«Αν απειληθούν οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, η Ελλάδα θα αντιδράσει»

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

«Ο Μπερίσα και οι μαυροκόκκινοι φασίστες να μην
ξεχνούν πως ζουν από τα εμβάσματα από την Ελλάδα»
Ο Φαήλος Κρανιδιώτης μιλάει στην «Αυτόνομη» για το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα, την διακοπή των συντάξεων ΟΓΑ σε υπερήλικες Ομογενείς, την κατάσταση της Παιδείας στην Βόρειο Ήπειρο, τα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, αλλά και για την εθνικιστική ρητορική που έχει υιοθετήσει το τελευταίο διάστημα η πολιτική τάξη της Αλβανίας.

«Τα Τίρανα έχουν να διανύσουν πολύ δρόμο μέχρι να γίνουν μια ευρωπαϊκή δημοκρατία» και «οι καλές σχέσεις με την Αλβανία πρέπει να είναι πάντοτε ευθέως ανάλογες με τον σεβασμό από αυτήν της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, είτε ζει σε αναγνωρισμένες μειονοτικές περιοχές είτε όχι», δηλώνει ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά. Ο πολιτικός με την ιδιαίτερη αγάπη για την Βόρειο Ηπειρο, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στον Μπερίσα και στους Ερυθρόμαυρους να αφήσουν στην άκρη τις αλυτρωτικές δηλώσεις και να μην ξεχνούν πως «ζουν από τα εμβάσματα από την Ελλάδα» γιατί «από μια επιδείνωση των σχέσεων με την Ελλάδα, μόνο χαμένη θα βγει η χώρα τους».

Στον Γιώργο Αθανασίου

- Γνωρίζουμε πως είστε καλός γνώστης του Βορειοηπειρωτικού, πότε ασχοληθήκατε για πρώτη φορά;

"Έχω μια αδερφή....". Αυτό φταίει κι οι πρώτοι μου δάσκαλοι. Ασχολούμαι απ' όταν θυμάμαι τον κόσμο. Κάποιοι μ' έμαθαν που είναι τα πραγματικά όρια της Πατρίδας και τους χρωστώ ισόβια ευγνωμοσύνη. Μ' έμαθαν πως τα απαράγραπτα εθνικά δικαιώματα και το καθήκον δεν δείχνουν διαβατήριο και δεν περνάνε συνοριακό έλεγχο. Αργότερα, φοιτητής, όταν είχα πλέον οργανωμένη πατριωτική δράση, θεώρησα στοιχειώδες καθήκον την συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των Βορειοηπειρωτικών Οργανώσεων. Είναι συνεχείς οι αναφορές μου στο εθνικό θέμα στα κείμενα και στις παρεμβάσεις μου εδώ και 25-27 χρόνια. Η έμπρακτη ενασχόληση, τόσο πολιτικά, με αρθρογραφία, όσο και σαν μαχόμενος δικηγόρος, μου χάρισε πολύτιμους φίλους και φίλες από την Βόρειο Ήπειρο. Στο συνέδριο της ΝΔ το 2010, ήμουν ο πρώτος ομιλητής σύνεδρος. Μίλησα, όπως πάντα, για τον Ελληνισμό από την Απειρωτάν Χειμάρρα ως το ακρωτήρι του Αγίου Ανδρέα στην Καρπασία. Αυτή είναι η νοητή γραμμή της συνείδησης μου.

«Το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας αποτελεί την νομική θεμελίωση της Αυτονομίας. Η Αλβανία να σεβαστεί τα δικαιώματα της ΕΕΜ»

- Για εσάς το θέμα της Βορείου Ηπείρου είναι ζήτημα εδαφικό ή ένα ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων;

Είναι και τα δύο. Από τη μία υπάρχει το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας και η νομική θεμελίωση της Αυτονομίας. Από την άλλη οι καλές σχέσεις και η καλή γειτονία με την Αλβανία πρέπει να είναι πάντοτε ευθέως ανάλογες με τον σεβασμό από αυτήν της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, είτε ζει σε αναγνωρισμένες μειονοτικές περιοχές είτε όχι, κι από την ευημερία της. Σε περίπτωση όμως κλιμάκωσης του αλβανικού σωβινισμού και κινδύνων για την ασφάλεια του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, τα καθήκοντα της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι πρόδηλα. Τα υποδεικνύει το δίκαιο και η Ιστορία. Ξέρουμε καλά αυτά τα ορεινά μονοπάτια. Τα έχουν ξαναπάρει οι πατεράδες κι οι παππούδες μας.

«Ο Μπερίσα και οι Ερυθρόμαυροι να μην ξεχνούν πως ζουν από τα εμβάσματα από την Ελλάδα»

- Το τελευταίο διάστημα υπήρχαν έντονες πολιτικές εξελίξεις στην Αλβανία τόσο με τα αποτελέσματα της στημένης απογραφής όσο και με την εθνικιστική ρητορική που έχει υιοθετήσει η πολιτική τάξη της χώρας. Ποία είναι η εκτίμησή σας;

Ο τουρκικός ισλαμοφασισμός κι επεκτατισμός έχει ένα μερίδιο στην υποκίνηση του αλβανικού σωβινισμού, καθώς και η ψηφοθηρία και ο τυχοδιωκτισμός συγκεκριμένων αλβανικών πολιτικών δυνάμεων. Πιθανώς νομίζουν ότι η οικονομική κρίση της Ελλάδας τους δίνει μια ευκαιρία να ασκήσουν πιέσεις και να ικανοποιήσουν άνομα συμφέροντα τους. Ας δουν, ο Μπερίσα, οι "μαυροκόκκινοι" φασίστες ή όποιοι άλλοι, καλύτερα τον χάρτη. Μ' εμάς έχει σύνορα η Αλβανία, ζουν από τα εμβάσματα από την Ελλάδα. Από μια επιδείνωση των σχέσεων με την Ελλάδα, χάριν του σωβινισμού ανοήτων, μόνο χαμένη θα βγει η χώρα τους. Πολύ χαμένη. Και δεν αναφέρομαι μόνον στην παρεμπόδιση της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας.

- Η Αλβανία έχει υπογράψει σχεδόν όλες τις διεθνής συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως η Διεθνή Σύμβαση για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα, το Διεθνές Σύμφωνο για τα Οικονομικά, Κοινωνικά και Πολιτιστικά Δικαιώματα, την Σύμβαση-πλαίσιο για τις Εθνικές Μειονότητες, μέχρι και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που αναγνωρίζει το δικαίωμα της ατομικής προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου κ.ά. Στην περίπτωση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας πιστεύετε πως η Αλβανία σέβεται αυτά που έχει υπογράψει;

Όχι. Τα Τίρανα έχουν να διανύσουν πολύ δρόμο μέχρι να γίνουν μια ευρωπαϊκή δημοκρατία. Οι πιέσεις μας πρέπει να είναι συνεχείς και επίμονες.

- Δυστυχώς το Έθνος βάλλεται από μια οικονομική λαίλαπα που δεν άφησε ανεπηρέαστους ούτε τους Βορειοηπειρώτες. Πρόσφατα στο Μνημόνιο 3 συμπεριλήφθη μια ειδική διάταξη που ουσιαστικά κόβει τις συντάξεις του ΟΓΑ από τους Βορειοηπειρώτες αναγκάζοντας τους να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές εστίες. Τι πρέπει να γίνει ούτως ώστε να μην αφήσουμε την Βόρειο Ήπειρο να ερημώσει;

Πρέπει να ακυρωθεί η συγκεκριμένη διάταξη για λόγους εξαιρετικού και κατεπείγοντος εθνικού συμφέροντος. Αδιανόητο να άντεξε ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός επί τουρκοκρατίας, να επιβίωσε επί Ζώγου και Χότζα και να χαθεί με υποτιθέμενη δημοκρατία και ανοιχτά σύνορα. Αυτό όμως που αναφέρετε δεν είναι παρά ένα πολύ μικρό μέρος του προβλήματος. Δεν λύνεται το ζήτημα μόνο με επιδότηση των γερόντων. Χρειάζεται πρωτογενής ανάπτυξη, ανταγωνιστικές οικονομικές δράσεις του Ελληνισμού στις εστίες τους, να μείνουν όσοι νέοι υπάρχουν και να επιστρέψουν κι άλλοι. Μαζί με την στήριξη της ελληνικής εκπαίδευσης στα χωριά και τις πόλεις του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και την οικονομική ανάπτυξη, η άγρυπνη συμπαράσταση της Ελλάδας, είναι οι όροι για την επιβίωση κι ακμή των αδελφών μας στην Βόρειο Ήπειρο.

- Η εκπαίδευση πάει από το κακό στο χειρότερο, από την μία τα δημόσια μειονοτικά σχολεία και από την άλλη τα ιδιωτικά που υποτίθεται πως λειτουργούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πολιτείας. Σώζεται η Ελλάδα από την εξαθλίωση της εκπαίδευσης στην Βόρειο Ηπειρο;

Όχι. Να κλείσουν οι λεγόμενες "Ανεξάρτητες" Αρχές, άχρηστα άντρα πολιτικής ορθότητας κι αριστεριστών, καταβόθρες κονδυλίων, να απολύσουμε το 1/5 των υπαλλήλων της Βουλής, έχουμε 1850, ενώ η Γερμανία έχει 400, να μειωθούν τουλάχιστον στο μισό οι βουλευτικοί και κυβερνητικοί μισθοί, να περιοριστούν οι μετακλητοί κι αποσπασμένοι από 6 σε 2, να περιστείλουμε κι άλλες αδικαιολόγητες σπατάλες και θα περισσέψουν χρήματα για την άρτια εκπαίδευση των Ελληνοπαίδων στην Βόρειο Ήπειρο. Θα έχουμε και ρέστα για πολλές άλλες ανάγκες.

- Πως βλέπετε τους βορειοηπειρώτες που η ΝΔ τους ένταξε στην Γραμματεία Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων, πιστεύεται πως υπάρχει εθνική πολιτική για το Βορειοηπειρωτικό;
Υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις και θα έλεγα πως χρειάζεται μια κεντρικά οργανωμένη πιο δυναμική πολιτική. Για μένα δεν έχει τόση σημασία που τους εντάσσεις οργανωτικά αλλά το τι πολιτική κάνεις. Αν η πολιτική είναι Εθνική, με ιστορικούς όρους, με κύριο μέλημα την διασφάλιση της ευημερίας και της ελληνικότητας των αδελφών μας στις εστίες τους, τότε βαδίζουμε σωστά. Για λόγους σημειολογικούς και ηθικούς βέβαια, θα προτιμούσα μια Γραμματεία Βορειοηπειρωτικού και Κυπριακού Ελληνισμού ή μάλλον, για να μην ξεχνάμε και τους άλλους Έλληνες, πχ στην Πόλη, στον Πόντο και στα Σκόπια, μια Γραμματεία Μείζονος Ελληνισμού.

Ποιος είναι ο Φαήλος Κρανιδιώτης
Ο Φαήλος Κρανιδιώτης γεννήθηκε το 1965 στον Κορυδαλλό. Προέρχεται από λαϊκή οικογένεια. Σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά. Υπηρέτησε εθελοντικά στις Ειδικές Δυνάμεις, επί 23 μήνες, ως έφεδρος Αξιωματικός. Ασκεί αποκλειστικά, ελεύθερη μαχόμενη δικηγορία από το 1992, χωρίς αντιμισθίες ή αργομισθίες. Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δικτύου 21 και Μέλος της Λέσχης Καταδρομέων – Ιερολοχιτών, καθώς και του Πανελληνίου Συνδέσμου Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων. Υπερασπιστής των δικαιωμάτων των Κούρδων αγωνιστών στα δικαστήρια, συνδέεται με στενούς συναγωνιστικούς δεσμούς με το ΕΑΜ Κουρδιστάν και τις οργανώσεις των Κυπρίων, Βορειοηπειρωτών, Κωνσταντινουπολιτών, Ποντίων, Ιμβρίων και την Αρμενική Εθνική Επιτροπή. Συνήγορος του κούρδου ηγέτη, Αμπντουλλάχ Οτσαλάν, στην Ελλάδα, στο πλευρό του οποίου βρέθηκε τον Φεβρουάριο του 1999 στο Ναϊρόμπι. Μετά την επιστροφή του στην Αθήνα, συνετέλεσε στην αποκάλυψη των μεθοδεύσεων που οδήγησαν στην ατιμωτική παράδοση του Κούρδου ηγέτη στα χέρια της Άγκυρας. Συντάκτης της εισηγητικής έκθεσης και της πρότασης νόμου, με την οποία αναγνωρίστηκε το 1996 από τη Βουλή των Ελλήνων, η Γενοκτονία των Αρμενίων από το τουρκικό καθεστώς. Διετέλεσε νομικός σύμβουλος της Μητρόπολης των εν Ελλάδι Ορθοδόξων Αρμενίων και του Λαϊκού Κογκρέσου του Κουρδιστάν στην Αθήνα. Διετέλεσε μέλος του Κέντρου Ερεύνης και Μελέτης Ελληνισμού και της Επιτροπής για την Κύπρο της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών και υπήρξε συνεργάτης του αγωνιστή Θεόφιλου Γεωργιάδη, που δολοφονήθηκε το 1994 στη Λευκωσία από όργανα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Βρίσκεται στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά αδιάλειπτα από το 1993.

aftonomi.gr

17 σχόλια:

Ανώνυμος 20 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:59:00 π.μ. EET  

Οι τελευταιες 10 λεξεις ισως θα επρεπε να ηταν γραμμενες ακριβως στην αρχη του κειμενου!

Ανώνυμος 20 Φεβρουαρίου 2013 στις 7:32:00 μ.μ. EET  

«Αν απειληθούν οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, η Ελλάδα θα αντιδράσει»

Στο "αν" είσαι ακόμη, Φαήλο; Χρόνια τώρα λαμβάνει χώρα μία ωμή πολιτισμική γενοκτονία του Ελληνισμού της Β. Ηπείρου από το αλβανικό κράτος κι εσύ ακόμη λες "αν απειληθούν"; Καλά ξυπνητούρια!

Είδαμε τις "αντιδράσεις" της Ελλάδος μέχρι σήμερα. Χωρίς κανένα πρόβλημα, το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε πριν μερικά χρόνια, σε δύο χωριστές συνεδριάσεις, την ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Ναι, Φαήλο, κυβέρνηση ήταν η ΝΔ και υπουργός της ο Αντωνάκης, αλλά δεν μίλησε, δεν ακούστηκε καθόλου.

Ο μόνος που πρόβαλε τότε σθεναρή αντίσταση ήταν ο ΛαΟΣ, αλλά οι εκκλήσεις του να μην δοθεί πράσινο φως στην ένταξη της Αλβανίας στις ευρωατλαντικές δομές, αν δεν διασφαλισθεί ο Ελληνισμός της Β. Ηπείρου, πήγαν στον βρόντο.

Ανώνυμος 21 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:21:00 π.μ. EET  

ΦΑΗΛΟ ,ΜΑΖΙ ΣΟΥ..30 ΧΡΟΝΙΑ..ΣΤΕΡΓΙΟΣ..

Ανώνυμος 21 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:38:00 π.μ. EET  

@Nativist

φάηλος χαχαχαχαχαχα ο κολλητός του αντώνη χαχαχαχαχα

αν κάποιος παλεύει κάτι για 25 χρόνια παίρνει ένα G3 και περνάει απέναντι αλά Παύλος Μελάς, Θεόφιλος Γεωργιάδης κτλ

αν κάποιος παλεύει για 25 χρόνια να μπει στην βουλή ψάχνει μια μερίδα κόσμου και προσπαθεί να τους πείσει οτι κάνει κάτι για το καλό τους απο την καρέκλα του στο κολονάκι.

με πορδές δεν βάφουμε αυγά.

μηδενιστής

enkripto 21 Φεβρουαρίου 2013 στις 6:50:00 μ.μ. EET  

Η ομαδα της κουμουνδουρου μπορει να τρολαρει αλλου, εδω ο χωρος δεν προσφερεται

Ανώνυμος 21 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:16:00 μ.μ. EET  

Nativist, μηδενιστή,
ΕΝΑ πρέπει να είναι το σύνθημα:
Φαήλο ζούμε για να σ΄ακούμε και να σε διαβάζουμε!!
Το δε βιογραφικό σου "σπαει κόκκαλα"
αμ, πως! μόνο ο μηδενιστής θα τα "σπάει";!!

Γιάννης

Ανώνυμος 21 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:14:00 μ.μ. EET  

O Φαηλος ειναι κολητος του Σαμαρα.
Δεν προκειται να ξεχασω αυτο το αρθρο που ειχε γραψει http://www.antinews.gr/2010/07/01/52207/ . Μεγαλα λογια, αλλα ΑΔΕΙΑ ! Λογια που εντυπωσιαζουν, αλλα ΑΔΕΙΑ !

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 21 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:49:00 μ.μ. EET  

Χαίρομαι που ο κολλητός του πρωθυπουργού και συνήγορος του εντιμότατου επιχειρηματία και υποψήφιου για την αγορά του ΟΠΑΠ κ. Μελισσανίδη νοιάζεται για τα δικαιώματα των ομογενών συνταξιούχων. Θα με χαροποιούσε περισσότερο να δείξει βέβαια ενδιαφέρον και για τον έλλαδίτη συνταξιούχο που δεν μπορεί να βρει γιατρό χωρίς να πληρώσει - αλλιώς ας πεθάνει Αλλά ο συνομήλικος και γείτονας στο ΑΠΘ (Φιλοσοφική και Νομική είναι δίπλα)έχει για τον έλλαδίτη άλλες απόψεις, όπως μας αποκάλυψε στο Τουίτερ... Υποθέτω ότι η ανάρτηση στο εν κρυπτώ δε σκοπεύει παρά στο να αναδείξει τα προβλήματα της μειονότητας παρά στο να προβάλλει τον εν λόγω κύριο. Βλέποντάς αυτόν από τη μια και κάτι πουλημένα τομάρια της ΔΗΜΑΡ ή του ΠΑΣΟΚ ή και της "αριστεράς του Κολωνακίου" γενικότερα, ευχαριστώ τον θεό που δε στραβώθηκα να πάω Νομική. Θα είχα γίνει σαν κι αυτόν ή σαν τους άλλους.

Λοιπόν το ελληνικό κράτος την έχει γραμμένη την ελληνική μειονότητα στην Β.Ήπειρο και κάθε ελληνική μειονότητα παγκοσμίως. Δεξιά και Αριστερά σε αγαστή συνεργασία γύρισαν την πλάτη σε κάθε τι που εθνικό που ξεφεύγει από τα σύνορα του ψευτορωμέικου. Υποτίθεται για διαφορετικούς λόγους αλλά σε κάθε περίπτωση με το ίδιο αποτέλεσμα.

Η στήριξη του ελληνισμού της Β.Ηπείρου δεν ήταν δύσκολη υπόθεση ούτε θα κόστιζε υπέρογκα ποσά. Θα απαιτούνταν:
1. Ένα δίκτυο νομικών που θα παρακολουθούν τα μειονοτικά ζητήματα και θα επεμβαίνει άμεσα σε κάθε περίπτωση αυθαιρεσίας των Αλβανών.
2. Ενίσχυση των σχολικών δομών με δασκάλους βιβλία και εξειδικευμένα προγράμματα σπουδών με έμφαση στην ελληνική γλώσσα και στην ιστορία.
3. Στενή συνεργασία των πολιτικών φορέων της μειονότητας με την ελληνική πολιτική ηγεσία και αποφυγή όσο το δυνατόν ενδομειονοτικών αντιθέσεων και τριβών. Συχνές επισκέψεις επίσημες και μη Ελλήνων αξιωματούχων στη βόρεια Ήπειρο.
4. Ενίσχυση από μέρους της ελληνικής εκκλησίας της αρχιεπισκοπής στην Αλβανία με μορφωμένους ιερείς, κατά προτίμηση μειονοτικούς σπουδαγμένους εδώ. Και φυσικά χρηματοδότηση χωρίς τσιγκουνιές. Η θρησκευτική πίστη στην Αλβανία πουλιέται και αγοράζεται εύκολα. Οι Σαουδάραβες και Καταριανοί το ξέρουν καλά.
5. Εισαγωγή χωρίς εξετάσεις ή έστω με ισχυρή μοριοδότηση των μαθητών της μειονότητας στα ελληνικά πανεπιστήμια και στις στρατιωτικές σχολές.
6. Εξαγορά των τοπικών αρχών με οποιοδήποτε τρόπο. Δεν είναι τρομερά δύσκολο. Οι θεοί στην Αλβανία είναι τρεις: το ευρώ, το δολάριο και το καλάσνικοφ.
7. Ενίσχυση των εμπορικών δραστηριοτήτων της μειονότητας μέσω άτυπων "προνομιακών" εμπορικών συμφωνιών με ντόπιους επιχειρηματίες (που δεν τους πειράζει κι αν χάσουν εκεί χρήματα αφού το κράτος μπορεί να τους δείξει ...ευγνωμοσύνη σε άλλες συναλλαγές τους). Στόχος ο έλεγχος της αγοράς και των βασικών πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής. Αντίστοιχα τράπεζες, επικοινωνίες, επιχειρήσεις πρέπει να ελέγχονται σε σημαντικό βαθμό από την μειονότητα ή από Ελλαδίτες.
8. Τέλος απαιτείται η μυστική οργάνωση, στρατιωτική εκπαίδευση και διάθεση οπλισμού - όπλα, σφαίρες, ασύρματοι και χρήματα σε δολάρια - σε κρύπτες στην Αλβανία ή σε δικά μας στρατόπεδα κοντά στα σύνορα (στις δυο-τρεις ώρες από Αλβανία έχει κάμποσες αποθήκες πυρομαχικών). Αν στραβώσει η δουλειά ή αν επιχειρηθεί ένα πογκρόμ να μην την πάθουμε σαν τα Σεπτεμβριανά. Καλό θα είναι να υπάρχουν και μερικές μονάδες στα σύνορα με στελέχη που θα έχουν αποστολή την άμεση διείσδυση σε περίοδο κρίσης και οργάνωση αντάρτικων ομάδων ή και πολιτοφυλακής ακόμη με τη χρήση του οπλισμού που προανέφερα.
9. Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να καλυφθούν χωρίς κόστος όπως προανέφερα γιατί υπάρχουν ακόμα πρόθυμα χέρια για να γίνουν οι εργασίες που απαιτούνται. Θα γινόταν έτσι χρήσιμος και ο Φαήλος αντί να ρητορεύει και να βάφει αυγά δια των εντερικών αερίων, κατά την εύστοχη ρήση του μηδενιστή. Και αν κάποιος αμφιβάλλει για το αν μπορούν να γίνουν αυτά, να υπενθυμίσω ότι την ένοπλη φάση του Μακεδονικού αγώνα την διεξήγαγε μετά το 1903 η ελληνική στρατιωτική ηγεσία χρησιμοποιώντας αντίστοιχα με τα παραπάνω μέτρα και μέσα. Και πέτυχε απόλυτα.

enkripto 22 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:10:00 π.μ. EET  

Σε ότι αφορά την αδιαφορία για την μειονότητα θα συμφωνήσω απολύτως.

Τώρα στο γιατί αναρτήθηκε η συνέντευξη, νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που πολιτευτής κυβερνητικής παράταξης μιλάει ανοιχτά για Ελληνική αντίδραση σε περίπτωση απειλής εναντίον των Ελλήνων της Β.Ηπείρου.

Αυτό απο μόνο του συνιστά είδηση.

Αλλά και να θέλαμε να προβάλουμε τον Φαήλο, να είσαι σίγουρος ότι δεν θα ζητούσαμε την άδεια κανενός, ειδικά των πληρωμένων πληκτρολογίων που "περιπολούν" την μπλογκόσφαρα.

Τώρα για τον μπαμπά του "Ρασκόλκινοφ", για τον οποίο έγινε τόσος ντόρος, εγώ θα πώ μόνο ότι έχουμε ιδία πείρα εδώ στο Εν Κρυπτώ από τα "γιουρούσια" των τρολ της Κουμουνδούρου.

Αναρτήσεις που θίγουν την ΝΔ και (περισσότερο) την ΧΑ προκαλούν σποραδικά υβριστικά σχόλια και απειλές, αναρτήσεις που θίγουν τον ΣΥΡΙΖΑ (ή τους αστράτευτους αντιρρησίες) δέχονται συστηματική "παρενόχληση" από 3-4 ip σε διατεταγμένη υπηρεσία. Και μάλιστα συντεταγμένα, και εντός λίγων λεπτών από την δημοσίευση.

Οπότε φίλε ΦκμΚ, ευαισθησίες έχουμε όλοι, αλλά δεν τρώμε και κουτόχορτο.

enkripto 22 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:11:00 π.μ. EET  

Ενδιαφέρον βιντεάκι

www.youtube.com/watch?v=JiucqR1G6Mk

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 22 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:58:00 π.μ. EET  

@εν κρυπτώ
Τι σημασία έχει αν τον τρόλαρε κάποιος τον τρισμέγιστο στοχαστή; Σημασία έχει η απάντησή του που ανάγκασε μέχρι και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να την καταδικάσει. Όταν είσαι πολιτικό πρόσωπο δεν γράφεις ο,τι σου κατέβει σε μέσα δικτύωσης. Και εγώ έχω στο όνομά μου λογαριασμό στο fb αλλά προσέχω τι λέω και σε ποιον. Το συγκεκριμένο άτομο, όσο βλέπω τι λέει στο Τουίτερ ειδικά, το διακρίνει χοντροκοπιά, αλαζονεία και ψευτομαγκιά τύπου Τατσόπουλου. Οπότε δεν θεωρώ τίποτα περισσότερο από ρητορείες τα λόγια του. Στο κάτω κάτω η ΝΔ είχε όλο το χρόνο να προστατεύσει τη μειονότητα αν την ένοιαζε τόσο. Ουδέποτε νοιάστηκαν πραγματικά και φυσικά αν οι Αλβανοί αποφασίσουν μια μέρα να μιμηθούν τους Τούρκους στα Σεπτεμβριανά, η όποια ελληνική κυβέρνηση θα περιοριστεί σε καμιά καταγγελία στον ΟΗΕ. Εδώ δε νοιάζονται που ρημάζει η χώρα και διαλύεται ο κοινωνικός ιστός, θα κάνουν πόλεμο με την Αλβανία για την μειονότητα;

Μια φορά ρε γαμώτο να έβλεπα τη δεξιά που κόπτεται δήθεν για το έθνος, μια φορά να την έβλεπα να πιέσει το κράτος παρωδία της Αλβανίας για την έρμη αυτή μειονότητα. Τίποτα, νέκρα, μόνο παχιά λόγια σε συγκεντρώσεις Βορειοηπειρωτών. Πώς απάντησε η κυβέρνηση στην αισχρότατη αλβανική απογραφή που βγάζει τους ορθόδοξους πιο λίγους και από τους γύφτους στην Αλβανία; Πώς αντιδρά η κυβέρνηση στις απειλές που δέχεται ο Αναστάσιος; στις απειλές που δέχτηκε μέσα στο αλβανικό κοινοβούλιο βουλευτής της Ομόνοιας από τους απογόνους των Μπαλιστών; στο ότι συμφωνήσαμε για ΑΟΖ και μας κορόιδεψαν κατάμουτρα; Ή που μόλις πρόσφατα βάλαμε υπογραφές για τον ΤΑP την ώρα που ο Μπερίσα μιλούσε για μεγάλη Αλβανία και πριν κάτι μήνες "άφηναν" τα φασιστάκια των ιταλοτσάμηδων να εξευτελίζουν τον πρόεδρο της δημοκρατίας. Αυτή τη στιγμή έχουνε όλα τα χαρτιά στα χέρια μας και καθόμαστε να μας φτύνει ένα κράτος νάνος. Ξέρεις τι φοβούνται οι Αλβανοί στη Ελλάδα; μόνο ένα πράγμα: μη βρεθούνε πίσω στα σκατά γιατί εδώ, με όλη την κρίση, είναι βασιλιάδες σε σχέση με εκεί. Φοβούνται και τρέμουν και μάλιστα πιο πολύ οι νέοι γιατί όσοι γεννήθηκαν εδώ συχνά δεν ξέρουν καν καλά - ή και καθόλου - αλβανικά. Το λένε μεταξύ τους ανοιχτά, δεν είναι μυστικό.

Οπότε αντί για ρητορείες που τις ακούμε από την κούνια μας περί αλύτρωτων αδελφών και άλλα δακρύβρεχτα που τα πουλούσε η μετεμφυλιακή δεξιά σε όποιον ήθελε να τα πιστέψει, περιμένω έργα. Για σκότωσε το βασιλιά, για μην τον φοβερίζεις που έλεγε και ο Καζαντζάκης. Αν η δεξιά δεν νοιάζεται για θέματα που έχει, υποτίθεται, την "αποκλειστικότητα", ποιος θα νοιαστεί; Ο ΣΥΡΙΖΑ; Ή μήπως, λόγω της ανόδου της ΧΑ, ξαναθυμήθηκαν ότι "έχουν μία αδελφή, κουκλίτσα αληθινή..."

Ειλικρινά αν δεν ήταν το εν λόγω πρόσωπο, δεν θα είχα καν ασχοληθεί. Αλλά το δούλεμα δεν αντέχω και την ψευτομαγκιά. Προφανώς αγαπητέ ούτε και εγώ τρώω κουτόχορτο. Και ειδικά όταν πάνε να μου το πουλήσουν άνθρωποι που δε νοιάζονται αν ζει ή πεθαίνει ο διπλανός τους και η χώρα ολόκληρη, πόσο μάλλον οι ξεχασμένοι ομογενείς της Βόρειας Ηπείρου.


HBS 22 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:43:00 π.μ. EET  

@ΦΚΜΚ

Και τα δυο σου σχόλια είναι μνημείο πατριωτισμού, βαθύτατης ιστορικοπολιτικής παιδείας και στρατηγικής αναλυτικής σκέψης αδερφέ.

Ανώνυμος 22 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:14:00 π.μ. EET  

@εν κρυπτώ

δεν ξέρω αν ήρθε το προηγούμενο σχόλιο γιατί χάσαμε το ρεύμα λόγω καιρού

να προσθέσω στα σχόλια του φίλου ΦΚΜΚ το κρητικό που περιελάμβανε και απόβαση με τον Σχη Βάσσο σε περίπτωση που δεν ήρθε καθώς ήταν και το κύριο στοιχείο του μαζί με 4 πρόσωπα που ουδείς τους έφτασε απο τότε Καραβαγγέλης, Δραγούμης, Κορομηλάς, Καλαποθάκης.

μηδενιστής

enkripto 22 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:22:00 π.μ. EET  

"Τι σημασία έχει αν τον τρόλαρε κάποιος τον τρισμέγιστο στοχαστή;"

Έχει αν θέλουμε να τον εγκαλέσουμε για "έλλειψη ευαισθησίας" κτλ. Είναι προφανές ότι τρολάρουν τον Κρανιδιώτη επειδή ακριβώς είναι "διχρονος" και απαντάει με αυτό τον τρόπο εκθέτωντας τον εαυτό του. Και νομίζω κάνουν αρκετά καλή δουλειά.

Ας αφήσουμε κατα μέρους όμως τους καθωπρεπισμούς, όλοι γνωρίζουμε ποιός και γιατί τρολάρει τέτοιους "στοχους" στο τουίτερ.

"Μια φορά ρε γαμώτο να έβλεπα τη δεξιά που κόπτεται δήθεν για το έθνος"

Θα συμφωνήσω, συμπληρώνοντας ότι δεν κόπτεται μόνο η δεξιά για το "έθνος". Κάτι σχετικό ψέλλισε και ο Γλέζος τώρα τελευταία, ο οποίος -ας μην ξεχνάμε- κάποτε κατέθετε στεφάνια στον σύντροφο Χότζα.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xB1jHhU2OZQ#!

@μηδενιστή

Δεν βλέπω κάτι, μάλλον σε πρόλαβε η διακοπή

TED 22 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:03:00 μ.μ. EET  

@ ΦΚΜΚ

Στο σχόλιό σου (21 Φεβρουαρίου 2013 - 11:49:00 μ.μ.) περιγράφεις ΑΚΡΙΒΩΣ την διαχρονική πολιτική της Τουρκίας στη Δυτική Θράκη.

Εμείς ρεμβάζουμε...

Ανώνυμος 22 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:23:00 μ.μ. EET  

ΦΚΜΚ, ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και για τα δύο σχόλια σου!!
Μας κάλυψες ΠΛΗΡΩΣ και έγραψες για ΑΥΤΑ, που κανένας "εθνοπατέρας" δεν ΤΟΛΜΑ, έστω να ψελλίσει!!!!
Φίλοι του εν κρυπτώ, δεχθείτε την καλόπιστη κριτική και μάλιστα για το τόσο ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟ πρόσωπο του φαήλου, δεν είναι δα και τόσο αμερόληπτος σχολιαστής των πεπραγμένων σαμαρά και μη πέφτετε στη λούμπα των κουκουέδων, όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας!

Γιάννης

Ανώνυμος 23 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:28:00 μ.μ. EET  

@Φτωχέ και μόνε καουμπόι

Τι κάνει ο άπορος ΣΥΡΙΖΑίος Ρασκόλκινοφ, όταν δεν περιμένει να πεθάνει ο πατέρας του;

α)Χριστούγεννα στα Καλάβρυτα
β)Πάσχα στην Βιέννη
γ) Διακοπές στην Μύκονο;
δ)Ολα τα παραπάνω;

http://dexiextrem.blogspot.co.uk/2013/02/blog-post_7842.html

Εμπρός της γής οι κολασμένοι χαχαχαχα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP