Φωτογραφίες από τα ΑΚ-47 του Βελβεντού

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Φωτογραφικό υλικό από τον οπλισμό των τεσσάρων δραστών, που συνελήφθησαν για τις ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης, έδωσε στην δημοσιότητα η ΕΛΑΣ. Πρόκειται για τρία πολεμικά τυφέκια της οικογένειας Kalashnikov (το ένα φέρει φθορές από πυρκαγιά που έβαλε ο δράστης στο όχημα του), αλβανικά αντίγραφα του κινεζικού Τype-56, με την σειρά του αντίγραφο του σοβιετικού ΑΚ-47. Μαζί με αυτά, ένα υποπολυβόλο Scorpion, μία κοντόκανη επαναληπτική καραμπίνα Μaverick (;), ένα πιστόλι Ζastava, ένα πιστόλι Beretta και αλεξίσφαιρα γιλέκα, σφαίρες - φυσίγγια, γάντια, υλικά καθαρισμού, εργαλεία κ.λπ. Παράλληλα με την δημοσιοποίηση του πορίσματος της ΕΛ.ΑΣ για τον τραυματισμό των τεσσάρων δραστών, δόθηκαν στην δημοσιότητα φωτογραφίες από την σύλληψη τους, με εμφανή σημάδια στο πρόσωπο ορισμένων εξ'αυτών.

Το αλεξίσφαιρο γιλέκο ενός εκ των δραστών

Σύμφωνα με τον διευθυντής Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, Παναγιώτη Στάθη, οι τρεις δράστες εντοπίστηκαν στο κέντρο της Βέροιας στις 12:50 το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, έχοντας στο πίσω μέρος του βαν ως όμηρο τον οδοντίατρο. Στην συμπλοκή που ακολούθησε τραυματίστηκαν οι τρείς συλληφθέντες και ένας αστυνομικός στο πόδι. Παρουσιάστηκε ερασιτεχνική λήψη βίντεο από το σημείο του συμβάντος και φωτογραφίες από κινητό τηλέφωνο που ελήφθησαν στις 13.05, ένα τέταρτο μετά τη σύλληψη και πέντε λεπτά πριν φωτογραφηθούν από τις ψηφιακές μηχανές της Σήμανσης στην Ασφάλεια της Βέροιας. Επίσης αναφέρθηκε πως ο τέταρτος συλληφθείς, ο Δημήτρης Πολίτης που εντοπίστηκε και συνελήφθη σε διαφορετικό σημείο, δεν έφερε τραύματα καθώς παραδόθηκε μόνος του στους αστυνομικούς.

Σχετικές αναρτήσεις:
Ο νόμος του ΑΚ-47
Ελλάδα - η χώρα των Καλάσνικοφ

5 σχόλια:

Ανώνυμος 11 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:15:00 μ.μ. EET  

ενδιαφέρον, που έμαθαν να τα χειρίζονται άραγε; πάντως όχι στη θητεία τους...

Ανώνυμος 11 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:05:00 μ.μ. EET  

Έλα βρε παιδιά είναι....

E.A.V. 12 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:43:00 π.μ. EET  

Προς απάντησή σας:

http://www.youtube.com/watch?v=TegQiSObPZo

Ανώνυμος 12 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:04:00 μ.μ. EET  

Δείτε και αυτό το video για δεξιόχειρες αλλά και αριστερόχειρες. Ο εκπαιδευτής έχει πού μεγάλη εξοικείωση με το τυφέκιο.

http://www.youtube.com/watch?v=8Fwd4D_HQcU

Ανώνυμος 15 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:20:00 π.μ. EET  

Για όσους αριστερούληδες παραπονιούνται πως έβγαλαν στην φόρα μόνο τα καλόπαιδα με τα ΑΚ:

ΕΛ.ΑΣ: Στοιχεία για τους Χρυσαυγίτες που συνελήφθησαν με όπλα

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=24814&Itemid=1058&lang=

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP