Επτά κόμματα εντός Βουλής - τρία οριακά

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Την είσοδό τους στη Βουλή εξασφαλίζουν επτά κόμματα, ενώ πολύ κοντά στο να μπουν είναι άλλα τρία σύμφωνα με την πρώτη ασφαλή εκτίμηση αποτελέσματος που έδωσε στη δημοσιότητα η διευθύνουσα σύμβουλος της Singular Logic, Μαρίκα Λάμπρου.

Ειδικότερα, με καταμετρημένα τα μισά εκλογικά τμήματα (2.500 περίπου) στο σύστημα ασφαλούς μετάδοσης, στη Βουλή μπαίνουν: η ΝΔ με 19,18% και 109 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ με 16,3% και 50 έδρες, το ΠΑΣΟΚ με 13,63% και 42 έδρες, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 10,5% και 32 έδρες, το ΚΚΕ με 8,46% και 26 έδρες, η Χρυσή Αυγή με 7% και 22 έδρες, η Δημοκρατική Αριστερά με 6% και 19 έδρες.

Με την είσοδό τους στη Βουλή «φλερτάρουν» οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,86%, ο ΛΑΟΣ με 2,86% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,69%. Σε περίπτωση που τα τρία αυτά κόμματα εισέλθουν τελικά στη Βουλή ο συσχετισμός σε ό,τι αφορά την κατανομή των εδρών θα μεταβληθεί.αστικά κέντρα, γεγονός που ενδέχεται να επηρεάσει το αποτέλεσμα. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, με καταμετρημένο σχεδόν το 45% (44,95), η ΝΔ έχει το προβάδισμα με 23%, δεύτερο κόμμα αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 15,94% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 13,92 %, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 10,40%, ΚΚΕ με 8,36%, Χρυσή Αυγή με 6,85%, Δημοκρατική Αριστερά με 5,98%, ΛΑΟΣ με 2,89%, Οικολόγοι Πράσινοι με 2,80% και Δημοκρατική Συμμαχία με 2,52%. Στο 37,4% ανέρχεται το ποσοστό της αποχής, που ξεπερνά τα αντίστοιχα ποσοστά των προηγούμενων βουλευτικών εκλογών. Υπενθυμίζεται ότι το ποσοστό της αποχής ήταν το 2009 30%, το 2007 26% και το 2004 24%.

Exit poll: 146 έδρες για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Σε 146 διαμορφώνεται το άθροισμα των εδρών που εκτιμάται ότι θα λάβουν μαζί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την το κοινό exit poll της ΝΕΤ και άλλων τριών ιδιωτικών καναλιών.

Σύμφωνα με την τελική εκτίμηση που δόθηκε στη δημοσιότητα, πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η ΝΔ με 19,7% και 108 έδρες, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ με 16,4% και 47 έδρες και τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 13,4% και 38 έδρες. Ακολουθούν: Ανεξάρτητοι Έλληνες με 10,5% και 30 έδρες, ΚΚΕ: 8,8% με 25 έδρες, Χρυσή Αυγή 6,8% και 19 έδρες, Δημοκρατική Αριστερά 6% με 17 έδρες, ΛΑΟΣ 3,1% με 8 έδρες και Οικολόγοι Πράσινοι επίσης 3,1% με 8 έδρες.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το αναθεωρημένο εκλογικό βαρόμετρο της Public Issue για το Σκάι, προηγείται η ΝΔ με 19,7% και έπονται: ΣΥΡΙΖΑ με 16,4%, ΠΑΣΟΚ με 14%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 10%, ΚΚΕ με 8,6%, Χρυσή Αυγή με 7%, Δημοκρατική Αριστερά με 5,8%, ΛΑΟΣ με 2,9%, Οικολόγοι Πράσινοι με 2,9% και Δράση με 1,4%.

«Κυβέρνηση εθνική σωτηρίας» πρότεινε ο Αντ. Σαμαράς

Με τη φράση «είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας», ο Αντώνης Σαμαράς απηύθυνε ανοικτή πρόταση συνεργασίας σε όσες δυνάμεις δέχονται την ευρωπαϊκή κατεύθυνση της χώρας.
Το γεγονός, τόνισε, ότι η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα, αυξάνει τις ευθύνες μας, καθώς, όπως είπε, «αποτελούμε το μόνο πυλώνα πολιτικής σταθερότητας» στη χώρα και στο πλαίσιο αυτό δήλωσε έτοιμος για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, με δύο αποκλειστικές επιδιώξεις: την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την τροποποίηση πολιτικών του μνημονίου.

Κατανοώ την οργή του κόσμου, αλλά η ΝΔ δεν θα αφήσει ακυβέρνητη τη χώρα, ξεκαθάρισε ο Αντώνης Σαμαράς, κλείνοντας τη δήλωσή του.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης του προέδρου της ΝΔ:

«Ζήτησα ισχυρή εντολή.
Ο λαός αποφάσισε διαφορετικά.
Σέβομαι το μήνυμά του…

Το σημερινό αποτέλεσμα εκφράζει την απογοήτευση του ελληνικού λαού για τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής που εξάντλησε τα όρια της αντοχής του, μια που δεν περιελάμβανε τις αναγκαίες πολιτικές Ανάπτυξης. Αυτό για το οποίο εξ αρχής επιμέναμε, μέσα κι έξω από την Ελλάδα. Κι εξακολουθούμε να επιμένουμε. Το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύεται πρώτο κόμμα, αυξάνει τις ευθύνες της, μια που πλέον αποτελεί το μόνο πυλώνα πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη σχηματισμού κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας, με δύο αποκλειστικές επιδιώξεις:

Την παραμονή στο ευρώ και την τροποποίηση πολιτικών του Μνημονίου, ώστε να υπάρξει Ανάπτυξη και ανακούφιση της κοινωνίας.

Σήμερα καταθέτω αυτή την ανοικτή πρόταση προς όλες τις δυνάμεις που δέχονται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την ανάγκη αλλαγής της οικονομικής πολιτικής. Κατανοώ την οργή του κόσμου, αλλά η Παράταξή μας δεν θα αφήσει την Ελλάδα ακυβέρνητη».

Αλ. Τσίπρας: Θα επιδιώξουμε συνεννόηση πρωτίστως με την Αριστερά

Τη δέσμευση πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου «να αποκτήσει ο τόπος κυβέρνηση που θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση της υποτέλειας και θα ακυρώσει το μνημόνιο της χρεοκοπίας» ανέλαβε ο επικεφαλής της ΚΟ Αλέξης Τσίπρας. Όπως ανέφερε, από αύριο θα επιδιώξει συνεννόηση πρωτίστως με τις δυνάμεις της Αριστεράς, επισημαίνοντας πως επιβραβεύτηκε η πρόταση για κυβέρνηση της Αριστεράς «που με τη στηριξη του λαού θα ακυρώσει το μνημόνιο και θα ανατρέψει την προδιαγεγραμμένη πορεία του λαού μας προς της δυστυχία».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα ισχυρό μήνυμα ανατροπής τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, μήνυμα ειρηνικής επανάστασης, αν και όπως ανέφερε, «δεν φαίνεται να το έχουν καταλάβει Βενιζέλος και Σαμαράς»: «Πρόκειται για μήνυμα ειρηνικής επανάστασης, ότι οι λαοί της ευρώπης δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τα μνημόνια της βαρβαρότητας ... η ευρωπαϊκή ηγεσία και κυρίως η Αγκελα Μέρκελ οφείλει να καταλάβει ότι η πολιτική της λιτότητας έχει υποστεί συντριπτική ήττα».

Ανέφερε ακόμη πως τα κόμματα που υπέγραψαν τα μνημόνια αποτελούν μειοψηφία και οι υπογραφές τους απονομιμοποιηθηκαν από τη λαϊκή ετυμηγορία.

Πρόταση Βενιζέλου για κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Την πρόθεσή του να αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας δυνάμεων με ευρωπαϊκό προσανατολισμό ανεξάρτητα από τη θέση τους για το μνημόνιο εξέφρασε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, επισημαίνοντας πως δεν είναι δυνατή «μια κυβέρνηση του παλιού δικομματισμού».

Αφού επισήμανε πως ο λαός δεν έδωσε καθαρή εντολή σε καμία πρόταση, πρόσθεσε πως η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί πρέπει να διασφαλίσει πολιτική σταθερότητα και εθνική ευθύνη ενώ σημείωσε ότι πρέπει να δοκιμαστούν στην πράξη όσοι θεωρούν ότι το μνημόνιο μπορεί να χαλαρώσει, με δεδομένο ότι σε λίγες ημέρες πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας.

Μάλιστα, όπως διευκρίνισε στη συνέχεια η εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Φώφη Γεννηματά, το ΠΑΣΟΚ θα περιμένει την τοποθέτηση των άλλων κομμάτων και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «ιδιαίτερα επώδυνη» για το ΠΑΣΟΚ τη σημερινή μέρα, όμως υπεραμύνθηκε των επιλογών του κόμματος σημειώνοντας πως «πικράναμε το λαό για να προστατεύσουμε το μέλλον του εθνους». Παράλληλα, εξαπέλυσε βολές κατά άλλων κομμάτων, που δεν κατονόμασε: «Στη δική μας πλάτη στήθηκε ένας χορός δημαγωγίας και λαϊκισμού από δεξιά και αριστερά».

Π. Καμμένος: Ήρθε η ώρα κυβέρνησης εθνικού σκοπού

Αυτό που χρειάζεται πλέον η χώρα είναι μία κυβέρνηση εθνικού σκοπού, τόνισε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και απέκλεισε εκ νέου κάθε ενδεχόμενο συνεργασία με τη ΝΔ.

Το «ούτε νεκρός» (για συνεργασία με ΝΔ) ισχύει, απάντησε σε σχετική ερώωτηση, «δεν συνεργαζόμαστε με δοσίλογους», ξεκαθάρισε ο κ. Καμμένος, ενώ για το ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι συμφωνούν μόνο στα οικονομικά. Διαφωνούμε, επεσήμανε, σε εθνικά θέματα, όπως πχ αυτό της ονομασίας της ΠΓΔΜ, στα ελληνοτουρκικά και σε αυτό της λαθρομετανάστευσης.

Αλ. Παπαρήγα: «Οχι» στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία

Την πρόταση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα για συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς απέρριψε η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της για το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Παραμένουμε στο όχι στη συνεργασία», τόνισε η κ. Παπρήγα, αφού όπως είπε, για να συμμετάσχει το ΚΚΕ σε μια τέτοια κυβέρνηση θα έπρεπε να κάνει «ριζική στροφή», μια «τούμπα», αλλά και σε «απαράδεκτους συμβιβασμούς» όσον αφορά στα λαϊκά συμφέροντα.

Η γ..γ της Κ.Ε. του ΚΚΕ κάλεσε τους πολίτες να μην παραπλανηθούν από τη «μεταμφίεση» του πολιτικού συστήματος που θα επιχειρηθεί τις επόμενες ημέρες. Χαρακτήρισε παράλληλα «μεγάλη παρακαταθήκη» το γεγονός ότι μόνο του το Κομμουνιστικό Κόμμα έδωσε τη μάχη της προβολής της δικής του εναλλακτικής πρότασης, απέναντι σε ένα σύνολο φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.

Τόνισε επίσης ότι είναι θετικό το ότι ωριμάζει ή θα ωριμάσει το κίνημα της ανατροπής και το ότι το κίνημα αυτό δεν θα απέχει, όπως είπε, από την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Ν. Μιχαλολιάκος: Με λασπολογήσατε, με συκοφαντήσατε, σας νίκησα

«Με λασπολογήσατε, με συκοφαντήσατε, σας νίκησα», ήταν το μήνυμα του προέδρου της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκου, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των exit polls που φέρνουν τη Χρυσή Αυγή στο νέο κοινοβούλιο.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Μιχαλολιάκος ευχαρίστησε όσους ψήφισαν Χρυσή Αυγή παρά «τη λάσπη των καναλιών και των κίτρινων φυλλάδων» που «μας συκοφάντησαν με το χειρότερο τρόπο», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. «Περιφρόνησαν τον ελληνικό λαό και ο λαός τους περιφρόνησε», πρόσθεσε και κατήγγειλε προσωπικά τον Αντώνη Σαμαρά ως έναν από τους «κατ' εξοχήν συκοφάντες» του εθνικιστικού κινήματος, ο οποίος όπως σημείωσε, «μίλησε για πατριωτισμό όταν έχει υπηρετήσει τρεις μήνες στο ναυτικό» και «έλεγε ψέμματα ότι δε θα κάνει συγκυβέρνηση και αμέσως βγήκε και είπε ότι θα κάνει συγκυβέρνηση».

Φ. Κουβέλης: Δεν θα δώσουμε αριστερό άλλοθι

Ο ελληνικός λαός μίλησε, καταδίκασε τις επιλογές του μνημονίου, σημείωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, και εκτίμησε πως το εκλογικό αποτέλεσμα αποτυπώνει την οργή και αγανάκτηση των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε και την ανησυχία του για την είσοδο στη Βουλή της Χρυσής Αυγής.

Η εντολή του λαού είναι σαφής, τόνισε, απαιτείται αλλαγή πολιτικής, προοδευτική πολιτική με ανάπτυξη και προστασία των αδυνάτων. Η ΔΗΜΑΡ θα τιμήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις, διεμήνυσε ο κ. Κουβέλης, αλλά δεν θα δώσουμε αριστερό άλλοθι σε πολιτικές που εξαθλιώνουν το λαό, θα κινηθούμε με βάση τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις: απαγκίστρωση από το μνημόνιο και ευρωπαϊκός προσανατολισμός.

Για τη ΔΗΜΑΡ, κατέληξε ο κ. Κουβέλης, το εκλογικό αποτέλεσμα είναι επιτυχία και ταυτόχρονα ενθάρρυνση και έκλεισε τη δήλωσή του λέγοντας πως «θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών».

Εθνική υπευθυνότητα ζήτησε ο Γ. Καρατζαφέρης

«Οι όποιες προσπάθειες του πολιτικού κόσμου πρέπει να κινούνται πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά σε ένα πλαίσιο εθνικής υπευθυνότητας για τη σωτηρία του τόπου» δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Όπως ανέφερε, «με σεβασμό στην ψήφο του λαού ξεκαθαρίζουμε ότι θέσεις μας θα παραμείνουν σταθερές και εθνικά φερέγγυες». Σημείωσε ακόμη πως «η πατρίδα γι’ εμάς είναι πάνω απ’ όλα και πάνω απ’ όλους, σε όλες τις πράξεις μας, όπως μέχρι τώρα, έτσι και στο μέλλον, θα είναι η θέση μας αυτή και ο οδηγός μας».

Στ. Μάνος: Θα βοηθήσουμε για να μη διαλυθεί ο τόπος

Την ελπίδα να μπορέσουν οι δυνάμεις που αναδείχθηκαν «να κυβερνήσουν τη χώρα που κινδυνεύει» εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΡΑΣΗΣ, Στέφανος Μάνος. Τόνισε επίσης ότι η ΔΡΑΣΗ θα βοηθήσει, με τις δυνάμεις που διαθέτει, καθώς, όπως είπε, «κινδυνεύει να διαλυθεί ο τόπος».

Ναυτεμπορική

29 σχόλια:

D-Mitch 7 Μαΐου 2012 στις 2:12:00 π.μ. EEST  

Για να καταλάβουν μερικοί τι θα πει φασισμός το παρακάτω βίντεο. Ο Μιχαλιολακος εισέρχεται στο βήμα και ενας από τους άντρες του διατάζει να σηκωθούν όλοι όρθιοι και να το βουλώσουν. Απολαύστε, μπράβο στη νοημοσύνη αυτών που τον ψήφισαν!

http://www.youtube.com/watch?v=liRz6EZh_E4&feature=share

Ανώνυμος 7 Μαΐου 2012 στις 8:44:00 π.μ. EEST  

Σκυλιασατε να ψαχνετε προφασεις για να τους αποκαλειτε φασιστες και ναζιστες. Αν ειναι δυνατον το 7% που τους ψηφισαν να ειναι φασιστες. Επειδη εγραψε κατι ο Μιχ. το 1987; η σημερινη παραταξη τους δεν εχει σχεση με το 1987. Ετσι εξυπηρετειτε αυτους που κανουν πολεμικη και θα κανουν απο αυριο ακομα μεγαλυτερη πολεμικη στην Ελλαδα.

Ανώνυμος 7 Μαΐου 2012 στις 8:58:00 π.μ. EEST  

Μετά το 1974, αφού νομιμοποιήθηκε το ΚΚΕ, ξεκίνησε από τους αριστερούς όλων των αποχρώσεων μια εκστρατεία κατασυκοφάντησης όλων των μη κομμουνιστικό-αριστερών δυνάμεων και τεράστια προσπάθεια προβολής των αντιστασιακών αγώνων του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, των Δούρειων Ίππων του ΚΚΕ.

Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχαν ουκ ολίγοι καιροσκόποι της αποκαλούμενης αστικής συντηρητικής παράταξης (π.χ. Τα Νέα, Το Βήμα) οι οποίοι έσπευσαν να σπιλώσουν πολλούς εκ των αγωνιστών της πραγματικής Εθνικής Αντίστασης κατά των τριών φασιστών κατακτητών, Γερμανών, Ιταλών και Βουλγάρων.

Μετά το 1974, άρχισε το κυνήγι των μαγισσών κατά των χουντικών, με προεξάρχοντα τον υπουργό Παιδείας Καθηγητή Λούρο, πρώην φανατικό βασιλόφρονα (το σπίτι του ήταν γεμάτο από φωτογραφίες και αφιερώματα της βασιλικής οικογένειας), παλατιανό από κούνια και όψιμο υποτιθέμενο δημοκράτη αντιχουντικό, ο οποίος εξεδίωξε πλήθος πατριωτών κατατάσσοντας τους στους «χουντικούς».

Επεκράτησε το σύνθημα «Ο Λαός δεν Ξεχνά τι Σημαίνει Δεξιά» το οποίο καπηλεύθηκε τόσο Κωνσταντίνος Καραμανλής, οποίος έσπευσε να διακηρύξει ότι το κόμμα του «εκτείνεται από … αριστερά έως δεξιά και διέλυσε την Ένωση Κέντρου ενσωματώνοντάς την στο νέο του κόμμα την Νέα Δημοκρατία, όσο και ο Ανδρέας Παπανδρέου ο οποίος ανοικτά διακήρυξε τις αριστερές αρχές του κόμματός, που το ονόμασε «Κίνημα», το οποίο οργάνωσε με πρότυπο αυτό του ΚΚΕ, με αντίστοιχη κατήχηση και οργάνωση.

Τον Κ. Καραμανλή τον βόλευε η δίωξη παντός ακούσιου και εκούσιου συνεργάτη της χούντας, διότι ήταν βέβαιος πως αυτοί, πατριώτες όντες, θα ψήφιζαν έτσι και αλλιώς το νέο του κόμμα. Έτσι πίστευε ότι θα μπορούσε να πάρει μαζί του και τους κεντρώους τους οποίους προσπαθούσε να προσεταιριστεί και αρκετούς αριστερούς.

Το σύνθημα «Ο Λαός δεν Ξεχνά τι Σημαίνει Δεξιά», επικρατεί σήμερα στους περισσότερους σημερινούς Έλληνες δημοκρατικών αρχών, οι οποίοι, μετά από πολυετή πραγματική πλύση εγκεφάλου που έχουν υποστεί, έχουν λησμονήσει τα φρικώδη εγκλήματα των κομμουνιστών και την προσπάθειά τους να καταλύσουν την αρχή με την βία για να δημιουργήσουν ακόμη μια «Λαϊκιά Δημοκρατία» σαν τις χώρες του Ανατολικού μπλοκ, διαπράττοντας και το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας, διότι ήσαν έτοιμοι για να διαμοιράσουν την Ελλάδα στους δόλιους ληστρικούς όμορους γείτονες της.

Σήμερα, ίσως για πρώτη φορά, ο Ελληνικός Λαός διαπιστώνει πως το ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε ο Α. Παπανδρέου τον έχει πολλαπλώς εξαπατήσει. Ούτε αριστερό δημοκρατικό ήταν, αλλά ήταν αποκλειστικά και μόνον «ωφελιμιστικό»και του γυρίζει την πλάτη διότι δεν μπορεί πλέον να τον εξαγοράσει με δανεικά με τα οποία καταχρέωσε την χώρα!

Για πρώτη φορά, η Νέα Δημοκρατία με τον Σαμαρά κάνει μια στροφή προς το δεξιό Πατριωτικό Μέτωπο, προτάσσοντας τις αρχές της Φιλοπατρίας, του Πατριωτισμού και της πραγματικής Δημοκρατίας.

Δεν αρκεί όμως ένας κούκος (ο Αντώνης Σαμαράς) για να φέρει την Άνοιξη (την στροφή προς το πραγματικό δημοκρατικό ιδεώδες).

Τα σημερινά στελέχη της Λεωφ. Συγγρού και το κόμμα της ΝΔ, το οποίο είναι υπεύθυνο διότι αυτό κατάρτισε τα ψηφοδέλτια, με εν πολλοίς τελείως άγνωστα ονόματα π.χ. στην Α΄ Αθηνών, ευθύνονται για το πενιχρό τελικό αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών.

Αποτελεί αίσχος και όνειδος για αυτούς τους κυρίους, όχι για τον Α. Σαμαρά και τους στενούς του συνεργάτες, η ανυπαρξία μιας εφημερίδας που να πρόσκειται στην ιδεολογία των Ελλήνων νοικοκυραίων Πατριωτών, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν για την Πατρίδα όλα τους τα υπάρχοντα, ακόμη και την ζωή τους, οι οποίοι εμπαίζονται, μένοντας άνεργοι και αγρίως φορολογούμενοι, βλέπουν τα λαμόγια να καλοπερνούν εις βάρος των και να τους εκμεταλλεύονται.
(συνεχίζεται)

Υ.Γ. Διαβάστε το κύριο άρθρο του 132ου Τεύχους του περιοδικού ΕΠΙΚΑΙΡΑ με τίτλο "Περί Άκρων" με την υπογραφή Στρυμών, της 26/04-02/5/201. Απαντά σχεδόν σε όλα όσα γράφετε για την "Χρυσή Αυγή"!


Φιλικά
Ευμένης Καρδιανός

Ανώνυμος 7 Μαΐου 2012 στις 9:43:00 π.μ. EEST  

(Συνέχεια εκ του προηγουμένου)

Σήμερα, ίσως για πρώτη φορά, ο Ελληνικός Λαός διαπιστώνει πως το ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε ο Α. Παπανδρέου τον έχει πολλαπλώς εξαπατήσει. Ούτε αριστερό δημοκρατικό ήταν, αλλά ήταν αποκλειστικά και μόνον «ωφελιμιστικό» και του γυρίζει την πλάτη διότι δεν μπορεί πλέον να τον εξαγοράσει με δανεικά με τα οποία καταχρέωσε την χώρα!

Για πρώτη φορά, η Νέα Δημοκρατία με τον Σαμαρά κάνει μια στροφή προς το δεξιό Πατριωτικό Μέτωπο, προτάσσοντας τις αρχές της Φιλοπατρίας, του Πατριωτισμού και της πραγματικής Δημοκρατίας.

Δεν αρκεί όμως ένας κούκος (ο Αντώνης Σαμαράς) για να φέρει την Άνοιξη (την στροφή προς το πραγματικό δημοκρατικό ιδεώδες).

Τα σημερινά στελέχη της Λεωφ. Συγγρού και το κόμμα της ΝΔ, το οποίο είναι υπεύθυνο, διότι αυτό κατάρτισε τα ψηφοδέλτια, με εν πολλοίς τελείως άγνωστα ονόματα π.χ. στην Α΄ Αθηνών, ευθύνονται για το πενιχρό τελικό αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών.

Αποτελεί αίσχος και όνειδος για αυτούς τους κυρίους, όχι για τον Α. Σαμαρά και τους στενούς του συνεργάτες, η ανυπαρξία μιας εφημερίδας που να πρόσκειται στην ιδεολογία των Ελλήνων νοικοκυραίων Πατριωτών, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν για την Πατρίδα όλα τους τα υπάρχοντα, ακόμη και την ζωή τους, οι οποίοι εμπαίζονται, μένοντας άνεργοι και αγρίως φορολογούμενοι, βλέπουν τα λαμόγια να καλοπερνούν εις βάρος των και να τους εκμεταλλεύονται.

Λοιπόν, αλλαγή στα πρόσωπα (Όλγα Κεφαλογιάννη που ούτε να μιλήσει μπορεί και Π. Παυλόπουλο των λαθρομεταναστών και της καμένης Αθήνας) και εκπόνηση ενός Πενταετούς (το πολύ) Σχεδίου Ανάπτυξης της Οικονομίας.
Ανηλεές σφυροκόπημα του ΠΑΣΟΚ και όλων των αριστερίστικων παραφυάδων και του ΚΚΕ, καθώς και της ξυνορίδος Καμένου και όποιου άλλου δεν έχει σχέδιο για έξοδο από την κρίση αλλά κάνει κριτική εκ του ασφαλούς.

Σε αυτά που γράφετε για την Χρυσή Αυγή, της οποίας σπευδω να δηλώσω πως δεν είμαι θαυμαστής της,σα παραπέμπω στο Τεύχος 132 ΤΗς 26/4-04/5/2012 ΣΕΛΊς 7, στο άρθρο "Περί Άκρων" του περιοδικού ΕΠΙΚΑΙΡΑπου υπογράφει ο Στρυμών.

Ο κόσμος, ο Ελληνικός Λαός, άνεργος, εξαπατημένος, καταφορολογημένος και καταληστευμένος, έχει εξαγριωθεί με τα λαμόγια υποψήφιους βουλευτές με το σακκάκι ριγμένο στην πλάτη ή με την νεαρά που προέρχεται από μεγάλη και γνωστή οικογένεια πολιτικών της Κρήτης, οι οποίοι σπεύδουν να ασκήσουν "το δικαίωμα" τους του Business as Usual!

Γι' αυτούς μπορεί να είναι Business as Usual, αλλά για το ρημαγμένο Έλληνα νοικοκύρη που δεν έχει που την κεφαλή να κλείνει, είναι εξοργιστικό!

Πάλι καλά που ψηφίζει Χρυσή Αυγή, η οποία τον προστατεύει, εκεί που το Κράτος τον γράφει ....

Πλέον η Αστυνομία υπάρχει για να φυλάει τους πολιτικούς και τα λαμόγια και όχι τον απλό πολίτη!


Ευμένης Καρδιανός

Alexandros 7 Μαΐου 2012 στις 10:30:00 π.μ. EEST  

D-Mitch, Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα αυτό έχεις να πεις; Ο κόσμος οδηγήθηκε στα άκρα σε όλες τις πλευρές. Συντριβή του δικομματισμού, έβλεπα και τους βουλευτές επικρατείας, ούτε Καρυώτης ούτε Κωνοφάγος, συγγνώμη κιόλας αλλά σε ποια θέση στα επικρατείας τους είχαν βάλει τα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μήπως ήταν άλλη μια κίνηση παραπλάνησης δήθεν ενδιαφέροντος για την ΑΟΖ, διότι αυτοί γνώριζαν μέσα από δημοσκοπήσεις το αποτέλεσμα, στο περίπου τουλάχιστον, καθ' όλη την προεκλογική περίοδο. Γιατί εκπλήσσεστε που κατέλαβε η Χρυσή Αυγή τέτοιο ποσοστό; Όταν ο δεξιός αλλά και ο κεντρόος μη κουμμουνιστής ψηφοφόρος, που είναι πιο ευαίσθητος στα εθνικά θέματα, βλέπει τη ΝΔ να έχει ασάφεια στις θέσεις της, βλέπει το ΛΑΟΣ να μην κάνει αυτά που υπόσχεται, αλλά να ψάχνει για καρέκλες, τον Καμμένο να του λέει ότι η παιδεία είναι πολυτέλεια, όταν πολλές περιοχές έχουν τεράστιο πρόβλημα λαθρομετανάστευσης, ανεργίας και τα συζητάμε τα προβλήματα κάμποσα χρόνια και κανένας δε δίνει λύση και επαναλαμβάνω το χέρι του δεν μπορεί να ρίξει κομμουνιστικό ή πολύ αριστερό κόμμα, τι του απομένει να ψηφίσει; Μην ξεχνάμε πως και ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε ακόμα και από δεξιούς ψηφοφόρους και από κεντρώους, οι οποίοι δε θεωρούν το κόμμα κομμουνιστικό και υποστηρίζουν αυτά που λέει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ας τον δούμε και αυτόν τι μπορεί να κάνει, απλώς ελπίζω ν έχει καταλάβει την ευθύνη που του έχει δώσει ο κόσμος. Νομίζω όμως πως ούτε αυτός εξέλαβε το μήνυμα πολύ σωστά. Γιατί; Τον άκουσα χθες να επιμένει σε μια κυβέρνηση αριστεράς, όπως τη λέει ή ένα νέο ΕΑΜ όπως είπε κάποιος στην τηλεόραση, δηλαδή θα ήθελε να συγκυβερνήσει με το ΚΚΕ, μα αν ο κόσμος ήθελε ΚΚΕ θα ψήφιζε ΚΚΕ, αντίθετα το ΚΚΕ παρέμεινε στα ποσοστά του, επομένως ο κόσμος δε θέλει ΕΑΜ, θέλει μια κεντροαριστερή κυβέρνηση, είδε τον Κύριο Τσίπρα σαν την Ελληνική έκδοση του Ολάντ, όσο πιο γρήγορα το καταλάβει τόσο πιο πολύ θα βγει κερδισμένος, αν δεν το καταλάβει, θα επιστρέψει στα ποσοστά του!

Ανώνυμος 7 Μαΐου 2012 στις 10:37:00 π.μ. EEST  

Three down we continue engagement! για τον αέρα
Κυβερνήτης στην γέφυρα! για το ναύτικο
Τι έγινε ρε παιδιά γιατί τρέμει η γη!
Αν δεν σου άρεσε εν κρυπτώ ο στρατιωτικός κανονισμός για την απόδοσης τιμών τότε τι άμυνα και τέτοια μας τσαμπουνάς;

Ανώνυμος 7 Μαΐου 2012 στις 10:45:00 π.μ. EEST  

Στο Μιχαλολιάκο σηκώνονται όρθιοι, σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κλπ πέφτουν &προσκυνάνε (μάλλον για γλύψιμο)...Τελικά τί είναι καλύτερο;

Επίσης, δεν σας κάνει εντύπωση που οι σεβαστοί εκπρόσωποι των ΜΜΕ πετάχθηκαν όρθιοι μόλις μπήκε μέσα ο Μιχαλολιάκος!!! ενώ τόσο καιρό τον έβριζαν και τον ειρωνεύονταν; Στο 1 όλοι λοιπόν!!!!

Ανώνυμος 7 Μαΐου 2012 στις 10:47:00 π.μ. EEST  

@D-mitch
όταν έχεις κόμμα στη βουλή 30 χρόνια με σφυροδρέπανο, και τα τελευταία 5 χρόνια το σύριζα έχει κάψει τουλάχιστον 2 φορές την αθήνα τί περίμενες; κόμμα Ελλήνων Σαμαρειτών;

Alexandros 7 Μαΐου 2012 στις 11:02:00 π.μ. EEST  

Επίσης, είναι, τουλάχιστον, μεγάλη απρέπεια να μην αναφερόμαστε στο τεράστιο ποσοστό της αποχής, 35% νομίζω, το οποίο μάλλον δεν οφείλεται στις εκκαθαρίσεις των καταλόγων, αυτά είναι κακόγουστα αστεία, αλλά μάλλον οφείλεται στους Έλληνες του εξωτερικού, στους οποίους δεν δόθηκε η δυνατότητα να εκφραστούν, αντίθετα με πολλούς πολίτες οι οποίοι απέκτησαν σε λιγότερα από δυο χρόνια την ελληνική υπηκοότητα, στους Έλληνες οι οποίοι δεν διέθεσαν τα χρήματά τους να πάνε να ψηφίσουν όχι μόνο γιατί δεν τους περισσεύουν αλλά και γιατί κανένα κόμμα δεν τους εκφράζει ή δεν το πιστεύουν. Ακόμα θα πρέπει να αναφερθούμε στο 18% το οποίο δεν θα αντιπροσωπευτεί στην Αυριανή βουλή, όποια και αν είναι αυτή και αυτά τα δυο ποσοστά δεν είναι απλώς μεγάλα αλλά είναι πάνω από το 50%, πως είναι δυνατόν να γίνει η οποιαδήποτε συζήτηση για όποια κυβέρνηση χωρίς αυτά τα ποσοστά, χωρίς τους μισούς Έλληνες; Μιλάμε για πραγματική έλλειψη δημοκρατίας!

Ανώνυμος 7 Μαΐου 2012 στις 11:12:00 π.μ. EEST  

Μηπως εν κρυπτω διαφημιζεις τελικα την ΧΑ πονταροντας στο αντισυστημικο αισθημα του λαου;

Ανώνυμος 7 Μαΐου 2012 στις 11:34:00 π.μ. EEST  

@λοβοτομημένε

ο στρατιωτικός κανονισμός ισχύει για τον στρατό..

Ανώνυμος 7 Μαΐου 2012 στις 11:39:00 π.μ. EEST  

@7 Μαΐου 2012 10:37:00 π.μ. EEST

οι στρατιωτικοί κανονισμοί είναι για τους έλληνες στρατιώτες και όχι για τους υπόλοιπούς πολίτες

Ανώνυμος 7 Μαΐου 2012 στις 12:35:00 μ.μ. EEST  

7 Μαΐου 2012 8:44:00 π.μ. EEST

Φίλε μου το 7% που ψήφισε ΧΑ αγνοεί πως πρόκειται για ναζιστικό κόμμα.

7 Μαΐου 2012 10:45:00 π.μ. EEST

Οι δημοσιογράφοι δεν σηκώθηκαν από σεβασμό:
"Είμαι εγώ αυτή που ακούγεται στο βίντεο. Δεν έκρυψα ποτέ την ταυτότητά μου και ότι μεταδίδω φέρει την υπογραφή μου. Δε μπορούμε να είμαστε αρεστοί σε όλους και προσωπικά έμαθα από ανθρώπους που σέβομαι στο χώρο, να κάνω τη δουλειά μου, μεταφέροντας την εικόνα σε όσους επιλέγουν να ενημερώνονται από τις μεταδόσεις μου. Για την αποκατάσταση της αλήθειας... Ήταν η πρώτη φορά σε όσα χρόνια καλύπτω το Αστυνομικό Ρεπορτάζ -που κλήθηκα να παρακολουθήσω συνέντευξη τύπου με "κόκκινες γραμμές"- με όρους!! Τα μικρόφωνα είχαν τοποθετηθεί από τους συναδέλφους τεχνικούς, πριν την άφιξη του ΓΓ της Χρυσής Αυγής στο τραπέζι. Η εντολή να σηκωθούμε όρθιοι ΟΛΟΙ, σε σεβασμό στο πρόσωπο του ΓΓ της ΧΑ, προκάλεσε τη δυσφορία όλων όσων ήταν στην αίθουσα. Απευθύνθηκα στον νεαρό που έδωσε την εντολή, γιατί με προσέβαλε ως άνθρωπο και επαγγελματία. Ήμασταν εκεί, για να μεταδώσουμε τη συνέντευξη τύπου και ΜΟΝΟ(!)... Όλοι οι συνάδελφοι Έλληνες δημοσιογράφοι, που ήμασταν εκεί, αντιδράσαμε. Στην επιλογή κάποιων συναδέλφων να παραμείνουν στις θέσεις τους, ο νεαρός που είχε το γενικό πρόσταγμα, άρχισε να τους τραβάει "σηκωτούς" για να σηκωθούν όρθιοι. Η διαδικασία -εμένα προσωπικά και από ότι στη συνέχεια συζητήσαμε με τους συναδέλφους στη συνέχεια, μας προσέβαλε. Εγώ αποχώρησα, κάτι που έκαναν και οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι. Όταν ερωτήθηκα τι συνέβη, απάντησα ότι η "εντολή σεβασμού" με προσβάλλει και αποχωρώ. Κάτι που όπως τονίζω έκαναν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι, για να λάβουμε την απάντηση που ακούγεται. Δείχνοντάς μας την έξοδο... Έχω μάθει ότι ο σεβασμός εμπνέεται. Δεν επιβάλλεται. Τα συμπεράσματα είναι προσωπικά. Εγώ καταθέτω την προσωπική μου εμπειρία..."
Νάντια Αλεξίου, δημοσιογράφος του Real Fm

Aυτήν τη στιγμή αισθάνομαι ντροπή σαν Έλληνας και οργή που οι ιδεολογικοί απόγονοι των σφαγέων της πόλης μου και του παππού μου είναι στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Ένας Καλαβρυτινός

HBS 7 Μαΐου 2012 στις 1:46:00 μ.μ. EEST  

Ο λαός ψήφισε και η ετυμηγορία του οφείλει να γίνει σεβαστή από όλους μας. Καθένας από εμάς έχει άποψη η οποία εκπορεύεται από την παιδεία, το περιβάλλον που ανατράφηκε, τα βιώματα και τον εν γένει χαρακτήρα του και καλό είναι αυτή του η άποψη να δοκιμάζεται δίχως φανατισμό και δογματισμό. Η ΠΑΤΡΙΔΑ απαιτεί εθνική συνεννόηση και όχι ΔΙΧΑΣΜΟ. Όσοι είστε πραγματικοί ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ βοηθήστε προς αυτήν την κατεύθυνση. Έρχονται ΚΡΙΣΙΜΕΣ ώρες για το ΕΘΝΟΣ και ΔΕΝ περισσεύει ΚΑΝΕΙΣ...

* @ Ανώνυμος 8:44:00
Αγαπητέ, το γεγονός ότι σχεδόν 7% του ελληνικού λαού ψήφισε ΧΑ δεν σημαίνει πως ασπάζονται τις ναζιστικές τους πρακτικές (οι οποίες είναι ΓΝΩΣΤΕΣ σε όσους έχουν την ελάχιστη ιστορικοπολιτική νεοελληνική παιδεία και ΔΕΝ περιορίζονται μόνο στο τεύχος του '87 που περιγράφεις). Αντίθετα, αναγνωρίζοντας πως η πλειοψηφία των νεοελλήνων δεν έχει την εν λόγω παιδεία ΚΑΤΑΝΟΩ αυτό το ποσοστό και ΕΛΠΙΖΩ να κατανοήσει και η ηγεσία της αυτής οργάνωσης ότι είναι μέλος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ βουλής ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και όχι του Ράιχσταγκ...

Alexandros 7 Μαΐου 2012 στις 2:07:00 μ.μ. EEST  

Επαυξάνω στην εθνική ενότητα και συμφιλίωση που τονίζει ο HBS, αυτό είναι που χρειαζόμαστε!

Xmale 7 Μαΐου 2012 στις 2:26:00 μ.μ. EEST  

Δεν ψηφίζω Χρυστή Αυγή. Δεν ψηφίζω ΚΚΕ.
Είμαι δημοκράτης που σημαίνει ότι υπερασπίζομαι το δικαίωμα ΟΛΩΝ και όταν λέμε όλων εννοούμε ΟΛΩΝ χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση, να εκφράζονται δημοκρατικά δια της ψήφου τους και να εκπροσωπούνται στο αναλογικά στο κοινοβούλιο.

Όμως, η δημοκρατία στην Ελλάδα είναι περιορισμένη. Περιορίζεται από την ενισχυμένη αναλογική και το πλαφόν του 3%.

Έτσι φτάσαμε στο να μην εκπροσωπείται το 18% στη βουλή, αντιθέτως οι ψήφοι τους να πηγαίνουν στο πρώτο κόμμα.

Και κάτι ακόμα.
Το ότι ψήφισα το όποιο κόμμα που μπορεί αύριο να σχηματίσει κυβέρνηση, αυτοδύναμη ή σε συνεργασία με άλλα κόμματα, δεν σημαίνει ότι του δίνω λευκή εντολή να κάνει ό,τι θέλει για όποιο θέμα προκύψει στα 4 έτη της θητείας του.
Όταν προκύπτει κάποιο μείζον θέμα που θα καθορίσει τις ζωές όχι μόνο τις δικές μας αλλά και των εγγονών μας, περιμένω να μου ζητούν ξανά την επιβεβαίωση ή όχι της πολιτικής τους, όχι με εκλογές αλλά με δημοψήφισμα.

Ας το σκεφτούν αυτό οι εκλεγέντες και ας σχηματίσουν μια κυβέρνηση χωρίς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που παραδοσιακά είναι αντίθετοι, για την καθιέρωση της απλής αναλογικής. Μετά ας πάμε ξανά σε εκλογές.

Στη βραχύβια αυτή κυβέρνηση, μπορούν να συμμετάσχουν όλα, από το ΚΚΕ μέχρι τη χρυσή αυγή, κόμματα που θα τα συνδέσει ο κοινός στόχος της απλής αναλογικής.
Όχι όμως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που είναι αντίθετα εδώ και 4 δεκαετίες. Εκτός εάν έγιναν πιο δημοκρατικά.

D-Mitch 7 Μαΐου 2012 στις 2:28:00 μ.μ. EEST  

Οι οπαδοί του defence.net την ψήφισαν την ΧΑ, αυτούς που πιστεύουν στη Ρωσική Αρκούδα που βρυχάται, τα νεφελίμ και την διαστημική τεχνολογία που είχαν οι αρχαίοι Έλληνες. Αυτοί θα "βαρέσουν προσοχή" στον Μιχαλιολάκο του εμπνευστή "Η γοητεία του Αγκυλωτού Σταυρού, το μεγαλείο της Μαυροκόκκινης Σημαίας είναι ζωντανό, σήμερα 42 χρόνια μετά συνεχίζουμε τη Μάχη για την τελική νίκη της Ράτσας μας"

Κύριοι αυτοί που ψήφισαν την ΧΑ δεν είναι όλοι φασίστες, το κατανοώ, δεν ξέρουν όμως που τους πάνε τα τέσσερα. Έχω 3 γνωστούς που θερμά δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν το κόμμα (την οργάνωση καλύτερα). Ο ένας δεν έχει ανοίξει βιβλίο ποτέ του, ο δεύτερος πιστεύει ότι οι Έλληνες είναι ανώτερο είδος και ο τρίτος πιστεύει σε γίγαντες και ξωτικά. Και οι τρεις δεν έχουν τελειώσει Λύκειο. Το παράδειγμα έτσι γιa να γελάσουμε και λίγο.

Είναι θέμα εκπαίδευσης και μνήμης κύριοι, στο μεν πρώτο τομέα ο Έλληνας υστερεί βαθύτατα, στον δεύτερο πιστεύει ότι του τάζουν τη μέρα, μνήμη χρυσόψαρου.

@Αλέξανδρε τα λες πολύ καλά, συμφωνώ με τα λεγόμενά σου. Όμως όχι ρε άνθρωπε το κόμμα που πρεσβεύει αυτές τις ιδέες. Φυσικά και δεν θα παραδεχτούν ότι είναι φασίστες και οπαδοί του Χίτλερ. Επειδή λένε όμως ότι δεν είναι δεν θα τους πιστέψουμε κιόλας, κραυγάζει από χιλιόμετρα. Τον λαουτζίκο εύκολα τον κουμαντάρεις, τους άλλους τους λοιπούς δύσυκολα, και αυτό φάνηκε στο 35% της αποχής και του 18% των άλλων κομμάτων, εκεί είναι η δυσαρέσκεια, όχι στην ΧΑ, αυτοί τρία πουλάκια κάθονται.

Και τονίζω το ίδιο ανησυχητικό είναι η αύξηση του ΚΚΕ (θεός φυλάξοι που ακόμη επιβιώνουν) αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ. Τα μόνο θετικό στην υπόθεση είναι η πολύφωνία στη Βουλή, καθαρά δημοκρατικό στοιχείο. Αλλά και εκεί το είχαν το κόλπο, με το πριμ των 50 εδρών στο νικητήριο κόμμα. Η ΝΔ είναι ίδια όπως παλιά, δείτε τα ονόματα, του αρχηγού τους που από τα πολλά ψέμματα δεν μπορεί να θυμηθεί τι θέλει να κάνει.

Ανώνυμος 7 Μαΐου 2012 στις 2:37:00 μ.μ. EEST  

Λοιπόν επειδή πολλοί έχουν ακόμα αυταπάτες για το τι σημαινει Χρυση Αυγή.Δεν είπε κανένας οτι Εθνικισμός(φανατικός με το έθνος-προφανως και όχι θετικό και οι ταλιμπάν που δενονται με εκρηκτικα στο αφγανιστάν φανατικοί ειναι) = Ναζισμός(ισως το είπε κανας ασχετος αλλά αυτοι δεν πιάνονται).Η Χρυσή Αυγή εκπροσωπεί τον Ναζισμό φορωντας το προσωπείο του Εθνικισμού(γι'αυτό και πήρε τόσες ψηφους).Η Χρυσή Αυγη πρεσβεύει τον Χίτλερ και τις ιδέες του οι οποίες ως γνωστόν ήταν άκρως αντιδημοκρατικές.Πρεσβέυει το μίσος απέναντι στην διαφορετικότητα,τον φασισμό την βία,το μίσος απέναντι σε οτιδήποτε ξένο προς αυτους.Δεν είναι τυχαίο αλλωστε οτι απ'αρχης ιδρυσεως της ειναι μπλεγμένη σε πληθωρα βίαιων συγκρούσεων και δολοφονιων.Σε διεθνή κλίμακα εντάσεται και αυτη στην τάξη των νεοναζί που δεν χρειάζονται νομίζω συστάσεις.Με αυτά τα ποσοστά ειμαστε και εμείς ενα βήμα πιό κοντα στο δημιουργήσουμε "Έλληνες Μπρέιβικ"(ο οποίος Μπρέιβικ παρεπιπτώντως δεν ηταν τρελός αλλά φανατικός νεοναζι αφού τις ιδέες τους προέβαλε στο μανιφέστο του).Είναι ντροπή αυτοι που εχουν πληγει περισσοτερο απο τους ναζι του '43 να ψηφίζουν τους νεοναζί του '12.Μην ξεγελίεστε λοιπόν απο φανφάρες του τύπου "θανατος στους μετανάστες"(ο προφανής λόγος της ψηφου-αλλά εδω ειναι καλό να αναρωτηθούμε ποιους μετανάστες πρέπει να σκοτώσουμε;Γιατι δεν ειναι όλοι οι μετανάστες κλέφτες και πρεζόνια στην Ομόνοια αλλά πολλοί ειναι πλέον ενσωματωμένοι και εργαζόμενοι στην ελληνική κοινωνία-και μην πείτε "μας τρωνε τις δουλειές!"γιατι αυτοί πηγαιναν και δουλευαν γιαπί και τρύγο οταν ο νεοέλληνας έβοσκε στις καφετέριες).Ή αλλη φανφάρα που άκουσα απο φίλο υποστηρικτη:"Η ΧΑ λεει οτι θα κανουμε πόλεμο με τους Τουρκους να πάρουμε πίσω την Κωνσταντινούπολη". Συμπερασματα δικά σας.

ΥΓ1:Πολλοί ναζί το '40τα βράδια απήγγειλαν Όμηρο.
ΥΓ2:Ελπίζω που τωρα που μπήκαν στην βουλή να προκύψει τουλάχιστον κάτι θετικό και να αντιδράσουν σε θέματα εθνικής ασφάλειας και κυριαρχίας αφου είναι εθνικιστες, γιατί σε αυτό τουλάχιστον έχουν δίκιο.Τόσα χρόνια ο δικομματισμός ξεπούλησε την χώρα.

Εγγονός ήρωα πολέμου '40 7 Μαΐου 2012 στις 2:46:00 μ.μ. EEST  

Θα τρίζουν τα κόκκαλα όσων Ελλήνων πέθαναν για να μην χαιρετίσουν ναζιστικά.

Ανώνυμος 7 Μαΐου 2012 στις 3:43:00 μ.μ. EEST  

@Ένας Καλαβρυτινός

Για τις πολεμικές αποζημιώσεις απο την Γερμανία που δεν διεκδίκησε καμία κυβέρνηση φαντάζομαι νιώθεις οτι αναπαύονται οι πρόγονοι σου?

Ανώνυμος 7 Μαΐου 2012 στις 4:19:00 μ.μ. EEST  

Μηπως και το 14% που ψηφισε ΠΑΣΟΚ αγνοει οτι δεν προκειται για σοσιαλιστικο κομμα; Εδω οι αμετανοητοι δικομματικοι εβγαλαν παλι τον Παπακωνσταντινου, την Πιπιλη, τον Παυλοπουλο και τον Κακλαμανη. Δικαιωμα τους τελικα γιατι εδω δεν ειναι Ραισταγκ.
αλλα μονο στον ψηφοφορο της ΧΑ καταλογιζεται ενα αλοθι ηλιθιοτητας ή αμορφωσιας. Αλλα αυτο ειναι το επιπεδο σας σαν του Παναγιωτου που υβριζε το πρωι στην ΝΕΤ τους ψηφοφορους της ΧΑ ως αλλους παρακατιανους που ειναι οικονομικα ανενεργοι κοινωνικα παραγκωνισμενοι, ακαλλιεργητοι και αμορφωτοι πληβειοι. Μιλανε και οι πατρικιοι της μπουρζουαζιας.

Ανώνυμος 7 Μαΐου 2012 στις 4:32:00 μ.μ. EEST  

Τελικός απολογισμός, από σύνολο 6,500,000 που ψήφισαν

1) Διεφθαρμένοι συμπολίτες μας (+ 500,000 Ελληνοποιημένοι Πακιστανοαλβανοι) ΝΔ+ΠΑΣΟΚ που ζουν εις βάρος μας εδώ και 40 χρόνια 1,191,000+832,000 = Δύο Εκατομμύρια

2) Αστράτευτοι Απάτριδες, εχθροί του Εθνους (Σύριζα ΚΚΕ ΔΗΜΑΡ Οικολογοι Πράσινοι Δραση ) = πάνω από Δύο Εκατομμύρια = κάλα να πάθουμε. Το να σε σπάσει στο ξύλο μία βίαια συμμορία μεσα σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο επειδή διαφωνείς μαζί τους, δεν θα αποτελεί αδίκημα, από τώρα και εις το εξής - α σορρυ, το να σε κάψουν ζωντανό δεν αποτελεί αδίκημα ήδη, το ξέχασα.

3) Νεοναζί 440,000 (ερέ τι έχει να μας σούρει το κεντρικό Ι συμβούλιο)

4) Χαμένοι στο διάστημα με διαμάντια (Λαος) = 180,000. Πάλι καλά που καποιοι αξιότιμοι αρνήθηκαν να κατέβουν σε αυτές τις εκλογές.

5) Κόμματα φιλοπατρίας (ΣΣΕ+ΚΟΙΝ = 60,000). Για τους Αν.Ελλ δεν ξέρω-δεν λέω, αλλά

Ντρέπομαι να λέγομαι "Ελληνας" εάν οι τεσσερις παραπάνω κατηγορίες αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα του είδους.

HBS 7 Μαΐου 2012 στις 5:32:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμος 4:19:00 μ.μ.

Αγαπητέ ανώνυμε, μίλησα για "την πλειοψηφία των Ελλήνων" όταν ανέφερα την έλλειψη ιστορικοπολιτικής νεοελληνικής παιδείας και όχι μόνον το συγκεκριμένο 7%. Η ίδια έλλειψη αντικατοπτρίζεται και στα δικομματικά ποσοστά που εσύ προβάλλεις και στο γενικότερο κομματικό πλαίσιο. Απλώς, στην περίπτωση της ΧΑ τούτη η έλλειψη μου προξενεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Προσωπικά, δεν μου έκανε καμία εντύπωση το χθεσινό "εγέρθητι", ήταν κάτι αναμενόμενο για όποιον γνωρίζει τις αρχές που διέπουν την αυτή οργάνωση. Εύχομαι μόνον, να μην τύχει ποτέ, σε εσένα ή σε κάποιον που νοιάζεσαι, να τον σηκώσουν με τη ΒΙΑ όρθιο επειδή περνάει από μπροστά του ο Μιχαλολιάκος ή ο ΚΑΘΕ Μιχαλολιάκος που νομίζει ότι αποτελεί την αναβίωση του Führer. ΕΚΤΟΣ, αν είσαι από αυτούς που θα σηκώνονταν ευχαρίστως και από μόνοι τους... Προσπαθώ, σε κάθε μου τοποθέτηση να εκφράζομαι σε συμφωνία με την κοινή λογική. Και η κοινή λογική μου λέει πως στο μέχρι χθες έλλειμμα αγνού πατριωτισμού και εθνικής συνεννόησης εκ μέρους ΟΛΩΝ των εθνικών παρατάξεων η απάντηση δεν είναι η αναβίωση του βίαιου και ωμού εθνικοσοσιαλισμού. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ. Οι ιδεολογίες και τα ιδεολογήματα έχουν ΠΕΘΑΝΕΙ. Το μοναδικό που μένει ζωντανό στο ΘΥΜΙΚΟ και στο αίμα μας είναι οι αγώνες αυτού του ΕΘΝΟΥΣ. Και με γνώμονα το συμφέρον αυτού του Έθνους ΠΡΕΠΕΙ αυτή την κρίσιμη ώρα να βαδίσουμε ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ...

Ανώνυμος 7 Μαΐου 2012 στις 7:04:00 μ.μ. EEST  

@7 Μαΐου 2012 3:43:00 μ.μ. EEST

Η δικαιολογία σου καθώς και η εξίσωση που κάνεις είναι τουλάχιστον προσβλητική και φανερώνει την παιδεία σου. Πραγματικά λυπάμαι..
Καλαβρυτινός

Ανώνυμος 7 Μαΐου 2012 στις 7:35:00 μ.μ. EEST  

Μετα την καταρευση του ΠΑΣΟΚ ηρθε η ΧΑ.

ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΜΜΕ.

Αλασκας

Ανώνυμος 7 Μαΐου 2012 στις 9:02:00 μ.μ. EEST  

Εγώ ντρέπομαι που στα Καλάβρυτα δεν βλέπουν οτι η Γερμανική κατοχή επέστρεψε και ακόμα στρουθοκαμηλίζουν.Περιορισμένη νοημοσύνη?Ισως.Θεωρείς οτι εμείς π.χ απο τον Πειραιά δεν είχαμε νεκρούς στον Β.Π.Π?Θλίβομαι που χρησιμοποιείς τους νεκρούς αυτούς ώς ''αγωνιστικό και ηρωικό'' παραβάν πίσω απο το οποίο μπορεί να κρύβεται ένα ακόμα κομματόσκυλο.Κατάντια και επιλεκτικές ευαιασθησίες.

Alexandros 7 Μαΐου 2012 στις 9:13:00 μ.μ. EEST  

Μωρέ καταλαβαίνω την αγανάκτηση όλων για την Χρυσή Αυγή και εγώ προσωπικά δε θα μπορούσα να μπω σε τέτοιο καλούπι και να υποστηρίζω σαν το ζώο κάποιον, όποιος και αν ήταν αυτός, όμως η ιστορία έχει δείξει ότι είναι κατορθωτό κάτι τέτοιο και ακόμα και από άτομα που δεν είναι αμόρφωτα. Επίσης, παρότι π φίλος D-Mitch λέει για γνωστούς του που δεν έχουν τελειώσει το Λύκειο, εγώ ξέρω και μερικούς που έχουν βγάλει και ένα και δυο πανεπιστήμια και ψήφισαν αυτό το κόμμα. Οπωσδήποτε η Χρυσή Αυγή είναι ταυτισμένη με τον Νεοναζισμό, το αν η καινούρια της θέση την αναγκάσει να αλλάξει δεν το γνωρίζω και δε με ενδιαφέρει κιόλας, αν δεν αλλάξει θα επιστρέψει στο 0.3% στο άμεσο μέλλον ίσως και στον επόμενο μήνα, αν θέλουμε όμως να δούμε τις αιτίες του εκλογικού ποσοστού της Χρυσής Αυγής πρέπει να δούμε την αλήθεια κατάματα και η αλήθεια πονάει. Πατριώτες, οι οποίοι δεν είναι εθνικιστές, αλλά εθνιστές, μια λέξη που τη χρησιμοποιούμε στις εκθέσεις στο Λύκειο, αλλά την απέρριψε το σύστημα, το οποίο ευνοεί αυτούς που σκύβουν το κεφάλι, οδηγήθηκαν στο να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή ως ύστατη λύση αφού προδόθηκαν από ΛΑΟΣ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και δεν πίστεψαν τον Καμμένο, τον Τσίπρα και τον Κουβέλη για διαφορετικούς λόγους τον καθένα επιλέγοντας να τρομάξουν και να εκβιάσουν τους κυβερνώντες, "ή γίνεστε άνθρωποι ή βάλτε τα με αυτούς". Εγώ προσωπικά όσο και να μη συμπαθώ το κόμμα αυτό, κατανοώ την αντίδραση του κόσμου, άλλωστε δεν τους έκανε και κυβέρνηση, μάλιστα όσο σκέφτομαι όλο και περισσότερο τα αποτελέσματα τόσο πιο σοφό θεωρώ τον λαό μας. Ο λαός τους έδωσε εντολή, αναλάβετε τις ευθύνες σας, όποιος το καταλάβει θα προχωρήσει!

Ανώνυμος 8 Μαΐου 2012 στις 9:59:00 π.μ. EEST  

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει τόση φασαρία& όνειδος για την είσοδο της ΧΑ στη βουλή ενώ εδώ και τόσα χρόνια υπάρχει στη βουλή το ΚΚΕ, ένα ακραίο κόμμα που δηλώνει ότι στρέφεται κατά της αστικής δημοκρατίας& ότι θα εγκαταστήσει δικτατορία του προλεταριάτου!!!Κι όσο από εγκλήματα, δεν πάει πίσω, οι πηγάδες στο Μελιγαλά&το Φενεό είναι μια μικρή απόδειξη (και δυστυχώς όχι η μοναδική) για να μη μιλήσω για τις τωρινές του πρακτικές (κλείνει με το έτσι θέλω τα λιμάνια, τους δρόμους κλπ).
Σας παρακαλώ σταματήστε να θεωρείτε τους ψηφοφόρους της ΧΑ υπάνθρωπους, καθυστερημένους, άσχετους κλπ. Η οργάνωση/παράταξη (δεν ξέρω τι ακριβώς είναι) πήρε τόσους ψήφους για ένα και μόνο λόγο:έκανε τη δουλειά που θα έπρεπε να κάνει το κράτος, υπερσπίζεται τους κατοίκους των "κατεχόμενων" περιοχών από την ΚΑΤΟΧΗ που τους επέβαλε η Αριστερά μέσω ΠΑΣΟΚ, ΝΔ με τόσους λαθρομετανάστες. Ζήστε κύριοι στα βόρεια προάστια ήσυχοι και ασφαλείς&οι υπόλοιποι ας αυποφέρουν.
@Καλαβρυτινός: γιατί πρέπει εκτός από τις 3 εξουσίες για τις οποίες μαθαίναμε στο σχολίο (νομοθετική, δικαστική&εκτελεστική) να έχουμε & 4η, την εξουσία του τύπου που έχει εξελιχθεί σε δικατορία; Αυτοί οι "αγωνιστές" δημοσιογράφοι διαμορφώνουν συνειδήσεις, όχι όμως με γνώμονα την ηθική, αλλά το συμφέρον τους, το οικονομικό κυρίως. Γι' αυτό λοιπόν, ας σταθούν ΠΡΟΣΟΧΗ

Ανώνυμος 8 Μαΐου 2012 στις 11:40:00 π.μ. EEST  

Καταρχήν τα Καλάβρυτα και το Δίστομο δεν έχουν τα πρωτεία όσον αφορά τις απώλειες στον ΒΠΠ. 700,000 ήταν οι νεκροί μαζί με τον εμφύλιο σε όλη τη χώρα.
Απώλειες μισές μισές απο τους γερμανούς άμεσα και τους σοβιετικούς έμμεσα.
Μας χαλάει η ΧΑ που ειδωλοποιεί τους πρώτους όταν υπάρχουν 3 κόμματα στη βουλή που ειδωλοποιούν τους δεύτερους με το ΚΚΕ να είναι μέσα απο το 80.
Η ΧΑ για μένα ΚΑΛΩΣ ΜΠΗΚΕ. Όταν αφήνεις σκ@τ@ να μπαίνουν στο κοινοβούλιο γέρνοντας τη πλάστιγκα καιρός να μπει και το αντίβαρο.
ΔΕν έκαψε η ΧΑ την αθήνα 2 φορές. ΔΕν κατάστρεψε η ΧΑ τα πανεπιστήμια. ΔΕν μας ζάλησε η ΧΑ τα @@ με συνεχιζόμενες απεργείες με μπλόκα απο μη εργαζόμενους.
Άλλοι τα έκαναν.
Κανείς όμως δεν τα έβλεπε λόγω της γνωστής κλίκας τψν αριστερών ΜΜΕ.
Ο καιρός άλλαξε.

Έφτασε η στιγμή να έρθει η πλάστιγκα στη μέση ώστε ο κόσμος τα δει τα σκ@τ@ και στις 2 άκρες.
Δόξα το θεό έξουμε χιλιάδες νησια για να σπάνε πέτρες όλοι αυτοί που θεωρούν οτι η δημοκρατία επιβάλλεται με κράνη και λοστάρια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP