Λαθρομετανάστευση - Το άλλο μέτωπο της κυβέρνησης

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Tου Σταυρου Λυγερου

Η χώρα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Τα οικονομικά και κοινωνικά ερείπια πολλαπλασιάζονται. Η απόγνωση ξεχειλίζει. Σαν να μην έφθανε αυτό, η κοινωνία υποφέρει και από την εκρηκτική αύξηση της εγκληματικότητας. Οι προβολείς της δημοσιότητας στρέφονται σ’ αυτό το μέτωπο όταν έχουμε ακραία περιστατικά, αλλά η καθημερινότητα είναι πια εφιαλτική.

Η διάχυτη ανασφάλεια των πολιτών δεν προκαλείται από το οργανωμένο έγκλημα, το οποίο έχει τουλάχιστον συγκεκριμένους στόχους και διακρίνεται από στοιχειώδη ορθολογισμό. Προκαλείται από το διάσπαρτο έγκλημα, στο οποίο –σύμφωνα με τα στοιχεία– η συμμετοχή των παράνομων μεταναστών είναι δυσανάλογα μεγάλη. Σήμερα μπορεί να σε σκοτώσουν εν ψυχρώ για λίγα ευρώ. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα δεν έχει προηγούμενο παγκοσμίως. Παρ’ όλα αυτά, μέχρι πρότινος ο δημόσιος διάλογος ήταν υποτυπώδης. Η διαρκής συσσώρευση παράνομων μεταναστών, που αδυνατούν να βρουν εργασία, λειτουργεί σαν θερμοκήπιο για την ανομία και την εγκληματικότητα, με αποτέλεσμα να ανατρέπονται οι παραδοσιακές κοινωνικές ισορροπίες.

Το πολιτικό σύστημα και τα μεσαιο-ανώτερα στρώματα είχαν για χρόνια βολευθεί με το γεγονός ότι οι λαθρομετανάστες φυτοζωούσαν γκετοποιημένοι στα «υπόγεια» της κοινωνίας και εμφανίζονταν στον δημόσιο χώρο μόνο ως εξατομικευμένη κακοπληρωμένη μαύρη εργασία. Δεν υπήρχαν αυτιά για να ακούσουν τις φωνές απόγνωσης των λαϊκών στρωμάτων, που κυρίως υφίστανται επώδυνα τις συνέπειες της παράνομης μετανάστευσης. Ο λόγος τους δεν περνούσε στα ΜΜΕ, όπου διεξάγεται η δημόσια συζήτηση.

Εκεί, για χρόνια κυριαρχούσε μια εκδοχή της τρομοκρατίας του «πολιτικά ορθού». Η ανοχή της παράνομης μετανάστευσης είχε αναγορευθεί σε κριτήριο «προοδευτισμού». Σ’ αυτό έπαιξε ρόλο όχι μόνο ο ιδεολογικοποιημένος μετέωρος διεθνισμός των αριστερών κομμάτων, αλλά και το μεταμοντέρνο ιδεολόγημα περί πολυπολιτισμικής κοινωνίας που κυριάρχησε στο ΠΑΣΟΚ του κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Μεσολάβησε σειρά δραματικών γεγονότων για να αρχίσουν οι βολεμένοι Ελληνες να ξεφεύγουν από τον στρουθοκαμηλισμό, να συνειδητοποιούν ότι η παράνομη μετανάστευση έχει και ένα άλλο καθόλου βολικό πρόσωπο. Η έλλειψη αποτελεσματικής μεταναστευτικής πολιτικής, σε συνδυασμό με τις στείρες αντιρατσιστικές κορόνες της Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ, τροφοδότησαν πολιτικοεκλογικά τη σκληροπυρηνική ακροδεξιά. Το κενό που άφησε η πολιτεία έσπευσε να το καλύψει η Χρυσή Αυγή, βάζοντας, βεβαίως, τη δική της απεχθή σφραγίδα.

Προεκλογικά, ο κ. Σαμαράς είχε δώσει έμφαση στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της παράνομης μετανάστευσης. Σήμερα, καλείται να κάνει πράξη τη δέσμευσή του. Ο ίδιος και η κυβέρνηση θα κριθούν όχι μόνο στο μέτωπο της οικονομίας, αλλά και σ’ αυτό το εξίσου σημαντικό μέτωπο. Εδώ, άλλωστε, δεν υπάρχει κανένα Μνημόνιο να τους εμποδίζει. Οι ενδεχόμενες ιδεολογικές επιφυλάξεις της ΔΗΜΑΡ δεν είναι λόγος η Ελλάδα να παραμείνει επικίνδυνη για τους κατοίκους της.

Υ.Γ. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επανειλημμένως προτείνει τις διοικητικές εργασίες στις αστυνομικές υπηρεσίες να τις διεκπεραιώνει διοικητικό προσωπικό που θα μεταταχθεί από άλλες υπηρεσίες, όπου πλεονάζει. Αυτή η διευθέτηση θα αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των αστυνομικών που θα ριχθούν στη μάχη εναντίον της εγκληματικότητας. Με χαρά ακούσαμε τον κ. Δένδια να το ανακοινώνει.

www.kathimerini.gr

9 σχόλια:

Ανώνυμος 14 Ιουλίου 2012 στις 11:47:00 μ.μ. EEST  

Άλλο ένα άρθρο λίβελλος εναντίον της Χρυσής Αυγής. Απεχθής είσαι εσύ Σταύρε Λυγερέ και όχι η Χρυσή Αυγή, ο οποίος όταν το 1990 με την εισβολή των Αλβανών εποίκων η Χρυσή Αυγή μιλούσε για τον θανάσιμο κίνδυνο της εισβολής των λαθραίων εποίκων για την ύπαρξη του Ελληνικού Έθνους, μαζί με το υπόλοιπο «προοδευτικό» συνάφι σου, μας το έπαιζες «φιλάνθρωπος» και «φιλόξενος» και «αντιρατσιστής». Τώρα, μετά από είκοσι χρόνια, αφού ο λαθροεποικισμός έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, και αφού οι λαθροέποικοι δολοφόνοι έχουν πλέον εισέλθει και δρουν και στα «ευγενή» και πάλαι ποτέ προστατευμένα προάστια όπου ζεις, και κινδυνεύει πλέον άμεσα και το δικό σου το τομάρι, τώρα ξαφνικά ξύπνησες, αλλά πάλι σου φταίει η Χρυσή Αυγή. Περαστικά σου...

Ανώνυμος 14 Ιουλίου 2012 στις 11:53:00 μ.μ. EEST  

Επειδη η καταγωγη μου ειναι απο Πυθειο Εβρου ξερω τι παιζεται ακριβως και τι χρειαζεται για να μην περνανε λαθρομεταναστες.
Το χωριο μου ειναι ενα χλμ απο το ποταμι Εβρος.Δεν υπαρχει στο ποταμι ουτε ενας συνοριοφυλακας,ολοι ειναι 2-3 χλμ πισω απο το ποταμι.Τους πιανουν οταν ειναι αργα,τους δινουν ενα χαρτι και ερχονται αθηνα.τι χειαζεται να γινει?Να τους αποτρεπσουν να φτασουν στο ελληνικο εδαφος.Πως γινεται αυτο?Να φυλαχτει το πρωτο αναχωμα (αναχωμα =αυτο που μας προφυλασσει απο τις πλημμυρες του Εβρου).Οταν γνωριζει ο τουρκος ή ελληνας λαθρεμπορος οτι φυλασσεται,δεν θα ερχεται με την βαρκα στο ελληνικο εδαφος με κινδυνο συλληψης του.Το επαναλαμβανω;το πρωτο αναχωμα(γιατι υπαρχουν και αλλα).Τι χρειαζεται για την φυλαξη?Η γραμμη του Εβρου απο οπου περνανε οι λαθρομεταναστες ειναι μονο μα μονο 100 χλμ!εκατο σκοπιες υπερυψωμενες θα χρειαστουν με θερμικες καμερες (εννοειται) και ενδιαμεσα ανα 500 μετρα πεζη περιπολος ανα 2 ατομα μαζι με σκυλια εκπαιδευμενα (ή και κοπροσκυλα,ας γαυγιζουν μοναχα!! ). Γι αυτο το πραγμα θα χρειαστουν 400 ατομα στα 100 χλμ των συνορων ,δλδ στο 24ωρο 1200 ατομα,βαλε και αλλα300 ατομα με τζιπ περιπολο,δλδ με 1500 ατομα φυλασσεται ο Εβρος και δεν περναει κουνουπι! Αυτους που εχουμε τωρα συνοριοφυλακες και της φρονντεεξ ειναι πιο πολλοι.
και 100.000 συνοριοφυλακες να φερουν αχριστοι εινε.

Ανώνυμος 15 Ιουλίου 2012 στις 12:23:00 μ.μ. EEST  

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΠΡΟΚΑΛΥΨΗ ΟΠΩΣ ΥΠΗΡΧΕ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ 15 ΧΡΟΝΙΑ.ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ (ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ)ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΟΥΣ(ΤΟ 80% ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΛΥΨΗΣ)ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ.

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2012 στις 12:25:00 π.μ. EEST  

Περίμενε να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και τοτε θα δουμε τα πραγματικά χάλια. Την τύχη των χριστιανών της Συρίας θα έχουμε όλοι μέσα στον τόπο που γεννηθήκαμε, δυστυχώς όμως μας αξίζει.

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2012 στις 2:50:00 μ.μ. EEST  

δεν χρειάζεται προκάλυψη. νάρκες χρειάζονται

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2012 στις 11:00:00 μ.μ. EEST  

Οι φίλοι της ΧΑ δεν θα έπρεπε να γκρινιάζουν. Αν δεν ηταν οι λαθρομετανάστες, η οργάνωση, συγγνώμη το κόμμα τους, θα παρέμενε ένα γραφικό κόμμα του περιθωρίου.

ΑΧΕΡΩΝ 17 Ιουλίου 2012 στις 7:55:00 π.μ. EEST  

@16/7/1012 11:00:00
Πρὸβλημα,και μὰλιστα ὲντονο,με την λαθρομετανὰστευση εὶχαμε απὸ την δεκαετὶα του ´90,αλλὰ η ΧΑ απὲκτησε πολιτικὸ ρεὺμα σε εποχὴ οικονομικὴς κρὶσεως,και εισὴλθε στο κοινοβοὺλιο ΜΕΤΑ τα μνημὸνια.Πρὸσεξὲ το αυτὸ.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 20 Ιουλίου 2012 στις 3:27:00 π.μ. EEST  

Δημοκρατία της Βαϊμάρης, Αχέροντα. Αν στη θέση των μεταναστών βάλεις τους Εβραίους ταιριάζουν όλα. Δε βαριέμαι να το λέω. Η υποδομή υπάρχει. Μια κοινωνία τίγκα στο μαύρο χρήμα, με μηδενική αλληλεγγύη με μόνες αξίες το χρήμα το σεξ και την ξάπλα. Με την κομπίνα ως αξία και την εργασία ως οχληρό πάρεργο. Αντί για γνώσεις χαρτιά και "πιστοποιήσεις", αντί για παιδεία ημιμάθεια. Πόσοι ξέρουν το υψωμα 731; ποιοί μπορούν να σου δείξουν την Κιουτάχεια στο χάρτη; που πέφτει το Μανιάκι. Άγνοια τραγική. Αλλά θα τα δείξει όλα η τηλεόραση - θα σου τα πουν ο Βερέμης και ο Τατσόπουλος. Και αν γλυτώσεις από αυτούς, υπάρχουν οι αδελφοί Γεωργιάδη και οι υπόλοιποι πλασιέδες του αείμνηστου ΛΑΟΣ (που του έκλεψαν τη δουλειά η ΝΔ και η ΧΑ). Ποιος λαός μπορεί να επιβιώσει χωρίς να σέβεται την ιστορία του και τις υποχρεώσεις του. Ακούς εκεί θητεία δέκα μηνών με μία βολή. Μία; αντί για μία ή και δύο (με νυχτερινή) την εβδομάδα; Σώζεται τέτοιος λαός;
Λοιπόν η κρίση απλώς αναδεικνύει έναν υφέρποντα φασισμό στην κοινωνία μας. Όταν ο μέσος Έλληνας ξυπνά ξεβράκωτος και με χρέη ως το λαιμό που θα ρίξει ευθύνες; Ποιοί φταίνε για το χάλι του; Οι άλλοι φυσικά. Οι πολιτικοί (που ο ίδιος ψηφίζει). Το δημόσιο (που ο ίδιος σκοτώνεται να μπει για να έχει ένα εισόδημα ασφαλείας - τα γερά λεφτά τα βγάζει από το μαγαζί, τα χωράφια, τα νοίκια....) Οι λαθρομετανάστες (που όταν τους ψάχναμε καθημερινά το 91-92 στα χωριά τους κρύβαν για να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί - και όταν ήταν να τους πληρώσουν φώναζαν το στρατό και την αστυνομία να τους πιάσει). Η γενιά του πολυτεχνείου (δηλαδή τα 2-3 χιλιάδες άτομα μέσα κι έξω; οι υπόλοιποι που ήταν; έκαμαν μπίσνες με το καθεστώς.) Οι Ευρωπαίοι και οι Γερμαναράδες που μας μισούν (αλλά η μισή Ελλάδα μάθαινε μετά μανίας γερμανικά και θαύμαζε το νόμο και την τάξη στη Γερμανία - μόνο που τώρα αποφάσισαν να εφαρμόσουν νόμο και τάξη και στην αποικία). Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που δε σέβεται την πατρίδα τη θρησκεία και την ιστορία. Μόνοπου την πατρίδα την κατάκλεβαν αυτοί που τώρα γκαρίζουν, από θρησκεία δεν ξέρουν ούτε πόσα είναι τα ευαγγέλια και έχουν να πάνε εκεί από τότε που βαφτίστηκαν και από ιστορία ό,τι τους σερβίρουν διάφορα "ελληνόψυχα" ιστολόγια. Α ναι. Θα διαλύσει και το στρατό ο ΣΥΡΙΖΑ. ΑΝ προλάβει βέβαια τον Αντωνάκη που ξεκίνησε ήδη. Άρα λοιπόν, όπως ακριβώς στη Γερμανία του 30, περιμένουμε τον Φύρερ. Με τανκς ή χωρίς.

ΑΧΕΡΩΝ 21 Ιουλίου 2012 στις 5:00:00 π.μ. EEST  

@Φτωχὸ και μὸνο κὰουμπὸυ
Φὶλε μου,η αναφορὰ στην Δημοκρατὶα της Βα'ι'μὰρης,δημιουργεὶ κὰποιους συνειρμοὺς που δὲνουν με την σημερινὴ Ελλὰδα,εγὼ ὸμως θα κὰνω κὰποιες επισημὰνσεις ὸπου θα τονὶζονται κὰποιες θεμελιὼδεις διαφορὲς,πὲρα απὸ τις προφανεὶς ομοιὸτητες.
Αρχὶζω λοιπὸν.
Η Δημοκρατὶα της Βα'ι'μὰρης προὲκυψε απὸ την κατὰρευση της Αυτοκρατορικὴς Γερμανὶας,μετὰ την ατυχὴ για εκεὶνη κατὰληξη του Α´ΠΠ.
Στον εθνικοπολιτικὸ τομὲα,ο οποὶος με ενδιαφὲρει περισσὸτερο,η Δ.τ.Β ιδρὺθηκε μὲσα σε ὲνα ασφυκτικὸ πλαὶσιο περιορισμὼν και απαγορεὺσεων στρατιωτικὼν και οικονομικὼν,απὸρροιες αυτὲς της συνθὴκης των Βερσαλιὼν,την οποὶα συνθἠκη οι Γερμανοὶ ονομὰζουν υπαγὸρευση(diktat),αφοὺ οι ὶδιοι δεν εὶχαν καμμὶα συμμετοχη στην διαμὸρφωση της.
Μὲσα ὸμως σε εκεὶνο το ασφυκτικὸ πλαὶσιο,η Δ.τ.Β εξὰντλησε κὰθε περιθὼριο ελευθερὶας κινὴσεων,και εν γὲνει απαιτοὺσε σε κὰθε ευκαιρὶα σεβασμὸ στην κρατικὴ της υπὸσταση.
Στο στρατιωτικὸ σκὲλος,η κατὰσταση που κληρονὸμησε η Δ.τ.Β ὴταν απελπιστικὴ:η μὲχρι πρὸτινος πὰνοπλη Γερμανὶα υποχρεοὺτο να περιοριστεὶ σε 100.000 (εκατὸ χιλιὰδες)στρατιὼτες, με καταμετρὴσιμα 115.000 τυφὲκια,πυροβὸλα μὸνο διαμετρὴματος 75 και 105 χλσ,καθὸλου ὰρματα,καθὸλου αεροπορὶα,καθὸλου υποβρὺχια,πολεμικὰ σκὰφη ὸχι εκτοπὶσματος ὰνω των 10.000 τὸννων,με την εξαὶρεση ενὸς παλαιοὺ θωρηκτοὺ, του Σλὲσβιγκ-Χὸλστα'ι'ν...
Παρ´ὸλους αυτοὺς τους περιορισμοὺς,καθὼς και τους εσωτερικοὺς κλυδωνισμοὺς με την Νοεμβριανὴ επανὰσταση,η Δ.τ.Β μεταξὺ 1918 και 1921 διεξὴγαγε πολεμικὲς επιχειρὴσεις στην Βαλτικὴ και Ανατολικὴ Πρωσσὶα προκειμὲνου να κρατὴσει μακριὰ τους Μπολσεβὶκους.Επειδὴ για να τηρηθοὺν τα προσχὴματα δεν ὲπρεπε να αναμιχθεὶ ο Στρατὸς(Reichswehr),αξιοποιὴθηκαν τα Ελεὺθερα Σὼματα,Freikorps.Σε κὰθα τομὲα στρατιωτικοὺ ενδιαφὲροντος,απὸ την απὸκρυψη φορητὼν ὸπλων μὲχρι και την διεξαγωγὴ ὲρευνας και αναπτὺξεως στα απαγορευμὲνα αντικεὶμενα,αλλὰ και σε θὲματα δὸγματος και τακτικὴς,η Δ.τ.Β δεν σὰλπισε σιωπητὴριο:Γερμανοὶ επιστὴμονες και τεχνικοὶ σχεδὶαζαν,κατασκεὺαζαν,δοκὶμαζαν αεροπλὰνα και ὰρματα στην αχανὴ Σοβιετικὴ Ενωση,αλλὰ και στις γειτονικὲς Σουηδὶα και Ολλανδὶα.Στην τελευταὶα,η Κροὺπ εὶχε μὶα θυγατρικὴ,την Σιντὲριους, η οποὶα πραγματοποιοὺσε και επισκευὲς /αναβαθμῖσεις πυροβὸλων για την Ολλανδὶα ἠ τρὶτους πελὰτες,μεταξὺ των οποὶων και η Ελλὰς(περιορισμὲνη αναβὰθμιση 128 πρὼην τουρκικὼν πεδινὼν Κροὺπ υποδεὶγματος 1904,διαμετρὴματος 75χλσ, ακὸμη και την εποχὴ της Βα'ι'μὰρης,εμεὶς ὴμασταν πελὰτες...).Επὶσης,για να ξεπερὰσει τον σκὸπελο στον αεροπορικὸ τομὲα,ενθὰρρυνε τους νὲους να ασχολοὺνται με τον αεραθλητισμὸ,συμπεριλαμβανομὲνου και του πυραυλομοντελισμοὺ.
Η Reichswehr,μην μπορὼντας να παραβεὶ σε αξιὸλογη κλὶμακα τους ποσοτικοὺς περιορισμοὺς,ὲριξε το βὰρος στην ποιὸτητα του προσωπικοὺ και στην κατὰρτιση δὸγματος.Το γενικὸ επιτελεὶο,υπὸ τον στρατηγὸ Φον Σὲεκτ,ενθὰρρυνε τα στελὲχη να παρουσιὰσουν ιδὲες και προτὰσεις,και προκρὶθηκε τελικὰ η ευκινησὶα ως κυρὶαρχη επιλογὴ.Σε εκεὶνες τις διεργασὶες,και ὸχι σε κὰποια εθνικοσοσιαλιστικὴ πατὲντα βρὶσκονται οι ρὶζες του Blitzkrieg.
Ἂς ὲλθουμε τὼρα και στην δικὴ μας μεταπολὶτευση.
Αυτὴ,προὲκυψε ως ὲξοδος απὸ μὶα δικτατορὶα,ως ευκαιρὶα εκσυγχρονισμοὺ και αναδιοργανὼσεως,μποροὺσε να βασιστεὶ σε μὶα ανερχὸμενη οικονομὶα,και σε μὶα αισιὸδοξη διεθνὴ πορεὶα,με επιστὲγασμα την ὲνταξη στις Ευρωπα'ι'κὲς Κοινὸτητες,και τὲλος στην ευρωζὼνη.Παρ´ὸλες τις στρεβλὼσεις και αγκυλὼσεις που κληρονὸμησε αλλὰ και εκεὶνες που καλλιὲργησε,θα μποροὺσε να επιπλεὺσει με σχετικὴ ασφὰλεια στα ευρωπα'ι'κὰ νερὰ,αλλὰ προτὶμησε να το παὶξει χαλαρὴ και λὰιτ σε ὸλα,εκτὸς απὸ το κυνὴγι του βὺσματος,ὲως ὸτου κὰποια μὲρα ξὺπνησε απὸτομα και ὲκτοτε συγχὲει τον εφιὰλτη με το ὸνειρο,και την παραὶσθηση με την πραγματικὸτητα.
Ἂν μποροὺμε με βεβαιὸτητα να εντοπὶσουμε μὶα θεμελιὼδη διαφορὰ,αντὶθεση μὰλλον με την γερμανικὴ Βα'ι'μὰρη,εὶναι ὸτι η δικὴ μας πὴγε μὸνη της στις Βερσαλὶες.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP