H ΜΙΤ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Το ενδιαφέρον των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας
έχουν κεντρίσει τα social media..
Ανώτατοι αξιωματούχοι της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΜΙΤ) της Τουρκίας, κληθέντες για εξέταση στην Επιτροπή Παρανόμων Παρακολουθήσεων της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, ανέφεραν ότι η ΜΙΤ παρακολουθεί επισταμένως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άρα τους Τούρκους πολίτες. Η ως άνω επιτροπή κάλεσε τρεις διευθυντές της ΜΙΤ, οι οποίοι κατέθεσαν ότι τα αρμόδια τμήματα της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών, με άδεια του αρμόδιου εισαγγελέα παρακολουθούν και υποκλέπτουν τηλεφωνικές συνομιλίες φυσικών προσώπων για να εντοπίσουν κινήσεις που γίνονται στους τομείς των εγκλημάτων εναντίον του κράτους, της κατασκοπείας και της διαρροής κρατικών μυστικών.

Όσον αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατέθεσαν ότι τα αρμόδια όργανα της ΜΙΤ παρακολουθούν Facebook το Twitter και άλλα παρόμοια δίκτυα, πάντα μέσα στα πλαίσια των νόμων. Πάντως, οι διευθυντές της ΜΙΤ κατέθεσαν ότι δεν κάνουν υποκλοπές πεδίου μέσω οχημάτων και ότι δεν παρακολουθούν του βουλευτές της αντιπολίτευσης. Κατέθεσαν επίσης ότι σοβαρή πηγή διαρροής πληροφοριών και κρατικών μυστικών είναι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που πετιούνται στα σκουπίδια, τους οποίους μπορεί κάποιοι να τους πάρουν και να αλιεύσουν τις πληροφορίες και τα έγραφα που υπάρχουν ακόμα και σε χαλασμένους ΗΥ.

Τέλος ανέφεραν ότι είναι δυνατή η υποκλοπή κινητού τηλεφώνου μέσω προγράμματος που στέλνεται με SMS, ενώ τόνισαν ότι τα λεγόμενα έξυπνα τηλέφωνα δεν παρέχουν καμία ασφάλεια. Περιττό είναι φυσικά να πούμε ότι η ΜΙΤ δεν παρακολουθεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Τουρκία, αλλά και στην Ελλάδα, όπου λέει τον πόνο του ο κάθε πικραμένος, έστω και αν πρόκειται για ζητήματα εθνικής ασφάλειας.

infognomon


Σημ Εν Κρυπτώ: Και για να μην νομίσουν κάποιοι ότι οι γείτονες ανακάλυψαν τον τροχό, παραθέτουμε  ορισμένα
ενδεικτικά άρθρα για την αξιοποίηση των social media από υπηρεσίες πληροφοριών, και μια ενδιαφέρουσα μελέτη του "Mediterranean Council for Intelligence Studies" σχετικά με την χρήση τους ως ισχυρότατου εργαλείου συλλογής πληροφοριών από ανοικτές πηγές (OSINT).

1)GCHQ to trawl Facebook and Twitter for intelligence
2)Intelligence agencies step up the Twitter and Facebook trawling
3)British Intelligence Agency Recruits via Twitter and Facebook
4)CIA's 'vengeful librarians' track Twitter, Facebook
5)Social media “Tactical intelligence collection”

5 σχόλια:

TED 28 Φεβρουαρίου 2013 στις 6:25:00 μ.μ. EET  

---ΕΝΑΡΞΗ ΕΙΡΩΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ---

"πάντα μέσα στα πλαίσια των νόμων"

Εννοείται.


"δεν κάνουν υποκλοπές πεδίου μέσω οχημάτων"

Στην Τουρκία; Ποτέ!


"δεν παρακολουθούν του βουλευτές της αντιπολίτευσης"

Όχι βέβαια... Αδιανόητα πράματα σε μιά Δημοκρατία!

---ΤΕΛΟΣ ΕΙΡΩΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ---

Ανώνυμος 28 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:24:00 μ.μ. EET  

Δηλαδή τι.... Να μην τους βρίζουμε γιατί θα στραβώσουν...?!

Mithridates 1 Μαρτίου 2013 στις 1:19:00 π.μ. EET  

Όχι Ανώνυμε 28 Φεβρουαρίου 2013 - 10:24:00 μ.μ, να προσέχουν ειδικά οι υπηρετούντες έφεδροι και οι μόνιμοι τι πληροφορίες (προσωπικά δεδομένα, φωτογραφίες κ.ο.κ.) ανεβάζουν. Δες εδώ:

http://www.slideshare.net/USArmySocialMedia/army-social-media-handbook-2012

http://info.publicintelligence.net/USAFsocialmedia.pdf

Ανώνυμος 1 Μαρτίου 2013 στις 6:26:00 μ.μ. EET  

Εξυπακούεται Mithridates, οτι όταν είσαι δεσμευμένος στα σώματα ασφαλείας προσέχεις τι δημοσιεύεις και πόσο εμπλέκεσαι στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.Δεν παρακολουθεί φυσικά μόνο η ΜΙΤ τα ΜΚΔ, αλλά και "πολλοί άλλοι" για ποικίλους λόγους.Σωστή η παρατήρησή σου.

Ανώνυμος 7 Μαρτίου 2013 στις 8:56:00 μ.μ. EET  

Αν οι Τούρκοι παρακολουθούν τα ελληνικά social media θα έχουν βάλει ζουρλομανδύα :).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP