Στα χνάρια σπείρας Αλβανών κακοποιών

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Εξιχνιάσθηκε μετά από πολύμηνες έρευνες μεγάλος αριθμός ληστειών, ένοπλων συμπλοκών με αστυνομικούς, διαρρήξεων οικιών και κλοπών αυτοκινήτων από εγκληματική οργάνωση Αλβανών υπηκόων, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. Η σύλληψη ενός 50χρονου Αλβανού οδήγησε στην ταυτοποίηση έξι ακόμα μελών της σπείρας.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Ιούλιο, όταν εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, στην συμβολή της Λ. Μεσογείων με την οδό Σλήμαν στους Αμπελόκηπους, ο 50χρονος Ilir Gjini να οδηγεί κλεμμένο αυτοκίνητο. Σε σήμα των αστυνομικών για την διενέργεια ελέγχου, ο 50χρονος Αλβανός προσπάθησε να διαφύγει, όμως το όχημα του ακινητοποιήθηκε στην συμβολή της οδού Σεβαστουπόλεως με την οδό Σλήμαν, όπου και συνελήφθη. Εντός του οχήματος εντοπίστηκαν ένα ΑΚ-47 με αναδιπλούμενο κοντάκιο (το γνωστό, Αλβανικής προέλευσης, κινέζικο αντίγραφα του ΑΚ-47 - Type 56-2), δύο γεμιστήρες ενωμένοι με λευκή ταινία με 60 φυσίγγια, ένα πυροβόλο αυτόματο όπλο (δεν διευκρινίζεται ο τύπος) με γεμιστήρα και 20 φυσίγγια, πιστόλι Crvena Zastava 99, με γεμιστήρα και 13 φυσίγγια, συσκευή ηλεκτρικής εκκενώσεως, τέσσερις γεμιστήρες με συνολικά 121 φυσίγγια, περούκα και πέντε ζευγάρια γάντια.

Οι πολύμηνες έρευνας που ακολούθησαν απέδωσαν καρπούς, καθώς εξιχνιάσθηκαν πάμπολλες διαρρήξεις οικιών, κλοπές αυτοκινήτων, ένοπλες ληστείες και ένοπλες συμπλοκές με αστυνομικούς. Μεταξύ των τελευταίων, η συμπλοκή στην οδό Κεδρηνού (πλησίον της ΓΑΔΑ) τον περασμένο Ιούλιο και η συμπλοκή στο Άργος στις 30-03-2012 βλέπε: Ο νόμος του ΑΚ-47.

Άργος 30/3/2012 - Οπλοφόρος ληστής καλύπτει συνεργούς του κατά την διάρκεια ληστείας σε κοσμηματοπωλείο. Μερικές στιγμές αργότερα εξαπέλυσε μαζικά πυρά εναντίον περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ.
Οι κακοποιοί ευθύνονται συνολικά για τρεις απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκ των οποίων οι δύο σε βάρος αστυνομικών, μια απόπειρα ληστείας σε υποκατάστημα Τράπεζας, τρεις διαρρήξεις οικιών, δέκα ληστείες σε καταστήματα, έξι κλοπές αυτοκινήτων, μία απόπειρα διάρρηξης σε κοσμηματοπωλείο και μία ληστεία σε ιδιώτη. Κατα την διάρκεια των ανωτέρω..ανδραγαθιών τους έφεραν βαρύτατο οπλισμό (κυρίως ΑΚ-47) και αλεξίσφαιρα γιλέκα, και δεν δίσταζαν να πυροβολήσουν τόσο εναντίον των αστυνομικών όσο και εναντίον πολιτών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, το modus operandi της συμμορίας ήταν το εξής:

• Στοχοποιούσαν κυρίως κοσμηματοπωλεία, υποκαταστήματα Τραπεζών, καταστήματα , ακόμη και αρτοποιεία, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της περιφέρειας. Για τη μετάβαση και τη διαφυγή τους από τα σημεία των ληστειών χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα από διάφορες περιοχές, είτε αυτοκίνητα ταξινομημένα σε ονόματα αλλοδαπών, οι οποίοι αγνοούσαν την ύπαρξή τους.

• Σε περίπτωση καταδίωξης/συμπλοκής με αστυνομικούς ή σύλληψης κάποιου μέλους της οργάνωσης, διέκοπταν προσωρινά τη δράση τους, ή διαφοροποιούσαν την σύνθεση της ομάδας, τον τρόπο δράσης, αλλά ακόμη και το είδος του στόχου, με σκοπό να καταστεί δυσχερέστερος όχι μόνο ο εντοπισμός και η σύλληψη τους, αλλά ακόμη και η συσχέτιση των διαφόρων υποθέσεων.

• Σε περίπτωση χρήσης κάποιου όπλου, το αντικαθιστούσαν με άλλο, έτσι ώστε να μην μπορεί να ταυτοποιηθεί και συσχετισθεί η δραστηριότητα της ομάδας.

• Μετά από κάθε περίπτωση ένοπλης συμπλοκής με αστυνομικούς, διέφευγαν στην Αλβανία και επέστρεφαν μετά από αρκετό χρονικό διάστημα. Η ευκολία μετακίνησης από και προς την γειτονική Αλβανία από κακοποιά στοιχεία, είναι ενδεικτική της τραγικής έλλειψης επιτήρησης των Ελληνοαλβανικών συνόρων, κατάσταση η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί ΑΜΕΣΑ.

Κατόπιν εισαγγελικής διάταξης, δόθηκαν στην δημοσιότητα φωτογραφίες και ονόματα των μελών της σπείρας για τη διερεύνηση  συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 και 210-6476541 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Πάνω αριστερα, Ektor Kiriazi, Arsen Selimaj, Ervis Arapaj,
κάτω αριστερά, Lulezim Elmanaz, Erion Peci, και ο συλληφθείς Ilir Gjini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP