Χίος: Σύλληψη 72χρονου για κατασκοπεία

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Στη σύλληψη ενός 72χρονου γερμανού υπηκόου, ο οποίος τα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Χίο, προχώρησαν χθες οι αστυνομικές αρχές του νησιού.

Σε βάρος του 72χρονου, ο οποίος συνελήφθη στα Αρμόλια Χίου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μαστιχοχωρίων Χίου, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για κατασκοπεία. Από την εξέταση των δύο φωτογραφικών μηχανών, καθώς και καρτών αποθήκευσης που είχε κατά τη σύλληψη του, διαπιστώθηκε ότι χθες το πρωί είχε φωτογραφήσει στρατόπεδο της περιοχής και σε προγενέστερο χρόνο φράγμα και δρόμους, που βρίσκονται περιμετρικά στρατοπέδου, σε άλλη περιοχή της Χίου. Σε έρευνα που έγινε στην οικία του στη Χίο, αλλά και στην κατοχή του βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δύο φωτογραφικές μηχανές, 14 κάρτες μνήμης, πέντε usb sticks, πέντε τουριστικοί χάρτες της Χίου, δύο κινητά τηλέφωνα και ένα ζευγάρι
γυαλιά με ενσωματωμένη φωτογραφική μηχανή. 


Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι ο 72χρονος γερμανός φωτογράφιζε τουλάχιστον την τελευταία τριετία εγκαταστάσεις, έργα, κ.λ.π υποδομές των Ενόπλων Δυνάμεων και Κοινωφελών Οργανισμών (Δ.Ε.Η., λιμάνια, γέφυρες κ.λπ.) στη Χίο. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, οι φωτογραφήσεις γίνονταν για λογαριασμό αγνώστων τούρκων υπηκόων, οι οποίοι τον είχαν προσεγγίσει το καλοκαίρι του 2010, προκειμένου να τους παραδίδει το φωτογραφικό υλικό, έναντι χρηματικής αμοιβής, που κυμαινόταν από 500 έως 1500 ευρώ, για κάθε αποστολή. Το υλικό αποστελλόταν, είτε μέσω κωδικοποιημένου email , το οποίο στη συνέχεια διέγραφε, είτε παραλαμβάνονταν από πέντε άγνωστους σε αυτόν τούρκους υπηκόους, άλλοτε στη Χίο και άλλοτε στη Τουρκία.

Επιπλέον, από την έρευνα σε προσωπικό του ηλεκτρονικό λογαριασμό προέκυψε ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχε αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα, σε άγνωστο μέχρι στιγμής αποδέκτη, το οποίο περιείχε στοιχεία για ελληνικά πολεμικά πλοία και στρατιωτικά οχήματα, που βρίσκονται στη Χίο.

Στο ίδιο μήνυμα περιέγραφε συνοπτικά το περιστατικό εντοπισμού και σύλληψης, από τις ελληνικές αρχές, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών, δύο αλλοδαπών υπηκόων Τουρκίας και δύο ημεδαπών, οι οποίοι μετέφεραν με σκάφος πολεμικό υλικό.

Ο 72χρονος, ο οποίος διαμένει στη Χίο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου

Πηγή: www.naftemporiki.gr

17 σχόλια:

Ανώνυμος 3 Αυγούστου 2013 στις 8:37:00 μ.μ. EEST  

Μπορεί κανείς να υποθέσει το μέγεθος των καταστροφών σε ανθρώπινες ζωές και υλικό, σε περίπτωση πολέμου, εξαιτίας της δράσης του συγκεκριμένου σκουπιδιού. Του αξίζει ο πάτος της θάλασσας.

Ανώνυμος 3 Αυγούστου 2013 στις 8:52:00 μ.μ. EEST  

Μόνιμα "αυτιά και μάτια" για αρκετό διάστημα.....πρέπει να μας έκανε "ζημιά".

Ανώνυμος 3 Αυγούστου 2013 στις 9:50:00 μ.μ. EEST  

Το θέμα με το email έχει αρκετό ενδιαφέρον.
Θα μπορούσε να οδηγήσει σε ταυτοποιήσεις.

Ανώνυμος 3 Αυγούστου 2013 στις 11:10:00 μ.μ. EEST  

Χωρίς να είμαι ρατσιστής, γερμανοί και τούρκοι δεν είναι άνθρωποι. Είναι θηρία και πρέπει αν τους αντιμετωπίζουμε αναλόγως...

Ανώνυμος 4 Αυγούστου 2013 στις 12:09:00 π.μ. EEST  

Άσχετα με την εθνικότητα τους οι κατάσκοποι που συλλαμβάνονται να συλλέγουν τέτοιο υλικό πρέπει να αντιμετωπίζονται μόνο με ένα τρόπο-θανατική ποινή!

Ανώνυμος 4 Αυγούστου 2013 στις 12:54:00 π.μ. EEST  

στη μπανανία που ζούμε θα πληρώσει ένα πρόστιμο 100 ευρώ και θα πάει να συνεχίσει τη δουλειά του, δυστυχώς....

Ανώνυμος 4 Αυγούστου 2013 στις 10:15:00 π.μ. EEST  

Αρχίσατε τις υπερβολές ορισμένοι... το ανησυχητικό στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η ολιγωρία της ΕΥΠ, η οποία θα έπρεπε να έχει το νου της για το ποιος μένει και ποιος κυκλοφορεί στο νησί. Χώρια που είναι δύσκολο να αποκατασταθεί πλήρως η ζημιά που έχει γίνει σε επίπεδο πληροφοριών.

Giannis 4 Αυγούστου 2013 στις 10:35:00 π.μ. EEST  

Επειδή αρνούμαι να πιστέψω πως "στη μπανανία που ζούμε θα πληρώσει ένα πρόστιμο 100 ευρώ και θα πάει να συνεχίσει τη δουλειά του", γνωρίζει κάποιος την μέγιστη ποινή που μπορεί να του επιβληθεί;

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 4 Αυγούστου 2013 στις 10:52:00 π.μ. EEST  

Όλα δείχνουν ότι είχε συλληφθεί νωρίτερα, μάλλον πριν την υπόθεση με το φουσκωτό (η οποία αποκτά τώρα εξαιρετικό ενδιαφέρον...) και τώρα ανακοινώνεται. Αλλιώς, χωρίς να έχει "χρησιμοποιηθεί" ο κατάσκοπος με κάθε τρόπο προς όφελός μας, η παρουσίαση της σύλληψης (το "κάψιμό" του δηλαδή από κάθε χρήση αντικατασκοπίας) στον τύπο είναι απλώς παράλογη. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δε βρήκαν με ποιους επικοινωνούσε, τι ακριβώς τους έδωσε και όλα τα άλλα που απαιτούν τουλάχιστον δυο εβδομάδες ερευνών και ανακρίσεων. Οπότε θα αναμένουμε εξελίξεις, ίσως και άλλες συλλήψεις (που έχουν ήδη γίνει..)

ΑΧΕΡΩΝ 4 Αυγούστου 2013 στις 2:07:00 μ.μ. EEST  

@3 Αυγούστου 2013 - 11:10:00 μ.μ. EEST
Ἐγώ δέν υἰοθετῶ τέτοιες μανιχαϊκές ταρίφες,παρ΄ὅλο που ἔχω και ἐγώ τους «κάλους» μου.
Ἐξ ἄλλου,ἀπ΄ὅτι ἔχω παρατηρήσει τις τελευταίες δεκαετίες,οἱ περισσότεροι συλληφθέντες με την κατηγορία της κατασκοπίας ἀλλδαποί,ἦσαν Ὀλλανδικῆς ὑπηκοότητος.

Ανώνυμος 5 Αυγούστου 2013 στις 11:34:00 π.μ. EEST  

Το επεισόδιο με το Γερμανό είναι παρονυχίδα μπροστά στο έγκλημα με την αλλαγή του τρόπου παροχής βίζας σε Τούρκους υπηκόους (ειδικά σε κρατικά στελέχη) που έγινε μετά την πίεση των κατα τόπου βλαχοδημάρχων και με πρόσχημα την αύξηση του τουρισμου.
Φανερό επίσης είναι ότι η ΕΥΠ αδυνατεί να ανταποκριθεί στο πλήθος των προκλήσεων και περιστατικών καθώς και με το φαινόμενο της εκτεταμένης εισόδου "λαθρομεταναστών" και άλλων .... είναι πρακτικά αδύνατο να παρακολουθεί όλους τους "πληροφοριοδότες" μικρούς και μεγάλους. Πόσο μάλλον όταν αυτοί γίνονται ολο και περισσότεροι ολοένα και πιο πρόθυμοι και ολοένα και πιο "φτηνοί"

Ανώνυμος 5 Αυγούστου 2013 στις 3:52:00 μ.μ. EEST  

Η ΕΥΠ δεν εχει χρόνο να ασχολείται με κατασκοπείες. Προτιμάει τα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και τους καβγάδες με διαιτητές (Μυτιλήνη)

Ανώνυμος 5 Αυγούστου 2013 στις 11:49:00 μ.μ. EEST  

Κούρδους εμεις; Γερμανούς αυτοι. Απλα πράματα

Αναδελφος 6 Αυγούστου 2013 στις 3:56:00 μ.μ. EEST  

H oυσια της υποθεσης, ειναι το γεγονος οτι αποδεικνυεται καθαρα η τουρκικη στοχευση, ανεξαρτητως κυβερνησης.Ειτε ισλαμιστες, ειτε κεμαλιστες, τα νησια του Αιγαιου και η Θρακη στοχοποιουνται συστηματικα. Ας μην βαυκαλιζομαστε λοιπον με τα περι φιλιας των λαων και εθελοτυφλουμε,για να μην βρεθουμε στην θεση του Τσαμπερλαιν, μια ωραια πρωια.

Ανώνυμος 6 Αυγούστου 2013 στις 7:18:00 μ.μ. EEST  

@ανάδελφος

ο υπουργός υγείας της τουρκίας έκανε σε ξένη χώρα προπαγάνδα τέτοια που δεν θυμάμαι να έχει γίνει τουλάχιστον μετά τον ΒΠΠ. τον πείραξε κανείς;;;

ποιόν τσαμπερλέιν αδερφέ; τον Quisling τον ξέρεις;

μηδενιστής

Αναδελφος 6 Αυγούστου 2013 στις 10:19:00 μ.μ. EEST  

@ μηδενιστη.
Δικιο εχεις.Αν προσθεσουμε στα παραπανω και το σεναριο της ετησιας ασκησης Efes, ειναι σαν να λεμε τι κανει "νιαου-νιαου" στα κεραμιδια.Οι στοχευσεις ειναι ξεκαθαρες.Ευχομαι το ιδιο ξεκαθαρα και δοκιμασμενα, να ειναι και τα δικα μας σχεδια αντιδρασης.Με τετοια δεδομενα, κανεις υπευθυνος δεν δικαιουται να αδρανει, η να ισχυριστει εκ των υστερων οτι εξαπατηθηκε.

Ανώνυμος 6 Αυγούστου 2013 στις 10:54:00 μ.μ. EEST  

Ελπιζω να μη σταματησει στο Χιωτη η ιστορία, υπαρχουν & αλλα νησια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP