Αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη βολή του αντιαεροπορικού συστήματος S-300

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Σε πρώτο πλάνο, σταθμός εκτόξευσης 5Ρ85ΤΕ
της 11ης ΜΚΒ
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η εκτέλεση της πολυαναμενόμενης βολής αποδοχής του αντιαεροπορικού συστήματος S-300PMU της 11ης Μοίρας Κατευθυνομένων Βλημάτων καθώς απομένουν πλέον οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την προμήθεια κατάλληλου ιπτάμενου στόχου. Η πραγματοποίηση της βολής στο Πεδίο Βολής Κρήτης αναμένεται εντός του τρέχοντος έτους, εφόσον φυσικά δεν ανακύψουν προβλήματα με την προμήθεια του στόχου, και σύμφωνα με πηγές του ΓΕΑ παραμένει εντός χρονοδιαγράμματος καθώς ολοκληρώθηκαν οι σχετικές εργασίες προετοιμασίας από Ρώσους τεχνικούς στο πλαίσιο σύμβασης που υπεγράφη στις 20 Ιουνίου 2012 μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της ρωσικής κρατικής εταιρείας αμυντικών εξαγωγών Rosoboronexport. Το κλιμάκιο των Ρώσων τεχνικών αφίχθη τον περασμένο Μάιο στην 126 Σμηναρχία Μάχης και πιστοποίησε την καλή λειτουργία και ετοιμότητα του συστήματος για εκτέλεση βολής, μετά από εκτενή επιθεώρηση υποσυστημάτων των πυροβολαρχιών. Σημειώνεται ότι ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Μόσχα με τον Γενικό Διευθυντή της Rosoboronexport, Anatoly Isaykin, με τον οποίο συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων και η σύναψη νέας σύμβασης «Εν Συνεχεία Υποστήριξης» (FOS) για τα S-300PMU1, εφόσον ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία της βολής αποδοχής.

strategyreports

13 σχόλια:

Ανώνυμος 10 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:16:00 π.μ. EEST  

αντε ν΄αρχίσουν τα όργανα. αρκετά σκουριάσανε, όπως και τα υποβρύχια μας.
εν τω μεταξύ ψάχνουν για στόχο?
τον έχουν, τροικανοί και όλο το πολιτικό αδελφάτο δεξιοί κι αριστεροί--α, και οι δημόσιοι του μηδενιστή-- και πυρ. τι καλύτερο μπορούν να διαλέξουν?

Ανώνυμος 10 Σεπτεμβρίου 2013 στις 3:19:00 π.μ. EEST  

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vangelis M. 10 Σεπτεμβρίου 2013 στις 7:03:00 π.μ. EEST  

Ημουν νιος και γερασα απο τοτε που ακουω για βολη των S 300.

Ολη η εξοπλιστικη προσπαθεια της χωρας εχει καταρρευσει εδω και μερικα χρονια και δεν θα αποτελουσε εκπληξη για αλλη μια φορα να μην γινει η βολη.

Εχει ενδιαφερον ποια ειναι η γνωμη-αξιολογηση της Αεροποριας για το S 300 σε σχεση με το αλλο αντιεροπορικο συστημα μακρου βεληνεκους που υπηρετει στις ταξεις της τους Πατριοτ, οσο και σε σχεση με την αεροπορικη απειλη που καλειται να αντιμετωπισει στο σημερα (F 16) και στο αυριο (F 35). Αν και δεν αναμενεται να δημοσιευτουν οι αξιολογησεις, μου δινεται η εντυπωση λογω της σχετικης αδιαφοριας οτι η αεροπορια το αξιολογει ως κατωτερο του συστηματος Πατριοτ, εκτος και αν ειναι τετοιες οι παρεμβασεις συμφεροντων και πολιτικης ανοησιας που οι αξιολογησεις δεν παιζουν κανενα ρολο.

Τελος το S 300 MPU 1 πιστευω θα εχει αρχισει να δειχνει τα τεχνολογικα χρονακια του και θα aπαιτει εναν εκσυχρονισμο, πραγμα αδιανοητo υπο την παρουσα οικονομικη κατασταση.

Ανώνυμος 10 Σεπτεμβρίου 2013 στις 1:10:00 μ.μ. EEST  

Αν υπάρχει πρόβλημα με την αγορά στόχων ας χρησιμοποιήσουμε τα τουρκικά RF-4 και F-16 ,την επόμενη φορά που θα επιχειρήσουν να τα φωτογραφήσουν.Ετσι για τον Ηλιάκη.

Ανώνυμος 10 Σεπτεμβρίου 2013 στις 2:06:00 μ.μ. EEST  

@Vangelis M.
"...οτι η αεροπορια το αξιολογει ως κατωτερο του συστηματος Πατριοτ..."

πρώτα να καταλάβεις τις δυνατότητές του και δεύτερον να το δοκιμάσεις στο χειρότερο σενάριο.

αν οι δυτικοί το θεωρούν τοπ δεν έχουμε λόγο να πούμε κάτι άλλο.

@10 Σεπτεμβρίου 2013 - 12:16:00 π.μ. EEST

"α, και οι δημόσιοι του μηδενιστή"

χαχαχαχαχα δεν είναι και άσκημη ιδέα καθώς το S300 είναι και βαλλιστικό

μηδενιστής

Ανώνυμος 10 Σεπτεμβρίου 2013 στις 3:41:00 μ.μ. EEST  

Αμα γινει μια αναβαθμιση με λιγα λεφτα σε επιπεδο θα εχουμε πολλα οφελη και πολλους πονοκεφαλους οι Τουρκοι

Ανώνυμος 10 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:56:00 μ.μ. EEST  

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ S-400ΑΡΙΣΟΥΝ!

Ανώνυμος 10 Σεπτεμβρίου 2013 στις 8:23:00 μ.μ. EEST  

@Vangelis M.

Το πρόβλημα με το S-300 νομίζω οτι είναι η ανυπαρξία δυνατότητας ζεύξης/συνεργασίας με τα άλλα συστήματα όπως οι Patriot,οπότε θα λειτουργήσει μεμονωμένα σε περίπτωση ανάγκης.Συμφωνώ οτι σε λίγο καιρό η αναβάθμιση του S-300MPU1 θα είναι επιβεβλημένη....


Μέντωρ

Ανώνυμος 11 Σεπτεμβρίου 2013 στις 3:13:00 μ.μ. EEST  


Αυτή η ρημάδα η "τελική ευθεία" θα πρέπει να έχει κάνει το γύρο της γης καμμιά δεκαριά φορές!
Γνώμη μου είναι, οτι οι πολιτικοί λόγοι και πιέσεις που άρχισαν να ασκούνται απο την εποχή της αποδοχής των S-300 εξακολουθούν να ισχύουν.Γι΄αυτό και δεν πρόκειται να αναπτυχθούν υπηρεσιακά. Οι δυσκολίες ένταξης/προσαρμογής κ.λ.π. είναι δικαιολογίες της κακιάς ώρας.Τι διάολο, σε 17 χρόνια κάποιες λύσεις θα είχαν βρεθεί!
Και κάποιοι θα πρέπει να δώσουν λόγο για την απόκτηση και ουσιαστική αχρήστευση ενός οπλικού συστήματος.
(δεν γνωρίζω εάν πραγματικός ιδιοκτήτης των S-300 είναι η Κύπρος ή η Ελλάδα)
Όσον αφορά την ποιότητα του όπλου, το σκύλιασμα των Τούρκων,αλλά και των συμμάχων, πρώτα με την απόκτηση του συστήματος απο την Κύπρο και κατόπιν με την αποθήκευσή τους(γιατί περι τέτοιας στην ουσία πρόκειται και όχι εγκατάστασης)στην Κρήτη, είναι ενδεικτικά του πόσο το υπολογίζουν.
Τώρα, το τι θα αποφανθεί η Αεροπορία, που έχει μιά παραδοσιακή αλλεργία για οτιδήποτε μή Αμερικανικό, λίγη σημασία έχει.
Πολύ πιθανόν όταν (και εάν) γίνει δοκιμαστική βολή, να κάνουν ...τσάφ, οπότε τι άλλην χρείαν δοκιμών θα έχουμε;


Z

Ανώνυμος 11 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:19:00 μ.μ. EEST  

@Μέντωρ

"Το πρόβλημα με το S-300 νομίζω οτι είναι η ανυπαρξία δυνατότητας ζεύξης/συνεργασίας με τα άλλα συστήματα όπως οι Patriot,οπότε θα λειτουργήσει μεμονωμένα σε περίπτωση ανάγκης"

Δεν χρειάζεται ζεύξη καθώς δεν υπάρχει pac-2/3 κοντά για να μοιράσουν / επιλέξουν στόχους.
Το σύστημα είναι απλό όσο ένα LADA. Το ανοίγεις, κάνει 4-5 στροφές, πετάει καμιά 10ριά παστέλια και το κλείνεις. Δεν είναι επιστήμη. Στην ΕΣΣΔ και στην Ρωσία έφεδροι τα δουλεύουν...

"Συμφωνώ οτι σε λίγο καιρό η αναβάθμιση του S-300MPU1 θα είναι επιβεβλημένη...."

Να δω τί θα πρωτο αναβαθμίσουμε...

μηδενιστής

Manolis 11 Σεπτεμβρίου 2013 στις 6:22:00 μ.μ. EEST  

Η 3σιγμα εκλεισε , στοχους-βληματα ομως εχουμε αρκετα . Αμα δεν γουσταρουν το S-300 και ως εκ τουτου δεν κανουν τη βολη , ας το πανε πισω στους αρχικους αγοραστες να το ανταλλαξουμε με τα μπουκ.

Ανώνυμος 14 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:08:00 π.μ. EEST  

H Π.Α απέκτησε και τα 2 HI-SAM που ήταν τότε σε υπηρεσία στον πλανήτη, και έχει 3 συστήματα SHORADS.
Δεν ήθελε ποτέ τα S-300 αλλά στα σχέδια της ήταν η αγορά 10 συστημάτων Patriot.
Κανονικά πρέπει να μειωθεί η πολυτυπία, τα S-300 να πουληθούν και να αντικατασταθούν από πρόσθετα Patriot, τα Tor M-1 να τα πάρει ο Ε.Σ και την θέση τους να πάρουν πρόσθετα Crotale NG.

Σε ότι αφορά τα BUK που έγραψε ο Manolis αυτά δεν πρόκειται να αγοραστούν. Αυτό που μάλιστα θα γίνει είναι να αποσυρθούν οι Hawk χωρίς να αντικατασταθούν από κάποιο σύστημα μεσαίου βεληνεκούς.
Γιάννης

Nikolaos 21 Σεπτεμβρίου 2013 στις 5:12:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμος 11 Σεπτεμβρίου 2013 - 3:13:00 μ.μ. EEST

Αναρωτιέστε παρενθετικά:
(δεν γνωρίζω εάν πραγματικός ιδιοκτήτης των S-300 είναι η Κύπρος ή η Ελλάδα)

Το όνομα του αντιαεροπορικού συστήματος S-300 (Neo Gk: «ΕΣ Τρακόσια») - προφανώς - προέρχεται από το όνομα του Βορειοηπειρώτη παλαίμαχου διεθνή τερματοφύλακα της Εθνικής Αλβανίας ... Φότο (Φώτης) Στρακόσια (Αλβανικά: Fotaq "Foto" Strakosha).

Το 1990, με την κατάρρευση του παλιού καθεστώτος και το άνοιγμα των συνόρων της Αλβανίας, ήρθε στην Ελλάδα, στον ΠΑΣ Γιάννινα (τον ... Ajax τσ’ Ηπείρου). Στη συνέχεια αγωνίστηκε σε πολλές ελληνικές ομάδες της τότε Α΄ Εθνικής και Β΄ Εθνικής ως το 2005. Στη συνέχεια εργάστηκε ως προπονητής τερματοφυλάκων, αρχικά στον Ολυμπιακό και από το 2007 στον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο.

Άρα, αφού ο Φώτης κατέληξε στην Κύπρο, τότε και το φερώνυμο S-300 (Κυπριακής ιδιοκτησίας & χρήσεως) θα καταλήξει εκεί ... για την υπεράσπιση του χρυσοφόρου οικοπέδου «Αφροδίτη» ρε γαμώτο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP