Κόβουν τα αεροπορικά εισιτήρια σε αξιωματικούς και στρατιώτες

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Δραστικές περικοπές στις παροχές για μετακινήσεις αξιωματικών και στρατευμένων κατά τις άδειές τους αποφάσισε το υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με υπηρεσιακή εγκύκλιο αλλά και πηγές του υπ. Άμυνας καταργούνται πλήρως οι καταστάσεις επιβίβασης για αεροπορική μετακίνηση για όλο το προσωπικό μόνιμους και στρατευμένους- από και προς όλες τις περιοχές της χώρας. Πλέον αεροπορική μετακίνηση θα δικαιούνται μόνον οι υπηρετούντες στην Κύπρο (ΕΛΔΥΚ) και μάλιστα μόνο για μία φορά στην 9μηνη θητεία.. Όσον αφορά τις καταστάσεις επιβίβασης με λεωφορείο, τρένο ή πλοίο, αυτές περιορίζονται από 3 σε 1 για τους στρατευμένους, ενώ για τους αξιωματικούς από 4 σε 2 το έτος με την υποχρέωση να γίνονται μία ανά εξάμηνο. Οι περιορισμοί δεν περιλαμβάνουν τις καταστάσεις επιβίβασης για την αρχική τοποθέτηση σε μονάδα ή τις μεταθέσεις. Οι περιορισμοί- και κυρίως αυτές των αεροπορικών μετακινήσεων- έγιναν στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και διότι είχαν παρατηρηθεί «στρεβλώσεις κατά τη χρήση τους», όπως είπε αρμόδια πηγή. Επίσης η ίδια πηγή ανέφερε ότι και κατά τις συνεργασίες των επιτελείων με ταξιδιωτικά γραφεία για τις μετακινήσεις από και προς την Κύπρο υπήρξαν καταγγελίες για «γκρίζες» περιοχές, οι οποίες διερευνώνται. Από τους περιορισμούς το υπουργείο Άμυνας εκτιμά ότι θα υπάρξει εξοικονόμηση περίπου 30 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Νυχτερινή υπαναχώρηση

Αργά χθες τη νύχτα και ενώ υπήρξε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις παραπάνω αλλαγές (υπάρχει ήδη υπηρεσιακή εγκύκλιος), το υπουργείο Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση- διευκρίνιση πως σ΄ ό,τι αφορά τις αεροπορικές μετακινήσεις των οπλιτών που υπηρετούν σε ακριτικές περιοχές και στην Κύπρο «δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση» και ότι η περιστολή δαπανών θα γίνει με μέτρα που δεν θίγουν τους κληρωτούς.

Το πιθανότερο, έλεγαν αρμόδιες πηγές, είναι ότι για όσους υπηρετούν στα σύνορα θα διατίθενται δωρεάν τα αεροπορικά εισιτήρια, ενώ θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση για τις τιμές με τα ταξιδιωτικά γραφεία.

Τα Νέα


1 σχόλια:

Ανώνυμος 25 Φεβρουαρίου 2010 στις 10:30:00 π.μ. EET  

Θα ήταν πολύ καλύτερο αν περιέκοπταν τα αεροπορικά δρομολόγια και γενικά όλες τις μετακινήσεις των κλακαδόρων, ντουντουκοφόρων, αφισοκολλητών και γενικά των κομματόσκυλων πάσης φύσεως και ειδικοτήτας που ευδοκιμεί και κατοικοεδερεύει στις τάξεις του Πασοκοστρατού, όταν αυτοί μετακινούνται ασυστόλως για την επίτευξη του "επιθυμιτού" αποτελέσματος με χρήματα του Ελληνικού Λαού. Όχι τις μετακινήσεις του προσωπικού των ΕΔ, καθότι δεν τα πληρώνουν αυτοί. Εμείς τα πληρώνουμε με τους φόρους μας. Και μην μου πει κάποιος ότι ξαφνικά τους "πήρε ο πόνος" για τον Έλληνα φορολογούμενο,ή για την κατάντια της οικονομίας, γιατί όπως έλεγε και ένα παλιό τραγουδάκι "φράγκο ρεζέρβα φαλιμέντο, περκέ μαντζέρε σοσιαλίστε κομπανία". Ας μην το "παιζουν" λοιπόν τιμητές των πάντων και "υπερασπιστές" πτωχών και αδυνάτων. Είναι οι πρώτοι διδάξαντες την ρεμούλα, την λαμογιά, την αρπαχτή, την "κοινωνικοποίηση", την κομματοκρατία , τον τενεκεδισμό, την προβολή των φελλών και των άχρηστων και γενικά της όποιας αντεθνικής συμπεριφοράς που μπορεί να υπάρξει. Όχι ότι οι άλλοι ήταν καλύτεροι, αλλά τουλάχιστον δεν ήσαν τόσο προκλητικοί. Δυστυχώς η πτώχευση δεν είναι μόνον οικονομική. Έχει κάνει "καρκινική μετάσταση" παντού. Σε αξίες, ήθη, έθιμα, παραδόσεις, τρόπο σκέψεως, παιδεία και γενικά σε κάθε υγειές κύτταρο που μπορεί να υπάρξει σε μια ευνομούμενη κοινωνία. Υπάρχει θεραπεία ή η κατάσταση είναι "μη αναστρέψιμη";;;
Ελπίζω να μην είναι οδυνηρή η απάντηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP