Συμβιβαστική πρόταση για τα ΕΑΣ προς την τρόικα

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Με στόχο να υπάρξει συμφωνία με την τρόικα έως το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου για το ζήτημα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), που αποτελεί προαπαιτούμενο για τη δόση του 1 δισ. ευρώ, η κυβέρνηση επανέρχεται με μια συμβιβαστική πρόταση. Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, η πρόταση προβλέπει τη διατήρηση ενός μόνο εργοστασίου από τα πέντε (η αρχική πρόταση ήταν για δύο εργοστάσια) των ΕΑΣ και να διατηρηθεί ο εξαγωγικός χαρακτήρας της εταιρίας δοκιμαστικά για 12 μήνες (αντί 18 που προέβλεπε η αρχική πρόταση). Μετά το 12μηνο και σε περίπτωση που η εταιρία δεν επιστρέψει στην κερδοφορία, η ελληνική πλευρά δεσμεύεται να απορροφηθούν τα ΕΑΣ από την ΕΑΒ.

Παράλληλα, η κυβέρνηση ζητά να γίνουν λιγότερες απολύσεις από αυτές που εισηγείται η τρόικα. Η πρόταση της τρόικας προβλέπει ένα μόνο εργοστάσιο, το οποίο θα λειτουργεί μόνο για τις εσωτερικές ανάγκες του ελληνικού στρατού και ζητά να απολυθούν τουλάχιστον 600 υπάλληλοι.

Το επιχείρημα της κυβέρνησης για τη διατήρηση του εξαγωγικού χαρακτήρα των ΕΑΣ έγκειται στο γεγονός ότι εκκρεμούν παραγγελίες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

www.in.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος 5 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:16:00 μ.μ. EET  

Μετά το 12μηνο και σε περίπτωση που η εταιρία δεν επιστρέψει στην κερδοφορία, η ελληνική πλευρά δεσμεύεται να απορροφηθούν τα ΕΑΣ από την ΕΑΒ.

ακόμη και ο πλέον αδαής γνωρίζει και καταλαβαίνει πως μέσα σ΄ ένα 12μηνο με τον ισχυρό εξωτ. ανταγωνισμό είναι αδύνατον να υπάρξει κερδοφορία.
ακόμη και οι παραγγελίες του ελλ. στρατού είναι αμφίβολο αν μπορούν να πληρωθούν και μάλιστα όχι στην ώρα τους, αλλά να πληρωθούν κανονικά, μιας και η "κυβέρνηση" για να παρουσιάζει πλεονάσματα έχει ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ κανονικότατα κάθε είδους πληρωμές.
συνεπώς, τι καταλαβαίνουμε; μια πολύ ωραία παγίδα που μας στήνουν, σου λένε--ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται--
οπότε, κύριοι no money, no honey, κλείστε τα, απολύστε και αφού δεν είστε άξιοι, αφήστε να κάνουμε τα κουμάντα εμείς.
και οι "έγκριτοι, σοβαροί" δημοσιογρ. θα αναλύουν την κάθε μπαρούφα του κάθε "ειδικού οικονομολόγου" και θα αναρωτιούνται με στόμφο τι ήθελε να πει ο ποιητής.

Ανώνυμος 5 Δεκεμβρίου 2013 στις 4:35:00 μ.μ. EET  

Οι πληρωμες γινονται κανονικοτατα και μαλιστα πιο γρηγορα απο οτι γινονταν το 2008. Αυτο αποτελει τροικανο προαπαιτουμενο. Υπαρχουν τοσες παραγγελιες σε εκρεμοτητα που εντος 12μηνου , θα πρεπει να γινει κατι καταστροφικο για να μην παρουσιασει κερδοφορια μια υγιης επιχειρηση.

Καταστροφικο λεγοντας ενα απο τα δυο σεναρια.
1 . Εκλογες και ακυβερνησια πριν βγουμε απο την κριση στο τελος του 14
2. Εκλογες και επικρατηση του συριζα και επιστροφη στην συνδικαληστοκρατια .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP