Σημάδια παράνοιας στη συμπεριφορά του Ερντογάν

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Του Μιχαήλ Βασιλείου

Χωρίς να υπεισέλθουμε στην ουσία των ισχυρισμών Ερντογάν, καθώς στερείται σε διπλωματικό επίπεδο κάθε σημασίας εφόσον δεν προσφέρει το παραμικρό αποδεικτικό στοιχείο και βγάζει κυριολεκτικά μίσος βαθειά ριζωμένο που αποκαλύπτει έναν άνθρωπο επικίνδυνο με τον οποίο δεν μπορείς να συνδιαλεχτείς, περιοριζόμαστε να σχολιάσουμε αυτή καθαυτή τη δήλωση με την οποία «φόρτωσε» με συνοπτικές διαδικασίες ό,τι συμβαίνει στην Αίγυπτο, στην κυβέρνηση – και προφανώς τις μυστικές υπηρεσίες – του Ισραήλ.

Με απλά λόγια, ένας πρωθυπουργός μια μεγάλης και σημαντικής γεωπολιτικά χώρας, όπως η Τουρκία, δεν κάνει τίποτε παραπάνω όχι μόνο από το να υποβιβάσει τον δημόσιο διάλογο, αλλά και να εκθέσει σοβαρά τη χώρα του διεθνώς, χρησιμοποιώντας σκεπτικό που παραπέμπει σε κουβέντες καφενείου, όπου κάθε λογής θεωρία συνωμοσίας μπορεί περίφημα να… ευημερήσει, με τους θαμώνες να φεύγουν έχοντας πιει το ουζάκι τους (όχι στην Τουρκία… ισχύει ποτοαπαγόρευση!) ή το καφεδάκι τους, ικανοποιημένοι ότι είναι πολύ έξυπνοι για να τους κοροϊδέψει «ο Αμερικάνος και οι Σιωνιστές»! Αυτό είναι το επίπεδο!

Φυσικά, δεν μπορούμε παρά να επαναλάβουμε για πολλοστή φορά, το πώς είναι δυνατόν ένας τόσο επικίνδυνος άνθρωπος να γίνεται δεκτός και μόνον ως συνομιλητής στον Λευκό Οίκο και να πιστεύει σοβαρά η Ουάσιγκτον – προφανώς όχι πλέον – ότι αποτελεί έναν αξιόπιστο συνομιλητή και εταίρο για τη διευθέτηση ζητημάτων ασφαλείας, περιφερειακών μεν, αλλά τόσο σοβαρών ώστε να απειλούν ευθέως την ίδια τη διεθνή ασφάλεια.

Από την ελληνική σκοπιά, κανονικά θα έπρεπε να ευχαριστούμε… στις προσευχές μας τον Ερντογάν που αποδεικνύεται τόσο ευφυής ώστε να δίνει αποδείξεις μόνος του για την προσωπικότητα και την ψυχοσύνθεσή του, απαλλάσσοντας την ελληνική διπλωματία από το καθήκον να πείσει για όλα αυτά στην προσπάθεια να ενισχύσει τη γεωπολιτική σημασία του Ελληνισμού, της Ελλάδας και της Κύπρου για τη διεθνή ασφάλεια.

Αυτό που οφείλουμε να δούμε βέβαια, είναι και το πόσο προβληματική είναι σήμερα η στάση της ελληνικής διπλωματίας απέναντι στην Τουρκία, θεωρώντας ότι αυτή η ισλαμιστική κυβέρνηση με αυτούς τους πολιτικούς άνδρες, υπάρχει ποτέ περίπτωση να αποτελέσει αξιόπιστο εταίρο που κάποια στιγμή θα επιδείξει ορθολογική και μετριοπαθή συμπεριφορά, απαλλάσσοντας τις ελληνοτουρκικές σχέσεις από αχρείαστες εντάσεις. Η συγκεκριμένη αναφορά συνιστούμε να ειδωθεί από τους φίλους μας στην… υπερβολή της, αφού όσο και να «σκαλίζουμε» τη μνήμη μας, Τούρκους πολιτικούς με τέτοιον προσανατολισμό δεν μπορούμε να θυμηθούμε.

Φαίνεται όμως, ότι ο Ερντογάν ανέλαβε να προωθήσει αποφασιστικά τα ελληνικά συμφέροντα, κάνοντας τα πάντα για να τρομάξει καθέναν που εξακολουθεί αυτιστικά να σκέπτεται το πώς θα συμπεριλάβει αυτή την Τουρκία στους σχεδιασμούς του (π.χ. αγωγοί που θα προωθήσουν τους υδρογονάνθρακες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου στη Δύση) και δεν θα κάνει τα πάντα για να την αποφύγει, εξαιτίας του απρόβλεπτου και αλλοπρόσαλλου (erratic) χαρακτήρα του ηγέτη της, ο οποίος εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του μισού πληθυσμού της χώρας! Και αυτό είναι το πραγματικά ανησυχητικό…

Ο Ερντογάν δείχνει να έχει χάσει εντελώς τον έλεγχο, ενώ ο υπέρμετρα εγωιστικός χαρακτήρας του δεν επιτρέπει καν να προβεί σε τακτική αναδίπλωση επιχειρώντας να μαζέψει τα λάθη του, με αποτέλεσμα αυτά να συσσωρεύονται προκαλώντας συνεχώς ζημιές στη χώρα του (αδιάφορο αν όχι… ενδιαφέρον για την Ελλάδα), η οποία απομονώνεται κάθε μέρα που περνάει και περισσότερο.

Σε τέτοιες συνθήκες είναι θέμα χρόνου να σου χτυπήσει την πόρτα η οικονομική κρίση που θα βοηθήσει στην ταχεία αποδόμησή του ως ηγέτη, ενώ ο χειρισμός των διαδηλωτών στην πλατεία Ταξίμ βοηθά να αντιληφθούμε το ενδεχόμενο σενάριο που θα μετατρέψει την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα σε Κάιρο…

Για να πάμε όμως και στα ειδικού ελληνικού ενδιαφέροντος, πότε άραγε το υπουργείο Εξωτερικών θα προβεί στις κατάλληλες προσαρμογές της πολιτικής της χώρας; Διότι ειδικά στα ελληνοτουρκικά, εάν αποδειχθεί ότι αυτό δεν μπορεί να το κάνει ούτε μια κυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά, τότε…

defence-point.gr

19 σχόλια:

Αναδελφος 21 Αυγούστου 2013 στις 1:01:00 μ.μ. EEST  

Αν καποιος καταλαβαινει την σημασια που ειχε για την Τουρκια η απωλεια της Αιγυπτου, λογω της αλλαγης καθεστωτος, μπορει να αντιληφθει και το πραγματικο κινητρο πισω απο αυτη την δηλωση Ερντογαν. Ο Ερντογαν, βλεποντας οτι οι μεχρι στιγμης συγκεντρωσεις διαμαρτυριας στην Αιγυπτο δεν καταφεραν να επαναφερουν τον Μορσι, ριχνει στο τραπεζι το δυνατο "χαρτι" του Ισραηλ, παρουσιαζοντας τον Σισι, σαν το μισητο οργανο των Ισραηλινων.
Οι στοχευσεις του ειναι ξεκαθαρες.Απομενει να δουμε αν θα πιασουν τοπο, η θα επιφερουν το αντιθετο αποτελεσμα,οπως η αμεση αναγνωριση της Γενοκτονιας των Αρμενιων...

Ανώνυμος 21 Αυγούστου 2013 στις 1:29:00 μ.μ. EEST  

Δυστυχώς βλέπουμε ότι την αραβική (δηλαδή ισλαμική) άνοιξη στην Τουρκία την προκαλεί η κυβέρνηση, πράγμα εξόχως ανησυχητικό. Πάντως, απέναντι στην πιθανώς υποκινούμενη απόπειρα αντίδρασης στο εσωτερικό της Τουρκίας, ο Ερντογάν αποδείχθηκε σταθερός μέχρι στιγμής.

Ανώνυμος 21 Αυγούστου 2013 στις 5:32:00 μ.μ. EEST  

Ωραία είναι παρανοϊκός ή στην καλύτερη παρορμητικός κι έχει κλείσει στη φυλακή την ελίτ των κεμαλιστών. Πιστευει κανείς ότι θα διστάσει δευτερόλεπτο να διατάξει νυχτερινή έφοδο σ' Ελληνικό νησι; Δεν είναι μόνο το Υπεξ που πρέπει να "ξυπνήσει". Ίσως οι "Πυρπολητες" μας φανούν χρήσιμοι τελικά.

Αναδελφος 21 Αυγούστου 2013 στις 6:44:00 μ.μ. EEST  

@ Ανωνυμο 5:32:00
Ο Ερντογαν ουτε παρανοικος ειναι, ουτε παρορμητικος.Εγω θα ελεγα οτι τα εχει 400, απλα μεσα στην απελπισια του απο την συντριβη πραγματοποιησης του νεοοθωμανικου του ονειρου, εφαρμοζει την αρχη "τα λεω στην πεθερα για να τα ακουει η νυφη", οπου πεθερα το Ισραηλ και οπου νυφη οι υπο εξεγερση οπαδοι του Μορσι.Ο ανθρωπος παιζει "τα ρεστα του", μηπως και "σωσει την παρτιδα"..

Ανώνυμος 21 Αυγούστου 2013 στις 7:54:00 μ.μ. EEST  

Η τάση του να διαστέλλει τα όρια της βλακείας και της αλαζονείας του,ευτυχώς για εμάς ακολουθεί την πεπατημένη της θεωρίας του Α'ι'νστάιν.Ο άνθρωπος νομίζει οτι εξευτέλισε τους Ισραηλινούς με την περιβόητη συγγνώμη για τα γεγονότα του Μαβί Μαρμαρά και θεωρεί οτι έχει να κάνει με Εβραίους καρπαζοεισπράκτορες ,ενώ παράλληλα προσδοκεί την ανοχή των ΗΠΑ,λόγω της γεωστρατηγικής θέσης που έχει η χώρα του ως φορέας δυτικών συμφερόντων,εξ'αιτίας της μεθοριακής εγγύτητας με τη Ρωσία.
Λογαριάζει όμως χωρίς το ξενοδόχο,διότι αυτοί των οποίων προκαλεί τη μήνυ,ίσως να μη διστάσουν στο μέλλον να προκαλέσουν έως και το διαμελισμό της χώρας του εάν συνεχίσει έτσι.Απο τη μια αποτελούν μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για την Ελλάδα οι αντισημιτικές εκρήξεις και οι βλέψεις του ως υπέρτατου ηγέτη του Ισλάμ,απο την άλλη όπως είπε και ο ανώνυμος πιο επάνω,απαιτείται προσοχή,διότι ίσως δε διστάσει εάν στριμωχτεί ή επάνω στο παραλήρημά του,να προκαλέσει απο θερμό επεισόδιο έως μια σοβαρότερη σύρραξη.....

Μέντωρ

Ανώνυμος 21 Αυγούστου 2013 στις 8:31:00 μ.μ. EEST  

Νυχτερινή έφοδο για κατάληψη Ελληνικού νησιού δεν θα "τολμούσε" ούτε ο Σπήλμπεργκ.....να κάνει.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 22 Αυγούστου 2013 στις 12:13:00 μ.μ. EEST  

Το μικρόβιο τύπου ΕL (τύπου NEFELIM) και το μικρόβιο τύπου ΤURK (τύπου ΟΤΤOMAN) παρουσιάζουν αξιοσημείωτες ομοιότητες παρά το γεγονός ότι αδυνατούν να συνυπάρξουν στον ίδιο οργανισμό και όταν συμβεί κάτι τέτοιο αλληλοεξοντώνονται. Όπου κυριαρχεί το καθένα μόνο του προκαλεί παροξυσμό φαντασιώσεων, οπτασίες παγκόσμιας κυριαρχίας, ανεξέλεγκτη προγονοπληξία, κρίσεις μεγαλομανίας, αίσθημα καχυποψίας και σύνδρομο καταδίωξης από τους πάντες και τα πάντα και κυρίως ιδιαίτερα επιθετική συμπεριφορά. Τα μικρόβια αυτά μπορούν να αποβούν μοιραία για την υγεία του οργανισμού αν αφεθούν ανεξέλεγκτα ή ενισχυθεί η δράση τους από το μικρόβιο USA (γνωστό και ως μικρόβιο-ρυθμιστής που είναι μεταλλαγμένη και ισχυρότερη μορφή του ιδιαίτερα επικίνδυνου παλαιότερα αλλά εξασθενημένου τώρα μικροβίου GB ή UK με την νυν ονομασία). Το πρόβλημα είναι ότι η θεραπεία που απαιτείται είναι πολύχρονη, δύσκολη και απαιτεί εκπαίδευση του υποψήφιου φορέα σε έννοιες όπως παιδεία, δημοκρατία, ορθολογισμός, αξιοκρατία. Τα ως τώρα αποτελέσματα της έρευνας είναι δυστυχώς απογοητευτικά για το επίπεδο εκπαίδευσης των φορέων. Χώρια που πλέον έχουν εμφανιστεί και άλλα παρεμφερή, λιγότερο ισχυρά ακόμη, μικρόβια όπως το μικρόβιο SK (Skopje) (που κάμποσοι άσχετοι το συσχετίζουν με τη βιταμίνη MAC (Macedonia)και το μικρόβιο ALB (Albania, γνωστό και ως μικρόβιο του κλεφτοκοτά καθώς για ανεξιχνίαστους λόγους προσβάλλει συχνά την συγκεκριμένη ομάδα κλεφτών).

Προσοχή: Το μικρόβιο ΕL δε θεραπεύεται με τις καταστροφικές ενέσεις τύπου GAP [εισάγονται στον οργανισμό ανεξέλεγκτα εξασθενημένοι βάκιλοι ALB, PAK (Pakistan), IRN (Iran) IRQ (Iraq) και άλλοι ανάλογοι οι οποίοι δεν εξοντώνουν τον EL αλλά τον ενισχύουν υπέρμετρα ενώ καταστρέφουν ταυτόχρονα και από μόνοι τους τον ξενιστή]. Τα πειράματα τύπου GAP (γνωστά και ως πειράματα πολυπολιτισμικότητας) αγνοούν συτηματικά και σε ιδιαίτερα επικίνδυνο βαθμό την πλήρη ασυμβατότητα των φορέων της ομάδας HELLAS με την ομάδα ISLAM όπου τα παραπάνω μικρόβια μπορούν να επιβιώσουν χωρίς βλάβη για τον ξενιστή. Τα θύματα των ενέσεων GAP πρέπει να εισαχθούν επειγόντως στην εντατική (και όχι στον γύψο όπως προτείνουν διάφοροι αλμπάνηδες επίδοξοι γιατροί)και να αποστειρωθεί το περιβάλλον από τα ενδονοσοκομειακά μικρόβια. Ιδίως εκείνα του γένους TROIKA όπως το καταστροφικό IMF ή το ύπουλο και ιδιαίτερα επικίνδυνο για ξενιστές της ομάδας HELLAS μικρόβιο τύπου GER (Germany), [μετάλλαξη του παλαιότερα ακίνδυνο και ενίοτε - στο παρελθόν - χρήσιμου μικροβίου ΕU].

Μάριος 22 Αυγούστου 2013 στις 2:16:00 μ.μ. EEST  

ΦΚΜΚ:

Εύγε :)

Ανώνυμος 22 Αυγούστου 2013 στις 3:09:00 μ.μ. EEST  

παράλογα ή όχι τα λεγόμενα του ερντογάν, το ζητούμενο είναι ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ. Οι δυνητικά πλέον εχθροί του ισραήλ είτε έχουν ξεδοντιαστεί (βλ. ιρακ), είτε ξεδοντιάζονται (βλ. συρία και αίγυπτος). Συνεπώς, παίζει μπάλα μόνος του στην ευρύτερη και όχι μόνο περιοχή, μέχρι νάρθει και η σειρά του ιραν. και τότε θα δούμε, ποιός θα είναι το αφεντικό σε όλα τα επίπεδα.

AXEΡΩΝ 22 Αυγούστου 2013 στις 3:27:00 μ.μ. EEST  

Ἐμπνευσμένη ἡ ἐπιφυλλίδα του Φκμκ,και δέν θα ἤθελα να την σχολιάσω ἐπί μέρους,τουλάχιστον ὅχι πρίν την «ἀφομοιώσω»,ἀργά και ἀπολαυστικά.
-------------------------------------
Περί παράνοιας ὅμως,ἄς μήν βιαστούμε να χαρούμε με το ὑποτιθέμενο χάλι του παμπόνηρου ἀνατολίτη,ἄς μήν ξεχνὰμε ὅτι ἐδώ και ἕναν αἲώνα ἣ Τουρκία και οἱ ἡγέτες της ἀπολαμβάνουν ἀσυλίας ὡς προς τα ἔξω,και ἄς τολμήσουμε να δούμε τον εαὐτό μας ὡς τρίτοι και ἀμέτοχοι παρατηρητές.
Τί θα δούμε;
Θα δούμε ὅτι ἡ παράνοια που ὑποτίθεται ὅτι ἔχει καταλάβει τον ἔρντυ-ιζ-νο-γκούντ,καθ΄ἡμὰς ἀποτελεί κατεστημένο θεσμό.
Ἡ παράνοια εἶναι ὁ αἰώνιος συνοδοιπόρος μας σε ἐπίπεδο κράτους,διπλωματίας,και κοινωνίας.
Ἄν και πρέπει εδώ να σημειώσω ὅτι τα ἴδια ἀκριβώς πορεί να πεί π.χ και ὁ Κωστας Μητσοτάκης,δίνοντας ὅμως την ἑντελῶς ἀντίθετη φορά στην ἐρμηνεία,ἀπό αὐτήν που δίνω ἐγώ.Βλέπετε,κάποιοι ὑπηρετοῦν την σύγχυση σαν να ἦταν θρησκεία.
Για να δώσω λοιπόν το στίγμα μου,και να προλάβω ἑνδεχόμενες παρεξηγήσεις,ἡ δική μας παράνοια ἕγκειται στην υἰοθέτηση της κάθε αὐτοκτονιακῆς πολιτικῆς ὡς μεγαλοφυοῦς ἐπινοήσεως:ἑμείς θα σύρουμε το κάρο της τουρκικῆς ἓντάξεως στην Ε.Ε,ἔτσι,ὡς ἕνα ἀπό τα πολλά παραδείγματα.
Χρειάζονται και ἄλλα;

Ανώνυμος 22 Αυγούστου 2013 στις 4:42:00 μ.μ. EEST  

Ο Έρντο όπως έχω ξαναπεί είναι σπουδαίος άνθρωπος. Χαμηλής μορφώσεως και καταγωγής ξέσκισε σε μια αυτοκρατορία μόνο με το πείσμα του το ισχυρότερο στρατιωτικό-φασιστικό παρακράτος στο κόσμο και μια πλειάδα διανοούμενων απο όλους τους χώρους πραγματοποιώντας το τουρκικό όνειρο: απόλυτη ανεξαρτησία. ούτε ΗΠΑ, ούτε ΔΝΤ, ούτε Ισραήλ ούτε ΕΕ. Κοινώς οι τούρκοι γράφουν τον πλανήτη στα @@ τους και κάνουν ότι γουστάρουν.

παρόμοια κατάσταση μόνο ο Ντε Γκώλ είχε φτάσει και με πυρηνικά και με στρατιωτικές επιτυχίες στη πλάτη.
ο επαρχιώτης ποδοσφαιριστής με το μουστάκι είναι το απόλυτο παράδειγμα για τα σκουπίδια της ελληνικής πολιτικής, οικονομικής και πολιτισμικής ελίτ και εξουσίας που δεν είναι ικανά να του δέσουν ούτε τα κορδόνια παρά τα λεφτά του παππού, τα πτυχία στα πανεπιστήμια της Ivy League ή τους δήθεν αγώνες στα κάγκελα δημοτικών σχολείων και ΤΕΙ.

Δυστυχώς για τον έρντο ο χρόνος περνάει και αφήνει σημάδια τόσο με φήμες για ασθένειες όσο υπερβολική κόπωση απο την υπερπροσπάθεια. Έτσι που και που πετάει κανα κεραμίδι. Καλύτερα κεραμίδι κύριοι παρά όλη τη χώρα στο πηγάδι όπως οι γνωστοί άγνωστοι που:
1. αποσύρθηκαν κρυφά κρυφά μπας και χρεωθούν τα 10δις της εμποροπανήγυρης του 04 που έφαγαν, αμέσως μετά τα κόλπα στο χρηματιστήριο και τα άλλα 10δις
2. αδράνησαν για να σώσουν την πολιτική τους καριέρα λόγω άχρηστων δελφίνων, υπερσκανδάλων και φυσικά ανικανότητας διοίκησης περιπτέρου
3. πώληση της χώρας για μια καριέρα στο εξωτερικό ταυτόχρονα με επιδότηση της άγριας τομάτας στην κόστα ρίκα με τα λεφτά του γέρου πατέρα μου.

Υπάρχει και ο μικρόβιο που λέει ο σπουδαίος ΦΚΜΚ. Είναι αυτό της δόξας. Παίρνεις 80 μύρια πιθήκους και τους φτάνεις στην κορυφή. Απο άγνοια χαρτιού υγείας σχεδιάζουν stealth. Πώς να μην τη ψωνίσει;;;;

είμαστε άτυχοι που δεν τον έχουμε δικό μας. προφανώς στην αλλαγή πληθυσμών το χωριό του ξεχάστηκε...

μηδενιστής

Γεράκι 22 Αυγούστου 2013 στις 6:01:00 μ.μ. EEST  

Φκμκ από που να φυλαχτεί κανείς; Από τις μολυσματικές ασθένειες; Τα αποτυχημένα εμβόλια μαθητευόμενων μάγων; Τα μαντζούνια γραφικών απομειναριών του παρελθόντος ή από αυτόκλητους θεράποντες ιατρούς που υπόσχονται θεραπεία δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν;

Το αν η πολιτική του Ερντογάν καταλήξει αυτοκαταστροφική για τον ίδιο ή/και την Τουρκία μένει να το δούμε και το κατά πόσο παρανοϊκός είναι. Αν δεν ήταν, ως ένα βαθμό τουλάχιστον, δεν θα έχωνε στη φυλακή το κεμαλικό παρακράτος για να το αντικαταστήσει με το δικό του. Το ενδιαφέρον είναι ποιος θα είναι ο νέος κύκλος μετά το δικό του.

Ανώνυμος 22 Αυγούστου 2013 στις 6:50:00 μ.μ. EEST  

@ΦΚΜΚ

Ομολογώ οτι απο την εποχή των φοιτητικών χρόνων είχα να διαβάσω τόσο εκτεταμένη και λεπτομερή μικροβιολογική ανάλυση......


Μέντωρ

Ανώνυμος 22 Αυγούστου 2013 στις 7:45:00 μ.μ. EEST  

Με όλο τον σεβασμό στους προλαλήσαντες, το απόλυτο αντίσωμα GR-MAL δε χαμπαριάζει από κανενός είδους μικρόβιο, τα ξεφτυλίζει όλα, πρώην και νυν. Ειδικά συνεπικουρούμενο από τα αντισώματα GR-FRAPPE κι ΕΛΑMWRETWRA παλαιότερα
γνωστά ως DEBARIESAI και WXADERFE της οικογενείας των (με το συμπάθειο)ZBUTSAMOEIDWN.

Vangelis M. 23 Αυγούστου 2013 στις 3:26:00 π.μ. EEST  

Συμφωνω με τον Μηδενιστη. Ειχαμε και εμεις τον Ερντογαν μας (τον Παπανδρεου) την δεκαετια του ΄80 που ομως εμοιαζε με τον Τουρκο πρωθυπουργο μονο στις δηλωσεις καφενειου...

Αυτα που πετυχε ο Ερντογαν για την Τουρκια θα μεινουν στους Τουρκους και μετα τον Ερντογαν και αν τα διαχειριστουν σωστα θα τους κοιταμε με τα κυαλια...

Αποτελει τουλαχιστον ξεπεσμο να χλευαζουμε τον Ερντογαν και να αδιαφορουμε που τα ιδια λαμογια (απο πρωθυπουργο μεχρι τελευταιο κομματαρχη) που κατεστρεψαν την Ελλαδα συνεχιζουν να καταστρεφουν την χωρα οπως τα σαρακι τα δοκαρια μιας στεγης.

Ειχαμε και εχουμε μεγαλο προβλημα με αυτους που μας κυβερναυν και δεν πρεπει να το ξεχναμε αυτο. Αφηστε τον Ερντογαν μια χαρα δειχνει μπροστα στα δικα μας τα ρεμαλια.

Αν σας πω ιστοριες της συμμοριας Νταβελη (πολιτικων) στο Ελληνικο κρατος οι οποιες "παρανοιες" (υπαρκτες και μη) του Ερντογαν θα μοιαζουν ασημαντα και τελειως ακινδυνα πραγματα...

Ανώνυμος 23 Αυγούστου 2013 στις 11:09:00 π.μ. EEST  

@Vangelis M.

Βαγγέλη καλημέρα.Δε διαφωνώ οτι ο Ερντογάν υπήρξε ο μέγιστος σύγχρονος αναμορφωτής της οικονομίας και των κοινωνικών μεταρρυθμίσεων της χώρας του.Θυμίζει ωστόσο τη ρήση με την αγελάδα όπου γεμίζει τη καρδάρα γάλα και μετά τη κλωτσά.Μια χώρα για να επιβιώσει σε κάθε επίπεδο,είναι αναγκαίο να μην αποκόπτει τις γέφυρές της με τους παραδοσιακούς της συμμάχους.Και στο όνομα των υπέρμετρων φιλοδοξιών που τον διακατέχουν,δε δίστασε να έρθει σε μια διακριτική ρήξη με ΗΠΑ και φανερή με το Ισραήλ.Πρόκειται για δυο χώρες οι οποίες δε πρόκειται να δεχθούν ή συγχωρέσουν αν θες την αγνωμοσύνη των Τούρκων,με το σκεπτικό οτι επί σειρά ετών υπήρξαν το χα'ι'δεμένο παιδί τους στη περιοχή στο οποίο προσέφεραν αρκετά,προκειμένου να διαθέτει την απαραίτητη ισχύ,εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια.Δε πιστεύω οτι η Τουρκία είναι έτοιμη να πορευθεί αυτόνομα,εάν δεν αλλάξει ένας συσχετισμός δυνάμεων σε παγκόσμιο επίπεδο και δεν είμαι σίγουρος πόσα θα μείνουν ως παρακαταθηκη του Ερντογάν, εάν αυτοί οι δύο αποφασίσουν να προβοκάρουν,σαμποτάρουν,πολεμήσουν αυτή τη φρενίτιδά του με οποιοδήποτε μέσο.Για τα πεπραγμένα των δικών μας φυντανιών,συμφωνώ απόλυτα......


Μέντωρ

Manolis 23 Αυγούστου 2013 στις 1:28:00 μ.μ. EEST  

Συμφωνω με τον Μηδενιστη και τους προλαλησαντες. Οτι και να λεμε , ο Ερντογαν χαιρει ακομη μεγαλης εκτιμησης στη χωρα του και το εργο του συνεχιζεται. Διαφωνω μονο με το οτι διελυσε το στρατιωτικό-φασιστικό παρακράτος της χωρας του. Απλως το αντικατεστησε με ενα "δικο" του. Ελληνες "Ερντογαν", εστω και οχι σε απολυτα μεγεθη ειχαμε και εδω. Π.χ. Ο Βενιζελος, παρ'ότι δεν καταφερε, οπως επρεπε, να αποσβεσει τον εθνικο Διχασμο (κατι που ισως να μην αποφυγει ουτε ο Ερντογαν ) για χαρη της Ελλαδας, εφερε υπογεγραμμενη τη Συνθηκη των Σεβρων και μετα εκανε εκλογες στις οποιες δεν βγηκε καν βουλευτης! Ξερω, η -παντα- μικρη μας χωρα πολεμουσε πολλα χρονια ηδη , αλλα ουτε βουλευτης?

Ανώνυμος 23 Αυγούστου 2013 στις 2:16:00 μ.μ. EEST  

Και κλάααααμα ο Ερντογάν! Καλά, οι άνθρωποι ξέρουν ότι απευθύνονται σε ζωντόβολα...

Ανώνυμος 23 Αυγούστου 2013 στις 3:29:00 μ.μ. EEST  

@Αδερφέ Μέντορα

"Πρόκειται για δυο χώρες οι οποίες δε πρόκειται να δεχθούν ή συγχωρέσουν"

Πρόκειται για δύο χώρες με απίστευτες κωλοτούμπες. Πχ δες την σχέση τους με τη αίγυπτο ή την ιορδανία, το κατάρ ή το ιρακ.

Το ορκμενιστάν θέλουν δεν θέλουν κόβει την θαλάσσια και χερσαία έξοδο των σλάβων στα ζεστά ζωτικά νερά ΤΟΥΣ.

Δύο λύσεις έχουν: ή να αποδεχτούν την μόσχα με μαγιό στο λίβανο, στο σουέζ και στην υεμένη ή να κάνουν τον λαλάκα.

Ακόμα και αν τη τουρκία έκανε εισβολή το 04 με την βαριοπούλα θα την πέταγαν 2-3 χρόνια απο το νάτο και μετά θα την βάζαμε ενθουσιωδώς μέσα (Ζήτω το ελληνικό μουσείο ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ = σκ@τ@ στα κόκαλα των πεσόντων προγόνων μας)

Δεν υπάρχουν φιλίες μόνο συμφέροντα και μάγκες που τα εκμεταλλεύονται.

μηδενιστής

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP