Άι στην ευχή κυρία Μέρκελ!

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Του Ν.Ζ

Πολύ αγανακτισμένοι λέει είναι οι Γερμανοί από την Ελλάδα. Τους κοροϊδεύουμε λέει...Τους δίναμε τόσο χρόνια ψευδή στοιχεία για τα δημοσιονομικά μας μεγέθη. Και γιαυτό δεν πρόκειται να μας βοηθήσουν τώρα που μας την "πέφτουν" οι διεθνείς αγορές. Γιατί λέει δεν πρόκειται να πληρώσει ο Γερμανός φορολογούμενος τις αμαρτίες του Ελληνικού πολιτικού συστήματος. Με άλλα λόγια, Deutchland ubber alles! H Γερμανία πάνω απ'όλα. Όχι η Ευρώπη. Όχι η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Η Γερμανία.

Πολύ καλά. Τους ευχαριστούμε για την ειλικρίνεια τους (μέχρις ωμότητας). Αλλά επειδή υπήρξαν και αυτοί ευθείς μαζί μας τους χρωστάμε και εμείς αντίστοιχη "ευθύτητα".. Λοιπόν είμαστε και εμείς αγανακτισμένοι με τους Γερμανούς :


Πρώτον γιατί ποτέ δεν επέστρεψαν το αναγκαστικό δάνειο της Κατοχής. Το οποίο ήταν ασφαλώς αναγκαστικό αλλά ουδέποτε υπήρξε δάνειο. Υπήρξε αρπαγή πλούτου από τον κατοχικό στρατό. Που υποτίθεται θα το επέστρεφαν μετά τον πόλεμο αλλά δεν το είδαμε ποτέ Παρότι η Γερμανία τότε έχασε τον πόλεμο..
Κι ύστερα στα μεταπολεμικά χρόνια έγινε η "ρύθμιση" να συζητηθεί η επιστροφή του όταν θα γινόταν η ένωση των δύο Γερμανιών. Κι ύστερα ενώθηκαν οι δύο Γερμανίες (1989-90) και ουδέποτε δέχτηκαν συζήτηση για την επιστροφή του.


To Δίστομο στις φλόγες. 218 άνδρες, γυναίκες και παιδιά εκτελέστηκαν απο τα Waffen SS του 40υ SS Polizei Panzergrenadier Division.


Κι ύστερα δεν έχουμε τις καλύτερες αναμνήσεις από τον λαό σας. Είπαμε περασμένα ξεχασμένα τώρα που είμαστε "εταίροι". Αλλά όχι να το παίζετε και "ριγμένοι". Μπήκατε-βγήκατε στην Ελλάδα και αφήσατε πίσω μια χώρα ρημαδιό,εκατοντάδες κατεστραμμένα χωριά, πάνω από εκατό χιλιάδες νεκρούς, πολλαπλάσιους τραυματίες. Και μια συγνώμη ποτέ δεν ζητήσατε.

Είμαστε και εμείς αγανακτισμένοι με τους δικούς μας πολιτικούς που διαχειρίστηκαν τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας. Μας έβαλαν στο ευρώ με εξαιρετικά υψηλή ισοτιμία. Από τότε κατέρρευσε η ελληνική ανταγωνιστικότητα. Από το 3,5% έλλειμμα στο ισοζύγιο πληρωμών (έτσι μετριέται η ανταγωνιστικότητα) το έλλειμμα αυτό έφτασε το 2008 (πριν την κρίση) 14,1%. Πολύ ακριβά πληρώσαμε το ευρώ κυρία Μέρκελ μας...
Έκλεισαν εργοστάσια μας για να αγοράζουμε προϊόντα σας. Και δεν είμαστε ανταγωνιστικοί στον τουρισμό μας διότι το ευρώ είναι πολύ "ακριβό" για να ανταγωνιστούμε τους γείτονές μας. Όντως πολύ ακριβά το πληρώσαμε το ευρώ κυρία Μέρκελ μας...

Είμαστε και εμείς αγανακτισμένοι με τους δικούς μας απατεώνες που μαγείρευαν τα νούμερα της Ελλάδας (όταν εσείς κάνατε πως δεν τους βλέπατε). Θα θέλαμε πολύ να τους κρεμάσουμε. Αλλά δεν μπορούμε. Ξέρετε γιατί; Γιατί τους έχουν δυναμώσει πολιτικά οι μίζες που τους τάιζε η δική σας εταιρία η Ζήμενς. Που έχει διαπρέψει στο ευγενές σπορ της διαφθοράς "ιθαγενών" παντού στον κόσμο..Αλλά εδώ στην Ελλάδα μεγαλούργησε. Διέφθειρε τους πάντες!

Και εμείς θέλουμε να τους κρεμάσουμε ψηλά -να καθαρίσουμε και το όνομα της χώρας μας- αλλά δεν μπορούμε. Ξέρετε γιατί;

Γιατί η Ζήμενς, η δική σας εταιρία, δεν μας δίνει τα ονοματάκια τους και τα στοιχεία τους. Και όταν τα ζητάμε αρμοδίως ,δεν μας τα δίνετε εσείς, η Δικαιοσύνη και η κυβέρνηση της Γερμανίας! Έρχονται οι επιχειρηματίες σας στην χώρα, διαφθείρουν το σύμπαν, ύστερα ζητάμε να μας δώσετε στοιχεία να χώσουμε στην φυλακη τα δικά μας "λαμόγια", δεν μας τα δίνετε, φυλάτε τους διαφθείροντες (στην Γερμανία) καλύπτετε τους διεφθαρμένους (στην Ελλάδα) κι ύστερα δηλώνετε και πολύ..... "αγανακτισμένοι" με την Ελλάδα.

Ε άι στην ευχή κυρία Μέρκελ μας!

Μήπως πρέπει να απαγορεύσουμε στην Ζήμενς να κάνει μπίζνες στην Ελλάδα μέχρι να μας δώσει όλα τα στοιχεία για αυτούς που διέφθειρε εδώ;

Μήπως πρέπει να αρχίσουμε στα σοβαρά να διεκδικούμε το "αναγκαστικό κατοχικό δάνειο" που ακόμα μας χρωστάτε;

Πιστεύετε ασφαλώς ότι η μικρή Ελλάδα και δίκιο να έχει δεν μπορεί να σας θίξει. Δίκιο έχετε εδώ που τα λέμε.. Αλλά δεν είναι μόνο η Ελλάδα αγανακτισμένη μαζί σας,είναι και πολλοί άλλοι στην Ευρωζώνη. Εσείς οι Γερμανοί έχετε μεγάλο ταλέντο να τσαντίζετε τους πάντες. Και τότε η οργή όλων ξεσπάει εναντίων σας και την πληρώνετε εσείς πρώτοι.

Τους διεφθαρμένους τους δικούς μας θα τους περιποιηθούμε όταν έρθει η ώρα τους ακόμα και χωρίς της βοήθεια σας. Αλλά με εσάς φίλοι δεν θα γίνουμε εύκολα.. Ξέρετε είμαστε και εμείς αγανακτισμένοι μαζί σας. Κι είναι και άλλοι αγανακτισμένοι μαζί σας, όπως εμείς.

Τα μικρά κράτη όταν πτωχεύσουν, κάποια στιγμή ανακάμπτουν. Αλλά τα μεγάλα κράτη όταν απομονωθούν και προκαλέσουν την αγανάκτηση όλων των γύρω τους,ανακάμπτουν πολύ πιο δύσκολα.

Όσο πιο πολύ φόβο σπείρεις στους γύρω σου, τόσο ευκολότερα τους συσπειρώνεις εναντίον σου , τόσο σκληρότερα σε εκδικούνται όταν τους δοθεί η ευκαιρία.

Εσείς οι Γερμανοί το ξέρετε καλά αυτό. Το πληρώσατε ακριβά, αλλά μυαλό δεν βάζετε..

Άι στην ευχή, κυρία Μέρκελ μας!

Το Παρόν

21 σχόλια:

Ανώνυμος 21 Φεβρουαρίου 2010 στις 7:21:00 μ.μ. EET  

Ιδού ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο με παρόμοιο θέμα και πιο ισορροπημένη
(λιγότερο συναισθηματική) προσέγγιση: http://tvxs.gr/node/52602

Ανώνυμος 21 Φεβρουαρίου 2010 στις 8:31:00 μ.μ. EET  

Πιστεύω οτι ο αρθρογράφος του εξαιρετικού αυτού αρθρου,αντιπροσωπεύει την αγανάκτηση των περισσότερων Ελλήνων-(γιατί όπως και στην κατοχή με τους μαυραγορίτες και τους δοσίλογους ετσι και σήμερα υπάρχουν οι λίγοι ευνοημένοι των Γερμανών)-ΜΗΠΩΣ θα έπρεπε η συλογή υπογραφών για να κάνουμε πιο έντονη την δυσαρέσκειά μας και να αρχίσουμε κάποιες κινήσεις για την επιστροφή του κατοχικού δανείου και των επανορθώσεων;

Χρήστος 21 Φεβρουαρίου 2010 στις 8:56:00 μ.μ. EET  

Δεν μας φταίει κανείς αλλά η τεμπελιά μας...

Με την αγανάκτηση και τα δάκρυα δεν λύνονται τα οικονομικά θέματα. Οι Γερμανοί μετά την ήττα τους δούλεψαν αμμισθί και έγιναν οικονομική δύναμη. Εμείς είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε?

enkripto 21 Φεβρουαρίου 2010 στις 9:16:00 μ.μ. EET  

Χρήστο τα περι τεμπελιάς είναι παραμύθια κατα την γνώμη μου

Ο μέσος Έλληνας δουλεύει πάνω από 44 ώρες την εβδομάδα (44,1 το 2004 και 44,3 το 2003), την ώρα που ο μέσος όρος της Ε.Ε. των «25» είναι 41,7 και της Ε.Ε. των «15» 41,5 ώρες. Και αμείβεται λογότερο απο τους περισσότερους Ευρωπαίους.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_30/04/2005_142238

Τα ενοχικά στερεότυπα των "αργόσχολων Ελλήνων που πίνουν φραπέ", που προσπαθούν να μας περάσουν μπορεί να παίξανε τον ρόλο τους στην αρχή,αλλά όπως λέει και το ρητό δεν μπορείς να κοροιδεύεις πολλούς για πολύ χρόνο..

το πρόβλημα εγγυται αλλού όχι στην "τεμπελιά μας".

Οι "αργόσχολοι Έλληνες" πληρώνουν απο την τσέπη τους εκατοντάδες χιλιάδες Γερμανούς εργαζόμενους στον αμυντικό τομέα, μέσω απευθείας αναθέσεων που προωθούν οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες.

Ανώνυμος 21 Φεβρουαρίου 2010 στις 9:25:00 μ.μ. EET  

Τα κόμματα των οποίων, αποτι φαίνεται, εισέπραταν ζεστό μαύρο χρήμα κάτω απο το τραπέζι απο Γερμανικούς κολοσσούς...

Χρήστος 21 Φεβρουαρίου 2010 στις 9:32:00 μ.μ. EET  

Δυστυχώς τα ψέμματα και όλα αυτά που μας εκάναν να κοιμόμαστε ήσυχοι ότι φταίνε οι άλλοι τελείωσαν.

Θα το συνηθίσουμε πλέον...

enkripto 21 Φεβρουαρίου 2010 στις 9:40:00 μ.μ. EET  

οκ, αλλά την ταμπακέρα δεν βλέπω να την ακουμπάς

Χρήστος 21 Φεβρουαρίου 2010 στις 9:53:00 μ.μ. EET  

Πήγα να πάρω μια τηλεόραση και έβλεπα τη μία made in Turkey, την άλλη made in Poland, την άλλη made in Hungary...

Κάποτε (μπορει να ήσουν μικρός) φτιάχναμε - συναρμολογούσαμε αυτοκίνητα, ψυγεία, ηλ. θερμοσίφωνες κλπ, κλπ... αλλά φροντίσαμε με την αριστερή και λαικίστικη πολιτική να τις κλείσουμε γιατί οι συντεχνίες επρεπε να παίρνουν συνεχώς αυξήσεις.

Κάποτε είχαμε 200.000 δημ. κηφήνες (εεε υπαλλήλους ήθελα να πω...) και τώρα λόγω της καταστροφικής πολιτικής του ερωτύλου Ανδρέα Παπανδρέου και της Αριστεράς (της μόνης μαρξιστικης και Σταλινικής σε ολόκληρη την Ευρώπη) και του Τσοβόλα δωστα όλα, έχουμε 1.000.000

Για ποιά ταμπακιέρα μιλάς???

Οδυσσέας 21 Φεβρουαρίου 2010 στις 10:09:00 μ.μ. EET  

Ο Χρήστος έχει δίκιο.
Το θέμα δεν είναι αν ο μέσος Ελληνας σκίζεται στη δουλειά, αλλά αν ως χώρα και κοινωνία συνολικά έχουμε κάνει αυτά που πρέπει για να μην πηγαίνει ο κόπος του μέσου Έλληνα χαμένος. Αν έχουμε οργάνωση, θεσμούς, οικονομικό σχεδιασμό, εθνική στρατηγική.
Εμείς δεν τα έχουμε, οι Γερμανοί τα έχουν. Γι' αυτό και ξανάχτισαν μια ισχυρή χώρα από τις στάχτες του Β ΠΠ.

Ας μην ξεχνάμε την ουσία του προβλήματος: δεν ήρθαν οι Γερμανοί από μόνοι τους να μας φορέσουν το στενό κορσέ. ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΖΗΤΑΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ, για να μη φαληρίσουμε τελείως. Άρα είναι λογικό να θέτουν όρους. Ας ήμασταν μάγκες, ας μη βρισκόμασταν ως το λαιμό στα χρεη, να μην έχουμε και ανάγκη τους Γερμανούς. Το να θυμόμαστε τώρα τον Αρτέμη Μάτσα, το "οι Γερμανοί ξανάρχονται" κλπ. είναι κακομοίρικο, επαρχιώτικο και ανόητο. Ας δούμε επιτέλους τα χάλια μας στον καθρέφτη μπας και τα διορθώσουμε, και ας μην ψάχνουμε πάντα για "κακούς ξένους".

ΥΓ: το πιο ανόητο απ' όλα είναι να κατηγορούμε τους Γερμανούς που λάδωναν τους πολιτικούς μας, αντί τους πολιτικούς μας που τα έπαιρναν. Οι Γερμανοί τη δουλειά τους έκαναν, πουλούσαν τα προϊόντα τους. Το ερώτημα είναι, οι δικοί μας τι έκαναν.

enkripto 21 Φεβρουαρίου 2010 στις 10:49:00 μ.μ. EET  

Χρήστο, εννοώ τον παράγοντα Γερμανία στην εξίσωση που συζητάμε

@Οδυσσέα

Δεν νομίζω ότι τους κράζει επειδή δεν "μας δανείζουν" ο Ν.Ζ

Το να μην θες να δανείσεις σε εποχές οικονομικής στενότητας είναι ένα πράγμα. Το να θές να χειραγωγήσεις πολιτικά μια ολόκληρη χώρα μέσω της Ζήμενς, εμποδίζοντας την δικαστική έρευνα που θα οδηγήσει και τα δικά μας τρωκτικά στον Κορυδαλλό, είναι άλλο.

Βασική προυπόθεση για να μπορέσεις να κατηγορήσεις κάποιον πολιτικό και να μην ξεκινήσεις κυνήγι μαγισσών, είναι να ξέρεις ποιόν θα δείξεις με το ΄δακτυλο..και για αυτό χρειάζονται στοιχεία, στοιχεία τα οποία δεν δεν προθυμοποιείται η κ.Μερκελ να μοιραστεί μαζί μας.

Όπως επίσης άλλο πράγμα είναι η ακατάσχετη ηθικολογία και ο επι εβδομάδες διασυρμός της Ελλάδας απο Γερμανικά ΜΜΕ, τα οποία σφυρίζουν κλέφτικα όταν γίνεται λόγος για πολεμικές αποζημιώσεις..

δεν είναι καθόλου "λαικισμός" το θέμα των αποζημιώσεων και κακώς κάκιστα το βλέπεις έτσι, είναι ζήτημα βαθύτατα πολιτικό και πέρα απο την οικονομική κρίση θα πρέπει να τεθεί ούτως η άλλως σοβαρά στο τραπέζι κάποια στιγμή.

Οδυσσέας 21 Φεβρουαρίου 2010 στις 11:40:00 μ.μ. EET  

1. Το θέμα των αποζημιώσεων όντως πρέπει να τεθεί στο τραπέζι κάποια στιγμή. Αλλά, από στοιχειώδη σεβασμό προς τους παππούδες μας που τις "κέρδισαν" αυτές τις αποζημιώσεις με την πείνα τους ή το θάνατό τους, πρέπει να το θέσουμε κάποια ανύποπτη στιγμή και όχι όταν πηγαίνουμε επαίτες για δανεικά... Δε νομίζω ότι οι μαχητές του Ρούπελ ή οι νεκροί του Διστόμου, των Καλαβρύτων και των μπλόκων θα χαίρονταν να μας βλέπουν να τους επικαλούμαστε μόνο όταν ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ δανεικά. Δεν τιμάμε την ιστορία μας έτσι.

2. Η Ζήμενς δεν είναι το γερμανικό κράτος (από το οποίο ζητάμε δανεισμό) αλλά ιδιωτική εταιρία, και κάθε ιδιωτική εταιρία απανταχού της γης προσπαθεί να πουλήσει τα προϊόντα της, ακόμα και δωροδοκώντας κρατικούς υπαλλήλους και πολιτικούς. Όπου αυτοί δωροδοκούνται εύκολα, εταιρίες με πρακτικές Ζήμενς κάνουν χρυσές δουλειές. Δε μας κάνει καλό να επικαλούμαστε την ιστορία Ζήμενς κατά της Γερμανίας. Η Ζήμενς δωροδόκησε τους πολιτικούς μας, όχι η Γερμανία ως κράτος. Και πάντως, η ντροπή είναι στον δωροδοκηθέντα...

3. Ένα παλιό τραγούδι έλεγε "λιγότερα συνθήματα και πιο πολλή δουλειά". Αυτό χρειαζόμαστε σήμερα. Το να ξεσπάμε βρίζοντας τους κακούς Γερμανούς, Άγγλους, Γάλλους Πορτογάλους, δε μας βγάζει πουθενά. Το χρέος πάλι εκεί θα είναι, και θα αυξάνεται.

enkripto 22 Φεβρουαρίου 2010 στις 12:15:00 π.μ. EET  

1. Συμφωνούμε. Αλλά εδώ τίθενται και άλλα ζητήματα. Είναι δυνατόν οι δωρολήπτες μεγάλων γερμανικών εταιριών να προχωρήσουν σε τέτοιες ενέργειες; σε τελική ανάλυση, ερχόμαστε να πούμε -η κότα έκανε το αυγό η το αυτό την κότα; φαύλος κύκλος, κάποια στιγμή πρεπει να σπάσει

2. Έστω ότι δεν υπάρχει άμεση σχέση της Ζήμενς με το Γερμανικό κράτος. Δεν σου φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι η Γερμανική δικαιοσύνη (που είναι μέρος του Γερμανικού κράτους) είναι τόσο απρόθυμη να παραδώσει τον Χριστοφοράκο; Επίσης είναι τυχαία η ασφυκτική πίεση της Γερμανική κυβέρνησης όταν Γερμανικές εταιρίες διαγωνίζονται για κάποιο μεγάλο συμβόλαιο του ΥΠΕΘΑ; ας μην γελιόμαστε,τέτοια στεγανά σήμερα δεν υπάρχουν. Οι Γερμανικές εταιρίες εξυπηρετούν και αυτές (αναλόγως του ελεγχου που ασκεί το το Γ.δημόσιο πάντα) τα γενικότερα πολιτικά συμφέροντα του Βερολίνου και τον στρατηγικό σχεδιασμό του σε σχέση με την Ελλάδα.

3.Και εδώ συμφωνούμε, εν μέρη. Υπάρχουν όμως και όρια, δεν νομίζω ότι κάποιος εχέφρων άνθρωπος μπορεί να παρακολουθήσει τον διασυρμό της χώρας απο τα γερμανικά φύλλα της τελευταίες 2 εβδομάδες, χωρίς να ξεστομίσει ενα αι σιχτίρ

Ειδικά κάποιος που παρακολουθεί τα αμυντικά πράγματα και έχει υπόψην του τον πακτωλό χρημάτων που απομύζισε απο το Ελληνικό κράτος ,η γερμανική αμυντική βιομηχανία τα τελευταία 10-15 χρόνια. Χρήματα τα οποία υποτίθεται εξασφάλιζαν και πολιτική υποστήριξη (νταβατζιλίκι το κοινώς )

Ανώνυμος 22 Φεβρουαρίου 2010 στις 8:49:00 π.μ. EET  

Αγαπητέ Χρήστο
Για το πως και το αν δούλεψαν αμισθοί οι Γερμανοί και ξαναέγιναν οικονομική δύναμη είναι ένα θέμα το οποίο κουβεντιάζεται, από την μια για γεωπολιτικούς λόγους είχαν της ΗΠΑ από πίσω και από την άλλη σιγά-σιγά εμφανίζονται ενδιαφέροντα ντοκουμέντα για την δράση των τελευταίων ημερών του Γ΄Ράιχ και την προετοιμασία του Δ΄.

Το άρθρο προφανέστατα δεν το διάβασες όλο! Σου διέφυγε το κομμάτι: Γιατί η Ζήμενς, η δική σας εταιρία, δεν μας δίνει τα ονοματάκια τους και τα στοιχεία τους. Και όταν τα ζητάμε αρμοδίως ,δεν μας τα δίνετε εσείς, η Δικαιοσύνη και η κυβέρνηση της Γερμανίας! Έρχονται οι επιχειρηματίες σας στην χώρα, διαφθείρουν το σύμπαν, ύστερα ζητάμε να μας δώσετε στοιχεία να χώσουμε στην φυλακη τα δικά μας "λαμόγια", δεν μας τα δίνετε, φυλάτε τους διαφθείροντες (στην Γερμανία) καλύπτετε τους διεφθαρμένους (στην Ελλάδα) κι ύστερα δηλώνετε και πολύ..... "αγανακτισμένοι" με την Ελλάδα.

Φυσικά και πρέπει να δούμε και τα δικά μας χάλια αφού είναι γνωστό πως δεν φτάνει μόνο να βαράς απ'έξω αλλά θέλει και κάποιον να σου ανοίξει την πόρτα, όμως δεν είναι επιχείρημα το: "κοίτα την καμπούρα σου και μην μιλάς", όταν εμπλέκονται και άλλοι στον χωρό. Με αυτήν την λογική όταν δεν αναλύεις από όλες τις πλευρές την κατάσταση ύπάρχει σοβαρός κίνδυνος να την ξαναπατήσεις

Όσο για το θέμα της βιομηχανίας μιά φορά κι έναν καιρό στην Ελλάδα, αυτό ακριβώς ήταν το αντίτιμο των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων (κανείς δεν σου δανίζει τζάμπα) και δεν έχει να κάνει με αριστερή (σε καμία περίπτωση)πολιτική αλλά με γραμμή κατ'ευθείαν από την ευρωπαϊκή ένωση σε συνδιασμό με, πολύ σωστά το θέτεις εδώ, λαϊκίστικη πολιτική

Και από τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και μετά αρχίζει το δράμα μας και όχι από κουσούρι του λαού μας

Και για το τέλος: Μην μπερδεύεις τα συμπτώματα με τις αιτίες

Βασίλης

Ανώνυμος 22 Φεβρουαρίου 2010 στις 9:16:00 π.μ. EET  

Μόνο σχετικά με το πόσες ώρες δουλεύει ο μέσος Έλληνας να πω, ότι προφανώς έχουν υπολογίσει και τις "υπερωρίες" του δημοσίου.
Δηλαδή αυτές τις ώρες που χρεώνει στην Ελλάδα και κατ' επέκταση στον συνάνθρωπό του ο κάθε αργόσχολος δημόσιος υπάλληλος που του χτυπάνε την κάρτα.
Θα μου πείτε ίσως, ότι κανείς δεν έχει πλουτίσει με λίγες υπερωρίες (αδούλευτες) αλλά αυτό το φαινόμενο σε συνδυασμό με το πόσοι αχρείαστοι Δημόσιοι υπάλληλοι υπάρχουν (από ρουσφέτια πολιτικά-συνδικαλιστικά) αποτελεί μια από τις τροχοπέδες της Ελλάδας.

Ανώνυμος 22 Φεβρουαρίου 2010 στις 10:19:00 π.μ. EET  

Παιδιά, τα περί κατοχικού δανείου, ξεχάστε τα. Αν ανασκαλίσει κανείς στην μεταπολεμική πολιτική ιστορία μας, θα αντιληφθεί ότι ο "Μέγας Εθνάρχης" Καραμανλής ο Α΄ πρέπει να είχε έλθει σε κάποιου είδους πολιτική συμφωνία με την τότε Δυτική Γερμανία (Αντενάουερ) για να διαγραφεί το χρέος αυτό. Τώρα τι ακριβώς συμφωνία ήταν αυτή...

Ανώνυμος 1 Μαρτίου 2010 στις 2:12:00 π.μ. EET  

- Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι η μειοψηφία (500.000) δηλ. λιγότερο του 10% των εργαζομένων. Η πλειοψηφία των Ελλήνων εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα δουλεύοντας πολύ περισσότερες ώρες από τους αντίστοιχους των υπολοίπων χωρών της ΕΕ κ για πολύ λιγότερα χρήματα.

- Τώρα το γιατί συμβαίνει αυτό πρέπει να αναζητηθεί η ευθύνη στις κεφαλές τόσο των επιχειρήσεων όσο κ της πολιτικής ηγεσίας

- Το παραμύθι με την συμφωνία Καραμανλή πρέπει να τελειώσει. Είναι δυνατόν να συμψηφίζουμε 70 δις ευρώ (αποζημιώσεις) με το δικαίωμα 400.000 μεταναστών να γίνουν ανθρακωρύχοι σε μια Γερμανία που έλειπαν τα εργατικά χέρια λόγω πολέμου;

Αν είναι έτσι να ζητήσουμε 70 δις ευρώ από την Αλβανία κ το Πακιστάν για τα 1 εκατ μεταναστών που πρόκειται να νομιμοποιηθούν

Ανώνυμος 1 Μαρτίου 2010 στις 2:13:00 π.μ. EET  

Το περίεργο είναι ότι υπόλοιποι κατακτητές του ΒΠΠ (Ιταλία και Βουλγαρία) έχουν καταβάλει κανονικά τις πολεμικές αποζημιώσεις (!).

Ανώνυμος 5 Μαρτίου 2010 στις 10:18:00 μ.μ. EET  

Αυτά περί "πολιτικής συμφωνίας" Καραμανλή-Αντενάουερ είναι κοινώς λαϊκίστικη παραμυθολογία για παρηγοριά στους εθνικούς καφενέδες.
Η συζήτηση αυτή άνοιξε για λόγους πολιτικού αποπροσανατολισμού των πολιτών. Έμμεσα το ομολόγησε κι ο ίδιος ο ΓΑΠ.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι η χώρα έχει πιάσει πάτο. Με πρώτιστη ευθύνη της πολιτικής της κληρονομικής κι ελέω στο ευρύτερο δημόσιο διορισμένου λαού ηγεσίας. Οι διαδρομές της διαπλοκής είναι διπλής κατεύθυνσης.
Χώρα δίχως παραγωγικό ιστό. Χώρα που ξοδεύει το 1/4 του ΑΕΠ της για εξοπλισμούς και δεν αναπτύσσει δική της πολεμική βιομηχανία, λαός οργανωμένος σε συντεχνίες, ισνάφια που το ένα κοιτάζει να βγάλει το μάτι του άλλου και τυρβάζει εθνικά σαν φουσκομένο παγώνι. Αλλά ατομικά. Δίπλα απ' το φουσκομένο παγώνι δεν έχει άλλο θέση. Προνομιούχοι υπάλληλοι κρατικών ΔΕΚΟ υπολλείμματα της νομενκλατούρας της τελευταίας Σοβιετίας.
Για να τη σκαπουλάρουν και πάλι ανασύρουν στερεότυπα, χρησιμοπούν κλισέ, παραμυθολογίες, βλέπουν παντού συνωμοσίες. Το χειρότερο, γνωρίζουν την πραγματικότητα. Αλλά τη διαστρέβλωσαν για να πάρουν την εξουσία και μαζί την κουτάλα. Μόνο που η σούπα δεν επαρκεί. Κι εκεί που έταζαν μπουφέ, περιορίζονται στο ροτόντα. Κι ανησυχούν ότι θα έχουν την τύχη των προκατόχων τους. Γι' αυτό κι επινοούν εχθρούς, επιβουλευτές της τεχνητής, δανειακής "ευημερίας". Ναι, αντιδρούν οι Γερμανοί εργαζόμενοι που εργάζονται ως τα 67 τους χρόνια ώσπου να βγουν στη σύνταξη, όταν βλέπουν τον κάθε ακαμάτη κομματόσκυλο διορισμένο σε ελληνική ΔΕΚΟ, χρηματοδουτόμενη με δικά του χρήματα, να συνταξιοδοτείται στα 50 του.
Σ' αυτή την εξαθλίωση έχουν φτάσει οι συντεχνίες τους Νεοέλληνες. Ανάμεσά τους πρώτη και καλύτερη οι κληρονομικοί "ηγέτες".
Τώρα ελληνοποιούν και τους αγράμματους κι αστοιχείωτους μετανάστες για να αυξήσουν νόμιμα τα φθηνά εργατικά χέρια, τους νέους δουλοπάροικους.
Λαέ μη σκύβεις το κεφάλι.

Ανώνυμος 10 Σεπτεμβρίου 2011 στις 9:38:00 π.μ. EEST  

Άντε τώρα να ξεμπλέξει ο Πρωθυπουργός, έτσι πως τα έκανε η Κυβέρνησή του. Δεν πήρε χαμπάρι πως τον τύλιξαν οι ξένοι σε μια κόλλα χαρτί. Δεν πήρε χαμπάρι, από το παράδειγμα με τον Στρος Καν για το πως λειτουργούν. Δεν έχουν καθόλου μπέσα. Δεν το κατάλαβε;;;; Πίστεψε σε «λυκοφιλίες» και σε «μπέσα»;;;. Καλό ξημέρωμα!
Αυτοί πρώτα σε καταγράφουν και σε αναλύουν με τις μυστικές Υπηρεσίες τους, για να σε παίζουν στα δάχτυλα. Μετά πατάνε κουμπάκια, ανάλογα με τα συμπεράσματα του έξυπνου προγράμματος του υπολογιστή, και εσύ «χορεύεις», όπως σου βαράνε. Ξέρουν τα αδύνατα σημεία σου και επίσης φροντίζουν να σε έχουν στο χέρι με κάποιες «ατασθαλιούλες» που είναι αδύνατο να μην έχεις κάνει. Μετά, όλα είναι εύκολα, πλην όμως δεν σου φταίει όλος ο Λαός να την πληρώνει.
Ο πατέρας σου, κύριε Πρωθυπουργέ, ήταν πιο μεγάλος και ευφυής, «γάτα» όπως λέμε, και δεν έκανε θανάσιμα σφάλματα. Πρώτον, είχε κολλητούς εμπιστοσύνης και όχι μια στρατιά συμβούλων, τους οποίους όχι μόνο δεν μπορείς να ελέγχεις να μη βγάζουν προς τα έξω, όπως τώρα, τα «μυστικά της κρεβατοκάμαρας, αλλά και δεν ξέρεις τίνος το παιχνίδι παίζουν. Πολλοί από αυτούς, ιδίως οι αυλοκόλακες, για κάποιους από εμάς που ξέρουμε, είναι «εγκάθετοι» των ξένων. Δεύτερον, ο Ανδρέας είχε ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΨΗ, την οποία διαμόρφωνε με την ικανότητα πληροφόρησης και ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ που διέθετε. Τρίτον, αντιλαμβανόταν έγκαιρα τις κακοτοπιές και τους πονηρούς και Τέταρτον, δεν δίσταζε μπροστά στο πολιτικό κόστος. «Έχετε εσείς αυτά τα προσόντα», όπως λέει και κάποιος πρωινός ραδιοσταθμός ;;;;;
Το πιο ΒΑΣΙΚΟ, όμως, είναι ότι ο Ανδρέας διέθετε το πιο σπουδαίο όπλο. Είχε το Λαό με το μέρος του. Εσένα, Πρόεδρε, σε παγιδέψανε και απορούμε πως κατάφεραν αυτό το πράγμα, σε ένα «σοσιαλιστή» ηγέτη που ήθελε να είναι «λαοπρόβλητος». Σου έπαιξαν άσχημο παιχνίδι, ίσως με τη συμμετοχή και της μητέρας σου- για τους δικούς της λόγους-, αλλά προπάντων με τα δικά σου λάθη, και κατάντησες να έχει το Λαό εχθρό σου. Να μην μπορείς να κυκλοφορήσεις ΜΕΣΑ στη χώρα, χωρίς ένα στρατό να σε προστατεύει. Ούτε ο φίλος σου ο Καντάφι δεν έχει καταντήσει έτσι. Και ακόμη και τώρα δεν έχεις συναίσθηση της κατάστασης.
Πρέπει όμως να σου θυμίσουμε (διότι μη νομίζεις ότι έχεις μαζέψει δίπλα σου όλες τις αυθεντίες και ότι μέσα στο Λαό δεν υπάρχουν μυαλά και ήθος πιο άξια από σένα), ότι πλέον έχεις απωλέσει από καιρό τη «δεδηλωμένη» και επομένως έχεις μια «εξουσία» ΓΥΜΝΗ από τη Λαϊκή εξουσιοδότηση, ώστε να εξακολουθείς να δεσμεύεις πλέον τη χώρα. Έχεις την «ψιλή εξουσία» (όπως λέμε «ψιλή κυριότητα»). Άκου και κανένα μεγαλύτερό σου. Μόνο κάποιες δραστηριότητες διαχείρισης σου επιτρέπεται να κάνεις και το πήραν χαμπάρι και οι ξένοι. Εκείνο όμως που δεν πήραν χαμπάρι (ξύπνιοι και αυτοί), είναι πως δεν ισχύουν πλέον βασικές συμφωνίες που έκανα μαζύ σου, γιατί είναι πέραν πάσης εντολής.
Πως μπόρεσες να μη λάβεις υπόψη ότι σε όλες τις Δημοκρατίες: «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό και ασκούνται ΥΠΕΡ αυτού» ;;;;;;;;;;;;; Γι΄ αυτό και για ΒΑΣΙΚΑ θέματα, όπως οι συνθήκες της Ε.Ε. και τα Μνημόνια, γίνεται δημοψήφισμα για να αποφανθεί ο Λαός, σε θέματα που δεν έχει τη σχετική εντολή ο Πρωθυπουργός. Επίσης δεν πρόσεξες ούτε ότι ακόμη και στη Γερμανία, μέρος του Λαού, κινητοποίησε το Συνταγματικό τους Δικαστήριο για να εγκρίνει τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Εδώ ποιους κινητοποίησες για το Μνημόνιο και τα Μεσοπρόθεσμα ;;;;; τους κομματικούς εγκάθετους ;;;;;
Εξάλλου, πρέπει να έχουμε ΟΛΟΙ το νου μας, μήπως οι ξένοι καταφέρουν ΚΑΙ ΠΑΛΙ να παρασύρουν μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα σε συμφωνίες παρωδία για τα Κατοχικά χρέη.
Τέλος, τιμή και δόξα στις Ένοπλες Δυνάμεις μας που με πενιχρές αποδοχές και παρά το Μνημόνιο παράγουν ηρωικό έργο.
Γ.Φ

Ανώνυμος 10 Σεπτεμβρίου 2011 στις 9:49:00 π.μ. EEST  

Όταν λέμε Κατοχικά χρέη, να μην εννοούμε μόνο το Κατοχικό δάνειο. Από νομική άποψη, λοιπόν, για το Κατοχικό δάνειο αρμόδια να το αξιώσει είναι κυρίως η τράπεζα της Ελλάδος. Μην μας παραπλανήσουν, λοιπόν, οι πολιτικοί με τίποτε συμφωνιούλες (για μια ακόμη φορά), χωρίς Λαϊκή Εξουσιοδότηση (Δημοψήφισμα κλπ.) να το "ξεπουλήσουν"!!!
Όσο δε αφορά σε κάποιους , δήθεν Έλληνες, που κάνουν τους έξυπνους κατηγορώντας μας όλους για τα μεονεκτήματά μας και τα λάθη μας, απαντάμε ότι δεν είναι ώρα για αυτά τώρα και ότι τα μεινεκτήματά μας δεν διορθώνονται σε μια νύχτα, όπως θέλουν οι ανόητοι λογιστάκηδες της Τρόικας, με τις παρωπίδες και τους κοντυλοφόρους στο αυτί. Μην παίζετε, λοιπόν, το παιχνίδι τους.
Ίων

Ανώνυμος 10 Σεπτεμβρίου 2011 στις 9:56:00 π.μ. EEST  

Απορούμε με μερικούς που πετάνε αλόγιστα εξυπνάδες. Λένε για παράδειγμα, να πάρουμε ως πρότυπο τους Γερμανούς "που δούλεψαν αμισθί". Πού το βρήκε αυτό το πρώτο σκέλος του συλλογισμού του (κατά το: "Ο χωροφύλακας είναι όγανο....");;;
Αμισθί μπορεί να δουλέψει κάποιος, ΜΟΝΟ αν έχει εξασφαλίσει προηγουμένως τα προς το ζην. Αλλιώς τα τινάζει ή αυτοκτονεί, και δεν μπορεί να δουλεύει πλέον...
Γ.Φ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP