Συρία : Eν αναμονή εξελίξεων

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Το πυρηνοκίνητο υ/β κατευθυνομένων βλημάτων USS
Florida SSGN 728 κατά την τελευταία επίσκεψη του
 στην  αμερικανική βάση της Σούδας.
Συνεχίζονται οι προετοιμασίες όλων των .. ενδιαφερομένων για την έναρξη των επιχειρήσεων εναντίον του καθεστώτος Άσαντ. Ήδη στην περιοχή ενδιαφέροντος βρίσκονται τέσσερα αμερικανικά αντιτορπιλικά κλάσης Arleigh Burke, ενώ σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες αναμένεται η άφιξη και πέμπτου σκάφους. Σίγουρη δε, θεωρείται και η παρουσία τουλάχιστον ενός πυρηνοκίνητου υποβρυχίου κατευθυνομένων βλημάτων κλάσης Ohio, σκάφος με τεράστια ισχύ πυρός το οποίο δύναται να μεταφέρει εώς και 154(!) βλήματα πλεύσης UGM-109 Tomahawk.  Τον περασμένο Μάιο ένα εκ των τεσσάρων υ/β της κλάσης, το USS Florida SSGN 728 (βλέπε φωτογραφία) επισκέφθηκε την Σούδα στα πλαίσια της επιχειρησιακής του ανάπτυξης με τον 6o Στόλο του USN.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, αμερικανικές πηγές κάνουν λόγο για μια περιορισμένης έκτασης επιχείρηση η οποία θα έχει μέγιστη διάρκεια τριών ημερών, πιθανότατα για να καμφθούν οι ισχυρότατες ρωσικές αντιδράσεις οι οποίες δεν περιορίζονται στο καθαρά διπλωματικό πεδίο. Το πρακτορείο Interfax μετέδωσε την πρόθεση της Ρωσικής πλευράς να αναπτύξει στην περιοχή ένα καταδρομικό (πιθανότατα το Moskva) και ένα αντιτορπιλικό σε ανθυποβρυχιακό ρόλο, ενώ παράλληλα εκκενώνεται η βάση του Ρωσικού ναυτικού στην Ταρτούς. Υπενθυμίζουμε ότι η Μόσχα έχει προμηθεύσει τους Σύρους με υπερηχητικούς πυραύλους εδαφους-επιφανείας Yakhont, ορισμένοι εκ των οποίων επιβίωσαν του ισραηλινού χειρουργικού πλήγματος της 5ης Ιουλίου 2013.

"I don't see this as a long-term
operation"..Deja-vu?
Οι αμερικανικές εκτιμήσεις για "επιχείρηση περιορισμένης έκτασης" δεν μπορούν παρά να φέρουν στο μυαλό τις δηλώσεις της τότε Aμερικανίδας ΥΠΕΞ Μαντλίν Ολμπράιτ την νύχτα που ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις στο Κόσοβο..."I don't see this as a long-term operation" είχε δηλώσει η κ.Ολμπράιτ, αναφερόμενη στον ανελέητο βομβαρδισμό της Σερβικής επαρχίας ο οποίος διήρκησε 78 ημέρες..

Σε διπλωματικό επίπεδο, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απέρριψε χθες, όπως αναμενόταν, το σχέδιο ψηφίσματος της Μ. Βρετανίας, στερώντας τις  οποίες ενέργειες των δυτικών από την πολυπόθητη νομιμοποίηση... Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο γ.γ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, οι επιθεωρητές του ΟΗΕ αναμένεται να αποχωρήσουν από την Συρία το προσεχές Σάββατο.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, η Βρετανία στέλνει στην Κύπρο εξάδα μαχητικών Eurofighter Τyphoon σε διαμόρφωση air-air "για την προστασία της βάσης Ακρωτηρίου και των συμφερόντων του Ηνωμένου Βασιλείου στην περιοχή". Το βρετανικό ΥΠΑΜ υποστηρίζει πως τα αεροσκάφη δεν θα λάβουν μέρος στην όποια στρατιωτική δράση κατά της Συρίας, η οποία "είναι δικαιολογημένη για ανθρωπιστικούς λόγους" σύμφωνα με το Λονδίνο.

Από την μεριά του το Ισραήλ δήλωσε δια του προέδρου Σιμόν Πέρες, ότι δεν θα λάβει μέρος στις όποιες επιχειρήσεις των δυτικών, αλλά "θα απαντήσει με όλη την ισχύ του σε περίπτωση Συριακής επίθεσης". Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν προχωρήσει ήδη σε μερική επιστράτευση εφέδρων που αφορά κυρίως μονάδες αεράμυνας. Σε προετοιμασίες για την επικείμενη επίθεση προχωρούν φυσικά και οι Συριακές ένοπλες δυνάμεις, μετακινώντας προσωπικό, άρματα μάχης και στοιχεία πυροβολικού σε ενισχυμένα καταφύγια, ενώ ανάλογα μέτρα λαμβάνει και η Συριακή αεροπορία.

"Περιορισμένης έκτασης επιχείρηση" ή θρυαλλίδα ευρύτερων εξελίξεων; Οψόμεθα..

21 σχόλια:

Ανώνυμος 29 Αυγούστου 2013 στις 9:09:00 μ.μ. EEST  

Όλοι μαζί να δώσουμε ένα χεράκι στον Μέγα Στοχαστή PhD-άρχη Βενιζέλο για να ελευθερώσει ως άλλος Ιωάννης Ράμπος (και αυτός ΕΛ ήταν όπως ο Βενιζ-ΕΛ-ος) τους Τσετσένους εγκλωβισμένους επαναστάτες της Συρίας! Κάτω ο Συριακός λαός που δείχνει τον φασισμό του ενάντια στα τόσο γλυκουλίνια τσετσενάκια, ζήτω η παντοκρατορία του OPEC, της μπούργκας και του χρωματιστού κωλόχαρτου (aka dollar)...Obama-Venizelos for world peace...

Ανώνυμος 29 Αυγούστου 2013 στις 10:46:00 μ.μ. EEST  

Οι Yakhont είναι εδάφους-επιφανείας και ο Μπαν Κι Μουν δεν είναι πρόεδρος......

Ανώνυμος 30 Αυγούστου 2013 στις 12:12:00 π.μ. EEST  

"Περιορισμένης έκτασης επιχείρηση" ή θρυαλλίδα ευρύτερων εξελίξεων; Οψόμεθα..
τι οψόμεθα ρε φίλε, δεν βλέπεις που πάνε τα πράγματα. παντού θελουν μαριονέτες είτε με το καλό είτε με το άγριο κι αν δεν τους βγει πλακωνουνε οι στόλοι με τον τσαμπουκά τους και ρημάζουν την ανθρωπότητα. μήπως πιστεύουμε τα παπαγαλάκια των ελλ. ιδιωτ. τηλεοπτ.βοθροκαναλιών, που παντού βλέπουν αιμοσταγείς δικτατορες? μιλόσεβιτς, σαντάμ, καντάφι, τώρα άσαντ, ενώ μπους και οι λοιποί παναγίτσες,έτσι? ή μήπως δεν βγήκε στη φόρα ότι μουσουλμ.προβοκάτσια ήταν ο όλμος στην αγορά του σεράγεβο και άρχισε η σφαγή ή μήπως δεν βγρήκε στη φόρα (από τους ίδιους τους αμερικάνους!) ποιοί έριξαν τους πύργους? ή μήπως οι ίδιοι δεν παραδέχονται ότι τελικά ο σαντάμ δεν είχε χημικά? έτσι και τώρα. είτε οικονομ. ασφυξία με μαριονέτες πρωθυπουργούς κατά ελλάδα μεριά, είτε με πυραύλους.
πάσει θυσία να σωθούν οι λαοί...

Ανώνυμος 30 Αυγούστου 2013 στις 8:28:00 π.μ. EEST  

Τελικά αν τα χημικά τα έριξαν οι αντικαθεστωτικοί να περιμένουμε ότι θα τους βομβαρδίσουν ή εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα;

Ανώνυμος 30 Αυγούστου 2013 στις 9:28:00 π.μ. EEST  

μπορούμε να στείλουμε κόσμο να βομβαρδίζει και τις δύο παρατάξεις;;; και καλά θα τους κάνουμε με τα μυαλά που έχουν και θα πάρουμε και κανα 40ρι F16 δώρο.

η συρία ήταν και είναι το χειρότερο κράτος της Μ.Α μαζί με το ιράκ. θα έχουν και κοινή μοίρα όπως πάει...

μηδενιστής.

Ανώνυμος 30 Αυγούστου 2013 στις 9:28:00 π.μ. EEST  

Εκεί δεν υπάρχει προβλημα. Είναι αγωνιστές της ελευθερίας και πολεμούν για τη Δημοκρατία. Τόσοι ακτιβιστές και ΜΜΕ το λένε, ξερουν αυτοι...

strategy 30 Αυγούστου 2013 στις 1:04:00 μ.μ. EEST  

As Secretary of State, Albright challenged then chairman of the Joint Chiefs of Staff Colin Powell’s view that the United States should restrict its military interventions to situations in which vital U.S. interests were threatened, quipping: “What's the point of having this superb military you're always talking about if we can't use it?” So—much like the person with a hammer, to whom everything looks like a nail—we continue to believe that every problem can be solved by the military.

http://nationalinterest.org/commentary/syria-the-albright-syndrome-8977

Ανώνυμος 30 Αυγούστου 2013 στις 2:09:00 μ.μ. EEST  

''και θα πάρουμε και κανα 40ρι F16 δώρο.''

Να σου τα τυλίξω για δώρο ή θα τα πάρεις έτσι?

Ανώνυμος 30 Αυγούστου 2013 στις 3:00:00 μ.μ. EEST  

μηδενιστή, που αρμενίζεις? μιλάμε για ανθρώπινες υπάρξεις, ιπτάμενες μηχανές σκέφτεσαι? για σύνελθε μωρέ λιγάκι, οι έλληνες δεν είμαστε τόσοι μικρόψυχοι, ο θάνατος σου η ζωή μου, όσο κι αν αυτό θέλουν, να μας εμφυτεύσουν.

Ανώνυμος 30 Αυγούστου 2013 στις 4:21:00 μ.μ. EEST  

"μηδενιστή, που αρμενίζεις? μιλάμε για ανθρώπινες υπάρξεις, ιπτάμενες μηχανές σκέφτεσαι? για σύνελθε μωρέ λιγάκι, οι έλληνες δεν είμαστε τόσοι μικρόψυχοι, ο θάνατος σου η ζωή μου, όσο κι αν αυτό θέλουν, να μας εμφυτεύσουν. "

1973 - εισβολή στο ισραήλ
καμία βοήθεια απο την ελλάδα => εισβολή στην κύπρο το 74
1991 - εισβολή στο κουβειτ
ναυτική βοήθεια => 60 Α7
οι τούρκοι βάσεις => 80 F16 +++
1999 - πόλεμος στην γιουγκοσλαβία
καμία βοήθεια => αναγνώριση σκοπίων
2001 - εισβολή αφγ.
στείλαμε μόνο μηχανικό => δεν πήραμε τπτ
2003 - εισβολή ιρακ
δεν στείλαμε τπτ και δεν πήραμε τπτ χάσαμε και τα χρέη στην πυρκαλ
2011 - εισβολή λιβύη
στείλαμε α/φ και δώσαμε και βάσεις - ίσως ο λόγος για τις αμερικανικές παραχωρήσεις που φτάνουν τα 2δις

φίλε προτιμώ να ζήσουν τα παιδιά μου και τα παιδιά της χώρας μου. δεν θα στο παίξω ειρηνιστής όταν έχω αμάξι με ιρακινό πετρέλαιο και nike φτιαγμένα απο 12χρονα στο μπαγκλαντες.
αυτή την στιγμή ή κοιτάμε να πάρουμε ότι μπορούμε απο την αμερική και το ισραήλ ή να γίνουμε αποικία. realpolitiks

το να πάρουν και σούδα και ακρωτήρι και να μην πάρουμε τπτ πάλι είναι απαράδεκτο
-----------------------------------


κάτι που δεν είδε κανείς:

δεν αναφέρει κανένα ΜΜΕ την κύπρο.
το ακρωτήρι είναι μέσα στους στόχους. ποιά θα είναι η ελληνική απάντηση αν η συρία ή το ιράν ρίξουν πύραυλο στην λεμεσό; θα κάνουμε τις κότες και θα καθαρίσει το ισραήλ πάλι;

αυτός ο πόλεμος είναι πιο κοντινός για μας απο οποιονδήποτε στο παρελθόν

μηδενιστής.

Ανώνυμος 30 Αυγούστου 2013 στις 4:53:00 μ.μ. EEST  

"Να σου τα τυλίξω για δώρο ή θα τα πάρεις έτσι?"

αν δεις τα F15b50 που θα φύγουν απο της εθνοφρουρά της αμερικής φέτος, τουρκία, μην πεις μετά 'κακοί αμερικάνοι' ε;

μηδενιστής

Τάσος 30 Αυγούστου 2013 στις 7:15:00 μ.μ. EEST  

απόλυτα σωστός και ρεαλιστής στην προκειμένη ο Μηδενιστής.Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε συνέχεια πίσω απ το δάχτυλό μας.Αυτές είναι οι διεθνείς σχέσεις κι έτσι διαμορφώνονται συμμαχίες.

Ανώνυμος 30 Αυγούστου 2013 στις 9:24:00 μ.μ. EEST  

μηδενιστή και τάσο, το ξέρουμε ότι
αυτά έχουν οι λεγόμενες παπαροσυμμαχίες και ο τσαμπουκάς των μεγάλων έναντι των μικρών. αλλά νομίζετε ότι όση βοήθεια κι αν δώσουμε, θα είμαστε τα καλά παιδιά?
μόνο καλά λόγια θα ακούσουμε και παλι τα φιλαράκια θα στραβωθούν απο το αλληθώρισμα προς τους γείτονες βόρεια και ανατολικά. είμαστε δυστυχώς μπρος γκρεμός και..., εκεί που φτάσαμε, που σου λέει ή κάνεις αυτό ή με άλλο τρόπο θα έχεις την ίδια τύχη.
τουλάχιστον μεταξύ μας, ας μη ζητάμε F και MF, βαμμένα με το αίμα αμάχων.

Ανώνυμος 31 Αυγούστου 2013 στις 8:07:00 μ.μ. EEST  

Να ζητήσουν ανταλλάγματα για την χώρα αυτοί ?
Μην είμαστε αφελής το μόνο που παζαρεύουν είναι να μην κάνουν παρέα στον Άκη...

Ανώνυμος 31 Αυγούστου 2013 στις 11:18:00 μ.μ. EEST  

φίλε 8:07μμ
έγραψες, μας τάπωσες για τα καλά.
αυτός ο μηδενιστής με τα πολεμικά του έχει ακούσει ανθρωπους, που πολέμησαν ή έζησαν τον πόλεμο?
αλλά συνήθως οι μεγάλοι πολέμαρχοι στα λόγια ΠΑΝΤΑ, την κανουν με το πρώτο μπαμ. έτσι κι αυτός διαβαζει, βλέπει ταινίες ράμπο ή ντοκυμαντέρ πολέμων και νομίζει ότι όλα είναι παραμυθάκια και όχι θάνατος ή σακατεμενοι άνθρωποι και ψυχές.
θα του συνιστούσα να δει και να ακούσει στον Η/Υ του, ανθρώπινα ψυχικά ράκη, από ΕΛΔΥΚάριους του ΄74. ίσως τότε σταματήσει τα πολεμικά του τσιτάτα.

Ανώνυμος 1 Σεπτεμβρίου 2013 στις 1:53:00 μ.μ. EEST  

Αφού η συζήτηση έφτασε στο νόημα του πολέμου, ας καταθέσω κι εγώ την άποψή μου. Έχοντας ακούσει εξιστορήσεις για τον Β' ΠΠ και τον εμφύλιο από τους παππούδες και τις γιαγιάδες μου που είτε πολέμησαν είτε τους έζησαν ως παιδιά και όντας βέβαιος ότι δεν μου είπαν ψέματα για αυτά που είδαν με τα μάτια τους, κατέληξα στο ότι ο πόλεμος είναι το μέγιστο κακό για τους ανθρώπους και πρέπει να αποφεύγεται όπως ο διάβολος. Κάθε πόλεμος συνεπάγεται νεκρούς και βάσανα. Ο πόλεμος είναι το έσχατο των εσχάτων μέσο επιβίωσης. Όταν όμως αποφασίσει κανείς να πολεμήσει, πρέπει να πολεμήσει μέχρι εσχάτων και χωρίς ενδοιασμούς. Όσοι επιζητούν τον πόλεμο είναι αυτοί που δεν τον έχουν ζήσει. Για αυτό, κουλάρετε...

Ανώνυμος 1 Σεπτεμβρίου 2013 στις 2:20:00 μ.μ. EEST  

Μηδενιστή ο έλληνας πολιτικός δεν θα σκεφτεί να στείλει αεροπλάνα να βομβαρδίσουν στην Λιβύη, Συρία κ.α ώστε η χώρα μας να πάρει σε αντάλλαγμα μιά 40αριά Φ-16. Ό έλληνας πολιτικός ασχολείται με άλλα πράγματα, πως θα αγοράσει 40 καινούργια α/φη γιατί αυτά έχουν καλή μίζα ενώ τα 40 που γράφεις εσύ δεν έχουν. Θα ασχοληθεί πως θα γίνει το ,,όραμα,, των Ολυμπιακώ Αγώνων για να χτιστούν στάδια που θα χρησιμοποιηθούν για μόλις 15 ημέρες και μετά θα αφεθούν αιώνια να σαπίζουν κ.α
Ο μέσος έλληνας πιστεύει να φάμε τους τούρκους, να πάρουμε την Πόλη αλλά το παιδί του να υπηρετήσει στο Πεντάγωνο για να είναι κοντά στο σπίτι. Μην πάει το καημένο στον Έβρο και στην Λήμνο που είναι μακρυά....
Για τα αίματα και τις σκισμένες ψυχές των στρατιωτών στην Κύπρο που έγραψε κάποιος τι το ήθελε...?? Όχι τίποτε άλλο, βάζει ιδέες στους πολιτικούς για να προτιμήσουν να δώσουν μερικά στρέμματα στον εχθρό και να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδυα από το να πάμε σε πόλεμο και να χυθεί αίμα -ψηφοφόρων- και να σκιστούν ψυχές που άντε μετά να βρθεί χρήμα για να πάρουν -πρόωρα- συντάξεις. Για τέτοια είμαστε....??

Όταν θα έρθει η ώρα να ξεσηκωθούν οι μουσουλμάνοι της Θράκης να ζητάνε απόσχιση θα κλάψουμε με μαύρο δάκρυ. Και οι πολιτικοί, και οι πολίτες που θέλουν να πάρουμε την Πόλη αλλά το παιδί οπωσδήποτε να υπηρετεί στην Αθήνα.
Ρε είμαστε για γέλια. Στην καλύτερη των περιπτώσεων είμαστε για καμμιά Γιουροβίζιον, και κάνα Γιούρο.....

Ένα πολύ μικρό ποσοστό % κρατάει την Ελλάδα.
Γιάννης

Ανώνυμος 1 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:29:00 μ.μ. EEST  

http://www.ausairpower.net/APA-Syria-SAM-Deployment.html

Ανώνυμος 2 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:14:00 π.μ. EEST  

@ 2:20 Το τραγικότερο είναι ό,τι ο ΄Ελληνας πολιτικός/φορολογούμενος δε θα σκεφτεί να στείλει αεροπλάνα να προστατεύσουν κάμποσες χιλιάδες κατόχους ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ διαβατηρίου που ζουν μόνιμα στη Συρία. Εκεί διακρίνεις τα σοβαρά κράτη από τα ασόβαρα.

Ανώνυμος 2 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:14:00 π.μ. EEST  

@ 2:20 Το τραγικότερο είναι ό,τι ο ΄Ελληνας πολιτικός/φορολογούμενος δε θα σκεφτεί να στείλει αεροπλάνα να προστατεύσουν κάμποσες χιλιάδες κατόχους ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ διαβατηρίου που ζουν μόνιμα στη Συρία. Εκεί διακρίνεις τα σοβαρά κράτη από τα ασόβαρα.

Ανώνυμος 2 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:16:00 π.μ. EEST  

@ 2:20 Γιάννη

Το τραγικότερο είναι ό,τι ο ΄Ελληνας πολιτικός/φορολογούμενος δε θα σκεφτεί να στείλει αεροπλάνα να προστατεύσουν κάμποσες χιλιάδες κατόχους ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ διαβατηρίου που ζουν μόνιμα στη Συρία. Εκεί διακρίνεις τα σοβαρά κράτη από τα ασόβαρα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP