Νέος αρχηγός ΓΕΝ ο Δημήτριος Ελευσινιώτης

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Την αποστρατεία του έως σήμερα Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου κ. Γεώργιου Καραμαλίκη και την επιλογή ως νέου Αρχηγού ΓΕΝ του έως σήμερα Α΄ Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ Αντιναυάρχου κ. Δημητρίου Ελευσινιώτη αποφάσισε σήμερα ομόφωνα το ΚΥΣΕΑ μετά από εισήγηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Αναλυτικότερα, το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε:

α) την αποστρατεία του έως σήμερα Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου κ. Γεώργιου Καραμαλίκη στον οποίον απονέμει το βαθμό του Ναυάρχου εν αποστρατεία και τον τίτλο του Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΝ.

β) την επιλογή ως νέου Αρχηγού ΓΕΝ του έως σήμερα Α΄ Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ Αντιναυάρχου κ. Δημητρίου Ελευσινιώτη.

γ) την αποστρατεία του έως σήμερα Αρχηγού του Στόλου Αντιναυάρχου κ. Ιωάννη Καραΐσκου στον οποίο απονέμει τον τίτλο του Επιτίμου Αρχηγού του Στόλου.

δ) την αναδρομική απονομή του βαθμού του Πτεράρχου εν αποστρατεία και του τίτλου του Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΑ στον πρώην Αρχηγό ΓΕΑ κ. Παναγιώτη Παπανικολάου.

Μερικά στοιχεία για τον αντικαταστάτη του Αντιναυάρχου Καραμαλίκη:

Ο νέος Α/ΓΕΝ γεννήθηκε στην Σαλαμίνα στις 26 Αυγούστου 1955. Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1973 και απεφοίτησε το 1977 με τον βαθμό του Μαχίμου Σημαιοφόρου Π.Ν.

Ως κατώτερος Αξιωματικός υπηρέτησε:

* Στο Αντιτορπιλικό ΚΑΝΑΡΗΣ ως Σημαιοφόρος
* Στη Πυραυλάκατο ΜΠΑΤΣΗΣ ως Σημαιοφόρος
* Στο Αντιτορπιλικό ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ ως Ανθυποπλοίαρχος
* Συμμετείχε στη παραλαβή της Φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ ως Ανθυποπλοίαρχος και υπηρέτησε μέχρι και Υποπλοίαρχος

Υπηρέτησε ως Ύπαρχος στην Φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ. Διετέλεσε κυβερνήτης στην Πυραυλάκατο ΚΟΝΙΔΗΣ, υπηρέτησε στην υπηρεσία ΚΑΣΜΝ (Κέντρο Αυτοματοποιήσεως Συστημάτων Μάχης Ναυτικού) ως Πλωτάρχης και αργότερα ως Υποδιοικητής, στο βαθμό του Αντιπλοιάρχου. Ανέλαβε καθήκοντα Διοικητού της Δεύτερης Μοίρας των ΤΠΚ και υπηρέτησε στο Αρχηγείο Στόλου, ως Διευθυντής Γ3 και ΔΚΓ ως Αντιπλοίαρχος. Τον Μάιο του 1997 επελέγη ως Κυβερνήτης για την παραλαβή της φρεγάτας ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ από το Ολλανδικό Ναυτικό.

Διετέλεσε κυβερνήτης για περίπου 3 έτη, προαγόμενος δε σε Πλοίαρχο, τοποθετήθηκε ως Ακόλουθος Άμυνας (ΑΚ.ΑΜ.) στην Χάγη της Ολλανδίας . Διατέλεσε Διευθυντής Ασφάλειας και Πληροφοριών στο ΓΕΝ και στην συνέχεια Διοικητής της 2ης Μοίρας Φρεγατών. Ως Αρχιπλοίαρχος διετέλεσε για 2 χρόνια διευθυντής Α' Κλάδου του ΓΕΝ και από τον Μάιο του 2006 υπηρετεί ως Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, με τον Βαθμό του Υποναύαρχου. Τον Μάρτιο του 2007 τοποθετήθηκε ως Διευθυντής Ε' Κλάδου ΓΕΕΘΑ. Την 6η Φεβρουαρίου 2008 τοποθετήθηκε ως Α΄ Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Εξειδικεύτηκε στα ΕSM SPHINX, κατά τη διάρκεια παραλαβής της Φρεγάτας Λήμνος, στην Ολλανδία, παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο ΝPS, (Naval Postgraduate School in Monterey) όπου απέκτησε Master στην Επιστήμη των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Computer Science). Συμμετείχε σε τρία μεγάλα προγράμματα ανάπτυξης / βελτίωσης του συστήματος ESM/ECM APECS-II των φρεγατών τύπου ΥΔΡΑ, στην εταιρία Argosystems Company, στην Καλιφόρνια της Αμερικής. Είναι απόφοιτος της Σχολής Πολέμου.

5 σχόλια:

Ανώνυμος 17 Φεβρουαρίου 2010 στις 8:41:00 μ.μ. EET  

ο κ.καραμαλικης ηταν πραγματι λιγος!αν σκεφτουμε οτι τοσα χρονια επαιζε το παραμυθη του ασχετου κ.μειμαρακι και του κ.βασιλακου με το θεμα τον υποβρυχιων παπανικολης!αυτοι δεν ειναι αξιωματικη!αυτοι ειναι τσιρακια τον πολιτικων!κοματοσκυλα ειναι και τιποτα αλλο!!!!!!GREVENA IQ!!!

Ανώνυμος 17 Φεβρουαρίου 2010 στις 11:15:00 μ.μ. EET  

Μεγάλη υπόθεση, επί υποβρυχιά Α/ΓΕΝ το ΠΝ να μην έχει ξεκολλήσει το θέμα των Type 214

Ανώνυμος 18 Φεβρουαρίου 2010 στις 4:17:00 π.μ. EET  

Πλέον άμα γίνουν αρχηγοί κοιτάνε το μελλον τους. Κανένα βουλευτιλίκι, καμμιά προεδρία ΔΕΚΟ. Πως να κοιτάνε την υπηρεσία και την Πατρίδα;

Ανώνυμος 18 Φεβρουαρίου 2010 στις 8:18:00 π.μ. EET  

Ο κάθε γερμανοτσολιάς Τρίαινας να κάνει τα παράπονα του στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία, αυτή έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο.
Και μην σκίζεται τάχα τες για την εθνική μας άμυνα, τον έχουν πάρει όλοι είδηση.., κατά βάθος ο ίδιος και ο εκδοτικός οίκος στον οποίο συνεργάζεται σκίζεται (γιατί άραγε... ??) μόνο για την προώθηση κάθε γερμανικού συστήματος.

Αυτά προς το παρόν για να μην αρχίσουν και τίποτα βαρύτατοι χαρακτηρισμοι...

Ανώνυμος 20 Φεβρουαρίου 2010 στις 1:41:00 π.μ. EET  

RE PAIDIA EHO MIA PERIERGIA POU THA PREPI NA INE GIA OLOUS TOUS ELLINES. TELIKA O STRATOS POU INE ORKISMENOS NA FILATI TIN AKEREOTITA TIS PATRIDOS MAS INE IPO TIS DIATAGES TOU SINTAGMATOS. I SOVRAKO TON POLITIKON POU OTAN DEN TO THELOUN ALO TO PETANE STA SKOUPIDIA KE VAZOUNE KENOURGIO; PAPADOPOULOS APO CANADA.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP