Tουρκικός δάκτυλος στην σφαγή του Τρέμσιχ;

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Του Σάββα Καλεντερίδη

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN Türk, η κρατική τηλεόραση της Συρίας έδειξε την ταυτότητα ενός Τούρκου ο οποίος συμμετείχε στη σφαγή που έγινε στο χωριό Τρέμσιχ, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους περισσότερα από εκατό άτομα.

Σύμφωνα με την είδηση της συριακής τηλεόρασης, που αναμετέδωσαν και οι New York Times, "ο Abdülselam Derviş, που έπεσε αιχμάλωτος στα χέρια των συριακών αρχών και συμμετείχε στην ομάδα που επιτέθηκε στο Τρέμσιχ, ομολόγησε ότι στην ομάδα συμμετείχε ένας Τούρκος μαχητής καθώς και Λίβυοι μαχητές, ενώ τα όπλα που χρησιμοποίησαν είχαν σταλεί από την Τουρκία".

Η τηλεόραση έδειξε επίσης εικόνες από ένα δωμάτιο στο οποίο υπήρχαν όπλα που έπεσαν στα χέρια των συριακών αρχών, ανάμεσα στα οποία 54 πιστόλια, 9 ρουκετοβόλα, 5 χιλιάδες σφαίρες, 25 δορυφορικά τηλέφωνα, 24 όλμοι. (intenethaber)

Πηγή

2 σχόλια:

Alexandros 16 Ιουλίου 2012 στις 7:27:00 μ.μ. EEST  

Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι όλες οι ομάδες πλην αυτές των φανατικών Ισλαμιστών, Χριστιανοί,άλλες μειονοτικές Μουσουλμανικές ομάδες δηλαδή, κατηγορούν τους Αντάρτες για τις σφαγές των αμαχων και η Τουρκια, η οποια παρέχει κανονικά στρατιωτική υποστήριξη σε αυτούς σίγουρα θα είναι μπλεγμένη σε τέτοιες σφαγές, άλλωστε αυτοί είναι δάσκαλοι σε τέτοια θέματα!

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2012 στις 11:53:00 μ.μ. EEST  

http://www.nytimes.com/2012/07/15/world/middleeast/details-of-a-battle-challenge-reports-of-a-syrian-massacre.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP