Εν Τάχει

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

• Επανήλθαν στην αμφισβήτηση της ελληνικότητας ορισμένων μικρονησίδων του Ανατολικού Αιγαίου στελέχη του ακροδεξιού κόμματος Demokrat Parti (μτφ..Δημοκρατικό Κόμμα). Μετά την αμφισβήτηση του Αγαθονησίου και Φαρμακονησίου πριν από ένα χρόνο (1,2,3), ο απόστρατος συνταγματάρχης Ουμίτ Γιαλίμ (υψηλόβαθμο στέλεχος του DP) έθεσε στο στοχαστρό του τους Αρκιούς. Πρόκεται για ένα σύμπλεγμα 14 μικρονησίδων (2 κατοικήσιμα) που βρίσκονται ανάμεσα σε Πάτμο, Λειψούς και Αγαθονήσι. «Δυστυχώς η Τουρκία άρχισε να διασπάται από τη Δύση. Μετά τα νησιά Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι, τώρα υψώθηκε ελληνική σημαία στα παράλια μας στο Αιγαίο, στους Αρκούς. Αυτό είναι ξεκάθαρο , αλλά δεν το βλέπει κανείς» δήλωσε ο θρασύτατος κύριος Ουμίτ. Για να δούμε θα επιχειρήσει πάλι να αποβιβαστεί πάλι σε κάποιο εξ'αυτών;

• Φωτογραφίες από την συναρμολόγηση του πρώτου μεταγωγικού α/φ Α-400M της Τουρκικής παραγγελίας έδωσε στην δημοσιότητα η Αirbus Military. Το πρώτο τουρκικό αεροσκάφος θα παραδοθεί εντός του επόμενου έτους, με την ολοκλήρωση της παράδοσης των 10 Α-400 θα ολοκληρωθεί το 2018. To A400M μπορεί να μεταφέρει 116 στρατιώτες με πλήρη φόρτο σε ακτίνα 950 χιλιομέτρων με ταχύτητες της τάξης των 780 km/h.


• Παραδόθηκε το πρώτο α/φ King Air 350 της Hawker Beechcraft στην Άγκυρα. Η Τουρκία νοίκιασε συνολικά 5 αεροσκάφη του τύπου τα οποία θα αναπτυχθούν στην α/β του Batman και θα χρησιμοποιηθούν για την επιτήρηση των δραστηριοτήτων του ΡΚΚ στο Βόρειο Κουρδιστάν. Οι παραδόσεις των υπολοίπων 4 αεροσκαφών αναμένεται ολοκληρωθούν εντός του έτους. Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη νοικιάσθηκαν από την Τουρκία έναντι 70 εκ δολαρίων για διετή περίοδο, ενώ στην συμφωνία συμπεριλαμβάνεται η συντήρηση των αεροσκαφών για τις επόμενες 4.000 ώρες πτήσης από την Hawker Beechcraft. Η συγκεκριμένη εσπευσμένη κίνηση της Άγκυρας υποδηλώνει προβλήματα στην επιχειρησιακή εκμετάλλευση των Ισραηλινών MEA Ηeron.

• Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που μιλάνε για επικείμενη αύξηση της στρατιωτικής θητείας κατά 3 μήνες από τον Σεπτέμβρη. Ο Α/ΓΕΕΘΑ μέσω μηνύματος στο twitter έσπευσε να αποσυνδέσει την πρόταση αύξησης της από το μισθολόγιο των στρατιωτικών.

• Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Zaman οι πρώτοι 100 πύραυλοι καθοδήγησης λέιζερ Cirit, εισήλθαν σε υπηρεσία με ελικόπτερα AH-1W Cobra του ΤΣ.

• Γερμανός υπήκοος συνελήφθη χθες από άνδρες της Ασφάλειας του Αεροπορικού Αποσπάσματος Ρόδου, εντός της περιμέτρου του αεροδρομίου Μαριτσών. Η υπόθεση διερευνάται από τις αρμόδιες υπηρεσίες..

• Τρομοκρατική ενέργεια σε βάρος ισραηλινών συμφερόντων, φαίνεται ότι αποτράπηκε στην Κύπρο με τη σύλληψη αλλοδαπού, ο οποίος ανακρίνεται από άνδρες της ΚΥΠ, του ΤΑΕ και άλλων αστυνομικών τμημάτων. Ο συλληφθείς κατάγεται από τον Λίβανο αλλά έχει σουηδικό διαβατήριο. Ο ύποπτος θεωρείται μέλος της Χεζμπολάχ και στην κατοχή του βρέθηκαν σημειώσεις για πτήσεις ισραηλινών αεροπλάνων.


• Ενδιαφέρουσες φωτογραφίες από το 8ο Στρατιωτικό Εργοστάσιο Βάσης του ΤΣ δημοσιεύτηκαν σε αμυντικό φόρουμ, απεικονίζοντας διάφορες φάσης κατασκευής εξαρτήσεων, αλεξίσφαιρων γιλέκων, κρανών κτλ. Τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής από μονάδα του Τουρκικού Στρατού..Αλήθεια τι απέγινε η προσπάθεια αναβάθμισης των Στρατιωτικών Εργοστασίων που είχε ξεκινήσει (ο..συνήθης ύποπτος) Στρατηγός Φ.Φράγκος;

• Σπάει κόκκαλα ως συνήθως η πένα του Κώστα Καββαθά. Μια ενδιαφέρουσα αναφορά που έκανε σε άρθρο του (εφημερίδα Πρώτο Θέμα) μιλάει για Ελληνικό όχημα 4x4, φορέα πυροβόλου 0.50 το οποίο είχε σχεδιαστεί, κατασκευαστεί και προταθεί στις Ε.Δ το 1994. Την συνέχεια της ιστορίας δεν χρειάζεται να την αναφέρουμε..Μιας και είπαμε για 4x4, να θυμίσουμε ότι στο blietzkrieg αποφάσεων που ελήφθησαν λίγο πριν αποχωρήσει ο Άκης απο το ΥΠΕΘΑ, συμπεριλαμβανόταν η προώθηση εντολής προμήθειας 1.018 οχημάτων Hummer, συνολικής αξίας άνω των 150 εκ $ (!). Όταν θέλεις όλα γίνονται..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP