Παράδοση ισραηλινών συστημάτων για τα τουρκικά ΑΣΕΠΕ

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Η ισραηλινή εταιρία Elta Systems προχώρησε στην παράδοση των ηλεκτρονικών συστημάτων που προορίζονται για το τουρκικό αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου, τα οποία είχαν μπλοκαριστεί μετά τη δραματική επιδείνωση των σχέσεων των δυο χωρών, εξαιτίας του επεισοδίου με το πλοίο «Μαβί Μαρμαρά».

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Ζαμάν», το επίμαχο υλικό βρίσκεται ήδη στις εγκαταστάσεις της Turkish Aerospace Industries (TAI) στην Άγκυρα και τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η ενσωμάτωση – ολοκλήρωσή τους στο αεροσκάφος – φορέα Boeing 737-700, με την αμερικανική εταιρία να παρεμβαίνει στην ισραηλινή πλευρά διαμαρτυρόμενη ότι η μη τήρηση της συμφωνίας πλήττει τα βιομηχανικά της συμφέροντα…

Υπενθυμίζεται, ότι η συμφωνία ανάμεσα στη Boeing, την Elta και το τουρκικό υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) είχε ολοκληρωθεί πριν από μια δεκαετία, το 2002… Η ισραηλινή εταιρία έχει λαμβάνειν συνολικά από το συμβόλαιο το ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

defence-point.gr

15 σχόλια:

Ανώνυμος 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:14:00 π.μ. EET  

Όχι πως δεν θα το κάνανε. Ο λύκος κι'αν εγέρασε κι'ασπρισε το μαλλί του, ούτε την γνώση του άλλαξε ούτε την κεφαλή του!! Σιγά μην τα "χαλάσουνε" οι οβριοί με τους φίλους τους τους μογγόλους. Απλώς εμείς ξεπουληθήκαμε και ξεβρακωθήκαμε (κοινές ασκήσεις κλπ) για άλλη μια φορά. Με τις υγείες μας!!!!!!!!!!

Ανώνυμος 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:15:00 π.μ. EET  

Και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα...
Καλό ήταν το παραμύθι της επιδείνωσης των τουρκοισραηλινών σχέσεων αλλά όπως όλα τα ωραία κράτησε λίγο.

Ανώνυμος 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:16:00 μ.μ. EET  

http://www.b92.net//eng/news/region-article.php?yyyy=2012&mm=05&dd=30&nav_id=80510

Unknown 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 2:45:00 μ.μ. EET  

λοιπον επειδή επι του θεματος ακουω πολλα τρελά!
υπηρχε μια εμπορικη συμφωνια μεταξυ ΗΠΑ Τουρκιας Ισραηλ...Απ τη στιγμη που ειχαν πεσει υπογραφες και τα χρηματα το Ισραηλ θελοντας και μη ηταν υποχρεωμένο να παραδωσει τα συστηματα...Τοσο απλα!Τιποτα λιγοτερο τιποτα περισσότερο...
Ολα τα αλλα ειναι η γνωστη Ελληνικη Εβραιοφοβια...

Ανώνυμος 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:00:00 μ.μ. EET  

Τα περί φιλίας,Μογγόλων,Οβριών,ξεβρακώματος,ξεπουλήματος και παραμύθιων είναι αστειότητες.Σοβαρευτείτε συγχέετε τις σχέσεις μεταξύ χωρών με τον τσακωμό σας με τον μπαρμπα Θανάση.


enkripto 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:23:00 μ.μ. EET  

Σωστό. Η παράδοση των υποσυστημάτων ήταν συμβατική υποχρέωση της ισραηλινής εταιρίας, η οποία σημειωτέον άργησε να τα παραδώσει κατά πολύ.

enkripto 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 4:22:00 μ.μ. EET  

http://www.danielpipes.org/blog/2013/02/futile-israeli-efforts-to-win-ankara-back

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 4:58:00 μ.μ. EET  

Αυτό θα γινόταν ούτως ή άλλως και από μόνο του δε σημαίνει τίποτα ιδιαίτερο. Ισχύει πάντως ότι είναι θέμα χρόνου να τα βρουν με του Τούρκους οι Ισραηλινοί. Εγώ προβλέπω ότι και συγγνώμη θα ζητήσουν στο τέλος. Αυτοί παρακαλάνε να τα βρουν,ψάχνουν φόρμουλες, κάνουν δηλώσεις. Οι Τούρκοι αντίθετα κάνουν ό,τι μπορούν για να τους ξεφτιλίσουν. Ούτως ή άλλως στις διεθνείς σχέσεις δεν υπάρχει εμπιστοσύνη και όσοι καβάλησαν εβραίικο άλογο καλούνται να ξεπεζέψουν μόνοι τους πριν τους πετάξει και τσακιστούν. Τι να περιμένεις από ανθρώπους που για πλάκα βάζουν στο σταυρόνημα της διόπτρας του όπλου τους παιδιά παλαιστινίων (δεν άντεξα τελικά, το είπα)

Alexandros 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:34:00 μ.μ. EET  

Αυτό το άρθρο του Pipes είναι που εμενα με ανησύχησε περισσότερο από όλα. Μέσα εκεί γραφει πως τα αεροπλάνα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τόσο στη Syria όσο και στην Κύπρο! Ενώ γραφει επίσης, πως ναι μεν έπρεπε να δοθούν τα συστήματα, αλλα ήταν και μια προσπάθεια να κερδηθεί η Άγκυρα, ενώ υπάρχουν φωνές στον Ισραηλινό στρατό, που λένε ακόμα και για συγγνώμη. Εκείνο όμως που με παραξένεψε εμενα, είναι πως ίσως υπονοεί ότι για να κερδίσουν την Άγκυρα δεν τους πειράζει ακόμα και να στραφούν εναντίον της Κύπρου και της Ελλάδος, εγώ τουλάχιστον ως τέτοιο "υπονουομενο" εκλαμβάνω αυτό που γραφει πως τα αεροπλάνα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στις διενέξεις με τους Κυπριους. Σημειωτέον πάντως πως ο ίδιος τον Οκτώβριο θα βρίσκεται στην Κύπρο!

Ανώνυμος 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:41:00 μ.μ. EET  

φκμκ ΕΓΡΑΨΕ το σχόλιο σου (19/2 4:58:00)!!
όποιος δεν το γνωρίζει--που δεν το νομίζω--το χρήμα, ειδικά για τους εβραίους, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ!!
Απ΄όπου κι όπως ΜΠΟΡΟΥΝ θα το αρπάξουν!! μήπως να ξαναδιαβάσουμε "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΝΙΟΒΗΣ" του Τάσου Αθανασιάδη για να δούμε τη συμπεριφορά του εβραίου στο Σαλιχλί της Μ.Ασίας και όχι μόνο;!!
Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται! είναι τυχαίοι οι πρόσφατοι βομβαρδισμοί στη Συρία; ή από όπου, όπως και ό,τι μπορούμε να αρπάξουμε;!

Γιάννης

Αναδελφος 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:45:00 μ.μ. EET  

Ας μην βιαζομαστε να βγαλουμε συμπερασματα.Κανεις δεν αρνειται οτι το Ισραηλ προσπαθει να τα ξαναβρει με την Τουρκια, αλλα η τουρκικη αλαζονεια αποτρεπει προς το παρον κατι τετοιο.Απο την αλλη, η προσφατη δημιουργια ελληνοισραηλινου λομπι στις ΗΠΑ, δειχνει οτι και αυτη η προσεγγιση δεν ειναι επιφανειακη.Η ανοδος της Μουσουλμανικης Αδελφοτητας στην εξουσια στην Αιγυπτο και η υπαρξη της Χαμας στην Γαζα, σε συνδυασμο με την Χεζμπολαχ του Λιβανου και την φιλοισλαμικη κυβερνηση του ΑΚΡ στην Τουρκια, λειτουργει σαν βρογχος που σφιγγει το κρατος του Ισραηλ. Μονη μη μουσουλμανικη διεξοδος απεμεινε η Κυπρος, η Ελλαδα και μεσω αυτων η Ευρωπη. Τελος για οσους θελουν να βλεπουν την κινηση αυτη σαν "μαχαιρια στην πλατη", να θυμισω οτι ενδεχομενως να ενοιωσαν παρομοια και οι Ισραηλινοι, οταν μια εβδομαδα πριν τις προσφατες κυπριακες εκλογες, η απερχομενη κυπριακη κυβερνηση , εντελως ξαφνικα αναβαθμισε το καθεστως της παλαιστινιακης αποστολης στο νησι σε πρεσβεια, αναγνωριζοντας δηλαδη εμμεσως την Παλαιστινη σαν κρατος, (ενεργεια που δεν εχει πραξει ουτε η Ελλαδα).Αναρωτιεμαι λοιπον μηπως τελικα εχουμε και εμεις τις ευθυνες μας.

Αναδελφος 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:22:00 μ.μ. EET  

@ Φ.Κ.Μ.Κ και Γιαννη.Μηπως μπορειτε να μου σχολιασετε και το σφαξιμο των παιδιων της οικογενειας Φογκελ, μεσα στο σπιτι τους (ηλικιας 3 μηνων ,2 ετων,3 ετων) στο Ισραηλ απο παλαιστινιο "αγωνιστη", η την εκτοξευση Α/Τ πυραυλου εναντιον σχολικου λεωφορειου που μετεφερε μαθητες? Μηπως τελικα δεν φταινε για ολα, μονον οι "κακοι εβραιοι" ?

Alexandros 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:10:00 μ.μ. EET  

@Ανάδελφε θα συμφωνήσω μαζί σου, εγώ έγραψα τι με προβλημάτισε, κυρίως το συγκεκριμένο σχόλιο του Pipes, ο οποίος εκφράζει έως και κυβερνητικές απόψεις. Σίγουρα έχουν γίνει σημαντικές κινήσεις προς την κατεύθυνση της Έλληνο-Ισραηλίνης συνεργασίας, που δεν είναι δυνατόν να διαγραφούν εν μια νυκτί, ενώ μια αναγέννηση της συμμαχίας Τουρκίας-Ισραήλ θα είχε ως αποτέλεσμα και την αποδυνάμωση της Τουρκίας στα μάτια των Αράβων. Θα δούμε είναι πολύπλοκες οι καταστάσεις και τα βιαστικά συμπεράσματα δεν είναι συνήθως και σωστά!

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 19 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:35:00 μ.μ. EET  

@Ανάδελφο
Υποθέτω ότι το ίδιο ερώτημα βάζεις και για τη σφαγή της Τριπολιτσάς τον Σεπτέμβριο του 1821. Μήπως τελικά δε φταίγαν για όλα οι "κακοί" Τούρκοι;

Αναδελφος 20 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:43:00 π.μ. EET  

@ Φ.Κ.Μ.Κ. Η δικη μου θεση, εχει να κανει με ξεκαθαρο διαχωρισμο των αμαχων απο τους μαχιμους, ανεξαρτητως συγκρουσης.Με την ιδια ενταση καταδικαζω την σφαγη γυναικοπαιδων στην Τριπολιτσα, οπως στην Χιο, τα Ψαρα, το Μεσολογγι, την Παλαιστινη , το Ισραηλ κλπ.Ο πραγματικος μαχητης διαθετει την γενναιοτητα για να κανει αυτο τον διαχωρισμο.Η τακτικη του "φωτια και τσεκουρι επι δικαιων και αδικων" ειναι απορριπτεα για μενα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP