Εκτός πυρόσβεσης οι Τούρκοι με απόφαση Φράγκου

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Με συνοπτικές διαδικασίες, ο νέος υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας Φ.Φράγκος έδωσε λύση στο θέμα που είχε προκύψει με την πιθανότητα ανάληψης της αεροπυρόσβεσης από τουρκική εταιρία.

Το θέμα δημιουργήθηκε μετά από απόφαση της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να μην προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό, αλλά να καταφύγει στην Υπηρεσίας Συντήρησης και Εφοδιασμού του ΝΑΤΟ (NAMSA), για την ανάδειξη αναδόχου με αντικείμενο την μίσθωση 12 ελικοπτέρων δασοπυρόσβεσης. Στον διαγωνισμό της NAMSA αναδείχτηκε μειοδότης τουρκική εταιρία, γεγονός που προκάλεσε εύλογη ανησυχία καθώς η εξέλιξη αυτή συνεπάγεται και την ανενόχλητη παρουσία Τούρκων υπαλλήλων σε διάφορα αεροδρόμια ανα την επικράτεια, πολλά εξ΄αυτών αμιγώς στρατιωτικά είτε πολιτικά/στρατιωτικά. Στα τελευταία οι μονάδες αεροπυρόσβεσης σταθμεύουν στον στρατιωτικό τομέα και ανεφοδιάζονται με καύσιμα από την Πολεμική Αεροπορία ή την Αεροπορία Στρατού.

Υπο το φως αυτών των εξελίξεων ο νέος ΥΕΘΑ Φ.Φράγκος επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ.Οικονόμου και επικαλούμενος σοβαρά θέματα ασφάλειας ζήτησε να αποκλειστεί οποιαδήποτε δυνατότητα να πετάξουν ελικόπτερα τουρκικών συμφερόντων πάνω από την Ελληνική επικράτεια.

Άλλωστε πέρα από το σημαντικότατο θέμα ασφαλείας, θα ήταν σχήμα οξύμωρο να επιβραβεύσει η Ελληνική κυβέρνηση την τουρκική ανάμειξη σε δασικές πυρκαγιές στη χώρα μας (1,2,3), πληρώνοντας για τουρκικές υπηρεσίες αεροπυρόσβεσης..

Εντελώς τυχαία, την απόφαση του ΥΕΘΑ ακολούθησε σφοδρή επίθεση εναντίον του από το πολιτικό κόμμα των Οικολόγων-Πρασίνων (του κ.Τρεμόπουλου) το οποίο σε σχετική ανακοίνωση του αναφέρει πώς : "Η τοποθέτηση του στρατηγού Φραγκούλη στη θέση του υπηρεσιακού Υπουργού Άμυνας απέχει πολύ από το να θεωρηθεί μια απλή υπηρεσιακή διεκπεραίωση. Ο στρατηγός Φραγκούλης έχει πάρει θέση σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εξωτερικής πολιτικής, όταν προσέφερε υποστήριξη στους άνδρες των μονάδων υποβρύχιων καταστροφών που, υπερβαίνοντας κάθε έννοια υπηρεσιακής συμπεριφοράς, προκάλεσαν δημοσίως πρόβλημα στις σχέσεις της χώρας μας με γειτονικές χώρες. Ο εκ της Δικαιοσύνης προερχόμενος υπηρεσιακός πρωθυπουργός έχει ως υφιστάμενο του, έναν υπουργό ο οποίος έχει επικροτήσει την παραβίαση της νομιμότητας. Πόσο ασφαλής αισθάνεται ο ίδιος; Πόσο ασφαλείς μπορούμε να αισθανόμαστε όλοι μας;"

Ειρήσθω εν παρόδω, θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον να διευκρινίσουν οι Οικολόγοι-Πράσινοι του κ.Τρεμόπουλου, ποια τοποθέτηση του υπηρεσιακού ΥΕΘΑ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής τους ενόχλησε και γιατί..

12 σχόλια:

Ανώνυμος 19 Μαΐου 2012 στις 10:54:00 π.μ. EEST  

Ο κ. Τρεμόπουλος κατάγεται από την κατεχόμενη Αν.Θράκη Το όνομα το πήρε από Πελοποννήσιος γραφιά, κατά δήλωση του. Βέβαια το παίζει Μακεδόνας χαρίζοντας μάλιστα την Μακεδονία στους Σκοπιανούς, πράγμα παράλογο αφού δεν είναι στην πραγματικότητα από την Μακεδονία και εκτός αυτού δεν εκπροσωπεί δυόμισι εκατομμύρια Μακεδόνες σε όλο το κόσμο. Είναι το ίδιο μοτίβο με τον Λιθοξόου. Να υπενθυμίσω πως στην Αν.Θράκη ζούσαν και αρκετοί Βούλγαροι. Πιθανόν με τις ανταλλαγές κάποιοι από αυτούς να κατέληξαν στην Ελλάδα από σπόντα.

Crx 19 Μαΐου 2012 στις 11:54:00 π.μ. EEST  

την αεροπυρόσβεση θα την αναλάβει η ένδοξη ΠΑ και όχι οι τούρκοι.Και όσο για τους οικολόγους(λέμε τώρα)πράσινους όταν οι τούρκοι έκαιγαν τα δάση μας ήταν καλά????

Ανώνυμος 19 Μαΐου 2012 στις 12:10:00 μ.μ. EEST  

Καλά είναι σοβαροί οι οικολόγοι; Τέτοια αφελή στάση; Ακόμα και το όνομα του ΥΕΘΑ-επιτίμου Α/ΓΕΣ δεν γνωρίζουν (Φράγκος/Φραγκούλη) και θέλουν να μπουν στη βουλή; Να ασχολούνται με τα κοινά;

Κρίμα και τους είχα και σε λίγη εκτίμηση.

Αίσχος!

Ανώνυμος 19 Μαΐου 2012 στις 4:27:00 μ.μ. EEST  

Καλύτερα να σβύνουμε τις φωτιές με τα χέρια μας παρά να μας καίνε τα δάσοι οι κωλότουρκοι, ενα μεγάλο μπράβο στον στρατηγό, οσο για τους δήθεν πράσινους τους φτύνω , τίποτε άλλο.

Arkan 19 Μαΐου 2012 στις 5:32:00 μ.μ. EEST  

Εγώ να ρωτήσω...Ποιοί είναι πιο ανθέλληνες;Οι συριζαίοι ή οι οικολόγοι;;;

Ανώνυμος 19 Μαΐου 2012 στις 7:15:00 μ.μ. EEST  

Φίλε Αρκαν επέτρεψέ μου να θέσω σε πιο σωστή βάση το ερώτημά σου.
Ποιοι είναι πιο ανθέλληνες?
1) Τα μνημονιακά κόμματα της μειωμένης εθνικής κυριαρχίας
2) Ο ΣΥΡΙΖΑ
3) Οι εταιρίες που για κρίσιμα θέματα (αεροπυρόσβεση) διπλασιάζουν το πακετάκι της προμήθειας.
kamikaze

Ανώνυμος 19 Μαΐου 2012 στις 7:18:00 μ.μ. EEST  

Εγώ πάλι προτείνω να μείνουμε με υπηρεσιακή κυβέρνηση, όσο για τους οικολόγους γι' αυτό τα ποσοστά τους μένουν στα χαμηλά.

Ανώνυμος 19 Μαΐου 2012 στις 10:02:00 μ.μ. EEST  

Ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ στον Φραγκουλη για την ενεργεια του....
Οσο για τους κυριους οιΚΩΛΟγους ....δεν εχω να πω τιποτε...!!!!

Ανώνυμος 20 Μαΐου 2012 στις 11:42:00 π.μ. EEST  

Ευγε ΣΤΡΑΤΗΓΕ.Θερμα συγχαρητηρια.

Ανώνυμος 21 Μαΐου 2012 στις 1:48:00 μ.μ. EEST  

@Crx
Πέρα την συμμετοχή της Π.Α στην αεροπυρόσβεση εδώ και χρόνια νοικιάζονται πυροσβεστικά ελικόπτερα από ξένες χώρες.

Η Π.Α δεν προβλέπεται να αναλάβει αποκλειστικά την αεροπυρόσβεση.

Ανώνυμος 21 Μαΐου 2012 στις 8:51:00 μ.μ. EEST  

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΦΡΑΓΓΟ αυτη ειναι η διαφορα των πολιτικων με τους στρατιωτικους Η ανακοινωση των οικολογων ειναι καταπτυστη την αφιερωνω σε αυτους που τους ψηφισαν απο αντιδραση και χωρις να ξερουν καλα τα ομορφα πρασινοκιτρινα λουλουδακια καλη η αντιδραση στο μνημονιο αλλα υπαρχουν και τα εθνικα θεματα και πρεπει η σταση των κομματων και των πολιτικων σε αυτα να λαμμβανεται υποψιν σε ολες τις εκλογες

Ανώνυμος 22 Μαΐου 2012 στις 9:58:00 μ.μ. EEST  

καποια στιγμη ολλοι οι ανθελληνες πρεπει να εκδιωχθουν απο τη χωρα δεν λεω πατριδα γιατι δεν τη νιωθουν για τετοια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP