Αιματηρή συμπλοκή στα ελληνοαλβανικά σύνορα (Ανανένωση)

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Δύο Αλβανοί κακοποιοί και ένας 43χρονος
υπαρχιφύλακας νεκροί μετά από συμπλοκή κοντά στα
ελληνοαλβανικά σύνορα
Αιματηρή συμπλοκή με θύματα έναν Έλληνα υπαρχιφύλακα και δύο Αλβανούς κακοποιούς σημειώθηκε τις μεταμεσονύκτιες ώρες κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στην περιοχή του Βροντερού Φλώρινας. Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή της Μικρής Πρέσπας, όταν τρεις Έλληνες αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν καλύβα, στο πλαίσιο επιχείρησης ελέγχου για παράνομη αλιεία. Στην καλύβα βρίσκονταν οι δύο Αλβανοί κακοποιοί (πιθανώς λαθρέμποροι), οι οποίοι άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών και ακολούθησε ανταλλαγή πυρών με αποτέλεσμα τον θάνατό τους, αλλά δυστυχώς και τον θανάσιμο τραυματισμό του Έλληνα υπαρχιφύλακα.

Ο νεκρός υπαρχιφύλακας ήταν πατέρας ενός παιδιού.

Σε κόκκινο κύκλο η περιοχή Αγκαθωτού Πρεσπών όπου έλαβε χώρα η συμπλοκή, σε ελάχιστη απόσταση από τα Δυτικά σύνορα του Νομού Φλώρινας με την Αλβανία. Στους οδικούς χάρτες αναγράφεται ως Ερείπια Αγκαθωτού - πρόκειται για χωριό που ερήμωσε κατά την διάρκεια του εμφυλίου, στην περιοχή βρίσκουν συχνά καταφύγιο λαθρέμποροι και λαθρομετανάστες από την γειτονική Αλβανία.

Ανανέωση 12.22

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Σπυρόπουλου το περιστατικό έλαβε χώρα στις 00:45 όταν τρεις αστυνομικοί της συνοριακής φύλαξης, επιχείρησαν να ελέγξουν μία καλύβα η χρησιμοποιείται συχνά από λαθρεμπορους ή λαθρομετανάστες, 2 χιλιόμετρα από τη λίμνη μικρή Πρέσπα. Η θερμοκρασία στην περιοχή εκείνη την στιγμή ήταν περίπου -15 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Δυο εκ των αστυνομικών προχώρησαν προς την καλύβα για να ελέγξουν το εσωτερικό της, ενώ ο τρίτος παρείχε κάλυψη - πίσω από ένα δέντρο. Εντός του οικήματος βρίσκονταν οι δυο κακοποιοί, οι οποίοι όταν είδαν τον φακό πετάχτηκαν όρθιοι,  Ένας εκ των Αλβανών έστρεψε τον οπλισμό του εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι έσπευσαν να καλυφθούν. Τα πυρά του  τραυμάτισαν σοβαρά τον 43χρονο υπαρχιφύλακα Η.Κ. Ο δεύτερος αστυνομικός κατάφερε να καλυφθεί εγκαίρως, ενώ ο τρίτος ανταπέδωσε τα πυρά με υποπολυβόλο τύπου MP5, τραυματίζοντάς θανάσιμα τον κακοποιό.

Στη συνέχεια ο συνεργός του βγήκε από την καλύβα, άρπαξε το καλάσνικοφ και συνέχισε να πυροβολεί, ενώ οι συνάδελφοι του υπαρχιφύλακα ανταπέδωσαν τα πυρά τραυματίζοντας τον θανάσιμα. Οι τρεις συνοριοφύλακες είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους μακριά από το σημείο και είχαν κάνει πεζοπορία περίπου 45 λεπτών, προκειμένου να ελέγξουν τη συγκεκριμένη καλύβα.  Ο 43χρονος υπαρχιφύλακας, ξεψύχησε περιμένοντας την βάρκα η οποία θα τον παραλάμβανε.

Η επίσημη ανακοίνωση της Ελ.ΑΣ:

Σήμερα (08-12-2013), μεταμεσονύχτιες ώρες, ομάδα τριών (3) αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας εκτελούσε περιπολία για την αποτροπή του φαινομένου της παράνομης αλιείας στην ορεινή περιοχή του Βροντερού Φλώρινας, στις Μικρές Πρέσπες. Κατά τη διάρκεια της περιπολίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν αυτοσχέδια καλύβα εντός της οποίας βρίσκονταν δύο υπήκοοι Αλβανίας, που όταν κλήθηκαν να ελεγχθούν αντέδρασαν και πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά.
Από την ένοπλη συμπλοκή τραυματίστηκαν θανάσιμα 43χρονος Υπαρχιφύλακας και οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι χρησιμοποίησαν διαδοχικά πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov το οποίο κατασχέθηκε. Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Φλώρινας.


Δένδιας: "Έπεσε σε ώρα καθήκοντος"

"Εκφράζω τη βαθιά οδύνη και τη θλίψη μου για την απώλεια της ζωής του Υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη, ενός ακόμη αστυνομικού ο οποίος έπεσε σε ώρα καθήκοντος, στην προσπάθεια προστασίας της ζωής, της περιουσίας και της αξιοπρέπειας του Έλληνα πολίτη. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του, στην κόρη του και σε όλους τους οικείους του. Η σκέψη μας είναι μαζί τους", δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.


38 σχόλια:

Ανώνυμος 8 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:38:00 π.μ. EET  

Τιμή στον υπαρχιφύλακα, έπεσε στο καθήκον.

Ανώνυμος 8 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:33:00 μ.μ. EET  

Εάν αληθεύουν οι λεπτομέρειες που διεύρευσαν στο διαδίκτυο, οι αστυνομικοί μπήκαν μέσα στην καλύβα με φακούς όπου είδαν τον έναν κουκουλωμένο με κουβέρτα να κοιμάται και τον δευτερο ξύπνιο.

Αν παραβλέψουμε το γεγονός οτι αγνόησαν τους κανόνες ασφαλείας που τους έχει διδάξει η Υπηρεσία - κάτι που συχνά κάνουν όλοι οι αστυνομικοί - προκύπτει και το θέμα της εισόδου σε οίκημα χωρίς δικαστική εντολή. Εφόσον κι ένα αντίσκηνο ή ένα τροχόσπιτο κατά τον Νόμο μπορεί (υπό συνθήκες) να αποτελεί οικεία, τότε μία καλύβα που να μπορεί να χωρά τουλάχιστο 5 άτομα (αναφέρονται 2 οι κοιμόμενοι Αλβανοί και τρεις οι αστυνομικοί), σίγουρα δεν είναι απλώς ένα παράπηγμα.

Εάν λοιπόν ζούσε κάποιος εκ των Αλβανών, θα μπορούσε να επικαλεστεί πως "κάποιοι" μπήκαν νυχτιάτικα με φακούς στην καλύβα του. Από την άλλη, καλώς έκαναν οι αστυνομικοί και δήλωσαν την ιδιότητά τους κατά την είσοδο στον χώρο (εάν αληθευουν οι λεπτομέρειες που διέρευσαν), αλλά θα πρέπει να δωθούν πειστικές εξηγήσεις για ποιό λόγο μπήκαν μέσα στην καλύβα. Ο Νόμος, προβλέπει πως αστυνομικοί μπορούν να εισέλθουν χωρίς δικαστική εντολή σε οικία, κατά την διάρκεια πολύ συγκεκριμένων ποινικών αδικημάτων και η παράνομη αλιεία ή ακόμη και η λαθρεμπορεία, δεν είναι ένα από αυτά.

Με λίγα λόγια, όποιος μπερδεύεται με τα πίττουρα, τον τρώνε οι κότες και αυτό αφορά και τους φέροντες ΑΚ47 Αλβανούς, αλλά και τους αγνοήσαντες την εκπαίδευση αστυνομικούς.

Pro από Συμβασιλεύουσα 8 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:37:00 μ.μ. EET  

Επεσε υπερ πιστεως και πατριδος . Εχουμε εκατονταδες ηρωες . Τιμη και δοξα .

Ανώνυμος 8 Δεκεμβρίου 2013 στις 1:02:00 μ.μ. EET  

RIP.

Ανώνυμος 8 Δεκεμβρίου 2013 στις 1:16:00 μ.μ. EET  

Ναι, θα ζητούσαν συνδρομή εισαγγελέα για έλεγχο παραπήγματος στα ελληνοαλβανικά σύνορα κατα την διάρκεια περιπολίας.

Αδελφέ πας καλά?

Ανώνυμος 8 Δεκεμβρίου 2013 στις 1:28:00 μ.μ. EET  

Αυτές οι μαλακίες μας φάγανε.

Οι νόμοι,άρθρα, αρθρίδια και υποσημειώσεις που κάνουν τους αστυνομικούς να φοβούνται να χρησιμοποιήσουν τον οπλισμό τους ακόμα και απέναντι σε εγκληματίες οπλισμένους με πολεμικά τυφέκια.

Ο φίλος που βρήκε αφορμή να κάνει κριτική απο το ζεστό καναπέ του, ας πάει να τα πεί αυτά στην χήρα του Ηλία.

Στις μια η ώρα το βράδυ, βουνίλα με μειον 15, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.

Ανώνυμος 8 Δεκεμβρίου 2013 στις 1:49:00 μ.μ. EET  

Αδερφέ που ρωτάς "αν πάω καλά" και αδερφέ που θεωρείς τους Νόμους "αρθρίδια" και "μαλακίες",

Κανείς δεν αφήνει το όχημά του για να κάνει 45 λεπτά ποδαρόδρομο (κι άλλο τόσο να γυρίσει) στα κατσάβραχα με -15 βαθμούς Κελσίου, εκτός κι αν είναι βέβαιος πως κάτι θα βρει, κάποιο λαβράκι θα βγάλει. Άρα, υπήρχε κάποια πληροφορία, θεωρώ και εν γνώσει την Υπηρεσίας. Άλλωστε δεν παρατάς το περιπολικό κάπου στην εημιά, αν δεν είναι ενήμερη η δκση! Σωστά?

Το εάν μπορούσε να πραγματοποιηθεί σωστά η "επιχείρηση", χωρίς όχημα, χωρίς κάλυψη με ενισχύσεις, χωρίς να τηρηθούν οι κανόνες ασφαλείας, από τρία (3) άτομα, δεν θέλω καν να το σχολιάσω και δεν πρέπει να το σχολιάσω δημοσίως. Θα πρέπει να επισημάνω δε, πως οι Ελληνικοί Νόμοι ισχύουν σε όλη την επικράτεια, όποια κι αν είναι η θερμοκρασία περιβάλοντος και δεν είναι απαραίτητη προς τούτο η φυσική παρουσία ενός δικαστικού, παρά μια γραπτή η προφορική εντολή του.

Ας έλθουμε τώρα στο αποτέλεσμα. Δεν είμαστε εδώ για να συντάξουμε το πόρισμα του τι έγινε και πως έγινε. Φαίνεται όμως (η τοπική Αστυνομική Δνση άλλωστε διεξάγει έρευνα για τον σκοπό αυτό) οτι δεν τηρήθηκαν στο ελάχιστο οι κανόνες αστυνομικής αυτοπροστασίας. Και ερωτώ άπαντες. Τι στο διάολο θα έβγαζε η έρευνα 3 πουντιασμένων από το κρύο αστυνομικών, μέσα σε μια παλιοκαλύβα, που να δικαιολογεί τον θάνατο ενός αστυνομικού, πατέρα, οικογενειάρχη και τι στο διάολο "επιτυχία" μπορεί να συγκριθεί με την διάλυση μιας οικογένειας, την επερχόμενη κατάθλιψη και όλα όσα ακολουθούν τέτοιες περιπτώσεις?

Κύριοι, όταν η Αστυνομία πραγματοποιεί επιχειρήσεις, το κάνει (και έχει αποδείξει οτι μπορεί να το κάνει) με τον ΣΩΣΤΟ τρόπο. Όλα τα υπόλοιπα είναι καραγκιοζιλίκια και κασκαντερισμοί που δεν έχουν καμία σχέση με την σοβαρότητα και σε καμία περίπτωση δεν λογιούνται ως "επιχειρήσεις". Τέτοιες αρλούμπες έκανε και ο στρατηγός (για όσους θυμούνται) που αγνόησε την ΕΚΑΜ και αποφάσισε να αφοπλίσει ο ίδιος την χειροβομβίδα στην υπόθεση Γκινάκη.

Over & out

Μάριος 8 Δεκεμβρίου 2013 στις 2:13:00 μ.μ. EET  

Ο ανώνυμος 8 Δεκεμβρίου 2013 - 12:33:00 μ.μ. δεν μίλησε για χρήση οπλισμού, μίλησε για είσοδο σε οίκημα. Κανει μεγάλη διαφορά δε νομίζεις;

Όσο για τα νομοθετήματα που κάνουν τους αστυνομικούς να φοβούνται να χρησιμοποιοήσουν τον οπλισμό τους ας φοβούνται και αυτοί λιγάκι, ούτως ή άλλως απολαμβάνουν ατιμωρησίας από τους δικαστές.

Και το ότι ο Κορκονέας είναι φυλακή είναι επειδή "κάηκε η μισή Αθήνα", αλλιώς σίγουρα η σφαίρα θα είχε "εξοστρακιστεί". Η ίδια αστυνομία είναι στα σύνορα η ίδια είναι και στις πόλεις όμως, το μαντρόσκυλο χρειάζεται και λουρί, άμα το κόψεις αλίμονό και σε σένα και σε όλους.

Ευστάθιος Παλαιολόγος 8 Δεκεμβρίου 2013 στις 2:36:00 μ.μ. EET  

Είμαι της άποψης ότι τα κριτικά, επικριτικά, υβριστικά και άλλως πως σχόλια μπορούν να περιμένουν 1-2 μέρες, να στεγνώσει το αίμα του ανθρώπου και μετά ο καθένας μπορεί να πει το μακρύ και το κοντό του.

Για την ώρα, ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του και ας δώσει δύναμη στην οικογένεια του.

Ανώνυμος 8 Δεκεμβρίου 2013 στις 2:39:00 μ.μ. EET  

ο ΣΥΡΙΖΑ εβγαλε ανακοινωση;

Ανώνυμος 8 Δεκεμβρίου 2013 στις 2:52:00 μ.μ. EET  

Εχομε "ακήρυχτο πόλεμο" στα Ελληνοαλβανικά σύνορα και κάποιοι έχουν την "όρεξη" να γράφουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο για εισαγγελείς, είσοδο σε καλύβα χωρίς εντολή και "λάθη"...
Από πού προκύπτει ότι οι αστυνομικοί μπήκαν...στη καλύβα ?...άρα και παραβίασαν κάποιο νόμο....?
Δεν μπορεί να δέχτηκαν πυρά μέσα από την καλύβα....χωρίς να εισέλθουν ?
Ας κάνομε λίγη "οικονομία" στα σχόλια, είναι ώρα πένθους....
Κρίμα.....
"Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει".

Ανώνυμος 8 Δεκεμβρίου 2013 στις 2:57:00 μ.μ. EET  

Γενικα οι ανακοινωσεις αστυνομιας και στρατου ειναι μεθοδευμενες γι αυτο ας ειμαστε επιφυλακτικοι για το τι εγινε πραγματικα....

Ο Ηλιας ΗΡΩΑΣ σε καθε περιπτωση ομως!

Δ.Ν.

Ανώνυμος 8 Δεκεμβρίου 2013 στις 4:04:00 μ.μ. EET  

Το επίπεδο καναπεδίασης και αυνανισμού του μέσου έλληνα (?) σχολιαστή έχει ανέβει θεαματικά...Ντροπή σας ξεφτίλες.Με τόσους νεκρούς αστυνομικούς και άλλους τόσους τραυματίες το χρόνο,το να μιλάει κανείς για λουριά και μαντρόσκυλα είναι αχαρακτήριστο.Οσο για το ''τον τρώνε οι κότες'' θα μπορούσε η ίδια κότα με το καλάσνικωφ να φάει εσένα,την κόρη σου,την μάνα σου.Όπως έφαγε ο Μ.Κόλια την περαστική κοπέλα.Έφαγε όμως ενα ''μαντρόσκυλο'' οπότε χέστηκε η φοράδα στο αλώνι.Κριτική απο τον καναπέ να πουλάμε και μούρη ως ειδικοί και κριτές των πάντων,πάντα βέβαια απο την ασφάλεια του βολεμμένου κώλου μας ε?Ρεζίληδες.

AXEΡΩΝ 8 Δεκεμβρίου 2013 στις 4:15:00 μ.μ. EET  

Λοιπόν,ἐγώ ἑστιάζω στο ὅτι χάσαμε ἄλλον ἕναν Ἕλληνα ἀπό καλάσνικωφ σε ἀλβανικά χέρια,μέσα στην χώρα μας.
Τώρα,ἄν χρειάζεται ἕνταλμα για να εἰσέλθει ἡ ἀστυνομία σε ψαροκαλύβα σε ἑγκαταλειμένη περιοχή,(ἐρείπια Ἀγκαθωτοῦ),ὅπως λέει ὁ 8 Δεκεμβρίου 2013 - 1:49:00 μ.μ. EET,δέν το γνωρίζω,ἀλλά ἡ πιθανότητα να βρεθεί ὁ ἀστυνομικός μπροστά σε ἕνα θυμωμένο καλάσνικωφ εἶναι πολύ ὑψηλή.
Στην Ἑλλάδα,ἔχουμε γενικώτερο πρόβλημα ἀντανακλαστικῶν και δέν λέμε να καταλάβουμε ὅτι ὑπάρχει πρόβλημα,ὅπως ἑν προκειμένω,και στρουθοκαμηλίζουμε το κατά δύναμιν.
Στις Πρέσπες,και ὅχι μόνο,δέν ἐξασφαλίζεται ἡ ἀστυνόμευση με την συνήθη σύνθεση και δραστηριότητα της τοπικής ἀστυνομικῆς φρουρὰς.
Χρειάζεται δράση προσαρμοσμένη στις προκλήσεις,με τμήματα κατάλληλα ἐκπαιδευμένα και την ἀνάλογη δικαστική συνδρομή,οἱ εἰσαγγελείς ἐφόδου π.χ,ἄς κάνουν και ἐκεί το καθήκον,ὅχι μόνο στα ἀλκοτέστ της τροχαίας,ἄν μας εἶναι δύσκολο να προσαρμόσουμε το νομικό πλαίσιο.

Ανώνυμος 8 Δεκεμβρίου 2013 στις 5:28:00 μ.μ. EET  

Είστε φοβεροί λίγο ακόμα και θα κατειγορήσετε τους άλλους 2 αστυνομικου΄ς που σκοτώσανε τα παλικάρια και τους αδελφούς από την Αλβανία. Σαν να βλέπω τη γνωστή κατάπτυστη αφίσα του ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Τι λέει ρε φίλε μου , μπήκε στην καλύβα του μπαρμπαθωμά χωρίς ένταλμα; Κάνανε 45 ' ποδαρόδρομο, άρα ειναι ένοχοι ;
Μα τι να συζητάμε εδώ πέρα;
Αιδώς
Αιωνία η μνήμη του παλικαριού.
Μόνο μια μικρή ικανοποίηση που πήρε μαζί του, μέσω των συναδέλφων του και τα Αλβανικά αποβράσματα.

Ανώνυμος 8 Δεκεμβρίου 2013 στις 5:42:00 μ.μ. EET  

Ηρωική ΕΛ.ΑΣ. η οποία έχει αποδομηθεί από την κυρίαρχη ελίτ (+διάλυση χωροφυλακής το 1982) είναι άοπλη και εκτεθειμένη (οπως ήταν και κατά τη δειάρκεια της κατοχής) οπου εκαλείτο να διαφυλάξει τους Ελληνες από τις αυθαιρεσίες των Βουλγάρων, Ιταλών (και Αλβανων) και Γερμανών κατακτητων. Και κάποιων άλλων βέβαια οι οποίοι σήμερα χαίρονται αφάνταστα για τις απώλειές της και για την ασάφεια στην χρήση οπλισμού της (αφού οι ίδιοι ψήφισαν την εν λόγω νομοθεσία στην βουλή των "Ελλήνων") και την χαρακτηρίζουν ώς μαντρόσκυλο το οποίο τους μειώνει τις "ελευθερίες τους" π.χ. την ελευθερία να υπονομεύεις το Εθνος χωρίς να υπάρχουν επιπτώσεις για εσένα.

Επιλεκτικά η ΕΛ.ΑΣ. εξεφτελίζεται και βάλεται από τα ΜΜΕ ενώ οι εγκληματίες (κυρίως εάν είναι αλλοδαποί) χαίρουν πάσης ασυλίας των εγκλημάτων τους (από τα ΜΜΕ).

Ειλικρινά δεν γνωρίζω πως τα μέλη της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκουν την δύναμη να βγάλουν εις πέρας την απόστολή τους μεσα στο εχθρικό περιβάλλον που καλούνται να δράσουν.

Από εμένα συγχαρητήρια σέ όλους εκείνους που με αυτοθυσία υπερασπίζονται τους Ελληνες Πολίτες. Για αυτό δεν πρέπει να μοιρολογήσουμε τον πεσόντα Αστυνομικό. Πρέπει να γιορτάσουμε την αυτοθυσία του και την προσφορά του στο κοινωνικο συνολο. Και βέβαια η βουλή των "Ελλήνων" να μεριμνήσει ΣΗΜΕΡΑ κιὀλας για την απόκατάσταση της οικογενείας του.

Ακούτε μέλη της βουλής των "Ελλήνων"; ΣΗΜΕΡΑ.


Ανώνυμος 8 Δεκεμβρίου 2013 στις 6:01:00 μ.μ. EET  

Και κατι ακομη δεν πρεπει να υπαρχει ενα ελικοπτερο stand by για ενισχυση ή μεταφορα καποιου τραυματια Ελληνα ή Αλβανου;;;; Εδω εχουμε πολεμικες επιχειρησεις , τα super puma τα χουμε μονο για SAR;;;

Δ.Ν.

Οδυσσέας 8 Δεκεμβρίου 2013 στις 6:21:00 μ.μ. EET  

Θα μπορούσε κανείς να συζητήσει τις ανοησίες που γράφτηκαν περί παραβίασης του ασύλου της κατοικίας, αν ήταν άλλη η περίσταση και κυρίως αν είχαν γραφτεί με καλή πρόθεση.
Όμως η φράση "όποιος μπερδεύεται με τα πίτουρα, τον τρώνε οι κότες" δε δείχνει καλή πρόθεση, δείχνει χαιρεκακία. Και είναι ανεπίτρεπτη όταν υπάρχει άταφος ακόμα νεκρός, αστυνομικός και πατέρας.
Κι εσύ Μάριε που αποκάλεσες "μαντρόσκυλο" κάποιον που έτρεχε σαββατοβραδιάτικα στα βουνά με -15 για τη δική σου ασφάλεια, θα έπρεπε να ντρέπεσαι.
Αν είχα δει εγώ πρώτος τα σχόλια θα πήγαιναν στο σκουπιδοντενεκέ, γιατί είναι ασέβεια προς το νεκρό.
Κατά τα άλλα, υπάρχει όλος ο χρόνος να συζητηθούν άσυλα κατοικίας, κανόνες εμπλοκής.
Αυτή τη στιγμή είναι προτιμότερη η σιωπή. Κουράγιο στην οικογένειά του, τίποτα άλλο.

Ανώνυμος 8 Δεκεμβρίου 2013 στις 6:33:00 μ.μ. EET  

Τι στο διάολο θα έβγαζε η έρευνα 3 πουντιασμένων από το κρύο αστυνομικών, μέσα σε μια παλιοκαλύβα, που να δικαιολογεί τον θάνατο ενός αστυνομικού, πατέρα, οικογενειάρχη και τι στο διάολο "επιτυχία" μπορεί να συγκριθεί με την διάλυση μιας οικογένειας, την επερχόμενη κατάθλιψη και όλα όσα ακολουθούν τέτοιες περιπτώσεις?

Βλακώδες ερώτημα.Η έρευνα απέτρεψε 2 καθάρματα με πολεμικό οπλισμό να διαπράξουν εγκλήματα απο αυτά που μας έχουν τόσο καλομάθει οι αλβανοί.Πιθανώς απέτρεψαν την είσοδο ενός νέου μακελάρη τύπου Κόλια και σία.Χάρη στη θυσία ενός αστυνομικού.Ενός ανθρώπου που παγώνει σε ένα φέρετρο όσο εσύ αραδιάζεις τις μ...ιες σου σε ένα μπλόγκ.Οι νοήμονες έλληνες ευγνωμονούν το θύμα για την υπέρτατη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.Οι ηλίθιοι σχολιαστές προκαλούν επικύνδυνα με την χαιρεκακία τους...

Cruzito 8 Δεκεμβρίου 2013 στις 6:41:00 μ.μ. EET  

Από πότε το να μένει κάποιος λαθραία σε εγκατελημένη καλύβα είναι παραβίαση κατοικίας και οικογενειακού ασύλου? Δηλαδή αν πάω εγώ και καταλύσω μια καλύβα στο δάσος δεν μπορεί να με ελένξει κανένας χωρίς εισαγγελέα?Να είναι λίγο σοβαροί μερικοί.

Ανώνυμος 8 Δεκεμβρίου 2013 στις 9:31:00 μ.μ. EET  

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας
Άρθρο 254

1. Η νυκτερινή έρευνα σε κατοικία επιτρέπεται στις παρακάτω περιπτώσεις και μόνο στον εισαγγελέα, στον ανακριτή, στους ειρηνοδίκες ή στους πταισματοδίκες και, αν αυτοί δεν υπάρχουν ή κωλύονται, στους αξιωματικούς της χωροφυλακής και της αστυνομίας πόλεων :

α) αν πρόκειται να συλληφθεί πρόσωπο που διώκεται νόμιμα,
β) αν κάποιος συλλαμβάνεται επ' αυτοφώρω να διαπράττει μέσα στην κατοικία κακούργημα ή πλημμέλημα ,

γ) αν γίνεται συγκέντρωση σε κατοικία όπου παίζονται κατ' επάγγελμα τυχερά παιγνίδια ή η κατοικία χρησιμοποιείται ως τόπος κατ' επάγγελμα ακολασίας.

δ) αν πρόκειται για χώρους που είναι σε όλους προσιτοί τη νύκτα.

2. Η διάρκεια της νύκτας ορίζεται: από τις 8 το βράδυ έως τις 6 το πρωί για το διάστημα από την 1η Οκτωβρίου έως τις 31 Μαρτίου , και από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί για το διάστημα από την 1η Απριλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Επειδή οι Αλβανοί φέροντες καλάσνικοφ διέπραξαν αυτόφωρο πλημμέλημα.
Επειδή οι μεταμεσονύκτιες ώρες είναι ανάμεσα 20.00-06.00.
Επειδή εκπρόσωπος της δικαστικής εξουσίας κωλυόταν να παρίσταται.

Επειδή όπως είχε πει και ο Πεπόνης σε μια αγόρευσή του "τον ΚΠΔ και ανάποδα να τον κρατήσετε, τα ίδια πράγματα θα λέει κύριε συνήγορε".

Αθάνατος. Σε ευχαριστούμε.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 8 Δεκεμβρίου 2013 στις 10:05:00 μ.μ. EET  

Ποια κατοικία ρε σεις, το χωριό είναι ακατοίκητο. Για αυτοσχέδια καλύβα με κουβέρτα για είσοδο μιλάμε. Σιγά μην χρειάζεσαι ένταλμα για να μπεις σε ερείπιο που δεν ανήκει σε κανέναν. Κατά τα άλλα, ας μάθουμε πρώτα ακριβώς τι έγινε και μετά ψάχνουμε για ευθύνες. Πάντως όλα δείχνουν ότι επρόκειτο για έρευνα που είχε ξαναγίνει (τα 45 λεπτά δηλώνουν ότι έλεγχαν ορεινή περιοχή που περιείχε αρκετά σημεία "ενδιαφέροντος" και όχι για πρώτη φορά), ότι προφανώς και δεν περίμεναν οι αστυνομικοί να πετύχουν τίποτα περισσότερο από κλεφτοκοτάδες και ότι αιφνιδιάστηκαν με τη χρήση του καλάσνικοφ τόσο ώστε να προλάβει να το χρησιμοποιήσει και ο δεύτερος Αλβανός. Προφανώς και ο μικρός αριθμός των περιπολούντων συνηγορεί για τα παραπάνω.

Μικρή αξία έχουν ωστόσο όλα αυτά. Εγώ θα μείνω στο γεγονός ότι 1. Οι Αλβανοί δε δίστασαν (και πάλι) να ρίξουν στο ψαχνό και μάλιστα ο δεύτερος να μιμηθεί τον πρώτο. Έχουν μάθει να πυροβολούν και να ξεφεύγουν. Το μόνο παρήγορο σε τούτη την ιστορία είναι ότι δεν τους βγήκε αυτήν τη φορά. 2. Τρεις άνθρωποι προσπάθησαν να εκτελέσουν την αποστολή που τους ανατέθηκε (είδηση έγινε και τούτο στη χώρα μας). Ένας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του σε ώρα υπηρεσίας. Σε μια δουλειά στην οποία οι εργαζόμενοι αμείβονται πενιχρά παίζοντας το κεφάλι τους, εξοπλίζονται πενιχρά και συχνά με δικά τους έξοδα (αν και από τις αποστάσεις που έγινε η μάχη το αλεξίσφαιρο δεν σώζει), και έχει πολλαπλώς απαξιωθεί εξαιτίας συναδέλφων του εκλιπόντος οι οποίοι προτιμούν να δέρνουν, να τραμπουκίζουν και να συναγελάζονται με πάσης μορφής καθάρματα αντί να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Όπως την κάνουν όμως εκατοντάδες άλλοι συνάδελφοί τους και το έχω δει πρόσφατα στη δική μου δουλειά (δεν μπορώ να πω περισσότερα). 3. Οι περιπολίες με πιστολάκια και MP5 στην ελληνοαλβανική μεθόριο καλό είναι να αλλάξουν. Βαρύτερος οπλισμός, καλύτερα γιλέκα, θερμικές διόπτρες. Το έχουμε ξανασυζητήσει, άσχετα αν εδώ δεν έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο ο οπλισμός των αστυνομικών. 4. Καλάσνικοφ στο χέρι = δώρο φέρετρο.

Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του αστυνομικού. Ό,τι και να πούμε λίγο είναι αν αφήνει ο άλλος πίσω του ανήλικα παιδιά.

Μάριος 8 Δεκεμβρίου 2013 στις 10:42:00 μ.μ. EET  

Οδυσσέα ένα πράγμα μόνο:

Όταν πράγματι χρειάστηκε κάποιος να με υπερασπιστεί, όλοι οι αστυνομικοί στο τμήμα που τηλεφώνησα "πετάγανε χαρταετό". Μη μου λες λοιπόν για "κάποιον που σε υπερασπίζεται". Ειλικρινά σου λέω, αισθάνομαι τελείως ανυπεράσπιστος και το λέω αυτό με πάσα ειλικρίνεια.

Για τον νεκρό: λυπάμαι ειλικρινά και θεωρώ κι εγώ το σχόλιο για με "τα πίτουρα και τις κότες" απαράδεκτο. Το πως λειτουργεί όμως η αστυνομία γενικά για μένα είναι μια απογοήτευση τόσο μεγάλη που η πραγματικότητα, έστω και... λογοτεχνικά δοσμένη είναι για μένα, έναν απλό πολίτη οδυνηρότατη και με κάνει αδύνατον να συγκρατηθώ.

Οδυσσέας 8 Δεκεμβρίου 2013 στις 10:58:00 μ.μ. EET  

Μάριε ακόμη δεν έχεις καταλάβει ότι αυτοί οι 3 άνθρωποι χθες βράδυ σε υπερασπίστηκαν εκεί πάνω, και μάλιστα ο ένας με τη ζωή του.
Χάρη σε αυτούς υπάρχουν σήμερα 2 Αλβανοί κακοποιοί λιγότεροι και ένα Καλάσνικοφ λιγότερο στην κυκλοφορία. Δε μπορείς να τα απαξιώνεις αυτά επειδή άργησε μια φορά η αστυνομία στην περίπτωσή σου.

Το άλλο σχόλιό σου (όπου επιμένεις στα περί μαντρόσκυλων) κόβεται, για λόγους στοιχειώδους σεβασμού στο νεκρό.

Ανώνυμος 8 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:25:00 μ.μ. EET  

Θυμάμαι ρεπορτάζ στα τέλη της δεκαετίας του '90 σχετικά με τη δημιουργία της Συνοριακής Αστυνομίας. Ολοι με χακί στολές, στρατιωτικά αλεξισφαιρα που έγραφαν πίσω "Border Police", οπλισμός που περιελάμβανε G3 και ούζι, Land Rover οχήματα, εγκαίνια τμημάτων κοντά σε χωριά της ελληνοαλβανικής μεθορίου (τότε ο Εβρος δεν είχε κίνηση).
Ολοι αυτοί οι συνοριοφύλακες τι απέγιναν;

Ανώνυμος 8 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:47:00 μ.μ. EET  

Παρακολουθώ με ιδιαίτερη έκπληξη τα σχόλια όσων προσπαθούν να αναλύσουν από νομική άποψη το περιστατικό. Καλό θα είναι να μάθουν τα ακόλουθα, επειδή προφανώς τους διακατέχει νομική ένδεια:

1) Κατοικία κατά την έννοια του νόμου είναι χώρος περιφραγμένος, ώστε να μην είναι προσιτός στον καθένα, στον οποίο διαμένει κάποιος μόνιμα ή προσωρινά ή αναπτύσσει την βιοτική-επαγγελματική του δραστηριότητα. Επομένως, είναι προφανές ότι η καλύβα δεν ήταν η κατοικία των κακοποιών, ούτε μπορούσε να νοηθεί ως προσωρινή τέτοια, επειδή ακόμη κι η τελευταία ενέχει ορισμένη διάρκεια στο χρόνο. Αν τους ζητείτο να δηλώσουν την κατοικία τους, προφανώς δε θα δήλωναν ως τέτοια την εγκαταλειμμένη καλύβα. Συνεπώς δεν τίθεται θέμα παραβίασης οικιακού ασύλου, ούτε παρουσίας εκπροσώπου της δικαστικής λειτουργίας.

2) Το άρθρο 254§1 ΚΠΔπου τέθηκε σε ισχύ το 1951 και το οποίο επιτρέπει την κατ' οίκον έρευνα στους αξιωματικούς της χωροφυλακής και της αστυνομίας πόλεων έχει καταργηθεί σιωπηρά από το άρθρο 9§1 του Συντάγματος 1975, που υπερισχύει ως νομοθέτημα υπέρτερης τυπικής ισχύος και το οποίο ορίζει: "Καμία έρευνα δεν γίνεται σε κατοικία, παρά μόνο όταν και όπως ορίζει ο νόμος και πάντοτε με την παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής εξουσίας".

Συνεπώς η κατ' οίκον έρευνα μπορεί να διενεργείται μόνο παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής λειτουργίας, όμως στην προκειμένη περίπτωση τούτο δεν ήταν αναγκαίο, επειδή η καλύβα δεν ήταν η κατοικία των κακοποιών. Όσο για το ένταλμα που αναφέρουν ορισμένοι, αυτό δεν υπάρχει στο ελληνικό δίκαιο, αλλά μόνο στις ταινίες του Hollywood. Τα νομικά είναι επιστήμη που απαιτεί ιδιαίτερη ακριβολογία και τεχνική προσέγγιση και γι' αυτό καλό είναι να μην κακοποιείται από τους μη γνωρίζοντες.

Ανώνυμος 9 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:24:00 π.μ. EET  

"Ολοι αυτοί οι συνοριοφύλακες τι απέγιναν;"
Προφανώς "τακτοποιήθηκαν".
Μην ξεχνάμε ότι η Συνοριοφυλακή, το ωράριο των νυκτερινών κέντρων, η ένταξη των αστυνομικών Σχολών στις Πανελλήνιες ήταν όλα έργο του Παπαθεμέλη που χλεύαζαν πολλοί.
Στο δια ταύτα.
Δεν θα μείνω στο κατά πόσο μια έρημη καλύβα συνιστά οικιακό άσυλο ή όχι.
Προφανώς όχι.
Κάποιοι υποννοήσατε ότι έψαχναν γιατί είχαν κάποιες πληροφορίες. Ερωτώ: είναι δυνατόν να πηγαίνεις σε τέτοιες high risk αποστολές με με πιστόλια-υποπολυβόλα και με μόνο 3 άνδρες ;
Και ΟΧΙ, δεν μπορείς να χρησιμοποιείς την ΕΚΑΜ για να θεραπεύει πάσαν νόσον και πάσαν μ@λ@κί@ν ανά την επικράτεια.
Χρειάζεσαι ειδική Μονάδα με ειδικό εξοπλισμό.
Η λύση ;
Αν δεν είναι δυνατή (για διάφορους "προοδευτικούς" λόγους) η επανασύσταση της Χωροφυλακής-Jandarmerie κτλ. η ίδρυση σε ΚΑΘΕ Αστυνομική Διεύθυνση νομού μια Ομάδας αντίστοιχης των αμερικανικών SWAT που θα εφαρμόζει Ειδικές Τακτικές (πέραν των ειδικών όπλων) ακριβώς για τέτοιες περιπτώσεις και για αντίστοιχες περιστάσεις.
Χωρίς να γνωρίζω τις ακριβές συνθήκες του περιστατικού-συμπλοκής, έχω την εντύπωση ότι οι αστυνομικοί αιφνιδιάστηκαν....
Όταν φοβάσαι ότι θα αντιμετωπίσεις Αλβανούς κακοποιούς οπλισμένους με Καλάσνικοφ, αυτό είναι το τελευταίο που επιθυμείς να συμβεί.

Ανώνυμος 9 Δεκεμβρίου 2013 στις 12:56:00 π.μ. EET  

8 Δεκεμβρίου 2013 - 11:25:00 μ.μ. EET τι εγυναν? μα φυσικά υπηρετούν στην Αθήνα και στις άλλες μεγαλουπολεις (οχι όλοι) , τα σύνορα τα βλέπουν παραγωγικοί αστυνομικοί , που το παντερμο κράτος τους εκπαίδευσε για άλλη δουλειά και όχι για να βλέπουν τα σύνορα.
1ΜΑΛ

Μάριος 9 Δεκεμβρίου 2013 στις 2:16:00 π.μ. EET  

Οδυσσέα: Αυτό που λες το κατάλαβα πολύ καλά. Δεν είπα ότι αυτό δεν ήταν προστασία. Γύρνα πίσω στην είδηση για τους 2 αλβανούς που σκοτώθηκαν από τα ΕΚΑΜ πριν κάποιους μήνες και θα δεις ότι είπα μπράβο, και με στόμφο μάλιστα. Εσύ δεν με κατάλαβες, γιατί αγνόησες την ουσία του σχολίου μου, μάλλον επειδή σκόνταψες στο "μαντρόσκυλα".

Θα έπρεπε να ξέρεις, τόσον καιρό που σχολιάζω εδώ πέρα ότι είμαι άνθρωπος που δεν βλέπω τα πράγματα "άσπρο-μαύρο" γιατί η πραγματικότητα απλά δεν είναι 'άσπρη-μαύρη" όπως προτιμούν πολλοί να τη βλέπουν - γιατί αλλιώς είτε δεν μπορούν να βγάλουν νόημα από αυτήν είτε η αντίθεση βολεύει την ανάγκη τους να ανήκουν κάπου.

Κι εξηγούμαι: Η αστυνομία, όπως όλοι οι οργανισμοί έχουν από όλα τα είδη των ανθρώπων: Από ευσυνείδητους ανθρώπους γεμάτους αυταπάρνηση μέχρι τα χειρότερα κουμάσια που εκμεταλλεύονται τη δύναμή τους είτε για να λειτουργήσουν σαν μαφία είτε για να βγάλουν τα κόμπλεξ τους και να εκδηλώσουν αδικαιολόγητα επιθετική συμπεριφορά. Αυτό δεν το λέω από την ψευτογνώση των forums ή άλλου τύπου "ραδιοαρβύλα" αλλά επειδή έχω αστυνομικούς στο ευρύτερο κοινωνικό μου περιβάλλον (ένας από αυτούς συγγενής μου, πρώην ασφαλίτης) και έχω ακούσει κάποια πράγματα από αυτούς με τα δικά μου αυτιά. Κι επειδή εγώ αντιλαμβάνομαι έτσι την πραγματικότητα (σε τόνους του γκρι δηλαδή), θεωρώ αναγκαίο να υπάρχουν όροι και κανόνες στη χρήση ατομικού οπλισμού, δηλαδή ναι, να "φοβούνται" οι αστυνομικοί να τραβάνε τα πιστόλια τους. Αλλιώς, από τα κουμάσια και μόνο, (και όχι από όλη την αστυνομία), μπορούμε κάλλιστα να γίνουμε σαν την αμερική όπου όποιος βλέπει τα... παραλειπόμενα στο youtube γνωρίζει τι συμβαίνει. Γιατί η δικαστική προστασία και εκεί, και εδώ, και παντού αφορά όλους τους αστυνομικούς και όχι μόνο τους ευσυνείδητους.

Και αυτό φυσικά μας πάει στον επίμαχο χαρακτηρισμό:

Το σχόλιο περί "μαντρόσκυλων", μπορεί να ακούγεται όντως σκληρό στον απόηχο ενός αδικου θανάτου, αλλά η πραγματικότητα είναι σκληρή ανεξάρτητα του αν πέθανε κανένας, ένας ή δέκα χιλιάδες. Και ποια είναι αυτή η πραγματικότητα; Ότι όταν φοράς τη στολή του αστυνομικού η δουλειά σου δεν είναι απλώς "να προστατεύεις" αλλά να ασκείς βία σε όποιον σε διατάξουν. Αυτό φάινεται περίτρανα στην πράξη, όπου, ας μην γελιόμαστε, η βία της αστυνομίας δεν κατευθύνεται μόνο απέναντι στους κακοποιούς - απευθύνεται προς όποια μεριά διαταχθούν - και αυτό μπορεί να περιλαμβάνει διαμαρτυρόμενους ηλικιωμένους, άνεργους, νέα παιδιά, οι οποίοι δεν έχουν κάνει τίποτα από το να διαμαρτύρονται για τις πολιτικές της κυβέρνησης ή απλώς να... υπάρχουν. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να θυμίσω τι έγινε στο Σύνταγμα, ή το περιστατικό της "ζαρτινιέρας" ή τον Γρηγορόπουλο ή τόσους άλλους απίστευτους τραμπουκισμούς (και για να πάμε και λίγο πιο πίσω τις εν ψυχρώ δολοφονίες γύρω από το πολυτεχνείο το '74), όλους υπό την πλήρη δικαστική κάλυψη σε καθεστώς σχεδόν απόλυτης ατιμωρησίας.

Η προσωπική μου εμπειρία δε, μαρτυρά ότι στην πραγματικότητα πολλοί από αυτούς κάνουν το ελάχιστο δυνατό για να διατηρούν τη στολή τους και το μισθό τους και όταν τους καλεί ένας απλός πολίτης για βοήθεια (κάποιος δηλαδή που δεν μπορεί να τους κάνει "ντα") τότε η προστασία... πάει περίπατο.

Οπότε, εφ' όσον η αστυνομία είναι ο πρώτος, πιστότερος και ισχυρότερος προστάτης της καθεστηκυίας τάξης, με τίμημα το να κάνουν πράγματα που ενίοτε είναι ενάντια στα πιστεύω ή στην ηθική τους (θυμάσαι τον ΜΑΤατζή που αηδιασμένος από τα γεγονότα στο Σύνταγμα πήγε να φύγει αλλά τον άρπαξαν οι συνάδελφοί του;) ε καταλαβαίνεις που το πάω, ας μην πω πάλι την... κακιά λέξη και με κάνεις "τζιζ".

Ανώνυμος 9 Δεκεμβρίου 2013 στις 2:25:00 π.μ. EET  

Αν είναι δυνατόν σε ένα χωριό που είναι ακατοίκητο από χρόνια να χρειάζεται χαρτί από εισαγγελέα για να γίνει έρευνα σε μία αυτοσχέδια καλύβα.


Ξερω έναν 84χρονο φανατικο ΚΚΕ, τον κυρ Νικο, που ΟΛΟΙ στην οικογενεια του πηγαν εξορια, φυλακες, εφαγαν ξυλο. Ο κυρ Νικος λεει πως ειναι τετοια η κατασταση που μονο ενας Παπαδοπουλος θα μας σωσει.

Ακους εκει χαρτι απο εισαγγελεα για να γινει ελεγχος στο ερειπωμενο χωριο στην αυτοσχεδια καλυβα. Μην θιχτει η ,,περιουσια,, του αλβανου ?? Ποτε την αγορασε την καλυβα ??

Στα συνορα με την Αλβανια τα βραδυα πρεπει να υπαρχουν ελευθεροι σκοπευτες και να ξαπλωνουν αμεσως κατω οποιον προσπαθει να τα περασει. Αυτοι απο εκει δεν ερχονται για καλο. Και οποτε βρουν την ευκαιρια να σκοτωσουν ελληνες δεν την χανουν με τιποτα. Μας μισουν θανασιμα.
Γιάννης

Ανώνυμος 9 Δεκεμβρίου 2013 στις 10:12:00 π.μ. EET  

για τις μ@@@@ που ορισμενοι γράφετε--Οδυσσέα συγνώμη-- μήπως έπρεπε οι αστυνομικοί να ξεροβήξουν--αφού δεν υπήρχε πόρτα να χτυπήσουν-- μήπως έπρεπε να ρωτήσουν αν ήταν κατάλληλη η ώρα για επισκέψεις, μήπως έπρεπε να τους έχουν και λουλούδια, μήπως..., μήπως, ...
ρε δε πάτε στον αγύριστο!
μας καταστρέφουν, μας ρημάζουν γραβατάκιδες των αθηνών--χ@@@με που ο ΄δενδιας εξέφρασε συλληπητήρια, πως θα τη βγάλει αυτή η οικογένεια? ρωτάει?
αλλά και ληστοσυμμορίτες, που έχουν βρει ΑΒΟΥΛΟΥΣ πολιτικάντηδες, που κοιτάνε την αφαίμαξη του λαού, για να αβγατένουν τις περιουσίες τους.
ο άλλος ρωτάει αν ο σύριζα έβγαλε ανακοίνωση? αυτό μας μάρανε?

Ανώνυμος 9 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:43:00 π.μ. EET  

Ο Μαριος έχει εν μέρει δίκιο, ίσως το έθεσε άκομψα. Πέρα από τις υποθέσεις Γρηγορόπουλου, ζαρντινιέρας, του φοιτητή με τις πιτζάμες στη Θεσσαλονίκη, να θυμίσω στα τέλη του 90 την επιδημία "τυχαίων" εκπυσοκροτήσεων - δολοφονιών από αστυνομικούς (Σέρβος μαθητής σε εκδρομή στη Θεσσαλονίκη), οι οποίοι καλύφθηκαν και δεν τιμωρήθηκαν.
Αλλαγή κανόνων εμπλοκής χωρίς εκπαίδευση είναι τρύπα στο νερό.

Ανώνυμος 9 Δεκεμβρίου 2013 στις 1:23:00 μ.μ. EET  

Έχοντας πρόθεση να μπω καταρχάς στην ουσία :Αφενός επιβεβαιώνεται πως οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ στέλνονται απο τη πολιτεία στην ελληνοαλβανική μεθόριο ξυπόλυτοι στ'αγκάθια με τρομερές ελλείψεις σε εξοπλισμό και επικουρικά μέσα.Οι άνθρωποι δεν έχουν να κάνουν με κοινά κλεφτρόνια ή τρικλίζοντες χρήστες ναρκωτικών,αλλά με αδίστακτους κακοποιούς.Αφετέρου θεωρώ υπέρτατο χρέος όλων μας να ευχηθούμε τα δέοντα συλληπητήρια στην οικογένεια του νεκρού και την ανάπαυση της ψυχής του εν ειρήνη....
Φεύγοντας απο το κεντρικό νόημα,θα έλεγα πως διαπιστώνω με λύπη μου οτι πολλοί εξ'ημών,γι'ακόμη μια φορά κάναμε έναν χυλό με τις προσωπικές μας ενστάσεις,αντιρρήσεις,κάποιοι ίσως και απωθημένα ή και προσωπικές εμπειρίες,σε ένα άκαιρο χρονικό σημείο,κατά το οποίο ο άτυχος αστυνομικός και οικογενειάρχης που έπεσε ηρω'ι'κά εν ώρα καθήκοντος ίσως δεν έχει ακόμη ταφεί.....


Μέντωρ

Οδυσσέας 9 Δεκεμβρίου 2013 στις 5:14:00 μ.μ. EET  

@ Μάριο:
Δεν έχω τη δυνατότητα να κάνω αυτό που ζητάς.

Μάριος 9 Δεκεμβρίου 2013 στις 8:57:00 μ.μ. EET  

@ Οδυσσέα: δεν πειράζει.

Η αλήθεια είναι ότι είμαι και εγώ στενοχωρημένος με αυτό που έγινε, άσχετα με τη λοιπή συζήτηση.

ΟΠΛΙΤΗΣ 10 Δεκεμβρίου 2013 στις 1:01:00 μ.μ. EET  

Αλβανοί, γύφτοι, γεωργιανοί και οποιαδήποτε άλλης προέλευσης εγκληματίες, σπέρνουν τον τρόμο και το θάνατο σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Η πολιτεία σε διαρκή αφασία και με εγκληματική αμέλεια - αδιαφορία, αναθέτει αποστολές στην ελληνική αστυνομία, δίχως να έχει καθορίσει συγκεκριμένους αντικειμενικούς σκοπούς με σαφείς κανόνες εμπλοκής.
Συνέπεια αυτών,η άθροιση απωλειών συνεχώς αυξανόμενων, σε έναν πραγματικό πόλεμο.
Οι εγκληματίες μας κοροιδεύουν κυριολεκτικά, εκμεταλλευόμενοι τον ''εγκληματικό'' νόμο του κ. Καστανίδη.
Κουράστηκα ψυχικά να μετράω απώλειες Ελλήνων και να ''αποδίδω'' τιμές.

χρήστος 10 Δεκεμβρίου 2013 στις 2:05:00 μ.μ. EET  

Κατά τήν ταπεινή μου εκτίμηση, η "προχειρότητα" τής ενέργειας τών 3 αστυνομικών, ίσως οφείλεται στό ότι μάλλον έψαχναν γιά "απλούς" κλέφτες διχτυών, κινούμενοι από τίς συνεχείς, όπως γράφτηκε, καταγγελίες ντόπιων ψαράδων.
Ετσι, ίσως καί λόγω εντοπιότητας, τουλάχιστον τού αδικοχαμένου αστυνομικού, αποφάσισαν (ίσως καί αυτοβούλως) νά "επεκτείνουν" κάπως τήν περιπολία τους, σέ πιό απρόμακρες περιοχές, όπου πιθανόν είχαν πληροφορίες γιά ύπαρξη πρόχειρων καλυβιών - καταλυμάτων, μέ σκοπό νά τελειώνουν μέ τούς διχτυοκλέφτες (εννοώ σύλληψη καί όχι κάτι άλλο).
Τό ότι αιφνιδιάστηκαν, μάλλον ενισχύει τήν πιθανότητα ότι, κινήθηκαν χαλαρά, γιατί περίμεναν νά βρούν κοινά κλεφτρόνια.
Υπόθεση κάνω, βασιζόμενος στά συμφραζόμενα ανακοινώσεων, ειδήσεων καί σχολίων γιά τό τραγικό συμβάν, γι' αυτό καί τά τόσα ίσως καί μάλλον.
Υπ' όψιν ότι περπατώντας βαθιά στά βουνά τής περιοχής, είναι πολύ πιθανό νά βρεί κάποιος παρόμοια καταλύματα από νάυλον, ψάθες, μουσαμάδες κλπ υλικά, πού χρησιμοποιούνται σάν προσωρινά καταφύγια λαθροπεραστικών, κάθε είδους καί σκοπού, αλλά καί ίχνη από τήν διαμονή τους (αποφάγια, κονσέρβες, λιωμένα ρούχα, παπούτσια κλπ σκουπίδια).
Αιωνία η μνήμη τού νεκρού καί κουράγιο στούς δικούς του.

enkripto 10 Δεκεμβρίου 2013 στις 10:00:00 μ.μ. EET  

Σεσημασμένος ο ένας δράστης στη Φλώρινα

Δύο αδελφοί αλβανικής υπηκοότητας, εκ των οποίων ο ένας σεσημασμένος στην Ελλάδα, ήταν οι δράστες της αιματηρής ένοπλης συμπλοκής στο Βροντερό Φλώρινας, κατά την οποία έπεσαν νεκροί μαζί με τον 43χρονο υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη, από την ανταλλαγή πυροβολισμών.

Πρόκειται για τους Νέλσι και Κλεβίς Τσολάκου, ο ένας εκ των οποίων είχε συλληφθεί στο παρελθόν στην Ελλάδα για παράνομη είσοδο και κλοπές, ενώ ο άλλος δεν απασχόλησε τις ελληνικές Αρχές.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP