Εγκλωβισμός τουρκικών F-4E 2020 από ελληνικά Patriot

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, τα ραντάρ αντιαεροπορικού συστήματος Patriot της ελληνικής αεράμυνας εγκλώβισαν τέσσερα τουρκικά μαχητικά τύπου F-4E 2020, τα οποία κατά τους Τούρκους "βρίσκονταν σε εκπαιδευτική πτήση σε διεθνή εναέριο χώρο".

Φυσικά η τουρκική ανακοίνωση παραλείπει να αναφέρει ότι η "εκπαιδευτική" πτήση συνιστούσε παραβίαση του FIR Αθηνών, καθώς έγινε χωρίς υποβολή σχεδίων πτήσης. Επιπλέον, στην τουρκική ανακοίνωση αποσιωπάται η προκλητική υπέρπτηση ελληνικού εδάφους που συμπίπτει με το περιστατικό τόσο τοπικά όσο και χρονικά (δεδομένου ότι κατά την τουρκική ανακοίνωση ο εγκλωβισμός από τα ελληνικά Patriot έγινε στις 15:20 το μεσημέρι).

Σύμφωνα με την τουρκική ανακοίνωση, τα τουρκικά μαχητικά εγκλωβίστηκαν από τα ελληνικά ραντάρ επί 15 δευτερόλεπτα.

Δείτε επίσης:
Aegean Spike
Ανατολικό Αιγαίο: Εγκλωβισμός τουρκικών αεροσκαφών από αντιαεροπορικά του ΕΣ

15 σχόλια:

Ανώνυμος 25 Δεκεμβρίου 2013 στις 3:21:00 μ.μ. EET  

Έτσι.
Άντε και μετά κι οι S300.

Ανώνυμος 25 Δεκεμβρίου 2013 στις 3:46:00 μ.μ. EET  

Εκεί καταντήσαμε; Να μην δηλώνουμε με αεροσκάφη την παρουσία μας στις εσχατιές του Αιγαίου; Το δόγμα "οπουδήποτε οποτεδήποτε" τι έγινε ¨οπου μας φτάνουν τα καυσιμα"; Ποια είναι άραγε η νεα γραμμή που το επιτελειο θεωρεί ότι θα πρέπει να αναχαιτίζονται οι εισβολείς στο 25ο παράλληλο η πάνω απο τη Μύκονο; Τι αντικτυπο θα έχει αυτό στους Ακρίτες; Πρώτα χωρίς υγεία τώρα χωρίς ασφάλεια;

Ανώνυμος 25 Δεκεμβρίου 2013 στις 4:48:00 μ.μ. EET  

Το defence point αναφερει την περιοχη της Ικαριας. φτανει εκει κατω η εμβελια απο Σκυρο η Κερατεα; Η ΨΕ των τουρκων η υπαρχει μετακινηση Μοιρων...

Ο Αλασκας.

Ανώνυμος 25 Δεκεμβρίου 2013 στις 9:24:00 μ.μ. EET  

@ Αλάσκα:
Η εμβέλεια ραντάρ των Πάτριοτ αναφέρεται περίπου 170 km, και η μέγιστη εμβέλεια των βλημάτων περίπου 160 km. Από Σκύρο αυτή η εμβέλεια καλύπτει οριακά την περιοχή ενδιαφέροντος (με δεδομένο ότι τα τουρκικά αεροσκάφη μπήκαν νοτίως Χίου).

@ Ανώνυμο 3.46:
Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για την τουρκική υπέρπτηση λέει ότι τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν κανονικά. Ο εγκλωβισμός από τα Πάτριοτ έγινε συμπληρωματικά, όχι αντί της αναχαίτισης.

Filos 25 Δεκεμβρίου 2013 στις 9:47:00 μ.μ. EET  

Με βάση αυτό το γεγονός, μήπως πρέπει να επανεξετάσουμε το θέμα των παραβιάσεων του εθνικού εναερίου χώρου?
1 Μήπως πρέπει να υιοθετήσουμε τη λογική των αντιποίνων? Μια παραβίαση δικιά τους, μια δική μας
2 Μήπως αντι να ξοδεύουμε όλα αυτά τα λεφτά σε αναχαιτήσεις, πρέπει απλά να τους εγκλωβίζουμε όπως έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση?

Νομίζω ότι μετά από 40 χρόνια τουρκικών προκλήσεων με αμείωτη διάθεση πρέπει κάτι να αλλάξει

Γεράκι 25 Δεκεμβρίου 2013 στις 9:56:00 μ.μ. EET  

Στην ιστοσελίδα του τουρκικού Γενικού Επιτελείου δεν αναφέρεται ο εγκλωβισμός των αφων τους από PATRIOT αλλά η διεξαγωγή της άσκησης. Σε τουρκικά ΜΜΕ (πχ Hurriyet) βρήκα τη σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι ο εγκλωβισμός έγινε "νοτιοδυτικά" της Ικαρίας.

ΝΔ της Ικαρίας ο διεθνής ΕΧ απέχει από Κερατέα μεριά ~170km, απόσταση που θεωρητικά είναι η μέγιστη έρευνας του συστήματος με ότι σημαίνει αυτό.

Ανώνυμος 25 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:30:00 μ.μ. EET  

SAM-Systems which use TVM do not give much of a warning to the EW-Systems of the F-4E-2020.

TVM does not "paint" the skies like older SARH-Systems do.TVM-Systems (track via missile) rather use myriads of tiny beams/signals which could easily can be mistaken for clutter.As soon as these tiny encoded signals find a target the real TVM-process starts which is very complicated but it is safe to say that alone phased-array radars, by virtue of their thin beams and low side lobes make detection by the aircraft very difficult.The israelis have systems that can detect the illumination but than again they dont know if they are engaged by a missile or not.Do the turkish Terminators have these israeli EW-systems?Also,would the HAF illuminate turkish aircraft while there are also their own fighters very close to them?The risk of "blue on blue" would not be to high?

I highly doubt that the claims of the turkish side are true.I smell more propaganda and some kind of political issues than anything else.You guys just have the S-300 test and there is also the FD-2000 issue in turkey.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 26 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:21:00 π.μ. EET  

Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι πιθανότατα αυτό να επιδίωκαν: να δουν ως πού τους εγκλωβίζουν οι Patriot. Ησυχία δεν έχουν οι αντίχριστοι μέρες που είναι, μονοπάτια ψάχνουν μέσα στην Α/Α άμυνά μας. Ρε γμτ σε όλη η Ευρώπη τα έχουν βρει λαοί που σφάζονταν αιώνες και μόνο σε μας έκατσε το λαχείο να είμαστε γειτονιά με τους αρχικάφρους και να ξοδεύουμε τα μαλλιοκέφαλά μας για άμυνα. Και έχεις και τους Ολλανδούς φερ' ειπείν να σου κουνάνε το δάχτυλο και να μην καταλαβαίνουν γιατί πρέπει να έχεις τόσα άρματα ενώ αυτοί πούλησαν όλα τα δικά τους. Έτσι είναι, άλλοι αγοράζουν όπλα μήπως και φανούν τίποτα Βίκιγκς και τους την πέσουν και άλλοι έχουν στην αυλή τους την κατάρα της Ασίας. Πάω να φάω κανένα μελομακάρονο να μου περάσει η τσατίλα.

Ανώνυμος 26 Δεκεμβρίου 2013 στις 1:50:00 μ.μ. EET  

Ενδιαφέρον το σχόλιο της 25 Δεκεμβρίου 2013 - 11:30:00 μ.μ. EET. Όντως εγκλωβισμός ραντάρ και τεχνική κατεύθυνσης TVM αλληλοαποκλείονται, καθ' όσον νοείται μόνο εντοπισμός του αεροσκάφους. Τουλάχιστον ας έβρισκαν έναν τρόπο που να μην αποκλείεται από τη λογική, για παράδειγμα από συστήματα SARH φρεγάτας του ΠΝ, όπως έχουν ξανακάνει παλαιότερα. Εκτός κι αν εννοούν ότι τα ραντάρ των συστημάτων MIM-104 πρέπει να είναι κατά παραγγελία κλειστά όταν οι βάρβαροι αποφασίζουν κατά βούληση να μπουν στο Αιγαίο...

Ανώνυμος 26 Δεκεμβρίου 2013 στις 1:52:00 μ.μ. EET  

-Πρώτον, διότι την αναχαίτιση και αναγνώρισή των τουρκικών Φάντομ την έκαναν - και πολύ καλά μάλιστα- ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής,όπως ανακοινώθηκε εγκαίρως.

-Δεύτερον, διότι η ελληνική αεράμυνα δεν συνηθίζει σε αυτού του τύπου την προειδοποίηση - άλλωστε και τα τουρκικά δημοσιεύματα μιλάνε σήμερα για πρώτη φορά χρήση Patriot από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.Και

-Τρίτον, διότι το σημείο που αναφέρουν οι Τουρκοι ( ΝΔ Ικαρίας) είναι εκτός εμβέλειας των ελληνικών Patriot σε σχέση με την θέση ανάπτυξής τους και τα στάνταρ λειτουργίας τους σε ειρηνική περίοδο, που είναι γνωστά στο ΝΑΤΟ κλπ

Είναι προφανές ότι οι Ελληνες πιλότοι πήραν την ''ουρά'' των Τούρκων πολύ γρήγορα και χωρίς να το καταλάβουν καλά καλά και πάνω στον πανικό τους μπέρδεψαν τους κωδικούς στον ''φάκελλο απειλών''!

http://www.onalert.gr/stories/mikra-alla-oxi-athoa-psemmata-tourkon

TED 26 Δεκεμβρίου 2013 στις 2:32:00 μ.μ. EET  

@ ΦΚΜΚ

Ας μου επιτραπεί, μέρες που είναι, ένα χαριτωμένο πείραγμα που αντιγράφω από το φατσοβιβλίο:

"Όταν γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, θα καταργήσει τις θερμίδες στα μελομακάρονα.
Μ'ένα νόμο, μ'ένα άρθρο."

Αριστοτέλης 26 Δεκεμβρίου 2013 στις 4:43:00 μ.μ. EET  

Λύση είναι όχι μόνο ο εγκλοβισμός, αλλά και η κατάριψη.

Μακάρι να βάζανε συστηχίες

σε Κάρπαθο, Νάξο και στην Λύμνο (στην Σκίρο έχει ήδη)

έτσι θα καλύπτεται όλο το Αιγαίο.

Γιατί να σηκώσεις αεροσκάφη;

Παραβίασες; Πυραυλάκι και άντε γεια.

Το καλύτερο μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Ανώνυμος 27 Δεκεμβρίου 2013 στις 3:28:00 π.μ. EET  

Ο Ερντογκάν είναι στα σχοινιά. Ετοιμαστείτε για θερμό επεισόδιο σε 2-3 μήνες.

Unknown 27 Δεκεμβρίου 2013 στις 10:55:00 π.μ. EET  

Καλό θα ήταν να έχουμε συστοιχίες παντού, αλλά με τα τουρκικά Harpy τι θα γίνει..;

Ανώνυμος 28 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:49:00 π.μ. EET  

25 Δεκεμβρίου 2013 - 9:56:00 μ.μ. EET Η ανακοίνωση είχε ανέβει στη σελίδα των τουρκικών εδ μέχρι που αντικαταστάθηκε από τα συμβάντα της επόμενης μέρα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP