Νεοκλής Σαρρής : Tομές 16/2

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010



Μέρος 1ο : Η ελληνική πραγματικότητα αυτοαναιρείται
Με αφορμή άρθρο του Παναγιώτη Σαββίδη με θέμα ««Μακεδόνες» βλέπει στα Σκόπια η Λένα Διβάνη», που δημοσιεύτηκε στο Πρώτο Θέμα στις 14.2.10, σχολιάζεται ο εκπλειστηριασμός της χώρας από άτομα τα οποία κατέχουν υπεύθυνες θέσεις. (1)

Μέρος 2ο : Έλλειψη αυτοσυνειδησίας
Η Ελλάδα διέρχεται την πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας της. Δυστυχώς επτωχεύσαμεν! και επτωχεύσαμεν πολλαπλώς. (Συνέχεια σχολιασμού με αφορμή άρθρο του Παναγιώτη Σαββίδη με θέμα ««Μακεδόνες» βλέπει στα Σκόπια η Λένα Διβάνη», που δημοσιεύτηκε στο Πρώτο Θέμα στις 14.2.10) (1)

Μέρος 3ο : Ο Θεοδωράκης ως ακροδεξιός εθνικιστής
Σχολιάζεται άρθρο του Δημοσθένη Γιαγτζόγλου με θέμα «Ο Θεοδωράκης κατά του Παρελθόντος του», που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Αζινλίκτσα, τ.54/Ιαν 09. (1)

Μέρος 4ο : Ο Θεοδωράκης προειδοποιείται να αλλάξει
Συνέχεια σχολιασμού άρθρου του Δημοσθένη Γιαγτζόγλου με θέμα «Ο Θεοδωράκης κατά του Παρελθόντος του», που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Αζινλίκτσα, τ.54/Ιαν 09.

Μέρος 5ο : Υφαλοκρηπίδα: Ασύγγνωστη αμέλεια
Η Ελλάδα έχει επιδείξει ασύγγνωστη αμέλεια στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας με άλλες χώρες εκτός της Τουρκίας. (1)

Μέρος 6ο : Έρευνα για οθωμανικά έργα στην Ελλάδα
Σχολιάζεται άρθρο της τουρκικής εφημερίδας Ακσάμ, σχετικό με την έρευνα που πραγματοποιείται στην Ελλάδα για εύρεση οθωμανικών έργων, μετά από απόφαση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.(1 , 2)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP