Εις υγείαν...των κορόιδων

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Νέες αποκαλύψεις για τους  χρυσοκάνθαρους των εξοπλισμών αναμένονται μετά την σύλληψη Κάντα, καθότι ο πρώην αναπληρωτής Διευθυντής Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ φέρεται διατεθειμένος να "κελαηδήσει" για να πέσει στα μαλακά.. Ο Αντώνης Κάντας είχε διατελέσει αναπληρωτής Διευθυντής Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ (με προϊστάμενο τον Ι. Σμπώκο) επί υπουργίας Α. Τσοχατζόπουλου και Γ. Παπαντωνίου (1996-2002).

Ο συνήγορος του, Γιάννης Ματζουράνης, δήλωσε πως ο κατηγορούμενος θα πει «όλη την αλήθεια για τα 14 εκατομμύρια δολάρια που βρέθηκαν σε λογαριασμούς offshore σε τράπεζα της Σιγκαπούρης και του ανήκουν», ενώ υποστήριξε πως γίνονται προσπάθειες να επιστραφούν τα χρήματα στο Ελληνικό Δημόσιο. Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύτηκαν στον σημερινό τύπο, ο κατηγορούμενος προτίθεται να μιλήσει για τουλάχιστον δέκα άγνωστες μέχρι στιγμής στην ανάκριση υποθέσεις εξοπλιστικών που δωροδοκήθηκε καθώς και για 5-6 αντιπροσώπους εταιρειών που συμμετείχαν σε διαγωνισμούς των εξοπλιστικών προγραμμάτων και διοχέτευσαν μαύρο χρήμα.

Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον..

11 σχόλια:

Ανώνυμος 17 Δεκεμβρίου 2013 στις 10:55:00 μ.μ. EET  

Ενδιαφέρον θα γίνει, αν πράγματι δώσει τα στοιχεία που έχει

TED 17 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:30:00 μ.μ. EET  

Μήπως θα έπρεπε να τεθεί υπό στενή παρακολούθηση;

Μη μας πάθει κανένα "εγκεφαλικό" ή "πνευμονικό οίδημα" προτού προλάβει να κελαηδήσει;

Ανώνυμος 18 Δεκεμβρίου 2013 στις 9:11:00 π.μ. EET  

Η σαμπάνια από ποια "εκδήλωση" είναι;

Manolis 18 Δεκεμβρίου 2013 στις 9:48:00 π.μ. EET  

Eν οψη εορτων , που θα μπορουσα παρακαλω να παραγγειλω την εξαιρετη εικονιζομενη σαμπανια?

Nikos 18 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:34:00 π.μ. EET  

Ήταν να μην ανοίξει το καπάκι του βόθρου …αφού άνοιξε θα βγει όλη η μυρωδιά έξω… δυστυχώς όμως η αρχική εκτίμηση ότι οι ποινικές διώξεις εναντίων πολιτικών του σάπιου παρελθόντος θα λειτουργούσαν εκτονωτικά για την κοινωνία δεν επιβεβαιώνονται. Ο κόσμος οργίζεται ακόμα περισσότερο καθώς αισθάνεται προδομένος (βασικά μλκς) καθώς αντιλαμβάνεται το πόσο τιποτένια είναι αυτά τα υποκείμενα που ψήφιζε τόσα χρόνια ένας να γράφει στο σημειωματάριο Σμπωκο φέρε πίσω το ‘κατομμυριο της μίζας και ο άλλος να κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες. Φυσικά αυτή η οργή είναι νερό στο μύλο της Χ.Α. αλλά και άλλων ακραίων…
ΥΓ η σαμπάνια υπήρξε η είναι κάποια πλάκα?

Alexandros 18 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:57:00 π.μ. EET  

Ωραία είναι όλα αυτά, αλλα υπάρχει ένα τεράστιο ΑΛΛΑ. Είναι δυσανάλογη η εμφάνιση των εξοπλιστικών σκανδάλων με την απόλυτη αφάνεια άλλων σκανδάλων, τα οποια μάλιστα μάλλον μας έχουν κοστίσει παραπάνω!

Mα θα μου πείτε δε θες να εξυγιανθεί ο χώρος της άμυνας? Βεβαια και θέλω, αλλα νομίζω πως η εμφάνιση των γνωστών άλλωστε σκανδάλων, έχουν άλλο στόχο και όχι την εξυγίανση. Ο στόχος είναι τα σκάνδαλα αυτά να αποτελέσουν τη "δικαιογια" για πλήρες πάγωμα μελλοντικών εξοπλιστικών και περαιτέρω αποδυνάμωση των ενοπλων δυνάμεων.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε το κουκούλωμα σκανδάλων της siemens, των τηλεπικοινωνιών, αλλα και των Δημοσιων Έργων και Μεταφορών, όπου τα κλεμμένα χρήματα είναι πολλαπλάσια των εξοπλιστικών.

Ένα παράδειγμα που γνωρίζω προσωπικά είναι ο δρόμος Τριπόλεως Κορίνθου, ο οποιος λειτουργεί από το 90 και παραδόθηκε επίσημα πολύ πρόσφατα! Όλα αυτά τα χρονια τα εισπραχθέντα χρήματα των διοδίων με αυτή την απλή κομπίνα ήταν αφορολόγητα!


Ποιος ξέρει τι αλλα παρόμοια θα υπάρχουν, αλλα κανεις δεν τολμάει να αγγίξει. Τα αστικά λεωφορεία που σάπιζαν, ο ΟΣΕ, οι δρόμοι γεφύρια της Aρτας και αλλα πολλά.

Καλώς λοιπόν γίνεται όλος αυτός ο ντόρος γύρω από τα εξοπλιστικά, αλλα μόνον εκεί γίνονταν κομπίνες?

enkripto 18 Δεκεμβρίου 2013 στις 1:40:00 μ.μ. EET  

Μιας και ρωτάνε πολλοί φίλοι για την σαμπάνια.

Σεπτέμβρης 1999, ταξίδι στην Ουκρανία για το "ντιλ" των δυο ΠΤΜ. Οι Ουκρανοί προσέφεραν στον Άκη και σαμπάνια με το όνομα του..

Ανώνυμος 18 Δεκεμβρίου 2013 στις 3:29:00 μ.μ. EET  

Ερώτημα γιά δυνατούς λύτες :Αν πήρε 14 εκατομμύρια ο αναπληρωτής, τότε πόσα πήρε ο καθένας από τούς φυσικούς προισταμένους του ? Παρακαλώ δικαιολογήστε τίς απαντήσεις σας.

Ανώνυμος 18 Δεκεμβρίου 2013 στις 9:38:00 μ.μ. EET  

@ Manolis

Δοκίμασε στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου :)

Manolis 19 Δεκεμβρίου 2013 στις 9:17:00 π.μ. EET  

Ευχαριστω το Εν Κρυπτω και τους φιλους για την αμεση αποκριση τους, αλλα τελικα ειναι πολυ ακριβη η σαμπανια για εμενα. 2 ολοκληρα Χοβερκραφτ/ΠΤΜ...

Ανώνυμος 20 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:26:00 μ.μ. EET  

Ολες αυτές οι αποκαλύψεις στο βάθος "δείχνουν" Ιμια....

Α ρε Τουρκαλάδες...άραγε το είχατε προβλέψει?

Ας είχαμε πολεμήσει τότε και ας χάναμε.
Τέτοιο χάλι ηθικό, πολιτικό και οικονομικό δεν θα είχαμε.
Τι κερδίσαμε που δεν πολεμήσαμε ?
Το μαύρο μας το χάλι και ηθικό στο μίνιμουμ και φυσικά μερικοί, μερικές οφσορ και κάμποσα εκατομμυριάκια από εδώ και από 'κει.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP