Πλούς τουρκικής κορβέτας στο Αιγαίο

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Η κορβέτα F-500 στο Ακσάζ
Λίγες μόνο ώρες μετά το πέρας της επίσκεψης Ολάντ και των πληροφορίων για ενοικίαση γαλλικών φρεγατών, κορβέτα Α-69 του τουρκικού πολεμικού ναυτικού ( F-500 Bozcaada/Τένεδος) πραγματοποίησε πλου στις Κυκλάδες, παραβιάζοντας Ελληνικά χωρικά ύδατα. Πιο συγκεκριμένα η F-500 προερχόμενη από το λιμάνι της Σμύρνης, εισήλθε την σήμερα το πρωί (11:00) σε Ελληνικά χωρικά ύδατα μεταξύ Μυκόνου και Νάξου. Στη συνέχεια με δυτική πορεία κινήθηκε βόρεια της Πάρου και κατόπιν με νότια πορεία μεταξύ Σίφνου – Αντίπαρου εξήλθε από τα Ελληνικά χωρικά ύδατα στις 14:30 μεταξύ Μήλου και Φολέγανδρου. Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν και παρακολουθούν το τουρκικό σκάφος, καθόλη τη διάρκεια του πλου του.

Με άσπρο χρώμα, ο πλούς της F-500 κατά προσέγγιση. Me γαλάζιο χρώμα, τα όρια των ΕΧΥ των 6 ναυτικών μιλίων.

Σχετικό άρθρο: Αιγαίο: "Αβλαβείς" διελεύσεις και βλαβεροί συνειρμοί

6 σχόλια:

Ανώνυμος 21 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:18:00 π.μ. EET  

Αυτό δεν είναι είδηση. Παρακαλούμε εαν κάποιο τουρκικό πλοίο δεν μπει στο πασαλιμάνι για να κάνει δοκιμαστικές βολές, μην μας ξαναενοχλήσετε...

Ανώνυμος 21 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:34:00 π.μ. EET  

και η επίδειξη ισχύος για ποιον έγινε;

Ανώνυμος 21 Φεβρουαρίου 2013 στις 6:00:00 μ.μ. EET  

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, κατετέθη χθες στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ρηματική διακοίνωση, δια της οποίας η Ελλάδα ενημερώνει τον Οργανισμό για την παραχώρηση εκ μέρους της Τουρκίας, αδειών έρευνας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ανώνυμος 21 Φεβρουαρίου 2013 στις 6:56:00 μ.μ. EET  

Τα περί μονομερούς ανακηρύξεως της ελληνικής ΑΟΖ πήγαν μάλλον περίπατο, απ' ό,τι αντιλαμβάνομαι. Ένα ακόμη πυροτέχνημα της κυβέρνησης ήταν και μάλιστα δεν ξέρω αν το συμμερίζονταν και οι τρεις συνιστώσες, ή προερχόταν μόνον από την ΝΔ.

Σε συνέντευξη του τον Ιανουάριο, αν θυμάμαι καλά, ο Ν. Λυγερός έλεγε ότι η ανακήρυξη ήταν θέμα ημερών.

Ανώνυμος 21 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:12:00 μ.μ. EET  

Αγαπητέ Nativist, προ ημερών σχετικά με την επίδειξη "ισχύος" του ΠΝ και για τα όσα είχατε γράψει, σχολίασα: Να ζήσεις 1000 χρόνια!
Με τις "αβλαβείς και φιλικότατες" θαλάσσιες επισκέψεις των "γειτόνων" επαληθευόμαστε κάθε ώρα και στιγμή για τα περί ΑΟΖ, "ισχυρής" Ελλάδας, επενδύσεις, συνεργασίας με Ισραήλ και πάει λέγοντας!
Η ουσία είναι ότι εχθροί και "φίλοι" μας έχουν γραμμένους και ξεγραμμένους!!

Γιάννης

Ανώνυμος 21 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:14:00 μ.μ. EET  

όταν είναι να στείλουμε εκείνο το καναταιρ με τα σκ@τ@ πείτε μου να προσφέρω ή μάλον καλύτερα ας βαλουμε 10 βολευτές να βγάλουν λόγο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP