Ψηφίσματα 541 - 550 και πολιτική σημασία

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Toυ Λάζαρου Μαύρου

ΤΟΥ ΟΗΕ: ΨΗΦΙΣΜΑ 550, Συμβουλίου Ασφαλείας, 11ης Μαΐου 1984, παράγραφος 2: «Καταδικάζει όλες τις αποσχιστικές ενέργειες [των τ/κ αρχών, όπως καταδικάστηκαν πρώτα στο Ψήφισμα 541 της 18.11.1983], περιλαμβανομένης της δήθεν ανταλλαγής πρεσβευτών μεταξύ της Τουρκίας και της τ/κ ηγεσίας, κηρύσσει αυτές παράνομες και άκυρες, και ζητά την άμεση ανάκλησή τους».
Παράγραφος 3: «Επαναλαμβάνει την έκκλησή του προς όλα τα κράτη να μην αναγνωρίσουν το δήθεν κράτος της «ΤΔΒΚ», που εγκαθιδρύθηκε με τις αποσχιστικές ενέργειες και τα καλεί να μη διευκολύνουν ή με οποιονδήποτε τρόπο βοηθήσουν την προαναφερθείσα αποσχιστική οντότητα».

ΤΟΥ ΟΗΕ: ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ο κ. Μπα Κι Μουν, Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010: Υπό την άμεση, εγγύς φρούρηση ένστολων, ένοπλων και άνευ στολής, οργάνων της προαναφερθείσας Αποσχιστικής Οντότητας, τελούντων υπό τας διαταγάς και ιεραρχικώς υφισταμένων του αντιστράτηγου Ζορλού, διοικητή του τουρκικού στρατού κατοχής, μετέβη με συνοδεία αξιωματούχων της Γεν. Γραμματείας του ΟΗΕ, στις παρανόμως κατεχόμενες υπό των τουρκικών στρατευμάτων περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αποβιβασθείς από επίσημο όχημα των ΗΕ, φέρον τη σημαία του ΟΗΕ, έγινε επίσημα δεκτός, επί ειδικά προς τούτο εκτυλιχθέντος ερυθρού τάπητος, στο υπ’ αριθμόν ένα πολιτικής σημασίας κτίριο της Αποσχιστικής Οντότητας «προεδρικό», από τον νυν επικεφαλής πολιτικό αξιωματούχο της Αποσχιστικής Οντότητας κ. Ταλάτ, κάτω από την ανηρτημένη σε ιστό σημαία - σύμβολο της Αποσχιστικής Οντότητας, δίπλα στην τουρκική σημαία. Σε στάση προσοχής τού απέδωσαν χαιρετισμό, ένστολα και ένοπλα όργανα της Αποσχιστικής Οντότητας. Εντός του πρώτιστης πολιτικής σημασίας κτιρίου της Αποσχιστικής Οντότητας, τον υποδέχθηκαν και πολιτικοί αυτής αξιωματούχοι κ.κ. Έρογλου και Οζκιουργκιούν.

Σε επίσημο γεύμα, εκεί, προς τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, στην παρουσία του συνόλου των πολιτικών αξιωματούχων της Αποσχιστικής Οντότητας, ο επικεφαλής της, κ. Ταλάτ, επικαλέστηκε ονομαστικά το «δώρο» Joint Statement, που είχε λάβει την Παρασκευή 23η Μαΐου 2008 από τον Πρόεδρο της μη αναγνωριζομένης από τον ίδιο και την Τουρκία, Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Χριστόφια, λέγων ότι: Βάσει της συμφωνίας της 23.5.08, «στόχος είναι να ιδρυθεί ένας διζωνικός, δικοινοτικός Συνεταιρισμός, με πολιτική ισότητα μεταξύ των Τ/κ και των Ε/κ. Αυτός ο Συνεταιρισμός θα έχει ομοσπονδιακή κυβέρνηση, με μια διεθνή προσωπικότητα, όπως επίσης ένα τ/κ και ένα ε/κ, συνιστώντα [ιδρυτικά] κράτη, με ίσο καθεστώς». Παρά ταύτα ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ των ΗΕ κ. Ντάουνερ είπε ότι, «ο χώρος της συνάντησης δεν έχει πολιτική σημασία»!!!

Σημερινή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP