Φωτογραφία της εβδομάδας

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Στιγμιότυπο από μια ξεχωριστή ορκωμοσία νεοσυλλέκτων.. Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του διακλαδικού Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης (124 ΠΒΕ) στην Τρίπολη, η τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων της ΣΤ΄ ΕΣΣΟ του ΣΞ και Δ΄ ΕΣΣΟ του ΠΝ και της ΠΑ. Συνολικά ορκίστηκαν 1489 νεοσύλλεκτοι εκ των οποίων, 507 οπλίτες του ΣΞ, 457 ναύτες του ΠΝ και 525 σμηνίτες της ΠΑ.

38 σχόλια:

TED 12 Δεκεμβρίου 2012 στις 5:15:00 μ.μ. EET  

Πριν την ορκωμοσία τους δώσανε όπλα;

Too good to be true, όπως λένε οι Αγγλοσάξωνες φίλοι και σύμμαχοι.

Ανώνυμος 12 Δεκεμβρίου 2012 στις 5:16:00 μ.μ. EET  

πολύ όμορφη φωτογραφία, μπράβο στα παιδιά!

Ανώνυμος 12 Δεκεμβρίου 2012 στις 6:01:00 μ.μ. EET  

M1 είναι αυτά;

Ανώνυμος 12 Δεκεμβρίου 2012 στις 6:20:00 μ.μ. EET  

Ελπίζω να βελτιώθηκε η εκπαίδευση των ναυτών και σμηνιτών και να μην χειροτέρεψε η εκπαίδευση του πεζικάριου.

Mithridates 12 Δεκεμβρίου 2012 στις 6:39:00 μ.μ. EET  

Nai M1 Garand. Sto site toy Gee8a exei ki alles fwto.


Kalh 8hteia na xoyn kai kaloi polites!

ESSO toy SX na apodidei mono 507 stratiwtes? Ayto to Dhmografiko...

Ανώνυμος 12 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:11:00 μ.μ. EET  

δείτε στο www.enikos.gr με τίτλο: "Φαντάροι για κλάματα"
την εκπαίδευση στρατιωτών στη ρίψη όλμων!

Ανώνυμος 12 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:22:00 μ.μ. EET  

Πάντως, στην φωτογραφία πρέπει να απεικονίζονται μέλη της διμοιρίας επιδείξεων και όχι οι νεοορκισθέντες στρατεύσιμοι

Ανώνυμος 12 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:47:00 μ.μ. EET  

ΠΑΝΤΩ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΩΝ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟ 10/15ΕΤΙΑΣ.
ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΑ.
ΠΑΛΙΑ ΕΒΛΕΠΕΣ ΣΧΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΜΕΣ ΚΑΙ ΤΣΕΠΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ. ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΟΤΑΝ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΑΔΕΙΑ ΦΟΡΑΓΑΝ ΦΙΡΜΕΣ.

Ανώνυμος 12 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:55:00 μ.μ. EET  

Επιτέλους μία φωτογραφία αφιερωμένη στο ξεχασμένο Έλληνα οπλίτη πέρα από τα μιζάτα οπλικά συστήματα. Απεικονίζει την ελπίδα μας για να μείνει η μαγιά της φυλής.

Θέραπς 12 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:41:00 μ.μ. EET  

12 Δεκεμβρίου 2012 9:55:00 μ.μ. EET

+1000

Ανώνυμος 12 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:28:00 μ.μ. EET  

τΟ μΕΛΛΟΝ ΤΟΥ Έθνους!

την πΑΤΡΙΔΑ ΟΥΚ ΕΛΑΣΣΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ!!!!

Η Παναγιά μαζί σας!!!

Ανώνυμος 13 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:52:00 π.μ. EET  

Σε περασμένες δεκαετίες '70, '80 το πρόγραμμα επιδείξεων στην 124ΠΒΕ τουλάχιστον ήταν εντυπωσιακότερο αφού περιείχε και ασκήσεις αυτοπεποίθησης ύψους και λογχομαχία. Από τότε φθίνει έως σήμερα που έχει μόνο ασκήσεις ενόπλου και πυκνής τάξεως. Ευτυχώς που υπάρχει ακόμα στα προγράμματα διαφόρων μονάδων στρατευσίμων(ΣΕΑΠ, ΕΛΔΥΚ, 124ΠΒΕ). Μπράβο στους στρατεύσιμους που συμμετέχουν ανά την χώρα στις διμοιρίες αυτές γιατί το κάνουν με την ψυχή τους.

Ανώνυμος 13 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:26:00 π.μ. EET  

εμένα γιατί μου ήρθε να κάνω εμετό με το καρναβάλι;


μηδενιστής

E.A.V. 13 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:33:00 π.μ. EET  

Συνειρμικά μου ήρθαν δύο εικόνες στο μυαλό:
Η πρώτη η προ λίγων ετών συμμετοχή ελληνικού μικτού αγήματος τιμών στην τελετή επετείου απόβασης στη Νορμανδία (νομίζω το 2005?). Ένα σύνολο ναυτών-στρατιωτών-σμηνιτών αχταρμάς χωρίς να χωρίζονται κατά όπλα, ανακατεμένοι και γενικά μια εικόνα "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε". Το σχόλιο του περιοδικού (ΕΑ&Α?) "διακλαδικότητα ΓΕΕΘΑ" με σαφή σαρκασμό.
Η δεύτερη ήρθε μετά από ένα περίπου λεπτό παρακολούθησης του silent drill, όπως λέτε (@μηδενιστής: ούτε κι εγώ άντεξα το ζογκλερικό...) . Η εικόνα στρατιωτών που αντί να επιδίδονται σε ασκήσεις στρατιωτικής πρακτικής κάνουν επιδείξεις βηματισμού και ακροβατικών με τα όπλα τους, ενώ αγνοούν τη χρήση και τις δυνατότητές τους είναι ΜΑ-ΛΑ-ΚΙ-ΕΣ (αρχαιότατη λέξη της ελληνικής που παραπέμπει σε καταστάσεις μαλθακότητας, ανουσίων πράξεων και παράκλισης από τον κύριο σκοπό μιας αποστολής!)!!! Το σκηνικό συμπληρώνεται από περιοδικές διακοπές χειροκροτημάτων του φιλοθεάμονος κοινού.
Η εικόνα ήταν αυτή: http://img188.imageshack.us/img188/5992/revistadelangekerls.jpg Ο βασιλιάς της Πρωσσίας Φρειδερίκος-Γουλλιέλμος ο Α΄επιθεωρεί το 6ο Σύνταγμα πεζικού, την προσωπική του φρουρά. Οι στρατιώτες επιλέγονταν για τα σωματικά τους προσόντα (το προφανώς μεγάλο ύψος τους, μην παρεξηγηθώ!), πολλοί δε από τον ίδιο τον βασιλιά που περιόδευε στις υπόλοιπες μονάδες διαλέγοντας τους πιο ψηλούς. Η μονάδα απέκτησε το προσωνύμιο "οι γίγαντες του Πότσδαμ" και ήταν εντυπωσιακότατοι και άριστοι στον βηματισμό και στις παρελάσεις. Στον πόλεμο όμως αποδείχθηκαν μια απογοήτευση... Ο διάδοχος Φρειδερίκος ο Β΄(ο Μέγας) διέλυσε το Σύνταγμα.
@Ανώνυμος 12/12/12 6:20:00μμ Κι εγώ αν και φοβάμαι πως το αντίθετο συμβαίνει.
@Ανώνυμος 12/12/12 9:47:00μμ Δεν συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό σου, αλλά ίσως οι προσδοκίες μου να είναι πολύ υψηλές ('Ισως...)

Ανώνυμος 13 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:45:00 μ.μ. EET  

"εμένα γιατί μου ήρθε να κάνω εμετό με το καρναβάλι;"

άντε ΠΑΛΙ!! χαχαχα!
ΤΕΛΙΚΑ δεν θα βάλεις μυαλό;;!!

Γιάννης

Ανώνυμος 13 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:31:00 μ.μ. EET  

"Ένας στρατός έτοιμος για επιθεώρηση δεν είναι έτοιμος για πόλεμο. Ένας στρατός έτοιμος για πόλεμο δεν είναι έτοιμος για επιθεώρηση".

Και μια διδακτική ιστοριούλα:
Μια φορά κι έναν καιρό βρισκόμουν στο Λονδίνο. Κάναμε βόλτα με μια πολυεθνική παρέα, στην οποία συμμετείχε κι ένας Ισραηλινός, και βρεθήκαμε μποροστά σε ένα μεγάλο άγαλμα - μνημείο, που απεικονίζει 3-4 αμερικανούς στρατιώτες του Β΄ΠΠ στη στάση "επί των όπλων".
(Για όσους δε γνωρίζουν, τα παραγγέλματα "υπό μάλης" και "επί των όπλων" είναι τα αντίστοιχα του "επ' ώμου" και του "παρουσιάστε" για καταστάσεις πένθους).
Εξήγησα στην παρέα το νόημα της συγκεκριμένης στάσης και, λογικά, ρωτήθηκα πώς το ξέρω και απάντησα ότι το ξέρω από τη θητεία στον ΕΣ.
Ο Ισραηλινός της παρέας με ρώτησε έκπληκτος: "Κάνετε τέτοια πράγματα με τα όπλα στο στρατό; Πρώτη φορά το ακούω. Το μόνο σχόλιο που μου έρχεται είναι ότι είναι πολύ κακή ιδέα να βάζεις την κάνη πάνω στο πόδι σου γιατί αν εκπυρσοκροτήσει το όπλο την έβαψες".
Δηλαδή σε ένα μάχιμο στρατό όχι μόνο δεν ασχολούνται με τέτοια, αλλά και θεωρούν δεδομένο ότι το όπλο είναι πάντα γεμάτο.
Νομίζω ότι κάθε σύγκριση με την κατάστασή μας είναι περιττή.

Ανώνυμος 13 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:40:00 μ.μ. EET  

Χαιρετώ,
επειδή κάποιος επισκέπτης το έθιξε την διμοιρία επιδείξεων αποτελούσαν εξ΄ ολοκλήρου στρατεύσιμοι νεοσύλλεκτοι. Δεν ήταν ΕΠΟΠ ή μόνιμοι.
Ναύτης

Ανώνυμος 13 Δεκεμβρίου 2012 στις 2:14:00 μ.μ. EET  

Οι παρελάσεις και τα καραγκιοζιλίκια πρέπει να τελειώσουν. όποιος στρατιωτικός διαφωνεί -> αποστράτευση συνοπτικά και σπίτι του. οι φωτογραφίες και τα βίντεο με το τσίρκο του ήλιου ΝΤΡΟΠΙΑΖΟΥΝ την ελληνική πολεμική παράδοση και ιστορία. έλεος πια.

Φταίει που δεν πήγε και ένας πατέρας να πάρει το μπαλέτο απο το χέρι και με τον Δκτη παρέα να πάνε για βολές.

@φίλε E.A.V
Ο Φρειδερίκος -όπως και αρκετοί άλλοι καταπληκτικοί στρατηγοί -ήταν καταπιεσμένος ομοφυλόφιλος. Η φρουρά ήταν το βίτσιο του όπως και οι στολές, τα παραγγέλματα κτλ
Όποιος ξένος ήθελε να τα έχει καλά με τους πρώσσους του έστελνε τον γίγαντα της γειτονιά του.

Δυστυχώς οι επιτυχίες του στρατού του και του γιου του έσπρωξαν την ευρώπη σε μανία με στολές και ΦΙΓΟΥΡΑ για κοντά 300 χρόνια λες και θα κέρδιζαν τις μάχες τα κορδόνια και τα κουμπιά. Η στολή ενός ουσάρου του ναπολέοντα κόστιζε όσο ένα άλογο μάχης...

Φτάσαμε στους ναζί και και τις σφαλιάρες απο τους τσουβαλοντυμένους ρώσους και γλυτώσαμε λίγο αλλά η προσπάθεια των αμερικανών να στρατολογήσουν κόσμο μετά το 2001 έχει ξαναφέρει την στολή, τις μαγκιές-κλανιές, τον μπερέ και τα παράσημα στο προσκήνιο...

μηδενιστής

Ανώνυμος 13 Δεκεμβρίου 2012 στις 2:18:00 μ.μ. EET  

Πόση νεοελληνική μιζέρια απο τους γνωστούς ράμπο του καναπέ...Τι έγινε ρε παιδιά εσείς όλοι στην πινέζα υπηρετήσατε με το μαχαίρι στα δόντια και έτοιμοι για ακραίες καταστάσεις?Νεοσύλλεκτοι είναι.Εσείς τι παραπάνω κάνατε δηλαδή?Πολύ τεστοστερόνη,όλοι Τατσόπουλοι προέκυψαν εδώ.Αν ήξεραν οι τούρκοι ποιοί διαβάζουν το μπλόγκ θα έστελναν στα κρυφά την ΜΙΤ να εξολοθρεύσει μερικούς προκειμένου να εξασφαλίσουν την επιβίωση της τούρκικης ράτσας...Τόση αντρίλα ρε ΑΣΤΕΙΟΙ?Φανταράκια που μόλις ορκίστηκαν είναι.Το μόνο εμετικό στην όλη κατάσταση είναι τα σχόλια του κάθε εν δυνάμη Ιωτά ο οποίος πέρασε μια θητεία ζάχαρη αλλά μετά την απόλυση του τον έπιασε η φιλοπατρία και η στρατοκ@@@ιαση.Αν τους βλέπαμε στην τελετή με τα χάλια τους θα γκρινιάζαμε για την κατάντια του στρατού.Τώρα πάλι γκρινιάζουμε γιατί '' κάνουν επιδείξεις βηματισμού και ακροβατικών με τα όπλα τους, ενώ αγνοούν τη χρήση και τις δυνατότητές τους '',λες και οι συγκεκριμένος σχολιαστής ήξερε το Μ1 και απο την πολιτική ζωή και μετά την ορκομωσία ήταν έτοιμος να πάρει σκάλπ...Χαλαρώστε πατριώτες και ''πατριώτες''.

Ανώνυμος 13 Δεκεμβρίου 2012 στις 2:36:00 μ.μ. EET  

'' όποιος στρατιωτικός διαφωνεί -> αποστράτευση συνοπτικά και σπίτι του''

Ζeig hail σύντροφε.

Ανώνυμος 13 Δεκεμβρίου 2012 στις 2:45:00 μ.μ. EET  

Όποιος δεν συμφωνεί με την κατάργηση των παρελάσεων είναι πιθανότατα καταπιεσμένος ομοφυλόφιλος.Τι μας λές βρε απόλυτο αρσενικό?Οι δε αμερικάνοι με την μαγκιά-κλανιά-παρέλαση-παράσημο πηδάνε κατα το δοκούν ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ στρατό θελήσουν.Βλέπεις πέρα απο την μαγκιά-κλανιά εξοπλίζονται άριστα και εκπαιδεύονται για πόλεμο.Εδώ στο ελλαδιστάν μας ενοχλούν οι παρελάσεις και ψοφάμε όλοι για εκπαίδευση (μετά την απόλυση μας,πειράματα θα κάνουμε τώρα,άσε μην σκίσουμε κανένα καλσόν) λές και το ένα αποκλείει το άλλο.Τα χάλια του στρατού μας δεν είναι η μαγκιά κλανιά αν και διαβάζοντας τα σχόλια σαν λαός έχουμε πλεόνασμα και μαγκιάς και κλανιάς και αντρίλας και υποκρισίας και φυσικά δημοκρατίας με αποστρατεία εξπρές στους διαφονούντες γιατί όχι και εξορία?

Ανώνυμος 13 Δεκεμβρίου 2012 στις 2:58:00 μ.μ. EET  

Οι ναζί πυ αναφέρεις ήταν και πρώτοι στην παρέλαση και πρώτοι και στη μάχη.Τόση πρεμούρα με την παρέλαση λές και και είναι το αίτιο και όχι το σύμπτωμα της κατάντιας μας.Αλήθεια μηδενιστή που μιλάς για τσουβαλοντυμένους ρώσους.Εσύ που υπηρέτησες?Θα ήθελες να σε έντυναν με τσουβάλι?Να φοράς αρβύλες χειρότερες και απο τις χορηγούμενες στον στρατό μας?Θα ήθελες να κοιμάσαι σε σταύλο?Γιατί οι φαντάροι σήμερα περνάνε μιά χαρα και δεν νομίζω οτι αν δεν έκαναν παρέλαση με τα καλά τους ρούχα αλλά περιφέρονταν σε τσουβάλια αυτό θα τους μεταμόρφωνε αυτόματα σε στρατιώτες.Μια παρέλαση είναι απλά ένα σόου.Αν ο στρατός ασχολείται μόνο με αυτό είναι άλλο θέμα.Θα προτιμούσα και παρέλαση και μια σκληρή θητεία που θα μαθαίνει και κάποια βασικά στον φαντάρο.Αλλά η ελληνική κοινωνία μαλθακή όπως είναι κοιτάει να καταργήσει τις παρελάσεις μαζί και την θητεία.Οι πεζοναύτες των ΗΠΑ και το αντίστοιχο άγημα τους είναι διαφήμηση για το σώμα.Μάλλον θα πρέπει να γυρίσουν στα τσουβάλια μιας και είναι ήδη άριστοι στρατιώτες οπότε τι χάνουν το χρόνο τους.Με το ίδιο σκεπτικό μ...ες είναι οι αμερικάνοι και έχουν ακροβατικά σμήνη,χάνουν τον καιρό τους προφανώς.

Ανώνυμος 13 Δεκεμβρίου 2012 στις 2:59:00 μ.μ. EET  

"Ζeig hail σύντροφε."

όταν έρθουν οι τουρκοι εσύ κάνε τους επ ώμου και κεφαλήν δεξιάαα.

======================
τα κέντρα είναι για βασική εκπαίδευση μάχης. ότι είναι εκτός αυτού πρέπει να καταργηθεί.

μηδενιστής

E.A.V. 13 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:11:00 μ.μ. EET  

Αγαπητέ Ανώνυμε 13/12/12 2:18:00μμ

Επειδή βλέπω ότι ο σχολιασμός μου σε πείραξε τόσο ώστε να τα βάλεις με όλους τους προηγούμενους και να με χαρακτηρίσεις και προσωπικά, σου απαντώ όσο χρειάζεται για να εξισορροπήσουμε λίγο την αγανάκτησή σου.

Καταρχήν ούτε "Ράμπο" ούτε ερυθρόδερμος έτοιμος να πάρω "σκάλπ" σκορπώντας την Τατσοπουλική "ανδρίλα" μου ανα τον κόσμο είμαι. Θητεία στον στρατό ξηράς υπηρέτησα κι εγώ (όπως και οι περισσότεροι άλλωστε) και έκανα πάντα ό,τι μου αναλογούσε και κάτι παραπάνω, όσο μπορούσα βοηθώντας και τους συναδέλφους, που οι περισσότεροι ήταν και μικρά παιδιά, αλλά και τους ανωτέρους μου, αξιωματικούς και υπαξιωματικούς. Για να καταλάβεις υπηρέτησα μετά από σπουδές και μεταπτυχιακά στην (σχετικά μεγάλη) ηλικία των 28 χρονών, χωρίς συμπλέγματα και εγωισμούς. Σφουγγάρισα, ξεσκάτισα, κουβάλησα, έβαψα, πέταξα σκουπίδια αλλά και έριξα χειροβομβίδες, συντήρησα όπλα, έκανα βολές, σύρθηκα στη λάσπη και φύλαξα σκοπιά στον Έβρο. Έκανα δηλαδή, ό,τι έκανες (πιθανώς) και εσύ και όλοι οι άλλοι ανώνυμοι Έλληνες από καθήκον και υποχρέωση προς το σύνολο. Ένας όχι άριστος αλλά (θέλω να πιστεύω) καλός στρατιώτης.

Έχεις δίκιο όμως, ΓΚΡΙΝΙΑΖΩ! Διότι αφιέρωσα 1+ χρόνο από τη ζωή μου και ο στρατός ΔΕΝ έδειξε την αντίστοιχη ευαισθησία να μου δώσει περισσότερα εφόδια. Δεν με εκμεταλεύτηκε καλά, αλλά με άφησε χωρίς επαρκή εξοπλισμό, χωρίς επαρκή εκπαίδευση, χωρίς επαρκή υποστήριξη για να κάνω μια δουλειά, να επιβιώσω και να πολεμήσω σε μια μάχη ΕΑΝ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ερχόταν η στιγμή. Ο λόγος; Δεν υπήρχε επαρκής χρόνος να μάθω και να εμπεδώσω όλα όσα χρειάζονταν, μια κλισέ έκφραση που πιστεύω άκουσες και εσύ ότ-αν υπηρέτησες. Ο επαρκής χρόνος όμως ΥΠΗΡΧΕ για να μάθεις τα παραγγέλματα, τις ασκήσεις πυκνής τάξης και να τις επαναλαμβάνεις κάθε εβδομάδα ενώ άλλα πράγματα (αγώνας πεζικού, αντιμετώπιση των τανκς, επιβίωση από αεροπορική επίθεση), χρήσιμα για κάποιον που είναι στρατιώτης στην πρώτη γραμμή διδάχθηκαν (ίσως) θεωρητικά, γρήγορα, βιαστικά. Άλλες φορές ο υπόψιν εκπαιδευτής μας έκανε και επίδειξη σε "ζογκλερικές" κινήσεις με το G3 (σε αυτό εκπαιδεύτηκα προς απάντησή σου), που όπως φαίνεται είναι στανταρ μάθημα στην ΣΜΥ.

Συμπερασματικά, η γκρίνια που διαβάζεις είναι παράπονο, γιατί αφιερώνεις χωρίς πάθος και απροθυμία 1-1+ χρόνο για να κάνεις κάτι χρήσιμο και καταλήγεις να είσαι η ατραξιόν για φιέστες, αγήματα, επιταφείους και δε συμμαζεύεται! Προς τους υπεύθυνους στρατιωτικούς γκρινιάζω και τους πολιτικούς τους προϊσταμένους και όχι στα παιδιά της φωτογραφίας, που έχουν και τα συγχαρητήρια και τα μπράβο μου αλλά πολύ φοβάμαι ότι η θητεία που ανοίγεται μπροστά τους δεν είναι καθόλου εποικοδομητική. Αυτά, πατριωτικέ μου ανώνυμε, για να σου δείξω τί ακριβώς εννοώ και να μην παρεξηγούμαστε, διότι ούτε "Ράμπο" θα γίνω όψιμα ούτε από "στρατοκ@@@ιαση" πάσχω (ελπίζω δηλαδή γιατί δεν ξέρω τί σημαίνει!!! Εγώ όπως είδες εκφράζομαι ολογράφως και χωρίς αυτολογοκρίνομαι και το ιστολόγιο δεν με περιόρισε και το ευχαριστώ για αυτό).

Ανώνυμος 13 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:14:00 μ.μ. EET  

Πριν από χρόνια είχα παρακολουθήσει στην Αμερική επίδειξη του Silent Drill. Έχετε υπόψη ότι πρόκειται για μόνιμους εγνωσμένης αξίας που επιλέγονται με πολύ αυστηρά κριτήρια, τόσο για τα μέτρα του στρατού των ΗΠΑ όσο και διεθνώς. Τα προσόντα τους δεν περιορίζονται στο θέαμα. Εμείς αντιστοίχως θα πρέπει να καταργήσουμε τους τσολιάδες, σύμφωνα με μερικούς ειδήμονες εδώ μέσα. Τελικά το εθνικό μας ελάττωμα είναι ο φθόνος. Κατά βάθος βέβαια μερικές καταπιεσμένες γουστάρουν αλλά δεν το παραδέχονται.

Ανώνυμος 13 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:26:00 μ.μ. EET  

Να έρθουν οι τουρκοι στη χώρα του μηδενιστή????Για χαζούς ψάχνεις?Να υποθέσω οτι θα πήγαινες στα ΟΥΚ αλλά ούτε εκεί έχουν αρκετή εκπαίδευση χώρια που κάνουν και παρέλαση.Εξάλλου είναι γνωστό οτι η εντολή κεφαλή δεξιά έχει παραλυτικές επιπτώσεις στο χειρισμό του όπλου.Λες και όσοι μεγαλούργησαν στα ιστορικά μας μέτωπα δεν ήξεραν το κεφαλή δεξιά.Αλλά τι μιλάω,εγώ ήδη πήγα σπίτι μου και με συνοπτικές διαδικασίες.Κρίμα τα χρόνια μου που τα έφαγα στα ADAMS και στις Φρεγάτες.

enkripto 13 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:40:00 μ.μ. EET  

Νομίζω στην παρούσα περίπτωση ταιριάζει γάντι το απόφθεγμα "είπαμε στην γριά να @@σει και αυτή ξε@@λώθηκε".

Η κριτική είναι χρήσιμη όταν δεν είναι ισοπεδωτική - όπως στην παρούσα ανάρτηση..

Τα παιδιά αυτά είναι ΑΞΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ και όχι χλευασμού. Αν κάποιος πρέπει να υποστεί κριτική είναι η πολιτική ηγεσία που δεν θεσμοθετεί μια ουσιαστική στρατιωτική θητεία, διαιωνίζοντας μια απαράδεκτη κατάσταση που σε περίοδο επιχειρήσεων θα κοστίσει ζωές.

Ανώνυμος 13 Δεκεμβρίου 2012 στις 4:20:00 μ.μ. EET  

@13 Δεκεμβρίου 2012 2:45:00 μ.μ. EET

αν διάβαζες παραπάνω το μπλογκ θα ήξερες οτι είμαι κατά των παρελάσεων αλλά υπέρ της εκπαίδευσης. σε 9μηνη θητεία με μόλις 4 με 8 εβδομάδες σε κέντρο ΦΥΣΙΚΑ το ένα αποκλείει το άλλο.
Η ζωή του Φρειδερίκου είναι γνωστή όπως και αρκετών άλλων στρατηγών πχ Μοντγκόμερι. Άνοιξε κανα βιβλίο και μην λες πράγματα που δεν είπα.

@13 Δεκεμβρίου 2012 2:58:00 μ.μ. EET

"Εσύ που υπηρέτησες?Θα ήθελες να σε έντυναν με τσουβάλι?Να φοράς αρβύλες χειρότερες και απο τις χορηγούμενες στον στρατό μας?Θα ήθελες να κοιμάσαι σε σταύλο?"

με τη σειρά:
μ/κ πεζικό, η αμφίεση που είχαν δεν ήταν μαχητή αλλά για παρέλαση, άρβυλα της πλάκας φυσικά, σε στάβλο απο την εποχή των ιταλών.

"Μια παρέλαση είναι απλά ένα σόου"

έχουμε το dancing with the stars. ο στρατός δεν είναι για σόου αλλά για μάχη.
οι ισραηλινοί δεν κάνουν παρελάσεις.

"Αλλά η ελληνική κοινωνία μαλθακή όπως είναι κοιτάει να καταργήσει τις παρελάσεις μαζί και την θητεία."

καταργούμε παρελάσεις πάμε στα 2 χρόνια θητεία. αν διαβάσεις άλλα ποστ μου το αναφέρω. πιστεύω στον μάχιμο στρατό ΜΑΚΡΥΑ απο τα μάτια πολιτών και ΜΜΕ.

"Οι πεζοναύτες των ΗΠΑ ...χάνουν τον καιρό τους προφανώς."

Στα 2 εκ στρατό έχουν 3 αγήματα και 3 σμήνη. Αν και μιλάμε για επαγγελματικό στρατό που τους έχει για ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ βγαίνουν 2-3 φορές το μήνα σε όλες τις ΗΠΑ.

Σε 100,000 χιλιάδες έχουμε 2 μεγάλες παρελάσεις και 100+ μικρές ανα πόλη χώρια τους επιτάφειους κτλ
Αν βάλεις το 9μηνο μέσα ο μέσος φαντάρος χάνει για επιθεωρήσεις, παρελάσεις, αγήματα κτλ τουλάχιστον ένα ΜΗΝΑ.
Θα ήθελα για ένα ΜΗΝΑ να μάθαινα πολυβόλα και όλμους...
ζητάω πολλά;;;;

@13 Δεκεμβρίου 2012 3:14:00 μ.μ. EET

"Εμείς αντιστοίχως θα πρέπει να καταργήσουμε τους τσολιάδες, σύμφωνα με μερικούς ειδήμονες εδώ μέσα"

αυτό το έβγαλες απο το μυαλό σου. οι τσολιάδες είναι 100 άτομα το χρόνο στους 100,000+.

"Τελικά το εθνικό μας ελάττωμα είναι ο φθόνος"

Δεν νομίζω νοήμων άνθρωπος να ζηλεύει το ελλάδα έχεις ταλέντο με G-3

"Κατά βάθος βέβαια μερικές καταπιεσμένες γουστάρουν αλλά δεν το παραδέχονται."

Το επίπεδο συζήτησης βλέπω ανεβαίνει κατακόρυφα ανα σχόλιο!

@13 Δεκεμβρίου 2012 3:26:00 μ.μ. EET

φίλε δεν καταλαβαίνω γρυ τί λες. το οτι έκανες ναυτικό δεν έχει καμία σχέση με την βασική εκπαίδευση ειδικά σε διακλαδικό κέντρο
διάβασε εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/United_States_Marine_Corps_Recruit_Training, για παράδειγμα, ένα διακλαδικό κέντρο που στέλνει κόσμο σε μονάδες παντώς τύπου.

στην τρίπολη κάνουμε το 1% και μετά βγάζουμε φωτογραφίες και πετάμε και G3 στον αέρα...


μηδενιστής

Υγ @ενκρυπτώ

Τα παιδιά δεν καταλαβαίνω γιατί αξίζουν συγχαρητήρια. πληρώνουν φόρους και χάνουν 9 μήνες για το απολύτως τίποτα!!!!
φυσικά φταίει η ηγεσία αλλά χωρίς κριτική θα περάσουμε άλλα 100 χρόνια και ακόμα θα κάνουμε επ' ώμου...

Ανώνυμος 13 Δεκεμβρίου 2012 στις 5:39:00 μ.μ. EET  

Δείτε κι ένα σύνδεσμο από τοπική ιστοσελίδα http://www.arcadiaportal.gr/news/nautessto-bouno-fotografiko-uliko-kai-binteo-apo-tin-proti-orkomosia-sto-diakladiko-kentro-stin

Ανώνυμος 13 Δεκεμβρίου 2012 στις 5:55:00 μ.μ. EET  

Στη παρέλαση που ακολούθησε την ορκομωσία των νεοσυλλέκτων, είδα τους μεν του Σ.Ξ. με παραλλαγή και τζόκεϊ, τους δε του Π.Ν. και της Π.Α. με στολή εξόδου, καλοσιδερωμένοι, με γραβάτες (Π.Α.) κ.τ.λ. Αυτή είναι η διακλαδικότητα στην ένδυση των στρατευσίμων; Δεν έχει λεφτά ο Σ.Ξ. για στολές εξόδου κι έχει η Π.Α. και το Π.Ν.; Και τότε γιατί δεν καταργείται και η ανάλογη στολή του Π.Ν. και της Π.Α. και να υπάρχει μόνο η στολή αγγαρείας για τους στρατευσίμους των 3 Κλάδων;

Ανώνυμος 13 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:25:00 μ.μ. EET  

Έκανα 12 μήνες θητεία Ναυτικό, την εποχή που υπηρετούσαμε 6μηνο σε καράβι.
Η εκπαίδευση στον Πόρο ήταν ανέκδοτο, δεν ξέρω αν φταίει το ότι είμασταν όλοι μεγάλοι (εξ αναβολών), και γενικώς δεν γούσταραν οι περισσότεροι, με αποτέλεσμα τα τηλέφωνα και τα βύσματα να πέφτουν σύννεφο...
Το αποτέλεσμα ήταν, όλα να γίνονται για την τελική παράτα στο τέλος, για ένα σόου, στο οποίο το Ναυτικό ανέκαθεν τα πάει πολύ καλά.
Εκπαίδευση ΜΗΔΕΝ, ο ναύτης προορίζεται για αγγαρείες, καθαρισμούς (σαρώσεις στο Ναυτικό) και "λαμαρινίαση".
Ο εξοπλισμός σε αξιοθρήνητο επίπεδο, και έξω ξαναγράψει, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΜΑΣΤΕ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΉΣ ΜΑΣ ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΞΟΔΑ ;
Η στολή αγγαρείας επίσης άβολη, θα μπορούσε να υιοθετηθεί μια μπλε παραλλαγής όπως αυτή του US NAVY: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/61/US_Navy_041018-N-0000X-002_The_Navy_introduced_a_set_of_concept_working_uniforms_for_Sailors_E-1_through_O-10,_Oct._18th,_in_response_to_the_fleet%27s_feedback_on_current_uniforms.jpg ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων.
ΣΥΜΦΩΝΩ, να υπάρχει το θέαμα, αλλά όταν συνυπάρχει με την εκπαίδευση.
Όπως είναι τώρα η θητεία, είναι απλώς 9 μήνες χαμένοι απ΄την ζωή των νέων παιδιών.
Sailor

Ανώνυμος 13 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:06:00 μ.μ. EET  

Με M16A2 θα φαίνοταν πιο μάχιμοι..

Προβοκάτωρ

Ανώνυμος 13 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:29:00 μ.μ. EET  

ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ!
ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΛΙΓΟ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ: ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΜΕΧΡΙ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ Η ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΠΑ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΕΣ.

Ανώνυμος 13 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:38:00 μ.μ. EET  

Και τι θελετε για επίδειξη;
Περίπολο σε εμπλοκή μάχης, πυρ και ελιγμό, έφοδο και τέλος απόσυρση και παροχή πρώτων βοηθειών σε τραυματία ώστε να λυποθυμίσει κανένας πολιτικός;
ΔΕΝ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΟΙ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΕΡΜΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΛΥΠΑΣΤΕ;

RENOS 14 Δεκεμβρίου 2012 στις 5:03:00 μ.μ. EET  

Ενταξει προφανως και συμφωνω με το εν κρυπτω και προφανως ο Μηδενιστης επιβεβαιωνει το ονομα του οποτε δε θα δωσω εκταση και εγω. Λοιπον απο γνωστο που ηταν στο κεντρο, μου ειπαν οτι ΔΕΝ χορηγηθηκαν μπερεδες στον Ε.Σ και γι αυτο παρηλασαν με τζοκευ. Η εικονα εχει και αυτη το συμβολισμο της. Ειναι απαραδεκτο αυτο...Ενταξει οι αλλοι να ειναι με 8αρες, αλλα ουτε μπερε, ελεος... Πιο πολυ συνεφερε να καταργηθει το τζοκευ που χορηγουνε 2 και τα φορανε ολοι "λελε" αντι του προβλεπομενου με συρματινο στεφανι απο μεσα και φλατ πανω, και να φορανε μονιμα μπερε-αφου σε πορειες κτλ φερουν κρανος. Επισης εχω ακουσει -δε ξερω αν αληθειευι- οτι εχουν διατηρηθει οι οχταρες σε ΠΝ και ΠΑ επειδη κανουν 12μηνο, οτιδηποτε κατω απο 12μηνο θα καταργησει τις οχταρες...τι να πω...ξερω οτι για καποιους ειναι επουσιωδες αλλα με το ιδιο το σκεπτικο να γινουμε Αλβανια, αν και αυτοι υιοθετουν οτιδηποτε αμερικανικο οποτε καταλαβαινετε...

Ανώνυμος 14 Δεκεμβρίου 2012 στις 5:37:00 μ.μ. EET  

@14 Δεκεμβρίου 2012 5:03:00 μ.μ. EET

το καπέλο προστατεύει απο ήλιο και βροχή.
ο μπερές απλώς δείχνει ωραίος και δεν έχει νόημα εκτός της μόδας. μια κεπί, μετά δίκωχο, τώρα μπερές, στο μέλλον... τραγιάσκα.

Η 8Β σωστά καταργήθηκε. Ή οι έφεδροι -εκτός των ΔΕΑ που την έχουν πληρώσει- περνάνε σε 8α ή λόγω κόστους πάμε στην κυπριακή λύση: 9ρα με ζώνη στη μέση και μπερέ. Εκεί εκεί έχει αξία ο μπερές και όχι στο πεδίο ασκήσεων κάτω απο χαλάζι

Ο μηδενιστής θέλει εκπαίδευση ουσίας, πλήρως εκμεταλλεύσιμο χρόνο και τόπο για τα λεφτά του.

Επίσης θεωρεί πολυ σημαντικό να γυρίσει ζωντανός στα παιδιά του αν γίνει πόλεμος και με 1 μήνα στο κέντρο να κάνει οπλοασκήσεις δεν έμαθε χριστό.

βρίστον όσο θες αλλά έχει δίκιο.

ο αναφερόμενος στο μύνημα ;)

RENOS 15 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:39:00 μ.μ. EET  

Aνωτερω ανωνυμε, μπερε εχουν μονιμα και οι ΤΘ και οι Αερομεταφερομενοι, ενω οι ειδικοδυναμιτες πολλες φορες λανσαρουν και ενα μαυρο πολυγωνικο τζοκευ (βασικα οι αλεξιπτωτιστες λογω πενθους). Αυτοι δεν εχουν προβλημα δηλάδη; Επισης δε ξερω ποτε και ως τι υπηρετησες και που, αλλα το τζοκευ αντε λιγο ηλιο βοηθαει...στις πρωτες ψιχαλες ειναι το ιδιο με το μπερε...Κατα τα αλλα μια πιο ομορφη με εγχρωμα διακριτικα παραλλαγη με μπερε συν πχ πουκαμισο-γραβατα μεσα απο το πρασινο μαλλινο που ακομη χορηγειται, θα ηταν πιο καλο...Παντως ειναι ξεφτιλα -βασικα το εχουν καταντησει με την ανοχη των ανωτερων- το τζοκευ...

Ανώνυμος 15 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:52:00 μ.μ. EET  

μπερέ δεν δίνουν πλέον στους φαντάρους; ντροπή λίγο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP