Η ΠΑ θα εκπαιδεύσει Βούλγαρους χειριστές

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Μέρος της πτητικής εκπαίδευσης στα F-16 ή σε άλλο τύπο μαχητικού αεροσκάφους δυτικού τύπου που αποκτά σύντομα η Βουλγαρία θα κάνουν στην Ελλάδα από Ελληνες εκπαιδευτές της Πολεμικής Αεροπορίας οι βουλγαροι πιλότοι.

Αντίστοιχη εκπαίδευση θα προσφέρει η Πολεμική Αεροπορία και σε θέματα οργάνωσης της εφοδιαστικής αλυσίδας και γενικότερα δε θέματα υποστήριξης. Για το θέμα είχε συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία του βουλγαρικού υπουργείου Αμυνας ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Ελευσινιώτης που επισκέφθηκε την Σόφια για να πάρει μέρος σε συνέδριο του ΝΑΤΟ για την «έξυπνη άμυνα».

Ο κ. Ελευσινιώτης συμφώνησε με τον ομόλογό του παρόντος και του Αρχηγού της βουλγαρικής Πολεμικής Αεροπορίας, ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές προτάσεις (απαιτήσεις, κόστος, χρονοδιαγράμματα, δεσμεύσεις κ.λπ.) στη βάση της προεργασίας που έχει κάνει ήδη το ΓΕΑ.

Παράλληλα αναμένεται και η προώθηση σκέλους εργοστασιακής συντήρησης των νέων βουλγαρικών μαχητικών από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ).

Εξάλλου στο τελικό στάδιο βρίσκεται και η τεχνική συμφωνία για την ανάληψη από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία της αεροπορικής αστυνόμευσης του εναέριου χώρου της Βουλγαρίας - στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ - σε έκτακτες καταστάσεις ,όπως π.χ. σε περιπτώσεις αεροπειρατειών κ.λπ. Και για το θέμα αυτό είχε σχετικές συνεργασίες ο κ. Ελευσινιώτης.

tanea.gr

48 σχόλια:

Ανιχνευτής 14 Ιουλίου 2012 στις 5:06:00 μ.μ. EEST  

Το νού σας. Δεν χρειάζεται να τους μάθουμε και όλα τα κόλπα.. ;)

Ανώνυμος 15 Ιουλίου 2012 στις 9:37:00 μ.μ. EEST  

συμφωνώ απόλυτα με τον Ανιχνευτή. Φίλος με τον λύκο δεν γίνεσαι ποτέ...

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2012 στις 10:04:00 π.μ. EEST  

φίλος με τον "λύκο";

όταν ο "λύκος" έχει καρκίνο αντί να τον κρατάς μακρυά, του αφαιρείς τον καρκίνο και τον κάνεις κολλητό σου.
ειδικά όταν έχεις και εσύ καρκίνο.

η μόνη χώρα με τουρκική μειονότητα, η μόνη χώρα στα βαλκάνια με πολεμική ιστορία και την βλέπουμε σαν "λύκο";

αυτή η νοοτροπία μας έχει στερήσει οποιονδήποτε σύμμαχο στα βόρεια σύνορά μας.

οι βούλγαροι είναι και οι μόνοι που δεν αναγνωρίζουν μακεδόνες τα @@ στα βόρεια.

μηδενιστής

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2012 στις 11:22:00 π.μ. EEST  

Να προσθέσω δε στο σχόλιο του "μηδενιστή" ότι επί Ζίβκοφ! και αν θυμάστε τη "σβούρα" αρσιβαρίστα Σουλεϊμάνωφ, "λύσσαξαν" οι εκεί μουσουλμάνοι, λέγοντας ότι είναι τούρκοι! "ανοιγει" λοιπόν τα σύνορα ο Ζίβκοφ και τσακίζονται στην τουρκία! ο παραπάνω σβούρας ονομάστηκε σουλεϊμάνογλου και κυκλοφορούσε στον "παράδεισο" της τουρκίας με κουμπούρι!! μόλις "γεύτηκαν" οι λοιποί "τούρκοι" τον "παράδεισο" της μητέρας πατρίδας!! ζητούσαν, να γυρίσουν πίσω στη Βουλγαρία! Ο Ζίβκοφ όμως ΣΤΑΘΕΡΟΣ του έδειξε "πόρτα"!!
Εδώ τι γίνεται;;;
Μήπως με την Κύπρο το ΄74 οι "μεγάλοι" στρατηγοί μας δεν φοβόντουσαν επίθεση εναντίον μας από τους Βούλγαρους!!! ενώ ΟΛΟΙ τους έλεγαν: ΟΧΙ οι Βούλγαροι έχουν τάξει δυνάμεις προς την πλευρά της τουρκίας! τι δουλειά έχουν μαζί μας;;; και δυστυχώς οι δικοί μας "ανώτεροι" έγιναν και αρχηγοί και πολιτικοί και τον κακό τους τον καιρό!!
Το μόνο που έχω να πώ "εναντίον" των Βουλγάρων, είναι αν αληθεύει, ότι ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη "κόπηκε" από τους Βούλγαρους κατόπιν πιέσεων που δέχθηκαν από τους Αμερικάνους, για να πλήξουν το "άνοιγμα" που κάναμε προς τη Ρωσία.

Γιάννης

ΑΧΕΡΩΝ 16 Ιουλίου 2012 στις 1:10:00 μ.μ. EEST  

Φὶλε μηδενιστὴ
Στο σημερινὸ σχὸλιὸ σου τα παραμπὲρδεψες τα πρὰγματα.
Αυτὸ με τον λὺκο που θα του αφαιρὲσεις τον καρκὶνο,μπορεὶς να το επεξηγὴσεις;
Ὴ το ὰλλο;''μοναδικὴ χὼρα στα Βαλκὰνια με πολεμικὴ ιστορὶα'';
Ὰν δεν περιλαμβὰνεις την Ελλὰδα στα Βαλκὰνια(πρὰγμα που ὲχει,ενδεχομὲνως την λογικὴ του,δεν ξὲρω πως το βλὲπεις),η Σερβὶα δεν ὲχει πολεμικὴ ιστορὶα;
Η Ρουμανὶα;
Ακὸμη και οι Αλβανοὶ(ἂν και ὸχι ως Αλβανικὸ κρὰτος),ὲχουν και αυτοὶ την πολεμικὴ τους ιστορὶα.
Και για να μην μακρυγορὼ,η Ελλὰς την ανεξαρτησὶα της την κὲρδισε με επανὰσταση,η Βουλγαρὶα την δικὴ της με διεθνεὶς συνθὴκες.
Ὰν δεν αναγνωρὶζουν ''Μακεδονικὴ εθνὸτητα'',εὶναι επειδὴ τους γὺρισε το κὸλπο μποὺμερανγκ.
Και ὸχι,δεν εὶναι η νοοτροπὶα μας που φταὶει για το ὸτι δεν ὲχουμε συμμὰχους στα βὸρεια,εὶναι η νοοτροπὶα των βορεὶων γειτὸνων.
Σε ὲνα πρὰγμα αποδὶδω εὺσημα στην Βουλγαρὶα,στο ὸτι υπὴρξε μὲχρι σὴμερα ο...συνεπὲστερος εχθρὸς μας.
Θα πρὲπει να δὼσει απτὲς αποδεὶξεις για να με κὰνει να αναθεωρὴσω.

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2012 στις 1:48:00 μ.μ. EEST  

@φίλε Αχέροντα καλημέρα

καρκίνος είναι η τουρκική-ισλαμική μειονότητα

η βουλγαρία ήταν ο φοβερότερος εχθρός απο το 1897 μέχρι και τον απρίλη του 41.
η σερβία εκτός του νατοικού βομβαρδισμού που έκατσε και ρέμβαζε έχει να δείξει την σχεδόν ολοκληρωτική γενοκτονία των αντρών της στον ΑΠΠ ενώ οι αλβανοί έχουν όση πολεμική ιστορία όσο οι ισλανδοί. γιουρούσια για βιασμό-πλιάτσικο δεν είναι πολεμικές επιχειρήσεις. για ρουμάνους δεν σχολιάζω καν εκτός οτι ήταν είναι και θα είναι οι πρώτοι που σε συμμαχικές επιχειρήσεις παίζει να σου πάρουν και το σώβρακο ενώ κοιμάσαι.

το πως κέρδισε η ελλάδα την ανεξαρτησία μας υπάρχει σε μια λέξη: ναβαρίνο.

πάμε τώρα στο "εχθρός". δεν υπάρχουν έχθρες ή φιλίες. υπάρχουν κοινά ή μη κοινά συμφέροντα.

παμε να δούμε τους "εχθρικούς" λαούς της βουλγαρίας και της αλβανίας. τί φοβούνται; την τουρκία και τις βλέψεις της. τί ονειρεύονται; αρχαία πατρογονικά εδάφη. όποιος δεν βλέπει συμμαχία εδώ είναι τυφλός.
αν ήταν το ισραήλ στην θέση μας τα σκόπια δεν θα υπήρχαν απο το 1993 και όλα τα παλιά υλικά μας θα όπλιζαν 1-2 μεραρχίες εκεί.

δεν θέλω να αναθεωρήσεις. θέλω να ξεχάσεις το παρελθόν και να δεις το μέλλον.

μηδενιστής

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 16 Ιουλίου 2012 στις 2:19:00 μ.μ. EEST  

H Βουλγαρία δε μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστος σύμμαχος. Οι παλινωδίες στην πολιτική της είναι συχνότατο φαινόμενο και επιπλέον το BMPO (απόγονος της ΕΜΕΟ των κομιτατζήδων αλλά και πατέρας του VMRO των Σκοπίων) δεν έχει ξεχάσει τις παμβουλγαρικές του θέσεις. Ας μην ξεχνάμε οτι η διένεξη ανάμεσα σε Σκοπιανούς και Βούλγαρους είναι για το ποιος από τους δύο είναι ο γνήσιος εκπρόσωπος των δήθεν "μακεδόνων" και οτι για πρώτη φορά οι δύο θέσεις Μακεδόνες = ξεχωριστό έθνος και Μακεδόνες = Βούλγαροι [Έλληνες απλώς δεν υπάρχουν για τους γείτονες....]εμφανίζονται μέσα στους κόλπους της ΕΜΕΟ, οδηγώντας μάλιστα τελικά σε ένοπλη ρήξη τα μέλη της. Τέλος οι Βούλγαροι είναι πάντοτε ο πιστός υπηρέτης του δυνατού της περιοχής, οπότε γενικά καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι σε σχέση με αυτούς.

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2012 στις 2:52:00 μ.μ. EEST  

@ΦΚΜΚ
Στην περίπτωση μας είμαστε ο πιο δυνατός στην περιοχή και όπως και στον ΑΒΠ ο εχθρός είναι ανατολικά.

Το θέμα "μακεδόνες" κτλ θα έπρεπε να είχε τελειώσει καιρό τώρα. μου φαίνεται οτι οι έλληνες πολιτικοί το συντηρούν επίτηδες.

μηδενιστής

ΑΧΕΡΩΝ 16 Ιουλίου 2012 στις 4:43:00 μ.μ. EEST  

Φὶλε μηδενιστὴ
Σὴμερα τοποθετεὶσαι μὰλλον μονολιθικὰ,ὲως εμπαθὼς κατὰ την γνὼμη μου.
Απαξιὼνεις π.χ τους Ρουμὰνους αναφερὸμενος σε σὼβρακα,αλλὰ αυτὸ δεν αναιρεὶ την πολεμικὴ τους ιστορὶα.Απὸ τον Βλαντ Τσὲπες μὲχρι και τον Β´ΠΠ,οι Ρουμὰνοι ὲχουν επιδεὶξει πολεμικὴ αρετὴ,και βρὶσκω μικρὸψυχο το να τους την αρνεὶσαι.
Οι Σὲρβοι απὸ την πλευρὰ τους ὰντεξαν σχεδὸν ὲναν ολὸκληρο χρὸνο απὸ τον Αὺγουστο 1914 την πὶεση των Κεντρικὼν Δυνὰμεων,και μὰλιστα αντεπετὲθησαν κιὸλας.Μὸλις τον Μὰ'ι'ο του 1915,και προσβαλλὸμενοι καὶ απὸ την Βουλγαρὶα στο Πιρὶν,δὶνοντας δηλαδὴ διμὲτωπο αγὼνα,ανετρὰπησαν.Οι βαριὲς θυσὶες του Σερβικοὺ Στρατοὺ ὴσαν το αντὶτιμο του επικοὺ αγὼνος,και ὸχι το τὶμημα της αναπηρὶας που πληρὼσαμε εμεὶς στην Μικρὰ Ασὶα,ἂν κὰτι τὲτοιο υπονοεὶς.
Των Αλβανὼν τα γιουροὺσια μπορει να μην τα λογὶζεις ως πολεμικὴ ιστορὶα(το πλιὰτσικο οὺτως ἢ ὰλλως),ὸμως με κὰτι τὲτοια στὴριξαν την Οθωμανικὴ αυτοκρατορὶα επὶ αιὼνες στον Βαλκανικὸ χὼρο.
Περὶ Σκοπὶων και λὺση απὸ το 1993...με φοβικὰ σὺνδρομα σαν αυτὰ που μας δὲρνουν,ἂς το αφὴσουμε καλὺτερα.Δεν αντὲχω ὸμως και στον πειρασμὸ να σου υπενθυμὶσω ὸτι ὸταν εγὼ ὲγραφα παρὸμοια πρὰγματα για τον Πὸντο του 1919-1922,εσὺ ὴσουν υπὲρ το δὲον νηφὰλιος.
Ναβαρὶνο...ἂς μην υπὴρχαν Μαυροκορδὰτοι και Κωλλὲτηδες,Τσὼρτς και Κὸχραν,ἂς μὴν εὶχε δολοφονηθεὶ απὸ Ελληνικὸ χὲρι ο Γεὼργιος Καρα'ι'σκὰκης και Γενναὶος Κολοκοτρὼνης,και ἂν τὸτε γινὸταν Ναβαρὶνο,θα γινὸταν μὰλλον για να σωθεὶ η Οωμανικὴ αυτοκρατορὶα,και ὸχι για να σωθεὶ η Ελληνικὴ Επανὰσταση.
Το πιὸ ζουμερὸ πὰντως το ὰφησες για το τὲλος:δεν μου ζητὰς να αναθεωρὴσω,αλλὰ να ξεχὰσω.
Εδὼ φὶλε μου,καθαρὰ και ξὰστερα,αρνοὺμαι να διαγρὰψω την μνὴμη μου.
Ὶσως και να εὶναι ὸτι μου ὲχει απομεὶνει,τελικὰ.

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2012 στις 5:12:00 μ.μ. EEST  

@φίλε Αχέροντα
με παρεξήγησες όταν είπα να ξεχάσεις. ήθελα να σου δείξω οτι με το να κρατάμε κακίες για πριν 80 χρόνια χάνουμε ένα πολύτιμο σύμμαχο σήμερα. εννοείται οτι δεν ξεχνάμε την ιστορία μας αλλά ακόμα και το ισραήλ έχει κολλητό την γερμανία. αν δεν την είχε δεν θα είχε ναυτικό.

για τις πολεμικές αρετές των βαλκάνιων λαών έχω άλλη άποψη απο σένα.

ο πόντος το 22 με τα σκόπια το 93 έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά. το ένα μέρος θες να το κρατήσεις και το άλλο να το τρομοκρατήσεις και να το πάρεις με το μέρος σου.

μηδενιστής

Alexandros 16 Ιουλίου 2012 στις 5:27:00 μ.μ. EEST  

Εγώ θα συμφωνήσω με την άποψη που υποστηρίζει πως η Βουλγαρία είναι μια χωρα με την οποια μπορούμε να συνεργαστούμε. Χωρίς να ξεχνάμε βεβαίως την "ισορια" μας και για να δώσω ένα παράδειγμα, η Αγγλία με την Γαλλία είναι δυο χώρες οι οποιες συνεργάζονται αν και κατά το παρελθόν υπήρξαν εχθροί. παρόμοια κατάσταση είναι και η δικη μας με τη Βουλγαρία, νομίζω πως η τωρινή γεωπολιτική κατάσταση ευνοεί μια τέτοια συνεργασία μιας και οι δυο έχουμε κοινά συμφέροντα μάλλον. Όσο για τον αγωγό ας μην ξεχνάμε πως οι Βούλγαροι θέλουν να απεξαρτηθούν από τους Ρώσους οποτε είναι καλο να προσπαθήσουμε να τους πείσουμε ότι αυτός ο αγωγός θα μας ευνοήσει όλους, όπως πρέπει να δουλέψουμε διπλωματικά και με τους Αμερικανους στο να τους πείσουμε πως αυτός ο αγωγός δεν θα απειλήσει τα αμερικανικα συμφέροντα.

Αντιμετωπίζουμε και οι δυο λαοί δυο κοινές απειλές, το Σκοπια αφενός αλλα και τον σημαντικότερο κίνδυνο αυτόν της Τουρκίας, η Βουλγαρία είναι πολύ αδύναμη στρατιωτικά, ωστόσο σίγουρα θα ενισχυθεί τα επόμενα χρονια και πρέπει να κυνηγήσουμε τη συνεργασία μαζί τους πάραυτα και νομίζω πως το ίδιο θα επιδιώξουν και αυτοί, όπως επισείσει πρέπει αυτούς να προσπαθούμε να σπρώξουμε εντός ΕΕ και όχι την Τουρκια, άλλωστε έχουμε πολλά κοινά πολιτιστικά χαρακτηριστικά με κυρίαρχο τη θρησκεία.

Η μεγάλη αντιπαλότητα που αφορούσε την Μακεδονία και τη Θράκη, είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχάσουμε οπωσδήποτε, αλλα να το ξεπεράσουμε και οι δυο, να δεχθούμε την υπάρχουσα κατάσταση, κυρίως αυτοί που ήταν οι χαμένοι δηλαδή και να συνεργαστούμε.

Μα, εύλογα θα ρωτήσει κάποιος τρίτος, γιατί δεν κάνουμε το ίδιο και με την Τουρκια? Μα η Τουρκια δεν ήταν και δεν είναι ένας απλός αντίπαλος, είναι ένας αντίπαλος που απειλεί την ύπαρξη του ιδιου μας του πολιτισμού, οι διαφορες που έχουμε με αυτούς είναι αξεπέραστες, διότι δεν είναι εδαφικές, αυτός ο λαός απειλεί την ύπαρξη του Ελληνισμού πολιτισμικά και ιστορικά!

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2012 στις 5:50:00 μ.μ. EEST  

Επίσης τώρα που έχουμε πολεμικό υλικό προς απόσυρση μπορούμε να ενισχύσουμε τις 2 βαλκανικές χώρες. Η βουλγαρία θα ήθελε 2-3 πλοία. Η αλβανία αεροπλάνα (ειδικά Α7).
Είναι 2 χώρες στις οποίες μπορούμε να κάνουμε και φιλική πίεση μέσω των επιχειρήσεων εκεί - κάτι που δεν άφησαν να πετύχει στα σκόπια.
Μια βαλκανική ταξιαρχία στην καβάλα θα ήταν καλή ιδέα.
Είναι πολλά τα θετικά για να κλωτσάμε στρατηγικές ευκαιρίες.

Κάποτε να θυμίσω κράζαμε το ισραηλ. Σήμερα είναι σε καλύτερη θέση δίπλα μας σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον.

μηδενιστής

Alexandros 16 Ιουλίου 2012 στις 6:52:00 μ.μ. EEST  

Τι εννοείς με το βαλκανική ταξιαρχία στην Καβαλα, αν εννοείς μεικτή στρατιωτική δύναμη τότε διαφωνώ σε αυτό πάραυτα, είπαμε συνεργασία, αλλα όχι να πατήσουν ξένες δυνάμεις τα εδάφη μας. Η Albania ειδικά δεν νομίζω ότι χρειάζεται κανένα αεροπλάνο, ο Αλβανικός εθνικισμός πρέπει να προσεχτεί παρα πολύ!

ΑΧΕΡΩΝ 16 Ιουλίου 2012 στις 8:43:00 μ.μ. EEST  

Φὶλε μηδενιστὴ
Η θὲση μου στο ζὴτημα βοηθεὶας προς την Βουλγαρὶα και την Αλβανὶα εὶναι ξεκὰθαρα και κὰθετα ὸχι.Το ὶδιο και για τα Σκὸπια,τα οποὶα κακὼς,κὰκιστα βοηθὴσαμε το 2001.Εδὼ δεν βοηθὰμε την Κὺπρο,αυτοὺς θα βοηθὴσουμε;
Ειδικὰ ὸταν μιλὰμε για Αλβανὶα,μὰλλον δεν λαμβὰνεις υπ´ὸψιν την πραγματικὸτητα,ὸταν ελπὶζεις να την κερδὶσεις ως σὺμμαχο.

Φτωχός και μόνος κάου μπόυ 16 Ιουλίου 2012 στις 8:55:00 μ.μ. EEST  

Βρε μην εμπιστεύεστε τους Βούλγαρους. Ο,τι θέλουν κάνουν οι Τούρκοι με τη μειονότητά τους εκεί. Όπως εδώ δηλαδή αλλά σε μεγαλύτερη κλίμακα, καθώς εκεί έχουν σημαντικά μεγαλύτερη απο εμάς και μάλιστα τουρκική, όχι μουσουλμανική μειονότητα. Να θεωρείτε δεδομένο, όπως και οι Τούρκοι, οτι αν οι δεύτεροι χτυπήσουν στον Έβρο, θα περάσουν δυνάμεις από βορρά μέσα από Βουλγαρία. Και φυσικά οι Βούλγαροι δεν θα αντιδράσουν με την ηγεσία που έχουν και την εξαθλίωση του κόσμου.

Οι Βούλγαροι είπαν όχι στα πρώην αφεντικά του για ένα έργο που αναβάθμιζε τη χώρα τους μόνο και μόνο για να μην ενοχληθούν τα νέα αφεντικά (που σε τελευταία ανάλυση δεν τους πολυενδιέφερε πια η ιστορία με το ρώσσικο αγωγό. Μιλάμε για τον πιο ασήμαντο παίχτη στα Βαλκάνια, αφού κανείς δεν τους υπολογίζει. Όσο για τη στρατιωτική παράδοση των χωρών στα Βαλκάνια ας μην το ψάξουμε. Με θητεία κάτω από χρόνο όχι θητεία, ούτε ΙΕΚ δεν ολοκληρώνεις.

Aναδελφος 16 Ιουλίου 2012 στις 9:11:00 μ.μ. EEST  

Η κυρια απειλη για τον Ελληνισμο σημερα ειναι η Τουρκια, ειτε μας αρεσει ειτε οχι.Οσοι διαφωνουν με την παραπανω θεωρηση δεν εχουν παρα να παρακολουθησουν τον επομενο Μαιο την ασκηση Efes 2013 στην περιοχη Seferihisar των Μικρασιατικων παραλιων. Καθως λοιπον η συγκριση των μεγεθων αναμεσα στις δυο χωρες ειναι εναντιον μας, οφειλουμε να αντλησουμε διδαγματα απο την ιστορια μας,και να δημιουργησουμε τις απαραιτητες συμμαχιες προκειμενου να καταφερουμε να επιβιωσουμε.
Ας θυμηθουμε την καταληξη του πολεμου του 1897, που εληξε με την συμφωνια της Μελουνας και τα ελληνικα βορεια συνορα λιγο βορειοτερα της Λαμιας (για να μην αναφερω και την δυσβασταχτη πολεμικη αποζημειωση που υποχρεωθηκε να καταβαλλει η χωρα μας).Στην συνεχεια ας θυμηθουμε τον Α Βαλκανικο πολεμο, οπου οι ενωμενες δυναμεις Ελλαδος, Βουλγαριας και Σερβιας κατατροπωσαν τους Οθωμανους.Ειναι η ενσαρκωση του ρητου "Η ισχυς εν τη ενωσει".Στο σημερινο γεωπολιτικο περιβαλλον εχουμε την απροσμενη ευκαιρια να ενταξουμε και το Ισραηλ, καθως η αποστασιοποιηση του απο την Τουρκια οφειλεται σχεδον αποκλειστικα σε παιδαριωδη διπλωματικα λαθη της τελευταιας. Μια αναγνωση του βιβλιου του Αχμετ Νταβουτογλου θα σας πεισει για του λογου το αληθες, καθως εκει ξεδιπλωνεται το σκεπτικο της σταδιακης απομονωσης του Εβραικου κρατους.Μια συμμαχια λοιπον που περιλαμβανει Ισραηλ, Κυπρο, Ελλαδα, Βουλγαρια και ισως Ρουμανια, ειναι αρκετα αποτρεπτικη για τις τουρκικες επιδιωξεις.
Στο πλαισιο αυτο μπορουν να γινουν πολλες κινησεις υπο μορφη ασκησεων η συνεργασιων που θα δωσουν υποσταση στην συμμαχια.Μια μεικτη μεραρχια με εδρα την Καβαλα, μια μεικτη ναυτικη βαση στην Βαρνα, μια μεικτη βαση υποβρυχιων στην Κρητη, και διαφορα αεροδρομια διασπορας σε Ισραηλ και Κυπρο θα μπορουσαν να στειλουν τα καταλληλα μηνυματα στους σωστους αποδεκτες.Σιγουρα καποιοι απο σας θα εχουν καλυτερες ιδεες προς υλοποιηση.
Το σημαντικο ειναι να μην περιπεσουμε σε καθεστως αδρανειας, αλλα να διατηρησουμε μια πρωτοβουλια κινησεων.Διαφορετικα αν βασιστουμε μονον στον θεο της Ελλαδος και στην μοναδικοτητα που πιστευουμε πως μας διακατεχει, πολυ φοβουμαι οτι θα χασουμε το παιχνιδι οριστικα.

Ανώνυμος 17 Ιουλίου 2012 στις 9:53:00 π.μ. EEST  

Δεν περίμενα οτι θα βλέπατε τους πρώην εχθρούς μας (πριν 70+) χρόνια με φιλικό μάτι. Κάτι τα ΜΜΕ κάτι που είμαστε εκ φύσεως καχύποπτοι...

Ας τα πάρουμε απο την αρχή. Έχουμε 4 γείτονες που είναι @@@. Ο ένας είναι κλέφτης που μας έχει ρημάξει εδώ και χρόνια. Ο κλέφτης παπατζώνει τους άλλους οτι έχω λεφτά και τους λέει να με κλέψουν μαζί. 2 επιλογές έχω: ή κάθομαι και με κλέβουν και οι 4 μαζί ή πάνω τους βαράω τη πόρτα τους λέω οτι δεν έχω μια οτι δεν θέλω τπτ απο αυτούς τους λέω οτι θα κλαπούν γιατί είναι θέμα χρόνου, και τους παίρνω με το μέρος μου.

Μια βαλκανική ταξιαρχία στη καβάλα παρόμοια με την γαλλογερμανική ή γαλλοιταλική ταξιαρχία. Κοινές μονάδες Δ/Β με F4/A7 στην αλβανία με δικό μας υλικό. Μια μοίρα ΠΚΒ στην Βάρνα. Ένα κέντρο εκπαίδευσης στο κιλκίς. Κοινές μονάδες καταδρομών και α/α κτλ κτλ κτλ Επενδύσεις που κάνουν οι τούρκοι και μεις όχι

Τί θέλουν να κλέψουν απο μας οι βούλγαροι των 7εκ φτωχών; Οι αλβανοί που ακόμα δεν έχουν μπει στον 19ο αιώνα; Την τσαμουριά;;;; Έλεος. Σαν να ζητάμε την Οδησσό απο την ουκρανία. Καραγκιοζιλίκια των αντίστοιχων ΧΑ εντός και εκτός συνόρων.

Οι 2 αυτοί λαοί είναι 12+εκ. ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΥΜΕ το λαό μας. Δεν προσθέτουμε στα 80 των τούρκων στα νώτα μας.

Προχωράμε με σερβία και κροατία και ρουμανία και μαυροβούνιο και όποιον γουστάρει. Η βοσνία τους καίει-η τουρκία/σ.αραβία τους πιέζει. Οι λόγοι είναι πολλοί. Γιατί να μην έχουμε μια κοινή α/φ ταξιαρχία πχ στην ν σερβία; (θα μάθουμε και τπτ).
Τα σκόπια θα μείνουν ξεκρέμαστα και θα φτάσουν να μας παρακαλάνε.

Και μένουν 2 ακόμα φίλοι. Ένας αρχαίος αδερφός στην Αρμενία και ένας αρχαίος γνωστός και νυν φίλος στο Ισραήλ. Επιτόπου κοινή μονάδα καταδρομών στην πρώτη, κοινές βάσεις α/φ, υ/β στην κύπρο με την δεύτερη, ακόμα και κοινές μονάδες αν επιτρέψει η μυστικοπάθεια τους.

Αν μας λυπηθεί και κάποιος εκεί ψηλά θα φτιάξουμε και ένα κέντρο διακλαδικής μάχης που θα εκπαιδευόμαστε όλοι μαζί.

Κοινές αγορές όπλων, παραχωρήσεις υλικών, κοινές μονάδες ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ. Έτσι φτιάχνεις συμμαχίες.
Τα έξοδα θα βγουν διαλύοντας τις μισές μονάδες μας αφού πρώτον είναι άχρηστες και δεύτερον αυτές που μένουν θα βγάζουν μάτια.

Σε μια δεκαετία θα έχουμε αποτελέσματα που δεν θα πιστεύουμε.

είτε θα τραβήξουμε μπροστά ή θα μας φάει η μιζέρια και η καχυποψία.

μηδενιστής.

Ανώνυμος 17 Ιουλίου 2012 στις 11:05:00 π.μ. EEST  

Κοιτάξτε κάτι το οτι δεν βοηθάμε κανένα έχει να κάνει με το ότι δεν έχουμε εξωτερική πολιτική και διπλωματία.
Το να αφήσουμε 13+ εκ ανθρώπους να προστεθούν στα 80 και στα νώτα μας είναι τεράστιο στρατηγικό λάθος.

Πρέπει να κυνηγήσουμε συμμαχίες με τους πρώην (πριν 70 χρόνια) εχθρούς μας.

Ξεκινάμε με την βουλγαρία και αλβανία. Μια συνθήκη με κοινό σκοπό (εδάφη σκοπίων-κοσόβου, τουρκική μειονότητα) βασισμένη σε κοινές μονάδες. Μια ταξιαρχία στην καβάλα μ/κ. Μια δκση Α/Α και μια πτέρυγα Δ/Β στην βουλγαρία. Μια ταξιαρχία ΚΔ στην αλβανία. Παραχωρήσεις Α7/F4 στην αλβανία (και παλιά F16), combIII, T209 στην βουλγαρία.
Πάμε ψηλότερα. Μια α/φ ταξιαρχία στην σερβία με μονάδες και της κροατίας (και του μαυροβουνίου). Και εκεί θα παίξουμε το βοσνιακό χαρτί βάση των πιέσεων της τουρκίας/σ. αραβίας.
Τρίτον πάμε ανατολικά. Τα αδέρφια μας οι αρμένιοι χρειάζονται και στην πράξη βοήθεια με μια ταξιαρχία ΚΔ κοινή.
Τέταρτον πάμε νότια. Κοινή βάση πλοίων-α/φ στην κύπρο στη κρήτη και στη χάιφα.
Φτιάχνουμε ένα κοινό κέντρο εκπαίδευσης για όλους μαζί είτε στο κιλκίς είτε στην βουλγαρία και έδεσε το γλυκό.
Παράλληλα παραχωρήσεις, κοινές αγορές υλικού, ανταλλαγή πληροφοριών, διακρατικά επιτελεία. Έτσι φτιάχνεις συμμαχίες. (Τα λεφτά τα βρίσκουμε κλείνοντας σώματα στρατού όπου δεν χρειάζονται.)

Είτε προχωράμε όλοι μαζί είτε θα μας τσιμπήσουν οι οθωμανοί έναν έναν.

μηδενιστής

Υγ εν κρυπτώ
είχα στείλει και άλλο ίδιο περίπου μυνημα πριν αλλά δεν το είδα. αν χάθηκε ανεβάστε αυτό σας παρακαλώ.
ευχαριστώ

Ανώνυμος 17 Ιουλίου 2012 στις 11:48:00 π.μ. EEST  

Φίλε μηδενιστή, καλημέρα.
Ενδιαφέροντα τα περί Βαλκανικών συμμαχιών και προσθαφαιρέσεις πληθυσμών.
Γράφω μόνο ότι προσφάτως επί πασοκ και σημείωσε το, "σοσιαλιστικό κόμμα" στην εξουσία, προσπάθησαν να οριοθετήσουν την υφαλικρηπίδα του Ιονίου με την Αλβανία, χωρίς αντιρρήσεις από πλευράς Αλβανών.
Ποιός αντέδρασε και δεν έχει γίνει;
Το ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ πρόβαλε ΒΕΤΟ!! κατόπιν υποδείξεως της Άγκυρας!!! Είπες τίποτα;;;
Αυτό από ΜΟΝΟ του λέει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!Συνεπώς, η κάθε λογής συμμαχίες στην περιοχή μας, είναι θέματα μόνο για φιλολογικές συζητήσεις!

Γιάννης

Ανώνυμος 17 Ιουλίου 2012 στις 12:06:00 μ.μ. EEST  

@φίλε Γιάννη
Έγινε κάποια πίεση απο την Ελλάδα; Πίεση! και όχι email του 15ου υπαλλήλου στο υπεξ που τον βάλανε να το στείλει ενδιάμεσα στην πασιέντζα.
Πάω στοίχημα πως όχι.

Τί έχει κάνει κάνει η ελλάδα για την αλβανία τα τελευταία 20 χρόνια; Πολλά πάρα πολλά. Πόσα διαφημίζει;;;;

Ποιός δεν έχει κάνει ΤΠΤ απολύτως αλλά έστειλε εκπαιδευτές, έφτιαξε ναυτική βάση επι πληρωμή κτλ. ναι ναι ναι το μογγολιστάν το οποίο κληρονόμησε τους βυζαντινούς διπλωμάτες και μεις τους οθωμανούς κοτζαμπάσηδες...

Πρέπει να πάμε απο την αρχή βήμα βήμα με ΥΠΟΜΟΝΗ - θα φάμε και πολλές σφαλιάρες στη πορεία -γιατί μόνο έτσι χτίζεις φιλίες.

Εκτός των στρατιωτικών φυσικά δίνεις και παίρνεις και άλλα πράγματα. Προϊόντα, επιστήμονες, θέσεις εργασίας, νύφες. Φτιάχνεις ένα ωραίο πακέτο και χτίζεις πάνω του.

Να θυμίσω οτι μόνο δύο προσπάθειες έχουν γίνει απο το "κράτος" για να φτιάξουμε συμμαχίες. Μια ιδιωτική του κ. Μητσοτάκη (μαμιδάκης oil) συμφέρουσα στην τσέπη του και τρομαχτικά επώδυνη σε μας, και μια κρατική για τον αγωγό, που επειδή δεν ήταν συμφέρουσα για την ίδια τσέπη, την σταμάτησε η κόρη του.

Βλέπετε οτι δεν έχουμε κάνει πρακτικά ΤΠΤ.
Ούτε καν στους κύπριους ενω την συμμαχία (που δεν είναι ακόμα αλλά μοιάζει με κάτι σαν κίνα-ήπα το '80) με το ισραήλ μας την διάταξαν

ας ξεκινήσουμε σιγά σιγά και βλέπουμε

μηδενιστής

Υγ σοσιαλισμός δεν είναι πολιτική άποψη αλλά λογαριασμοί στις νήσους καϋμάν

Alexandros 17 Ιουλίου 2012 στις 12:24:00 μ.μ. EEST  

Καταρχάς δε νομίζω πως τα πράγματα είναι τόσο straight forward όπως τα παρουσιάζουν οι δυο φίλοι, είμαι υπέρ της συνεργασίας, αλλα πολύ προσεκτικά. Δηλαδή, η Albania καταρχάς είναι αφενός μια χωρα με καταχάρ "αετηνικιστικες" βλέψεις, ειδικά μετά το Κόσσοβο, ενώ η συνεργασία της με την Τουρκια είναι δεδομένη και πάντα θα είναι δύσπιστη προς εμάς κυρίως για θρησκευτικούς λόγους. Επίσης, γιατί να εξοπλίσουμε εμείς την Albania, κάτι το οποιο είναι σίγουρο πως θα εκνευρίσει τους Σέρβους? F-4????? και A-7???? στην Albania? Όπως λες κι εσύ γιατί να εξοπλίσουμε κάποιους που είναι πιθανότερο αυτή τη στιγμή να στραφούν εναντίον μας????

Επίσης, μπορεί κάποιος να μου πει τι θα εξυπηρετούσε μια κοινή ταξιαρχία και μάλιστα στην Καβαλα? Σε μια περιοχή που φέρνει μνήμες? Τι εξυπηρετεί αυτή η ταξιαρχία?

Πιστεύω πως η συνεργασία που έχει να κάνει με κοινές εκπαίδευσης είναι υπεραρκετή επί του παρόντος και η μοναδική παραχώρηση που θα μπορούσε να γίνει είναι αχρείαστο ναυτικό υλικό στην Βουλγαρία, τίποτα περισσότερο. Το άνοιγμα θα πρέπει να αφορά συνεκπαιδεύσεις.

Η AOZ με την Albania πήγε να καθοριστεί επί Καραμανλή και ακυρώθηκε επί ΠΑΣΟΚ γιατί ο Γιωργάκης κοιμάται όρθιος μάλλον εσκεμμένα! Και όντως άσκησε βέτο το "σοκιαλιστικο" κόμμα στην Albania ύστερα από παραινέσεις της Τουρκίας και ο George δεν έκανε ούτε μια κίνηση, όπως έγινε και με τον αγωγό του Μπουργκάς, μιας και όλο το φταίξιμο δεν πάει στους Βουλγαρους, αν θυμάται κανεις το πρώτο πράγμα που είπε στον προεκλογικό του αγώνα ο George σε ανοιχτή ομιλία! ήταν ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τον αγωγό!

Πρέπει επίσης να επιδιώξουμε την εντατικοποίηση της συνεργασίας με το Israel γιατί αυτό θα φέρει και τις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες πιο κοντά μας, ενώ η συνεργασία δεν είναι απαραίτητο πως πρέπει να είναι στρατιωτική, οι υποδομές είναι επίσης παρα πολύ σημαντικές, το οδικό δίκτυο της Αλβανίας είναι τραγικό κάτι που είναι κακό και για εμάς και ο Τουρισμός είναι ένας τρομερά σημαντικός τομέας στον οποιο μπορούμε να συνεργαστούμε.

Πολύ θα ήθελα να εξηγήσετε όμως τι ρολο θα βάραγε μια πιθανή κοινή ταξιαρχία στην Καβαλα? Και τώρα δηλαδή?

Ανώνυμος 17 Ιουλίου 2012 στις 12:42:00 μ.μ. EEST  

@Αλέξανδρε

Η καβάλα σε πείραξε; Ποιές μνήμες; ζούσες όταν μπήκαν οι βούλγαροι; Ή ζούσες όταν την ΠΗΡΑΜΕ απο την βουλγαρία.
Έβαλα καβάλα γιατί δίνεις στους βούλγαρους σημείο στρατηγικό για κοινή φύλαξη. Φτιάχνει εμπιστοσύνη.

Δίνεις α/φ στους αλβανούς (που θέλουν την θεσπρωτία όσο εμείς την β ήπειρο) και τους κρατάς απο τα @@ με ανταλλακτικά και εκπαίδευση. Ακολουθούν Μ60 κτλ κτλ κτλ

εξ άλλου είπα οτι η στρατιωτική συνεργασία δεν είναι το παν. θέλει πλήρες πακέτο.

μηδενιστής

Ανώνυμος 17 Ιουλίου 2012 στις 1:15:00 μ.μ. EEST  

Αλέξανδρε, καλημέρα και σε σένα!
Συνεχίζοντας τα σχόλια, νομίχω ότι η ουσία των πραγμάτων είναι ΜΙΑ!
Μια χώρα πρέπει να είναι ΙΣΧΥΡΗ σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς πρώτον για να τη ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ! και κατόπιν για να την ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ως σύμμαχο και φίλο!
Οι εκάστοτε Ελληνικές κυβερνήσεις με τη "στρατηγική" του "βλέποντας και κάνοντας" κατάφεραν να έχουμε ΑΠΟΤΥΧΕΙ σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς!
Ποιά αλβανία θα σε υπολογίσει, όταν ΕΥΘΑΡΣΩΣ δηλώνουν ότι χάριν των Αλβανών εργατών "πέτυχαν" οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004;;;
και "γελάνε και τα μουστάκια τους", όταν Έλληνες ζητάνε δουλειά στην αλβανία;;;!!!Ποιά τουρκία θα σε υπολογίσει όταν η γυναίκα του ερντογάν δηλώνει ΕΥΘΑΡΣΩΣ --κατά την εδώ επίσκεψη της--- ότι αγόρασε μερικά ζεύγη υποδημάτων, για να βοηθήσει αυτή τη φτωχή χώρα!!!! ποιά συμμαχία με τη Σερβία που ακόμη δεν μπορεί να συνέλθει από τον εμφύλιο που της ΕΠΕΒΑΛΑΝ οι γερμαναράδες!!! ποιά σκόπια που τους βάζουν εχθροί και φίλοι να "παίζουν" το παιχνίδι του αλυτρωτισμού!!(τρομάρα τους) όταν γνωρίζουν ότι επιβιώνουν χάριν ημών (ΟΛΟΙ οι Βορειοελλαδίτες για βενζίνη, ψώνια, γιατρούς, ορθοδοντικούς των παιδιών, οδοντιάτρους κ.λπ, τρέχουν στα σκόπια) και όμως "πουλάνε μούρη"!! ποιά Βουλγαρία που η μαφία ζει και βασιλεύει και οι κυβερνώντες περιμένουν την αμερικάνικη βοήθεια για να τα βγάλουν πέρα!! ποιά Ρουμανία που ζουν τα ίδια και χειρότερα επί εποχής τσαουσέσκου!!
Ο λαός μας λέει: μέσα στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος! Μακάρι να ήθελαν ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις μας, να είμασταν έστω ο μονόφθαλμος! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ούτε αυτό το έχουν καταφέρει!

Γιάννης

Ανώνυμος 17 Ιουλίου 2012 στις 1:19:00 μ.μ. EEST  

φίλε μηδενιστή, γνωρίζεις το ρηθέν του λαούς μας: δώσε θάρρος του χωριάτη, να σ΄ανέβει στο κρεβάτι!!!
τι μας λες τώρα;;; οι βούλγαροι για κοινή προστασία Ελληνικών εδαφών;;; πολεμικά α/φ στους αλβανούς;;; δεν καταπίνουμε ένα μαγκάλι κάρβουνα;;;!! και μπερδεύεις τη Βόρειο Ήπειρο με τις ξεφτιλισμένες αξιώσεις των τσάμηδων!!!
βρε, μπας και είσαι της διεθνούς και τα γράφεις όλα αυτά;;;!!!

Alexandros 17 Ιουλίου 2012 στις 1:56:00 μ.μ. EEST  

@ Μηδενιστή

Δεν είχε βγει το σχόλιο σου περί συνολικού πακέτου και έτσι το σχόλιο μου δεν αφορούσε το τελευταίο σου σχόλιο. Ωστόσο δεν γίνεται να μην είμαστε καχύποπτοι! Ας προχωρήσουμε πρώτα από όλα σε όλα τα αλλα θέματα και μετά από χρονια ας προχωρήσουμε και στην παραχώρηση στρατιωτικού υλικού?

κάτι γραφεις για ανταλλακτικά, μα ούτε εμείς δεν παίρνουμε ανταλλακτικά από την εγχώρια βιομηχανία, ποια ανταλλακτικά θα δώσουμε ακριβώς στους Αλβανούς.

Επιμένω όμως αεροπλάνα στους Αλβανούς γιατί? Ποιο είναι το ελληνικό κέρδος από αυτό? Κανένα! Μονο να χάσεις μπορείς. Κοινή εκπαίδευση? Μάλιστα αυτό είναι σωστό, οι Τούρκοι έκαναν ναυτική βάση στην Albania γιατί αυτή η βάση μόνον ενατνίον της Ελλάδος μπορεί να στραφεί, όπως και μια ναυτική ενίσχυση της Βουλγαρίας μόνον εναντίον της Τουρκίας μπορεί να στραφεί. Έτσι πρέπει να κινηθούμε. Και επαναλαμβάνω εμείς πρέπει να επιδιώκουμε αδύναμα στρατιωτικά Βαλκάνια? Δίνοντας αεροπλάνα στην Albania ανατρέπουμε τις υπάρχουσες ισορροπίες υπέρ μιας χώρας που δεν είναι και πολύ φιλική απέναντι μας. Υπάρχει κανένας λόγος να τα σπάσουμε με τη Serbia? Το αντίθετο μάλιστα, αυτός είναι ένας άξονας που πρέπει να ενισχύσουμε!

Δεν μπορείς να συγκρίνεις τη Βόρειο Ήπειρο με την "Τσαμουριά" αν είναι δυνατόν να συγκρίνεις ένα μέρος που κατοικείται από πολύ μεγάλο ελληνικό πληθυσμό με ένα μέρος που κάποτε είχε μερικούς Αλβανούς.

όσο για την καβαλα οι μνήμες είναι μνήμες και δεν μπορούμε να έχουμε μια εχθρική δύναμη μέσα στη χωρα, γιατί ακόμα έτσι είναι, οι "γαλλοιταλικες" και άλλες μεικτές ταξιαρχίες στην Ευρώπη έγιναν αφού χτίστηκαν αλλα πράγματα πρώτα τα οποια στα βαλκάνια δεν βρίσκονται ούτε σε εμβρυϊκό στάδιο!
@
Γιάννη συμφωνούμε σε όλα, για αυτό πρέπει να αλλάξουμε την κατάσταση, να χτίσουμε συμμαχίες αλλα να τις χτίσουμε όπως πρέπει με σειρά και πρώτα πρέπει να προωθήσουμε συνεργασίες στο εμπόριο και στον Τουρισμό και μετά στα αλλα και πάντοτε από θέση ισχύος. Τέτοιες εμπορικές σχέσεις πρέπει επιτέλους να αναπτύξουμε και με την Armenia

Η στρατιωτική συνεργασία είναι υπεραρκετό να αρχίσει με συνεκπαιδεύσεις.

Μεγάλη έμφαση πρέπει να δείξουμε στη συνεργασία με το Israel, με το οποιο η συνεργασία πρέπει να μετατραπεί από ευκαιριακή σε στρατηγική!

Και επιμένω η μοναδική παραχώρηση υλικού θα πρέπει να αφορά αχρείαστα πλοία, εφόσον υπάρχουν τέτοια, στη Βουλγαρία, αλλα πρώτα να προχωρήσει αυτός ο αγωγός, στον οποιο κάτι φαίνεται να κινείται αν και δεν μου αρέσει το ότι δεν καταλήγει στην Αλεξανδρούπολη αλλα στην Κομοτηνή, πιστεύω ότι τα Τουρκικα "προκεσενεια" βάλανε το χεράκι τους για αυτό! Από το τίποτα βεβαια.....

Ανώνυμος 17 Ιουλίου 2012 στις 2:30:00 μ.μ. EEST  

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ! Βρήκα το όνομα του Αξκου των γεγονότων της Κύπρου, που έγραψα πριν λίγο καιρό και ο οποίος σκοτώθηκε σε τραγικό δυστύχημα! Τον αναφέρει το "εν κρυπτώ" σε άρθρο για τον ΗΡΩΑ Ταγματάρχη Αλευρομάγειρο!
Διαβάζουμε: ...."Το Τάγμα είχε την υποστήριξη από στοιχεία Μοίρας Πυροβολικού υπό τον Ταγματάρχη Σεβασλίδη (απόφοιτο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων το 1958) με τον οποίον είχα άμεση τηλεφωνική επαφή και ουσιαστικά του έδινα προσωπικά τις συντεταγμένες για αιτήσεις βολών. Θεωρώ υποχρέωση να εξάρω την σημαντική του συμβολή στη διατήρηση του τομέα του Τάγματος ανέπαφου. Ας είναι αιώνια και αυτού η μνήμη γιατί ατυχώς επιστρέψας στη Ελλάδα απεβίωσε από ηλεκτροπληξία σε τραγικό δυστύχημα, το επόμενο έτος, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης!!!..."

Γιάννης

Ανώνυμος 17 Ιουλίου 2012 στις 2:48:00 μ.μ. EEST  

@17 Ιουλίου 2012 1:19:00 μ.μ. EEST

σου φαίνεται περίεργο ε; φαντάζομαι πολλοί γάλλοι θα είδαν την γαλλογερμανική ταξιαρχία με το ίδιο βλέμα. όταν έχεις 800,000 εχθρό (οι γαλλογερμανοί κάποτε έβλεπαν απέναντι τους 170 μεραρχίες) κάνεις μούγκα και κοιτάς το κοινό συμφέρον.
αν είχαμε εχθρό την ΕΣΣΔ και δεν υπήρχε η κύπρος το ΔΣΣ και η 1η ΤΣ θα είχαν κοινή διοίκηση.
δεν ξεχνάμε την ιστορία μας και το παρελθόν μας αλλά κοιτάμε το μέλλον μας και προστατεύουμε τα παιδιά μας.

με την τσαμουριά που λες δεν καταλαβαίνω γιατί το βλέπεις στραβά. επειδή κάνουν οτι δεν κάνουμε; λογικό δεν είναι όταν τους αφήνουμε και δεν ζητάμε και 'μεις κάτι; να θυμίσω οτι οι τσάμηδες διώχθηκαν απο μέρη που ζούσαν εκατοντάδες χρόνια λόγω του ΒΠΠ και της συμμετοχής υπέρ του άξονα (Τα ίδια που κάναμε και στους βούλγαρους της μακεδονίας και νωρίτερα στους τούρκους της κρήτης) δεν είναι ουρανοκατέβατοι ούτε αυτοδημιούργητοι σαν τους σκοπιανούς. γκαντέμηδες είναι όπως οι δικοί μας πόντιοι και μ.ασιάτες.

το οτι οι τσάμηδες είναι 20,000 και οι β ηπειρώτες 200,000 είναι ο λόγος που δεν με τρομάζουν, και είναι ο λόγος που μπορούμε να πιέσουμε για μια συμμαχία.

αν δεν μας παίρνει αφού πραγματικά το προσπαθήσαμε - πραγματικά όμως - τότε επικαλούμαστε το σύμφωνο της κέρκυρας και μπουκάρουμε.
δεν πρόκειται να μας σταματήσει κανείς αλλά προτιμώ 3+ εκ φίλους παρά εχθρούς.

της διεθνούς να τους ψάξεις σε άλλο site πχ αυτό http://www.pasok.gr/portal/

μηδενιστής

Alexandros 17 Ιουλίου 2012 στις 2:56:00 μ.μ. EEST  

Αυτός που έριξε το αεροπλάνο έτσι? Απίστευτο πραγματικά αυτό που έκανε! Κρίμα και ο τρόπος που σκοτώθηκε τι να πει κανεις....

Ανώνυμος 17 Ιουλίου 2012 στις 3:12:00 μ.μ. EEST  

@Αλέξανδρε
δίνουμε 20 Α7 και έχουμε και ανταλλακτικά για άλλα 90. με αυτά δεν μας απειλούν (εδώ δεν μας απειλούν οι τούρκοι στον αέρα) αλλά απειλούν τα σκόπια που έχουν μόνο mi-24. αν δεν τους δώσεις όπλα πως θα σε εμπιστευτούν;
η σερβία στο κόσοβο το έχει χάσει το παιχνίδι. την βολεύει όμως ένας μινι πόλεμος στα σκόπια για να πάρει την βόρεια περιοχή πίσω.
επίσης μπορεί να έχουμε μια συμμαχία στον ΑΒΠ,ΒΒΠ,ΑΠΠ αλλά μην ξεχνάμε οτι φτιάξανε τα σκόπια, ενίσχυσαν τους αριστερούς στον εμφύλιο και γενικά κοιτάνε το συμφέρον της χώρας τους. εμείς;;;

είναι στο χέρι μας οι "εχθροί" βούλγαροι να μην είναι πια.
εμβρυική κατάσταση; δεν νομίζω καθώς αν πας βουλγαρία το ΣΚ θα δεις την μισή καβάλα να αγοράζει ή να @@. εκεί δεν είναι εχθροί;

1-2 standard και τα 3 209/1200 δεν τους είναι και άσχημα.

μηδενιστής

Ανώνυμος 17 Ιουλίου 2012 στις 3:29:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ φίλε,
για το site που αναφέρεσαι, δεν θέλω ΟΥΤΕ το όνομα, να προφέρω, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ να "ψάξω" και να ενημερωθώ!
Επίσης αναφέρεσαι σε γαλλογερμανική συνεργασία! είναι δυνατόν να συγκριθεί η πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων με τις συνεργασίες των δυτικών ευρωπαϊκών χωρών;;; οι γαλλογερμανοί επιδιώκουν την ευρωπαϊκή πρωτοκαθεδρία με οικονομικά μέσα και σίγουρα χωρίς πολεμικές συρράξεις!
επιπροσθέτως, οι τσάμηδες δεν είναι γκαντέμηδες όπως οι δικοί μας πόντιοι και μ.ασιάτες. οι τσάμηδες συνεργάστηκαν με τους κατακτητές, το ΄40 στην Αλβανία κρυμμένοι στα δέντρα χτύπαγαν τους φαντάρους μας πισώπλατα (μαρτυρίες συγγενών που πολέμησαν) και όταν τους έδιωξε ο Ζέρβας από την Ήπειρο, δεν έκανε ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ,χωρίς να φταίνε! όπως συνέβη με τους ποντίους και μικρασιάτες, αλλά οι τσάμηδες ΠΗΡΑΝ αυτό που τους άξιζε!!
Και βεβαία νοιάζομαι για την ειρηνη και την ευημερία των παιδιών μου και βεβαία θέλω συνεργασίες με τους γείτονες! όμως είναι αυτό, που λέμε: δεν με αφήνει ν΄αγιάσω!
Διάβασε σημερινό άρθρο του "εν κρυπτώ" για τα νέα παιχνίδια της άγκυρας στη Ρόδο και Κω και θα καταλάβεις τι εννοώ!
"όταν λείπει ο γάτος χορεύουν τα ποντίκια!" βλέπουν το χάλι μας και θα κοιτάξουν, να μας κατασπαράξουν!!
Αυτή είναι η ωμή αλήθεια!
Σε λίγο μιας και το ανάφερες για τσαμουριά, να δείς ότι και οι αλβανοί θα βγούν στο κλαρί--με καθοδηγητές της άγκυρας-- να ζητάνε αποζημιώσεις κ.λπ. Τι λές;;
θα πρέπει να τους δώσουμε;;; δεν το νομίζω στο όνομα καμίας φιλίας και συνεργασίας!!

Ανώνυμος 17 Ιουλίου 2012 στις 4:26:00 μ.μ. EEST  

@17 Ιουλίου 2012 3:29:00 μ.μ. EEST

φίλε η γαλλογερμανική συνεργασία έγινε πράξη 10 χρόνια μετά τον ΒΠΠ. εμείς 60 χρόνια μετά δεν μπορούμε να κάνουμε φιλίες; αν είναι πυριτιδαποθήκη τα βαλκάνια τί να πει η αλσατία; η φλάνδρα;
γιατί δεν σ αφήνει η βουλγαρία να αγιάσεις;;;; ένα ολόκληρο τουρκικό ΣΣ τραβάει και χωρίς να έχει και στρατό. σκέψου να είχε.

οι τσάμηδες έκαναν ακριβώς ότι οι πόντιοι. αντάρτικο. οι πόντιοι σφαγιάστηκαν. οι τσάμηδες εκδιώχθηκαν.
θέλουν οι τσάμηδες λεφτά; οκ! 1914-2012 κατοχή παράνομη της β.ηπείρου. ζητάμε λεφτά ή το έδαφος πίσω.
βλέπεις δεν μπορούν να μας κάνουν πολλά.

με το δημοσίευμα του εν κρυπτώ αν δεις δεν το σχολίασα. δεν βλέπω ούτε θα δω τον τούρκο σαν εχθρό αν δεν πατήσει μέσα άρβυλό του. μέχρι τότε ύψιστος και προαιώνιος εχθρός είναι οι προδότες, οι ρουφιάνοι και οι επίορκοι "έλληνες".

μηδενιστής

=========================

βουλγαρικό ΤΟΜΑ BMP-23 καινούργιο με κόστος 200,000Ε έκαστο. μας χαλάει;

Alexandros 17 Ιουλίου 2012 στις 5:25:00 μ.μ. EEST  

Πραγματικά απολαμβάνω αυτή τη συζήτηση.

Λοιπόν καταρχάς σε κάποια πολύ συγκεκριμένα που έχουν γραφτεί, Για τις φρεγάτες που λέει ο μηδενιστής, ίσως μπορούμε να τις δώσουμε, όσον αφορά τα υποβρύχια, αν αυτό το κάνουμε τώρα θα μείνουμε εμείς χωρίς υποβρύχια οποτε διαφωνώ. Διαφωνώ επίσης με τα αεροπλάνα. Όπως λες κι εσύ έχουμε τόσες εμπορικές συναλλαγές με τη Βουλγαρία και δεν κερδίζουμε σχεδόν τίποτα σε διπλωματικό επίπεδο, γιατί να κάνουμε τέτοια παραχώρηση στην Albania όταν δεν έχουμε δει ούτε δείγμα καλής θέλησης από αυτούς, ας προχωρήσει το θέμα της AOZ, ας σεβαστούν τους Έλληνες στη Βόρειο Ήπειρο και βλέπουμε...

Οι τσάμηδες έκαναν ανταρτικο? Σε ποίους? Μην γραφεις τέτοια πράγματα, συγκρίνεις ανόμοια πράγματα, συγκρίνοντας τους τσάμηδες με τους Ποντιους. Τους Τσάμηδες δεν τους ενοχλούσε κανένας.

Ανόμοια είναι και η Βουλγαρία με την Albania. Με την Βουλγαρία πρέπει να αυξήσουμε τη συνεργασία μας σε όλα τα θέματα, έχουμε κοινά προβλήματα και αφορούν την Τουρκικη διείσδυηση μέσω των μειονοτήτων αλλα και το θέμα με τα Σκοπια.

Όσον αφορά την άποψη σου για τα Σκοπια η οποια περιλαμβάνει τη διάλυση τους αν δεν κάνω λάθος, διαφωνώ κάθετα. Νομίζω πως δεν πρέπει να έχουμε ως επιδίωξη τη διάλυση των Σκοπιων και τη δημιουργία μιας Μεγάλης Αλβανίας, εκείνο που θα πρέπει να επιδιώξουμε είναι να ρίξουμε από την εξουσία τον απερίγραπτα ανθέλληνα Γκρούεβσκι και το κόμμα του. Τα Σκοπια είναι μια χωρα με την οποια εκτος από το θέμα του ονόματος έχουμε κοινά συμφέροντα και κοινά πολιτιστικά στοιχεια, πρέπει να ξεφορτωθούμε τον Γκρούεβσκι για το καλο και των δυο χωρων, πολύ σύντομα θα αντιληφθούν ποσο "Μακεδόνας" είναι ο Νταβούτογλου.

Οι προδότες υπάρχουν παντού και πάντα αλλα άμα περιμένεις να πατήσει άρβυλο ο Τούρκος για να καταλάβεις ότι είναι εχθρός το έχασες το παιχνίδι!

ΑΧΕΡΩΝ 17 Ιουλίου 2012 στις 5:30:00 μ.μ. EEST  

Φὶλε μηδενιστὴ
''πρωτὸκολλο της Κερκὺρας''
Ισχὺει ὸ,τι και για την συνθὴκη της Λωζὰνης:ὸσο αξιοποιὴσαμε αυτὴν,ὰλλο τὸσο θα αξιοποιὴσουμε το πρωτὸκολλο.
''1914-2012,κατοχὴ παρὰνομη της Βορεὶου Ηεὶρου.Ζητὰμε λεφτὰ ἢ το ὲδαφος πὶσω''
Ισχὺει ὸ,τι και για τις γερμανικὲς αποζημιὼσεις.Κοντὸς ψαλμὸς αλληλοὺια.
''δεν βλὲπω οὺτε θα δὼ τον Τοὺρκο σαν εχθρὸ,ἂν δεν πατὴσει μὲσα ὰρβυλὸ του''
Η περὶπτωση της Κὺπρου και η δρὰση της ΤΜΤ εὶκοσι χρὸνια πριν τον αττὶλα,δὲν σου δὶδαξε τὶποτε;

ΑΧΕΡΩΝ 17 Ιουλίου 2012 στις 5:36:00 μ.μ. EEST  

Και ὸσο για καινοὺριο ΒΜΡ-23 με κὸστος 200.000€,πρὼτον ὸ,τι λὰμπει δεν εὶναι υποχρεωτικὰ χρυσὸς,δεὺτερον θα απαιτηθεὶ εκ του μηδενὸς δημιουργὶα υποδομὴς,η οποὶα θα κοστὶσει το κὰτι τις της,ενὼ οι υποδομὲς δεν και το φὸρτε μας,και τρὶτον,αλλὰ ὸχι λιγὼτερο σημαντικὸ,ὲχουμε ὰλλες πιεστικὲς προτεραιὸτητες.

Ανώνυμος 17 Ιουλίου 2012 στις 7:24:00 μ.μ. EEST  

φίλε μηδενιστή, καλησπέρα.
ούτε κι εγώ βλέπω τον τούρκο εχθρό! θυμάμαι ανθρώπινα περιστατικά με τον σεισμό του΄99 πρώτα στην τουρκία και μετά στην ΑΘήνα, όπου "χορέψαμε" για τα καλά! ΣΙΓΟΥΡΑ δεν μου φταίει ο μεροκαματιάρης τούρκος, ο οπλίτης, ο αγρότης! και ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟΣ, όπως γράφεις στη Σερβία κ.λπ.
ΟΜΩΣ μιλάμε για συμμαχίες χωρών και για τουρκικές κυβερνήσεις, που όσο περνούν τα χρόνια ΟΛΟ και περισσότερο βλέπουν μπροστά τους την ΝΕΑ οθωμανική αυτοκρατορία και το πώς θα γίνουν τα "αφεντικά" όλο και περισσότερων περιοχών, εκμεταλλευόμενοι το οικονομικό μπάχαλο και τις κυβερνητικές αναταραχές, πρώτα το δικό μας και στη συνέχεια των υπολοίπων!
Συνεπώς, για να μη φλυαρώ, με κράτη "δορυφόρους" της τουρκίας--αφού εν τη δική μας απουσία-- τα κατάφερε, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει επικοδομητική συνεργασία ή και συμμαχία!
Τελειώνοντας, πότε οι τσάμηδες έκαναν αντάρτικο, όπως οι πόντιοι;;;εναντίον ποίων και γιατί;;; πρώτη φορά το ακούω!

Ηλίας από Κομοτηνή 17 Ιουλίου 2012 στις 8:31:00 μ.μ. EEST  

Αλέξανδρε, ο αγωγός (εάν γίνει) θα καταλήγει στην Αλεξανδρούπολη και όχι στην Κομοτηνή. Αναφορικά με το αν «κινείται», δε βλέπω κάτι τέτοιο παρά μόνο εάν πιέσουν οι Αμερικανοί. Και δεν ξέρω αν πρέπει να στενοχωριόμαστε και πολύ σε περίπτωση που δε γίνει ποτέ, γιατί η κατασκευή του θα έχει και πολλές αρνητικές επιπτώσεις.

Ανώνυμος 18 Ιουλίου 2012 στις 10:04:00 π.μ. EEST  

@Αλέξανδρος

Γιατί να μην δώσουμε τα τ209/1200; άχρηστα μας είναι με το που θα "επισημοποιηθούν" τα Τ214.
Επίσης τα 20 αεροπλάνα στην αλβανία και 20 στην βουλγαρία δεν μας είναι κίνδυνος. (γιατί η αλβανία με λατινικά;)
για να δεις καλή θέληση απο τους αλβανούς πρέπει και συ να τους δείξεις.

Τους τσάμηδες τους ενοχλούσε οτι δεν ήταν αλβανία. αυτό τους έφτανε. οκ δεν ήταν αντάρτικο - τους θεωρώ άχρηστους και γι αυτό - αλλά έκαναν αρκετά για να πάρουν πόδι. οι πόντιοι που έκαναν αντάρτικο πήραν πόδι μαζί με 300,000+ απώλειες άοπλων.
η πολεμική ικανότητα των αλβανών/σκοπιανών φαίνεται στον αλβανοσκοπιανικό "εμφυλιο" όπου πολέμησαν 20,000+ με μόνο 150 νεκρούς μέσα σε ένα χρόνο σχεδόν... με μπαλόνια γεμάτα νερό να βαράγανε ο ένας τον άλλον πιο πολλοί θα είχαν πνιγεί...

Η άποψη οτι πρέπει να υπάρχουν τα σκόπια... Ποτέ δεν την κατάλαβα. ΓΙΑΤΙ;;;;; πριν το 91 δεν υπήρχε λόγος και ούτε υπάρχει και τώρα. όσο υπάρχουν σκόπια θα υπάρχουν και ματσεντόνσκι. όταν ενωθούν με τα διπλανά κράτη θα υπάρχουν αλβανοί και βούλγαροι της μακεδονίας του πιρίν και του βαρδάρη. Τα σκόπια είναι η μεσαιωνική αρχαία βουλγαρία. είναι η κοιτίδα του νέου πολιτισμού τους. εκεί θα ρίξουμε και λίγο χρήμα και καθαρίσαμε.
φύγει δεν φύγει ο γκρουέφκι δεν θα υπάρξει αλλαγή. η διάλυση του κράτους είναι η μόνη λύση.
οτιδήποτε άλλο είναι γάγγραινα.

το παιχνίδι έχει χαθεί φίλε. κοιτάμε απλώς να μαζέψουμε τα κομμάτια και να ξαναφτιάξουμε τη χώρα μας.

@ΑΧΕΡΩΝ
Το οτι δεν τις αξιοποιήσαμε δεν σημαίνει οτι δεν ισχύουν. ΙΣΧΥΟΥΝ. Απλώς κανένας @@@ υπάλληλός μας στο ΥΠΕΞ και άνω δεν τις εφαρμόζει.


Τι να μου διδάξει η κύπρος;;;; Ποια ΜΙΤ και κλανιές; Ποιοί τούρκοι;;;;; Τί είναι οι τούρκοι;;; Τα SS; νομάδες είναι που τους κάναμε μάγκες με τις @@ μας.
Η κύπρος ΔΕΝ επεσε το 74. Η κύπρος ΔΕΝ χάθηκε απο τον Αττίλα.
Η κύπρος χάθηκε όταν έφυγε η Μενέλαος.
Η κύπρος χάθηκε όταν οι κύπριοι δεν έφτιαξαν στρατό.
ΚΤΛ ΚΤΛ ΚΤΛ

Οι λόγοι πολλοί και δεν φταίνε οι τούρκοι. Αυτοί έκαναν ότι θα έκανε οποιοσδήποτε νομαδικός λαός στο επίπεδό τους.Όταν σκύβεις κατεβάζουν το φερμουάρ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΠΟΤΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ.

Το ΒΜΡ-23 το φτιάχνουν εδώ και 20 χρόνια. Είναι ΒΜΡ-2 βασικά με προσθήκες. Δεν είναι καθόλου άσχημο ειδικά όταν δεν έχουμε ΤΟΜΑ. Τα ΤΟΜΑ είναι η πιεστικότερη αγορά εδώ και 30 χρόνια. Επίτηδες δεν την ολοκληρώνουν. ΕΠΙΤΗΔΕΣ


@17 Ιουλίου 2012 7:24:00 μ.μ. EEST

Ποτε δεν είναι αργά. Πρέπει να ξεκινήσουμε άμεσα. ΠΡΕΠΕΙ να δούμε αποτελέσματα. ΠΡΕΠΕΙ.
για τους τσάμηδες απάντησα πιο πάνω στον αλέξανδρο.
και γω δεν νοιώθω μίσος για τον μέσο τούρκο αλλά δεν νοιώθω και τπτ άλλο εκτός απο αυτά που νοιώθω όταν βλέπω άλλους τριτοκοσμικούς. χαμένο DNA.
[Αντί να στέλναμε το 99 canadair να τους σβήσουν τις φωτιές στα διυλιστήρια (θεέ των ελλήνων τί είδες πάλι εκείνες τις μέρες!!!!!) καλό θα ήταν να στέλναμε μερικά Α-7 να αποτελειώσουν το στόλο και την ΑΒ στην πάνορμο]

μηδενιστής

Alexandros 18 Ιουλίου 2012 στις 11:51:00 π.μ. EEST  

Δυστυχώς επειδή δεν έχω ελληνικό πληκτρολόγιο γράφω μεταφράζοντας από μηχανή greeklish το greek, οποτε κάποιες φορες μερικές χώρες μου τις αφήνει αμετάφραστες...:)

Τέλος πάντων, ας παραλάβουμε πρώτα τα υποβρύχια που είναι να παραλάβουμε και βλέπουμε για αυτά που είναι πλεονάζοντα.

Όπως είναι τα πράγματα τώρα σε πιθανή περίπτωση διάλυσης των Σκοπιων, τα Σκοπια θα έπρεπε να μοιραστούν μεταξύ ποιων χωρων? Βουλγαρίας και Αλβανίας η Βουλγαρίας, Αλβανίας και Σερβίας η Βουλγαρίας, Αλβανίας, Σερβίας και Ελλάδας? Χωρια που κάτι τέτοιο θα σήμαινε πόλεμο σίγουρο γιατί το γεγονός είναι πως οι Slaboboulgaroi εκεί επάνω έχουν αναπτύξει ξεχωριστή συνείδηση, αυτό είναι το γεγονός, το οποιο δεν είναι απαραίτητα κακό, το κακό είναι πως θεωρούν εαυτούς συνεχιστές της αρχαίας Μακεδονίας, κάτι που είναι προϊόν προπαγάνδας. Ωστόσο οι περισσότεροι έχουν το "γνοθις" αυτόν, γιατί οι "παρππουδες" τους δεν ήξεραν καν τον mega Αλέξανδρο απλώς θεωρούσαν πως η Μακεδονία τους ανήκει.

Όπως και να έχει μια τέτοια χωρα εκεί πέρα εμποδίζει τη δημιουργία μεγάλης Αλβανίας, εμποδίζει την ένωση γεωγραφικά των Μουσουλμανικών πληθυσμών στα βαλκάνια, οι οποιοι πληθυσμοί λειτουργούν ως όργανο των Τούρκων. Εκτος από την Albania αυτή κάθε εαυτή όλοι οι άλλοι πληθυσμοί χρωστάνε στην Τουρκια, Bosnia, Κόσσοβο, Τούρκοι Βουλγαρίας, Αλβανοί Σκοπιων, και Μουσουλμάνοι στην Ελλάδα, πλην των Πομάκων και Τσιγγάνων, χρωστάνε στους Τούρκους για διαφορετικούς λόγους και έχει καταφέρει η άγκυρα να τους πάρει με το μέρος της παίζοντας το χαρτί της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και προστάτιδος χώρας. Αυτό επετεύχθη γιατί οι Τούρκοι κατάφεραν να πείσουν τους Αμερικανους, πως αφενός στα Βαλκάνια οι καθολικοί πρόσκεινταν πάντοτε στη γερμανία, οι Ορθόδοξοι στη Ρωσία άρα οι Μουσουλμάνοι θα παίξουν το δικό τους παιχνίδι, μέσα σε όλους αυτούς βρίσκεται παγιδευμένος ο Γκρούεφσκι και ο λεγόμενος "Μακεδονικός" αλυτρωτισμός.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το πιθανότερο, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, είναι το κράτος αυτό τουλάχιστον να διασπαστεί, απλώς δεν ξέρω κατά ποσον θα είναι αυτό υπέρ μας.

Η Αλήθεια όμως είναι πως πρέπει να κινηθούμε στο να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας τόσο με τη Βουλγαρία όσο και με την Albania, αν και με τους δεύτερους είναι πιο δύσκολο να συνεννοηθούμε γιατί οι άνθρωποι αυτοί για κάποιον ανεξήγητο λόγο μας βλέπουν σαν εχθρούς.

Το καλύτερο είναι να σπρωχτούν όλοι αυτοί στην ΕΕ ώστε να πιεστεί ακόμα περισσότερο και η κυβέρνηση των Σκοπιων, ενώ το να προσπαθήσουμε να αποκόψουμε τους Τούρκους από την περιοχή είναι καθήκον, όλοι αυτοί από πάνω μας ζουν εξαιτίας της Ελλάδος και όχι εξαιτίας της Τουρκίας και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό, αλλα πως όταν δεν μπορείς να κανεις κουμάντο στο σπίτι σου αρχικά? Πως θα εξασφαλίσεις ότι σε περίπτωση συνεργασίας οι Αλβανοί θα σεβαστούν την Ελλάδα όταν δεν το κάνουν τώρα και απλώς είμαστε η δίοδος της Αλβανικής μαφίας για να κάνει τις δουλειές της? Διέλυσε αυτούς τους Βρωμερούς πρώτα και μετά προχωρα στη συνεργασία με τους άλλους, πατα λίγο πόδι για τα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας, εμείς εδώ θρέψαμε γενιές Αλβανών και αυτοί δούλεψαν δε λέω, αλλα αν εμείς είχαμε κλείσει τα σύνορα θα λιμοκτονούσαν όλοι μαζί, αλήθεια η ψέματα? Η θα πήγαιναν στην Ιταλία, που πετύχαινε ο Μπερλουσκόνι βάρκες και η ακτοφυλακή πέρναγε από πάνω, η μήπως θα πήγαιναν στην Κροατία και τη Serbia? Εκεί μπορεί και να τους είχαν κανονικούς σκλάβους με μαστίγιο!

ΑΧΕΡΩΝ 18 Ιουλίου 2012 στις 1:44:00 μ.μ. EEST  

Φὶλε μηδενιστὴ
Θα προσπαθὴσω να απαντὴσω μὸνο σε ὸ,τι μου απευθὺνεις.
ΙΣΧΥΟΥΝ;Ναι,ισχὺουν.Στον βαθμὸ που ισχὺει η Ελλὰς ως κρὰτος.
Τι να σου διδὰξει η Κὺπρος;Μα τὶ ὰλλο:ιστορὶα.
ΜΙΤ και κλ...ὲς(για αυτὲς,θα σε...μαλὼσω).
Πρὸσεξε,ΤΜΤ,ὸχι ΜΙΤ.Μπορεὶς να πεὶς:και ποιὰ η διαφορὰ;
Απλοὺστατα,η ΤΜΤ δροὺσε ΜΕΣΑ στην Κυπριακὴ επικρὰτεια.Και βὲβαια,ὸχι με αυτὸ το ὸνομα.
Τι εὶναι οι Τοὺρκοι...νομὰδες εὶναι που τοὺς κὰναμε μὰγκες.
Σε ὲνα μεγὰλο βαθμὸ,ναὶ.
Κυρὶως,υποτιμὼντας τους.
Mην νομὶζεις ὸτι δεν ὲχουν ποτὲ πὰρει πρωτοβουλὶα,απλὼς καλὸμαθαν στο να τους αβαντὰρουν οι ανὰ τις εποχὲς Κὶσσινγκερ.
Η Κὺπρος δεν χὰθηκε ὸταν απεχὼρησε η μεραρχὶα Μενὲλαος.
Εν μὲρει εὶχε ὴδη χαθεὶ μετα τον κλασσικὸ αιφνιδιασμὸ της τουρκοκυπριακὴς ανταρσὶας τα Χριστοὺγεννα 1963,ὸταν οι Τ/Κ δημιοὺργησαν τους γνωστοὺς θὺλακες.
Απλὼς,με την απομὰκρυνση της μεραρχὶας αυτοακρωτηριασθὴκαμε το κατὰ δὺναμιν.
Το ΒΜΡ-23 δεν εὶναι παραλλαγὴ του ΒΜΡ-2.Αποτελεὶται απὸ το πὴγμα του Α/Κ 2S1 Gvozdika των 122 χλσ(επιμηκυμὲνη ὲκδοση του σκὰφους του ΤΟΜΠ MT-LB,με ὲνα επιπλὲον ζεὺγος εδαφικὼν τροχὼν),με Βουλγαρικὴς αναπτὺξεως πὺργο.Γι´αυτὸ γρὰφω για νὲα υποδομὴ.
Για το ΕΠΙΤΗΔΕΣ που γρὰφεις,θα μποροὺσαμε να γρὰψουμε ὸχι σχὸλια,αλλὰ ὰρθρα ολὸκληρα,απλὼς και μὸνο απαριθμὼντας τα διὰφορα που ὲχουν γραφεὶ στον τὺπο.
Φαντὰσου να εὶχαμε και εσωτερικὴ πληροφὸρηση.
Τα ΤΟΜΑ πὰντως δεν ὲχουν μὸνο υποστηρικτὲς,και προσωπικὰ δεν συγκαταλὲγομαι σε αυτοὺς.Πιστεὺω ὸτι το καλὺτερο που μποροὺμε να προσδοκοὺμε υπὸ την σημερινὴ συγκυρὶα,εὶναι ο εκσυγχρονισμὸς των Μ-113 και Λεωνὶδας,εκτὸς ἂν προκὺψουν τπτ Bradley.

Ανώνυμος 18 Ιουλίου 2012 στις 2:26:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητοί φίλοι, καλημέρα!
Να γράψω και γω κάτι περί της Ελληνικής Μεραρχίας στην Κύπρο διότι πλησιάζει η "επέτειος" εισβολής και ψάχνω πάλι τα τότε γεγονότα!
Λάθος είναι, να θεωρούμε ότι η Μεραρχία εστάλη ΚΡΥΦΑ στην Κύπρο!
Η Μεραρχία εστάλη εν γνώσει των τούρκων και με τη σύμφωνη γνώμη των αμερικάνων, για την αντιμετώπιση του κομμουνιστικού κινδύνου, όταν ο Μακάριος ήθελε παρτίδες με ΟΛΟΥΣ!
άλλωστε και ο γεροπαπαντρέου αντικομμουνιστής ήταν, ασχέτως αν τον λένε "γέρο της δημοκρατίας"!
Με την επικράτηση του παπαδόπουλου εξέλειπε ο κομμουνιστικός κίνδυνος, οι αμερικάνοι με τους τούρκους "ησύχασαν", αφού ο παπαδόπουλος βοηθούσε τα μελλοντικά τους σχέδια και έτσι τον έπεισαν μετά τη συνάντηση που είχε στα σύνορα με τον ντεμιρέλ, να αποσύρει τη Μεραρχία!
Το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ σφάλμα, το αναφέρει και ο τότε ταγματάρχης Αλευρομάγειρος, ήταν το ότι ο Μακάριος-- ΔΥΣΤΥΧΩΣ ακόμη και σήμερα δεν γνωρίζουν τι σκόπευε να κάνει--- δεν προχώρησε στην ΟΛΙΚΗ ανασύνταξη των ΕΔ της Κύπρου!
Και έτσι φτάσαμε στην τραγική κατάληξη!

Γιάννης

ΑΝΩΝΥΜΟΣ 19 Ιουλίου 2012 στις 7:58:00 π.μ. EEST  

Υπήρξαν πολλοί άγνωστοι, όπως πάντα Ήρωες στην Κύπρο, που κανείς δεν τους ξέρει ακόμη και σήμερα, αλλά για τον Τχη Αλευρομάγειρο, μου έμεινε η τελευταία του εικόνα, ως Αντιστράτηγος, με την Στολάρα του και τα παράσημά του να κουβαλάει μαζί με άλλους φανατικούς ΠΑΣΟΚους, το φέρετρο του Ανδρέα Παπανδρέου, του ολετήρα του Νέου Ελληνισμού.

Ανώνυμος 19 Ιουλίου 2012 στις 10:01:00 π.μ. EEST  

@φίλε Αλέξανδρε
Σχετικά με τον διαμοιρασμό των σκοπίων. 2 εθνότητες άρα και 2 χώρες. Το μοναστήρι μπορεί να κρατηθεί από μας και να ανταλλαγεί με την Β.Ηπειρο. Δεν καταλαβαίνω γιατί σε ανησυχεί μια «μεγάλη» αλβανία. Ένα νέο κράτος φτωχών που θα διψάει, όχι για πόλεμο, αλλά για καλοπέραση. Γιατί επίσης να μας ενοχλούν οι μουσουλμάνοι; Καταρχήν πώς να ενωθούν; Από τη βοσνία (που δεν είναι παρά το 1/3) μέχρι το κόσοβο και την αλβανία (που είναι οι μισοί) υπάρχει μια σερβία. Οι μουσουλμάνοι θα γκρινιάξουν και μετά θα τρέξουν να πάρουν μερσεντές - έχεις δει βίλες μουσουλμάνων στη ρόδο; Στη θεωρία όλοι φανατικοί είναι.
Όσο για την «προστάτιδα των μουσουλμάνων» τουρκία ΜΑΚΑΡΙ ΜΑΚΑΡΙ ΜΑΚΑΡΙ να πει τέτοια @@. Θα πέσουν οι βαλκάνιοι πάνω της καπάκι με τον Βλαδίμηρο από τα ανατολικά της.
Οι αλβανοί βλέπουν ως εχθρούς αυτούς που τους φέρονται έτσι. Στο χέρι μας είναι να αλλάξει. Πακέτο οικονομία παιδεία ασφάλεια φιλία και τους κέρδισες.

@φίλε ΑΧΕΡΩΝ
Δεν περιμέναμε να μάθουμε ιστορία από τον 20ο αιώνα… Η κύπρος έβγαζε μάτια από το ‘50 σχετικά με την κατάληξη που θα είχε. Όλοι εθελοτυφλούσαν για τους λόγους τους. Το παλάτι γιατί προέβλεπε ψώνια στο λονδίνο, ο στρατός γιατί ήταν μακριά οι μεταθέσεις, οι πολιτικοί γιατί οι κύπριοι ήταν πιο μορφωμένοι και θα τους έπαιρναν τις θέσεις κτλ. Τα ίδια με την Μ.Ασία 30 χρόνια νωρίτερα, τα ίδια με την Μ. Ελλάδα 2200 χρόνια νωρίτερα.
Η ΤΜΤ δεν έκανε και τίποτα που δεν θα έκαναν 2-3 βοσκοί – στην πράξη βοσκοί ήταν και οι της 17Ν και «τρομοκρατούσαν» το ελλαδικό κράτος 20 χρόνια. Όταν πήγε η "μενέλαος" η ΤΜΤ/ΜΙΤ δια μαγείας εξαφανίστηκε.
Δεν υποτιμώ τον τούρκο. Τον βλέπω ως είναι. Υποτιμώ τον έλληνα όμως γιατί ξέρω ΤΙ είναι.
Το 63 που λες η κύπρος έπρεπε να είναι ήδη 22 χρόνια ελλάδα… Αν κατεβάσεις τα παντελόνια ε ναι οι τούρκοι αιφνιδιάζουν! χαχαχαχαχα

Συγνώμη μπερδεύτηκα με το ΒΜΡ-23. Δεν έχει σημασία όμως η υποδομή που λες. Έχουμε ήδη ανατολικά υλικά και χωρίς ανταλλακτικά. Οι πολέμιοι του ΤΟΜΑ είναι άπαντες εκτός του Μ/Κ έφεδρου πεζικάριου/κεμπαπ. Φυσικά και δεν προσδοκώ σε κάποια αγορά και εύχομαι και γω περί Bradley.

μηδενιστής

Alexandros 19 Ιουλίου 2012 στις 12:57:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ Μηδενιστή,

σου αναφέρω για αυτά τα θέματα, διότι τα Σκοπια δεν έχουν δυο εθνότητες, στα Σκοπια ζουν 200000 Έλληνες! Και αυτό δεν το λέω εγώ αλλα η Βουλγαρία και οι ίδιοι οι άνθρωποι βεβαια, τους οποιους η ελληνική κυβέρνηση αγνοεί όπως και συνηθίζει άλλωστε.

Το άλλο περί προστάτιδος των Μουσουλμάνων, η Τουρκια το έχει πει ήδη και δεν βλέπω κανέναν Βλαδίμηρο και κανέναν Βαλκάνιο να πέσει να την φάει. Μόλις πρόσφατα ο Ερντογάν είπε πως όταν μιλούσε με τον Izetbegovic, ο τελευταίος του είπε πως η Bosnia είναι η κληρονομιά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και πρέπει η Τουρκια να την προστατέψει, όσο για αυτό που γράφω περί του ότι οι Μουσουλμάνοι θα εξυπηρετήσουν τα Αμερικανικα συμφέροντα εναντια στους Καθολικούς και τους Ορθοδοξους που πρόσκεινται σε Γερμανούς και Ρώσους αντίστοιχα, αυτά γράφονται κατά λέξη από τον Νταβούτογλου, όπως και γραφει ο ίδιος πως πρέπει και να αποφευχθεί κάποιος πιθανός άξονας Σερβίας Ελλάδος, κάτι βεβαια που το γραφει γιατί δε θέλει ούτε καν να σκέφτεται και πιθανές συμμαχίες με την Βουλγαρία ποσο μάλλον με την Albania, ενώ επιδοκιμάζει καταφανέστατα την Κρίση της Κύπρου και την Κατοχή του μισού νησιού!

κανέναν δεν βλέπω να αντιδρά!

ΑΧΕΡΩΝ 19 Ιουλίου 2012 στις 1:03:00 μ.μ. EEST  

Φὶλε μηδενιστὴ
Το 1963,η Κὺπρος θα ὲπρεπε να εὶναι απὸ 48 χρὸνια Ελλὰδα,μας το πρὸτειναν οι Βρεττανοὶ το 1915,επὶ υπουργοὺ Εξωτερικὼν Γεωργὶου Στρὲητ.
Ποιὸς σου εὶπε ὸμως ὸτι η ΤΜΤ εξαφανὶστηκε ὸταν πὴγε στην μεγαλὸνησο η μεραρχὶα;
Το αντὶθετο συνὲβη.Η ΤΜΤ ταμπουρὼθηκε μὲσα στους Τ/Κ θὺλακες,ὸπου σημειωτὲον η Κυπριακὴ Δημοκτατὶα και οι νὸμοι της δεν ὲφταναν,(κρὰτος εν κρὰτει), και ὲστηνε προβοκὰτσιες ὸπως αυτὴ των Κοκκὶνων-Αγὶων Θεοδὼρων.Δὲς το πρὰγμα στην σωστὴ του διὰσταση,και μὴν γὶνεσαι μονολιθικὸς στην προσὲγγισὴ σου.
Ως προς το ΤΟΜΑ,τους πολεμὶους του,και τον μηχανοκὶνητο πεζικὰριο/κεμπὰπ,ὲχω συνηθὶσει να μην μη καταλαβαὶνουν σ´αυτὴ την χὼρα.
Εξηγοὺμαι:αυτὸ που θὲλω εγὼ για τον Μ/Κ πεζικὰριο εὶναι ακριβὼς να μην γὶνει κεμπὰπ.Την προστασὶα ὸμως που αυτὸς χρειὰζεται,δεν του την δὶνουν κονσερβοκοὺτια με πυργὶσκο και πυροβὸλο των 30 χλσ,αλλὰ πραγματικὰ τεθωρακισμὲνα ὸπως το ACHZARIT,NAMMER,ἢ TEMSAH.
Απλὼς,''αυτὰ δεν γὶνονται στην Ελλὰδα''.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 19 Ιουλίου 2012 στις 2:59:00 μ.μ. EEST  

Απίστευτο...την παράγραφο για τα ΤΟΜΠ/ΤΟΜΑ του Αχέροντα ήθελα έτσι να την γράψω χτες αλλά ξημέρωνε και το ανέβαλα. Έχουμε κάποια στοιχεία για το κόστος του ACHZARIT;

Ανώνυμος 19 Ιουλίου 2012 στις 3:30:00 μ.μ. EEST  

@Αλέξανδρε
Σχετικά με τους 200,000 έλληνες... Δέν ξέρω...
Η τουρκία μιλάει γιατί η ελλάδα ΔΕΝ μιλάει. Μόνο τότε. Επίσης απο τα λόγια μέχρι την πράξη υπάρχει διαφορά. Έστω πχ οτι η κροατία και η σερβία κάνουν ντου στην βοσνία. Θα στείλουν οι τούρκοι στρατό επειδή είναι αμερικανικό προτεκτοράτο;;; Δεν νομίζω. Μλκς τέτοιου είδους έκαναν και οι γεωργιανοί.
Πάντως συμφωνούμε οτι ΠΡΕΠΕΙ να φτιάξουμε βαλκανικές συμμαχίες.

@Αχέρων
Δεν ξέρω πολλές λεπτομέρειες αλλά θα ρωτήσω σχετικά με την κύπρο.

Σχετικά με τα βαρέα τόμπ. Αυτά υπάρχουν όταν:
1. ο αντίπαλος δεν έχει ΤΟΜΑ αλλά RPG-7 και αστικό περιβάλλον
2. ο αντίπαλος έχει χιλιάδες άρματα
3. ευνοικό έδαφος
Μόνο το ισραήλ τα υιοθετεί.

Πες οτι βρεις ένα ΣΣ με 300 τανκ και 500 βτομπ. Αν έχεις 300 τανκ και 500 τομα με 40ρι τότε τα βτομπ θα έχουν πολλά πολλά προβλήματα.

Το μέλλον κατα τους δυτικούς είναι τροχοφόρα τομα και τροχοφόρα τομπ με αντιναρκική σχεδίαση V. Οι ανατολικοί σκέφτονται το ίδιο.

Τα ισραηλινά ΒΤΟΜΠ πάνε κοντά στις 600,000$ με τα τομα στην διπλή τιμή περίπου.

Η δικιά μου άποψη είναι ότι ότι έχεις είναι καλό αρκεί να ξέρεις τις αδυναμίες του. Έχουμε κοντά 1000 Μ60/Leo1 που κάθονται αντί να τα πειράζουμε.

μηδενιστής

ΑΧΕΡΩΝ 20 Ιουλίου 2012 στις 1:43:00 π.μ. EEST  

@Μηδενιστὴ
Απὸ τις τρεὶς προ'υ'ποθὲσεις που αναφὲρεις για ΒΤΟΜΠ,εὶναι δεδομὲνες στην περὶπτωσὴ μας η 2η και η 3η,ενὼ κανεὶς δεν μπορεὶ,με την προ'ι'οὺσα αστικοποὶηση,να αποκλεὶσει και την 1η.
Ὸταν γρὰφεις για ΤΟΜΑ με πυροβὸλα των 40 χλσ και ΒΤΟΜΠ,ὸπου τα δεὺτερα θα ὲχουν πρὸβλημα,θα πρὲπει να ὲχεις υπ´ὸψιν δὺο πρὰγματα:1ον,ΤΟΜΠ και ΤΟΜΑ δεν προορὶζονται απο την σχεδιαστικὴ και επιχειρησιακὴ αντὶληψη για
μονομαχὶες εναντὶον αλλὴλων.
2ον,τα σαραντὰρια εὶναι σαφὼς μὲσα στις προβλὲψεις αντοχὴς των ΒΤΟΜΠ,τα οποὶα σημειωτὲον υπερὲχουν σε θωρὰκιση ὲναντι των αρμὰτων απὸ τα οποὶα προὲρχονται,καθὼς η κατὰργηση του πὺργου αφὴνει περιθὼριο για ενὶσχυση του σκὰφους.
Εννοεὶται ὸτι ὲνας καταιγισμὸς βλημὰτων των 40 μπορεὶ να βρεὶ κὰποια αχὶλλειο πτὲρνα,δεν εὶναι ὸμως το ὶδιο να εξουδετερὼσεις Achzarit με σαραντὰρι,ὸπως ὲνα Bradley.Σε ὸτι αφορὰ τα τροχοφὸρα,πρὲπει να γνωρὶζεις ὸτι λὸγω της πολὺ υψηλὸτερης ειδικὴς εδαφικὴς πιὲσεως,εξ αιτὶας της περιορισμὲνης επιφὰνειας επαφὴς με το ὲδαφος,εὶναι καταδικασμὲνα σε χαμηλὸ επὶπεδο προστασὶας, ὲναντι ὸπλων 20 με 25χλσ το πολὺ.Δεν εὶναι τεχνικὼς αδὺνατον να κατασκευασθοὺν τ/χ με υψηλὸτερη προστασὶα,αλλὰ δεν θα μποροὺν να εξὲλθουν του αμαξιτοὺ οδικοὺ δικτὺου,επειδὴ στα περισσὸτερα εὶδη εδὰφους θα ακινητοποιοὺνται εὶτε λὸγω ελεὶψεως προσφὺσεως,εὶτε λὸγω υπερβολικὴς εδαφικὴς πιὲσεως.
Απλὼς,εὶναι καταλληλὸτερα για αποστολὲς ὰλλες πλην πολὲμου(MOUT),ευκολὼτερα στην υπερπὸντια ανὰπτυξη,και οικονομικὼτερα στην εκμετὰλλευση.
Ὶσως συστὴματα ενεργοὺ προστασὶας ὸπως το ΑΜΑΡ της γερμανικὴς IBD,το Trophy ἢ το Arena,να αντισταθμὶσουν αυτὸ το μειονὲκτημα,αλλὰ τὲτοιες πρωτοποριακὲς εφαρμογὲς μὰλλον παραεὶναι ευγενὲς σπορ για την ελληνικὴ πραγματικὸτητα.

Ανώνυμος 20 Ιουλίου 2012 στις 9:50:00 π.μ. EEST  

@φίλε ΑΧΕΡΩΝ καλημέρα
Σχετικά με τα ΒΤΟΜΠ στον ΕΣ.
Καταρχήν ο ΕΣ διαθέτει και θα διαθέτει υπεροπλία αρμάτων και αντιαρματικών στο σύνολο. Σε αγώνα ΤΘ υπερτερεί και θα υπερτερεί όσο εφοδιάζεται σωστά. Ο κίνδυνος προς τα άρματα μας είναι κυρίως απο το εχθρικό πεζικό είτε ελαφρό με ΑΤ (πχ στα δυτικά και στα νησιά) είτε μ/κ με τόμα που φέρουν ΑΤ βλήματα.
Τους 2 αυτούς εχθρούς αντιμετωπίζει το πεζικό με υποστήριξη πβ. Και στις 2 περιπτώσεις θα προχωρήσει ΜΠΡΟΣΤΑ απο τα άρματα τόσο για να αποκαλύψει τους πεζούς όσο και για να χτυπήσει με τα όπλα του τους εχθρικούς φορείς ΑΤ.
Εδώ διαφέρουν και τα 2 δόγματα βτομπ+τομα. Τα βτομπ θα προχωρήσουν με υποστήριξη φυσικά μέχρι να έχουν στόχο τα πενηντάρια τους αντέχοντας τόσο πυρά πυροβόλων όσο και ΑΤ ενώ τα ΤΟΜΑ βαράνε απο πιο μακρυά και αρκετά χτυπάνε και απο την ίδια γραμμή με τα άρματα μάχης. Εδώ φυσικά θα πέσουν και βολές μεταξύ ΒΤΟΜΠ και ΤΟΜΑ! Το πεδίο μάχης είναι ρευστό και δεν έχει κανόνες.
Και οι 2 φιλοσοφίες έχουν θετικά και αρνητικά. Τα ΒΤΟΜΠ αν πέσουν σε εχθρικά τόμα μόνα τους θα καταστραφούν. Τα ΤΟΜΑ είναι πρακτικά ευάλωτα απο οποιοδήποτε όπλο και είναι ειδικά ευάλωτα σε ενέδρες και φορητά ΑΤ.
Άλλοι προτιμούν τον θώρακα άλλοι την ικανότητα πρώτης κρούσης πρώτης καταστροφής. Για μένα η καλύτερη λύση (φυσικά αν έχεις λεφτά γιατί αν δεν έχεις ένα τροχοφόρο ΤΟΜΑ με 20ρι είναι η μόνη λύση) είναι ο συνδυασμός και των 2.
Πρώτα παίρνεις ΤΟΜΑ και μετά ΒΤΟΜΠ για τις δύσκολες αποστολές. Κάπου κρατάς και χιλιάδες ΤΟΜΠ για την μεταφορά όλων εκτός του πεζικού και του μηχανικού μάχης.

Εδώ λοιπόν ΜΟΝΟ οι ισραηλινοί και οι ρώσοι έχουν και τους τρεις τύπους λόγω του ειδικού αγώνα σε ατικά περιβάλλοντα έναντι άτακτων με βαρέα ΑΤ. Και οι 2 έχουν ΤΟΜΑ, ΒΤΟΜΠ και ΤΟΜΠ. Οι ρώσοι ΒΜΡ-2/3, ΒΜΡ-Τ, ΒΤR-80/90. Οι ισραηλινοί έχουν το μέρκαβα για τόμα, Ναμερ/Αζαριτ, Ζέλντα. Κανείς απο τους 2 φυσικά δεν στέλνει μπροστά τα ΒΤΟΜΠ μόνα τους χωρίς να έχουν πλήρη υποστήριξη απο ΤΟΜΑ και ΜΑΜ.

Κανένα σύστημα δεν είναι τέλειο. Ούτε τα τομα ούτε τα βτομπ. Μερικοί προσπαθούν να ενώσουν τα 2 μαζί αλλά χωρίς να το έχουν καταφέρει (CV40 alligator, Puma).

Στην περίπτωση μας έχουμε μόνο χιλιάδες ΤΟΜΠ. Μας λείπει ένα ΤΟΜΑ και ένα ΒΤΟΜΠ.
Το πρώτο μπορεί να είναι είτε ένα φτηνό τροχοφόρο με πύργο και 30ρι το δεύτερο μια μετασκευή των 1000 όπως είπα Μ60 και Leo1 που έχουν αποσυρθεί. Πάντως με ελάχιστα λεφτά που θα κόστιζε ένα "βαρύ" ερπυστριοφόρο τομα πχ ΒΜΡ-3, ASCOD, CV40 θα μπορούσαμε τοπικά να φτιάξουμε και τα 2 με τεχνογνωσία πύργων και θώρακα απο τους ισραηλινούς και τροχοφόρων απο οποιονδήποτε παρέχει το φτηνότερο μοντέλο.
Η άποψή μου είναι οτι οι φορείς του πεζικού ΔΕΝ πρέπει να είναι ακριβοί. Πρέπει να είναι όσο πιο φτηνοί και εύχρηστοι. Οι ακριβές λύσεις είναι χαμένα λεφτά απο όλμους, ΑΤ και ΔΜ που είναι το Α και το Ω στις μονάδες ΠΖ.

Το ΒΜΡ23 το πρότεινα γι αυτό. Μια φτηνή εύχρηστη λύση με βεληνεκές οπλισμού ικανό να χτυπήσει πληρώματα βαρέων ΑΤ είτε σε AIFV είτε σε τζιπ.

μηδενιστής

ΥΓ αρκετές δυτικές χώρες έχουν αντί για ΒΤΟΜΠ, καταστροφείς αρμάτων/τομα τροχοφόρους με πυροβόλο 105/120. αυτή φυσικά είναι άλλη τεράστια κουβέντα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP