"Θα φάμε μια καλή επιστροφή στη φεουδαρχία"

λογικό όταν οι έχοντες πολιτική σκέψη όπως ανέφερα πιο πάνω δεν έφτιαξαν κράτος και πατρίδα αλλά οργανισμό απόκτησης πλούτου μέσω μαζικής κλοπής δημοσίου χρήματος

@28 Αυγούστου 2013 - 2:15:00 μ.μ. EEST

ευχαριστώ για το μαιντανός. όνειρό μου να γίνω η λουκά ;)

"υπάρχουν εξυπνάκια διάφορες δικλείδες ασφαλείας, πριν αποχωρήσεις από την κάθε δουλειά"
το μόνο που υπάρχει είναι φόβος. ξεπέρασέ τον. και γω παιδιά έχω και δάνεια. και κάθε φορά που φεύγω να πάω σε άλλη, τρέμω μην την πατήσω. αν δεν το έκανα όμως σου λέω 100% θα πείναγα τώρα.

η κοπέλα δουλεύει ακόμα στην eurobank και της σκύβουν και το κεφάλι οι συνάδελφοι.

".. έτσι παίρνεις το αίμα σου πίσω,"
δεν παίρνω κανένα αίμα πίσω ούτε μισώ κανένα. τώρα αν είχα πίσω τα λεφτά απο τα 3 χρόνια φροντιστήρια και τα 9 χρόνια αγγλικά καλά θα ήταν.

"ζήτησαν από την πολιτεία να διοριστούν, για να διδάξουν τα παιδιά σου και τα παιδιά μας"
αυτό είναι τεράστια μούφα. δάσκαλοι και καθηγητές ζήτησαν ακριβώς για να ΜΗΝ δουλέψουν και η διδασκαλία τους ήταν αδιάφορη σε συντριπτικό ποσοστό.
γι αυτό και διάλεγαν απο την 2α λυκείου οι συμμαθητές μου πχ φυσικό που δεν βρίσκεις δουλειά έξω ούτε με σφαίρες ή γυμν ακαδημία. η βιομηχανία διορισμού ακατάλληλων για καθηγητές έφτασε μια εποχή να έχουμε 10,000 φοιτητές γυμναστές (!!!) σε ελλάδα και γιουγκοσλαβία, ενώ έτρεχαν όλοι οι μπαρόβιοι σε ωδεία που άνοιγαν ανα τετράγωνο μια εποχή.

ρώτα γύρω σου τον κόσμο πόσους απο αυτούς τους σέβονταν. εγώ με δυσκολία 12 έτη δημ παιδεία σου λέω 4 με 5 άτομα απο τα δεκάδες που γνώρισα και με "δίδαξαν". 4-5 απο δεκάδες άχρηστους που δεν απολύθηκαν ποτέ ακόμα και όταν διάβαζαν άρλεκιν στην τάξη ή κοίταγαν κώλους.
και φυσικά δεν μιλάμε μόνο για δάσκαλους. η αχρηστίλα υπάρχει σε όλο τον θεσμό είτε είναι στρατός είτε το τοπικό κεπ.

"θυσιάζει στο βωμό των απαιτήσεων των ξένων γερμανοτσολιάδων."

οι "γερμανοτσολιάδες" προσπαθούν να κάνουν κουμάντο χρέος 350δις. έχουν να επιλέξουν μειώσεις μεταξύ εξόδων. μειώθηκαν συντάξεις, φάρμακα, επιχορηγήσεις, κτλ κτλ κτλ με αποτέλεσμα τα 3 τελευταία χρόνια να ζούμε σε εποχές δεκαετίας 50.
το μόνο που δεν πείραξαν ήταν το ΑΒΑΤΟ της μονιμότητας. ακόμα και αν ο δημ υπάλληλος ήταν διεφθαρμένος ακόμα και όταν είχε πιαστεί για έγκλημα πχ παιδοφιλία ο υπάλληλος συνέχιζε και συνεχίζει να εργάζεται. δεν τα λέω εγώ τα λέει ο ρακιτζής που βλέπει φάκελους 10ετίας που περιμένουν ακόμα απόλυση. δεν θα τους έλεγα "γερμανοτσολιάδες" όσο πολιτικούς προϊστάμενους με όνειρο άλλη μια 4ετία πάση θυσία. οι 750,000 δημ είναι 750,000 χαρούμενοι ψηφοφόροι.
ούτε εγώ ούτε κανείς θα σου πει οτι η δημόσια εργασία είναι έγκλημα. αλλά η δημόσια εργασία μέχρι θανάτου ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ του παραγόμενου έργου είναι.

μηδενιστής

Οδυσσέας 28 Αυγούστου 2013 στις 4:43:00 μ.μ. EEST  

Ρε παιδιά ΕΛΕΟΣ. Μαλλιοτραβιόμαστε η μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης την ώρα που ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία (δηλαδή η περιουσία ολωνών μας) έναντι πινακίου φακής. Δε μπορούμε λίγο να συζητήσουμε χωρίς να πιάσουμε ταμπούρια εκατέρωθεν; Γονιδιακό είναι;
Δεν είναι άσπρο - μαύρο τα πράγματα.
Προφανώς και υπάρχουν τεμπέληδες και ανίκανοι δημόσιοι υπάλληλοι - και δεν καταλαβαίνω γιατί εκείνοι οι δημόσιοι υπαλληλοι που κάνουν τη δουλειά τους σωστά και με φιλότιμο αισθάνονται υποχρεωμένοι ντε και καλά να υπερασπίσουν ολόκληρο τον κλάδο τους.
Προφανώς και δεν είναι προνομιούχοι οι δάσκαλοι και καθηγητές επειδή κάνουν τρεις μήνες διακοπές - και αν ψάξετε άλλες χώρες τόσο κλείνουν τα σχολεία, έστω και σε δόσεις. Ούτε είναι ενδεικτική η κάμπριο BMW της δασκάλας, αφού είναι βεβαιο ότι δεν προέκυψε από το μισθό της.
Προφανώς και πρέπει να φύγουν οι άχρηστοι από το Δημόσιο φίλε Μηδενιστή, αλλά εγώ δε βλέπω να φεύγουν οι άχρηστοι. Βλέπω να φεύγουν εκπαιδευτικοί, γιατροί και νοσηλευτές, ενώ την Κατίνα που κατσικώθηκε με κομματικό βύσμα και καθαρίζει φασολάκια όλη μέρα δεν την ακουμπάει κανείς.
Η λέξη κλειδί σε όλα αυτά είναι η λέξη "αξιολόγηση" που είπε κάποιος παραπάνω. Αλλά αυτήν οι συνδικαλιστές κάθε δημοσίου κλάδου την απέρριπταν όταν μπορούσε ακόμα να εφαρμοστεί. Και τους δανειστές που τώρα μας έχουν το πιστόλι στον κρόταφο, δεν τους ενδιαφέρει καθόλου ποιος θα απολυθεί. Άρα κλάφτην την αξιολόγηση. Άλλο ένα τρένο που χάθηκε.

Ανώνυμος 29 Αυγούστου 2013 στις 9:46:00 π.μ. EEST  

Πέρα από την αξιολόγηση στην οποία αναφέρθηκα παραπάνω, υπάρχει μια μεγάλη ευθύνη των ευσυνείδητων δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και των τίμιων ελεύθερων επαγγελματιών, γιατρών, δικηγόρων κ.λπ..
Το ότι δεν απομόνωσαν τους τεμπέληδες, ανίκανους, φοροφυγάδες, κακούς επαγγελματίες, δεν καθάρισαν τα της συντεχνίας τους, δεν απαίτησαν οι ίδιοι την αξιολόγηση και την άρση της μονιμότητας.
Γιατί;
Ίσως από αδιαφορία, ίσως απλώς επειδή ήταν η μειοψηφία και δεν είχαν τη δυνατότητα.

XMale

Ανώνυμος 30 Αυγούστου 2013 στις 10:06:00 π.μ. EEST  

Απο τη Φωφη ερχομαι και αναποδα πηγαινω...
Καντε ενα νεο topic για σχολεια, αξιολογηση, δασκαλους και μεταφερετε τα σχολια.
Μην τρολλαρετε τη Φωφη, ειναι ηδη τρολλ.

Ανώνυμος 2 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:49:00 π.μ. EEST  

Μην τη φτύνετε.Κρατάει ομπέλα.

Δημήτριος 17 Σεπτεμβρίου 2013 στις 6:48:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητοί φίλοι του ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ, "γι΄ αλλού πηγαίναμε κι αλλού η ζωή μας πάει". Το θέμα ήταν η άχρηστη Φώφη και οι εξίσου άχρηστοι ΥΠΑΜ. Σας προτείνω λοιπόν, να διαβάσετε το εξαιρετικό άρθρο του Αριστείδου Στρατηγάκη, στο περιοδικό του φιλτάτου Σάββα Βλάσση "ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ, τεύχος 16, σελ. 54-55. Εκεί θα καταλάβετε ότι από την Μεταπολίτευση κι έπειτα ο χώρος της Εθνικής Αμύνης, υπήρξε χώρος "παρκαρίσματος" των εκλεκτών της εξουσίας, των κλεπτοκρατών, των ανίδεων περί τα στρατιωτικά και φυσικά όσων είχαν κακή σχέση με τους "ενστόλους" γενικότερα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP