Ο Νικόλας Παπαδόπουλος νέος πρόεδρος του ΔΗΚΟ

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, γιος του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, εξελέγη αργά τη νύχτα νέος πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ), μετά από μαραθώνια εσωκομματική διαδικασία.

Το αποτέλεσμα της εκλογής παρέμεινε αμφίρροπο για πολλές ώρες, λόγω διαφωνιών για την καταμέτρηση στην κάλπη της Λευκωσίας, που περιείχε το ένα τρίτο των συνολικών ψήφων, και ενώ ο Ν. Παπαδόπουλος είχε υπερισχύσει στην ψήφο των υπόλοιπων επαρχιών. Τελικά μετά και τον συνυπολογισμό της Λευκωσίας, ο Ν. Παπαδόπουλος υπερίσχυσε του απερχόμενου προέδρου Μ. Καρογιάν με διαφορά 556 ψήφων επί συνόλου 24.835 ψηφισάντων. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας η πλευρά Καρογιάν αμφισβήτησε το αποτέλεσμα, αλλά η ένσταση απορρίφθηκε από την Εφορευτική Επιτροπή και τελικώς ο απερχόμενος πρόεδρος αποδέχθηκε το αποτέλεσμα.

Το αποτέλεσμα έχει μεγάλη σημασία για τις πολιτικές ισορροπίες στην Κύπρο και τη διαχείριση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, διότι ο Μ. Καρογιάν ως πρόεδρος του ΔΗΚΟ είχε υποστηρίξει την εκλογή του Ν. Αναστασιάδη στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ ο Ν. Παπαδόπουλος με μερίδα στελεχών του ΔΗΚΟ είχε αντιταχθεί στην επιλογή αυτή. Ο νέος πρόεδρος του ΔΗΚΟ έχει δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να αποσύρει τη στήριξή του από την κυβέρνηση συνασπισμού του Ν. Αναστασιάδη, προσθέτοντας όμως ότι η συνέχεια θα εξαρτηθεί από τον ίδιο τον πρόεδρο... Είναι δεδομένο πάντως ότι οι αντιλήψεις του νέου προέδρου του ΔΗΚΟ και η πολιτική κληρονομιά του πατέρα του τον καθιστούν ανάχωμα σε τυχόν νέες μεθοδεύσεις τύπου σχεδίου Ανάν...

Βιογραφικό

Ο νέος πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 22 Απριλίου του 1973, σπούδασε στη Νομική Σχολή (University College) του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και είναι δικηγόρος.

Διετέλεσε πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον Ιούλιο του 2009. Συμμετείχε επίσης στις κοινοβουλευτικές επιτροπές Εμπορίου και Βιομηχανίας, Θεσμών και Νομικών.

Είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών.

2 σχόλια:

Ανώνυμος 2 Δεκεμβρίου 2013 στις 10:23:00 π.μ. EET  

Με καλές ειδήσεις ξεκινάει η εβδομάδα...
Με το καλό και πρόεδρος της Κύπρου!

Ανώνυμος 2 Δεκεμβρίου 2013 στις 7:47:00 μ.μ. EET  

Έλληνες είναι και οι Κύπριοι, άρα δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν από την "μόδα" της Ελληνικής πολιτικής των τελευταίων δεκαετιών που έχει κάποια κοινά χαρακτηριστικά με την κληρονομιά ενός "βασιλιά" στα παιδιά του.
Ας είναι η εξαίρεση στο κανόνα, που έχομε πλέον εμπεδώσει, ο νέος πρόεδρος του ΔΗΚΟ μιας και είναι και πολύ νέος στα χρόνια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP