Η Φωτογραφία της Εβδομάδας

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012


Όχι, δεν είναι η παραλία της Ψαρούς. Μέλος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων απολαμβάνει την παραλία..ενόπλως. Ένα -σίγουρα- σοκαριστικό θέαμα για την Ελλάδα της θητείας-καφενείο, των αστράτευτων νεολαίων, της "προοδευτικής" οπλοφοβίας, του "έβαλα βύσμα για Ναυτικό".

Αφιερώνεται στους λεβέντες που ακούνε αύξηση θητείας και ασπρίζουν σαν το μπικίνι της δεσποινίδας.

81 σχόλια:

Ανώνυμος 15 Ιουλίου 2012 στις 6:22:00 μ.μ. EEST  

Ποποποπο! :P

Ανώνυμος 15 Ιουλίου 2012 στις 6:34:00 μ.μ. EEST  

Το θεαμα του Μ4 στην Παραλία (δεν αναφέρεται και που βρίσκεται αυτή η παραλία) είναι εντελώς γελοίο.

Και δεν βλέπω και το λόγο να πάει κανείς με ένα τουφέκι για μπάνιο εν καιρό ειρήνης.

Ανώνυμος 15 Ιουλίου 2012 στις 7:08:00 μ.μ. EEST  

Παρακαλώ το Εν Κρυπτώ να αλλάξει τη φωτογραφία με τίποτα κωλομπαράδες του Super Paradise. Μα καλά, μαυρισμένα πιπίνια με όπλα;

Προκαλείτε το κοινό αίσθημα του μέσου Έλληνα που βομβαρδίζεται καθημερινά με πουσταριό, ροζ αριστεροσύνη και την "αλήθεια του άλλου"

Δικαίως διαμαρτύρεται ο ανώνυμος 6.34

Ανιχνευτής 15 Ιουλίου 2012 στις 7:09:00 μ.μ. EEST  

έχω βρεθεί τελαβιβ και είναι αστείο θέαμα να βλέπεις "γκομεν@κια" (πως να το πώ) με Μ4 και Γκαλίλ στρατιωτική στολή και σαγιονάρα (!) να πίνουν καφεδάκι με τις φιλες τους κανονικά σαν να μην τρέχει τπτ. Στα πλαίσια της θητέιας τους έχουν αδειούλες αλλα όπου πάνε έχουν και το όπλο ΜΕ πυρομαχικά. Δεν θα ξεχάσω στα ΚΤΕΛ του Ισδραίλ να ταξιδεύω με "φανταράκια" και "φανταρίνες" που είχαν ipod και m4 με 2 γεμιστήρες κολλημένες μεταξύ τους ΕΦ' ΟΠΛΟΥ! Και η πρώτη (σφαίρα) δεν ήταν.. "άσφαιρη" όπως στα κολέγια μας..
Θέλει τρόπο να τις κάνεις καμάκι γιατί δεν είναι έξυπνη ιδέα να τις.. τσαντίσεις.

Ανώνυμος 15 Ιουλίου 2012 στις 7:14:00 μ.μ. EEST  

@Ανώνυμε 6.43 μ.μ

Προφανώς πρόκειται για κάποια παραλία του Τελ Αβίβ.

Ο λόγος που σε ξενίζει το γεγονός οτι κάποιος δεν αποχωρίζεται το όπλο του ούτε στην παραλία, είναι ότι αντιλαμβάνεσαι τον όρο "επιφυλακή" με βάση τα Ελληνικά στάνταρ, εκεί τον εννοούν αλλιώς.

Ανώνυμος 15 Ιουλίου 2012 στις 7:18:00 μ.μ. EEST  

Σύμφωνα με σχόλια στο internet εάν μέλος των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ μεταφέρει τον οπλισμό του εκτός στρατοπέδου τότε είναι υποχρεωμένο να τον έχει μαζί του συνεχώς...όπως φαίνεται και στη φωτογραφία η κοπέλα απλώς μεταφέρει το όπλο αφού δεν φέρει γεμιστήρα και σίγουρα ο γεμιστήρας δεν είναι μέσα στο μπικίνι! Η παραλία είναι στο Tel Aviv.

Ανώνυμος 15 Ιουλίου 2012 στις 8:02:00 μ.μ. EEST  

εχω μια απορια,το οπλο το αποχωριζεται οταν μετα το μπανιο συναντησει το αγορι της στο σπιτι η συνεχιζει να το φερει μαζι της?
και για να το θεσω αλλιως, σε ολες τις ενδοξες στιγμες του ελληνικου στρατου κανενας στρατιωτης και σε περιοδο επιφυλακης ακομα δεν κουβαλουσε τον οπλισμο του στη βολτα του.απλα ειχαν αισθηση του καθηκοντος συνειδηση και αγαπη για την πατριδα οι ανθρωποι και το εδειχναν οταν επρεπε

Ανώνυμος 15 Ιουλίου 2012 στις 9:30:00 μ.μ. EEST  

Τι μας λες ρε μεγάλε..εγω σε φυλάκιο τον φλεβάρη του 97' χωρίς το οπλο δν πήγαινα ούτε για χέσιμο. Καλα κάνουν οι Εβραίοι, δεν είναι χαβαλέδες σαν και εμάς

Ανώνυμος 15 Ιουλίου 2012 στις 10:05:00 μ.μ. EEST  

θα συμφωνησω με τον ανωνυμο στις 8.02.

Αν δεν μπορει καποιος να κανει διακριση του φαινεσθαι απο το ειναι,τοτε ειναι εκτος επιπεδου.

Οι Ισραηλινοι πουλανε μουρη στην συγκεκριμενη περιπτωση και πολυ απλα οι Ελληνες(ως γνωστοι self haters) αρχιζουν να βρισκουν αφορμη να γκρινιαξουν για τα παντα.Απο τους ιστολογους μεχρι τους γνωστους σχολιαστες που βρισκουν πως η αριστερα φταιει ακομα ΚΑΙ για αυτο.

ΥΓ.Η ολη φαση μου θυμιζει τους πινακες διπλα στους μπιντεδες στο ΜΙΤ επειδη και καλα καποιος μπορει να εχει μια ιδεα και ειναι κριμα να την ξεχασει.Βεβαια στο ΕΤΗ,στο Cambridge,στην Ecole Polytechnique τετοιες σαχλαμαρες δεν παιζουν αλλα για να πουλαμε μουρη(οπως τα γκομενακια)σε οσους τσιμπανε,καλα ειναι.

Αρματιστής 15 Ιουλίου 2012 στις 10:16:00 μ.μ. EEST  

Επειδή αναφερόμαστε στη φωτογραφία της εβδομάδας, εγώ θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα γεγονός που συνέβη πριν ακριβώς 99 χρόνια κατά τη διάρκεια του Β’ Βαλκανικού πολέμου και ασφαλώς πέρασε απαρατήρητο από τους περισσότερους Έλληνες, ακόμη και από αυτούς που ενδιαφέρονται και μελετούν τη στρατιωτική ιστορία της νεώτερης Ελλάδας.

Την 13 Ιουλίου 1913 πέφτει νεκρός στον Ογνιάρ Μαχαλά, κατά τη πολύνεκρη και πολυαίμακτη μάχη του θρυλικού υψώματος 1378, 15 χλμ ανατολικά της Τζουμαγιάς (Μπλαγκοεβγκράντ), ο ήρωας των ηρώων της νεώτερης Ελλάδας, ο ταγματάρχης Ιωάννης Βελισσαρίου, διοικητής του ένδοξου 9ου Τάγματος Ευζώνων, του 1/38 Συντάγματος Ευζώνων.

Ο Ιωάννης Βελισσαρίου αποτελεί τη προσωποποίηση της γενναιότητας, της ανδρείας, της αφάνταστης τόλμης, της πολύπλευρης μόρφωσης και της άδολης αγάπης του προς την Πατρίδα, που έφθανε μέχρι και την αυτοθυσία.

Σε αυτόν επιφύλασσε η μοίρα, επικεφαλής των ημίθεων ευζώνων του, να συνδέσει τα ενδοξότερα κατορθώματα της Φυλής των πολέμων 1912-1913 με τη φυσιογνωμία του, ώστε η προτομή του να επισκιάζει, όπου και αν έχει στηθεί και αυτούς ακόμα τους ανωτέρους του σε βαθμό. Ως ασύγκριτος Ολυμπιονίκης των νεότερων εθνικών αγώνων εξορμά από την Ελασσόνα, το Σαραντάπορο, εισέρχεται στη Θεσσαλονίκη, αναδιπλώνεται στην Ήπειρο σαν αστραπή και γίνεται ο ελευθερωτής των Ιωαννίνων. Επανέρχεται στη Μακεδονία και στο Λαχανά προκαλεί τρομερή ήττα στους Βουλγάρους με αποτέλεσμα την άτακτη φυγή τους. Ανέρχεται στο Μπέλες, διέρχεται το Στρυμόνα και από τα στενά της Κρέσνας διώχνει τους Βουλγάρους και στήνει πάνω στο πολύνεκρο ύψωμα 1378 της Άνω Τζουμαγιάς το αιώνιο τρόπαιο της ελληνικής δόξας θωρώντας τη Σόφια. Νικητής αθάνατος τάφηκε εκεί στον Ογνιάρ μαχαλά μαζί με τους 700 περίπου τσολιάδες του. Πώς ήταν δυνατό αυτός να ζήσει χωρίς τους γενναίους συμπολεμιστές του! [Αντισυνταγματάρχης (ΕΜ) ε.α. Χρήστος μπούκλας].

Ο Αρχιστράτηγος βασιλιάς Κωνσταντίνος, δεν συλλυπείται την οικογένειά του, αλλά τη συγχαίρει. «Συγχαίρω τον ήρωα των ηρώων», γράφει στο τηλεγράφημά του, προς τη σύζυγο του ήρωα.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Αρματιστής 15 Ιουλίου 2012 στις 10:18:00 μ.μ. EEST  

ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Ορισμένα πληροφοριακά στοιχεία που αφορούν τον ήρωα των ηρών, Ταγματάρχη Ιωάννη Βελισσαρίου:

Κατά την έκρηξη του πολέμου κατά των Βουλγάρων, το 1ο Σύνταγμα Ευζώνων, άλλως 38ο Σύνταγμα Πεζικού, εξ ου και το 1/38, με σύνθεση διοικήσεως, Συνταγματάρχης Παπαδόπουλος Διονύσιος, Διοικητής - Ταγματάρχης Ιατρίδης Διοικητής 8ου Τάγματος Ευζώνων - Ταγματάρχης Βελισσαρίου Ιωάννης Διοικητής 9ου Τάγματος Ευζώνων και Ταγματάρχης Κολοκοτρώνης Γεώργιος (εγγονός του Γέρου) Διοικητής του Τάγματος Κρητών, στάθμευε στο Ασβεστοχώρι έξω από την Θεσσαλονίκη. Γράφει στα Απομνημονεύματά του ο Στρατηγός Πάγκαλος :
[... Ενθυμούμαι την στιγμήν εκείνην, συγκινητική σκηνήν εξ εκείνων που δεν λησμονούνται ποτέ κατά την ζωήν του ανθρώπου. Ευρισκόμεθα εις το Ασβεστοχώρι και διήρχετο εκ της κωμοπόλεως βαδίζων προς Γκιουβέζναν το ηρωϊκόν 1/38 Σύνταγμα του Παπαδοπούλου. Η σύζυγος του αειμνήστου Ταγματάρχου Βελισσαρίου (στενού φίλου μου) ευρίσκετο παραπλεύρως μου, εφόσον είχε έλθη να επισκευθή διά τινας ημέρας τον σύζυγόν της, επωφεληθείσα της ειρηνικής περιόδου. Όταν ο διοικητής του 9ου Τάγματος έφθασεν έφιππος μέχρις ημών, η σύζυγός του εζήτησε να σταματήση προς στιγμήν όπως τον αποχαιρετήση και ο Εθνικός εκείνος ήρως, σταματήσας προς στιγμήν, της είπε εκτός εαυτού εξ οργής και δεικνύων δια της χειρός του την πυρκαϊάν της καιομένης Μπέροβας : «Δεν έχομε καιρό για ασπασμούς, έχομε να εκδικηθούμε τ' αδέλφια μας που σφάζει ο Βούλγαρος. Καλήν αντάμωσιν». Και στρεφόμενος προς εμέ ο ήρως πρόσθεσε: «Σε παρακαλώ Θόδωρε, φρόντισε άμα καθαρίση η Θεσσαλονίκη να διευκολύνης την αναχώρησίν της δι' Αθήνας».
Η ατυχής κυρία είχε κακήν προαίσθηση την στιγμήν εκείνην διότι μου είπε: «Προαισθάνομαι πως δεν θα τον ξαναϊδώ τον Γιάννη». Και όντως δεν τον επανείδε, διότι ο ηρωϊκός σύζυγός της έπεσε και ετάφη, εις τα παλαιά Βουλγαρικά σύνορα, κατά την τελευταίαν αιματηράν μάχην του πολέμου εις το ύψωμα 1378.»
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Αρματιστής 15 Ιουλίου 2012 στις 10:19:00 μ.μ. EEST  

ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Το 1/38 Σύνταγμα Ευζώνων.

Την επίθεση κατά του λόφου Λαχανά την 3 και 30' μμ (21 Ιουνίου 1913) ανέλαβε να ενεργήσει το 1/38 Σύνταγμα Ευζώνων (Συνταγματάρχης Παπαδόπουλος Διονύσιος), το οποίο την ανέθεσε στο 9ο Τάγμα Ευζώνων (Ταγματάρχης Βελισσαρίου Ιωάννης) με δύναμη έξη Λόχων Ευζώνων (4 Λόχοι του 9ου Τ.Ε. και 2 Λόχοι του 8ου Τ.Ε.)

Μετά δεκάλεπτη προπαρασκευή πυροβολικού κατά τη διάρκεια της οποίας οι 6 Λόχοι του Βελισσαρίου, προχωρούντες ταχέως, έφθασαν σε απόσταση εφόδου από την πρώτη γραμμή των Βουλγαρικών ορυγμάτων, το πυρ των αμυνομένων είχε εξασθενίσει σημαντικά. Ο Βελισσαρίου άρπαξε από τον γιακά τον περίφημο Βλάχο, τον σαλπιγκτή του, και τον κράτησε ορθό και μπροστά στους Βούλγαρους να σαλπίζει επί 5 λεπτά το σάλπισμα «εμπρός δια της λόγχης». Σύμφωνα με τις οδηγίες του οι Εύζωνοι έβαλαν αιφνιδίως ταχύτατο ολιγόλεπτο πυρ εναντίον του εχθρού, μετά το οποίο όρμησαν ακάθεκτοι και με βροντώδεις αλαλαγμούς εναντίον των επί της πρώτης οφρύος του λόφου βουλγαρικών χαρακωμάτων.

«... Η γραμμή των εφορμώντων λόχων, με τις απαστράπτουσας υπό τον ήλιο υπερχίλιες λόγχες, ομοίαζε με χαλύβδινη ταινία, η οποία απειλητική επήρχετο εναντίον των εχθρικών ορυγμάτων. Πριν αύτη φθάσει σε απόσταση 150 μέτρων περίπου και καθ' ήν στιγμήν το πυροβολικόν αναγκαζόταν να επιμηκύνει τη βολή του, οι αμυνόμενοι εγκατέλειψαν τα χαρακώματα φεύγοντες, ολίγοι κατ' αρχήν και στη συνέχεια πολύ περισσότεροι, μόλις οι αλαλάζοντες εύζωνοι πλησίασαν τις θέσεις τους.
Ο αγών υπήρξε σύντομος αλλά μεγαλειώδης. Το Βουλγαρικό πυροβολικό ημύνθη λυσσωδώς μέχρι τελευταίας στιγμής, βάλλον διά βολιδοφόρων με ρυθμιστή μηδέν. Η παρά τας νοτίας κλιτείς του λόφου πυροβολαρχία καταλήφθηκε ολόκληρη, του Πυροβολάρχου και των πλείστων πυροβολητών φονευθέντων επί τόπου.

Οι Βούλγαροι πανικόβλητοι εγκατέλειψαν 438 αιχμαλώτους και έξη πυροβόλα με τα κλείστρα ανέπαφα, τα δυο δε εξ αυτών εγκατελήφθησαν γεμάτα, των πυροβολητών λογχισθέντων επί των πυροβόλων των.

Το 1/38 Σύνταγμα Ευζώνων κατά την τριήμερη μάχη του Λαχανά, είχε συνολικά 252 νεκρούς και 443 τραυματίες μεταξύ των οποίων και τον Δκτή του 8ου Τάγματος Ευζώνων Ταγματάρχη Ιατρίδη Γ., και όλους πλην ενός, τους Διοικητάς Λόχων του Τάγματος Κρητών.

[Πηγή: Αντγου ε.α. Θ. Πάγκαλου, (1950), ΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΜΟΥ, Σελ 310 ΑΕΤΟΣ Α.Ε., Αθήναι και Ταξχου ε.α. Στ. Στυλιανίδη, (1959), ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ, Ταγματάρχης Πεζικού, Σελ 21 Αθήναι]
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Αρματιστής 15 Ιουλίου 2012 στις 10:21:00 μ.μ. EEST  

ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Η Μάχη του Ογνιάρ Μαχαλά 12 Ιουλ 1913

Η μάχη αυτή έλαβε χώρα την προηγουμένην της περίφημης μάχης του υψ. 1378 στη περιοχή του Συνοικισμού Ογνιάρ Μαχαλά στις νότιες υπώρειες των ΡΙΛΑ ΠΛΑΝΙΝΑ, μεταξύ του 1/38 Συντάγματος Ευζώνων του Συνταγματάρχη Παπαδόπουλου Διονυσίου, αποτελούμενο από το 9ο Τάγμα Ευζώνων και το Τάγμα Κρητών και της ΙΙ/3 Βουλγαρικής Ταξιαρχίας (Συνταγματάρχης Ριμπάρωφ) δυνάμεως τριών Συνταγμάτων Πεζικού (32ο - 70ο ΣΠ και Συγκρότημα Τσερβεντάκωφ).
Παρατίθενται κατωτέρω οι αναφορές του Δκτού του 1/38 Συντάγματος Ευζώνων Συνταγματάρχου Παπαδόπουλου Διον. προς την VI Μεραρχία κατά την εξέλιξη της μάχης:

Αριθ. 1574. Τελευταίοι συνοικισμοί Ογνιάρ Μαχαλά 12-7-13, ώρα 7.15' μ.μ. VI Μεραρχία.
"Έμεινα μεμονωμένος μετά των δυο ταγμάτων μου μόνο. Ως επληροφορήθην, ταύτην την στιγμήν ευρίσκεται το 17ο Σύνταγμα Πεζικού μακράν ημών δυο σχεδόν ώρας. Από της καταλήψεως των τελευταίων ΒΔ του Ουρανόβου συνοικισμών, ο εχθρός, ενισχυθείς δια πολυβόλων, εξετέλεσε καθ' ημών επίθεση δια της λόγχης. Εις την επίθεσίν του ταύτην διέταξα διά των σαλπίγγων αντεπίθεσιν διά της λόγχης και ευτυχώς η ενέργεια μου αύτη ανέκοψε την ορμή του εχθρού και εχρόνισε τον αγώνα ... Η μάχη επί μίαν περίπου ώρα υπήρξε αμφίρροπος, αλλ' ευτυχώς αφίχθη δρομέως είς λόχος του 8ου Ευζωνικού Τάγματος υπό τον λοχαγό Καραχρήστο και ακολούθως είς λόχος ιδίου Τάγματος υπό τον Μανωλίδη, οίτινες, χρησιμοποιηθέντες καταλλήλως, πέπεισμαι, καίτοι η μάχη εξακολουθεί, ότι θα νικήσωμεν"
1ο Σύνταγμα Ευζώνων, Δ. Παπαδόπουλος

Αριθ. 1575. Συνοικισμοί Ογνιάρ Μαχαλά, 12-7-13, ώρα 9.40' μ.μ. VI Μεραρχία.
"Μάχη εξηκολούθησε μέχρις 9ης ώρας εσπέρας, Τάγμα Βασιλούνη (Σ.Σ 8ο Τ. Ευζώνων) αφίκετο εγκαίρως και δύο λόχοι αυτού έλαβον μέρος εις την μάχην. Τάγμα 17ου υπό Δημητριάδη αφίκετο 8.50' μ.μ. Ευρισκόμεθα αντιμέτωποι του εχθρού με τα όπλα ανά χείρας, τηρούντες τις θέσεις μας, ως και ο εχθρός τας ιδικάς του. Το πυροβολικό του εχθρού μας προξένησε καταπληκτικάς απώλειας, διότι έβαλλε καθ' ημών ανενοχλήτως και εκ μικράς αποστάσεως. Νεκροί και τραυματίαι περί τους 80.
Εφονεύθη ο Ταγματάρχης Κολοκοτρώνης (Σημ. Διοικητής του Τάγματος Κρητών) και ετραυματίσθησαν δύο αξιωματικοί. Ανάγκη απόλυτος να πλησιάσει και να καταλάβει κατάλληλον θέση το ημέτερον πυροβολικόν, διότι υποθέτω αύριο λίαν πρωί θα επαναληφθεί η μάχη και πολύ πιθανό να έχωμεν λίαν πρωί επίθεσιν. Προς πλήρη επιτυχία του αγώνος, φρονώ οτι δεον να έλθη προς ενίσχυση μας ολόκληρον το 17ο Σύνταγμα και το πυροβολικόν. Απόλυτος ανάγκη αποστολής φυσιγγίων..."
1ο Σύνταγμα Ευζώνων, Δ. Παπαδόπουλος

Οπως αναφέρεται στην Πολεμική Εκθεση (Τομ.3 Σελ. 349) "...πολλοί εκ των ανδρών του Συντάγματος, εξαντλήσαντες τα φυσίγγια των, εμάχοντο με λίθους".

"... Δύο μυθικοί ήρωες του 9ου Τάγματος Ευζώνων, ο Λοχίας Τόλιας Νικ. και ο εύζωνος Μάκριτας, στην παραζάλη της επιθέσεως, μεθυσθέντες εκ της άτακτου υποχωρήσεως των Βουλγάρων, ηκολούθησαν τούτους καταδιώκοντας κατά πόδας. Νομίσαντες δε ότι παρηκολουθούντο και υπό των λοιπών τμημάτων, έφθασαν μέχρι την κορυφή του υψ.1378, ένθα εύρον τον ενδοξώτερον των θανάτων, ανευρεθέντων των πτωμάτων των εκεί την 15 Ιουλίου, ότε κατελήφθη το ύψωμα."

Η μάχη έληξε με νίκη των Ελλήνων, δεν επιτεύχθηκε όμως η κατάληψη του Υψ.1378 διότι είχε νυκτώσει.

Τις επόμενες μέρες το 1/38 Σύνταγμα Ευζώνων, στην μάχη του Υψ. 1378, θα βάδιζε προς τη δόξα και τη θυσία.

Πηγή: Σχου ε.α. Γ. Μ. Θεοδωρίδη, (1960), ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Αντιστράτηγος, Σελ.22, Αθήνα
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Αρματιστής 15 Ιουλίου 2012 στις 10:23:00 μ.μ. EEST  

ΣΥΝΕΧΕΙΑ
H Μάχη του Υψοδείκτου 1378 13-15 Ιουλίου 1913

Υψοδείκτης 1378. Είκοσι (20) χλμ Βορειοανατολικά ΣΙΜΙΤΛΗ και 15 χλμ Βορειοδυτικά του ΡΑΖΛΟΓΚ, στις Νότιες υπώρειες των ΡΙΛΑ ΠΛΑΝΙΝΑ.

Η μάχη του υψ. 1378 ήταν αναντίρρητα η σκληρότερη και αιματηρότερη από όλες τις μάχες από όσες συνήψε ο Ελληνικός Στρατός κατά τους δυο Βαλκανικούς πολέμους. Κατά παράδοξη επιταγή της Μοίρας, στην τελευταία αυτή μάχη του πολέμου βρέθηκαν αντιμέτωπα αφ' ενός μεν το 1/38 Σύνταγμα Ευζώνων του Συνταγματάρχου Παπαδοπούλου Διονυσίου αποτελούμενο από το 9ο Τάγμα Ευζώνων (Διοικητής Ταγματάρχης Βελισσαρίου Ιωάννης), το 8ο Τάγμα Ευζώνων (Διοικητής Ταγματάρχης Βασιλούνης), και το Τάγμα Κρητών (Διοικητής Ταγματάρχης Κολοκοτρώνης Γεώργιος), ήτοι το ηρωϊκώτερο τμήμα του Ελληνικού Στρατού, και το Σύνταγμα της Βασιλικής Φρουράς της Βουλγαρίας, το οποίο ήτο το εκλεκτότερο Σύνταγμα του Βουλγαρικού Στρατού. Ήσαν σχεδόν όλοι μεγαλόσωμοι άνδρες και επολέμησαν μετ' εξαιρετικού πείσματος και ανδρείας κατά τον πεισματώδη εκείνο διήμερο αγώνα.

Το ηρωικό Σύνταγμα τρείς φορές κυρίευσε το ύψωμα 1378 και τρείς φορές εκτοπίσθηκε απ' αυτό. 'Ήδη από τις 12 και 13 Ιουλίου έχουν φονευθεί οι επικεφαλής των Ταγμάτων τους, ο Διοικητής του Τάγματος Κρητών Ταγματάρχης Κολοκοτρώνης Γεώργιος και ο θρυλικός Διοικητής του 9ου Τάγματος Ευζώνων Ταγματάρχης Βελισσαρίου Ιωάννης. Γρήγορα τους ακολουθεί και ο νέος Διοικητής του 9ου Τ. Ευζώνων Λοχαγός Μανωλίδης.

Η πρωία της 15 Ιουλίου 1913 ευρίσκει το Σύνταγμα κυρίαρχο του υψώματος. Οι Βούλγαροι διακόπτουν τις επιθέσεις τους γιατί οι απώλειες τους είναι τρομακτικές. Μεταξύ αυτών και ο Διοικητής του Συντάγματος της Φρουράς. Οι κλιτύες και οι χαράδρες ήσαν καλυμμένες από πτώματα Ελλήνων και Βουλγάρων ανάμικτα. Ο αγώνας υπήρξε τόσο λυσσώδης και εκ του συστάδην, ώστε πολλοί εκ των πεσόντων εκατέρωθεν έφεραν τραύματα δια λόγχης, αρκετοί δε Βούλγαροι είχαν κτυπηθεί δια λίθων των οποίων έκαναν χρήση οι Εύζωνοι, όταν εξαντλήθηκαν τα πυρομαχικά τους.

Η μάχη του υψ.1378 είναι πραγματική εποποιία. Το θρυλικό 1/38 των Ευζώνων ετερμάτισε στα παλαιά βουλγαρικά σύνορα την ένδοξη πολεμική σταδιοδρομία του με πραγματικό ολοκαύτωμα. Εκ των αξιωματικών του Συντάγματος παρέμειναν όρθιοι μόνο ο Διοικητής του Συντάγματος, ένας Λοχαγός, ένας Υπολοχαγός και τρείς Ανθυπολοχαγοί. Οι συνολικές απώλειες του Συντάγματος στο υψ. 1378 ανήλθαν σε 859 άνδρες. Εκ του 9ου Τάγματος Ευζώνων επέζησαν ένας Υπολοχαγός και 79 Εύζωνοι.

Πηγή: Ταξχου ε.α. Στ. Στυλιανίδη, (1959), ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ, Ταγματάρχης Πεζικού, Σελ 31 Αθήναι

Περισσότερα για ήρωα των ηρώων, Ταγματάρχη Ιωάννη Βελισσαρίου, μπορείτε να διαβάσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο:
http://www.geetha.mil.gr/media/1_istorika/21feb_ioannina/belisarios.pdf

ΥΓ. Γνωρίζει κάποιος από τους υπηρετούντες, αν έγινε κάποιο μνημόσυνο για τον Ιωάννη Βελισσαρίου, στη Χαλκίδα, στα Ιωάννινα, ή στο 38 Σύνταγμα Πεζικού;

enkripto 16 Ιουλίου 2012 στις 12:23:00 π.μ. EEST  

@Ανώνυμε 10.05

Δεν έχεις αντιληφθεί ποιός είναι ο σκοπός της ανάρτησης. Προφανώς και δεν αναρτήσαμε την φωτογραφία μιας ένοπλης κοπέλας στην παραλία για να...αποδείξουμε ότι οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις είναι ετοιμοπόλεμες. Αυτό μόνο ως αστείο μπορώ να το εκλάβω.

Όπως είπαν οι προλαλήσαντες, τα μέλη των ΕΔ του Ισραήλ εκτός στρατοπέδου είναι υποχρεωμένα να μεταφέρουν μαζί τους τον οπλισμό τους είτε να τον αποθηκεύουν καταλλήλως στο σπίτι. Σε περίπτωση που κάποιος πάρει μια ολιγόωρη άδεια (πχ παραλία η καφέ) βλέπουμε εικόνες σαν την παραπάνω.

Βλέπεις εκεί δεν υπάρχει η αρρώστια της πολιτικής ορθότητας και εξακολουθεί να είναι σφόδρα καταδικαστέα η φυγοστρατία και το "απο δω παν'κιάλλοι". Γυναίκες,άνδρες, διάσημοι μπασκετμπολίστες, πολιτικοί, όλοι καλούνται υπό τα όπλα. Και οι έφεδροι ανα τακτά χρονικά διαστήματα. Ακόμα θυμάμαι φωτογραφίες του Yotam Halperin της Μακαμπι, επάνω σε Μερκαβα στο Γκολάν, λίγες μέρες πριν παίξει ενάντια στον Ολυμπιακό.

Στην σημερινή Ελλάδα σοκάρει η παραπάνω φωτογραφία και δεν σοκάρει το ότι η φυγοστρατία θεωρείται μεγάλη μαγκιά και παράσημο. Είναι "ιν" να είσαι φυγόστρατος: απλός βυσματίας-γκέυ πρωινατζού τηλεπερσόνα -πατριδοκάπηλος κεφτές βουλευτής (διαλεξε και πάρε), είναι "ιν" να είσαι τραγουδιστής και να καυχέσαι πως πάτησες μόνο στην ορκομωσία σου, ΔΕΝ είναι "ιν" να φυλάς σκοπιά στα σύνορα και να κράτας όπλο. Όπως όλα εμείς τα "κορόιδα".

Και μιας και το πας εκεί, στο συγκεκριμένο "πάρτυ" δεν συμμετέχει μόνο η αριστερά, αν και είναι προμαχος στον συγκεκριμένο "αγώνα". Την συνταγματική τους υποχρέωση θέλουν να την ξεφορτωθούν το ίδιο βολικά και οι νεολαίοι της ΟΝΝΕΔ..

Σου δείχνουν μια ένοπλη γυναίκα με περισσότερο ανδρισμό απο πολλούς εκπροσώπους του "ανθού του έθνους", και αντί να πεις "παιδιά μας φτύνουν" τραβάς ομπρέλα.

Άλλο στηλιτεύω τα κακώς κείμενα, άλλο αυτομαστιγώνομαι.

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2012 στις 12:45:00 π.μ. EEST  

50αρηδες με εκπλήρωση στρατ.θητείας δέχεται ο ισραηλινός στρατός και ει δυνατόν σε περιπολίες με τέτοια μανούλια;;;
μόλις είδα τη φωτό και είμαι με υπογλώσσιο!!

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2012 στις 12:52:00 π.μ. EEST  

δέχεται,δέχεται! χαχαχα

http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?58508-Israel-Defense-Forces-(Read-First-Post!)&p=3306297&viewfull=1#post3306297

http://theseisskepseis.wordpress.com/ 16 Ιουλίου 2012 στις 1:03:00 π.μ. EEST  

Αρματιστη γραφεις σε κανενα blog?? το εψααξα και δε μου βγαζει κατι.

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2012 στις 1:14:00 π.μ. EEST  

@ Αρματιστής

"το 1ο Σύνταγμα Ευζώνων, άλλως 38ο Σύνταγμα Πεζικού, εξ ου και το 1/38, με σύνθεση διοικήσεως"

Αν θυμάμαι καλά, στη αρχική συγκρότηση του ΕΣ υπήρχαν 5 Μεραρχίες, από Iη έως Vη, με σύνθεση τριών Συνταγμάτων ΠΖ, ενός Συντάγματος ΠΖ κι ενός Συντάγμα Ευζώνων εκάστη. Τα Συντάγματα Ευζώνων ήταν τα 38 έως 42, και από την υπαγωγή τους στις 5 Μεραρχίες ονομάστηκαν, αντίστοιχα, 1/38 έως 5/42.

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2012 στις 1:41:00 π.μ. EEST  

Ο ήρωας Ταγματάρχης Βελισσαρίου Ιωάννης Διοικητής 9ου Τάγματος Ευζώνων καταγόταν από την Κύμη Ευβοίας. Εκεί υπάρχει το άγαλμα του και από όσο ξέρω γίνεται κάθε χρόνο τελετή προς τιμή του.

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2012 στις 1:55:00 π.μ. EEST  

Eίναι τιμή για ένα δεκαοκτάχρονο παιδί να φυλλάξει χώματα Ελληνικά, όχι με το Μ-16 της κοπέλας, αλλά με... Μ-1, κάποτε χρονικά ποιό κοντά.Να μην φοβάται κανένας για τη θητεία και να μην ακούει αυτούς που έχουν δικά τους συμφέροντα να λένε κατά της θητείας.Ανέκαθεν οι Ελληνες, απο μικροί μάθαιναν τα όπλα και τις τεχνικές πολέμου απο τους μεγαλύτερούς τους.Και οι Αθηναίοι και οι Σπαρτιάτες-ειδικά.Και αυτό είναι που μας κρατάει ακόμα ζωντανούς, τουλάχιστον 3.500 χρόνια.Το να γνωρίζουμε και να αγάπαμε έμφυτα τη τέχνη του πολέμου, εξασκούμενοι σ΄αυτή και σε πιό μεγάλη ηλικία. Καλή τοποθέτηση και αυτή που λέει "Το θέμα της θητείας δεν είναι μόνο η διάρκειά της το ΄χουμε ξαναπεί. Και για να προλάβουμε τους δήθεν “πατριώτες” να επισημάνουμε ότι εκτός του ότι είμαστε υπέρ της θητείας, είμαστε και υπέρ μιας ουσιαστικής,πραγματικής και αποτελεσματικής εκπαίδευσης μαχητή για κάθε νέο που παρουσιάζεται στις ΕΔ. Αυτό πρέπει να είναι το ζητούμενο. Όταν κάποιος φεύγει με το απολυτήριο στα χέρια να έχει γίνει μαχητής έτοιμος να επιστρέψει αν ποτέ χρειαστεί." στο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=16188
Κανένας φόβος για τη θητεία, είναι κάτι που είναι και υποχρέωση και δικαίωμα!

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2012 στις 3:02:00 π.μ. EEST  

Προσωπικά στη θητεία μου ακολουθούσα μια αρχή: "Όπλο, κράνος, εξάρτηση και στο χέσ**ο". Και έτσι πρέπει.

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2012 στις 3:28:00 π.μ. EEST  

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ...ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΤΕ ΑΥΤΑ...ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ...

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2012 στις 9:16:00 π.μ. EEST  

@16 Ιουλίου 2012 3:28:00 π.μ.

"ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ...ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΤΕ ΑΥΤΑ...ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ..."

ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ! ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ!

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2012 στις 9:58:00 π.μ. EEST  

@Αρματιστή

Εύγε! Ο Βελισσαρίου και ο Δαβάκης είναι μερικοί απο τους ξεχασμένους ήρωες μας.

μηδενιστής

NF 16 Ιουλίου 2012 στις 10:20:00 π.μ. EEST  

Οταν εγω και μερικοι αλλοι λεγαμε τι εστι Ισραηλ, καποιοι μας κοροϊδευανε.

Παντως εχει και το Ισραηλ τους "κουραμπιεδες" του.
Οι 700,000 υπερορθοδοξοι Εβραιοι απαλασσονται της στατευσης, και εχουν και αλλα εξοργιστικα προνομια.

Η υπολοιπη ισραηλινη κοινωνια ειναι εξω φρενων μαζι τους, και η Κυβερνηση σκεπτεται να καταργησει την απαλλαγη τους απο το Στρατο.

Ομως ειναι πολυαριθμοι, εχουν πολιτικη δυναμη, νομιζω εχουν και κομμα, που παιζει ρυθμιστικο ρολο στην Κνεσετ, και ετσι δεν ειναι ευκολο να τα βαλει το κρατος μαζι τους.

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2012 στις 10:50:00 π.μ. EEST  

@NF
δεν σε καταλαβαίνω και δεν καταλαβαίνω τί έχεις ενάντια στο ισραήλ.

μηδενιστής

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2012 στις 11:37:00 π.μ. EEST  

Ακόμα θυμάμαι την ανυπέρβλητη έκπληξη ενός Ισραηλινού που παρακολουθούσε τις μαμάδες με τα τάπερ να μπαινοβγαίνουν στο στρατόπεδο, την πρώτη Κυριακή της βασικής εκπαίδευσης.!!
Οι άνθρωποι είναι σε εμπολεμη κατάσταση, δεν θα έπρεπε να μας ξενίζουν τέτοιες εικόνες όπως αυτή της φωτογραφίας

Εγώ θα έλεγα ΕΥΤΥΧΩΣ που δεν χρειάζεται να είμαστε έτσι...ακόμα...

Αντώνιος ο από ΕΛΔΥΚ

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2012 στις 12:24:00 μ.μ. EEST  

@Αντώνιος ο από ΕΛΔΥΚ 16 Ιουλίου 2012 11:37:00

"Εγώ θα έλεγα ΕΥΤΥΧΩΣ που δεν χρειάζεται να είμαστε έτσι...ακόμα..."

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!

Γιάννης

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2012 στις 12:37:00 μ.μ. EEST  

Και χωρίς καθόλου κυτταρίτιδα! Τρέλα!

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2012 στις 1:02:00 μ.μ. EEST  

@ 16 Ιουλίου 2012 12:37:00 μ.μ. EEST

"Και χωρίς καθόλου κυτταρίτιδα! Τρέλα!"

Λεβεντιά βαλτός είσαι;;;!!!
Δεύτερο κουτί με υπογλώσσια! Δεν μας λυπάσαι, μέσα σ΄αυτόν τον καύσωνα!!!
Παράκληση προς "εν κρυπτώ":
"κατεβάστε" τη φωτό και αναρτήσατε κανένα α/φ ή τάνκ!
Δεν λέω και τα δικά μας τα κορίτσια, πρώτης τάξεως είναι, αλλά το ξένο και μάλιστα γυμνασμένο! είναι το "άτιμο" αλλιώς!!

Ν.Μ.Π. 16 Ιουλίου 2012 στις 2:14:00 μ.μ. EEST  

Έτος 2512

Ενα συνηθισμένο θέαμα στην Παραλία Βουλιαγμενης.
Μέλος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων απολαμβάνει την παραλία ενόπλως, καθως ειναι σε επιφύλακη.

Υ.Γ. : μεχρι τότε ίσως να εχουμε αποβάλει το κόμπλεξ με τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφάλειας.

Ν.Μ.Π.

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2012 στις 2:22:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητό Εν Κρυπτώ. Αν είναι να κάνουμε θητεία με τέτοιο υπερθέαμα τότε κατατάσσομαι εθελοντικά. 18μηνη θητεία τώρα!

ΝΕΣΤΩΡ 16 Ιουλίου 2012 στις 2:41:00 μ.μ. EEST  

Μια φωτογραφία λοιπόν κατάλληλα επενδεδυμένη αξίζει πολλά λεφτά, δίνει μηνύματα.Υπόθηκαν πολλά από τους αξιότιμους σχολιαστές του enkripto, ένας δε βλέποντας την φωτογραφία θυμήθηκε τον ήρωα Βελισσαρίου. Πολλές οι παρατηρήσεις και οι διαπιστώσεις. Το ερώτημα είναι ποιοι είναι οι λόγοι, οι αιτίες, που η Ελληνική νεολαία, ο Λαός και εμείς ακόμη οι ίδιοι, έχουμε αυτήν συμπεριφορά που όλοι μας απαξιώνουμε. Συζητάμε για αύξηση θητείας, για αριθμούς, δηλαδή εάν αυξηθεί η θητεία κατά δύο ή τρις μήνες, ξαφνικά θα λυθούν δια μαγείας όλα τα προβλήματα των Ελληνικών ΕΔ, όπως θα λυθούν και τα προβλήματα του Ελληνικού κράτους βάζοντας και μαζεύοντας φόρους. Η εκπλήρωση της Στρατιωτικής Θητείας είναι υποχρεωτική για τους Έλληνες, την επιτάσσει το Σύνταγμα και αναφέρεται στην αρχή της ίσης αντιμετώπισης των Πολιτών και αφορά την υπεράσπιση της Πατρίδας. Εάν κάνουμε μια δημοσκόπηση μεταξύ των νέων θα διαπιστώσουμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό είναι εναντίον της στράτευσης, θεωρούν ότι η στράτευση είναι αγγαρεία, χαμένος χρόνος, ενώ εμείς την θεωρούμε καθήκον, τιμή προς την Πατρίδα. Γιατί δεν συγκινεί πλέον τους νέους η αγάπη προς την Πατρίδα ? Τους Ήρωες ( Βελισσαρίος, Κολοκοτρώνης κλπ), τα μνημόσυνα και τις Εθνικές επαιτίους και τα λοιπά Ελληνοχριστιανικά Ιδανικά ? Είναι απλό, ο τρόπος ζωής που όλα αυτά τα χρόνια ζούμε και κτίσαμε την κοινωνίας μας, το Κράτος μας, με τις Αξίες μας έχει καταρρεύσει. Τι τους λέμε τώρα, είστε και εσείς χρεωμένοι και τα παιδιά σας, δουλειά δεν υπάρχει πλέον στην Πατρίδα σας αλλά πηγαίνετε να βρήκε δουλειά αλλού, πχ στην Γερμανία, ( που επίσημα την κατηγορούμε κιόλας ) όπως στην δεκαετία του ΄50 (Gastarbeiter) και κατά τα άλλα τους λέμε ελάτε να υπηρετήσετε την Πατρίδα με τα Ιδανικά του Στρατού ( Πειθαρχία, Αξιοπρέπεια, Ευθύνη, Τιμή, Καθήκον, κλπ), αλλά όχι όλοι, μόνο οι Ηλίθιοι, διότι μερικοί είναι ποιο ίσοι από τους άλλους και φυγοδικούν, παίρνουν απαλλαγές, κλπ, πως μπορούν να συμβιβαστούν όλα αυτά ? Αυτά τα ερωτήματα πρέπει, κατά την γνώμη μου, πρώτα να απαντηθούν και τα υπόλοιπα έρχονται. Νομίζω ότι κινητήριος δύναμη είναι μια συνισταμένη η οποία κινεί τα Έθνη και αυτή λέγεται Εθνική Αξιοπρέπεια και Υπερηφάνεια, που να βασίζεται σε σωστά θεμέλια, όχι σε ιδεοληψίες και ψέμματα.. Κάθε Πολίτης και ειδικά ο Νέος πρέπει να αισθάνεται Περήφανος γιατί ζει σ΄αυτή την Χώρα. Ας μας πεί λοιπόν κάποιος σήμεαρ για πιό πράγμα, ένα, όχι πολλά.

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2012 στις 2:43:00 μ.μ. EEST  

@Ν.Μ.Π. Έτος 2512

Φίλε μου ΤΟΤΕ δεν θα υπάρχει ούτε η ΣΚΟΝΗ ΜΑΣ! Οπότε ποιός θα φυλάει ποιόν, γιατί και με τι! ας το ανακαλύψουν οι γενιές και οι πρωθυπουργοί της ΤΟΤΕ ψωροκώσταινας!

Ν.Μ.Π. 16 Ιουλίου 2012 στις 4:55:00 μ.μ. EEST  

@Ανώνυμο 2:43μμ

Πράγματι τότε μπορεί να μην υπαρχει ουτε η σκόνη μας. Αυτο δεν αλλάζει το γεγονός οτι είμαστε 500 χρόνια πίσω (και αν δεν είμαστε, με αυτην την λογική που εχουμε, θα πάμε συντομα) απο τους Ισραηλινούς.

Ν.Μ.Π.

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2012 στις 5:27:00 μ.μ. EEST  

@15 Ιουλίου 2012 9:30:00 μ.μ. EEST
εγω παντως φιλε μου το 1995 υπαξ.σε μοιρα καταδρομων το fn μου δεν το ειχα ουτε στην τουαλετα παρεα ουτε στην βολτα μου.λαδωμενο καλοσυντηρημενο τεσταρισμενο αναπαυοταν στον οπλοβαστο περιμενωντας την ωρα να. .μιλησει

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2012 στις 6:37:00 μ.μ. EEST  

Kai diladi ti mou prosferei o stratos???
Giati va xaso 1 xrovo apo ti zoi mou kai ti zoi tis oikogevias mou gia va to pezo armatolos stiv Europi tou 2012??? Na iperaspisto piov apo ti?

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2012 στις 7:06:00 μ.μ. EEST  

Να υποθέσω ότι ζεις στην Ελβετία και δεν έχεις κανένα πρόβλημα με τα γειτονικά κράτη;

Αρματιστής 16 Ιουλίου 2012 στις 7:32:00 μ.μ. EEST  

@ Νέστωρ

Αν και διακρίνω κάποια ειρωνεία στο σχόλιο σου, το προσπερνώ.

Δεν χρειάστηκε να δω τη φωτογραφία για να θυμηθώ το Βελισσαρίου. Θα επιθυμούσα όμως στη θέση της φωτογραφίας της καλλίγραμμης Ισραηλινής με το μπικίνι, να βρισκόταν η φωτογραφία του «Μαύρου Καβαλάρη» των Βαλκανικών πολέμων, του ήρωα των ηρώων της νεώτερης ιστορίας μας (και προς Θεού καμιά μομφή για το εν κρυπτώ).
Τις υποχρεώσεις μας προς τη πατρίδα, το χρέος μας να υπηρετήσουμε τη πατρίδα μας ενόπλως, δεν χρειάζεται να μας το θυμίζει ο τρόπος με τον οποίο υπηρετούν τη πατρίδα τους άλλοι λαοί, όταν έχουμε τόσα λαμπρά παραδείγματα από την ιστορία μας.
Στις σημερινές δύσκολες στιγμές που όλα μπορούν να συμβούν και μέσα στη γενική κατρακύλα μπορεί να αντιμετωπίσουμε και προκλήσεις και εκβιασμούς για την εθνική μας ασφάλεια, ακόμη και για την ακεραιότητα της χώρας μας, η ιστορία μας πρέπει να είναι φάρος και οδηγός μας.
Και οι μήνες Ιούλιος και Αύγουστος είναι γεμάτοι από σημαντικά γεγονότα ηρωισμού και θυσιών για την ελευθερία της πατρίδας μας.
Και αν δεν στραφούμε στην ιστορία μας, πολύ συχνά θα ακούμε «πορδές», σαν και αυτές που αμόλησε το προϊόν της σούπας της παγκοσμιοποίησης, ο «Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2012 6:37:00 μ.μ.».

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2012 στις 7:44:00 μ.μ. EEST  

Προφανώς το blog ήθελε να περάσει ένα μήνυμα με μια ξεκάθαρα προβοκατόρικη φωτογραφία. Και αν κρίνω απο τις αντιδράσεις, μάλλον το πέτυχε.

NF 16 Ιουλίου 2012 στις 7:44:00 μ.μ. EEST  

@Μηδενιστης

Μαλλον με παρεξηγησες φιλε μου. Όχι μονο δεν εχω τιποτα εναντιον του Ισραηλ, αλλα αντιθετως θεωρω τη χωρα αυτή φωτεινο παραδειγμα προς μιμηση για την Ελλαδα.
Αν ειχες διαβασει παλαιοτερες αναρτησεις μου, θα το γνωριζες.

Να διευκρινισω τι εννοουσα: Ενώ καποιοι εδω λεγαμε ότι το Ισραηλ είναι σοβαρο και πανισχυρο κρατος, και καλα θα κανουμε να τα εχουμε καλα μαζι του, μερικοι Αριστεριστες μας λοιδωρουσαν.

Πρωτοσυναντησα Ισραηλινους το 1992, και εμεινα με ανοιχτο το στομα όταν ακουσα για τη θητεια τους , το Στρατο τους και το κρατος τους.

Επιτελους «ειδαμε το φως το αληθινον» και συμμαχησαμε με τους Ισραηλινους winners και όχι με τους Παλαιστινιους losers.

Εχουν όμως και αυτοι μερικα προβληματα ,και ένα από αυτά είναι η νοοτροπια των Υπερορθοδοξων Εβραιων. Δεν είναι ντροπη να το πουμε, οι ιδιοι οι Ισραηλινοι μου τους περιεγραφαν ως “religious guys” και τους κορόιδευαν ανελεητα!

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2012 στις 7:47:00 μ.μ. EEST  

@Μηδενιστη:

Οι Ισραηλινοι εχουν τους Υπερορθοδοξους Εβραιους, αλλα εμεις εδω εχουμε κατι χειροτερο, τους Υπερορθοδοξους Αριστερους.
Γάμ....σε τα!

Αρματιστής 16 Ιουλίου 2012 στις 9:25:00 μ.μ. EEST  

Ανώνυμος 16 Ιουλίου 2012 7:47:00 μ.μ.

Αγαπητέ φίλε

Πράγματι, οι προτάσεις και οι δηλώσεις της Ελληνικής αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και όλες οι άλλες παραφυάδες και περικοκλάδες) είναι αιρετικές και προβληματικές για τις ΕΔ, για την εθνική άμυνα και ασφάλεια, για τη θητεία, ακόμη και για αυτή την ύπαρξη των ΕΔ.

Όμως το πελατειακό και άθλιο καθεστώς που επικρατεί στις ΕΔ αναφορικά με τη θητεία των κληρωτών και όλα τα άλλα «κακά» που βασανίζουν τις ΕΔ, δεν είναι δημιούργημα της αριστεράς, αλλά των κυβερνήσεων των δύο αστικών κομμάτων (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) που άσκησαν την εξουσία τα τελευταία (τουλάχιστο) 38 χρόνια. Πιστεύω ότι οφείλουμε να είμαστε τίμιοι όταν αποδίδουμε ευθύνες.

Και από το άθλιο καθεστώς που επικρατεί στην εκτέλεση της στρατιωτικής θητείας, κατά κύριο λόγο ωφελημένοι είναι οι γόνοι της άρχουσας τάξης και των παραφυάδων της, δηλαδή οι γόνοι του πολιτικού κόσμου, του κεφαλαίου, των μεγαλοαστών και όλων των άλλων διαμεσολαβητών της εξουσίας. Τα παιδία αυτής της τάξης βολεύονται χαριστικά, υπηρετούν τη θητεία τους σε θέσεις που δεν απαιτούν ιδρώτα και κόπο, υπηρετούν σε γραφεία και υπηρεσίες του κέντρου, ή ακόμη και δεν υπηρετούν θητεία. Σε αυτό το άθλιο σύστημα, χωράνε όλοι, ακόμη και οι αριστεροί.

Εγώ στα 17 χρόνια που υπηρέτησα σε μονάδες εκστρατείας, δεν συνάντησα ποτέ κάποιο στρατιώτη που να προέρχεται από εύπορη οικογένεια, ή να μεταφέρει κάποιο όνομα, ή να ανήκει στη νομενκλατούρα της αστικής μας δημοκρατίας. Μόνο παιδιά του απλού λαού συνάντησα.

Θα πρέπει να πούμε ακόμη, ότι η αριστερά σε όποια χώρα του κόσμου και αν επικράτησε, ούτε τις ΕΔ κατήργησε, αλλά ούτε και τη στρατιωτική θητεία. Ειδικότερα δε, στις χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού, τα κουμμουνιστικά κόμματα, δημιούργησαν ισχυρές ΕΔ με πολύ σκληρό σύστημα θητείας και πειθαρχίας.

ΥΓ. Ελπίζω να μη μου τη πέσει κάποιος καλοθελητής, ότι εξελίχθηκα και σε υπερασπιστή ή οπαδό του υπαρκτού σοσιαλισμού.

Νεκταριος 16 Ιουλίου 2012 στις 9:37:00 μ.μ. EEST  

Ρε παιδια εγω που χαζευω τον σενιο αορτηρα αντι για τα οπισθια της δεσποινις ειμαι ανωμαλος; Μηπως να παω να κοιταχτω;

ΝΕΣΤΩΡ 16 Ιουλίου 2012 στις 10:35:00 μ.μ. EEST  

Το ΠΑΣΟΚ είχε το μανδύα του αστικού κόμματος, δεν ήταν αστικό κόμμα. Ήταν Αριστερό κόμμα. Τα περισσότερα πρώτης Γραμμής Στελέχη του είχαν θητεύσει στο ΚΚΕ. Ευάγγελος Γιαννόπουλος, Δκτής 1/5ου Συντ. ΕΛΛΑΣ ( Βαργιάννης), Μ. Γλέζος, Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, 1981,1985, Μ. Βαφειάδης, δεν χρειάζονται συστάσεις, ακόμη και ο Θ. Πάγκαλος πέρασε από το ΚΚΕ και τόσοι άλλοι σε όλους τους τομείς υπήρξαν Στελέχη της Αριστεράς, δημιούργησαν μια ιδιάζουσα Νομενκλατούρα, στην σύγχρονη ελληνική Σοβιετία, κομματική νομενκλατούρα συνδικαλιστών και κομματικών στελεχών με υψηλόμισθες θέσεις στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, τον οποίον καταλήστευσαν και είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για την σημερινή καταστροφή της Χώρας και τώρα περιμένουν οι υπόλοιποι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ να την αποτελειώσουν. Αυτά για να λέμε κάποτε την Αλήθεια, εάν θέλουμε η Χώρα μας να ανακάμψει. Η προπαγάνδα έχει και τα όριά της.

Αρματιστής 17 Ιουλίου 2012 στις 12:09:00 π.μ. EEST  

Κοίτα να δεις τι κουβέντες αρχίσαμε τώρα.

«Το ΠΑΣΟΚ είχε το μανδύα του αστικού κόμματος, δεν ήταν αστικό κόμμα. Ήταν Αριστερό κόμμα.»

Τώρα βρε Νέστορα, αυτά τα γράφεις γιατί τα πιστεύεις, ή θέλεις να κάνουμε πλάκα. Αστικό κόμμα του κερατά ήταν το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα υποστήριξε τα συμφέροντα του κεφαλαίου μετά μεγάλης ευχαρίστησης. Και τι είναι αυτά που γράφεις; Επειδή στο ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν κάποια φεγγάρια κάποιοι αριστεροί, ή κάποιοι που είχαν περάσει από την αριστερά, αυτό το γεγονός κάνει το ΠΑΣΟΚ αριστερό κόμμα; Η ΝΔ που έχει και αυτή ένα σωρό παλικάρια που κάποτε πέρασαν από την αριστερά (Χρύσανθος Λαζαρίδης, αρχισυντάκτης του Ρήγα και τώρα κύριος σύμβουλος του Σαμαρά), την κάνουν αριστερό κόμμα; Είναι σοβαρά αυτά. Το ΠΑΣΟΚ ήταν αστικό κόμμα και μάλιστα τα μεγάλα συμφέροντα της χώρας εξυπηρετούνταν καλύτερα από τις κυβερνήσεις του, για αυτό και το στήριζαν με νύχια και δόντια. Το ΜΕΓΚΑ στήριζε τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ; Και η ιδιοκτησία του ΜΕΓΚΑ γνωρίζουμε που ανήκει. Και ασφαλώς δεν ανήκει στα συνδικάτα… Ας αφήσουμε τη πλάκα. Το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα αστικό κόμμα με αριστερή φρασεολογία, που εγκλώβισε τους αριστερούς της Ελλάδας και εμπόδισε την ενίσχυση του ΚΚΕ (ες και εξ). Το σύστημα έχει πάντοτε έτοιμες λύσεις για ώρα ανάγκης. Τελευταία ετοίμασε τη λύση του «αριστερού» Κουβέλη, που έδωσε αριστερο άλλοθι στη κυβέρνηση του Σαμαρά για να «επαναδιαπραγματευθεί» το μνημόνιο.

Αλλά τσιμουδιά για τη ταμπακιέρα. Για τη κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΕΔ και που κατά κόρο έχουν παρουσιαστεί στο παρόντα χώρο, ευθύνεται η αριστερά, ή οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ; Για τα προβλήματα της θητείας, ευθύνεται η αριστερά;

Οι απόψεις μου για τη στρατιωτική θητεία, έχουν καταχωρηθεί πάρα πολλές φορές στο «εν κρυπτώ», είτε με σχόλια, αλλά και σε ένα άρθρο με τίτλο «Μια απάντηση στον Πολίτη Οπλίτη για το άρθρο - Πως μπορεί να αποκτήσει νόημα η στρατιωτική θητεία;».

Βασική μου θέση: 1) Ισότητα, ισονομία, δικαιοσύνη. 2) Η θητεία αποτελεί φόρο ελευθερίας στην ειρήνη και φόρο αίματος στο πόλεμο. Όλοι έχουν ίσα δικαιώματα στη ζωή. 3) Θητεία 18 μηνών το ελάχιστο. 4) Καθολική στράτευση για όλους, άνδρες και γυναίκες, στην ηλικία των 18, χωρίς καμιά εξαίρεση (ίσως για κάποια καθήκοντα, πχ ιατροί, στη βάση όμως σαφώς καθορισμένων εκ των πρότερο αναγκών). 5) Άκρως απαιτητική επιχειρησιακή εκπαίδευση.

Ανώνυμος 17 Ιουλίου 2012 στις 1:24:00 π.μ. EEST  

Αρματιστή σε συγχαίρω για όσα είπες. Υπάρχει λογική σε αυτόν τον τόπο άρα υπάρχει ελπίδα. Θα παρακαλούσα κάποιους προπαγανδιστές κομμάτων να το αφήσουν το σπορ. Δεν τσιμπάμε παλικάρια, κάνετε μπαμ από μακριά.

NF 17 Ιουλίου 2012 στις 8:04:00 π.μ. EEST  

@Αρματιστης
Εγω εγραψα το σχολιο για τους Υπερορθοδοξους Αριστερους. Εκ παραδρομης δεν ανεφερα το ψευδωνυμο μου.
Δεν συμφωνω καθολου. Ο πατριωτισμος δεν ειναι ταξικο θεμα. Οι κουραμπιεδες υπαρχουν σε ολες τις κοινωνικες ταξεις αλλα οι ευποροι φαινονται περισσοτερο, γιατι εχουν τα μεσα και τις διασυνδεσεις να βολευτουν. Εγω ειδα στην παραμεθοριο ειδα στρατιωτες απο ολα τα κοινωνικα στρωματα. "Ολοι μαζι την εχουμε την Πατριδα, πλουσιοι και φτωχοι, μορφωμενοι και αγραμματοι" (Μακρυγιαννης)
Η ροζ Αριστερα που τοσο συμπαθεις βρισκοταν επι χρονια σε μια περιεργη ωσμωση με το πολιτικο συστημα: Ο Τσιπρας παραδεχθηκε οτι εβαλε βυσμα εναν ΠΑΣΟΚο φιλο του στο Στρατο, ενω η Δουρου εγινε Αναλυτρια Ασφαλειας σε καποιο Ινστιτουτο Αμυνας του ΥΕΘΑ εχοντας πτυχιο Παιδαγωγικου! Οι μπαχαλακηδες του ΣΥΡΙΖΑ ειναι κυριως παιδια ευπορων οικογενειων. Ο Καραμανλης Junior φροντιζε να αναθετει κρατικες προμηθειες στις κομματικες επιχειρησεις του ΚΚΕ, ιδιως στην Τυποεκδοτικη. Φυσικα οι ΣΥΡΙΖΑιοι εισπραττουν ευχαριστως την παχυλη κρατικη επιχορηγηση. Στελεχη του ΣΥΡΙΖΑ οπως ο Στρατουλης ελυναν και εδεναν στις ΔΕΚΟ, παρεα με τους ΠΑΣΟΚους. Αυτη τη στιγμη στο ΣΥΡΙΖΑ εχουν τρυπωσει ολοι οι πρωην ΠΑΣΟΚοι, που ελπιζουν να συνεχισουν τη μασα, μεταξυ αυτων και συνεργατες του Ακη!
Ξυπνα Αρματιστη! Ο ΣΥΡΙΖΑ προερχεται απο το διαβοητο ΚΚΕ εσωτερικου, τον πρωην «Ευρωκομμουνισμο», την «Ανανεωτικη Αριστερα», δηλαδή τη ροζ Αριστερα των σαλονιων. Μιλαμε για ψευτοδιανοουμενους που εγιναν Αριστεροι απο ενοχες για την κοινωνικη τους θεση, και που εβρισκαν πολυ «μπανάλ» το ορθοδοξο ΚΚΕ.

ΥΓ¨: «άρχουσας τάξη και παραφυάδες της» , «κεφαλαιο», «μεγαλοαστοι» « διαμεσολαβητες της εξουσίας» , «νομενκλατούρα της αστικής δημοκρατίας», «παιδιά του απλού λαού».
Οταν ενας Στρατιωτικος μεταχειριζεται με τοση ευχαριστηση την ξύλινη γλώσσα της Αριστεράς, τότε μαλλον υπάρχει προβλημα!

«Γνωριζετε οτι η παλη των ταξεων παραμενει ιστορικα αδικαιωτη, ενω η διεθνης καπιταλιστικη μεθοδολογια σαμποταρει την κολχοζνικη ιδιοκτησια, με αποτελεσμα να δημιουργειται ενας σεχταρισμος, που αποπροσανατολιζει τις μαζες και τις αφηνει σε ενα τελμα ιδεολογικης συγχυσης, με απροβλεπτες συνεπειες στην αναπτυξη του κινηματος της εργατικης ταξης, και στην απελευθερωση της απο τα ιμπεριαλιστικα δεσμα;»

Φιλε Αρματιστη, ευχομαι περαστικα και ταχεια ανανηψη! Επειδη ομως εισαι Ελλην Πατριωτης ειμαι βεβαιος οτι θα ξαναδεις το φως το αληθινον, και ο Αρματιστης-Σαουλ θα ξαναγινει Αρματιστης-Παυλος!

Ανώνυμος 17 Ιουλίου 2012 στις 9:32:00 π.μ. EEST  

@NF
να με συγχωρείς φίλε δεν κατάλαβα καλά. έχω μιλήσει και γω με ισραηλινούς και είδα 2 πράγματα. πρώτον διαφέρουν πάρα πολύ απο τους εβραίους της διασποράς όσον αφορά την σκληρότητά τους. δεύτερον δεν είναι όλοι κομάντα. έχουν και θητείες της πλάκας πχ οδηγός στο σεμ τους που είναι πιο χαλαρά απο εμάς.

το καλό με την ισραηλινή θητεία είναι οτι φιλτράρουν όσους θέλουν και τους προχωρούν προς ειδικές και δόκιμους. οι λοιποί κάνουν πολύ χαλαρές θητείες με την διαφορά απο εμάς οτι κάνουν ρεαλιστική εκπαίδευση και είναι σε ετοιμότητα μέχρι τα γεράματα.

Σχετικά με τους υπερορθόδοξους εβραίους να πω οτι αρκετοί πάνε στρατό στο Netzah Yehuda τάγμα.
Πόσοι παπάδες εδώ πάνε στρατό;

Πέρυσι μου ήρθε λευκό -μάλλον λόγω ειδικότητας- άσχετα αν βάζω κάτω σε γνώσεις ή σε φυσική κατάσταση μόνιμους στο αντικείμενο... τζάπα θητεία και τζάπα χαμένος χρόνος τελικά. εκεί σε οδηγεί το ελληνικό σύστημα: να νοιώθεις ΑΧΡΗΣΤΟΣ και μ@λ@κ@ς που πήγες! Σε πιάνει το παράπονο τελικά και στο τέλος μένουν μερικές αναμνήσεις και πικρία.

το όλο σύστημα πρέπει ριζικά να αλλάξει. πρώτο βήμα: ΑΡΣΗ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ στις ΕΕΔ.

μηδενιστής

ΥΓ ο αρματιστής επανήλθε δυναμικά. είδατε που η ζέστη κάνει καλό;;;
χαχαχαχα μπράβο για το άρθρο - συγκινήθηκα. γράψε αν έχεις χρόνο και για τον Δαβάκη. έβγαλα τη θητεία με τον κανονισμό πεζικού του.

Ανώνυμος 17 Ιουλίου 2012 στις 11:54:00 π.μ. EEST  

Να προσθέσουμε τρείς μήνες μόνο και μόνο για να βγαίνουν οι υπηρεσίες;Ο στρατός πρέπει να πάψει να ασχολείται με το φαίνεσθαι και ρίξει το βάρος του στο είναι.

enkripto 17 Ιουλίου 2012 στις 12:00:00 μ.μ. EEST  

Δηλαδή κατα την γνώμη σου το να βγαίνουν οι υπηρεσίες είναι κομμάτι του φαίνεσθαι και όχι του "είναι";

Τι άλλο θα ακούσουμε..

Ανώνυμος 17 Ιουλίου 2012 στις 1:07:00 μ.μ. EEST  

Όταν φυλάς "πύλη" σε στατόπεδο χωρίς περίφραξη είναι του φαίνεσθαι.

enkripto 17 Ιουλίου 2012 στις 1:19:00 μ.μ. EEST  

Δλδ το επιπλέον προσωπικό που θα προκύψει θα αναλωθεί στο "να φυλάει πύλη σε στρατόπεδα χωρίς περίφραξη"..Καλό και αυτό.

Απο δικαιολογίες πάντως πάμε καλά. Οτιδήποτε για να δικαιολογήσουμε την λούφα και την φυγοστρατία.

Ανώνυμος 17 Ιουλίου 2012 στις 1:40:00 μ.μ. EEST  

@εν κρύπτω

o (17 Ιουλίου 2012 11:54:00 π.μ. EEST) θέλει ένα ζήτημα που είναι πολύ βασικό γιατί ρίχνει το ηθικό στο σύνολο των στρατεύσιμων.
αυτό της ανόητης-άχρηστης υπηρεσίας.

το ανέκδοτο με το παγκάκι και τον σκοπό το ξέρουμε.

εγώ να προσθέσω και απο την δική μου πλευρά τις αγγαρείες άνευ εκπαιδεύσεως.
κανένα πρόβλημα οι πατάτες αλλά όταν κάνεις μόνο πατάτες κάπου τα παίρνεις στο κρανίο.

δεν είναι φυγοστρατία αλλά παράπονο.

η διοίκηση πρέπει να αλλάξει άμεσα την πολιτική αυτή.

μηδενιστής

enkripto 17 Ιουλίου 2012 στις 1:53:00 μ.μ. EEST  

Δεν νομίζω ότι στεναχωριέται για το παγκάκι ο ανώνυμος φίλος.

Και θα σου πώ γιατί,admin γαρ.

Καταντάει κουραστικό να τρολάρουν οι ίδιοι 3-4 κολλημένοι αρνητές στράτευσης, ΟΛΑ τα θέματα που έχουν να κάνουν με την θητεία.

Ανώνυμος 17 Ιουλίου 2012 στις 2:31:00 μ.μ. EEST  

@εν κρυπτώ

και φυγόστρατοι να είναι και να γκρινιάζουν, δεν γκρινιάζουν λιγότεροι απο μας που πήγαμε και φάγαμε στη μάπα ότι άκυρο υπήρχε στο στράτευμα

η ύπαρξη σωστής εκπαίδευσης θα ήταν το ηθικό υπόβαθρο πάνω στο οποίο ο οπλίτης χτίζει "καρτερία".

αν είσαι 30 μέρες στην άρτα πχ και απλώς κοιτάς τον ουρανό και φυλάς σκοπιά 2-4 παγκάκι το ηθικό διαλύεται. όταν πας στη μονάδα θα κοιτάς πως να φύγεις. λογικό είναι.
αν σε έσκιζαν όλη μέρα και μάθαινες τί εστί υγειονομικό και τί εστί σκοπιά και περίπολο και πατάτα για 120 άτομα δεν θα σε πείραζε. θα γκρινιάξεις και πάλι αλλά λες έμαθα 2-3 χρήσιμα πράγματα σήμερα. πόσοι έφεδροι ξέρουν να βάζουν αιμοστατικό επίδεσμο;;;;

αυτά τα χρήσιμα μας λείπουν που δίνουν λόγο σε κάθε αρνητή, σε κάθε μπούλη και σε κάθε ρεαλιστή πια για να μην πατήσει ποτέ σε μονάδα.

επίσης αφού μερικοί απλώς δεν γουστάρουν στρατό - δικαίωμά τους - ο στρατός θα έπρεπε να τους φροντίσει!
τί θέλετε παιδιά;
4 μήνες θητεία - μόνο εκπαίδευση!!! απαντούν πάντα.
4 μήνες λοιπόν στο 575 πχ ή την ΕΜΚ με ειδικότητα τ/φ και εφεδρεία 15 χρόνια με 2 βδομάδες το χρόνο. καλή λύση, φτηνή και ουσιώδης.

μηδενιστής

enkripto 17 Ιουλίου 2012 στις 2:45:00 μ.μ. EEST  

Η διαφορά είναι απλή αλλά ουσιαστική.

Εσύ γκρινιάζεις για να βελτιώσεις, όχι για να διαλύσεις.

ΝΕΣΤΩΡ 17 Ιουλίου 2012 στις 3:09:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητό enkripto θα μου επιτρέψετε να δώσω μια απάντηση που οφείλω στο Αρματιστή.

΄΄....δεν είναι δημιούργημα της αριστεράς, αλλά των κυβερνήσεων των δύο αστικών κομμάτων (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) που άσκησαν την εξουσία ....΄΄ Αρματιστής16 Ιουλίου 2012 9:25:00 μ.μ. EEST .
΄΄Κοίτα να δεις τι κουβέντες αρχίσαμε τώρα.΄΄ Αρματιστής 17 Ιουλίου 2012 12:09:00 π.μ. EEST

Το ΠΑΣΟΚ καταρχήν δεν ήταν κόμμα της αστικής Δημοκρατία Ευρωπαϊκού τύπου, διότι υπάρχουν πολλές κατ΄ευφημισμόν Δημοκρατίες, αλλά Κίνημα, σύμφωνα με τον ιδρυτή του, με Μαρξιστική Ιδεολογία τριτοκοσμικού τύπου, μαζεύοντας στις τάξεις του όλα τα μπουμπούκια της Αριστερής κουλτούρας της εποχής, τα οποία βλέποντας ότι ήταν το όχημα για την κατάκτηση της Εξουσίας και την άλωση του αστικού κράτους. Και έτσι και έγινε. Το αστικό κράτος αλώθηκε και αντικαταστάθηκε από τους αλήστου μνήμης ΄΄Πρασινοφρουρούς΄΄. Μετά το ΄81 τίποτα δεν λειτουργούσε στο Κράτος αυτό, η Δικαιοσύνη δεν υπήρχε, όλα γίνονταν μέσω των ΄΄Πρασινοφρουρών΄΄, οι οποίοι ήταν πάνω από τον Νόμο, κανένας Δικαστής δεν είχε τα κότσια να τους ελέγξει. Το Αστικό Κράτος της Δεξιάς είχε καταληφθεί, ήταν η ρεβάνς της Αριστεράς για την ήττα της στον Εμφύλιο. Αυτή είναι η Αλήθεια. Για να διορισθεί κανείς το μόνο προσόν που χρειάζονταν ήταν η κομματική κάρτα του ΠΑΣΟΚ και η έγκριση των΄΄Πρασινοφρουρών΄΄. Ποιά ήταν η δράση των ΄΄Πρασινοφρουρών΄΄ στις Ελληνικές ΕΔ, μπορεί να ξεχάσει κάποιος αυτό το όργιο της τρομοκρατίας, του χαφιεδισμού, της αναξιοκρατίας, της καταρράκωσης κάθε ανθρώπινης αξιοπρέπειας, όταν έβλεπες Λοχαγούς, Ταγματάρχες να συνέρχονται σε επιτροπές σε Γραφεία χωρίς πινακίδα απέξω να κάνουν τις προαγωγές, μεταθέσεις, κλπ δίνοντας στην συνέχεια τις λίστες με τα ονόματα στα αρμόδια Συμβούλια με τους ΄΄Στρατηγούς΄΄ για να τις εγκρίνουν καταλύοντας κάθε έννοια Πειθαρχίας διαλύοντας έτσι τις ΕΔ. Τους ΄΄Στρατηγούς΄΄ να γλύφουν χωρίς ντροπή κατώτερους Αξκούς που ήταν ΄΄Πρασινοφρουροί΄΄, ενώ κατά τα άλλα το έπαιζαν σκληροί με τους άλλους. Την άλωση και την χρέωση των Ταμείων του Στρατού δίνοντας μερίσματα στο πρώην ΄΄στρατιωτικό προσωπικό΄΄ του ΕΛΑΣ που είχε συντριβεί από τον Εθνικό Στρατό στο Γράμμο και το Βίτσι το 1949. Η Δνση Ιστορίας Στρατού ξαναέγραψε την Στρατιωτική Ιστορία διαγράφοντας όλα τα εγκλήματα της Αριστεράς ενάντια στην Πατρίδα. Το ΠΑΣΟΚ δεν απεκατέστησε την Αριστερά ? Από μυάσματα και Προδότες, δεν τους έκανε Πατριώτες? Πόσος κόσμος επέστρεψε από τα πρώην Ανατολικά Κράτη, παίρνοντας Συντάξεις, χωρίς να έχουν καθόλου ένσημα, χωρίς να έχουν πληρώσει τίποτε στα Ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία, στεγαστικά δάνεια χωρίς επιστροφή, σπίτια δωρεάν, δωρεάν ιατρική περίθαλψη και άλλες διευκολύνσεις ? Ποιός τα πλήρωσε όλα αυτά ? Γύρισε κανένας Έλληνας εργάτης από Γερμανία ή από τα άλλα Ευρωπαϊκά Κράτη ή από τις ΗΠΑ και του έδωσε το Ελληνικό Κράτος κάτι, αλλά απεναντίας αυτοί έφεραν χρήματα σε συνάλλαγμα βοηθώντας το Ελληνικό κράτος. Οι αλήστου μνήμης εργατοπατέρες που διέλυσαν την Ελληνική Οικονομία, μαζί με τους Αγροτοπατέρες με τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς έφαγαν όλα τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, διαλύοντας την Αγροτική οικονομία της χώρας ? Τι έγινε στα Πανεπιστήμια, η Αριστερή θολοκουλτούρα δεν επικράτησε ? Πρυτάνεις δεν βρέθηκαν με πολυτελή αυτοκίνητα και λογαριασμούς εκατομμυρίων ?

ΝΕΣΤΩΡ 17 Ιουλίου 2012 στις 3:11:00 μ.μ. EEST  

Συνέχεια,

Αυτή ήταν λοιπόν η περίφημη Αριστερή Ηθική. Όπου υπήρχε Κρατικό χρήμα και περιουσία ήταν δική μας, δεν την κλέβαμε μας ανήκε ! ! Για ποιούς Επιχειρηματίες και Κεφάλαιο μιλάμε ? Για όλους αυτούς που άλωσαν το Κράτος τρώγοντας τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, που δεν είχαν τίποτα κάνει στη ζωή τους, βρέθηκαν με περιουσίες από το τίποτα, έγιναν τα καινούργια τζάκια και οι Βιομήχανοι της Ελλάδος και οι Τραπεζίτες ? Σήμερα που κόπηκαν τα κρατικά δάνεια, έχουν όλοι τους καταρρεύσει. Οι πραγματικοί επιχειρηματίες δεν είχαν καμία σχέση με την Ελληνική Σοβιετία, ήταν εκτός Ελλάδος και μεγαλούργησαν( 1ος Εμπορικός Στόλος στον Κόσμο) και έδιναν θέσεις εργασίας και ψωμί σε χιλιάδες Έλληνες. Αυτά δεν μπορούν να ξεχαστούν και άλλα πολλά ατέλειωτα, εκτός εάν κάποιος έχει πάθει αλτσχαιμερ. Και μετά μας λέτε ότι την Ελλάδα δεν την Κυβέρνησε η Αριστερά !!! Που έχει μετακομίσει όλο αυτό το ποσοστό που έφυγε από το ΠΑΣΟΚ, στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό δεν λέει τίποτα ? Μπορεί έτσι η Ελλάδα να ανακάμψει με αυτή την αριστερή νοοτροπία, ποιός θα επενδύσει σε αυτή την χώρα για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας ? ακόμη και ίδιοι οι Έλληνες πηγαίνουν στην Βουλγαρία και επενδύουν. Η φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη, η οποία έφτιαξε μεταπολεμικά αυτό το Κράτος, με τα όποια μειονεκτήματά του και τα λάθη της, βρέθηκε στο περιθώριο και απροστάτευτη, δεν μπόρεσε δυστυχώς να αντισταθεί στην Αριστερή λαίλαπα που επεκράτησε μετά το ΄΄81, αλλά και τώρα μετά την κατάρρευση της Ελληνικής Αριστερής Σοβιετίας, βρίσκεται εγκλωβισμένη, χωρίς την κατάλληλη Ηγεσία που απαιτούν οι περιστάσεις και που Ιστορικά πάντα έδινε και έζωσε αυτό το Έθνος.

Αρματιστής 17 Ιουλίου 2012 στις 3:14:00 μ.μ. EEST  

«Οι κουραμπιεδες υπαρχουν σε ολες τις κοινωνικες ταξεις αλλα οι ευποροι φαινονται περισσοτερο, γιατι εχουν τα μεσα και τις διασυνδεσεις να βολευτουν.»

Εγώ δεν έγραψα τίποτε για το που ανήκουν ταξικά οι «κουραμπιέδες». Διάβαζε με σωστά. Έγραψα ότι το άθλιο σύστημα εκτέλεσης της θητείας, είναι προϊόν των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Και βεβαίως το εκμεταλλεύονται προνομιακά οι κουραμπιέδες της άρχουσας τάξης (πολιτικής και οικονομικής), των μεγαλοαστών, των διαμεσολαβητών κλπ. Και στο σύστημα αυτό χωρούσε και ο Τσίπρας. Χώρεσε όμως και ο Σαμαράς και ο ΓΑΠ και ο Βενιζέλος. Τη δική μου θέση πιστεύω να τη διάβασες σωστά και να συμφωνείς.

«Η ροζ Αριστερα που τοσο συμπαθεις βρισκοταν επι χρονια σε μια περιεργη ωσμωση με το πολιτικο συστημα»

Εγώ δεν συμπαθώ τη «ροζ» αριστερά, και έχω γράψει αρκετά για τις θέσεις της για την εθνική ασφάλεια. Δεν συμπαθώ πλέον και με κανένα τρόπο και το κόμμα που ψήφιζα επί δεκαετίες. Το θεωρώ εξίσου υπεύθυνο με το ΠΑΣΟΚ για τη σημερινή κρίση, καθώς και για την άσχημη κατάσταση των ΕΔ. Και δεν το συμπαθώ ακόμη περισσότερο μετά τις εκλογές, διότι είπε ψέματα στους πολίτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι θα μειώσει τις αμυντικές δαπάνες (κακώς κάκιστα) και του την έπεσαν αγρίως όλοι. Κυρίως οι όψιμοι πατριώτες, αυτοί που είδαν το στρατώνα με το μακαρόνι. Ακόμη και αυτός ο χώρος, ένας από τους λόγους για τους οποίους πρότεινε ψήφο στο Σαμαρά, ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείωνε τις αμυντικές δαπάνες [«Εκλογές 2012, Πράξη Δεύτερη», «οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνουν ανέκαθεν τη μείωση των στρατιωτικών δαπανών, όπως μας (ξανα)θύμισε ο κ. Μπαλάφας την ίδια μέρα της επίσκεψης Τσίπρα στο ΥΕΘΑ. Με τις εξοπλιστικές δαπάνες ήδη στο μηδέν, και τις λειτουργικές δαπάνες ήδη μειωμένες, η εφαρμογή αυτής της προγραμματικής θέσης του ΣΥΡΙΖΑ θα σημάνει απλά την ακινητοποίηση και αχρήστευση της μεγάλης πλειονότητας των μέσων των ΕΔ ….»]. Δυστυχώς όμως, από ότι αναφέρεται στα μμε, οι προτάσεις του ΥΕΘΑ για την εξοικονόμηση 11,5 δις ευρώ, αναφέρονται σε περικοπές 680 εκατομμυρίων ευρώ στις αμυντικές δαπάνες… Κατά πως φαίνεται, ….. ψέματα…

«Ξυπνα Αρματιστη! Ο ΣΥΡΙΖΑ προερχεται απο το διαβοητο ΚΚΕ εσωτερικου, …»

Εγώ έχω ξυπνήσει προ πολλού. Έχω βγάλει τη τσίμπλα από το μάτι, από το Μάρτιο του 2010, όταν διαπίστωσα ότι η πατρίδα μας σύντομα θα χάσει την εθνική της κυριαρχία και θα γίνει ένα προτεκτοράτο της ξευτίλας. Από εκείνη τη στιγμή, κατέβηκα στο δρόμο και άρχισα να γράφω, προσπαθώντας με τις μικρές μου δυνάμεις να βάλω ένα λιθαράκι στη προσπάθεια για να μη γίνουν αυτά που βιώνουμε σήμερα και τα χειρότερα που έρχονται αύριο. Και η επωδός σε ότι γράφω, είναι ότι η χώρα θα πρέπει να ανακτήσει τη κυριαρχία της, διαφορετικά θα διαλυθεί. Και όλα αυτά που συζητάμε εμείς εδώ για τις ΕΔ και την εθνική άμυνα, δεν έχουν καμιά σημασία, αφού για όλα αποφασίζει η τρόικα και κυρίως οι Γερμανοί. Ψηφίζω λοιπόν με βάση την ελπίδα. Ελπίζω ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, πιθανό να ακυρώσει το μνημόνιο και να διώξει τη τρόικα. Για το τι θα έκανε το τρίο της συγκυβέρνησης, ήμουν απόλυτα βέβαιος. Θα συνέχιζε με ακόμη μεγαλύτερη αφοσίωση, με θρησκευτική ευλάβεια, τη πολιτική του μνημονίου και την εκτέλεση των εντολών της Μέρκελ. Άλλωστε είχαν στείλει και δηλώσεις νομιμοφροσύνης. Εγώ λοιπόν ψηφίζω ελπίδα. Εσύ συνέχισε να προτείνεις στρατιωτική δικτατορία. Τουλάχιστο να μας πεις και εσύ τι ψηφίζεις.

«Φιλε Αρματιστη, ευχομαι περαστικα και ταχεια ανανηψη! ….»

NF. Τα περαστικά σε μένα, δεν έχουν κανένα λόγο. Κέρδισα το στοίχημα της ζωής δύο φορές. Και μάλιστα στο παρά ένα. Ξέρεις τι είναι να πάθεις ένα βαρύτατο έμφραγμα και μόλις φθάνεις στο νοσοκομείο να παθαίνεις εκεί στη πόρτα των επειγόντων ανακοπή; Ζω λοιπόν με μισή καρδιά για το σήμερα. Κατόπιν αυτού, τη κάπα μου την έχω κρεμάσει. Περαστικά λοιπόν, σε αυτούς που ψήφισαν το τρίο της συγκυβέρνησης.

Ανώνυμος 17 Ιουλίου 2012 στις 4:12:00 μ.μ. EEST  

Μπράβο Νέστωρα, επιτέλους κάποιος έθεσε το δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων.

Με όλο το σεβασμό στον Αρματιστή, νομίζω ότι οι παρωπίδες του πλέον τον εμποδίζουν να αντιληφθεί στοιχειώδη πράγματα.

Και άλλοι αγαπήσαν αλλά δεν κάνουν έτσι.

Ανώνυμος 17 Ιουλίου 2012 στις 5:49:00 μ.μ. EEST  

Για το επιπλέον προσωπικό θα βρεθεί κάποια υπηρεσία να το κρατά απασχολημένο.

NF 17 Ιουλίου 2012 στις 6:45:00 μ.μ. EEST  

@Αρματιστης

Εγω ψηφισα Πανο Καμμενο. Ο Πανος όμως δε λεει ολη την αληθεια. Δε λεει ότι η χρεωκοπια και η εξοδος από το ευρω(και ισως την ΕΕ) είναι αναποφευκτος.Δε λεει ότι οι πρωτοι μηνες με τη Νεα Δραχμη θα ειναι κολαση. Ελπιζω να ωριμασει, αλλιως………………

Ερχεται λοιπον ο ΣΥΡΙΖΑ. Κανει σταση πληρωμων.Ολα ευκολα μεχρι εδώ. Θα πρεπει να φυγουμε από το ευρω, αυτο όμως δεν είναι και τοσο κακο.
Όμως Η Ελλαδα εχει ένα προβλημα. Ακομα και χωρις την πληρωμη των τοκοχρεωλυσιων , η Ελλαδα εχει ελειμμα ισοζυγιου τρεχουσων συναλλαγων 9 δις ευρω το 2011. Τα αγαθα και οι υπηρεσιες που εξαγει (τροφιμα, βιομηχανικα προϊοντα, τουρισμος, ναυτιλια) υπολειπονται κατά 9 δις. ευρω αυτων που εισαγει. Αν μας διωξουν και από την ΕΕ και διακοπουν τα κοινωτικα κονδυλια, αυτό το ελλειμμα παει στα 13 δις. ευρω. Η Ελλαδα δεν παραγει αρκετα προϊοντα, τα οποια να εχουν τετοια σχεση κοστους ποιοτητας, ώστε να τα θελει ο υπολοιπος κοσμος. Αυτό πρεπει να λυθει ΑΜΕΣΩΣ, αλλιως η χωρα θα ΠΕΙΝΑΣΕΙ.

Πώς θα γινει αυτό; Η υποτιμηση της Νεας Δραχμης θα βοηθησει, αλλα δεν αρκει. Θα πρεπει να θεσπιστουν ΑΜΕΣΩΣ μια σειρα από δεξιες φιλελευθερες οικονομικες μεταρρυθμισεις, που θα κανουν παραγωγικη την Οικονομια, ώστε να καλυπτει τις εισαγωγες της από τις εξαγωγες, τη ναυτιλια και τον τουρισμο. Ειναι αυτές που προτεινει το ΔΝΤ, και προσπαθησε εν μερει να εισαγει ο Μητσοτακης το 1990-1993.


Οι μεταρρυθμισεις αυτές όμως βρισκονται σε απολυτη αντιθεση με την ιδια την κοσμοθεωρια του ΣΥΡΙΖΑ. Ουδεποτε θα τις υιοθετησει αλλιως αυτοακυρωνεται ως κομμα. Επομενως ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμοσει μια μαλλον αυτοσχεδια αριστεριζουσα οικονομικη πολιτικη, σαν αυτή που περιεγραψαν ο Μηλιος και ο ανεκδιηγητος Στρατουλης. Αποτελεσμα; Η Ελλαδα, θα γινει όπως οι χωρες του Ανατολικου μπλοκ μετα το 1990, και τοτε..... « ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ».

Ο Στρατος πρεπει να επεμβει ΠΡΙΝ γινει αυτό. Θα κανει σταση πληρωμων, θα σουταρει την Τρόικα. Ταυτοχρονα όμως θα επιβαλλει βιαιως τις αναγκαιες δεξιες φιλελευθερες οικονομικες μεταρρυθμισεις στην αντιδραστικη μεριδα του πληθυσμου. Αν το κανει, η Ελλαδα θα γινει γρηγορα μια σοβαρη καπιταλιστικη οικονομια και η ανακαμψη θα ελθει ταχυτατα.

Εσυ και οι συναδελφοι σου θα δωσετε τη λυση Αρματιστη. Ειτε το θελετε ειτε όχι.
Εσεις δωσατε τη λυση το 1909, το 1922, το 1936. Ξερεις ότι λεω το σωστο, αλλα φοβασαι να το παραδεχθεις. Φοβασαι τον περιγυρο ,μη σε πουν «φασιστα, που παταγες (δηθεν) τα παιδια με τις ερπυστριες στο Πολυτεχνειο». Εγω δεν ειμαι στρατιωτικος και δε φοβαμαι να πω την αληθεια.

Οι επεμβασεις σας τοτε δεν εβλαψαν την Πατριδα. Τι να κανουμε, αφου ο Ελληνικος λαος είναι ανωριμος;

Αρματιστής 17 Ιουλίου 2012 στις 6:56:00 μ.μ. EEST  

@ Νέστορα

Συμφωνώ απόλυτα για αυτά που γράφεις για το ΠΑΣΟΚ και επαυξάνω. Διέπραξε αυτά που αναφέρεις και ακόμη περισσότερα. Σε καμιά περίπτωση όμως το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν αριστερό κόμμα. Μπορεί να χρησιμοποιούσε αριστερή φρασεολογία, μπορεί να διέθετε στελέχη με αριστερές καταβολές ή αριστερό προφίλ, μπορεί να εγκλώβισε στους κόλπους του ένα σημαντικό τμήμα του Κέντρου, καθώς και τις μάζες των αριστερών που δεν ήθελαν να ανήκουν στο ΚΚΕ, αλλά το ΠΑΣΟΚ παρέμεινε στο πυρήνα του ένα κόμμα που εξυπηρέτησε με το καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης της χώρας και για αυτό το λόγο αυτή το υποστήριζε με κάθε τρόπο. Ο «σοσιαλιστής» Σημίτης, ο χειρότερος κατ’ εμέ πρωθυπουργός της χώρας των τελευταίων 40 ετών, απολάμβανε μοναδικής υποστήριξης από τους "εργολάβους", με αποτέλεσμα ακόμη και σήμερα, τα συστημικά μέσα να τον προβάλουν σαν εθνικό κεφάλαιο. Το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα κακό αντίγραφο της ΝΔ, η οποία στη συνέχεια αντέγραψε πολλές από τις τακτικές και τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ. Και βεβαίως το ΠΑΣΟΚ, εξέθρεψε στον υπέρτατο βαθμό το πελατειακό κράτος, δημιουργώντας μια ισχυρή δεξαμενή ψηφοφόρων για τη διαιώνιση της κυριαρχίας του. Έπρεπε όμως να φθάσει η ώρα της κρίσης για να ξεβρακωθεί, να δείξει το αληθινό του πρόσωπο και να στραφεί με ιδιαίτερη μανία εναντίον των πλέον αδυνάτων τάξεων. Οι πολίτες, ακόμη και τα πρώην φανατικά στηρίγματά του, το εγκατέλειψαν και το οδήγησαν στον απόπατο της ιστορίας.

Αν αυτά που ανέφερες εσύ και πρόσθεσα εγώ, κάνουν το ΠΑΣΟΚ αριστερό κόμμα, … πάσο.

Αλλά και πάλι δεν κατάλαβα για ποιο λόγο οδηγηθήκαμε σε αυτό τον διάλογο, όταν η αναφορά μου αφορούσε μόνο τη θητεία…

Και μια ερώτηση:
Η ΝΔ δεν φέρει καμιά ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση των ΕΔ; Η ΝΔ είναι άμοιρη ευθυνών για τον άθλιο τρόπο με τον οποίο εκτελείται η θητεία των κληρωτών; Γιατί ζορίζεσαι τόσο πολύ όταν τα ρίχνουμε στη ΝΔ;

NF 17 Ιουλίου 2012 στις 7:04:00 μ.μ. EEST  

ΝΕΣΤΩΡ:
Πολυ σωστα. Αλλα δεν μας τα ειπες ολα. Πες μας για τις 300,000 μαϊμου συνταξεις που υποχρεωθηκε να δωσει το Μ.Τ.Σ. στους δηθεν "αγωνιστες της Εθνικης Αντιστασης" , με αποτελεσμα το ταμειο να ειναι στα σημερινα του χαλια. Υπενθυμιζω οι μισοι και πλεον απο τους διακιουχους ηταν γυναικες ή ανηλικα παιδια το 1941-1944.
Το ΕΑΜ ηταν φαινεται στρατος γυναικων και 14χρονων αγοριων!

Μια και εδω ειναι στρατιωτικος
ιστοχωρος πες μας το αλλο: Το 1981 η Ελλαδα ειχε 2:1 υπεροπλια εναντι της Τουρκιας σε συγχρονα μαχητικα αεροσκαφη. Το 1996 ηταν 2:1 υπερ της Τουρκιας. Αποκλειστικος υπευθυνος ο Α. Παπανδρεου και τα οσα εκανε με την κατ'ευφημισμο "αγορα του αιωνα". Ειμαστε τυχεροι που δεν το πληρωσαμε με μια εθνικη τραγωδια.

Το ΠΑΣΟΚ ειναι το πιο διεφθαρμενο κομμα της συγχρονης ελληνικης Ιστοριας. Απο τοτε που ελευθερωθηκε ο τοπος αυτος απο τον Τουρκο δεν υπηρξε πιο δεφθαρμενο κομμα απ το ΠΑΣΟΚ. Αλλα και η ΝΔ του 2004-2009 ειχε πλεον μετατραπει σε γαλαζιο ΠΑΣΟΚ.

Το 1967 οι Απριλιανο εκαναν πραξικοπημα για να διωξουν λεει τους "φαυλους" . Και ομως η Ελλαδα ειχε εξαιρετικους πολιτικους το 1967.Οι Συνταγματαρχες επρεπε μονο να συλλαβουν και να εκτελεσουν επιτοπου τον ενα και μοναδικο μοναδικο φαυλο πολιτικο στην Ελλαδα του 1967, και μετα να γυρισουν στους στρατωνες. Ποιος ηταν αυτος; Ο ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Αν το ειχαν κανει δεν θα ειχε υπαρξει ΠΑΣΟΚ, δεν θα ειχε υπαρξει 1981, και η μοιρα της Ελλαδας θα ηταν διαφορετικη.

Αρματιστής 17 Ιουλίου 2012 στις 7:09:00 μ.μ. EEST  

@ Ανώνυμο 17 Ιουλίου 2012 4:12 μ.μ.

Φίλε μου

Το αν το ΠΑΣΟΚ είναι δεν είναι αριστερό κόμμα, αποτελεί το μείζον, ώστε να θεωρείς ότι ο Νέστορας "έθεσε το δάκτυλο επί των τύπον των ήλων";

Εγώ έγραψα ότι τέτοιες μέρες θα έπρεπε να είχαμε σαν σημείο αναφοράς τον Βελισσαρίου, το 1/38 Σύνταγμα Ευζώνων, τις μάχες που έδωσε το υπόψη Ευζωνικό σύνταγμα και τις θυσίες των Ευζώνων, που βεβαίως σε καμιά περίπτωση δεν προέρχονταν από "τζάκια", δεν ήσαν εύποροί, δεν προέρχονταν από τα αστικά κέντρα, δεν ήσαν ντιντίδες, αλλά ήταν λεβέντες και παλικάρια με καθαρό λόγο, που στρατολογούνταν στα ορεινά διαμερίσματα της πατρίδας μας. Τσοπαναραίοι που πιλάλαγαν στα πιο απάτητα και άγρια βουνά αυτής της χώρας ήταν εκείνα τα λαμπρά παιδιά που θυσιάστηκαν για την Ελλάδα.
Και η αναφορά μου, αφορούσε ακόμη και τη θητεία.

Μήπως φίλε μου ο "τύπος των ήλων" είναι τα παραπάνω και όχι αν το ΠΑΣΟΚ είναι αριστερό κόμμα;

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 18 Ιουλίου 2012 στις 12:33:00 π.μ. EEST  

ο να ψηφίζει κανείς Καμμένο και να υποστηρίζει την πολιτική Μητσοτάκη ανήκει στη σφαίρα της ψυχιατρικής, οπότε σηκώνω τα χέρια. Ωραιότατες ιδέες...να επέμβει ο στρατός για να επιβάλλει σκληρά νεοφιλελεύθερα μέτρα μετά από την αποτυχία (κάποιοι θα το φροντίσουν βέβαια) των συριζαίων. Το μόνο σίγουρο οτι πάσχετε από πρωτοτυπία στο χώρο της ακροδεξιάς. Το σενάριο αυτό είναι ο πραξικόπημα του Πινοσέτ στη Χιλή. Το τι ακολούθησε το γράφει η ιστορία, με την οποία βέβαια η ακροδεξιά έχει πάρει διαζύγιο και την έχει αντικαταστήσει με προφητείες και συνομωσιολογία. Το τι πέτυχε ο νεοφιλελευθερισμός το βλέπουμε στην Ευρώπη, όπου ένα ένα τα "θαύματα της οικονομίας" αποδεικνύονται εφιάλτης για τους πολίτες. Άλλωστε για το χάλι μας δε φταίει τόσο το υπερτροφικό και προβληματικό δημόσιο όσο η φοροδιαφυγή στον ιδιωτικό τομέα (πείτε μου ποιος γιατρός δικηγόρος, μηχανικός, έμπορος, επιχειρηματίας δηλώνει έστω και το 30% των εσόδων του στην εφορία) Αλλά ο ιδιωτικός τομέας είναι η ιερή αγελάδα του καπιταλισμού και ποτέ δε φταίει...Χρόνια τώρα βλέπω καθημερινά μέσα στην τάξη τι σημαίνει ελεύθερη αγορά: μεροκάματα του κώλου, ένσημα μηδέν, υπερωρίες χωρίς πληρωμή, αναξιοκρατία και διαφθορά στο φουλ. Είναι ζήτημα να βρεις τρεις στους δέκα εργοδότες να είναι απλώς ανεκτοί. Ή μήπως θέλετε να σας πω για ιστορίες με αγρίους στο χώρο της επίσημης παραπαιδείας; Μόρφωση για λίγους, υγεία για λίγους, υποχρεώσεις για τους πολλούς. Αυτό είναι ο νεοφιλελευθερισμός και αυτό επικρατεί σήμερα όταν το κράτος τεχνηέντως απαξιώνει τη δημόσια υγεία και παιδεία προς όφελος ιδιωτών . Αν τα παραδώσουμε όλα στους ιδιώτες γίνεται να βελτιωθούν; Μπαρούφες Μάνου και Μπακογιάννη... βάλτους ένα εξάμηνο σε ελληνικό εργοστάσιο και ας βγάλουν κανένα δίμηνο σε δημόσιο νοσοκομείο και θα σου πω για το θαύμα του νεοφιλελευθερισμού.
Η πολιτική ασχετοσύνη της συντριπτικής πλειοψηφίας των δεξιών γίνεται πασιφανής όταν φτάνουμε στη συζήτηση για το ΠΑΣΟΚ. Το οποίο υπήρξε ένα τυπικά ελληνικό προσωποπαγές κόμμα, ουδέποτε πραγματικά αριστερό με πασπάλισμα αριστεροσύνης και βαθύτατα δεξιά νοοτροπία, πρακτική και τσέπη. Λεηλάτησε και έβαλε στο περιθώριο την πραγματική αριστερά που έκτοτε δεν ανέκαμψε - το μόνο καλό είναι οτι το ΠΑΣΟΚ μάζεψε τα σκουπίδια της αριστεράς . Δυστυχώς κληρονόμησε και επαύξησε όλα τα ελαττώματα της δεξιάς: δημόσιο = φέουδο των ημετέρων, παχυλές αμοιβές ημετέρων πρασινοφρουρών, απίστευτη αλαζονεία, τρομακτική διαφθορά παντού, η διαπλοκή ως κανόνας. Υπάρχει ωστόσο μια ειδοποιός διαφορά σε σχέση με το παρελθόν: η προϊούσα διαφθορά των συνειδήσεων. Το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου και πολύ περισσότερο το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη νομιμοποίησε τη διαφθορά σε ηθικό επίπεδο. Πριν όποιος πλούτιζε παράνομα ονομαζόταν κλέφτης (αν και πίσω από την πλάτη του διότι είχε προστάτες) Το ΠΑΣΟΚ έκανε τον κλέφτη πρότυπο και αξία. Δε λέω, η σταδιακή βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, ήδη από τη δεκαετία του 70 και νωρίτερα ακόμη, είχε αρχίσει να διαβρώνει ηθικά τον κόσμο (ό,τι φάμε ότι πιούμε...) αλλά το κακό παραέγινε επί ΠΑΣΟΚ όπου, ειδικά στις δυο τετραετίες του Σημίτη, όλοι έκλεβαν όλους. Το μαύρο χρήμα ήταν ο κανόνας. Το να δηλώνεις τα εισοδήματά σου ήταν βλακεία. Το να ληστεύεις το δημόσιο ή τους πελάτες σου καπατσοσύνη. Τα εθνικά ζητήματα μπανάλ και βαρετά για δεξιούς και αριστερούς. Οι πρώτοι νοιάζονταν για τα πάρτι στη Μύκονο και οι δεύτεροι για την ... ελληνοτουρκική φιλία (Φανταστείτε οτι εμένα στο στρατό φίλοι μου, αριστεροί και αυτοί, με είχαν βγάλει... τουρκοφάγο!!! επειδή διάβαζα Πτήση και Αμυντικά Θέματα). Ζωή 'Κλικ", νοοτροπία "Νίτρο" και οι κώλοι ως αξία. Αυτά καλλιέργησε και γιγάντωσε το ΠΑΣΟΚ. Και δεν υπάρχει κανείς πια να λυπηθεί για την τωρινή του πτώση.
(συνέχεια)

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 18 Ιουλίου 2012 στις 12:33:00 π.μ. EEST  

Μόνο που η τροχιά της αυτοκαταστροφής δεν έχει τέλος. Η οικονομική καταστροφή είναι κατά βάθος ασήμαντη μπροστά στην ηθική που συνεχίζεται. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αγανακτεί για τους πολιτικούς που οι ίδιοι εξέλεξαν και επέλεξαν να είναι αυτοί που είναι: φαφλατάδες ανίκανοι και διεφθαρμένοι: δείτε λαμπρό υπόδειγμα τον μεγάλο τραγουδιστή. Με τον εαυτό του κανείς δεν αγανακτεί. Για όσα ο ίδιος έκλεβε έμμεσα και άμεσα από το δημόσιο και από τους συμπολίτες του ούτε κουβέντα. Δε γίνεται όμως έτσι. Αν δεν αλλάξει η νοοτροπία συλλογικά κανένα πακέτο με δις δε μας σώζει. Χωρίς αλληλεγγύη και αίσθηση καθήκοντος απέναντι στους εαυτούς μας και τη χώρα και χωρίς αυστηρό περιουσιακό έλεγχο για να αναχαιτιστεί η διαφθορά, δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από την περιδίνηση. Αυτά είναι το καύσιμο και αυτά δίνουν ώση στους κινητήρες της χώρας. Το χρέος είναι απλώς αποτέλεσμα, η παντελής ανηθικότητα και γουρουνοποίηση είναι η αιτία.

Αρματιστής 18 Ιουλίου 2012 στις 1:49:00 π.μ. EEST  

Πολύ σωστός και ακριβής.

Δυστυχώς όμως, κάποιοι θέλουν να ονειρεύονται ότι πρέπει να κατέβουν τα τανκς, να αναδειχθεί κάποιος νέος μέγας Ναπολέων, που θα σώσει τη χώρα και θα ζήσουμε εμείς καλά και τα παιδιά μας καλύτερα.

NF 18 Ιουλίου 2012 στις 4:50:00 π.μ. EEST  

Οι Αριστεροι που καταγγελουν το ΠΑΣΟΚ εισεπρατταν ευχαριστως τις ρουσφετολογικες προσοδους που τους εξασφαλισε το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετια του 1980. Δεκαδες χιλιαδες αριστεροι που ηρθαν ξεβρακωτοι απο το πρωην Ανατολικο μπλοκ το 1982 ελαβαν συνταξη χωρις να εχουν ουτε ενα ενσημο στο ΙΚΑ. Περιπου 400,000 Αριστεροι πηραν συνταξη «Αγωνιστη Εθνικης Αντιστασης» το μετα το 1982, το πιο αθλιο ρουσφετι στη νεοτερη ελληνικη πολιτικη Ιστορια. Πολλα απο αυτα δοθηκαν απο το ΜΤΣ, πραγμα που εχει οδηγησει το Ταμειο των Στρατιωτικων σε τραγικη οικονομικη κατασταση.
ΦΩΝΑΖΑΝ, ΑΛΛΑ ΕΤΡΩΓΑΝ!

Δεν εχει νοημα να αρχισω σοβαρη οικονομικη συζητηση με νευρωτικους Αριστερους.
Οποιοι ειδαμε τον ανεκδιηγητο Στρατουλη να αναλυει το οικονομικο προγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, καταλαβαμε.
Ολοι ξερουμε οτι το Μνημονιο των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, οδηγει τη χωρα σε Οικονομικο Ολοκαυτωμα.
Η λυση που προτεινω ειναι απλη: Σταση πληρωμων, εξοδος απο το ευρω, υποτιμηση της νεας δραχμης, αστραπιαια εφαρμογη των φιλελευθερων οικονομικων μεταρρυθμισεων που μας εχουν προτεινει ο ΟΟΣΑ και το ΔΝΤ για να ξαναγινει παραγωγικη η Ελλαδα, οπως ηταν καποτε.
Ταυτοχρονα απελαση των αλλοφυλων λαθροεισβολεων, και ενισχυση των Ενοπλων Δυναμεων, γιατι η οικονομικη αναπτυξη ειναι αδυνατη χωρις Εθνικη Ασφαλεια και Δημοσια Ταξη.
Αυτη την πολιτικη την επιβαλλει η Αναγκη . Θα την εφαρμοσουμε με τη θεληση μας, με σοφια και περισκεψη, η χωρις τη θεληση μας, πιεσμενοι απο τα γεγονοτα. Θα την εφαρμοσουμε ομως αλλιως χαθηκαμε.
Αν βρεθει Δημοκρατικη Ελληνικη Κυβερνηση να την εφαρμοσει εχει καλως. Αλλιως, ενας Τιμιος Δικτατορας.
Η αλλη εναλλακτικη ειναι τα voodoo economics του Τσιπρα και της Αριστερας . Και τοτε..... « ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ»

Ανώνυμος 18 Ιουλίου 2012 στις 9:29:00 π.μ. EEST  

@ΦΚΜΚ+Αρματιστή

λύσεις δεν δίνετε όμως... ίσως γιατί δεν τις βλέπετε;

και δυστυχώς εκεί που τελειώνουν οι λύσεις αρχίσει ο στρατός...

μηδενιστής

NF 18 Ιουλίου 2012 στις 1:53:00 μ.μ. EEST  

Το προβλημα της χωρας δεν είναι το πρωτογενες δημοσιονομικο ελλειμμα το οποιο μπορει σχετικα ευκολα να ισοσκελιστει,(πχ παταξη φοροδιαφυγης, κλεισιμο ζημιογονων ΔΕΚΟ) Αλλωστε το δημοσιονομικο ελλειμμα είναι βασικα ζητημα κατανομης πορων μεταξυ του Δημοσιου και του ιδιωτικου τομεα της οικονομιας.

Το προβλημα είναι το πρωτογενες ελλειμμα του ισοζυγιου τρεχουσων συναλλαγων.Αυτο και μονο αυτό καθοριζει αν μια χωρα μπορει να ζησει χωρις δανεικα ή όχι.

Ουτε μια λεξη δε λεει ο ΣΥΡΙΖΑ για το πώς θα αντιμετωπιστει αυτό.

Τι θα γινει αν ο Λυκανθρωπος Σόιμπλε δεν μασησει τις απειλες του Τσιπρα περι MAD(Mutually Asured Destruction) και τραβηξει το σχοινοι στα ακρα; Υπαρχει Plan B; Ποιο είναι;
Αν ο Πρωθυπουργος Αλεξης ισοσκελισει ταχυτατα το πρωτογενες ισοζυγιο τρεχουσων συναλλαγων, μπορει να γραψει τους Δανειστες στα αρχ….δια του. Αν όμως δεν μπορει, η Ελλαδα θα ΠΕΙΝΑΣΕΙ.

Πώς θα ισοσκελισει το ισοζυγιο τρεχουσων συναλλαγων ο ΣΥΡΙΖΑ αν κοπει η χρηματοδοτηση; Εγώ ειπα πως μπορει να γινει. Περιμενω να μας πουν οι ΣΥΡΙΖΑιοι.

Ανώνυμος 18 Ιουλίου 2012 στις 2:50:00 μ.μ. EEST  

στην Ελλαδα δεν υπαρχουν αριστερα κομματα, όλοι, απο το κκε μέχρι την χρυση αυγη, ειναι ακροδεξιοι.

Φτωχός και μόνος κάου μπόυ 18 Ιουλίου 2012 στις 4:48:00 μ.μ. EEST  

@Ν/F
Το τι φάγαν οι δεξιοί από τον εμφύλιο και μετά μήπως πρέπει να το ψάξουμε; Μήπως δεν εξαργύρωσαν χιλιάδες την "εθνικοφροσύνη" τους και τα κεφάλια ανταρτών που μάζευαν; Κάποια μέρα θα κάτσω να σου γράψω πόσοι συνεργάτες των Γερμανών τελείωσαν με βαθμό ταγματάρχη στον ΕΣ. Αυτά για αμοιβές....τις υπόλοιπες διευκολύνσεις που παρείχε το ελληνικό κράτος στους "εθνικόφρονες" δε χωράει να τις αναφέρουμε εδώ. Το παραλήρημά σου περί εφαρμογής των μέτρων ΔΝΤ και ΟΟΣΑ και περί τίμιου δικτάτορα το αφήνω ασχολίαστο. Οποιοσδήποτε έχει τη στοιχειώδη παιδεία και γνώση να καταλάβει τι ζητάς, ας σε κρίνει. Εγώ σηκώνω τα χέρια.

@μηδενιστή
Αν διαβάσεις τις τέσσερις τελευταίες σειρές του προηγούμενου σχολίου μου θα δεις και τις προτάσεις. Όσο για την επέμβαση του στρατού θα είχε νόημα αν ο στρατός ήταν το μόνο υγιές κομμάτι μιας νοσούσης κοινωνίας. Δυστυχώς δεν είναι: είναι κομμάτι της υπόλοιπης κοινωνίας, αποτελείται από τους ίδιους ανθρώπους. Ούτε εξωγήινοι είναι ούτε υπεράνθρωποι ούτε ηθικά καλύτεροι από όλους εμάς. Αν δε σωθείς μόνος σου μην ψάχνεις σωτήρες. Όλοι οι σωτήρες στην πολιτική σώζουν μόνο τον εαυτό τους και τους κολλητούς τους. Οι λαοί σώζονται μόνοι ή καταποντίζονται.

NF 19 Ιουλίου 2012 στις 8:28:00 π.μ. EEST  

Στους Αριστερους απαντησε ηδη ο Νεστωρας, με εξοχα επιχειρηματα, την ποιοτητα των οποιων εγω δεν μπορω να συναγωνιστω.
Θα πω μονο οτι Αριστεροι βριζουν τον ευεργετη τους, το ΠΑΣΟΚ, που τους τάιζε!Αιδώς!
Το επιπεδο οικονομικης σκεψης των Αριστερων ειναι αναλογο με αυτο του Στρατούλη. Τους ρωταω «πως θα ισοσκελισετε το ισοζυγιο τρεχουσων συναλλαγων σε συνθηκες χρεωκοπιας.» Τι καθομαι και τους μιλαω για πραγματα που δεν καταλαβαινουν;
Ο Πρωθυπουργος Τσιπρας θα παει στους Γερμαναραδες και θα τους εκβιασει. Ο λυκανθρωπος Σόιμπλε θα χεστει πανω του, θα κανει μεγαλες εκπτωσεις στο Μνημονιο, θα εκδωσει και ευρωομολογο ωστε να παρουμε λεφτα για «αναπτυξη».
Και αν .....ΔΕΝ;
Φοβουμαι οτι ο Λυκανθρωπος Σόιμπλε εχει μυριστει τι ειναι ο Τσιπρας.Ενα ποντικι που βρυχαται!
Εγω προτεινα εναν τροπο που θα αυξησει ταχυτατα την παραγωγικοτητα της Ελληνικης οικονομιας και θα της επιτρεψει να καλυψει τις εισαγωγες της σε περιπτωση χρεωκοπιας. Δυστυχως ο δικος μου τροπος ισως χρειαστει να επιβληθει βιαιως σε μια συμπαγη μειοψηφια του πληθυσμου που θα αντιδρασει με σφοδροτητα. Το δικο μου σχεδιο ποναει πολυ βραχυπροθεσμα, αλλα οι Δανειστες θα παρουν τον πούλο, η Εθνικη Ανεξαρτησια θα ανακτηθει, και η Οικονομικη ανακαμψη θα ερθει!
Ποιο ειναι το plan B του ΣΥΡΙΖΑ αν δεν περασει ο εκβιασμος στους Γερμανους, και παμε σε σταση πληρωμων;
Γιατι αν δεν υπαρχει σοβαρο Plan B, τοτε ....... « ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ»!


Ο Νεστωρας με εξεφρασε πληρως

Alexandros 20 Ιουλίου 2012 στις 6:47:00 μ.μ. EEST  

Καταρχάς, δεν μπορώ να καταλάβω πως κάθε συζήτηση καταλήγει στον εμφύλιο και για αυτό δεν θα συμμετάσχω στη συζήτηση μιας και το θέμα δεν έχει καμια σχέση με τον εμφύλιο πιστέψτε με.

Κατά δεύτερον μια ερώτηση στον φίλο armatisth, γραφει το Πασοκ είχε αριστερή φρασεολογία, αριστερά στελέχη η αριστερίζουσα στελέχη αλλα δεν ήταν αριστερό κόμμα, πέρα από το ότι αυτό καθεαυτό αποτελεί μια αντίθεση, θα ήθελα να μας γράψει ένα αριστερό κόμμα σε ολόκληρη την υφήλιο, το οποιο δεν υπερασπίστηκε τελικά την άρχουσα τάξη η δεν έφτιαξε το ίδιο μια άρχουσα τάξη για να υπερασπιστεί. και τέλος πάντων τι είναι αυτό που λέμε αριστερά, έχει υπάρξει αριστερά όπως την εννοεί ο ΣΥΡΡΙΖΑ η μήπως μιλάμε για μια ουτοπία. Και κάτι ακόμα, αυτά που πρεσβεύει σαν ιδεολογία η Χρυσή Αυγή και αυτά που πρεσβεύει η Αριστερά, διαφέρουν στο εξής, η Χρυσή Αυγή δεν θέλει ούτε έναν μετανάστη και ο Σύρριζα αν είναι δυνατόν δεν θέλει ούτε έναν Έλληνα, κατά τα αλλα είναι τα ίδια, συγγνώμη η Χρυσή Augh θέλει να στρατευτούν οι Γυναίκες αντί αυτού ο ΣΥΡΡΙΖΑ θέλει να στρατευτούν οι Πακιστανοί. Κατά τα αλλα συμφωνείτε με αυτά που υποστηρίζουν τα δυο κόμματα για να καταλάβω κι εγώ?

Το πρόβλημα είναι πως τα δυο κόμματα αυτά δεν προτείνουν ούτε μια ρεαλιστική λύση η πρόταση έστω για κανένα θέμα, μα για κανένα όμως, είναι κατόρθωμα αυτό και το αποτέλεσμα είναι να παραμένουν οι μαριονέτες στην εξουσία και να κυβερνάει η τρόικα γιατί εμείς είμαστε ανίκανοι να κυβερνηθούμε, να η πικρή αλήθεια και εσείς καθίστε και τσακωθείτε για τον εμφύλιο και αν έφαγαν περισσότερα οι δεξιοί η οι αριστεροί μέσω του ΠΑΣΟΚ, το ότι τελικά και οι δυο έφαγαν δεν φαίνεται να απασχολεί κανέναν.......Καλή τύχη, όταν καταλήξετε να με ενημερώσετε, να συζητήσουμε για κάνα σοβαρό θέμα.

Αρματιστής 20 Ιουλίου 2012 στις 11:45:00 μ.μ. EEST  

@ Alexandros

Το σχόλιο το δικό μου αφορούσε τη θητεία. Στη φωτογραφία που ανάρτησε το εν κρυπτώ,για να δείξει ότι ακόμη και οι Ισραηλινές υπηρετούν τη θητεία τους και ποτέ δεν αποχωρίζονται το όπλο τους, εγώ είπα ότι τα δικά μας παραδείγματα πρέπει να είναι ο ταγματάρχης Ιωάννης Βελισσαρίου και οι τσολιάδες του που άφησαν τη τελευταία τους πνοή στο ύψωμα 1378 στην Άνω Τζουμαγιά.

Αλέξανδρε έχεις να μου κάνεις καμιά ερώτηση για τον Ιωάννη Βελισσαρίου; Ξέρεις που βρίσκεται η Άνω Τζουμαγιά και το ύψωμα 1378; Αυτή τη στιγμή, μόνο για αυτά μπορώ να συζητήσω. Τα σκουπίδια της ιστορίας δεν με ενδιαφέρουν. Αν ενδιαφέρεσαι πολύ, ρώτα το Νέστορα και τον ΝΦ

ΝΕΣΤΩΡ 23 Ιουλίου 2012 στις 10:17:00 π.μ. EEST  

Αρματιστής
΄΄Τα σκουπίδια της ιστορίας δεν με ενδιαφέρουν. Αν ενδιαφέρεσαι πολύ, ρώτα το Νέστορα και τον ΝΦ. ΄΄ Μερικοί τώρα ΄΄φτύνουν εκεί που έγλυφαν΄΄ ! ! !, τα σκουπίδια εννοώ.

Ανώνυμος 24 Ιουλίου 2012 στις 5:20:00 π.μ. EEST  

Δεν είναι καθόλου γελοίο όπως γράφουν κάποιοι.

Στο Ισραήλ ενοπλους έχει παντού και όχι μόνο στη παραλία.

Γελοίοι είναι οι Ελληνες. Το σίγουρο είναι ότι οι Ισραηλινοί μόνο γελοίοι δεν είναι.

Και θα πρεπε να είναι παράδειγμα για τους Ελληνες.

Ανώνυμος 24 Ιουλίου 2012 στις 5:49:00 π.μ. EEST  

"Εγώ θα έλεγα ΕΥΤΥΧΩΣ που δεν χρειάζεται να είμαστε έτσι...ακόμα..."

Το τραγικό, είναι ότι η Ελλάδα σχεδον το χρειάζεται, απλα δεν το έχει καταλάβει

Και όταν περιμένεις να το χρειάζεσαι όχι ΄΄σχεδον΄΄ αλλά στο 100 % και δεν έχεις προετοιμαστεί, είναι ήδη αργά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP