Κακουργηματικές διώξεις κατά μελών της διοίκησης της ΕΑΒ

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Κακουργηματική ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απιστίας και της απάτης, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, άσκησε ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης σε βάρος των μελών των διοικήσεων της ΕΑΒ από το 2008 έως σήμερα. Η δίωξη στρέφεται και σε βάρος του γενικού διευθυντή και επικεφαλής επιχειρησιακών λειτουργιών της Επιχείρησης. Σύμφωνα με τη δίωξη, στα μέλη του ΔΣ αποδίδεται η διάπραξη των αδικημάτων ως φυσικών αυτουργών, ενώ στον γενικό διευθυντή η ηθική αυτουργία των πράξεων, καθώς φέρεται να τους έπεισε να του αναθέσουν τα καθήκοντά του το 2008 και να ανανεώσουν τη θητεία του το 2012 έως το 2015, αν και, κατά τον εισαγγελέα, κατείχε πλαστό τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών από το πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Ο εισαγγελέας έχει απαγγείλει επιπλέον κατηγορία σε βάρος τού εν λόγω στελέχους σε βαθμό κακουργήματος, για πλαστογραφία μετά χρήσεως, καθώς το πανεπιστήμιο φέρεται να απάντησε πως ουδέποτε φοίτησε εκεί ο κατηγορούμενος. Φέρεται, επίσης, το επίμαχο διάστημα, που υποστηρίζει ότι σπούδαζε στην Αμερική, να υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία .

Στα κατηγορούμενα μέλη των ΔΣ καταλογίζεται ότι δεν προχώρησαν σε έλεγχο τίτλου σπουδών, με αποτέλεσμα να καταβάλλεται μηνιαίως μισθός 7500 ευρώ στο εν λόγω στέλεχος, που διαθέτει πτυχίο μηχανικού, χωρίς να έχει καν τα τυπικά προσόντα. Κατά την εισαγγελική εκτίμηση, η ζημιά που φέρεται να προκάλεσε η επίμαχη τοποθέτηση υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ.

e-typos.com

Βλέπε επίσης...: Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία: Έγκλημα χωρίς τιμωρία

11 σχόλια:

Ανώνυμος 23 Αυγούστου 2013 στις 12:20:00 π.μ. EEST  

Μου αρέσει που δεν αναφέρεται το όνομά του, λες και δεν κατείχε δημόσιο αξίωμα. Μας έχει φάει η υποκρισία και ο παραλογισμός σε αυτή την έρημη χώρα! Πάντως θα μπορούσαν να τον είχαν διορίσει και πρωθυπουργό, πάλι καλά!

Ανώνυμος 23 Αυγούστου 2013 στις 12:21:00 π.μ. EEST  

είναι η επανίδρυση του κράτους, που το παιδοβούβαλο υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό και τα ζώα τον ξαναψήφισαν, για να βγαινει τώρα ο μητσοτάκης και να λέει φωτιά και τσεκούρι στους τεμπεληδες του δημοσίου και δεν βλέπει τα χάλια των πρώην δικών τους golden boys που ρήμαξαν τα πάντα.ουστ κοπρήτες τοτε και τώρα.

Ανώνυμος 23 Αυγούστου 2013 στις 12:28:00 π.μ. EEST  

Συγγνώμη για το σχόλιο σε άσχετο θέμα, αλλά περιμένω εγώ και άλλοι αναγνώστες της σελίδας άρθρο πάνω στις εξελίξεις στη Συρία. Σας ευχαριστώ!

Vangelis M. 23 Αυγούστου 2013 στις 3:33:00 π.μ. EEST  

Αυτο δεν ειναι τιποτα. Αν ποτε μαθουμε τι εχει συμβει στο Ελληνικο κρατος απο τους ληστοσυμμοριτες που κυβερνησαν απο το 1980 και μετα θα σταματησουμε να θελουμε να ειμαστε Ελληνες...

Πως να το κανουμε αυτο το μπουρδελο "Η Ωραια Ελλας" οχι μονο δεν μας τιμα καθολου, αλλα ειναι και για φτυσιμο!

Ανώνυμος 23 Αυγούστου 2013 στις 11:49:00 π.μ. EEST  

να οι τρύπες των δισ., που δεν λέει να κλείσουν τα ελλείματα.
τώρα πίσω όλα τα λεφτά από τον ίδιο και τα μέλη του Δ.Σ.και μάλιστα με ΤΟΚΟ.
αλλά τι λέω ο μ..., κάπου αλλού θα τον χώσουν. ισως πρόεδρο στις αποκρατκοποιήσεις, αφού έχει σπουδάσει και στο αμέρικα, στη διάρκεια της στρατ. θητείας, όλο και κάτι περισσότερο θα ξέρει από άλλους ανίδεους.

Ανώνυμος 23 Αυγούστου 2013 στις 1:24:00 μ.μ. EEST  

Πώς γίνεται να αποκαλύπτονται απάτες κάθε φορά που πάνε να ξεπουλήσουν δημόσια περιουσία; Τόσα χρόνια δεν το ήξεραν; Αυτοί που τον διόρισαν εφόσον κριθεί ένοχος δεν θα διωχθούν; Δεν τρώμε κουτόχορτο.

Ανώνυμος 23 Αυγούστου 2013 στις 4:33:00 μ.μ. EEST  

σοβαρα τωρα, περιμενε κανεις να δουλευει αποφοιτος του columbia στην ΕΑΒ;

Ανώνυμος 23 Αυγούστου 2013 στις 4:58:00 μ.μ. EEST  

Μου αρέσει ότι τώρα ανακάλυψαν ότι η διοίκηση ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΔΙΟΡΙΣΑΝ ήταν σκάρτη και βούλιαξε την εταιρεία δημιουργώντας χρέη για τον φορολογούμενο.
Και μην περιμένετε να γίνει τίποτα στο τέλος καθότι οι σκάρτοι έχουν την προστασία της Πρεσβείας και δεν ιδρώνει το αυτί τους.

Ανώνυμος 24 Αυγούστου 2013 στις 6:31:00 μ.μ. EEST  

σωστα με τη μονη διαφορα οτι και οι χιλιαδες που διοριστηκαν με μεσο και περιμεναν να διοριστουν τοσες δεκαετιες με μεσο φταινε εξ ισου.

Ανώνυμος 24 Αυγούστου 2013 στις 6:31:00 μ.μ. EEST  

σωστα με τη μονη διαφορα οτι και οι χιλιαδες που διοριστηκαν με μεσο και περιμεναν να διοριστουν τοσες δεκαετιες με μεσο φταινε εξ ισου.

Ανώνυμος 26 Αυγούστου 2013 στις 4:03:00 π.μ. EEST  

Μα ειναι απλο .
Η σαπιλα δημιουργηθηκε και συντηρηθηκε και να "αποκαλυφθει" στις μερες μας .
Απο τα σχολια καταλαβαινει καποιος ποσο απλο και εξυπνο .
Οι περισσοτεροι βλεπουν ΜΟΝΟ το δενδρο και...αγανακτουν και...αναλυουν !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP