«Τουρκία και Ελλάδα θύματα του εμπορίου παράνομων μεταναστών»..

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

«Τόσο η Τουρκία, όσο και η Ελλάδα είναι τα θύματα του εμπορίου παράνομων μεταναστών και σ’ αυτό το πλαίσιο εμείς προσπαθούμε να βρούμε τη λύση για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος».

Αυτό αρκέστηκε να πει ο αρχηγός της Τουρκικής Ακτοφυλακής υποναύαρχος (UH) Izzet Artunc ερωτηθείς κατά την επίσκεψή του στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος για το θέμα της εφαρμογής του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής παράνομων μεταναστών από την Τουρκία και τη μη ενεργοποίηση, όπως προβλέπεται σε αυτό, του λιμένα Σμύρνης.

Αποφεύγονττας ουσιαστικά να απαντήσει, ο αρχηγός της Τουρκικής Ακτοφυλακής σημείωσε ότι πρόκειται για θέματα που ήδη βρίσκονται σε διάλογο μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών, ο οποίος όπως εκτίμησε θα συνεχιστεί.

Κατά την επίσκεψή του στο Αρχηγείο του Λ.Σ. έπειτα από σχετική πρόσκληση του αρχηγού Λ.Σ αντιναύαρχου Αθανάσιου Μπούσιου, ο Τούρκος αρχηγός δήλωσε πως «είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να εξελίξουμε τη συνεργασία των Ακτοφυλακών των δύο χωρών και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων μας, θα προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους συνεργασίας για την αντιμετώπιση πολλών ζητημάτων».

Νωρίτερα, ο αρχηγός της Τουρκικής Ακτοφυλακής είχε άτυπη συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ του Λιμενικού Σώματος και της Τουρκικής Ακτοφυλακής, τόσο στον επιχειρησιακό τομέα, όσο και στον τομέα της ανταλλαγής πληροφοριών, με στόχο την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και του οργανωμένου εγκλήματος.

«Οφείλουμε να συνεργαστούμε, προκειμένου να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί και να σταθεροποιήσουμε ακόμη περισσότερο την περιοχή, ώστε να νιώθουν καλύτερα οι λαοί μας», παρατήρησε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ενώ από την πλευρά του ο κ. Artunc συμφώνησε με τις επισημάνσεις του Ελληνα υπουργού, διαβεβαιώνοντας ότι η Τουρκία καταβάλλει προσπάθειες, τόσο σε επιχειρησιακό όσο και σε νομικό επίπεδο, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης. Καταλήγοντας, σημείωσε πως θεωρεί απαραίτητη τη συνεργασία της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.naftemporiki.gr

Ερώτηση 9/2 : Κύριε Χρυσοχοίδη, φροντήσατε να ρωτήσετε τον αξιότιμο κ.Artunc για ποιο λόγο τα σκάφη του τουρκικού λιμενικού ενεργούν σαν δουλεμπορικά υπο κρατική προστασία ξεφορτώνοντας λαθρομετανάστες στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ή αναλωθήκατε σε χαμόγελα και χαιρετούρες ελέω ελληνοτουρκικής (λυκο)φιλίας;

5 σχόλια:

kontoge 10 Φεβρουαρίου 2010 στις 10:13:00 π.μ. EET  

"Να σταθεροποιήσουμε τη περιοχή" από τι και από ποιόν κύριε Χρυσοχοίδη; Αναφέρεστε σε μία φανταστική περιοχή με κάποιους φανταστικούς αποσταθεροποιητικούς παράγοντες;Σε κάποια μακρινή περιοχή του πλανήτη ίσως,για την οποία δεν ξέρουμε και πολλά;Διότι αν μιλάτε για το Αιγαίο,όλοι ξέρουμε προς τα που πρέπει να κοιτάξουμε.Γιατί δεν γνωρίζω άλλο από την Τουρκία και τους αντιπροσώπους της,όπως ο συνομιλητής σας,που να προσβλέπει και να συμβάλει με κάθε ευκαιρία στην αποσταθεροποίηση του!Και που ακριβώς βρίσκεται κοινό πεδίο συνεργασίας με κάποιον που εκμεταλλεύεται την ροή εξαθλιωμένων μεταναστών για να κερδίσει οικονομικά αλλά και πολιτικά εις βάρος του λαού που σας εξέλεξε;

Ανώνυμος 10 Φεβρουαρίου 2010 στις 2:42:00 μ.μ. EET  

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1249797/Labour-threw-open-doors-mass-migration-secret-plot-make-multicultural-UK.html

Ανώνυμος 10 Φεβρουαρίου 2010 στις 2:56:00 μ.μ. EET  

Ρε τι δούλεμα είναι αυτό που πέφτει!!!! Δεν μας φτάνει ο Τούρκος, έχουμε και τον Υπρο-πο να δηλώνει (με τον απαραίτητο πασοκικό στόμφο) αρες μάρες κουκουνάρες! Και μετά αναρωτιώμαστε πως κρατιούνται τα κεραμίδια ξεκάρφωτα και δεν μας πέφτουν στο κεφάλι!!!!!

Ανώνυμος 10 Φεβρουαρίου 2010 στις 5:16:00 μ.μ. EET  

Oταν εντοπίζονται τουρκικά σκάφη της ακτοφυλακής να μεταφέρουν λαθρο-μετανάστες αυτά πρέπει να βυθίζονται αμέσως από πυρά μας, ένα-δύο να βουλιάξουμε θα καταλάβουν οι τούρκοι που θεωρούν τους ευατούς τους και θύματα.
Το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και με τα σκάφη των δουλεμπόρων όταν δεν σταματούν και προσπαθούν να διαφύγουν. Στον πάτο !!
Με διπλωματία και ,,όλα λύνονται με τον διάλογο,, δεν γίνεται δουλειά αν έχεις να κάνεις με τον τούρκο.

Ανώνυμος 11 Φεβρουαρίου 2010 στις 12:37:00 π.μ. EET  

Γιατί χαμογελάει ο κ.υπουργός; Θα μας δανείσει ο πασάς χεριστές και χρήματα για την ΥΕΜ/ΛΣ;


Απαξίωση της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων του Λιμενικού Σώματος

Ημ. Δημοσίευσης : 19/03/2009 12:21

ΑΘΗΝΑΙΩΝ, Βουλή , 19/3/2009

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ , Βουλευτής,

Ερώτηση
Συνθήκες διάλυσης επικρατούν στην ΥΕΜ/Λ. , στην οποία υπάγεται μια Μοίρα αεροσκαφών στο Τατόι και η Μοίρα ελικοπτέρων στο Κοτρώνι, λόγω έλλειψης συντήρησης και βλαβών, ενώ οι έξι από τους δεκατέσσερις Χειριστές οδηγήθηκαν σε παραίτηση από το Σώμα.


http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/2fe5a7a5-860b-4124-afe5-0f145895ba95

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP