Eπίσκεψη σκάφους της Τουρκικής Ακτοφυλακής στην Αλβανία

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Αλβανού Α/ΓΕΕΘΑ
 στο TCSG Umut
Επίσημη επίσκεψη στην γειτονική Αλβανία πραγματοποίησε το TCSG Umut (SG-703) της Τουρκικής Ακτοφυλακής, καταπλέοντας στον λιμένα του Δυρραχίου στις 2 Δεκεμβρίου στα πλαίσια του προγράμματος διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας Αλβανίας-Τουρκίας 2013. Κατά την διάρκεια της διήμερης παραμονής του, το σκάφος επισκέφθηκε ο Αλβανός Α/ΓΕΕΘΑ Jeronim Bazo, ο υπουργός Εσωτερικών Samir Tahiri και ο δήμαρχος Δυρραχίου Vangjush Dako οι οποίοι και συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος σε πολύ φιλικό κλίμα με τους Τούρκους αξιωματικούς.

Το TCSG Umut αποτελεί το τρίτο σκάφος κλάσης Dost, που κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία RMK για λογαριασμό της Τουρκικής ακτοφυλακής [TCSG Dost (SG-701),TCSG Guven (SG-702),TCSG Umut (SG-703),TCSG Yasam (SG-704)]. Πρόκειται για σκάφη έρευνας και διάσωσης ανοικτής θαλάσσης εκτοπίσματος 1.700 τόνων, με πλήρωμα 90 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων 15 αξιωματικών. Λόγω του μεγάλου μεγέθους του μπορεί να επιχειρεί υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες μακρυά από τις τουρκικές ακτές, ενώ δύναται να φιλοξενήσει ελικόπτερο AB-412.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη μονάδας της Τουρκικής Ακτοφυλακής στην γειτονική Αλβανία, και την δεύτερη φετινή επίσκεψη μεγάλου σκάφους επιφανείας μετά τον κατάπλου της νεότευκτης κορβέτας TCG Heybeliada στο Δυρράχιο στις 8/7/2013.

Οι συχνές επισκέψεις τουρκικών μονάδων σε λιμένες της γειτονικής Αλβανίας είναι ενδεικτικές του πολύ καλού κλίματος..

Eπίσκεψη ΤCG Anafartalar (S-356) στην Αλβανία 

Επίσκεψη ΤCG Dolunay (S-352) στο Δυρράχιο
Τουρκο-αλβανική στρατιωτική συνεργασία : Πρόκληση για την Ελληνική ασφάλεια

3 σχόλια:

TED 11 Δεκεμβρίου 2013 στις 4:48:00 μ.μ. EET  

Ελπίζω να πέρασαν δυτικά της Κέρκυρας, διότι το Στενό Κερκύρας έχει άνοιγμα 1,3 μίλια, δεν είναι παίξε-γέλασε.

Από την άλλη βέβαια άμα βγει ο μογγόλος ερασιτέχνης ναυτιλλόμενος στ'ανοιχτά και χάσει την οπτική επαφή με τις ακτές, μάλλον θα χαθεί.

Ανώνυμος 11 Δεκεμβρίου 2013 στις 9:58:00 μ.μ. EET  

μπίζνες κάνουν οι κύριοι, δεν είναι σαν και εμάς!! επιδεικνύουν τα προιόντα τους σε υποψήφιους αγοραστές.

aviationlive 23 Δεκεμβρίου 2013 στις 2:46:00 μ.μ. EET  



http://www.samanyoluhaber.com/web-tv/askeri-tersanede-kaza-gemi-yan-yatti-6964-video-haberi/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP