Κινητικότητα στον Έβρο

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

«Επιτέλους ξυπνήστε» θα μπορούσε να είναι ο εναλλακτικός τίτλος του θέματος, εάν απευθυνόταν προς τους πολιτικούς αρχηγούς. Την ίδια στιγμή, που η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναζήτηση εθνικής συνεννόησης, κυβέρνησης, και φυσικά σχεδίου που να καλύπτει όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον της χώρας, ανάμεσα στους εκτός συνόρων «θεατές» βρίσκονται και ορισμένοι που συνεχίζουν τη «συνήθη» δραστηριότητα τους.

Από την αρχή της τρέχουσας εβδομάδας, στο κέντρο εκπαίδευσης πλωτών μέσων των Τουρκικών Χερσαίων Δυνάμεων, στην Πόζνα, απέναντι από το προγεφύρωμα της Αδριανούπολης (Κάραγατς), στη ζώνη ευθύνης της ελληνικής XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (XVI M/K MΠ), σημειώνεται έντονη δραστηριότητα. Συγκεκριμένα μονάδες ελιγμού (τεθωρακισμένα, πεζικό) και υποστήριξης μάχης (πυροβολικό, μηχανικό) της Τουρκικής 1ης Στρατιάς, ασκούνται με εντατικούς ρυθμούς στις επιχειρήσεις διάβασης ποταμίων γραμμών (βίαιες διαβάσεις, διαβάσεις ευκαιρίας, κ.λπ.). Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, στο κέντρο εκπαίδευσης έχει μεταφερθεί και αναπτυχθεί σημαντικός αριθμός συλλογών πλωτών γεφυρών εφόδου EWK FSB-E (από το σύνολο των οκτώ που διατίθενται συνολικά), όπως επίσης και εξίσου σημαντικός αριθμός ακτοδρόμων Faun Trackway.

Υπενθυμίζεται ότι το περιοδικό Στρατιωτική Ισορροπία & Γεωπολιτική στο τεύχος Φεβρουαρίου 2012, είχε αποκαλύψει ότι τα μέσα Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, είχαν ολοκληρωθεί οι παραδόσεις 40 συστημάτων ακτοδρόμων βαρέος τύπου HGMS (Heavy Ground Mobility System). Τα 40 συστήματα είναι τοποθετημένα επί οχημάτων τακτικών μεταφορών IVECO TRAKKER 8×8, και αποτελούν τη μεγαλύτερη παραγγελία συστημάτων του τύπου που είχε αναλάβει η κατασκευάστρια εταιρία.

Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα διεξάγεται προγραμματισμένα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, και το παρόν διάστημα περιλαμβάνεται μεταξύ αυτών, το ενδιαφέρον και την προσοχή της ελληνικής πλευράς προκάλεσε το μέγεθος (αριθμός συμμετεχουσών μονάδων) και η ένταση της.

Φυσικά όλα τα κατάλληλα μέτρα έχουν ήδη ληφθεί από την ελληνική πλευρά, καθώς με βάση τα διδάγματα του παρελθόντος, η Άγκυρα, πάντα τις περιόδους πολιτικής αστάθειας και κρίσης στην Ελλάδα, τις αντιλαμβάνεται ως «παράθυρο ευκαιρίας» για την επίτευξη… οροσήμων στον μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμό της…

www.defence-point.gr

7 σχόλια:

Ανώνυμος 11 Μαΐου 2012 στις 1:38:00 μ.μ. EEST  

'το ενδιαφέρον και την προσοχή της ελληνικής πλευράς προκάλεσε το μέγεθος (αριθμός συμμετεχουσών μονάδων) και η ένταση της.'
Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι Τούρκοι να κινητοποιούν υπέρογκες δυνάμεις για να κάνουν επίδειξη στον Ερντογαν που έχει αποδεκατίσει την ανώτατη ηγεσία του στρατεύματος με τις προφυλακίσεις για την υποθέση Εργκενεκον. Σίγουρα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτική. Η προθεση αλλάζει στιγμιαία. Και η αιφνιδιαστική επίθεση πετυχαίνει όταν όλοι λένε ότι 'δεν είναι λογικό' να επιτεθεί ο εχθρός.

Ανώνυμος 11 Μαΐου 2012 στις 2:19:00 μ.μ. EEST  

μετακινείς τοπικά την ταξιαρχία με τα mlrs+atacms και κανα 40ρι κορνετ με θερμοβαρικές.

καλό απόγευμα.

Ανώνυμος 11 Μαΐου 2012 στις 2:27:00 μ.μ. EEST  

Φοβάμαι το σενάριο στο οποίο οι κεμαλιστές θα θελήσουν να εκδικηθούν τον Ερντογκάν εκμεταλλευόμενοι την ελληνική πολιτική αστάθεια.

Ανώνυμος 11 Μαΐου 2012 στις 3:07:00 μ.μ. EEST  

Προφανώς δεν είναι followers του Α/ΓΕΕΘΑ στο Twitter.

Ανώνυμος 13 Μαΐου 2012 στις 7:48:00 μ.μ. EEST  

Εμένα με προβληματίζουν όσοι περιφέρονται γύρω από ένα αεροδρόμιο, αφού μπορείς να περάσεις από πολλά σημεία στην χώρα λίγους όλμους ή πυραύλους stinger και σε δεδομένο χρόνο να προκαλέσεις αναταραχή στο έδαφος.....
Ξέρετε κατά τις απογειώσεις αεροσκαφών που θα κλιθούν τα πρώτα κρίσιμα λεπτά....

Ανώνυμος 14 Μαΐου 2012 στις 10:57:00 π.μ. EEST  

Μπα; Μόνο 5 σχόλια εδώ;Γράψτε και άλλα.Οπως ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα στείλει τους ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ να φυλάξουν τα σύνορα γιατί το ΠΕΖΙΚΟ είναι ανάπηρο.Τι άλλο θα ακούσουμε;Σιγά μην βάλουν και τους Ο.Υ.Κ να φυλάξουν τα σύνορα.Μην ανησυχήτε γιά τις ΑΝΑΠΗΡΕΣ-ΑΝΙΚΑΝΕΣ-ΑΧΡΗΣΤΕΣ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΈΣ μας κυβερνήσεις ΔΕΝ κιδυνεύουν από ΧΡΥΣΕΣ ΑΥΓΕΣ-ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥΣ ΑΛΛΑ από BEGLITIDES-Αβραμόπουλους οι οποίοι, ενω οι ΤΟΥΡΚΟΙ φτιάχνουν ισχυρή ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ και ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ γιά την ηγεμονία τους στην περιοχή αλλά και γιά την συντριβή μας,αυτοί θεωρούν ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ την αύξηση της ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΉΣ ΘΗΤΕΙΑΣ δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στις ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.Ολα τα άλλα είναι γιά κατανάλωση χαχόλων. HELLAS MARINE.

Ανώνυμος 19 Ιουνίου 2012 στις 3:04:00 π.μ. EEST  

Να βαλουμε οτι πυροβολικο εχουμε απεναντι απο την Ανδριανουπολη 230.000 κοσμο εχει και απεναντι απο τη Σμυρνη 7.000.000 εκ. και εαν τολμησουν οτιδηποτε να τις ισοπεδωσουμε.Ο παλιοτουρκος που το παιζει νταης οταν του γυρισεις τον κωλο ορμαει οταν του δειξεις το εργαλειο περνει δρομο.. Μπορουμε να τους το δηλωσουμε.Οταν αρχισουν να χτυπανε πρωτοι θα΄ναι αργα τοτε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP