Υφαλοκρηπίδα: Το Αιγαίο το Μάρτιο στο «τραπέζι»

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Την έναρξη άτυπων διερευνητικών επαφών για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο, στο άμεσο μέλλον, προανήγγειλε - σε χθεσινή συνέντευξή του στη γερμανική Suddeutsche Zeitung- ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημ. Δρούτσας, ο οποίος θα επισκεφθεί, όπως είπε, την Τουρκία, στις αρχές Μαρτίου.
«Μέσω της συνεργασίας σε τομείς όπως η οικονομία, ο πολιτισμός, ο τουρισμός μπορεί να καλλιεργηθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης. Αυτό κάνει πιο εύκολο να θίξει κανείς τα φλέγοντα ζητήματα», δήλωσε..
«Παράλληλα, όμως, θέλουμε, σε άτυπες διερευνητικές επαφές, να συζητήσουμε και αυτό που είναι για μας σαν Ελλάδα το φλέγον ζήτημα: την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο. Αρχές Μαρτίου μετά από πρόσκληση του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, θα επισκεφθώ την Τουρκία, επίσκεψη που θα σημάνει την έναρξη αυτής της διαδικασίας».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Δρούτσας είπε ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης «δεν αντιδρά ιδιαίτερα θετικά» στις προτάσεις του προέδρου Χριστόφια και «δυστυχώς, δεν βλέπουμε την πρόοδο που θα θέλαμε να δούμε», ενώ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ επανέλαβε τις γνωστές ελληνικές θέσεις.

Ναυτεμπορική

7 σχόλια:

Ανώνυμος 20 Φεβρουαρίου 2010 στις 4:10:00 μ.μ. EET  

Αφού οι Τούρκοι είναι αυτοί που "ζητάνε" γιατί πάει ο δικός μας υπουργός εκεί αντί να έρθει ο Νταούτογλου εδώ;

Υπάρχει και το οικονομικό ζήτημα, τα ταξίδια κοστίζουν εν μέσω κρίσης.

Ανώνυμος 20 Φεβρουαρίου 2010 στις 6:14:00 μ.μ. EET  

Το να γίνουν επαφές με στόχο την οριοθέτηση της υφαλοκριπίδας είναι θετικό υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Μία είναι ότι η Ελλάδα δε θα συρθεί σε συζήτηση εφόλης της -εκ Τουρκίας προσδιορισμένης- ύλης. Μια άλλη είναι ότι η συζήτηση δε θα γίνει με όρους πίεσης στην Ελλάδα λόγω οικονομικής κρίσης ή λόγω τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο. Και μια τρίτη είναι ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να έχει μια αμυντική λογική αλλά μια επιθετική λογική διασφάλισης αυτών που θεωρεί δικά της.

ΠΚΠ

PARSIFAL 20 Φεβρουαρίου 2010 στις 6:30:00 μ.μ. EET  

Καλά ολα αυτά και ο κ. Δρούτσας εχει στο ενεργητικό του οτι απο τις πρώτες ενέργειες του ηταν να επισκεφθεί το Αγαθονήσι. Ομως ...Δεν ακούω κάτι για την ΑΟΖ, δεν ακούω κάτι για το pairing στον αεροπορικό ελεγχο του Αιγαίου, μόνον τα ιδια εδώ και 36 χρόνια περί υφαλοκρηπίδος !εχομε αντιληφθεί οτι πρέπει να μιλάμε με ορους ΑΟΖ ?

enkripto 20 Φεβρουαρίου 2010 στις 6:30:00 μ.μ. EET  

καμία απο τις συγκεκριμένες προυποθέσεις δεν ισχύει στην περίπτωση μας, ΠΚΠ..

1)Πάμε για διαπραγματεύσεις εφ΄όλης της ύλης όπως διαφαίνεται απο τα όσα ειπωθηκαν δια αλληλογραφίας μεταξύ Παπανδρέου-Ερντογάν (αλληλογραφία την οποία παρα όσα υποσχέθηκε ο ΓΑΠ εξακολουθεί να κρατάει στο συρτάρι του. Γιατί άραγε;)

2)Η τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο βαίνει αυξανόμενη, εκτός απο τις "συνηθισμένες" παραβιάσεις έχουμε και τσαλίμια εν μέσω ασκήσεων του ΠΝ

3)Για το τρίτο..ας το αφήσουμε καλύτερα, να μην μαυρίζουμε τις καρδιές μας χωρίς λόγο..

enkripto 20 Φεβρουαρίου 2010 στις 7:22:00 μ.μ. EET  

και ο ΓΑΠ πήγε στο Αγαθονήσι.. Ήρθε, είδε και απήλθε

αυτά είναι για εσωτερική κατανάλωση και για τα προεκλογικά φυλλάδια, και που πήγε τι έγινε δλδ;

η βασική αιτία που οι ακρίτες ζούν καθημερινα με τον ήχο των τουρκικών αεροπλάνων, είναι η ακολουθούμενη χρεωκοπημένη εξωτερική πολιτική, κύριοι εκφραστές της οποίας είναι ο ΓΑΠ (πρώτος διδάξας 1996-2004 ως ΥΠΕΞ και ΑΝΥΠΕΞ) οι μαθητεύομενοι του όπως ο κ.Δρούτσας και κάποιες "κεντρώες" παραφυάδες..

ΥΓ Για τα Θεοφάνεια πήγαν στο Αγαθονήσι. Για μερικές ώρες και χωρίς κάν να τσαλακωθεί το μπλέιζερ
http://www.enkripto.com/2010/01/blog-post_07.html

Ανώνυμος 20 Φεβρουαρίου 2010 στις 11:05:00 μ.μ. EET  

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ, ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΚΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ...ΚΩΛΟΣ ΚΑΙ ΒΡΑΚΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ! ΑΚΟΥ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ...

kostakoutas 21 Φεβρουαρίου 2010 στις 12:22:00 π.μ. EET  

άντε και καλή συνδιαχείριση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP